Találatok a következő kifejezésre: Lehet az másodállásban (4 db)

Lehet az esküvőszervezést másodállásban csinálni?

Legjobb válasz: Miért ne ha van rá ideje. Akár egyéni vállakozóként is. Bár nehezen tudom elképzelni, egy ceremónia megszervezése nem egy-két nap. Mindent nem lehet munka után és hétvégén, arról nem is beszélve, hogy a házasulók mikor keresnek meg gondjaikkal? Bár ha kötelen munkaidõd talán sikerülhet.

Miért ne ha van rá ideje. Akár egyéni vállakozóként is. Bár nehezen tudom elképzelni, egy ceremónia megszervezése nem egy-két nap. Mindent nem lehet munka után és hétvégén, arról nem is beszélve, hogy a házasulók mikor keresnek meg gondjaikkal? Bár ha kötelen munkaidõd talán sikerülhet.

Szeretnénk többen kártyajáték webshop-pot készíteni. Az a gond, hogy egyikünk se múlt el még 18, így nem lehet nekünk vállalkozói. Ha elvállalná egyikünk családtagja, másodállásban, akkor kellene fizetnie járulékot, ha nincs bevétel?

Legjobb válasz: Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Az alacsony fizetésû fõállásom mellé másodállásban õstermelõ szeretnék lenni. Szerintetek nyereséges lehet?

Egy háromezer négyzetméteres telket tudnék 7-800ezerért megvenni, és tavasztól azon fûszerpaprikát, fokhagymát termeszteni, tyúkokat tartani tojás eladás céljából. Valóban szeretném is csinálni, a fõállásomért nem rajongok. Szerintetek anyagilag megérheti, érdemes belevágni?

Legjobb válasz: Hagymáról lövésem sincs, mennyire jövedelmezõ... Tyúktartásnál mire gondoltál? Szabad tartás? Építenél ólakat? Ketrecrendszeres tyúkház? Fél intenzív, intenzív, extenzív? Takarmány honnan lenne? Mindent a minimummal véve 3000m2-en tartanál kb 120 db-ot, hiába a nagy vágy ennyire jön ki takarmány/táp nélkül a max db számod! Ólat kell építened, 20m2 a minimum (mennyibõl tudnád megépíteni)+ kerítés sem olcsó pl. 50m*60m-es a területed = 3000 m2, akkor kell 220 méter kerítés, ami véd lopástól szökéstõl, ragadozóktól... Legolcsóbb tyúkkerítéssel is minimum 250 000-es tétel (te építed, mert a hobbid :) )... Daráló, termény tároló, munka is van ám vele! BP-i vagy? 120 tojó szintén 250 000-es tétel, attól függõen mennyiért tudod beszerezni. Legjobb esetben lesz 10Ft-od tojásonként. Õstermelõként heti bontásban max. 260db értékesíthetõ, ez havi 10 400Ft-adó!!!

