Találatok a következő kifejezésre: Lehet az hat hétben (34 db)

Az hogy lehet, hogy hat hete (nov. 2-n) volt az utolsó menstruációm kezdete, a (dec. 14-i) leletem szerint viszont a 4. terhességi hétben vagyok (Grav. s. 4)?

Ezt most akkor hogyan kell számítani?

Legjobb válasz: Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!

Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!
Ha nem 28 napos a ciklusod, abból adódhat ez az eltérés. Nekem is aug 18-án volt az utolsó mensesem elsõ napja és ma vagyok 15 hetes, pedig 17-nek kellene lennem. Ilyenkor a baba méretébõl állapítják meg a kort, és azt viszik tovább. Én elsõ uhon voltam 5 hetes 3 napos, a 12 hetesen pedig 12 hetes 5 napos és a kettõ passzra stimmelt egymáshoz (furcsa mód:-) Ne izgulj, ezzel még semmi baj, ilyenkor mindig a baba méretébõl számolnak, nem a tényleges mensestõl. Lehet, neked sem a "normál" idõben fogant, vannak "eltévedt" petesejtek is, amik meg tudnak érni:-) Csak nyugi, és boldog babavárást, és nyugodtan számolj ezzel a 4 héttel:-)
Nyugi, ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is 4 hetesnek aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/blt1terhn.htm Itt kiszámolhatod, mi a valós dátum. Szerintem elírás.
Kérdezz rá, mert lehet, hogy elírták. Ezt azért mondom, mert nálam a 12. hétnél az orvos figyelmetlen volt és 14-et írt, majd amikor 2 hét múlva viszamentem, elakart küldeni a 16 hetes AFP-re. Szóltam neki, hogy szerintem nem lesz ez így jó. Ráadásul, ha még nem voltál uh-n, akkor csk az utolsó menszesz alapján tudnak számolni, és az alapján ez nem jó . Szóval tényleg elírhatta az orvos.

37. hétben járok. Elsö babával. Az alhasi és a derék fájdalom az már jósló fájás? Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)

szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)
nezess vizeletet lehet holyaghurut is !!
Elképzelhetõ h josló fájás. Nekem fdetto ilyen tüneteim vannak. Néha bekeményedik a hasam, vagy beleszûr a hüvelyembe, és olyan menstruációs görcs-szerû.... nem tudom, elsõ baba, Én sem tudom eldönteni :) Holnap megkérdezem a dokimat! 37+4hkm
Ma vagyok 39+4 hetes, kb. a 30. héttõl vannak jósló fájásaim, de az orvos szerint még túl is fogom hordani, úgyhogy ez még nálad se jelent semmit. Minél tovább bent marad, annál jobb neki. :)

C2111-el mennyi lehet még hátra? Kinek mi a tapasztalata, mit mondott a doki? az enyém egyáltalán nem bocsátkozott találgatásokba, de nem szeretem a bizonytalanságot. Pár nap, 1 hét vagy akár több?

Legjobb válasz: Én kórházi megfigyelés alatt voltam ugyan, de végig 2 ujjnyira nyitva voltam és még 10 napot ráhúztam. Szóval még akár több, mint 1 heted is hátra lehet.

Én kórházi megfigyelés alatt voltam ugyan, de végig 2 ujjnyira nyitva voltam és még 10 napot ráhúztam. Szóval még akár több, mint 1 heted is hátra lehet.
2-3 hónapot kíhuztam vele..
Nekem 34 hetesen volt ennyi és 38 hétre szültem.
35. héttõl ilyen volt, 39. hétre szültem
10 órán belül meglett, igaz, elment a magzatvíz...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!!

Mennyi időm lehet még hátra? 36 hetes vagyok. Gyakoriak az enyhe méhösszehúzódások, bedagadt a bokám, állandóan görcsöl a lábam, és a héten befordult a babám. Mennyi időm lehet még hátra? (elvileg még lenne 1 hónapom). Létezik ez ilyen tünetekkel?

