Találatok a következő kifejezésre: Lehet bármi a babámnak, (17 db)

20 hetes terhes vagyok. Kaptunk egy 5 hetes kiskutyát és nem mertem kitenni az udvarra így bent van ez előtérben. Lehet tőle bármi baja a babának? Néha megsimogatom és felveszem az ölembe.

Legjobb válasz: Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)

Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)
Nem tanácsos a terhesség során kisállatot elkezdeni tartani. De ha már így alakult, akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, mindig moss kezet, ágyatokba ne menjen stb. Ha ezeket be tartod akkor nem lesz baj. Igazából semmi újat nem ajánlott a terhesség alatt elkezdeni. Ami amúgy is otthon van és amivel amúgy is találkozól nap mint na azt már meg szoktad, nincs szükség pont a terhesség során egy új bacival talizni. De ne aggódj nem lesz semmi gond, csak jobb félni mint megijedni.
Nagyon kicsi még az a kutya. Az elõzõ gazdája odafigyelhetett volna, mert kutyát kilenc hetes koráig, nem szakítunk el az anyjától. Ha menhelyes árva kutya akkor bocs. Ennyire kicsi korban még az oltások sincsenek elkezdve. 6-7 hetesen el kell kezdeni a sorozatot. Addig fokozottan figyelj a higiéniára. Ugye, még pár hét kell annak is, hogy szobatiszta legyen. Ilyen kicsi kutyát nem szabad kizárni, hiszen még az anyjával kellene lennie. Nem csak a megfázás árt neki, hanem az is, hogy egyedül érzi magát. A legtöbb fertõzést egyébként a kutyák kint szedik össze. Egyébként ha megmosod a kezed kutyázás után nem lesz tõle bajod sem neked, sem a babádnak.

28hetes vagyok és elkaptam egy kis náthát! Éjjel nagyon izzadok, lehet bármi baja a babának, illetve vezethet ez korai szüléshez?

milyen gyógyszerrel lehet enyhíteni a megfazast,hogy ne legyen semmi baja a pocaklakónak?

Legjobb válasz: A gyógyszerek 90%-a nem ártalmas.Ha éjszaka izzadsz,akkor lehet,hogy lázas vagy.Mindenképpen vegyél be lázcsillapítót,mert a láz veszélyes a babára nézve. Egyébként kalmopirynt nyugodtan szedhetsz.

A gyógyszerek 90%-a nem ártalmas.Ha éjszaka izzadsz, akkor lehet, hogy lázas vagy.Mindenképpen vegyél be lázcsillapítót, mert a láz veszélyes a babára nézve. Egyébként kalmopirynt nyugodtan szedhetsz.
Nyugi, nem lesz semmi baja, biztos nem vezet koraszüléshez. Ihatsz hársfavirág teát, teát sok citrommal és mézzel, sok c-vitamin, gyümölcs, leginkább kiwi és narancs(sok c-vitamin van benne). Ha köhögsz, szedheted a Stodal szirupot, ez egy homeopátiás szer, kismamák is szedhetik. Ha lázas vagy, csillapítani kell, mert a láz sokkal többet árt mint egy szem lázcsillapító. Nekem a Panadolt vagy Rubophent mondták, de errõl megoszlanak a vélemények. Gyógyulást! 15 hetes kismama
a megfázás nem okozhat problémát, de ha lázas vagy az árthat a babának, így a lázad csillapítani kell. Én is úgy tudom, hogy a paracetamol tartalmú lázcsillapítót lehet szedni, tehát pl. Panadolt. És igyál sok folyadákot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat és én is bizzoom bene hogy nem lesz kora szülésem:S

37 hetes és 5 napos vagyok. Eddig faros volt a babám, de tegnap az uh-n kiderült, hogy befordult. Lehet, hogy most már bármikor beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!

Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!
szia..én is dec.18-ra vagyok kiirva.nekem is késõn fordult be.de nem hinném hogy elõbb szülök.sõt amilyek peches vagyok még rá is huzok.:Dsok sikert neked., ha gondolod irj mailt
Ez azt jelenti, hogy útra készen van a babád. De még nem biztos, hogy beindul a szülés. Még kihúzhatod a 40. hétig. Jó és könnyû szülést kívánok. Jó babázást!
Miért indulna be? A babák átlag 32. héten befordulnak, van akinek elõbb, van akinek késõbb. De attól hogy befordult, még nem szülsz elõbb.
azt szabad megkérdezni hogy meddig voltál faros?igaz nem a kérdésedre válaszolok de nekem a 33 uh-án még seggel csücsült és nem éreztem hogy megfordult volna.jövõ héten megyek 37-sen uh-ra.különben nekem a 26.uh-án azt mondta az orvosom hogy befordult a baba és rá a 33.héten meg már segges.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: nálam a 3 héttel ezelõtti uh-on még faros volt, és nem sokkal utána fordulhatott meg, mert kb. 2 hete már másképp érzem mozogni, mint korábban. 2 hete voltunk az elsõ ctg-n is, és ott már ugyanott találták meg a szívhangot, mint tegnap... tehát 2 hete már biztosan be volt fordulva. Sok sikert nektek is!
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy konkrétan azt én sem éreztem, amikor befordult, nem tudom mikor csinálhatta.


