Találatok a következő kifejezésre: Lehet az mellett még (81 db)

A méhpempő segítheti a teherbeesést? Iszom a cickafarkteát is! Az mellett még lehet méhpempőt is?

Legjobb válasz: én egyszer kipróbáltam de jol megkavarta a hormonrendszerem:-) azóta soha többet! De lehet hogy neked bejön! vidéken ugy tartják nagyban növeli a teherbeesést. minden nap egy kiskanállal este kell bevenni (mûanyag legyen a kanál!). Sok sikert!

én egyszer kipróbáltam de jol megkavarta a hormonrendszerem:-) azóta soha többet! De lehet hogy neked bejön! vidéken ugy tartják nagyban növeli a teherbeesést. minden nap egy kiskanállal este kell bevenni (mûanyag legyen a kanál!). Sok sikert!
Biztos, hogy van, akinek bejön, mert akkor nem találták volna ki, de nekem is, mint az elsõ válaszoló is írta, megkavarta a hormonrendszeremet. Csak végsõ esetben próbáld ki szerintem.
elfelejtettem irni hogy nem zárja ki a cickafarkot és elég drága egy kis adag.

Csak az írjon légyszi akinek 1-3 gyereke van, vagy ő a gyerek ilyen családban! Mennyire lehet gyerekek mellett karriert építeni? Mennyire sínylik meg a gyerekek, a szülők munkáit?

Legjobb válasz: Nagyon nehéz lelkileg is és fizikailag is. A fiam 3,5 éves múlt és én még éppen benne vagyok a dologban. A diplomám még a terhesség alatt meglett, a mérlegképest és az adótanácsadói végzettséget már mellette szereztem meg. Most éppen ott tartok, hogy 1,5 éve visszamentem dolgozni a munkahelyemre, 0,5 éve vállalkozom is munka mellett. Én mondjuk szerencsés vagyok, mert a közszférában dolgozom fõállásban, így bár a pénz nem olyan sok, de van idõm a cégem ügyeire is napközben (persze azért haza is viszek). Három gyereket szeretnénk a férjemmel (jövõre a másodikat), nálam az a koncepció, hogy eljussak oda a vállalkozásommal, hogy abból megéljek. Így egész nap otthonról dolgozhatnék, volna idõm mindenre és senki nem nézne csúnyán rám, ha otthon kell maradnom a gyerekekkel mert betegek. Hála Istennek a fiam nem beteges, 2 éves kora óta összesen 4 alkalommal volt beteg. Még ha a másik két gyerkõccel is ilyen szerencsés leszek, akkor is sok évente a 12 hét táppénz. Ezt nagyon kevés helyen tolerálják. A fiam egészen jól viseli a helyzetet, bár azért vannak hullámvölgyek. Nagyon sokszor van bûntudatom amiatt, hogy dolgozom és nem vele játszom. Azért igyekszem megtalálni az arany középutat, de ez sokszor nem könnyû. A legkeményebb a mérlegképes alatt volt a helyzet. Sokszor jött a kisfiam, szorongatta az autóját és mikor látta, hogy a könyvet bújom megint, akkor szomorúan csak annyit kérdezett: "Anya tanul?", na ez volt a legrosszabb. Nagyon szoros a kapcsolatom a fiammal, arra mindig figyelek, hogy legalább 1 óra minden nap csak az övé (hétvégén nyilván több)legyen és hétköznap este csak akkor dolgozom itthon, ha õ már elaludt. Azért azt gondolom nem kell mondanom, hogy engem sem kell már ringatni, mire ágyba kerülök. :-) Bárhogy is, valaki mindenképpen rosszul jár. Ha nem a gyerek sínyli meg a dolgot, akkor a házimunka, a házasságod vagy te magad. Azt, hogy melyiket áldozod fel, te döntöd el. Valamelyik terület mindenképpen sérülni fog. Én most sakkozom a házimunka és az alvásidõ csökkentésével. Hol az egyik marad el, hol a másik.