Legjobb válasz: Simán húzod még. Lábgörcs alatt vádlit értesz? Mert arra lehet szedni Kalciumot, sõt én napi 2 Magneb6-ot is szedtem, mert elõtte napi hat volt, így az adag lényegesen csökkent. (mondjuk ha eddig nem szedtél, akkor most ne kezdd el a magnéziumot...) A lábad tedd fel, amennyit csak tudod (a bokád miatt) A méhösszehúzódás meg teljesen normális, és szükséges is, mert készülõdik a méhed. Az valószínûleg egyre többször lesz, és lehet, hogy erõsödni is fog... Kitartást a végére, aztán jó szülést!

Simán húzod még. Lábgörcs alatt vádlit értesz? Mert arra lehet szedni Kalciumot, sõt én napi 2 Magneb6-ot is szedtem, mert elõtte napi hat volt, így az adag lényegesen csökkent. (mondjuk ha eddig nem szedtél, akkor most ne kezdd el a magnéziumot...) A lábad tedd fel, amennyit csak tudod (a bokád miatt) A méhösszehúzódás meg teljesen normális, és szükséges is, mert készülõdik a méhed. Az valószínûleg egyre többször lesz, és lehet, hogy erõsödni is fog... Kitartást a végére, aztán jó szülést!
Én is 36 hetes vagyok, de szerintem még van idõnk. Sajnos az utolsó hónap mindig ilyen nehéz. Kitartás. Azért a kislányom után én remélem, hogy õ még április végén megérkezik, mert a kislányom is hamarabb jött.
Ezek a tünetek szerintem tök normálisak ebben az idõben. Ettõl még kivárhatja a gyerkõc az utolsó pillanatig. Magne B6-ot az utolsó négy hétben már ne szedj - legalábbis nekem ezt mondta a dokim, mert a méhösszehúzódásokra nincs jó hatással. Szerintem a terhességnek ez a legnehezebb szakasza, mert bármelyik pillanatban jöhet, aztán a napok meg csak telnek... Grrr! Kitartást! És könnyû szülést kívánok!
Ja, én mindkét lányommal gyógytornára jártam, mert õk is korán befordultak, így a nyakuk beállt egy irányba, de ez gyakori, és hamar elmúlik, szülés után pár héttel, szóval nem kell aggódni... elsõ
ezekkel a tünetekkel kihúzhatod a végéig.vkinek már 32-33 hetesen vannnak jóslói, a lábgörcs az sok kismaminál elõfordul.lábdagadás:én a 23. hét óta vizesedem. 34+1 hetes km
Készülõdik a szervezeted, nálam az kb a31-32 tõl igy van. Nyákdugó is elment a 37. hétben, de még mindig egyben 39+5 h km
A kérdező hozzászólása: Hûû köszönöm a gyors válaszokat, fõleg hogy megnyugtatóak. Valóban ez a legnehezebb szakasz:S Minden percben attól félek hogy na vajon hol és mikor folyik el a magzatvíz.Legszívesebben máris befeküdnék a kórházba. A lépcsõzés ilyenkor már nagyon necces? Nekem muszáj sajnos mert 5.emeleti vagyok és lift 0.
Hát a lépcsõzés nekem aztán semmit nem segített, naponta többször is rávettem a páromat, de semmi hatása nem volt. Én már nagyoooooon akartam szülni. Megittam a bábakoktélt is, szexeltünk, mint a nyulak, ugye akkor a lépcsõzés, stb, de semmi. A gyerek tudja mikor akar jönni. Ja! meg olyannal sem találkoztam még, akinek az utcán/társaságban/stb indult volna be a szülés, vagy folyt volna el a magzatvíz.

Az orvosom szerint hat hetes terhes vagyok de hat hete nem voltam senkivel, max. öt hete élek nemi életet. Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.

Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.
hát az úgy is lehet, hogy ugye a dokik az utolsó mensitõl számolják a terhességet, de az nem biztos, hogy akkor is fogant, sõt, ugye bár a legnagyobb esély rá pé-kor van ugye. Tehát ezért van a két idõpont. Mióta késett? Mikor mensiztél utoljára?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor ebben fõleg én vagyok a hibás mert nem tudtam pontosan mikor volt utoljára menseszem
Jó gyorsan összejött a baba. De egyetértek az elõttem válaszolókkal, a baba terhességi korát az utolsó mensitõl számítják, ezért 6 hetes.
akkor nem is terveztétek ezt a babát? mert akkor írnod kellett volna a mensidet.

Még hét napom van a szülésig. Tegnap este elég erős fájásaim voltak, azt hittem reggel indulhatunk a kórházba. De reggelre megszűnt minden. Mennyi lehet még hátra? Nektek mennyivel a szülés előtt jelentkeztek erős esti, akár jósló fájások?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babámnál már a 36. héttõl voltak fájások, de csak a 41. hétre lett ebbõl baba. Igazából sajnos ez alapján nem lehet következtetni a szülés várható idõpontjára. Barátnõm 3 gyereket szült, "tünetmentesen" indult mindig szülni és pár óra alatt meg is szült. 36 hetes

Nekem az elsõ babámnál már a 36. héttõl voltak fájások, de csak a 41. hétre lett ebbõl baba. Igazából sajnos ez alapján nem lehet következtetni a szülés várható idõpontjára. Barátnõm 3 gyereket szült, "tünetmentesen" indult mindig szülni és pár óra alatt meg is szült. 36 hetes

Szülés előtt közvetlenül megborulhat a hormonháztartásom és okozhatja az, hogy teljesen "kirügyezett" az arcom? Ezen kívül 2 hete folyamatosan ürül a nyákom kisebb nagyobb mennyiségben. Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

Mitől lehet az, hogy súlyzózok kb.3 hete, heti 2x, és megvastagodott a hátam?

N? vagyok, 21 éves, a súlyzózás mellett tartottam a diétát is,viszont a karjaim ugyanolyan plötyik maradtak,mint azel?tt,ezért abbahagytam. El?ször fél, majd 2 kilós súlyzóval, napi 20 percet edzettem heti 2-3 alkalommal. Két napja inget kellett felvennem,és a régi csinos ingeim feszütek a hátamon. Vissza lehet csinálni az eredeti állapotot? Nagyon elszomorodtam,mert a célom az lett volna,hogy a karjaim kicsit feszesebbek,kerekebbek legyenek,és nem az,hogy feszüljön az ingem... :-(

Legjobb válasz: Nem,nem híztam,mert a súlyom a mérleg szerint ugyanannyi,sõt még valamivel kevesebb is. Igazából én a Rubint Réka 20 perces súlyzós tornáját csináltam,plusz emellett esténként néha a párommal súlyzóztunk,tükör elõtt csináltam,úgyhogy szerintem a gyakorlatok helyességével nem lehetett probléma. Szerinted visszacsinálni nem tudom? Inkább legyek plötyi,minthogy feszüljön rajtam az amúgy is L-es ingem?