Lehet bármi baja a babámnak, ha 2-3 hete átestem egy enyhébb gyomorhuruton? (13 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.

Szerintem nem. Nekem arc- és homloküreggyulladásom volt 6 hetesen. Nagyon aggódtam, de az orvosom megnyugtatott, hogy ha lett volna baja elvetéltem volna. Amelyik baba egészséges az nagyon sokat kibír.
Ha két három hete történt, akkor a babád már legalább 10 hetes volt. Akkorra már az a hatalmas, gyors sejtosztódás kezd lelassulni, hiszen 12 hetesen már szinte mindene megvan. Biztos voltál ultrahangon, ahol minden rendben volt, a 16 hetes AFP szûrés minden bizonnyal egészen meg fog nyugtatni.
Nyugodj meg, biztosan minden rendben van!
Lehet, hogy erõsen vizesedsz.
A kérdező hozzászólása: 225 - 230 mm ebben a terhességi korban az átlag haskörfogat. Remélem semmi gondot nem jelent ez kis plusz...
Nagy a baba, nekem legtöbbször 1-2 héttel nagyobb volt az uh szerint a kora, de elég pontatlanok idõnként a mérések.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden más fejkörfogat, combcsont, mellkasátmérõ a kornak megfelelõ, csak a hasa nagyobb kb 1 héttel...
Ebben a terhességi korszakban a baba arányai megváltoznak. Eddig egy hatalmas fej dominált, és a 24. héttõl ehhez a fejmérethez kezd hozzá igazodni a test. Lehet hrtelen növekedett, zsírosodott a hasa, számold bele hogy a mérések azért csalnak is pár millimétert, lehet a fejét kicsit kisebbnek, hasát kicsit nagyobbnak mérték. Szerintem amíg az orvos nem mondta, hogy ez probléma, illetve ha nem merevítgette ki 10-szer a fej és haskörfogatot, hogy ellenõrizze, nincsen semmi baj. Még sokat fog változni a kisbaba, hiszen az agya is ezerrel fejlõdik, és hízik a teste. Beállnak az arányok :)
szia. jaj neee :) miért aggódtok mmek miatt? ha nagy baj lenne, szóltak volna hidd el. nem fejlõdhet minden baba egy táblázat alapján, hogy pontosan akkora legyen :) ilyen dolgokon felesleges aggódni!!!
Ne aggódj ezen, semmi problémát nem jelent.Nem egy ütemben fejlödnek a babák.Nekem pár nappal kisebb a haskörfogat, mint a terhességi hét, de ez nem baj.Azt mondták, hogy hosszu-vékony baba lesz.Én is és az Apukája is magasak és vékonyak vagyunk, elég érdekes lenne, ha 4-5kg-os babánk születne :)

4D-s babamozira bármikor el lehet menni, ha valaki meg szeretné nézni a babáját? Úgy értem a 18. héten nem fognak kinevetni? Ott is lemérik azért a babát? Néznek minimálisan eltéréseket?

A genetikai uh még 2 hét múlva lesz, de nagyon kíváncsi vagyok a babámra.

Legjobb válasz: én 19hetesen mentem és nagyon jo volt nyugodtan menyél nem nevetnek ki boldog babavárást

