Találatok a következő kifejezésre: Lehet az földhöz (360 db)

Hülyeségnek fog hangzani, de milyen magasan lehet a Föld a világűrben? Kezdő vagyok az asztrofizikában és a csillagászatban, ezért nem tudom, hogy egyáltalán ez megbecsülhető-e és létezik-e ilyen.

Elnézést,kicsit idióta módon hangzik,de ez mindig is érdekelt,és nem tudom,ez a magasságdolog létezik-e. Válaszaitokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mivel a magasság nem egy abszolút dolog, hanem egy kitüntetett ponttól való távolságot jelöl, a világûrben ilyen néven nem értelmezhetõ. A Földön egyszerû, mert van szilárd talaj a lábunk alatt vagy épp a tengerszint, amit közmegegyezés alapján 0 pontnak fogadtunk el és amikhez viszonyítjuk a magasságokat, a világûrben ilyen nem létezik. Persze megfogalmazhatnánk úgy, hogy a Föld 149 600 000km magasságban van a Nap felszíne felett, de ez így elég hülyén hangzik. Sokkal szemléletesebb, hogy a két égitest ilyen távolságra van egymástól.

Mivel a magasság nem egy abszolút dolog, hanem egy kitüntetett ponttól való távolságot jelöl, a világûrben ilyen néven nem értelmezhetõ. A Földön egyszerû, mert van szilárd talaj a lábunk alatt vagy épp a tengerszint, amit közmegegyezés alapján 0 pontnak fogadtunk el és amikhez viszonyítjuk a magasságokat, a világûrben ilyen nem létezik. Persze megfogalmazhatnánk úgy, hogy a Föld 149 600 000km magasságban van a Nap felszíne felett, de ez így elég hülyén hangzik. Sokkal szemléletesebb, hogy a két égitest ilyen távolságra van egymástól.
A föld egészen pontosan, végtelen magasságban van.
Nincs viszonyítási pont, anélkül pedig nincs mit mérni.
Igen, a magasságot egy alapszinthez viszonyítják, ebben az esetben mi az alapszint? Meg a Föld melyik részének vagyunk kíváncsiak a magasságára? A felszín a Föld közepéhez képest kb 6000 km magasan van, a Föld a Naphoz képest 150 millió km magasan van. De szerintem te arra gondolsz h az ûrbõl fényképezve a Földet olyan mintha magasan lenne, ebben az esetben olyan "magasan" lesz a Föld amilyen magasan volt a fényképezõ eszköz a kép készítésének idejében. Tehát a magasság, sõt az irány is viszonylagos, kell(enek) kitüntetett pont(ok) amikhez viszonyítjuk a magasságot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már értem!
OFF Utolsónál csak egy kis szõrszálhasogatás :D "az univerzum végtelen, tehát nincs viszonyítási pont." Ööö ez így hibás logika. Bocs. Csak szemet-szúrt. Helyesebb lenne Az univerzum végtelen, tehát végtelen sok viszonyítási pont van. De akárhogy is nézem, ez a megalapítás nem következik semmibõl, és még önmagával sem konzisztens. Egyrészt ugye még mindig nem tudjuk hogy véges vagy végtelen e az univerzum kiterjedése, (bár az általános tudományos közhangulat jelenleg a végtelent fogadja el inkább), másrészt, ha véges lenne is lehetne benne végtelen sok viszonyítási pontot kinevezni, mivel a tér jelenlegi ismereteink szerint kontinuum számosságú pontok halmaza. Bocs, most kötözködõ szemétnek tûnök. A többiben tökre igazad van, bár nem halottam róla, hogy Einstein ezeket a szavakat használná. ON

Operára föl lehet valahogyonan föl lehet telepíteni az abobe flash player-t?

Win7,64bit

Legjobb válasz: Nem az oprára telepíted, hanem az oprendszerre. http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

Nem az oprára telepíted, hanem az oprendszerre. http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
A kérdező hozzászólása: ja ok ezt nem tudtam

Barátom péniszén a tövéhez közel van egy kis folt, nemrég keletkezett. Mi lehet az? Tippek?