hát én eléggé nehezen tûröm , mertt az apukám egyfojtában filmforgatásokon van ált. 12-14 órát.
Nagyon nehéz lelkileg is és fizikailag is. A fiam 3, 5 éves múlt és én még éppen benne vagyok a dologban. A diplomám még a terhesség alatt meglett, a mérlegképest és az adótanácsadói végzettséget már mellette szereztem meg. Most éppen ott tartok, hogy 1, 5 éve visszamentem dolgozni a munkahelyemre, 0, 5 éve vállalkozom is munka mellett. Én mondjuk szerencsés vagyok, mert a közszférában dolgozom fõállásban, így bár a pénz nem olyan sok, de van idõm a cégem ügyeire is napközben (persze azért haza is viszek). Három gyereket szeretnénk a férjemmel (jövõre a másodikat), nálam az a koncepció, hogy eljussak oda a vállalkozásommal, hogy abból megéljek. Így egész nap otthonról dolgozhatnék, volna idõm mindenre és senki nem nézne csúnyán rám, ha otthon kell maradnom a gyerekekkel mert betegek. Hála Istennek a fiam nem beteges, 2 éves kora óta összesen 4 alkalommal volt beteg. Még ha a másik két gyerkõccel is ilyen szerencsés leszek, akkor is sok évente a 12 hét táppénz. Ezt nagyon kevés helyen tolerálják. A fiam egészen jól viseli a helyzetet, bár azért vannak hullámvölgyek. Nagyon sokszor van bûntudatom amiatt, hogy dolgozom és nem vele játszom. Azért igyekszem megtalálni az arany középutat, de ez sokszor nem könnyû. A legkeményebb a mérlegképes alatt volt a helyzet. Sokszor jött a kisfiam, szorongatta az autóját és mikor látta, hogy a könyvet bújom megint, akkor szomorúan csak annyit kérdezett: "Anya tanul?", na ez volt a legrosszabb. Nagyon szoros a kapcsolatom a fiammal, arra mindig figyelek, hogy legalább 1 óra minden nap csak az övé (hétvégén nyilván több)legyen és hétköznap este csak akkor dolgozom itthon, ha õ már elaludt. Azért azt gondolom nem kell mondanom, hogy engem sem kell már ringatni, mire ágyba kerülök. :-) Bárhogy is, valaki mindenképpen rosszul jár. Ha nem a gyerek sínyli meg a dolgot, akkor a házimunka, a házasságod vagy te magad. Azt, hogy melyiket áldozod fel, te döntöd el. Valamelyik terület mindenképpen sérülni fog. Én most sakkozom a házimunka és az alvásidõ csökkentésével. Hol az egyik marad el, hol a másik.
Lehetni mindent lehet, kérdés, mit „szabad” vagy mit érdemes. Mert ugye tõlünk nyugatra eléggé dívik, hogy a nõk a szülés után pár hét/hónap után visszamennek dolgozni, és bébiszitter neveli a gyerekeket. Nyilván jól fizetõ állása van ezeknek a nõknek is, ha tudnak teljes munkaidõben foglalkoztatni valaki mást maguk helyett anyaként. Én nem vagyok „õsanya” típus, szükségem van más tevékenységre a gyereknevelésen kívül, hogy be ne kettyózzak, mégis azt gondolom, nem egészséges, ha egy gyerek szülei napi 12-14 órát dolgoznak, és mással neveltetik a lurkót. Valójában nagyon gyorsan felnõnek a gyerekek, tök másként telik az idõ szülõként, és ha már felnõttek, akkor még mindig lehet munkaholiknak lenni. De ez csak egy gondolat.
a gyerekem születése elõtt 12 évig dolgoztam ugyanannál a cégnél.mikor két éves lett a fiam, akkor mentem vissza dolgozni.nem könnyû, de mûködik.a férjemnek jobban ki kell vennie a részét a gyerekgondozásból, viszi-hozza a bölcsibõl.én nem dolgozok minden nap, mert 12 órázok, de azokon a napokon is megy bölcsibe, amikor nem dolgozok.így ilyenkor meg tudom csinálni a házimunkát.háromkor megyek érte a bölcsibe, utána már minõségi idõt tudunk együtt tölteni estig.ha éjszakás vagyok akkor sincs gond, mivel egyedül alszik el, és alszik reggel hétig este nyolckor.úgyhogy én ösze tudom egyeztetni a munkát a gyerekkel.egy dolog nehéz, amikor beteg
Szerintem mindenképp a karriert kell legalább megalapozni, de inkább kiépíteni elõbb, és aztán gyerekeket vállalni, mert gyerek mellett nagyon nehéz. Én például ezért szültem 29 évesen, elõtte tanultam és elõre küzdöttem magam a ranglétrán, de megérte, mert úgy jöttem el szülni, hogy tudtam, alig várják, hogy visszamenjek, és ha nem várnának, akkor is 15 másik hely kapna utánam - tehát nem volt meg az a stressz, hogy mi lesz gyes után. Hogy az anyagi elõnyökrõl ne is beszéljünk... Kizárt dolog, hogy ugyanezt gyerekek mellett véghezvittem volna. Esetleg vállalkozóként könnyebb lehet, de annak sem árt egy alapozás gyerekvállalás elõtt.