én 19hetesen mentem és nagyon jo volt nyugodtan menyél nem nevetnek ki boldog babavárást
Nekik ez üzlet, hülyék lennének kinevetni, amikor potenciális pénzforrás vagy! Logikus. Amúgy ott is megnéznek mindent, lemérik, stb... hogy egészséges-e, van e a gyomrában víz, mindent ugyanúgy csinálnak, mint a rendes uh-n. Én nagyon szerettem menni, mert megnyugtatott, fõleghogy csak 22. héten rúgott elõször :S
Nem nevetnek ki, akkor mész amikor akarsz, és amennyit a pénztárcád megenged. Én 16 hetesen voltam, mert szerettem volna látni és tudni a nemét. Nagy élmény volt, szerintem jó a 4D ilyen korán is, mert ilyenkor még egyben látszik a baba a képernyõn és nagyon cuki - igaz, kis pálcikaemberke, de akkor is.
Miért nevetnének ki??Én pl elõször 13 hetesen mentem, és már megvolt mindene, csak persze még kicsi volt. :) De nagy élmény volt nekem is és a páromnak is.És mi már akkor megtudtuk a nemét is :) Ja és alaposan megnézték mindenét, 22 perc volt és 6 ezer ft-ba került (Miskolc). Majd 26 hetesen megyünk újra. :) Már alig várom én is és a férjem is :) 22+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó: kislány vagy kisfiú a babátok?
Mi Gyõrben a Bemtéren a György 4D Ultrahang rendelõben voltunk 18 hetesen! Elötte érdeklõdtem és azt mondták elöbb is lehet látni a babát de még túl pici, de ha akarjuk szívesen megnézik! 20 perc dvd fotóval 7000 Ft.
Bocs csak elfelejtettem hogy 18 hetesen is ennyit csináltattunk és 25 hetesen a teljeset! 10900 ft volt! Szép képek és fotók készültek és aranyos volt a hölgy !ÜDV!
Mi 8 hetesen és 17 hetesen is voltunk igaz, nem babamozin, hanem csak megnéztük 2 és 4d -be is és kaptunk 2 fotót.. Nem nevettek ki, sõt, nagyon kedvesek voltak.. :D Én így voltam nyugodt 2 vetélés után, hogy minden rendben van! Egyébként alkalmanként 5 ezret fizettünk, ami szerintem nagyon baráti.. :) Azóta is megvan a fotóm a 8 hetes kis ebihalamról :D nagyon jó volt látni :D Még egyszer menni fogunk 26 hetesen akkor már babamozira... 24 hkm

A babákat mennyi idős koruktól lehet beadni bölcsibe? Mennyit kell havi szinten erre fizetni? Bármikor lehet jelentkezni?

ha Ausztriába mennék dolgozni, ott nem tudjátok véletlenül hogy m?ködik? vagy hol tudnék érdekl?dni ezügyben?

Legjobb válasz: Alapvetõen 6 hós kor a határ, azalatt nem veszik be. Úgy mûködik a bölcsi, hogy szeptemberben feltöltik a férõhelyeket és üresedés csak akkor van, ha valaki évközben elköltözik vagy éppen átiratja óvodába a gyerekét, szóval elég ritkán. Ha esetleg éppen lenne hely, akkor 2 hét a beszoktatás, fokozatosan történik. Elõször csak pár órát, fél napot van bent a gyerkõc, folyamatosan tolják ki a hazamenetel idejét. Állami bölcsiben csak az étkezésért kell fizetni, ez 322 Ft/nap de sok helyen kérnek gyümölcsöt, papírzsepit, szalvétát, ilyesmit is a szülõktõl. Erre szerintem nagyon kevés esélyed van, hogy ilyet találsz. A magánbölcsi esélyesebb, de az meg jóval többe kerül. Ausztriát sajnos nem tudom, de sok sikert nektek!

Alapvetõen 6 hós kor a határ, azalatt nem veszik be. Úgy mûködik a bölcsi, hogy szeptemberben feltöltik a férõhelyeket és üresedés csak akkor van, ha valaki évközben elköltözik vagy éppen átiratja óvodába a gyerekét, szóval elég ritkán. Ha esetleg éppen lenne hely, akkor 2 hét a beszoktatás, fokozatosan történik. Elõször csak pár órát, fél napot van bent a gyerkõc, folyamatosan tolják ki a hazamenetel idejét. Állami bölcsiben csak az étkezésért kell fizetni, ez 322 Ft/nap de sok helyen kérnek gyümölcsöt, papírzsepit, szalvétát, ilyesmit is a szülõktõl. Erre szerintem nagyon kevés esélyed van, hogy ilyet találsz. A magánbölcsi esélyesebb, de az meg jóval többe kerül. Ausztriát sajnos nem tudom, de sok sikert nektek!
Ja és 20 hónapos kortól van a bölcsi, de az én anyukám gondozónõ és volt már 3 hónapos gyereke is.
A kérdező hozzászólása: 6 hós a kisfiam, és 85000 a jövedelmem a családival együtt. de apuka úgy dönött nem szeretne mégsem gyereket, "túl sok" neki... itt maradtam a hiteles házzal, és képtelen vagyok egymagam ezt fizetni. szüleim már nem élnek, nem tudnak segíteni, tehát lépnem kell vmerre...
A kérdező hozzászólása: köszönöm! vissza kellene mennem dolgozni, de a gyed nem sokkal kevesebb, mint a fizum. kb. 10000forinttal. akkor nem érdemes a pici gyönyörû babámat bölcsibe adni, hogy semmivel sem keresek többet, mert az elmegy a bölcsire.... azt hiszem tényleg külföldre kell elindulnom, hogy megérje. mármint megérje feladni minden pillanatot a manómmal, hogy meg tudjunk élni...mert itthon nem érdemes, de a gyedbõl és családiból éhenhalunk, az tuti.
Szia! Bármikor beveszik, ha olyan helyzetbe kerültél, hogy éhenhalnátok. Ha igényelsz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt az önkormányzatnál, akkor nem kell fizetned a bölcsire. (35000 Ft/fõ alatt adják meg...)

