Találatok a következő kifejezésre: Lehet az mellett (416 db)

Most 3 vagy 2 éves korig jár a gyes? És hány órában lehet gyes mellett dolgozni az anyukának?

Legjobb válasz: Na, azért ez nem igy van. A jelnelg érvényes szabályok szerint arra a gyerekre, aki 2010. május 01. ELÕTT született, arra 3 éves koráig jár a gyes, aki 2010. május 01. UTÁN született, arra 2 éves korig jár (majd) a gyes. Ezt tervezik megváltoztatni, miszerint a 2010. május 01. után születettekre is 3 éves korig járjon a gyes. Ezzel egyidõben megváltoztatják a gyes melletti munkavégzés szabályait is: a tervek szerint otthon korlátlanul lehet gyes mellett munakát végezni, de munkahelyen csak max. heti 30 órában. Külnben nem jár a gyes. A jelenleg érvényes szabályok szerint gyes mellett korlátlan idõben lehet dolgozni. A változtatások várhatóan január 01-tõl lépnek életbe.

Kedves ma 10.19, amit írtál, az valóban nem igaz. Jelenleg a legrosszabb felállás szerint SEM jár egy évig gyes, legfeljebb 6 és fél hónapig. Ugyanis ha a minimálisan szükséges 365 napod van, akkor a gyerek 168 napos korától 562 napos koráig gyed jár, és a fennmaradó 197 napra jár csak a gyes. Olyan nincs, hogy egy év gyed, egy év gyes.
Én úgy tudom, hogy csak 20 órában lehet majd dolgozni gyes mellett tehát 4 órában, nem 6-ban.
És igen, mindenkire vonatkozni fog, arra is, aki jelenleg gyes mellett 8 órában dolgozik, tehát õ választhat: visszamegy gyes-re, vagy kéri a 6 órás munkát (ha a cég is engedi neki), vagy elveszti a gyest.
Na, azért ez nem igy van. A jelnelg érvényes szabályok szerint arra a gyerekre, aki 2010. május 01. ELÕTT született, arra 3 éves koráig jár a gyes, aki 2010. május 01. UTÁN született, arra 2 éves korig jár (majd) a gyes. Ezt tervezik megváltoztatni, miszerint a 2010. május 01. után születettekre is 3 éves korig járjon a gyes. Ezzel egyidõben megváltoztatják a gyes melletti munkavégzés szabályait is: a tervek szerint otthon korlátlanul lehet gyes mellett munakát végezni, de munkahelyen csak max. heti 30 órában. Külnben nem jár a gyes. A jelenleg érvényes szabályok szerint gyes mellett korlátlan idõben lehet dolgozni. A változtatások várhatóan január 01-tõl lépnek életbe.
A JELENLEG érvényes szabályok szerint ellátás csak a gyerek két éves koráig jár, és gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. A tervezett változások szerint újra 3 éves korig fog járni az ellátás, viszont a gyes mellett legfeljebb heti 30 órában lehet majd dolgozni.
??? Aki 2010 máj 1. elõtt szült, gyed jár a gyerek 2 éves koráig, utána a 3. évben a gyes. Aki 2010 máj 1 után szült, annak jelenleg 1 év gyed, és 1 év gyes jár. gyes mellett napi 8 órát lehet dolgozni.
A gyes idejét a Bajnai-kormány csökkentette le tavaly április 1-tõl 2 évre, most visszamenõleg visszaadják az elvett 1 évet.
Január 1-tõl visszamenõleg is bevezetik a 3 éves gyest. Azért 30 óra és nem a fizetés van korlátozva, mert ez egy segély, segélyt pedig teljes állásban senki nem kaphat.
A kérdező hozzászólása: Na ez az! a heti 30 óra munkaidõt mikortól szándékoznak bevezetni? Meg nem is értem, hogy miért óraszámhoz kötik, hisz nem mindegy, hogy 1000, vagy 400 ft az órabérem, miért nem fizetéshez kötik??????nem normális országban élünk, az ember rákényszerül, hogy dolgozzon és még meg is fingatják...Visszamenõlegesen vennék el a gyest, vagy az ez után született gyerekekre vonatkozik?bocs, ha tudatlan vagyok, de csak fél füllel hallottam a híradó végét. Köszi a választ!!
Hát rosszul tudod, lenyilatkozták többen is, hogy mi a terv.
6 órában tervezik bevezetni, rosszul tudod
"Aki 2010 máj 1 után szült, annak jelenleg 1 év gyed, és 1 év gyes jár." Na, ez nem igaz. Annyi gyed jár, amennyi munkaviszonya volt. Ha min. másfél év munkaviszonya volt, akkor 2 éves korig gyed jár, mint régen és csak az utolsó évre nem kap gyest.
JELENLEG a gyes mellett korlátlan ideig lehet dolgozni, feltéve ha elmúlt a gyerek 1 éves. Egy éves kora elõtt is lehet dolgozni, de nem jár a gyes.