A kérdező hozzászólása: Nem, nem híztam, mert a súlyom a mérleg szerint ugyanannyi, sõt még valamivel kevesebb is. Igazából én a Rubint Réka 20 perces súlyzós tornáját csináltam, plusz emellett esténként néha a párommal súlyzóztunk, tükör elõtt csináltam, úgyhogy szerintem a gyakorlatok helyességével nem lehetett probléma. Szerinted visszacsinálni nem tudom? Inkább legyek plötyi, minthogy feszüljön rajtam az amúgy is L-es ingem?
Nehéz úgy válaszolni, hogy nem írtad le, mitõl "plötyi" a karod. Lerakódott zsírtól, vagy csak az izom hiányától? De ha az L-es ingbõl indulok ki, akkor feltehetõleg súlyfelesleged is van. Ha súlyfelesleged van, akkor a súlyzózást ne hagyd abba, de mellé menj heti 2-3-szor futni, mert az jobban segít a zsírréteg eltüntetéseben. De az izomerõsítés is kell, mert az izom sok energiát éget önmaga fenntartásához is! Ha tényleg a hátad izmosodott, és azért kicsik az ingek, akkor nem az izmot kellene okolni, hanem a zsírréteget kell ledolgozni. Ha viszont nincs zsírréteg, akkor egyszerûen megnõtt az izom. Ha optikailag szebb, formásabb lett a hátad, akkor szerintem nem kár az ingekért. A párod mit mond? változott valami ránézésre?
A kérdező hozzászólása: Nem, õ azt mondja nem vett észre semmi változást rajtam. Egyébként csinálom a Rubint Réka tornák közül a többit is, pl. fenékfeszesítés, hasizom... de a súlyzós alatt vettem észre az egyetlen feltûnõ változást. Túlsúly? Hát, 164 centi vagyok és ehhez 64 kiló, úgyhogy pont beleesek a normál BMI index felsõ határába. Ja, és nagyon sokat hullahopp karikázok, de nem hiszem, hogy ez bármit befolyásolna. Futni nem merek menni, mert nagyon sok a kóborkutya a faluban, fõleg este ki sem megyünk az utcára. Bár lehet csak gyorsabban futnék, ha kergetnének. :-)
Valószínû h nem a megfelelõ izomcsoportok végezték a legnagyobb munkát és nem azok erõsödtek amiknek meg kellett vna. Rossz vagy rosszul végzett gyakorlatok voltak.

40. hétben járó kismama vagyok.2 napja kilökődött a nyákdugó, éjszakánként 10-15 percenként kb 1 perces fájásaim vannak. A nappal is erősen görcsöl az alhasam ill, derékfájásom van, mint éjjel, de nem olyan gyakran. Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Kétlem, hogy sok. Szerintem max. 1-2 nap. Igaz, a nyákdugó távozása után, akár 2 hét is eltelhet a szülésig, de a rendszeres fájások már arra utalnak, hogy akár bermelyik percben beindulhatnak a dolgok. Szívbõl kívánom neked, hogy csodálatos szülésed legyen, és minden a legnagyobb rendben menjen majd. 24 hetes kismama

Kétlem, hogy sok. Szerintem max. 1-2 nap. Igaz, a nyákdugó távozása után, akár 2 hét is eltelhet a szülésig, de a rendszeres fájások már arra utalnak, hogy akár bermelyik percben beindulhatnak a dolgok. Szívbõl kívánom neked, hogy csodálatos szülésed legyen, és minden a legnagyobb rendben menjen majd. 24 hetes kismama
nekem gyanús a dolog. én úgy tudom, hogy a fájások 40 másodpercnél többet nem kellene tartsanak...ha ennél többet tart, akkor irány a kórház. és ha a fájások erõdödnek, akkor fõképp.áldásos szülést! kitartás, már nincs sok hátra míg a picurodat foghatod.
Nekem a nyákdugó kilökõdése után hasonló tüneteim voltak, akkor a 40. hétben jártam, de csak 1 hét múlva lett baba. Remélem nálatok nem kell ennyit várni a kis jövevényre! :)
Hát, elviekben nem. :) Azt szokták mondani, hogy ezek az elsõ jelek.
szia! nekem is nagyon szeles volt az orrom, de nekem a terhesegem kozepetol kezdodott a vege fele mar meg nagyon:) ne aggodjal ez termeszetes es tenyleg nem sok van hatra az arcon valakinel latszik! jo babazast! es konnyu szulest!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN, REMÉLEM, MIELÕBB BEIGAZOLÓDIK, MIT ÍRTATOK!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!