Találatok a következő kifejezésre: Lehet az hat (504 db)

Mennyi időm lehet még hátra? 36 hetes vagyok. Gyakoriak az enyhe méhösszehúzódások, bedagadt a bokám, állandóan görcsöl a lábam, és a héten befordult a babám. Mennyi időm lehet még hátra? (elvileg még lenne 1 hónapom). Létezik ez ilyen tünetekkel?

Legjobb válasz: Simán húzod még. Lábgörcs alatt vádlit értesz? Mert arra lehet szedni Kalciumot, sõt én napi 2 Magneb6-ot is szedtem, mert elõtte napi hat volt, így az adag lényegesen csökkent. (mondjuk ha eddig nem szedtél, akkor most ne kezdd el a magnéziumot...) A lábad tedd fel, amennyit csak tudod (a bokád miatt) A méhösszehúzódás meg teljesen normális, és szükséges is, mert készülõdik a méhed. Az valószínûleg egyre többször lesz, és lehet, hogy erõsödni is fog... Kitartást a végére, aztán jó szülést!

Simán húzod még. Lábgörcs alatt vádlit értesz? Mert arra lehet szedni Kalciumot, sõt én napi 2 Magneb6-ot is szedtem, mert elõtte napi hat volt, így az adag lényegesen csökkent. (mondjuk ha eddig nem szedtél, akkor most ne kezdd el a magnéziumot...) A lábad tedd fel, amennyit csak tudod (a bokád miatt) A méhösszehúzódás meg teljesen normális, és szükséges is, mert készülõdik a méhed. Az valószínûleg egyre többször lesz, és lehet, hogy erõsödni is fog... Kitartást a végére, aztán jó szülést!
Én is 36 hetes vagyok, de szerintem még van idõnk. Sajnos az utolsó hónap mindig ilyen nehéz. Kitartás. Azért a kislányom után én remélem, hogy õ még április végén megérkezik, mert a kislányom is hamarabb jött.
Ezek a tünetek szerintem tök normálisak ebben az idõben. Ettõl még kivárhatja a gyerkõc az utolsó pillanatig. Magne B6-ot az utolsó négy hétben már ne szedj - legalábbis nekem ezt mondta a dokim, mert a méhösszehúzódásokra nincs jó hatással. Szerintem a terhességnek ez a legnehezebb szakasza, mert bármelyik pillanatban jöhet, aztán a napok meg csak telnek... Grrr! Kitartást! És könnyû szülést kívánok!
Ja, én mindkét lányommal gyógytornára jártam, mert õk is korán befordultak, így a nyakuk beállt egy irányba, de ez gyakori, és hamar elmúlik, szülés után pár héttel, szóval nem kell aggódni... elsõ
ezekkel a tünetekkel kihúzhatod a végéig.vkinek már 32-33 hetesen vannnak jóslói, a lábgörcs az sok kismaminál elõfordul.lábdagadás:én a 23. hét óta vizesedem. 34+1 hetes km
Készülõdik a szervezeted, nálam az kb a31-32 tõl igy van. Nyákdugó is elment a 37. hétben, de még mindig egyben 39+5 h km
A kérdező hozzászólása: Hûû köszönöm a gyors válaszokat, fõleg hogy megnyugtatóak. Valóban ez a legnehezebb szakasz:S Minden percben attól félek hogy na vajon hol és mikor folyik el a magzatvíz.Legszívesebben máris befeküdnék a kórházba. A lépcsõzés ilyenkor már nagyon necces? Nekem muszáj sajnos mert 5.emeleti vagyok és lift 0.
Hát a lépcsõzés nekem aztán semmit nem segített, naponta többször is rávettem a páromat, de semmi hatása nem volt. Én már nagyoooooon akartam szülni. Megittam a bábakoktélt is, szexeltünk, mint a nyulak, ugye akkor a lépcsõzés, stb, de semmi. A gyerek tudja mikor akar jönni. Ja! meg olyannal sem találkoztam még, akinek az utcán/társaságban/stb indult volna be a szülés, vagy folyt volna el a magzatvíz.

Húsvét után -vleg sok volt a sonka- hányingerem volt és fájt a hátam mindkét oldalon? A hátfájás azóta is tart. Ez lehet az epétől? Menjek el orvoshoz?

