Találatok a következő kifejezésre: Lehet az is teherbe esni (38 db)

Lehet az előváladéktól is teherbe esni?

Legjobb válasz: Lehetséges,mert az elöváladek,"örömkönnyek"is tartalmaznak sperma´t.Jobb az óvatosság,ha nem szeretnétek kisbabát.

Lehetséges, mert az elöváladek, "örömkönnyek"is tartalmaznak sperma´t.Jobb az óvatosság, ha nem szeretnétek kisbabát.
http://www.vital.hu/themesinter/doktor/v2889 Embereek...tanultatok ti bioszt? -.-''
Szia. Szerintem ne stresszelj emiatt, mert akár ettõl is késhet , hogy te ideges vagy, nem hiszem , hogy terhes lennél lehet hogy csak késik a menszeszed mivel magad is mondtad hogy nem állt még be..sok oka lehet annak , hogy nem jön meg :stressz(idegesség)megfázás(betegségek)és akár az is hogy most kellett volna megjönnie és te lefeküdtel a paroddal..lehet ez belezavart:) Csinálj egy tesztet :)
én is ki vagyok az elõváladéktol remélem nem vagyok terhes csak nekem azért fura mert barátommal gumi nélkül csináljuk kbmultkor is 4x és akkor is megjött csak nekem még nem állt be a havim , és ma kell megjönni , és akkor se csináltuk gumival csak néha kb 3x és néha amikor csináltuk gumi nélkül akkor megálltunk 3x-4x néha hányingerem van de lehet h nem ettöl, voltam már ezért nögyogyásnál is és mondták h nem vagyok terhes még anno 1honapja , és remélem most sem kérlek segitsetek mit tegyek?
Szerintem nem az interneten kéne találgatni, hanem irány a legközelebbi ügyeletes nõgyógyász és mondd el, hogy mi baj van, mert ha baj van CSAK Õ TUD SEGÍTENI.
Az elõváladék tartalmazhat ondót, de ez a teherbeséshez kevés. Amit az iskolába mondanak az csak riogatás.
De még mennyira, hogy lehet! Barátnõm kisfia 3 éves múlt, õ is így fogant!
Igen, kis mennyiségben, de tartalmat spermátm igy attol is lehet terhes egy nõ...
igen, lehet.
Már megint 1001 x is ez a kérdés.Nem tudtok olvasni??Egy csomó kérdést válasszal kidob a rendszer, mielött kiírod!!!!!! Ha nem szórul szóra ugyan ez lenne nem is szólnék semmit!!!

A barátom nem bírja a gumit, én viszont nem akarok tablettát szedni. A megszakításos módszert javasolta. Úgy hallottam, az előváladéktól is teherbe lehet esni. Igaz ez? Ajánlanátok esetleg más védekezési módszert?

Legjobb válasz: Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.

Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.
csak annyit fûznék hozzá hogy nagyszüleim egy életen át "védekeztek" megszakítással, egyetlen egy nemkívánt gyerekük sem született! és mamámat ismerve, nagyban nyomták az ipart... nem azt mondom hogy követendõ példa, de azért annyira nem rossz a helyzet mint sokan itt rémisztgetnek vele. biztos mind gumigyáros meg tablettagyáros, és elakarják adni... :P utolsó mondat persze vicc :)
Igaz.
life styles szûrke gumi(legvékonyabb) Írd be a google-be hogy fogamzásgátló és meglepõdhetsz hogy mennyi mindent kidob!!!!
Én is megszakításos módszert alkalmazunk.És mindig idõben ki tudok szállni, ezt nem hiszem el senkinek hogy nem érzik egyesek hogy mikor kell megállni.Ha véletlenül terhes lenne akkor sincs semmi mert megtartanánk de ez ilyen formában még nem fordult elõ.
Én 2 évig csináltam megszakítással, nem lett semmi bajom, DE.. ..a barátod elég nagy s*ggfej, hogy ezt javasolta. Mi azért csináltuk így, mert se õ, se ÉN nem szeretjük a gumit. Tehát én vállaltam a felelõsséget. Ha te nem vállalod a kockázatot, akkor találjatok valami más megoldást. Egyébként a pharmatex+megszakítás nem rossz dolog elvileg, bár én sose próbáltam.
Igen elég sokan. Gumi használata mellett is van aki belecsöppen abba a bizonyos 1%-ba. Megszakításos meg 50-50. Vagy bejön vagy nem. Ha már úgy vagytok együtt h nem gond a baba akkor lehet használni, amúgy meg olyan mintha a barátod lyukas gumit javasolt volna. Van még egy pár módszer, ha nem tablettát szednék azt hiszem én a pesszárium+spermicid mellett döntenék. Itt egy teszt ami esetleg segíthet mi neked a legideálisabb: http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/
7/7 nek 100% igaza van. Én is megszakitásal csinálom és sosem volt még baj mert én érzem hogy mikor kezdenék elélvezni, hogy mikor indul meg bennem, de ugylátom sok férfi erre nem képes, nincsen érzésük.
A te felelõsséged, hogy mit vállalsz be és mit nem. A megszakításos módszer mellett egy év alatt 35% az esély a terhességre (védekezés nélkül 80%). Szóval BAROMI SOK! Ha neked megér ekkora kockázatot, akkor csináld. Csak aztán ne gyere sírni, hogy terhes vagy, a barátod meg esetleg lelépett. De van a gumin és a fogamzásgátló tablettán kívül is megoldás. Pl. a megszakítást kiegészíthetnétek spermiciddel, vagy spermicid és pesszárium együtt.

Ha az előváladéktól is simán teherbe lehet esni, akkor miért nem lehet teherbe esni a kevés spermiumszámmal "megáldott" férfitól?

Ezt komolyan nem értem...minek milliónyi sperma,ha úgyis csak 1 lesz a tuti befutó????

Legjobb válasz: A többinek is van feladata, fellazítani a petesejt burkát, plusz nem árt, ha van legalább néhány, ami nem téved el. Ha csak egy van, akkor elképzelhetõ, hogy el sem ér a petesejtig. Az elõváladékban ha van élõ spermium, akkor sok van benne, nem csak egy, egy csepp sperma is több millió hímivarsejtet tartalmazhat.

A többinek is van feladata, fellazítani a petesejt burkát, plusz nem árt, ha van legalább néhány, ami nem téved el. Ha csak egy van, akkor elképzelhetõ, hogy el sem ér a petesejtig. Az elõváladékban ha van élõ spermium, akkor sok van benne, nem csak egy, egy csepp sperma is több millió hímivarsejtet tartalmazhat.
Egy is elég, ha az elég ügyes:-) tudom buta válasz, de nekünk erre kellett rámennünk a férjemmel, hogy ne az inszem legyen a megoldás.
Teljesen jogos a kérdés, én is gondolkodtám már ezen.
Én meg azt nem értem, hogy jó spermiumszámmal miért nem lehet teherbe esni ha megfelelõ az idõzítés, és van pé is! :(
Kedves Utolsó! Ezt én sem értem, mi ugyanígy vagyunk, ha minden oké, akkor miért nem sikerül???? Ez a rágörcsölés is olyan hülyeség. Nem ez tölti ki minden gondolatom, de azért mielõtt megjönne, természetes, hogy azt figyelem, hogy na vajon megjön-e vagy sem. Aki elhatározza hogy babát szeretne, szerintem mindenki így van. Na mindegy, egyszer úgy is sikerül!
Teherbe lehet esni csak kevesebb az esely ugyanugy mint az elovaladeknal.
Ebben a cipõben én is értetlenül állok! Mások meg azon aggodnak hova ültek, nyúltak, kentek....és nem estek-e teherbe? A sorsnak érdekes ám a fintora az biztos!
A kérdező hozzászólása: :) szerintem pedig nincsen szükség több millió spermiumra, inkább kevesebb, de jól mozgó, kellene, hogy legyen, akkor szerintem létre jön a terhesség.Bár-hallgttam a Ceizer Endrétõl egy videot, és elmondta, hogy a mai férfiaknak 3-szor kevesebb!!!!! a spermájuk, mint 30 évvel ezelõtt volt és ez drasztikus mértékû romlás-szóval az életmód a stressz, ami ezeket a romló tendenciákat okozhatja sajnos...