Ez munkahely függõ, illetve még inkább függ a szülõi személyiségtõl. Ha marad energiád a gyerekre, mert olyan vagy, hogy bírod, akkor nem sínyli meg, ha nem marad, akkor meg igen. Van aki bírja, van aki nem bírja, van akinek a munkahelye nem bírja el, van akinek meg igen. Mindenki arra fog esküdni, ahogyan õ csinálta. Egyértelmû választ nem fogsz kapni, mert nincs.
én gyerek elõtt vágytam karierre, 2 gyerek után pedig nemcsak hogy nem tudnék karriert csinálni, de nem is akarok már. Megváltoztattak a gyerekek. Persze dolgozni akarok de nem karrierista módon, nekem nem hiányzik a sok ezzel járó stressz, nem tudom sajnos az ilyesmit jól különválasztani a magánélettõl, szóval a családi élet rovására menne, é nekem a család a fontosabb. szerencsére apának már olyan karrierje van amibõl jól kijövünk, úgy is hogy én még csak gyeden vagyok.
Én egyetemre járok babavárás mellett, a férjem orvos, én pszichológus leszek. Engem a babának már a gondolata is felpörget, bár nekem kifejezetten segíteni is tud a pötty, ugyanis gyermekpszichológus leszek.:) Rengeteg energiám van tõle, szerintem biztosan nem sínyli meg, bár sosem voltam egy üldögélõs fajta, mindig ezer dolgot csináltam egyszerre. :) Tény, hogy szerintemz én pályám elég jó szituációt teremt, oda-vissza: a babának is, hogy pszichológus vagyok (kötetlenebb munkaidõben), nekem is, hogy lesz egy kis tücsök, akit figyelgethetek ;)))))) Nem tudom, ki hogyan bírja... Pusztán a karrirerépítés tényét nem sínyli meg, ha nincs mellette semmi erõd meg idõd rá, azt meg igen.
Anyukám 3 gyereket nevelt/nevel, közben felépítettek egy házat, lediplomázot. A munkahelyén többször elõléptették. Néha éreztem magam elhanyagolva, de szerintem ez csak olyan gyerekes-kamaszos érzés. Sokat foglalkozott velünk is. Persze nem lett 35 évesen vezérigazgató, de 47 évesen boldog nagymama :-) Sajnos két olyan ismerõsöm is van, aki 32-35 éves koráig karriert épített, most meg évek óta hiába próbálkozik :-( Én az õ példájuk miatt is döntöttem úgy, hogy gyerek; aztán, ha mellette megy, karrier.
Páromnál van/volt ilyen. Õ volt az elsõ fiú rá 1 évvel késöbb született az öccse. Ugye akkor az anyuka nem dolgozott, de apujának jó munka helye volt. Aztán kirúgták és az anya már nem tudott elhelyezkedni majd késõbb született a lányuk. A legfiatalabb már 13éves, de még mindig szarban vannak :((. Csak az apa dolgozik az önkormányzatnál, kõmûves, anya még mindig nem tudott elhelyezkedni. Párom ezt nem szeretné még egyszer átélni, így a fiunk egyke lesz.
Ez egyéni tûrõképesség, családi munkamegosztás, motiváció és sokminden más függvénye. Nekünk 2 gyerekünk van, az elsõt diploma után, viszonylag biztos egzisztenciával vállaltuk. A férjem karrierje ívelt felfelé, az enyém épphogy beindult. 2 éves volt, amikor visszamentem, nagymama segítségét vettük igénybe sokszor. Gyakorlatilag elölrõl kellett kezdenem mindent a munkahelyemen. Feltornáztam magam, amennyire szerettem volna, és akkor vállaltuk a második babát. A férjem rengeteget dolgozik, õ sajnos munkamegszállott, sokszor itthon is dolgozik. Az én munkámban a legjobb a munkaidõ, cserébe nem keresek sokat, de család mellett ideális, és másképp nem is tudnánk megoldani a gyerekeket. Nekem nagyon fontos, hogy mindig legyen rájuk idõm. Szerintem ha mindkét szülõ sokat dolgozik, szükségszerûen megsínylik a gyerekek. Mindent nem lehet 100 %-osan csinálni, el kell dönteni, mi a fontosabb. Én nem akartam, hogy babysitter járjon velük a különórákra, vagy ne lehessek ott a fellépéseiken. Szerintem érdemes elõbb karriert építeni, és utána gyereket vállalni, akkor pedig megtanulni kompromisszumot kötni :)