Legjobb válasz: a sonkatol nem lehet hatfajasod, epekrizised igen, de attol nem faj a hatad, lehet tudogyulladasod ven, attol viszont nagyon fajhat mindet oldalon a hatad. irany a doki!

a sonkatol nem lehet hatfajasod, epekrizised igen, de attol nem faj a hatad, lehet tudogyulladasod ven, attol viszont nagyon fajhat mindet oldalon a hatad. irany a doki!

Mitől lehet az, hogy mióta felkeltem fáj az egész hátam ha mozgok akkor is picit?

Mikor nagyobb leveg?t veszek akkor nagyon szúr. Iszok - eszek semmi baj. Lehet, hogy beszorult a leveg?? Vagy meghúzhattam mert esténként szoktam edzeni itthol egy kicsit.

Legjobb válasz: Az edzéstõl lehet! Lehet ideg becsípõdés, levegõ beszorulás, meghúzás is! Ha úgy érzed hogy a tüdõdben, vagy a szívednél szûr, akkor beszorult a levegõ, ha a hátad szúr akkor izületgyulladás, ideg becsípõdés stb.-lehet!! Menny orvoshoz, nehogy sérv legyen vagy ilyesmi!!

Az edzéstõl lehet! Lehet ideg becsípõdés, levegõ beszorulás, meghúzás is! Ha úgy érzed hogy a tüdõdben, vagy a szívednél szûr, akkor beszorult a levegõ, ha a hátad szúr akkor izületgyulladás, ideg becsípõdés stb.-lehet!! Menny orvoshoz, nehogy sérv legyen vagy ilyesmi!!

C2111-el mennyi lehet még hátra? Kinek mi a tapasztalata, mit mondott a doki? az enyém egyáltalán nem bocsátkozott találgatásokba, de nem szeretem a bizonytalanságot. Pár nap, 1 hét vagy akár több?

Legjobb válasz: Én kórházi megfigyelés alatt voltam ugyan, de végig 2 ujjnyira nyitva voltam és még 10 napot ráhúztam. Szóval még akár több, mint 1 heted is hátra lehet.

Én kórházi megfigyelés alatt voltam ugyan, de végig 2 ujjnyira nyitva voltam és még 10 napot ráhúztam. Szóval még akár több, mint 1 heted is hátra lehet.
2-3 hónapot kíhuztam vele..
Nekem 34 hetesen volt ennyi és 38 hétre szültem.
35. héttõl ilyen volt, 39. hétre szültem
10 órán belül meglett, igaz, elment a magzatvíz...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!!

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

37. hétben járok. Elsö babával. Az alhasi és a derék fájdalom az már jósló fájás? Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)

szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)
nezess vizeletet lehet holyaghurut is !!
Elképzelhetõ h josló fájás. Nekem fdetto ilyen tüneteim vannak. Néha bekeményedik a hasam, vagy beleszûr a hüvelyembe, és olyan menstruációs görcs-szerû.... nem tudom, elsõ baba, Én sem tudom eldönteni :) Holnap megkérdezem a dokimat! 37+4hkm
Ma vagyok 39+4 hetes, kb. a 30. héttõl vannak jósló fájásaim, de az orvos szerint még túl is fogom hordani, úgyhogy ez még nálad se jelent semmit. Minél tovább bent marad, annál jobb neki. :)

Mitől lehet az, h egy 6hónapos kicsbabának, amikor fekszik háton, a lábai ki vannak picit fordúlva?

Legjobb válasz: Úgy kényelmes neki, az én lányomnak is úgy van..magamba csak Chaplinnek hívom:) fiamnál is így volt, még is normális lábai lettek, szépen jár , nem kacsázik. Nekik még nem olyan kötöttek az izmaik , a lábukat is bekapják..legalább is az enyém állandóan a lábujjait harapdálja(hat hós) igaz a fogai nyoma mindig ott marad..szóval ne aggódj.