Rendes folyásom fehér, ha ez esetleg elmúlik az a terhesség jele is lehet? (fogamzásgátló mellett is rendes fehér folyásom van. )

Legjobb válasz: Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...

Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én sem tudtam pontosan, hogy is fogalmazzam meg. Arra lennék kíváncsi igazság szerint milyen folyás jelzi ha valaki terhes? És hogy ez pontosan mennyi idõ után lehet észrevenni ezt a folyást?
Mióta szeded a fogamzásgátlót?Mert ha több mint 2 hónap akkor biztos nem vagy terhes:) biztos nem te vagy a az az egy százas százalék xD Ha nemrég kedzted szedni normális az ilyen folyás.De nem értem a kérdésedbõl tisztán azt h fehér folyáson van CSAK vagy rendes mestruáció mellett van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Mestruáció mellett nincs, és több mint 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót.

Csak az írjon légyszi akinek 1-3 gyereke van, vagy ő a gyerek ilyen családban! Mennyire lehet gyerekek mellett karriert építeni? Mennyire sínylik meg a gyerekek, a szülők munkáit?

Legjobb válasz: Nagyon nehéz lelkileg is és fizikailag is. A fiam 3,5 éves múlt és én még éppen benne vagyok a dologban. A diplomám még a terhesség alatt meglett, a mérlegképest és az adótanácsadói végzettséget már mellette szereztem meg. Most éppen ott tartok, hogy 1,5 éve visszamentem dolgozni a munkahelyemre, 0,5 éve vállalkozom is munka mellett. Én mondjuk szerencsés vagyok, mert a közszférában dolgozom fõállásban, így bár a pénz nem olyan sok, de van idõm a cégem ügyeire is napközben (persze azért haza is viszek). Három gyereket szeretnénk a férjemmel (jövõre a másodikat), nálam az a koncepció, hogy eljussak oda a vállalkozásommal, hogy abból megéljek. Így egész nap otthonról dolgozhatnék, volna idõm mindenre és senki nem nézne csúnyán rám, ha otthon kell maradnom a gyerekekkel mert betegek. Hála Istennek a fiam nem beteges, 2 éves kora óta összesen 4 alkalommal volt beteg. Még ha a másik két gyerkõccel is ilyen szerencsés leszek, akkor is sok évente a 12 hét táppénz. Ezt nagyon kevés helyen tolerálják. A fiam egészen jól viseli a helyzetet, bár azért vannak hullámvölgyek. Nagyon sokszor van bûntudatom amiatt, hogy dolgozom és nem vele játszom. Azért igyekszem megtalálni az arany középutat, de ez sokszor nem könnyû. A legkeményebb a mérlegképes alatt volt a helyzet. Sokszor jött a kisfiam, szorongatta az autóját és mikor látta, hogy a könyvet bújom megint, akkor szomorúan csak annyit kérdezett: "Anya tanul?", na ez volt a legrosszabb. Nagyon szoros a kapcsolatom a fiammal, arra mindig figyelek, hogy legalább 1 óra minden nap csak az övé (hétvégén nyilván több)legyen és hétköznap este csak akkor dolgozom itthon, ha õ már elaludt. Azért azt gondolom nem kell mondanom, hogy engem sem kell már ringatni, mire ágyba kerülök. :-) Bárhogy is, valaki mindenképpen rosszul jár. Ha nem a gyerek sínyli meg a dolgot, akkor a házimunka, a házasságod vagy te magad. Azt, hogy melyiket áldozod fel, te döntöd el. Valamelyik terület mindenképpen sérülni fog. Én most sakkozom a házimunka és az alvásidõ csökkentésével. Hol az egyik marad el, hol a másik.