Sose volt semmi nemi betegsége, de most aggódik hogy kijött valami rajta. Egy pici, 1 cm átmérőjű rózsaszín foltocska, lapos, nem dudorodik ki. Olyan mintha ott ki lenne száradva a bőre (amúgy a többi helyen sötétbarnás, szóval elüt), ezért körömvirágkrémmel kente eddig, de semmi hatása. Mi lehet ez? Gondolkodik orvoson minél hamarabb. Ja és nem csalt meg, nem lépett félre!! 22/L

Legjobb válasz: Rózsaszín/piros folt, pöttybõl ítélve gombás fertõzés lehet. De ez ahogyan kérted, csak tipp. Pontos diagnózis az urológusnál, vagy nemi beteg gondozóban. Üdv.

Rózsaszín/piros folt, pöttybõl ítélve gombás fertõzés lehet. De ez ahogyan kérted, csak tipp. Pontos diagnózis az urológusnál, vagy nemi beteg gondozóban. Üdv.

Lehet az tudni ma, hogy pontosan hány állatfaj él a földön?

Azt halljuk,hogy veszélyben egy faj,mert kihalóban van, vagy megmentettek egyet. De azt tudjuk,hogy hány él a földön és ebb?l hány hal ki most? Vagy nem tudjuk? S egyáltalán mi van az új fajokkal? S biztos,hogy amir?l azt mondjuk kihal kihalt?

Legjobb válasz: Majd mindne kérdésedre nem a válasz:D Vannak becslések arra, hogy hány faj él a földön, de ezekkel nem érdemes foglalkozni, mert pontatlanok, kevés közük van a valósághoz.Mitöbb ha megnézed monddjuk az iucn vörös listáját, akkor még olyan fajokról is hiányosak az adataink, amiket egyébként már rég védünk, és a nyilvántartásba vett állatok száma is kevés. Fõleg egyébként a kis méretû, mélytenger, és egyébb eldugott helyen élõ fajokkal van a gond, mert nem tudjuk mennyi lehet még belõlük. Sajnos túl gyakori az is, hogy amint felfedezünk egy új fajt, az már megy is a veszélyezetett állatok listájára. Úgyanígy gond van a kihalással is, a nagytestû állat kihalását általában biztosan meg tudjuk állapítani (bár még itt is van kivétel), de mondjuk egy kisebb, pl egy állati egysejtû akár úgy is kihalhat, hogy még fel se fedezték.

Majd mindne kérdésedre nem a válasz:D Vannak becslések arra, hogy hány faj él a földön, de ezekkel nem érdemes foglalkozni, mert pontatlanok, kevés közük van a valósághoz.Mitöbb ha megnézed monddjuk az iucn vörös listáját, akkor még olyan fajokról is hiányosak az adataink, amiket egyébként már rég védünk, és a nyilvántartásba vett állatok száma is kevés. Fõleg egyébként a kis méretû, mélytenger, és egyébb eldugott helyen élõ fajokkal van a gond, mert nem tudjuk mennyi lehet még belõlük. Sajnos túl gyakori az is, hogy amint felfedezünk egy új fajt, az már megy is a veszélyezetett állatok listájára. Úgyanígy gond van a kihalással is, a nagytestû állat kihalását általában biztosan meg tudjuk állapítani (bár még itt is van kivétel), de mondjuk egy kisebb, pl egy állati egysejtû akár úgy is kihalhat, hogy még fel se fedezték.

Ki tudná megmondani, hogy mi lehet az oka a föld hideg és meleg időszakainak változásának, és hol tudnék ennek nagyon alaposan utána nézni?

Legjobb válasz: Az ok, hogy a föld tengelye a keringési síkjára nem merõleges. Például a wikipédián is olvashatsz róla. Attól tartok azonban, hogy általános iskolai földrajzi és fizikai ismeretek tekintélyes hiánya akadályozni fog a komolyabb megértésben.

Az ok, hogy a föld tengelye a keringési síkjára nem merõleges. Például a wikipédián is olvashatsz róla. Attól tartok azonban, hogy általános iskolai földrajzi és fizikai ismeretek tekintélyes hiánya akadályozni fog a komolyabb megértésben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors válaszodat, de nem tudnád kissé egyszerûbben elmagyarázni?
[link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, örök hálám! :D

Miért lehet az, hogy Amerikában és Egyiptomban/Mezopotámia területén is vannak piramisok az ókorból, holott abban az időben nem is tudhatták, hogy létezik egy másik civilizáció a Földön?