Hogy lehet az hogy állítólag a peteérés után nem lehet teherbe esni? Az egyik ismerősöm jóval ovuláció után volt együtt a párjával és teherbe esett. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt,hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)

Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt, hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)
Szerintem a "nem lehet" és a " lényegesen kevesebb az esély" nem ugyaz az. Vidd ki/ Idd ki a bilit.
A kérdező hozzászólása: hahaha, hát igen één is hajtok a babára de nem akarodzik összejönni :((
Na, akkor ez jó hír :) ) Igazából épp ez az, amiért a naptármódszer úgy gondolom a legmegbízhatatlanabb módszer. A megszakítás is jobb. Sosem lehet tudni mennyiben tér el az elsõ ciklus a másiktól, mennyire harciasak a párom hímivarsejtjei, stb :D
A kérdező hozzászólása: csak naagyon meglepõdött :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm igen örült :)
Márpedig de. Érett pete nélkül nem lehet teherbe esni. Talán késõbb volt ovulációja és még eléldegélt egy kicsit a pete. Elõfordul, én is vérzés elõtt fogantam közvetlenül és a húgom is. Anyunak egyébként is mindig késõn volt peteérése a ciklus közepéhez képest. Ha nincs pete, akkor nincs amit megtermékenyítsen a hímivarsejt, tehát nem jöhet létre terhesség. Csak akkor lehetséges, ha van egy pete, és van egy hímivarsejt. Ez az élet legelsõ alapja, késõbb a nyálkahártya vastagság már nem ilyen szigorú, de ezek nélkül lehetetlen. Örült egyébként a babának?
A kérdező hozzászólása: de azt mondta hogy a menstruáció elõtt nem sokkal voltak együtt... akkor biztos hogy nem volt peteérése...
Rém egyszerû, nem akkor volt a peteérése :) Ha nincs pete, akkor nincs, ami megtermékenyüljön, viszont a peteérés idõpontját nem mindenki tudja pontosan.
a peteérés idejét akkor lehet pontosan megmondani, ha minden pillanatban ott áll melletted egy doki, UH-val a kezében. Vagyis a hasadon :D Szóval valószínûleg nem akkor volt a peteérése. Vagy intenzív orgazmus is válthat ki spontán peteérést.

Ha a pasi nem élvez belém, hanem a testemre és olyan gyorsan veszi ki, hogy ott rázza ki rajtam, akkor kicsi az esélye a teherbe esésnek ugye? Az előváladékot érzi? Mert tudom, hogy attól is teherbe lehet esni. Az a felizgulástól kezdve van?

Tehát akkor orálnál is, ha nem is megy el, akkor is terhes lehetek, ha valami úton a hüvelyembe kerül? A barátom nem akarta, hogy kézzel megfogjam. Csak szájjal engedte. Ami úgy sokkal nehezebb volt és nem értettem, hogy miért. De ő meg megfogta magának...Akkor meg mégse ezért. Vannak akik úgy szeretek, hogy csak szájjal csinálja nekik valaki? Mert szerintem a kettő együtt sokkal hatásosabb, meg úgy a szájból könnyebben kicsúszik, jobban kell figyelni. Nem értem, hogy miért akarja így....

