Találatok a következő kifejezésre: Lehet az is teherbe (67 db)

A barátom nem bírja a gumit, én viszont nem akarok tablettát szedni. A megszakításos módszert javasolta. Úgy hallottam, az előváladéktól is teherbe lehet esni. Igaz ez? Ajánlanátok esetleg más védekezési módszert?

Legjobb válasz: Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.

Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.
csak annyit fûznék hozzá hogy nagyszüleim egy életen át "védekeztek" megszakítással, egyetlen egy nemkívánt gyerekük sem született! és mamámat ismerve, nagyban nyomták az ipart... nem azt mondom hogy követendõ példa, de azért annyira nem rossz a helyzet mint sokan itt rémisztgetnek vele. biztos mind gumigyáros meg tablettagyáros, és elakarják adni... :P utolsó mondat persze vicc :)
Igaz.
life styles szûrke gumi(legvékonyabb) Írd be a google-be hogy fogamzásgátló és meglepõdhetsz hogy mennyi mindent kidob!!!!
Én is megszakításos módszert alkalmazunk.És mindig idõben ki tudok szállni, ezt nem hiszem el senkinek hogy nem érzik egyesek hogy mikor kell megállni.Ha véletlenül terhes lenne akkor sincs semmi mert megtartanánk de ez ilyen formában még nem fordult elõ.
Én 2 évig csináltam megszakítással, nem lett semmi bajom, DE.. ..a barátod elég nagy s*ggfej, hogy ezt javasolta. Mi azért csináltuk így, mert se õ, se ÉN nem szeretjük a gumit. Tehát én vállaltam a felelõsséget. Ha te nem vállalod a kockázatot, akkor találjatok valami más megoldást. Egyébként a pharmatex+megszakítás nem rossz dolog elvileg, bár én sose próbáltam.
Igen elég sokan. Gumi használata mellett is van aki belecsöppen abba a bizonyos 1%-ba. Megszakításos meg 50-50. Vagy bejön vagy nem. Ha már úgy vagytok együtt h nem gond a baba akkor lehet használni, amúgy meg olyan mintha a barátod lyukas gumit javasolt volna. Van még egy pár módszer, ha nem tablettát szednék azt hiszem én a pesszárium+spermicid mellett döntenék. Itt egy teszt ami esetleg segíthet mi neked a legideálisabb: http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/
7/7 nek 100% igaza van. Én is megszakitásal csinálom és sosem volt még baj mert én érzem hogy mikor kezdenék elélvezni, hogy mikor indul meg bennem, de ugylátom sok férfi erre nem képes, nincsen érzésük.
A te felelõsséged, hogy mit vállalsz be és mit nem. A megszakításos módszer mellett egy év alatt 35% az esély a terhességre (védekezés nélkül 80%). Szóval BAROMI SOK! Ha neked megér ekkora kockázatot, akkor csináld. Csak aztán ne gyere sírni, hogy terhes vagy, a barátod meg esetleg lelépett. De van a gumin és a fogamzásgátló tablettán kívül is megoldás. Pl. a megszakítást kiegészíthetnétek spermiciddel, vagy spermicid és pesszárium együtt.

Az ovu tesztem peteérést mutatott. Lehet akkor is cisztám? Teherbe eshetek így is?

A jobb oldalam néha szurkál elég er?sen, és fáj a jobb petefészkem. NYomás érzékeny is, és nem tudom hogy most mi lehet ez. A petefészkemt?l néha feljebb is szúr. Meg körülötte. Ha cisztám van, -mert már volt egyszer régebben- teherbe eshetek így is?

Legjobb válasz: lehet cistád akkor is.és igen attól még teherbe eshetsz.barátnõm is terhes lett cista mellett.a cistát eltávolították a baba megmaradt.hol tartasz most a ciklusodban?

lehet cistád akkor is.és igen attól még teherbe eshetsz.barátnõm is terhes lett cista mellett.a cistát eltávolították a baba megmaradt.hol tartasz most a ciklusodban?
A kérdező hozzászólása: Szió! A ciklusom 13. napján tartok. Az ovu-tesztem pozitívat mutatott. Együtt is voltunk, hát remélem így is össze tud jönni a baba.