Ugye, Kolumbuszék a XV. században fedezték fel Amerikát, de a piramisok akkor már rég ott voltak. Lehet, hogy Kolumbuszék előtt is már valaki felfedezhette? Vagy csak véletlen egybeesés? Van erre valami logikus magyarázat?

Legjobb válasz: De miért koppintotta volna?... Józan gondolkodás? :D Képzeld, még a kisgyerekek is építenek néha piramist, holott esetleg sohasem hallottak róla. A piramis nem azért piramis alakú, mert az valami misztikus, hanem mert piszok egyszerû kõbõl/homokból felépíteni. A kezdeti lépcsõs piramisok még egyszerûbbek: leraksz egy téglalap alakú földet/követ, arra egy kisebbet, arra egy még kisebbet, és így tovább. Pofonegyszerû forma, és megépíteni sem éppen bonyolult... Ez a logikus magyarázat. Miért kéne ehhez bármi közvetítõ? Szerinted az indiánok miért ne jöhettek volna ugyanarra rá, amire az egyiptomiak?

De miért koppintotta volna?... Józan gondolkodás? :D Képzeld, még a kisgyerekek is építenek néha piramist, holott esetleg sohasem hallottak róla. A piramis nem azért piramis alakú, mert az valami misztikus, hanem mert piszok egyszerû kõbõl/homokból felépíteni. A kezdeti lépcsõs piramisok még egyszerûbbek: leraksz egy téglalap alakú földet/követ, arra egy kisebbet, arra egy még kisebbet, és így tovább. Pofonegyszerû forma, és megépíteni sem éppen bonyolult... Ez a logikus magyarázat. Miért kéne ehhez bármi közvetítõ? Szerinted az indiánok miért ne jöhettek volna ugyanarra rá, amire az egyiptomiak?
Ha jól tudom, Amerikát elõször nem Kolumbuszék fedezték fel, hanem a vikingek.
Mint már sokan mondták egy négyzet alapú gúlát, akármilyen méretben viszonylag egyszerûen fel lehet húzni és a vallás által elvárt építészeti kívánalmaknak is tökéletesen megfelelt. Ráadásul keverednek a négyzetes gúlák a lépcsõzetes piramisokkal, így még csak egységes építési struktúrát, fejlõdési ütemet sem feltételezhetünk. Semmi esély sincs rá, hogy ez egy összehangolt munka eredménye lett volna.
Ha mondjuk mind2-mind3 helyen szabályos 19szög alapú csonka gúla lenne pontosan 1/pi részénél csonkolva - na az különös lenne! Vagy: körgyûrû építmény 37 "küllõ"-vel, a szögek a prím- vagy Fibonacci-számok arányában - mind3 helyen ugyanúgy. Vagy: egyforma kõszobrok Gyurcsány-arccal. De sima négyzet alapú gúla - mi ebben a különös?
Az alakjuk miatt, piramist a legegyszerûbb építeni...
A kérdező hozzászólása: #3 Van benne valami, amit mondasz, de én egy kicsit különösnek találtam.
Jöttek az UFO-k és odadobták õket. xD
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem egyértelmû a kérdés. Tehát: Miért van az, hogy mind a 2 helyen több ezer éves piramisok vannak, közben a két földrész nem tudott egymásról? Az a feltételezésem, hogy valami úton- módon egyik nép a másikról koppintotta maga a piramisok építését, de ez akkoriban nem volt lehetséges. Akkor most hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: Ha ez így is van, akkor is max. a VIII. századig mehetünk vissza, viszont a piramisok ennél régebbiek
Igen, ott éltek az indián kultúrák.Õk építettek piramisokat.
"mesterséges hegy"

A Föld egy rezervátum lehet az idelátogató földönkívüliek számára?