Legjobb válasz: elõváladékot nem érzi ha nem kerül a puncidba sperma nem lehetsz a kéz probléma érthetetlen lehet, hogy így neki izgatóbb

elõváladékot nem érzi ha nem kerül a puncidba sperma nem lehetsz a kéz probléma érthetetlen lehet, hogy így neki izgatóbb
nem érezni az elõváladékot, és attól teherbe lehet esni!
szedjél gyógyszert vagy használjatok gumit.szerintem alap dolog a gyógyszer egy kapcsolatban.
Elõzõ: a fogamzásgátló tabletta nem alap dolog! Természetellenes, árt a szervezetnek a hosszú távú szedése! Persze lehet választani azt is, ha valaki emellett dönt, de közel sem alap! Kérdezõ, ha megszakításos közösülésre is gondolsz, annak során nagyon könnyen teherbe lehet esni: akár elsõre, vagy 10-30 sex után is sokan teherbe esnek ettõl, akár csupán az elõváladéktól! Igen, ha BÁRMI MÓDON a hüvelyed környékére jut az elõváladék, vagy az ondó, nem kizárt a teherbe esés, mivel mindkettõ tartalmaz rengeteg spermiumot. Orál: van, akit zavar, ha kézzel rásegít a nõ. Azt keresd, a partnerednek mi a jó, ne azt , h szerinted neki mi a jó! ;) Egyébként én is sokkal jobban élvezek, ha csak ajkakkal szopnak le, és kézzel nem ingerli nemi szervem közben a lány. Inkább az fokozza élvezetem, ha a seggemet fogja közben. :)

A kérdésem a következő! Aug 10én jött meg, 16án mult el. Azóta minden nap 1ütt vagyunk a párommal, max 1-2nap kihagyással. Tegnap is egyutt voltunk. Es az aktus utan, enyhe rozsaszin folyasom volt. Lehet eselye h sikerult teherbe esnem?

Legjobb válasz: Ez a folyás még nem jelenti azt, hogy teherbe estél. Lehetett esetleg ovus vérzés, mert kb. középidõben jársz, de lehet csak kicsi megsélrült a hüvelyed. Szóval korai lenne bármit mondani még.

Ez a folyás még nem jelenti azt, hogy teherbe estél. Lehetett esetleg ovus vérzés, mert kb. középidõben jársz, de lehet csak kicsi megsélrült a hüvelyed. Szóval korai lenne bármit mondani még.
Szia kedves kérdezõ!Akár én kérdeztem volna, nekem is 10.-én jött meg utoljára és együttlét után barnás nyálkát tapasztaltam törlésnél.Bár én korai peteérésre gondolok mert kb.most lenne a nagykönyv szerint még csak viszont pár nappal ezelött volt.Nagyon reménykedem!Drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: enyhe hasi fájdalmam is van.ojan mint ha meg akarna jönni.a rózsaszín folyás pedig elmult! szedek gravidát, hogy pótolja a vitamin hiányt.hátha sikerül a baba projekt...

Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, az előnedvektől is teherbe lehet ugye esni. És ezek a gyerkőcök is ugyanolyan egészségesek lesznek?

Már nem védekezünk, csak megszakítással, és félek, hogy ha így jön össze, beteg lesz. Férjem hallani sem akar az óvszerr?l, mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az elõnedvben is lehet ondó, petesejt biztos nem, mert az a nõi szervezetben van:))) Lényeg, hogyha így lesz baba, az sem indul rosszabb eséllyel.