Hogy lehet az hogy állítólag a peteérés után nem lehet teherbe esni? Az egyik ismerősöm jóval ovuláció után volt együtt a párjával és teherbe esett. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt,hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)

Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt, hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)
Szerintem a "nem lehet" és a " lényegesen kevesebb az esély" nem ugyaz az. Vidd ki/ Idd ki a bilit.
A kérdező hozzászólása: hahaha, hát igen één is hajtok a babára de nem akarodzik összejönni :((
Na, akkor ez jó hír :) ) Igazából épp ez az, amiért a naptármódszer úgy gondolom a legmegbízhatatlanabb módszer. A megszakítás is jobb. Sosem lehet tudni mennyiben tér el az elsõ ciklus a másiktól, mennyire harciasak a párom hímivarsejtjei, stb :D
A kérdező hozzászólása: csak naagyon meglepõdött :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm igen örült :)
Márpedig de. Érett pete nélkül nem lehet teherbe esni. Talán késõbb volt ovulációja és még eléldegélt egy kicsit a pete. Elõfordul, én is vérzés elõtt fogantam közvetlenül és a húgom is. Anyunak egyébként is mindig késõn volt peteérése a ciklus közepéhez képest. Ha nincs pete, akkor nincs amit megtermékenyítsen a hímivarsejt, tehát nem jöhet létre terhesség. Csak akkor lehetséges, ha van egy pete, és van egy hímivarsejt. Ez az élet legelsõ alapja, késõbb a nyálkahártya vastagság már nem ilyen szigorú, de ezek nélkül lehetetlen. Örült egyébként a babának?
A kérdező hozzászólása: de azt mondta hogy a menstruáció elõtt nem sokkal voltak együtt... akkor biztos hogy nem volt peteérése...
Rém egyszerû, nem akkor volt a peteérése :) Ha nincs pete, akkor nincs, ami megtermékenyüljön, viszont a peteérés idõpontját nem mindenki tudja pontosan.
a peteérés idejét akkor lehet pontosan megmondani, ha minden pillanatban ott áll melletted egy doki, UH-val a kezében. Vagyis a hasadon :D Szóval valószínûleg nem akkor volt a peteérése. Vagy intenzív orgazmus is válthat ki spontán peteérést.

Ha a pasi nem élvez belém, hanem a testemre és olyan gyorsan veszi ki, hogy ott rázza ki rajtam, akkor kicsi az esélye a teherbe esésnek ugye? Az előváladékot érzi? Mert tudom, hogy attól is teherbe lehet esni. Az a felizgulástól kezdve van?

Tehát akkor orálnál is, ha nem is megy el, akkor is terhes lehetek, ha valami úton a hüvelyembe kerül? A barátom nem akarta, hogy kézzel megfogjam. Csak szájjal engedte. Ami úgy sokkal nehezebb volt és nem értettem, hogy miért. De ő meg megfogta magának...Akkor meg mégse ezért. Vannak akik úgy szeretek, hogy csak szájjal csinálja nekik valaki? Mert szerintem a kettő együtt sokkal hatásosabb, meg úgy a szájból könnyebben kicsúszik, jobban kell figyelni. Nem értem, hogy miért akarja így....

Legjobb válasz: elõváladékot nem érzi ha nem kerül a puncidba sperma nem lehetsz a kéz probléma érthetetlen lehet, hogy így neki izgatóbb