hát én eléggé nehezen tûröm , mertt az apukám egyfojtában filmforgatásokon van ált. 12-14 órát.
Nagyon nehéz lelkileg is és fizikailag is. A fiam 3, 5 éves múlt és én még éppen benne vagyok a dologban. A diplomám még a terhesség alatt meglett, a mérlegképest és az adótanácsadói végzettséget már mellette szereztem meg. Most éppen ott tartok, hogy 1, 5 éve visszamentem dolgozni a munkahelyemre, 0, 5 éve vállalkozom is munka mellett. Én mondjuk szerencsés vagyok, mert a közszférában dolgozom fõállásban, így bár a pénz nem olyan sok, de van idõm a cégem ügyeire is napközben (persze azért haza is viszek). Három gyereket szeretnénk a férjemmel (jövõre a másodikat), nálam az a koncepció, hogy eljussak oda a vállalkozásommal, hogy abból megéljek. Így egész nap otthonról dolgozhatnék, volna idõm mindenre és senki nem nézne csúnyán rám, ha otthon kell maradnom a gyerekekkel mert betegek. Hála Istennek a fiam nem beteges, 2 éves kora óta összesen 4 alkalommal volt beteg. Még ha a másik két gyerkõccel is ilyen szerencsés leszek, akkor is sok évente a 12 hét táppénz. Ezt nagyon kevés helyen tolerálják. A fiam egészen jól viseli a helyzetet, bár azért vannak hullámvölgyek. Nagyon sokszor van bûntudatom amiatt, hogy dolgozom és nem vele játszom. Azért igyekszem megtalálni az arany középutat, de ez sokszor nem könnyû. A legkeményebb a mérlegképes alatt volt a helyzet. Sokszor jött a kisfiam, szorongatta az autóját és mikor látta, hogy a könyvet bújom megint, akkor szomorúan csak annyit kérdezett: "Anya tanul?", na ez volt a legrosszabb. Nagyon szoros a kapcsolatom a fiammal, arra mindig figyelek, hogy legalább 1 óra minden nap csak az övé (hétvégén nyilván több)legyen és hétköznap este csak akkor dolgozom itthon, ha õ már elaludt. Azért azt gondolom nem kell mondanom, hogy engem sem kell már ringatni, mire ágyba kerülök. :-) Bárhogy is, valaki mindenképpen rosszul jár. Ha nem a gyerek sínyli meg a dolgot, akkor a házimunka, a házasságod vagy te magad. Azt, hogy melyiket áldozod fel, te döntöd el. Valamelyik terület mindenképpen sérülni fog. Én most sakkozom a házimunka és az alvásidõ csökkentésével. Hol az egyik marad el, hol a másik.
Lehetni mindent lehet, kérdés, mit „szabad” vagy mit érdemes. Mert ugye tõlünk nyugatra eléggé dívik, hogy a nõk a szülés után pár hét/hónap után visszamennek dolgozni, és bébiszitter neveli a gyerekeket. Nyilván jól fizetõ állása van ezeknek a nõknek is, ha tudnak teljes munkaidõben foglalkoztatni valaki mást maguk helyett anyaként. Én nem vagyok „õsanya” típus, szükségem van más tevékenységre a gyereknevelésen kívül, hogy be ne kettyózzak, mégis azt gondolom, nem egészséges, ha egy gyerek szülei napi 12-14 órát dolgoznak, és mással neveltetik a lurkót. Valójában nagyon gyorsan felnõnek a gyerekek, tök másként telik az idõ szülõként, és ha már felnõttek, akkor még mindig lehet munkaholiknak lenni. De ez csak egy gondolat.
a gyerekem születése elõtt 12 évig dolgoztam ugyanannál a cégnél.mikor két éves lett a fiam, akkor mentem vissza dolgozni.nem könnyû, de mûködik.a férjemnek jobban ki kell vennie a részét a gyerekgondozásból, viszi-hozza a bölcsibõl.én nem dolgozok minden nap, mert 12 órázok, de azokon a napokon is megy bölcsibe, amikor nem dolgozok.így ilyenkor meg tudom csinálni a házimunkát.háromkor megyek érte a bölcsibe, utána már minõségi idõt tudunk együtt tölteni estig.ha éjszakás vagyok akkor sincs gond, mivel egyedül alszik el, és alszik reggel hétig este nyolckor.úgyhogy én ösze tudom egyeztetni a munkát a gyerekkel.egy dolog nehéz, amikor beteg
Szerintem mindenképp a karriert kell legalább megalapozni, de inkább kiépíteni elõbb, és aztán gyerekeket vállalni, mert gyerek mellett nagyon nehéz. Én például ezért szültem 29 évesen, elõtte tanultam és elõre küzdöttem magam a ranglétrán, de megérte, mert úgy jöttem el szülni, hogy tudtam, alig várják, hogy visszamenjek, és ha nem várnának, akkor is 15 másik hely kapna utánam - tehát nem volt meg az a stressz, hogy mi lesz gyes után. Hogy az anyagi elõnyökrõl ne is beszéljünk... Kizárt dolog, hogy ugyanezt gyerekek mellett véghezvittem volna. Esetleg vállalkozóként könnyebb lehet, de annak sem árt egy alapozás gyerekvállalás elõtt.