Az elõnedvben is lehet ondó, petesejt biztos nem, mert az a nõi szervezetben van:) )) Lényeg, hogyha így lesz baba, az sem indul rosszabb eséllyel.
Az elõnedvekben is van petesejt, és ugyanúgy megtermékenyül mint az ondóban lévõ!Ugyanolyan életképesek, és ugyanolyan egészséges petesejtek!Megnyugodhatsz.Ha esetleg így esel teherbe egészséges babád lesz!Az én 4 éves lányom is így lett és nagyon okos, értelmes kislány!
A mai gyógyszereknek olyan hihetetlenül alacsony a hormontartalma, hogy egy nap alatt kiürül. 12 óránál nagyobb késés a tablettaszedésben már újraindíthatja a nõi nem ciklust, ennyire kevés hormon van benne! Amihez idõ kell, az nem a "kiürülés", hanem hogy a nõi nemi ciklus, a hormonrendszer és a test visszaálljon a gyógyszer elõtti normális kerékvágásba. Pl hogy kellõen megvastagodjon a méh nyálkahártyája, amibe a babó beágyazódik majd. A gyógyszer alatt ugyanis vékony volt...
Hát igen, kell egy kis idõ, amíg kiürül a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Azért védekezünk így, mert még csak 1 hónapja hagytam abba a gyógyszert. igazából jöhet, de még 1-2 hónapot várhat, hogy biztos egészséges legyen.
Mi is megszakításos módszerrel védekezünk párommal, és nekem is eszembe jutott már ez a kérdés. :D Mi már 8 hónapja védekezünk így és eddig nem lettem terhes.
Szia, hát én pont elõnedvtõl lettem babás!Megszakítással védekeztünk, nem is gondoltam, hogy baba lenne belõle, mert elõtte is így védekeztünk, aztán az esedékes mensim már nem jött meg!Most 2 éves a lányom és makkegészséges!Eleven, kis "rosszaság"!
Bocsi, hogy megkérdezem: a "már nem védekezünk" nem arra utal, hogy jöhetne a baba? Akkor miért a megszakítás? Bocs mégegyszer, lehet, hogy félreértettem vmit.
Nekem még nem sikerült elõváladéktól teherbe esnem, de olvastam itt ilyen esetekrõl. Szerintem is úgy van, hogy ha a spermium életképes, csak akkor tudja megtermékenyíteni a petesejtet.
Azért azt kétlem, hogy az elõ nedvben petesejt van, esetleg hímivarsejt, de nyugi, ha eljut a petesejtig, és megtermékenyíti, akkor életképes, fürge fickó. A nagyobb probléma itt nem a férjed részérõl van, hanem a tiédrõl. Ugyanis a gyógyszerszedés miatt a te méhed nem biztos, hogy fel van készülve a megtermékenyített petesejtre, azért javasolnak 3 hónapos várakozási idõt. Szóval, ha sikerül nem az elõnedv miatt lehetnek gondok.
Ha megfogant, akkor már nyoma sem volt a gyógyszernek!

A párommal a 12-ik napon voltunk együtt, több tényező is megfelelő volt arra, hogy sikerüljön teherbe esni. Az viszont aggaszt, hogy jelentkeznek a megszokott hasi fájdalmaim, mint amikor meg akar jönni a havim. Lehet, hogy nem jött össze a baba?

Legjobb válasz: Én onnan sejtettem, hogy terhes vagyok, hogy olyan volt, mintha meg akarna jönni, csak folyamatosan három napig, amúgy meg pár óráig szokott. Az alhasi vérbõség okozhatja. De tulajdonképp nem nagyon lehet megkülönböztetni a jeleket a mens elõjeleitõl, különösen , ha nagyon akarjuk a babát, akkor simán lehet pszichésen is mindenféle tünetet produkálni:))) Várd meg, hogy ne jöjjön meg, aztán tesztelj. Utána is csupa várakozás az egész, nem árt belejönni:))) 23 hetes