elõváladékot nem érzi ha nem kerül a puncidba sperma nem lehetsz a kéz probléma érthetetlen lehet, hogy így neki izgatóbb
nem érezni az elõváladékot, és attól teherbe lehet esni!
szedjél gyógyszert vagy használjatok gumit.szerintem alap dolog a gyógyszer egy kapcsolatban.
Elõzõ: a fogamzásgátló tabletta nem alap dolog! Természetellenes, árt a szervezetnek a hosszú távú szedése! Persze lehet választani azt is, ha valaki emellett dönt, de közel sem alap! Kérdezõ, ha megszakításos közösülésre is gondolsz, annak során nagyon könnyen teherbe lehet esni: akár elsõre, vagy 10-30 sex után is sokan teherbe esnek ettõl, akár csupán az elõváladéktól! Igen, ha BÁRMI MÓDON a hüvelyed környékére jut az elõváladék, vagy az ondó, nem kizárt a teherbe esés, mivel mindkettõ tartalmaz rengeteg spermiumot. Orál: van, akit zavar, ha kézzel rásegít a nõ. Azt keresd, a partnerednek mi a jó, ne azt , h szerinted neki mi a jó! ;) Egyébként én is sokkal jobban élvezek, ha csak ajkakkal szopnak le, és kézzel nem ingerli nemi szervem közben a lány. Inkább az fokozza élvezetem, ha a seggemet fogja közben. :)

Múlt héten volt egy kis petting a barátnőmmel. Azóta idegeskedik, hogy terhes. Én próbálom nyugtatgatni, hogy nem lehet az, de még így is aggódik. Lehetséges az, hogy teherbe esett?

Rá 4 nappal szédült egy kicsit (amit szokott amúgy is néha),7 napra rá meg fájt a háta. Nem volt semmi behatolás ilyenek, el se élveztem közben. De megfogta a péniszem és utána a kezével benyúlt a hüvelyébe...és ez idegesíti(elnézést, ha ide nem ill? szavakat használok, de máshogy nem tudom leírni:))

Legjobb válasz: Szerintem vegyetek egy tesztet (gyógyszertár, DM, Rossmann, stb), és akkor nem kell tovább idegeskedni. Fiatalabb koromban én is elkövettem ilyeneket, egyszer sem estem teherbe. Ha nem szeretnétek még gyereket, akkor pedig lehetnétek egy kicsit felelõsségteljesebbek.

Szerintem vegyetek egy tesztet (gyógyszertár, DM, Rossmann, stb), és akkor nem kell tovább idegeskedni. Fiatalabb koromban én is elkövettem ilyeneket, egyszer sem estem teherbe. Ha nem szeretnétek még gyereket, akkor pedig lehetnétek egy kicsit felelõsségteljesebbek.
Szia! Nem hinném , hogy a barátnõd terhes lenne, nem adják azt olyan könnyen. :) ) Meg ilyen hamar úgy sem lennének tünetei, 10 nap mire beágyazódik a baby, utánna még 4 hét múlva termelõdik annyi hcg hormon hogy a teszt kimutassa azt. Szóval mindent összefoglalva kb 3 hét múlva lehetnek tünetei ha terhes, de szerintem ez kizárt. Ha biztosra akartok menni akkor csináljatok majd egy tesztet ha nem fog megjönni neki. Üdv: B :) )
A kérdező hozzászólása: Ez volt az elsõ alkalom, hogy együtt voltunk és én úgy érzem, hogy elég felelõsség teljesek voltunk, õ úgy hogy nem..., maximum egy kis elõváladék lehetett, ami bejut, de az sem közvetlenül, hanem a kezérõl. Az elején engem is megijesztett, de aztán belegondolva én mondtam neki, hogy szerintem kizárt. A terhesség tesztet már megbeszéltük, holnap veszek neki. Köszönöm a válaszokat:)

Hogy lehet az, hogy vki a ciklusa 24. vagy 25. vagy éppenséggel a 26. napján (ilyet is olvastam) esik teherbe?

Hiszen akkor már a pete kiszabadult rég. Akkor hogy lehetséges ez?