Androidos telefonon hogyan lehet beállítani azt hogy a fenti értesítõsáv ahol írja a idõt, akkumlátor jelét és a hálózat térerejét meg a wi-fi-t hogy lehet az hogy az akkumlátor jel mellett kiírja a töltöttség szintjét?

Legjobb válasz: Beállítások és ott akkumulátorbeállításoknál lehet ki-be kapcsolni, de nem mindegyik telefonnál. Ha nem sikerül akkor töltsd le a battery widget rebornt és az kiírja.

Beállítások és ott akkumulátorbeállításoknál lehet ki-be kapcsolni, de nem mindegyik telefonnál. Ha nem sikerül akkor töltsd le a battery widget rebornt és az kiírja.
A kérdező hozzászólása: samsung galaxy pocket neo-n nem tudtam beállítani a battery widget meg szar mert én úgyí akarnám h nem kéne teljesen lehúzni az értesítõsávot hanem normálisan az akku jel mellett lenee a százalék
toomanyitems-el egyszerûbb
Igen, InvEdit-tel.
vagy ha átpötyögöd az inventory-t a level.dat fájlban
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még egyiket sem tudtam hasznosítani, az toomany itemsnél csak arra gondoltál, hogy berakom ugyanazokat a cuccokat, tehát nem átpakolom, hanem ugyanannyit teszek be az inventoryba? Az invedit sajnos nem mûködik, pedig youtube-on jónak tûnt a célomra, de a hibaüzenet azt írta, hogy telepítenem kell a .NET keretrendszert. A level.dat fájlt könnyen megtaláltam, de mikor megnyitottam jegyzettömbbel, akkor csak össze-vissza karakterek voltak benne, így az inventoryt nem bírtam átírni. Mit tudok tenni, hogy sikerüljön?

Azt szeretném meg tudni hogy a gyedet át e lehet adni anyosnak? Ha nem menyi idö kb hogy gyest kapjak mert mennem kellene dolgozi és gyed mellett nem lehet 8honapos a kis fiam?

Legjobb válasz: Gyedet nem kaphatja más, csak te vagy a férjed. Lemondod a gyedet, megigényled a gyest, kb. 1 hónap az átfutási idõ.