Úgy kényelmes neki, az én lányomnak is úgy van..magamba csak Chaplinnek hívom:) fiamnál is így volt, még is normális lábai lettek, szépen jár , nem kacsázik. Nekik még nem olyan kötöttek az izmaik , a lábukat is bekapják..legalább is az enyém állandóan a lábujjait harapdálja(hat hós) igaz a fogai nyoma mindig ott marad..szóval ne aggódj.
Szia, az én lányom is 6 hós. Õ is így alszik, sõt még hason is, olyan mint egy kis béka. :)
Hát, elviekben nem. :) Azt szokták mondani, hogy ezek az elsõ jelek.
szia! nekem is nagyon szeles volt az orrom, de nekem a terhesegem kozepetol kezdodott a vege fele mar meg nagyon:) ne aggodjal ez termeszetes es tenyleg nem sok van hatra az arcon valakinel latszik! jo babazast! es konnyu szulest!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN, REMÉLEM, MIELÕBB BEIGAZOLÓDIK, MIT ÍRTATOK!

Az hogy lehet, hogy hat hete (nov. 2-n) volt az utolsó menstruációm kezdete, a (dec. 14-i) leletem szerint viszont a 4. terhességi hétben vagyok (Grav. s. 4)?

Ezt most akkor hogyan kell számítani?

Legjobb válasz: Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!

Szia. Hát ez valahogy nem jó. Nekem nov.9.én volt meg utoljára, és én már 6 hetes kismama vagyok. Neked elvileg már idõsebb terhesnek kellene lenned! Ennek járj utána esetleg másik orvosnál!!! Az utolsó meneszesz elsõ napjától számítsd a heteket. Vagy ha nem a menszesz elsõ napjától számolt az orvosod úgy jó. Bár én így még nem hallottam. Mindenképp kérdezz utána! Gratulálok!
Ha nem 28 napos a ciklusod, abból adódhat ez az eltérés. Nekem is aug 18-án volt az utolsó mensesem elsõ napja és ma vagyok 15 hetes, pedig 17-nek kellene lennem. Ilyenkor a baba méretébõl állapítják meg a kort, és azt viszik tovább. Én elsõ uhon voltam 5 hetes 3 napos, a 12 hetesen pedig 12 hetes 5 napos és a kettõ passzra stimmelt egymáshoz (furcsa mód:-) Ne izgulj, ezzel még semmi baj, ilyenkor mindig a baba méretébõl számolnak, nem a tényleges mensestõl. Lehet, neked sem a "normál" idõben fogant, vannak "eltévedt" petesejtek is, amik meg tudnak érni:-) Csak nyugi, és boldog babavárást, és nyugodtan számolj ezzel a 4 héttel:-)
Nyugi, ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is 4 hetesnek aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/blt1terhn.htm Itt kiszámolhatod, mi a valós dátum. Szerintem elírás.
Kérdezz rá, mert lehet, hogy elírták. Ezt azért mondom, mert nálam a 12. hétnél az orvos figyelmetlen volt és 14-et írt, majd amikor 2 hét múlva viszamentem, elakart küldeni a 16 hetes AFP-re. Szóltam neki, hogy szerintem nem lesz ez így jó. Ráadásul, ha még nem voltál uh-n, akkor csk az utolsó menszesz alapján tudnak számolni, és az alapján ez nem jó . Szóval tényleg elírhatta az orvos.

Már egy ideje fáj a jobb derekamnál hátul, anyu azt mondja hogy a vesém az, hát kicsit rövid a kabátom de alá szoktam öltözni és nincs kint a derekam. Milyen következménye lehet, ha tovább fáj?

Legjobb válasz: A vesegyulladás olyan fájdalmakkal jár, mint egy szülés. Amíg még nincs teljesen begyulladva, addig próbáld meg kikúrálni magad. Mert ha berobban a gyulladás, akkor mentõt kell hívni és kórházba kerülsz. A rövid kabátodat ajándékozd az ellenségednek!

A vesegyulladás olyan fájdalmakkal jár, mint egy szülés. Amíg még nincs teljesen begyulladva, addig próbáld meg kikúrálni magad. Mert ha berobban a gyulladás, akkor mentõt kell hívni és kórházba kerülsz. A rövid kabátodat ajándékozd az ellenségednek!
A kérdező hozzászólása: igen, vettem egy hosszú kabátot és megpróbálom hogy így is fájni fog-e.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!