Legjobb válasz: miért ne lehetne? bármikor teherbe eshetsz, még akkor is van rá esély ha menstruálsz, sõt vannak olyanok is akiknek elég hosszu a ciklusuk.. náluk biztos lehetséges igy

miért ne lehetne? bármikor teherbe eshetsz, még akkor is van rá esély ha menstruálsz, sõt vannak olyanok is akiknek elég hosszu a ciklusuk.. náluk biztos lehetséges igy
Szia! Akinek hosszabb a ciklusa mint 28 nap, neki késõbb van a peteérése is.
pl akinek 25.napon van pé e annak kb 38 napos ciklusai vannak, mert a luteális fázis számít...a többi tök mind1 25+13 az 38 vagy 14 nap, mind1, mindenkinél más a luteális fázis
Bármikor lehetséges. Egyébként nekem mindig 28 napos ciklusaim voltak. Napra pontosan és mégis a 20-dik napon volt peteérésem. Nem pedig a 14-dik napon. üdv: 9 napos kislány anyukája :)

Amikor teherbe esik valaki lehet közbe folyása? Csak mert én úgy tudom, hogy ha valaki teherbe esik se menstruálni nem szokott, és akinek szokott folyása lennie az is megszűnik. Igaz ez? Vagy ez embertől függ?

Legjobb válasz: Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.

Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.
Az utolsó mensi utáni 5-10 napon belül estél teherbe kb.
Szabályos ciklusnál általában a ciklus 14. napján van az ovuláció, de ettõl fel és lefelé is lehet 1-2 nap eltérés, valamint a petesejt is "eléldegél" még egy napot kilökõdés után, ezért ha dec. 20 volt az elsõ napja az utolsó mensesnek, akkor kb. dec.30 (azért ennyire korán, mert a spermiumok 2 napig lazán elélhetnek a felsõ genitális traktusban és így "megvárhatják" az ovulációt) és január 6 között eshettél teherbe. (Vagyis az újévi buli idõpontja is "játszik". Amúgy ha bizonytalan vagy, akkor inkább csináltass majd apasági tesztet).
Doki meg tudja mondani, de nyilván Õ is csak kb. Nekik muszáj, mert ha nem vagy férjezett, akkor mindenképpen apasági nyilatkozatot kell tennie a párodnak és ehhez szükség van egy igazolásra a teherbeesés idõpontjáról. Annak idején jót derült rajta a dokim, mert napra pontosan kérték meghatározni:-)
A kérdező hozzászólása: Dehogy is, tudom ki az apuka csak érdekelt:-) Akkor akár az is lehet h 27 vagy 29-e? (a menszeszem 5-6 napos)
27-29 elég necces, max. akkor valószínû ha 20 nap körüli ciklusaid lennének. Mert a menses után még fel kell épülnie az endometriumnak, kell ösztrogén stimulus, a méhnek és petefészeknek is, így a 27-29 túl korainak hangzik...
A kérdező hozzászólása: Nem volt rendszeres a mensesem már egy ideje (kb. 4-5 hónapja) hol késett hol, késõbb jött meg! Az is lehet h 6. után estem teherbe?
Nekem december 18. volt az utolsó mensim elsõ napja, és január 2.-án estem teherbe.

Mi lehet az oka hogy 5 honapja nem esek teherbe és mindig pénél is együtt vagyok a párommal? Lehetne a nögyogyászomtöl kérni vizsgálatokat hogy miért nem esek teherbe? Vagy még korai lenne?

volt egy honapban 11 szer szeretkeztünk még sem jött össze a baba pedig fél idöben is voltunk együtt a menszeszem mindig 26 napra meg jön.általában minden honapban 6-10 szer együtt vagyunk még sem jön össze a baba.

Legjobb válasz: Nekünk 7 hónap után jött össze a baba ami sajnos elment,újabb 7 hónap volt a második most vagyok 20 hetes kismama.