Sokszor megkérdik, hogy miért csak "pár" embernek jelennek meg szemtől szembe vagy hogy miért csak "repkednek" fölöttünk, és miért nem szállnak le hivatalosan a "Fehér Ház gyepén?" Nos szerintem, az idegenek magasról tesznek rá hogy egyesek hisznek-e bennük hogy idejönnek-e avagy sem, szkeptikusok kedvéért nem fogják ezt megtenni még egy ideig, nincs okuk nincs rá. Lehetséges-e hogy a pár faj aki látogatja a Földet, olyan mintha állatkertbe tennének kitérést? Azaz csak megfigyelnek minket, olykor beszédbe elegyednek egy kiválasztottal vagy megvizsgálják. Ugyanezt tesszük mi is. Pl. elmegyünk egy állatkertbe és megfigyeljük az állatok viselkedését. Egy majomhoz lehet oda megyünk lepacsizni, de nem fogjuk vele megpróbálni megértetni a mobiltelefon működését, mint ahogy a földönkívüliek sem fognak olyan technikai dolgokat elmagyarázni nekünk ami jóval megelőz bennünket és egy kukkot sem értenénk belőle. Aztán ugye az állatokból néha mintát veszünk, megvizsgáljuk őket vagy a viselkedésüket stb. ( lásd eltérítések ). Mit gondoltok erről?

Legjobb válasz: rábukkantam egy újfajta kifejezésre amit a modern kori paleoasztronauták alkottak, a föld egy "börtönplanéta", az ittlévõ embereknek.

rábukkantam egy újfajta kifejezésre amit a modern kori paleoasztronauták alkottak, a föld egy "börtönplanéta", az ittlévõ embereknek.
Azt elfelejtettem, de beollozom neked egy masik kommentemet, ami tukrozi a velemenyemet errol is: Scavenger válasza: "Spirituálisan nincsenek közel sem ennyire lesûllyedve mint ennek a bolygónak a lakói. " Miert? Mar ismerik a lelki, gondolati semaikat valamely bennfentesek? Ha egy nalunk n-szer fejlettebb es oregebb civilizacio felenk vetodne, logikusnak tunne, h hoditani jonne, mert ha mar olyan oreg civ-rol beszelunk valoszinuleg mindent feleltek mar tobb bolygon is, s kell egy ujabb, meg lakhato. Ez lesz az emberiseg jovoje is, ha fel tud azelott fejlodni, mielott elpusztitja magat. Akkor van eselye dobbantani az utolsokat rugo bolygorol. Szerintem kicsuszunk az idobol.
A kérdező hozzászólása: ne a dokumentumról beszéljetek már, ami egyébként számomra sem túl hiteles, hanem a kérdésre koncentráljatok
Egeszen veletlenul, csak ugy nala maradhatott egy szigoruan titkos dokumentum es senkinek sem hianyzott. Nem gondoltam volna, h bar a nagyhatalmak sotetsegben birnak tartani 7 milliard embert, de ott felejtenek egy ilyet egy kis senkinel.
akárhányszor beleolvasok a linkelt cikkbe, elgondolkodok, h az emberiség tényleg ennyire primitív lehet még?? egyszerûen csak úgy irányítanak minket mint a birkákat, és ha mindez igaz?? akkor még a reinkarnáció után a következõ megtestesülésedben is csak egy szolga leszel, attól függetlenül h épp itt a földön vezetõ beosztásban vagy, vagy munkás vagy?? még belegondolni is rossz, h így korlátozva lenne a szabad akarat!
Még nem olvastam át, csak átfutottam. "Ebben az univerzumban nincsenek szentek: mindenki vagy megszállóként vagy áldozatként részese volt a háborúknak." Elárulná valaki, hogy aki áldozat, az miért bûnös? WTF?
kedves kérdezõ! a sok kérdésedbõl és hozzászólásodból ítélvén biztos olvastál már errõl, de azért belinkelem. itt említik meg a földet mint börtönplanétát, a reinkarnálódó lelkek számára, akiket az ufók írányítanak. A roswelli baleset egyik túlélõjével készült az interjú, miután tudtak vele kommunikálni. Érdekes olvasmány, az igazságtartalmát mindenki döntse el maga. http://www.vilagvege2012.hu/erdekessegek/titkos-interju-a-ro..
A kérdező hozzászólása: Az elsõ bekezdéssel nem tudom mit akartál mondani. Nem értem :D Szerintem valamit félreértettél. Persze, de minden élõlény KÍVÁNCSI. És ez igaz az állatokra is minden szempontból. Így kíváncsi lehet az itteni életre egy ET is. És igen, de lehet mi csak egy vagyunk a több tucat kísérleti nyulak közül. Mi ezeket azért tudjuk mert látjuk õket, beszámolnak róluk. Egy delfin nem tud beszámolni hogy ufót látott vagy hogy találkozott velük.
Pl. a szomszéd Marika néni nem szokott majmokon kísérletezni és kutyák fejét sem mûti át más testre. Mégis az idegenek olyan személyeket választanak, akiknek semmi köze az állatkísérletekhez. Szóval ez a "mi", talán itt elég súlyos szó. De nem hiszem, hogy az emberi gondolkodásmódhoz kéne hasonlítani egy földönkívüliét. Ha azt vesszük, a delfineknek sem jár pl. a fajtársaik kiirtásán az esze. Egy bolygón élünk, mégis egészen másként élnek. Nem beszélve arról, hogy miért az "ember" ebben az esetben a "majom"? Lehet egy idegen civilizáció sokkal érdekesebbnek tartaná pl. a kockamedúzát vagy az óriás polipot.
Szerintem is egy börtönbolygó. A Védikus tanítások szerint is az.