Én onnan sejtettem, hogy terhes vagyok, hogy olyan volt, mintha meg akarna jönni, csak folyamatosan három napig, amúgy meg pár óráig szokott. Az alhasi vérbõség okozhatja. De tulajdonképp nem nagyon lehet megkülönböztetni a jeleket a mens elõjeleitõl, különösen , ha nagyon akarjuk a babát, akkor simán lehet pszichésen is mindenféle tünetet produkálni:) )) Várd meg, hogy ne jöjjön meg, aztán tesztelj. Utána is csupa várakozás az egész, nem árt belejönni:) )) 23 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Remélem, nem jön meg, csak olyan hosszúnak tûnik egy nap is, amikor várni, várni kell....
Szia! Az hogy jó napon voltatok együtt nem garancia, hogy sikerül is. Függ a hüvely ph-jától, milyen aktivak voltak a spermiumok, mikor volt tüszörepedés, stb... Kitartás és ha nem is sikerült, próbáljátok tovább!
Nekem is olyan érzésem volt, mintha meg akarna jönni, teljesen el is keseredtem, aztán csak nem jött. Ezt éreztem már a nem várt elõtt egy héttel és még utána pár napig. Most már csak a derekam fáj, majd leszakad. 6 heteske
Szia! Én jövõ hét közepére nem várom, és elvileg mindent megtettünk, hogy összejöjjön a baba, de furcsa mód már most én is olyan hasi fájdalmat érzek, mintha meg akarna jönni. Sajnos nekem egyéb tünetek (pl. pattanások megjelentek, a hõm 4 napja leesett, majd újra felment) is arra utalnak, hogy most sem sikerült. Viszont arról már én is hallottam, hogy menzeshez hasonló fájdalmak jelenkezhetnek teherbeesés esetén is. Figyeld a többi jelet, mérd a hõdet (ha azóta folyamatosan szép magas, akkor az bíztató jel!) És ne aggódj, a baba jönni fog, amikor nem is várnád! :)
Nekem is olyan görcsölgetéseim voltak, mintha meg akarna jönni, de csak az aktuális mensi kezdetétõl (elõtte nem görcseim, hanem puffadtság-érzésem volt). Szóval vártam a vért, hiába... vagyis nem vártam.

Kezeletlen (nem tud róla az illető) IR-rel nem is lehet teherbe esni? Vagy lehet, de elvetél?

Legjobb válasz: Van, akinek nem is sikerül, nekem sikerült, de elvetéltem. Akkor derült ki, hogy mi a bajom. Egyéni kérdés. Attól is függ, milyen más dolgok társulnak mellé, pajzsmirigy és más hormoneltérések, az IR mennyire súlyos, milyen állapotban vannak a petefészkek (van-e egyáltalán ovu), stb. stb.