Ez munkahely függõ, illetve még inkább függ a szülõi személyiségtõl. Ha marad energiád a gyerekre, mert olyan vagy, hogy bírod, akkor nem sínyli meg, ha nem marad, akkor meg igen. Van aki bírja, van aki nem bírja, van akinek a munkahelye nem bírja el, van akinek meg igen. Mindenki arra fog esküdni, ahogyan õ csinálta. Egyértelmû választ nem fogsz kapni, mert nincs.
én gyerek elõtt vágytam karierre, 2 gyerek után pedig nemcsak hogy nem tudnék karriert csinálni, de nem is akarok már. Megváltoztattak a gyerekek. Persze dolgozni akarok de nem karrierista módon, nekem nem hiányzik a sok ezzel járó stressz, nem tudom sajnos az ilyesmit jól különválasztani a magánélettõl, szóval a családi élet rovására menne, é nekem a család a fontosabb. szerencsére apának már olyan karrierje van amibõl jól kijövünk, úgy is hogy én még csak gyeden vagyok.
Én egyetemre járok babavárás mellett, a férjem orvos, én pszichológus leszek. Engem a babának már a gondolata is felpörget, bár nekem kifejezetten segíteni is tud a pötty, ugyanis gyermekpszichológus leszek.:) Rengeteg energiám van tõle, szerintem biztosan nem sínyli meg, bár sosem voltam egy üldögélõs fajta, mindig ezer dolgot csináltam egyszerre. :) Tény, hogy szerintemz én pályám elég jó szituációt teremt, oda-vissza: a babának is, hogy pszichológus vagyok (kötetlenebb munkaidõben), nekem is, hogy lesz egy kis tücsök, akit figyelgethetek ;)))))) Nem tudom, ki hogyan bírja... Pusztán a karrirerépítés tényét nem sínyli meg, ha nincs mellette semmi erõd meg idõd rá, azt meg igen.
Anyukám 3 gyereket nevelt/nevel, közben felépítettek egy házat, lediplomázot. A munkahelyén többször elõléptették. Néha éreztem magam elhanyagolva, de szerintem ez csak olyan gyerekes-kamaszos érzés. Sokat foglalkozott velünk is. Persze nem lett 35 évesen vezérigazgató, de 47 évesen boldog nagymama :-) Sajnos két olyan ismerõsöm is van, aki 32-35 éves koráig karriert épített, most meg évek óta hiába próbálkozik :-( Én az õ példájuk miatt is döntöttem úgy, hogy gyerek; aztán, ha mellette megy, karrier.
Páromnál van/volt ilyen. Õ volt az elsõ fiú rá 1 évvel késöbb született az öccse. Ugye akkor az anyuka nem dolgozott, de apujának jó munka helye volt. Aztán kirúgták és az anya már nem tudott elhelyezkedni majd késõbb született a lányuk. A legfiatalabb már 13éves, de még mindig szarban vannak :((. Csak az apa dolgozik az önkormányzatnál, kõmûves, anya még mindig nem tudott elhelyezkedni. Párom ezt nem szeretné még egyszer átélni, így a fiunk egyke lesz.
Ez egyéni tûrõképesség, családi munkamegosztás, motiváció és sokminden más függvénye. Nekünk 2 gyerekünk van, az elsõt diploma után, viszonylag biztos egzisztenciával vállaltuk. A férjem karrierje ívelt felfelé, az enyém épphogy beindult. 2 éves volt, amikor visszamentem, nagymama segítségét vettük igénybe sokszor. Gyakorlatilag elölrõl kellett kezdenem mindent a munkahelyemen. Feltornáztam magam, amennyire szerettem volna, és akkor vállaltuk a második babát. A férjem rengeteget dolgozik, õ sajnos munkamegszállott, sokszor itthon is dolgozik. Az én munkámban a legjobb a munkaidõ, cserébe nem keresek sokat, de család mellett ideális, és másképp nem is tudnánk megoldani a gyerekeket. Nekem nagyon fontos, hogy mindig legyen rájuk idõm. Szerintem ha mindkét szülõ sokat dolgozik, szükségszerûen megsínylik a gyerekek. Mindent nem lehet 100 %-osan csinálni, el kell dönteni, mi a fontosabb. Én nem akartam, hogy babysitter járjon velük a különórákra, vagy ne lehessek ott a fellépéseiken. Szerintem érdemes elõbb karriert építeni, és utána gyereket vállalni, akkor pedig megtanulni kompromisszumot kötni :)