Gyedet nem kaphatja más, csak te vagy a férjed. Lemondod a gyedet, megigényled a gyest, kb. 1 hónap az átfutási idõ.
Igen, na lássuk: mivel a kérdezõ vissza akar menni dolgozni, ezért irtam, hogy le kell mondani a gyedet (az mellett nem lehet dolgozni) és a gyerek 1 éves korában igényelheti a gyest (mivel csak akkortól jár a fizetés és a gyes együtt). Ebben mi nem volt érthetõ? A kérdéses esetre kéne válaszolni, ennyi. Értelemszerûen nem térek ki arra, hogy ha nem megy vissza dolgozni, akkor kérheti elõbb is a gyest, hiszen akkor nem mondja le a gyedet ugyebár... A gyed összegének kiegészitéséhez pedig annyit tennék hozzá, hogy nem, a max. gyed NEM 85.000 Ft. Én gyeden vagyok és 91.000 Ft-ot kapok. A max. gyed bruttó összege 102.900 Ft, a nettó mindenkinek más.
Lemondod a gyedet és másnap már mehetsz dolgozni. A gyedet nem adhatod át, de a párod elmehet helyetted gyedre (nem kell dolgozni és a béred 70%-át kapod, nem rossz dolog). Gyest a gyerek 1 éves korától kérheted.
A kérdező hozzászólása: a féjem is dolgozik 4orában ilyenkor mi van
A kérdező hozzászólása: 8orában dolgozik bocsi és milyért csak 1éves korátol lehet gyes kapni ha le mondom és meg igénylem nem kapom meg addig még 1éves lesz
második: a bére 70%át mac 85000 Ftot, ...
Nem egy éves kortól lehet igényelni a GYES-t, csak a gyerek egy éves kora elõtt nem lehet dolgozni GYES mellett sem.
Kérdezõnek: nem igényelheted MUNKA MELLETT elõbb a gyest sajnos, igy szól a törvény. A férjed attól, hogy dolgozik, elmehet gyedre, onnantól nem jár be dolgozni és kész. Õszintén: mindketten olyan jól kerestek, hogy nem éri meg otthon maradni gyed-en egyikõtöknek se? Az annyival kevesebb pénz lenne??? Ha igen, akkor sajnos bele kell törödnöd: gyest csak 4 hónap múlva igényelhetsz. Megjegyzem, hogy várhatóan akkor se, hiszen lassan szavaznak a törvénytervezetrõl, miszerint 8 órás munka mellett januártól nem jár majd a gyes. Szóval úgy kalkulálj, hogy elvileg semikor se fogsz gyest kapni, ha visszamész dolgozni.

Már egy hete tart a menstruációm, fogamzásgátló tabletta mellett. Ráadásul még tabiszünet előtt jött meg. Mi lehet az oka, és mit tegyek? (A gyógyszert az előírtaknak megfelelően szedtem)

Legjobb válasz: Keresd fel a dokidat, vagy kérdezd meg telón. Egyébként nem normális...Max ha csak nemrég szeded (1-3 hónapja). Mert akkor még elõfordulhat ilyen. Utána azonban tabit kell váltani, ha máskor is jelentkezik.

Keresd fel a dokidat, vagy kérdezd meg telón. Egyébként nem normális...Max ha csak nemrég szeded (1-3 hónapja). Mert akkor még elõfordulhat ilyen. Utána azonban tabit kell váltani, ha máskor is jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Hát pont most kezdeném el az 5. levéllel. Az elsõ 3 hónapban meg semmi gond nem volt...
pontosan.
Igen annak, meg annak, hogy 5 éves.
Vagy csak szórakozik veled. nálam is ez van és csak hülyít
Lehet annak a jele de nem 100 % ban... Olyannal viszont aki egyáltalán nem tetszik azzal biztos nem csinálnék ilyet... Szórakozz te is vele...
Ha rátudsz állni nincs gond. Majd elmúlik. Esetleg ha bedagad vagy nagyon lila lesz nézesd meg valakivel.
csak beütötted, zúzódás, nincs vele igazán teendõ ha rá tudsz állni ha akarod borogathatod vagy bekenheted fastum géllel vagy valami hasonlóval ami ilyenre van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor biztos nem lehet csont repedés?
Nem! Viszont figyeld, hogy nem dagad-e föl, és ha jelentõs mértékû folyadék lesz benne, menj be a balesetire.