Van, akinek nem is sikerül, nekem sikerült, de elvetéltem. Akkor derült ki, hogy mi a bajom. Egyéni kérdés. Attól is függ, milyen más dolgok társulnak mellé, pajzsmirigy és más hormoneltérések, az IR mennyire súlyos, milyen állapotban vannak a petefészkek (van-e egyáltalán ovu), stb. stb.
Az is lehet, hogy semmi nem probléma nem adódik. Teljesen egyénfüggõ, hogy a szervezet hogyan reagál a magasabb inzulinszintre. Van aki borzasztó értékek mellett is könnyen teherbe esik és kihordja a bébit, van, aki szinte tökéletes értékeke mellett sem.
nekem a második szülés után derült ki az IR. Nagyon magas értékeket produkáltam, mind a két terhességnél tökéletes volt a cukrom, IR-t meg nem nézték. Az endokrinológus szerint már a terhesség alatt is megvolt az IR, csak ugye azt nem vizsgálták. Problémamentes terhességek voltak.
Van ismerõsöm, aki így esett teherbe megvan a baba. De nézni kell a cukrát, mert közben kiderült a dolog. De már 14 hetes, gondolom már nem lesz semmi baj, mert most már kontroll alatt van a terhesség. De simán teherbeesett, és most derült ki 12 hetesen a betegsége. A pajzsmirigy értékét tök véletlen nézte a doki, mert azt nem ilyenkor nem szokták, mert terhesség alatt kesze-kusza az elsõ 3 hónapban, és gyanús lett neki, aztán mentek tovább, de elõtte nem tudta senki, hogy ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért kérdezem, mert nekem is volt egy vetélésem, és keresem az okát, de persze senki nem tudja megmondani. Olvastam az IR-rõl, néhány tünetem megvan: pl. száraz bõr és hajzsírosodás, de ez 30 éve így van, nem csak úgy kialakult hirtelen vagy pár év alatt. Más tünetek viszont nincsenek, a cukrom jó, nem vagyok túlsúlyos, a pajzsmirigyem oké, a menzeszem rendszeres, nincsenek ciszták és elsõ próbálkozásra összejött a baba. Csak nem maradt meg. Amíg megvolt, semmi édeset nem ettem, mert rosszul voltam tõle, tehát nagyjából még a "diéta" is megvolt, bár nem diétás céllal. Mondjuk mozogni nem mozogtam, nehogy baj legyen. Lehetséges, hogy IR-em van? Akinek még van tapasztalata, kérem, írjon!
Hogy IR-ed van-e, azt a tüntekbõl és a cukorértékekbõl sajnos nem lehet megmondani. A cukor annyiban árulkodó lehet, hogyha a terhelt értéked az éhgyomri alá esik akkor valószínû IR. Inzulint nem néztek nálad?
a cukrom nekem is jó, nem vagyok túlsúlyos, a pajzsmirigyem oké, a menzeszem rendszeres, nincsenek ciszták és elsõ próbálkozásra összejöttek a babák szerencsére meg is maradtak mégis ott volt már az IR konkrétan IR-vizsgálatot kérj, ne simán terheléses cukrot, a labor fog pontos választ adni a kérdésre, hogy nálad fennáll-e a betegség
A kérdező hozzászólása: Nem néztek inzulint, csak éhgyomri cukrot. (Terheléses még nem kellett, nem értem meg a 24. hetet.) A dokim szerint nincs semmi bajom, sokszor elõfordul az ilyen. De mi van, ha téved, és volt oka a vetélésnek?
Ha az elsõ 12. hétben történt a vetélésed, akkor lehet, hogy az IR-tõl volt. Ha késõbb, szinte kizárt. Egyébként az IR-t egyedül inzulin és cukorterheléses vizsgálattal lehet megállapítani. Ha kétségeid vannak, akkor mielõbb menj el ilyen vizsgálatra. Enélkül csak találgatni tudsz. Ha kiderül az IR, akkor sem fogod tudni, hogy pontosan mi történt, de legalább tudsz tenni vmit a jövõre nézve.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni? Vagy csak akkor nagyobb az esély rá, de máskor is megtörténhet?

Legjobb válasz: Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.

Kedves lányok, azért azt a tény se felejtsétek el, hogy szexuális érintkezés után még 10(!) nappal is találtak aktív spermiumokat a méh hátsó boltozatában és a méhben! Röviden, a számolgatás és rizikózás helyett én a VÉDEKEZÉST ajánlom inkább. Menjetek biztosra!
Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.
A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig! Akkor már megtörtént megtermékenyítés!
Teherbe esni csak peteéréskor lehet. :-) De hogy az pontosan mikor van, na ezt nehéz eltalálni. :-) Nem vagyunk gépek, nem lehet elõre megmondani pontosan. De a spermiumok azért eléldegélnek 2-3 napig is, így ha kétnaponta van akció, nem lehet kikerülni. :-)
Természetesen máskor is megtörténhet, peteéréskor csak több mint valószinü :)
Hát biológiából tanítják! Csak peteéréskor lehet teherbeesni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A peteérés utáni napokban is. A petének ugyanis be kell "járnia" a petevezeték-adta utat, azaz keresztülhaladnia rajta. Igazában itt történik meg a nagy találkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
"A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig!" És szabadna tudnunk, hogy a meg nem termékenyített milyen utat jár be a petefészekbõl az ovuláció után? És miért nevezik a nõi belsõ ivarszerv egyik részét petevezetõnek (vagy méhkürtnek)? Igaz, nem napokig tart a meg nem termékenyített pete útja..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :)
A meg nem termékenyített pete elindul arra, amerre a petevezetõ terelgeti, de nem jut messzire. 24 óráig él, néha addig sem. Ha nincs megtermékenyítés ebben a 24 órában, elpusztul és nem megy sehova. Ha megtermékenyül, akkor vándorol tovább a méh felé, és kb 5 nap múlva a méhbe érve megkezdi a beágyazódást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!