De ha megjött és rendesen megvan úgy nem lehet az ember terhes mensi mellett igaz?

Legjobb válasz: Szia!Rendes menzi mellett nem valószinû csak nagyon ritka esetben!A biztonság kedvéért azért csinálj egy tesztet,legalább megnyugszol!

Szia!Rendes menzi mellett nem valószinû csak nagyon ritka esetben!A biztonság kedvéért azért csinálj egy tesztet, legalább megnyugszol!
Hát ritka esetben elõfordul.Hallottunk már pár ilyen történetet itt is.Volt olyan akinek mind végig meg volt.
rendes menzi mellett nem lehetsz terhes szerintem, a terheses menzi inkább abrnázás vagy csepegõs, kevesebb vérzéssel járó "menzi"
Nem mindenki émelyeg a terhesség során. Teszteltél már, hogy van-e hcg a szervezetedben? Szerintem simán lehetsz terhes.
Én sosem émelyegtem. Semmit nem éreztem a tünetekbõl. Ne alapozz rájuk! Szorítok, hogy babó legyen! 34 hetes mami
Szia.Szürke foltot talált a PETEFÉSZKED mellett?Nem a méhedben?Akkor méhen kívüli terhességre gyanakszik a doki, úgyhogy nem szorítok, hogy baba legyen.Nekem volt mkívülim, petevezetõben, meg is mûtöttek, mert nem látták meg idõben.Te szerencsés vagy, ha idõben észreveszik, akkor laeporoskohia-val megmûtenek(2-3 apró lyukat jelent), én 32 cm-es vágással "büszkélkedem" az õ hibájuk miatt.Ha baba, és kívül van, nagyon sajnálom, de még lehet cysta is.Az émelygés abszolúte nem jellemzõ tünet mkire.Szorítok, hogy ne legyen egyik sem.Írj, mi lett a végeredmény.Egy öreg róka
Ezt én is akartam kérdezni, hogy nem-e a méhben írta? Folt lehet ciszta is... Jó uh-val azt is hamar kiszûri a doki. Én olyan esetet hallottam, hogy valaki az utolsó pillanatban menekült meg a mûtéttõl, mert egy pontosabb uh kimutatta, hogy a baba jó helyen van, és nem kívül... Ha a petefészek mellett van, onnan még hosszú út vezet a méhbe, ez esetben egy megtermékenyült sejtet látott volna a doki, azt nem tudom, hogy látja-e. drukkolok neked, hogy köv jó hírt mondjon a doki! Majd írd meg légyszi!
A kérdező hozzászólása: ja!és ha az a szürke folt, ha esetlge baba, nem lehet hogy idõvel "bevándorol" a méhbe?.....tudom hülye kérdés, de hátha....
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, ha megvan az eredmény írok
32 cm-es vágás??????!!!!!Na ne viccelj már!Inkább 32 mm-es!Az enyém legalább is 34 MM-es!
Szerintem a doki a petezsákot láthatta, csak még ilyen hamar nem tud biztosat mondani. a tünetekre ne alapozz, holnap tesztelj, drukkolok! Majd írd meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Holnap reggel fogok tesztelni...remélem tényleg baba és ne mvalami daganat...köszi
Öreg róka vagyok.IGEN!!!!Csípõcsonttól-csípõcsontig vágtak Kedves Hitetlen János, a nõvérke mérte elõször le az intenzíven centivel, mivel a "kedves" doktorbácsik nem jegyeztek fel mindent, és emiatt közvetlen életveszély alakult ki, így fel kellett vágni végig, és ki kellett pucolni a hasüreget is.Örülj neki, hogy Te megúsztad 34 mm-rel, én nekem kicsit húzós volt.Ja, a kálváriám ha esetleg érdekel, oldalakkal odébb olvasható.Kedves Kérdezõ!Ha Te küldtél privit, küldtem választ.Egy öreg róka

Hogy lehet az, hogy gumi mellett teherbe estem?

Minden egyes szeretkezés után megtöltöttem a gumit vízzel, egyik sem volt lyukas. Tudjuk használni, semmi baj nem volt vele soha.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!

Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Na az már tényleg hihetetlen. Mondjuk én mindig is úgy gondoltam, hogy a fogamzásgátló biztonságosabb, mint a gumi, elvégre nem szakadhat ki, elfelejteni meg úgysem fogom.. De hát sajnos sosem szedhettem, életveszélyes lenne nekem. Így is perceken múlt az életem, a vérrög a mentõben elindult a tüdõm felé, épp idõben kaptam egy jó nagy adag véralvadásgátlót.
"egy begyöpösödött agymosott" Ennél sokkal rosszabb. Gondolom bigott hívõ is vagy mellé.
Elég tájékozottnak tûnsz, kérdezõ, biztosan ismered a fogamzásgáltók Pearl-indexét, és tudod, hogy megfelelõ használat esetén sem 100%-os egyik sem. Sajnos ebbe most belecsúsztál... További probléma még az, hogy ezek után hogy fogsz majd védekezni?
A kérdező hozzászólása: Ismerem, persze, csak hát azért nem erre gondolom elsõre, hogy biztos én leszek az.. Ezen még nem gondolkoztam, de abortusz után még 6 hétig úgysem élhetek nemi életet, abortuszig sem fogok. Így is stressz miatt, vagy baba miatt hányok egész nap, enni sem tudok, nem érdekel a szex.
Persze, és valójában minden, ami ilyen százalékos dolog, az tulajdonképpen 50%: vagy igen, vagy nem... Egy általam nagyon tisztelt nõgyógyász mondta mindig, hogy amíg egy nõnek van méhe, petefészke és nemi életet él, mindig számolni kell a terhesség esélyével. A védekezésen pedig érdemes elgondolkodni, én sem holnaptól gondoltam természetesen, de egy fogamzóképes nõ életében általában kb. 1-2 év a babaprojekt, aztán elõtte-utána klimaxig valahogy védekezni kell...
bekaptad a legyet. egyébkánt nem hallottál még róla, hogy lehet hibás az óvszer ? nem tudom szedsz-e fogamzásgátlót vagy ilyesmi, de hát ez van. cumisüveg, babakocsi...
szégyen h anyukád nõgyógyászaton dolgozik és te meg idejössz kérdezgetni. ezzel mindent elárultál anyukádról és magadról is. inkább maradok a régimódi és átgondolt, de amit ti csináltok az szánalmas. még arra sem képes anyukád h neked elmondja, amit kell, arra meg lusta h az ott megforduló 14 éveseknek pár szóban elmondja mi a hátránya ha szexelnek. ennyi a véleményem. gratulálok, ez a nõgyógyászat csúcspontja, és ilyen hozzá nem értõ emberek kapják meg a fizetésüket, amit tõlünk vonnak le. szánalom. amúgy, ha picit is hallgatott volna rám anyukád, most veled se történt volna ez. mert fáj, ha másnak van igaza.
és inkább maradok régi gondolkodású és nem férek bele a mai világba, de legalább nem csinálok olyan hülyeségeket mint ti, ráadásul nem nõgyógyász lányaként. de ha tetszik, kövessétek ezt a világot, hogy belehaltok végül az nem számít. Nekem van egy érzésem h nem azért szexeltél mert ki akartad próbálni h összeillesz-e a partnereddel, mert akkor most nem írnál és akkor nem kéne abortusz! haladj a korral nyugodtan, de ne csodálkozz ha mindenféle problémád és bajod lesz belõle. töröltethetitek a kommentjeimet, de azért ezt jó lenne ha sokan elolvasnák, hátha elgondolkoznak!
# 28: Neked igazán lehetne abban tapasztalatod, hogy a mai tizenévesek körében mennyi foganatja van az ilyen típusú "felvilágosításnak". Szóval nem a kérdezõt meg az édesanyját kell azért hibáztatni, mert manapság a fiatalok korán kezdenek szexuális életet élni... Egyébként szerintem én is vitáztam már veled, és leírtam akkor is, hogy 16 évesen kezdtem nemi életet élni, ennek ellenére csak házasságban, tervezetten lettem terhes háromszor. Az én példámat persze nem lehet "lobogtatni" a házasság elõtti szexellenes kampányokban... pedig sokan vannak még így, gyanítom, többen, mint ahányan véletlenül teherbe esnek...
még annyit tennék hozzá, sokan elfogadják a véleményem és sokan belátják h van benne igazság. de nem az a legnagyobb baj h mielõtt összeházasodnának, kipróbálják, hanem h te is kipróbáltad akkor, amikor nem kellett volna. na ez a baj! már elmondtam h tényleg nagyon sajnálom ami történt.
akkor hajrá, szexeljen mindenki, ez a világ, ezt kell követni! hogy ki lesz terhes, ki nem, kit érdekel? csak érezzétek jól magatokat és SEMMIVEL NE FOGLALKOZZATOK! HAJRÁ!
Szóval anyukád magánfogorvos, aki nõgyógyászaton dolgozik: Nem sok ez egy kicsit?