Szoptatásnál az első mensi után már megszűnik a védettség vagy a gyakori (2-3 óránkénti) szoptatás mellett még nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: A szoptatás nem véd meg a terbeeséstõl!Csak kisebb az esély.... En pl 7 hónapig szoptattam.Pedig 6 hetes volt a lányom mikor megjöt a mensim,és onnantól rendszeres is volt!Ezzel csak azt akartam mondani,hogy szoptatás alatt ugyanúgy teherbeeshetsz

A szoptatás nem véd meg a terbeeséstõl!Csak kisebb az esély.... En pl 7 hónapig szoptattam.Pedig 6 hetes volt a lányom mikor megjöt a mensim, és onnantól rendszeres is volt!Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szoptatás alatt ugyanúgy teherbeeshetsz
Minden menstruációt megelõz egy peteérés, tehát tulajdonképpen már az elsõ mensi elõtt teherbe eshetsz (úgy hogy nem is tudsz róla). Azt meg, hogy mikor jön meg elõször szülés után nem lehet kiszámolni. Én pl. az elsõ gyermekem 1-1, 5 óránként szoptattam és mégis megjött kb. 4 hónappal szülés után. A második meg alig akart szopni, a menstruációm mégis csak egy év után jött meg. Szóval, ha nem akartok gyermeket, akkor muszáj máshogy is védekezni.
Az elsõ menzesz után mindenképp megszûnik, de egyébként is kb. fél évig lehet vele számolni. De akkor se 100%, bár elég megbízható lehet, ha minden feltétel fennáll.
Nem értek egyet!nekem 15hos a lányom szoptatom estétöl reggelig ALszik nem cicizik májusban jött meg elöször december ota szeretnénk tesot most pénteken voltam dokinál mondtm neki már meg jött igy tuti volt peteérésem és azt mondta nem feltétlenül van ilyenkor peteérés attol független hogy meg jön!!!Gondolj bele sook nönek meg jön és belölük soknak nins is peteérése!
Én nem értelek titeket, kérdezzetek már meg egy nõgyógyászt, a szoptatás egyáltalán nem véd meg attól, hogy teherbe ess.Simán teherbe eshetsz bármikor ha nem védekezel.Ezt nem hiszem el.....
Szülés után 6. hétre jött meg, majd 3. hónapra. A 6. hónap után néhány nappal megfogant a második baba:) Szóval 2x jött meg, és utána rögtön kopogtatott is a gólya, pedig majdnem 7 hónapos koráig csak anyatejes volt a nagyobbik gyermekünk (nem ízlett neki semmilyen szilárd étel...). Sûrûn szoptattam, mégis jött a pici :) :) Szóval nálunk nem védett a szoptatás :) de így a jó :) (nálunk :) )

Lehet az Elevit mellett még Folsavat is szedni? Van értelme?

Legjobb válasz: folsav az elsõ trimeszterben fontos, a vitaminok meg végig. De én a helyedben nem mesterséges terhes-vitamint szednék, hanem természetes eredetût. És sokáig néztem utána, és a pl. az elevit sem az amit én valaha is bevennék. A szintetikus vitaminok nem a legjobbak. További gyönyörû heteket!!!!:) 40.kismama

folsav az elsõ trimeszterben fontos, a vitaminok meg végig. De én a helyedben nem mesterséges terhes-vitamint szednék, hanem természetes eredetût. És sokáig néztem utána, és a pl. az elevit sem az amit én valaha is bevennék. A szintetikus vitaminok nem a legjobbak. További gyönyörû heteket!!!!:) 40.kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!