Nekünk 7 hónap után jött össze a baba ami sajnos elment, újabb 7 hónap volt a második most vagyok 20 hetes kismama.
Nem az a lényeg, hogy hányszor vagytok együtt! Sõt, nem is szabad túzásba vinni mert gyengülhetnek a spermák. Pe környékén elég egy alkalom és 1 db. kiskatona a cél eléréséhez. Persze ez nem ilyen egyszerû. Mi már 3-4 éve próbálkozunk!!! Lassan elmehetsz a dokihoz, lehet hogy elkûld néhány vizsgálatra, habár ti még nem vagytok elkésve. Ne keseredj el. Rásegíthetsz E vitaminnal, folsavval, gyógyteákkal. Ne görcsölj, lazán álljatok a dologhoz. Hátha nincs szervi baj, csak egyszerûen így alakúlt. De az elsõ vizsgálatok között van a te hormonvizsgálatod és a párod spermavizsgálata, utánna jön a többi. Sok sikert!

Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, az előnedvektől is teherbe lehet ugye esni. És ezek a gyerkőcök is ugyanolyan egészségesek lesznek?

Már nem védekezünk, csak megszakítással, és félek, hogy ha így jön össze, beteg lesz. Férjem hallani sem akar az óvszerr?l, mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az elõnedvben is lehet ondó, petesejt biztos nem, mert az a nõi szervezetben van:))) Lényeg, hogyha így lesz baba, az sem indul rosszabb eséllyel.

Az elõnedvben is lehet ondó, petesejt biztos nem, mert az a nõi szervezetben van:) )) Lényeg, hogyha így lesz baba, az sem indul rosszabb eséllyel.
Az elõnedvekben is van petesejt, és ugyanúgy megtermékenyül mint az ondóban lévõ!Ugyanolyan életképesek, és ugyanolyan egészséges petesejtek!Megnyugodhatsz.Ha esetleg így esel teherbe egészséges babád lesz!Az én 4 éves lányom is így lett és nagyon okos, értelmes kislány!
A mai gyógyszereknek olyan hihetetlenül alacsony a hormontartalma, hogy egy nap alatt kiürül. 12 óránál nagyobb késés a tablettaszedésben már újraindíthatja a nõi nem ciklust, ennyire kevés hormon van benne! Amihez idõ kell, az nem a "kiürülés", hanem hogy a nõi nemi ciklus, a hormonrendszer és a test visszaálljon a gyógyszer elõtti normális kerékvágásba. Pl hogy kellõen megvastagodjon a méh nyálkahártyája, amibe a babó beágyazódik majd. A gyógyszer alatt ugyanis vékony volt...
Hát igen, kell egy kis idõ, amíg kiürül a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Azért védekezünk így, mert még csak 1 hónapja hagytam abba a gyógyszert. igazából jöhet, de még 1-2 hónapot várhat, hogy biztos egészséges legyen.
Mi is megszakításos módszerrel védekezünk párommal, és nekem is eszembe jutott már ez a kérdés. :D Mi már 8 hónapja védekezünk így és eddig nem lettem terhes.
Szia, hát én pont elõnedvtõl lettem babás!Megszakítással védekeztünk, nem is gondoltam, hogy baba lenne belõle, mert elõtte is így védekeztünk, aztán az esedékes mensim már nem jött meg!Most 2 éves a lányom és makkegészséges!Eleven, kis "rosszaság"!
Bocsi, hogy megkérdezem: a "már nem védekezünk" nem arra utal, hogy jöhetne a baba? Akkor miért a megszakítás? Bocs mégegyszer, lehet, hogy félreértettem vmit.
Nekem még nem sikerült elõváladéktól teherbe esnem, de olvastam itt ilyen esetekrõl. Szerintem is úgy van, hogy ha a spermium életképes, csak akkor tudja megtermékenyíteni a petesejtet.
Azért azt kétlem, hogy az elõ nedvben petesejt van, esetleg hímivarsejt, de nyugi, ha eljut a petesejtig, és megtermékenyíti, akkor életképes, fürge fickó. A nagyobb probléma itt nem a férjed részérõl van, hanem a tiédrõl. Ugyanis a gyógyszerszedés miatt a te méhed nem biztos, hogy fel van készülve a megtermékenyített petesejtre, azért javasolnak 3 hónapos várakozási idõt. Szóval, ha sikerül nem az elõnedv miatt lehetnek gondok.
Ha megfogant, akkor már nyoma sem volt a gyógyszernek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!