Az egyik ismersömék nagyon rossz anyagi helyzetben voltak, nekik fogamzásgátló + gumi mellett sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Csak átfutva olvastam el a kommentedet, anyukámmal vitatkoztál egyszer anno. Õ az a nõ, aki nõgyógyászaton dolgozik. Emlékszel rá? Olyan dolgokat írtál neki, amitõl a feje ketté állt! Te tényleg nagyon régimódi gondolkodású vagy. Olyannyira, hogy ez nem fér bele a mai világba. Szerintem manapság alig van olyan ember, aki várna a szexszel a házasságig. Én sosem akartam, mert mi van akkor, ha egyáltalán nem passzolunk szexuálisan? Akkor váljak el tõle, vagy csaljuk egymást életünk végéig, csak mert várnunk kellett házasságig? Szerintem ez egy oltári nagy baromság. És vannak olyan szexuális problémák, amik nem orvosolhatók beszélgetéssel, de még pszichológussal, terapeutával sem. Nem véletlen, hogy senki sem fogadja el a véleményed és nem adnak neked igazat. Részemrõl itt lezárva!
A kérdező hozzászólása: DE ha nem volt lyukas, akkor mégis hogyan eshettem teherbe? És teletöltöttem a gumit, szóval még az sem lehetett, hogy az oldalán volt egy kis lyuk és azt nem vettem észre. Nem lesz cumisüveg, sem babakocsi, hanem abortusz lesz sajnos. Nincs pénzünk felnevelni. Na meg idén érettségizek, nem babázni akarok.
A kérdező hozzászólása: Nem szedtem soha tablettát, mert volt már trombózisom. Ezért minden hormonális fogamzásgátló kizárva, ezért használtunk gumit. Vagy hormonos, vagy gumi, a többiben nem bízom.
egyébként hány évesek vagytok ?
A kérdező hozzászólása: Én 17, a párom 20. De most komolyan vannak rajta ilyen miniatûr lyukak? Hát akkor ez sem biztonságos védekezés, ki tudja, hányszor úsztam már meg... Ez nagyon szuper.. Én úgy tudtam, hogy annyira pici lyukak vannak rajta, hogy a spermiumok sem férnek át rajta, ha meg átfér, akkora víz is.
A kérdező hozzászólása: Szörnyû, hogy 2 év járás után lefeküdtünk januárban. Tényleg. Nahát, ilyet! És igen, a tanláson jár az eszem, májusban mindenbõl elõrehozott érettségit teszek, nemsokára vizsgáim lesznek, mert ugye csak jövõre kellene érettségiznem. De minek, ha úgyis elolvasom egyszer az anyagot és máûr tudom, tiszta idõpocskolás az egész. Már van egy 98%-os biosz közepem, október elején megyek emeltre, aztán vár az orvosii :) Tehát nekem ne mond, hogy inkább a tanulásin járjon az eszem. Nem vagyok buta, és a szex nem megy a tanulás rovására. Heti 1x találkozom a barátommal, ennyi csak kijár a heti 6x10-14 óra tanulás után.
nem úgy értettem, hanem hogy ha ez most közbejön és netán megszülnéd akkor aztán egy idõre lõnének az orvosi egyetemnek
A kérdező hozzászólása: Tudom, többek között ezért is fogom elvetetni. Anyukám magánfogorvos a saját rendelõjébe, de már nagyon unja ezt az egészet, mire én végzek, õ nyugdíjba vonul és akkor én veszem át a helyét. Nagyon sokat keres, ezért mindenképpen fogorvos akarok lenni, na meg nem elhanyagolható, hogy érdekesnek találom ezt a munkát. Semmiképp sem akarom feladni az álmaimat...
A kérdező hozzászólása: Soha nem történt ilyesmi, utálom az ujjazást, szóval ez is kizárva. Tényleg nagyon figyeltünk, még februárban kiszakadt egyszer, azóta még jobban figyeltünk mindenre. Mindenképp elvetetem. 7 tesztet csináltam, különbözõ márkákat, nem hinném, hogy mind hazudik.
A kérdező hozzászólása: Mármint az elõzõ elõtti válaszomat nem arra értettem, hogy többek között azért vetetném el, mert a barátom elhagyna. Ebben az egyben biztos vagyok, hogy nem hagyna el, már az eljegyzés is szóba került, csupán a korom az akadály. Együtt tervezzük az életünket, õ még hisz az örök szerelmemben, és teszünk is érte, hogy így gondolja késõbb is.
Egy ismerõsöm 16 évesen szült, utána mégis megcsinálta az érettségit. Persze kellett hozzá a szülõi segítség is, de õk örömmel babáztak. Azért nagyon jól gondold át ezt a elvetetést, nehogy késõbb megbánd.
A kérdező hozzászólása: Átgondoltam, már majdnem 2 hete ezen gondolkoztam. A barátommal is megbeszéltük egy csomószor, õ akarja is meg nem is. Aztán közösen erre jutottunk.
A kérdező hozzászólása: Nem, mivel nem csak 1 munkahelye van. 3 van, még szociális gondozó is, de ott csak havonta pár napot kell dolgoznia. A vallásos ember kommentjei nem igazán érdekelnek, nem kellett soha felvilágosítani, magamtól is volt bennem annyi igény, hogy ezeknek a dolgoknak utánajárjak, 10 évesen. Nem szorultam sosem arra, hogy valaki más magyarázza nekem a dolgokat. Ezért utálom pl a sulit is, magamtól is 100%-osan megértem az anyagot, átlátom az összefüggéseket, stb.