Van 2-3 nagy barna folt a makkomon. Mi lehet az? Mivel kezeljem? (az egyik rögtön a húgycsőnyílásom alatt)

Illetve egy piros folt is van a húgycsőnyílásom mellett! Az is elég nagy. Mi(k) lehet(nek)? Mivel lehet eltűntetni? Nomrmális ez serdülő korban? Mikor befejeződtek a fejlődések, el fog tűnni? 16/F

Legjobb válasz: Illetve, azt elfelejtettem odaírni, hogy ezek a barna foltok a péniszen is jelentkeztek, pontosabban: körül vagyok metélve, és van egy nagyon kicsi rész meghagyva a fitymámból, annak a belsõ részén is van 3-4 ilyen folt.

A kérdező hozzászólása: Illetve, azt elfelejtettem odaírni, hogy ezek a barna foltok a péniszen is jelentkeztek, pontosabban: körül vagyok metélve, és van egy nagyon kicsi rész meghagyva a fitymámból, annak a belsõ részén is van 3-4 ilyen folt.
Fúúúúj!Voltál mostanában hüvelygombás nõvel?Mert attól lehet!Canestent kell rá venni!Patikában!Kenegesd!
Volt partnered ezek megjelenése elõtt? A foltok viszketnek? Fájnak? Terjednek?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem, nem és nem!
A kérdező hozzászólása: Habár terjedni nem tudom hogy terjednek, de amikor megjelentek 1, 5 éve kb akkor ennyi nem volt!
Ciki vagy nem ciki, szerintem irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Miért? :o
örömkönny ember! És okozhat terhességet csak kicsi rá az esély.
A kérdező hozzászólása: Ha az örömkönny tõlem származik, akkor állítólag a terhesség esélye egyenlõ a nullával http://www.vital.hu/themesinter/doktor/v2889 ezek szerint.Csak kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is mert nem szeretnék még gyermeket, csak késõbb. 18/F
Ha betetted, és nem védekeztetek akkor jelentõs esély van rá hogy terhes lesz. Basszus, 18 éves vagy, nincs annyi eszed hogy gumit húzz!!! Vegyetek 72 órás tablettát, de sürgõsen, ha nem akarsz apa lenni. A barátnõdnek meg üzenem, hogy neki is lehetne több esze.
Jó ég, tényleg egy pszichológusnak hiszel ebben a kérdésben? Ne tedd, inkább védekezz MINDIG! Kicsi az esély, de az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség. Mindig erre gondolj, mielõtt védekezés nélkül bedugod!
Ezt olvasd el , hátha segít a fogamzásgátlás választásában: http://szexologia.blog.hu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. Azt is biztosan látni fogod, hogy a megszakításos védekezés nem túl jó az index szerint.
Elõttem szólokhoz csatlakozom A kérdésedre is legyen válasz: Ugye jóesetben a nõk nedvesednek a szexuális izgalom hatására, az a nedvesség nem feltétlen átlátszó. sõt, a nõknek van természetes folyásuk is, de ugye lehet az elõváladékod keveredve az õ váladékával...ennyi, amúgy szeretkezés után nekem is mindig van iylen, ha nem tusolok le utána (sõt még ha igen úgy is elõfordul) Úgy emlékszem valamennyi úgy is volt, amikor óvszerrel védekeztünk... 100 megszakítással védekezõ nõbõl 1 év alatt 35 teherbeesik... Úgyh így játssz 3 ember életével.. (baba, bnõd és saját magad) 24/N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!