Hagymáról lövésem sincs, mennyire jövedelmezõ... Tyúktartásnál mire gondoltál? Szabad tartás? Építenél ólakat? Ketrecrendszeres tyúkház? Fél intenzív, intenzív, extenzív? Takarmány honnan lenne? Mindent a minimummal véve 3000m2-en tartanál kb 120 db-ot, hiába a nagy vágy ennyire jön ki takarmány/táp nélkül a max db számod! Ólat kell építened, 20m2 a minimum (mennyibõl tudnád megépíteni)+ kerítés sem olcsó pl. 50m*60m-es a területed = 3000 m2, akkor kell 220 méter kerítés, ami véd lopástól szökéstõl, ragadozóktól... Legolcsóbb tyúkkerítéssel is minimum 250 000-es tétel (te építed, mert a hobbid :) )... Daráló, termény tároló, munka is van ám vele! BP-i vagy? 120 tojó szintén 250 000-es tétel, attól függõen mennyiért tudod beszerezni. Legjobb esetben lesz 10Ft-od tojásonként. Õstermelõként heti bontásban max. 260db értékesíthetõ, ez havi 10 400Ft-adó!!!
Milyen sértegetés? Minden állításodat megcáfoltam pontról pontra. Legfeljebb annyiban "sértegettelek", hogy rákérdeztem, hogy minek beszélsz bele a témába, ha nincs róla fogalmad. Ez meg azt gondolom, hogy teljesen jogos. Nem értem min kell megsértõdni... Legutoljára óvodában hátráltam ki így, ha nem volt igazam.
Látom az ellenvéleményt te nem észérvekkel nyugtázod, hanem sértegetéssel. Ebben nem leszek a partnered! Viszlát, szebb jövõt!
Milyen 1500? Ne röhögtess már. Hol adnak 1500 ft-ért egy kg tört paprikát? Esetleg a nagybanin, ha veszed mázsaszám. Senki nem mondta, hogy egyben kell eladni egy kereskedõnek. Milyen fajta licensz? A szegedi 101-es? Szabadon szaporítható, a kutya nem szól bele. Nem mondanám feketének, legyen inkább szürke. De miért adnék az unokatestvéremnek, szomszédomnak, nagybátyámnak, stb nyugtát? 0.3 hektárt egy nap alatt megkapálok egyedül, ha nem akkor állok neki, amikor már 1 méteres a gaz. Azt nem értem, hogy ha teljesen inkompetens vagy a témához, akkor minek erõlködsz?
"0.3 hektárt hétvégente, délutánonként is meg lehet kapálni"---Hány ember és hány óra alatt? Kíváncsi lennék a véleményedre "kedves" másik válaszoló.
Nem érdemes zöldségeseknek termelni ekkora területen. Ekkora területen annyi terem, amit saját kézbõl bõven el lehet adni. Teljesen felesleges többfélét termelni. Nem mondom, hogy a saját szükségletedre ne legyen 15-20 tyúkod, meg egy 1000 nm-es konyhakerted, de áru termelésnél arra kell törekedni, hogy minél kevesebb dolgot termelj. Ha bemész a nagybanira, láthatod, hogy minden autón 1, nagyon max 2 félre áru van. Kivéve persze, ha nepper az illetõ. :) Ebbe a témába elég otthonosan mozgok, hallgass rám. :)
"43%-os minek böfögsz bele olyanba, amirõl lövésed sincs? "---Lövésem sincs, oké ezt jó tudni 20 évnyi õstermelõi múlttal a hátam mögött. 3000 az õrlemény? 1500 inkább, de nyugodtan guglizz rá barátom! Azt viszont jól írtad kb. 500kg õrlemény, ha szerencsés ez szintén 750 000Ft, ahogy írtam! Igaz én nem magát az õrleményt számoltam, csak a paprikát. Az eredmény ugyan az! Igaza van az elõzõ válaszolónak, ha mindent feketén csinálsz több hasznod lehet! De akkor eleve az õstermelõi is felesleges számodra. Lopod a vetõmag licencet + túlárazva adód el az ismerõseidnek a termést + feketén adod el nincs adó, az áfát sem fizeted + nem számolód a munkadíjat + az öntözést. Akkor valóban lehet 500 000-ed is akár!
A kérdező hozzászólása: És egy kérdés még ehhez: Van arra esély, hogy a helyi önkormányzattól, esetleg államtól kaphatok erre valamiféle támogatást? A telekvásárláshoz vagy a termesztés beindításához esetleg...
A kérdező hozzászólása: fúrt kút van a telken, az öntözés nem akadály
A kérdező hozzászólása: amire én gondoltam elsõre - a fûszerpaprika nyereséges vállalkozás lehet kb 1500 m2-en termeszteni - kb 30 tyúkot tartani - olyan zöldségeket termeszteni, amit a helyi zöldségesek megvesznek Itt a városban (dél-alföldi vagyok) a zöldségpiacnak elég komoly forgalma van, a törtpaprikát-tojást ott lehetne eladni, a zöldségesek igényire szabott termesztést pedig nekik eladni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pesszimistább és az optimistább válaszokat is! Még minden nagyon tervezés fázisban van minden. Gyûjtöm az infót. :)
Beletolsz 1 500 000- csillagos ég a felsõ határ Ft-ot és évi kb 84 000Ft-ot keresel rajta+ kockáztatsz elég sokat, 20 évig gürizel, hogy nullán legyél, de megéri mert ez a hobbid :) BP-i vagy? Látom nem gondoltad át a dolgokat, 3000m2 a hobbi kategória, ahol nem a pénzért dolgozol, csak unalomûzésként... Õszintén válaszolj kérlek, ezen a 3 dolgon gondolkoztál, de 1erre vagy külön-külön? Szerintem érdemes belevágnod, én is hobbiból csinálom, meg altató helyett (már régóta nem volt rá szükségem). Ne az anyagiakat nézzed, hanem azt az örömöt, hogy a kezed munkájából érték terem.
74%-os, tehén? 0.3 hektáron? Csak legelni 1 hektár a minimum egyetlen tehénnek, és akkor még legalább ennyi kaszáló is kell a téli szénához. Tényleg nem értem, minek kell hozzászólni egy témához, ha nem értek hozzá...


Gimnáziumba járok, de nagyon érdekel a manikűr, műkörömépítés. Meg lehet ilyesmiből élni mostanság? Vagy azt maximum másodállásnak lenne érdemes?

Más munka nincs, ami érdekel, egyedül ez..

Legjobb válasz: értem :) köszönöm szépen..hát én is inkább csak másodállásként, mert ha nem jön be az üzlet meg ilyesmi..akkor buktad az egész életed, nem? :/

A kérdező hozzászólása: értem :) köszönöm szépen..hát én is inkább csak másodállásként, mert ha nem jön be az üzlet meg ilyesmi..akkor buktad az egész életed, nem? :/
Biztosan meg lehet élni, de kell némi alaptõke, hogy saját vállalkozást tudj csinálni, így lenne értelme talán. Viszont ha saját vállalkozásod lesz ki kell építened a vendégeid körét, ami megint nem egyszerû a városban meglévõ, már régen dolgozó manikûrösök között. Én inkább csak hobbiként, másodállásként tudnám elképzelni (magamat ebben a pozícióban), de sokan csinálják fõállásban is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!