Lehet suli mellett egyszerre angolt az alapoktól és németet középfoktól tanulni? TÖBBI ALUL

a Révaiba járok lehet ismeri vki. hát azért nem könny? suláj. angolt és németet akarok tanulni suli mellett. angolból a legalapabb dolgoktól kezdeném de németb?l a B2-s szintt?l (azaz a C1-t pályázom) mert most sikerült a középfokúm. mennyi id? alatt lehet eljutni az egyes nyelvekb?l egy szinttel feljebb (német:fels?, angol:alap) ha angolt egyedül tanulnám de németem heti 4 lenne és mellette otthon is tanulnám?

Legjobb válasz: Nyelvérzéktõl függ. Mondhatnám, hogy egy év alatt mind2-bõl letettem a közepet, fél-fél évet foglalkoztam velük, lehet, hogy neked két hónapban lesz, de az is lehet, hogy két év. Amúgy átlagosan alapoktól kezdve intenzív tanulással 1 év alatt lehet eljutni középig, középtõl felsõig szintén intenzív tanulással jó nyelvérzékkel fél év, de úgy, hogy csak azzal foglalkozol.

Nyelvérzéktõl függ. Mondhatnám, hogy egy év alatt mind2-bõl letettem a közepet, fél-fél évet foglalkoztam velük, lehet, hogy neked két hónapban lesz, de az is lehet, hogy két év. Amúgy átlagosan alapoktól kezdve intenzív tanulással 1 év alatt lehet eljutni középig, középtõl felsõig szintén intenzív tanulással jó nyelvérzékkel fél év, de úgy, hogy csak azzal foglalkozol.
A kérdező hozzászólása: nyelvérzékben nincs hiány:) köszönöm a válaszodat:)

Androidos telefonon hogyan lehet beállítani azt hogy a fenti értesítõsáv ahol írja a idõt, akkumlátor jelét és a hálózat térerejét meg a wi-fi-t hogy lehet az hogy az akkumlátor jel mellett kiírja a töltöttség szintjét?

Legjobb válasz: Beállítások és ott akkumulátorbeállításoknál lehet ki-be kapcsolni, de nem mindegyik telefonnál. Ha nem sikerül akkor töltsd le a battery widget rebornt és az kiírja.

Beállítások és ott akkumulátorbeállításoknál lehet ki-be kapcsolni, de nem mindegyik telefonnál. Ha nem sikerül akkor töltsd le a battery widget rebornt és az kiírja.
A kérdező hozzászólása: samsung galaxy pocket neo-n nem tudtam beállítani a battery widget meg szar mert én úgyí akarnám h nem kéne teljesen lehúzni az értesítõsávot hanem normálisan az akku jel mellett lenee a százalék
A klímakompresszorral van probléma. Szerintem a csapágyazással lehet a gond.
Vagy a vezérlõegység (ECU)-val. A kompresszor lefogja a motort és a computernek ezt érzékelnie kell(ene) és megemelni a fordulatszámot. De azért látatlanban elég nehéz diagnosztizálni.
Az utolsóval értek egyet. Lehet továbbá, hogy utólag beszerelt klíma, és nem kötötték be, hogy emelje az alapjáratot ha megy a klíma. Ezen felül lehet alapjárati motor gond is. Sõt: egy ford fiestánál ugyanez volt a gond, ott a légszûrõ volt túlságosan eltömõdve, nem kapott elég levegõt a motor.

Mi lehet az oka a minimális vérzésnek gyógyszer mellett?

Lindynette-t szedek és most van itt az ideje a havinak. Görcsölgettem is de a váladék elmarad vagy nagyon minimális és barnás színű. Terhes nem vagyok hisz tesztet csináltam. Valami gyógyszer vagy más játszhat szerepet?

Legjobb válasz: szia! menj el nõdokihoz, mert a teszt is lehet téves, akár többször is.. ill olvasd el a betegtájékoztatót, mert nekem is volt olyan gyógyszerem, aminek a hatására pont h rendszertelen lett a menzeszem, pedig, azt hittem, h beáll tõle.

szia! menj el nõdokihoz, mert a teszt is lehet téves, akár többször is.. ill olvasd el a betegtájékoztatót, mert nekem is volt olyan gyógyszerem, aminek a hatására pont h rendszertelen lett a menzeszem, pedig, azt hittem, h beáll tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!