Szerintetek van esély a babára vagy ebböl még bármi lehet? Mikor tesztelhetek? Görbe csatolva!

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/90e4c8dc0a11514b62c87a..

Legjobb válasz: Én a helyedben reggel kipróbálnék egyet! :D Drukkolok! És nagyon esélyes a görbe!

Én a helyedben reggel kipróbálnék egyet! :D Drukkolok! És nagyon esélyes a görbe!
van: méghozzá azért, mert látom, hogy a múlthavi végénél magasabb a mostani hõd. (remélem a többi görbéhez viszonyítva is) :) drukkolok. még 2 nap
Nagyon szép a görbéd, én babásnak mondanám!!!! Reggel csinálj egy tesztet, nagyon drukkolok neked! :) Aztán írd meg mi lett...:) ))
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Csak csendbe megsugom, hogy tegnap reggel csináltam egy tesztet ami negativ lett.Tudom, hogy korai volt még csak aggodom a méhenkivüli miatt, mert 2 hónappal ezelött is ilyen szép görbével öszzehoztunk egy méhenkivülit.Akkor már 11.dpo-n délutánni vizeletböl pozitivat teszteltem.Ezért volt a nagy türelmetlenség.
Én is szorítok neked a babóért. Írj, hogy mi lett.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ra reggel teszteltem és sajnos negativ, a höm is kezdett lefele menni, igaz ma egy kicsit korábban mértem.Nagy valószinüséggel ebböl mensi lesz, van egy kicsi barnás nyálka szerü valami.na mindegy, a remény hal meg utoljára. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/90e4c8dc0a11514b62c87a..

Lehet- e bármi baja a babámnak, ha az első rotavírus elleni oltást megkapta, de a többire már nincs pénzem?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz, max. könnyebben fertõzõdik meg. Az oltás se ad teljes védettséget a rota ellen, csak könnyebben vészeli át a betegséget, gyorsabban gyógyul.

Semmi baja nem lesz, max. könnyebben fertõzõdik meg. Az oltás se ad teljes védettséget a rota ellen, csak könnyebben vészeli át a betegséget, gyorsabban gyógyul.
Kedves 2. ezt a baromságot honnan szedted???? :DDDDDD Kérdezõ: Ezt a gyerekorvostól kérdezd meg sztem de baja tuti nem lesz.
A rota oltás két olyan törzs ellen véd, ami Magyarországon még nem is fertõzött Szóval az elsõnek sem volt sok értelme, hacsak nem terveztek Afrikába, vagy Ázsiába menni
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm a gyors válaszokat! nekem nyugodtabb lett volna a lelkem...de hát így alakult :(
Ha úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy a babád megkapja, illetve az orvos is ezt tanácsolja, lehet kérni egyszeri egyösszegû segélyt az önkormányzattól. Akkor próbáld meg náluk, ilyenre biztosan adnak, fõleg ha mondod, h neked mindegy h pénzt adnak vagy egy ilyen oltást, amit majd a doki bead.

Tatabányán fogok szülni, lehet hogy császár lesz, de még nem biztos. Mit kell magammal vinnem? A babának kell bevinni pelust, ruhát vagy bármit?

Legjobb válasz: Pelust vigyél,mert csak pár darabot adnak.Magadnak legalább 2 törölközõt.Betétet,hálóinget 2,de olyat amiben könnyû kibújni a szoptatáshoz.Garmastan kenõcs a cicire,esetleg mellbimbó védõ.A picinek általában adnak ruhát.Popsitörlõt is vihetsz.Magadnak tisztálkodási szerek.

Pelust vigyél, mert csak pár darabot adnak.Magadnak legalább 2 törölközõt.Betétet, hálóinget 2, de olyat amiben könnyû kibújni a szoptatáshoz.Garmastan kenõcs a cicire, esetleg mellbimbó védõ.A picinek általában adnak ruhát.Popsitörlõt is vihetsz.Magadnak tisztálkodási szerek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!