Találatok a következő kifejezésre: Lehet az félidő (3628 db)

Tudok úszni, de ahól nem ér le a lábam ott nagyon bizonytalan vagy és félek a víztől, mert kiskoromban kb.3 évesen belöktek hírtelen és lehet h az lehet az oka h a mélyebb vízben félek?

Legjobb válasz: lehet. de ezt a félelmet is le lehet gyõzni, csak akarnod kell. engem biciklistaként elütöttek már, mégse félek a bicóktól és jogsim is van:)

lehet. de ezt a félelmet is le lehet gyõzni, csak akarnod kell. engem biciklistaként elütöttek már, mégse félek a bicóktól és jogsim is van:)

Nemrég voltam anyajegy szűrésen, de véletlen kimaradt két anyajegyem. Azt mondták fél év múlva menjek vissza, azt mondják ha rákos egy anyajegy abba bele is lehet halni, fél év alatt lehet valami bajom?

Legjobb válasz: Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza," azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?

Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza, " azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?
Hozzáteszem, a bõrgyógyászok az anyajegyesekre úgy néznek, mint akit már a ravatalra visznek éppen. Nekem van jó pár anyajegyem, egyikkel sincs baj, de amikor vizsgált az orvos, akkor láttam rajta, hogy kb. úgy néz rám, mint akit a Taigetoszra érettnek tart. Persze "jobb félni, mint megijedni" alapon inkább a túlzott óvatosság beszéljen egy orvosból, de ha nem vagy hozzászokva ehhez vagy nem sokat hallgatod orvosok véleményét, akkor ez alapján neked is az lehet az érzésed elõbb-utóbb, hogy ha van 2 anyajegyed, amit nem látott orvos, akkor van hátra még 3 hónapod és utána kampec.

Rémesen félek új társaságba kerülni, nem tudok feloldódni, mi lehet az oka?

Nagyon kínos, ha bekerülök egy új társaságba, minden módot megragadok, hogy kerüljem a kontaktusokat. Félek, rettegek, és nem tudom miért. Rengetegszer kerültem már kellemetlen szituációba emiatt. Szeptembert?l új suli, új városban, össze kellene szednem magam, mit tehetnék? (légyszíves csak értelmes válaszokat, köszönöm)

Legjobb válasz: szia:) nincs semmi gond:) szerintem túl nagy az elvárásod saját magaddal szemben...benned van az, hogy mi van ha vmi hülyeséget mondasz, ha nem kedvelnek meg, ha nem fogsz megfelelni az új környezetnek... talán egy régi dolog, hogy vhol nem tudtál megfelelni, nem érdekeltél más embereket, ezt a visszahúzódottságot, félelmet okozta...vagyis én erre gondolok... nem kell tartonod az új környezettõl, mert ott úgysem ismer senki, nem tudják ki vagy, milyen vagy, és ez egy jó dolog, mert úgymond újrakezdhetsz sokmindent...:) ezt egy lehetõségnek fogd fel:) nem kell tartanod az új emberektõl, mert õk is ugyanúgy ismeretlenek lesznek mindenkinek, és inkább vedd fel a kontaktust az emberekkel...ha vki szimpi pl. a suliba, és hasonló hozzád, menj oda és kérdezd meg, hogy honnan jött, mit gondol az új suliról, osztálytársakról...:) én pl. mindig is kicsit félénk voltam, ezért olyanokkal barátkoztam, akik szintén olyanok, mint én...nem a "menõ" csajokkal haverkodtam össze...:) persze neked attól sikerülhet velük is...csak én pl. a hozzám hasonló személyiségûekkel éreztem jól magam:) nem tudom mennyire ismersz már a városban vagy a suliba embereket, de ha pl. tudsz keress rá neten pár osztálytársadra, ha tudod a nevüket és aki szimpi írj neki üzit, hogy vkit már ismerj, ha tudtok talizzatok, és könnyebb lesz:) és ne idegeskedj, mert akkor jobban elrontod a dolgokat...úgy tekints az új arcokra, emberekre, mint ha régóta ismernéd õket, vegyél egy nayy levegõt és merj kezdeményezni, persze ne rámenõsen:) igen is képes vagy megtenni ezeket:) ne értékeld le magad:) nincs okod félni ezek miatt...:) ne gondolkodj mostmár ezen, hogy jajj hogy lesz:) minden okéééé lesz, hidd el nekem:) fel a fejjel:) remélem segítettem:)

szia:) nincs semmi gond:) szerintem túl nagy az elvárásod saját magaddal szemben...benned van az, hogy mi van ha vmi hülyeséget mondasz, ha nem kedvelnek meg, ha nem fogsz megfelelni az új környezetnek... talán egy régi dolog, hogy vhol nem tudtál megfelelni, nem érdekeltél más embereket, ezt a visszahúzódottságot, félelmet okozta...vagyis én erre gondolok... nem kell tartonod az új környezettõl, mert ott úgysem ismer senki, nem tudják ki vagy, milyen vagy, és ez egy jó dolog, mert úgymond újrakezdhetsz sokmindent...:) ezt egy lehetõségnek fogd fel:) nem kell tartanod az új emberektõl, mert õk is ugyanúgy ismeretlenek lesznek mindenkinek, és inkább vedd fel a kontaktust az emberekkel...ha vki szimpi pl. a suliba, és hasonló hozzád, menj oda és kérdezd meg, hogy honnan jött, mit gondol az új suliról, osztálytársakról...:) én pl. mindig is kicsit félénk voltam, ezért olyanokkal barátkoztam, akik szintén olyanok, mint én...nem a "menõ" csajokkal haverkodtam össze...:) persze neked attól sikerülhet velük is...csak én pl. a hozzám hasonló személyiségûekkel éreztem jól magam:) nem tudom mennyire ismersz már a városban vagy a suliba embereket, de ha pl. tudsz keress rá neten pár osztálytársadra, ha tudod a nevüket és aki szimpi írj neki üzit, hogy vkit már ismerj, ha tudtok talizzatok, és könnyebb lesz:) és ne idegeskedj, mert akkor jobban elrontod a dolgokat...úgy tekints az új arcokra, emberekre, mint ha régóta ismernéd õket, vegyél egy nayy levegõt és merj kezdeményezni, persze ne rámenõsen:) igen is képes vagy megtenni ezeket:) ne értékeld le magad:) nincs okod félni ezek miatt...:) ne gondolkodj mostmár ezen, hogy jajj hogy lesz:) minden okéééé lesz, hidd el nekem:) fel a fejjel:) remélem segítettem:)
Én is ilyen voltam. Aztán kifejlesztettem egy technikát, taktikát. Kiválasztottam egy, két embert, és azokkal barátkoztam össze. Késõbb a többiek szinte vonzódtak hozzánk. Próbáld ki.
utolsó, nagyon jó választ adtál! kérdezõ: ne aggódj, idõvel szûnnek majd a paráid, és tényleg ne foglalkozz azzal, hogy mindeninek megfelelj. legyen inkább 2 igaz barátod, mint 20 felszínes haverod :) a többi kiforrja magát, ügyesen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, sokat segítettetek! :)
Szia! Én pont az ellenkezõje vagyok mindenkivel jóba szeretnék lenni ezért nincsen sosem legjobb barátnõm pedig az olyan jó ha v.kinek te vagy az 1. szal sztem válassz ki 1 embert aki szimpi és azzal legyél naon szoros kapcsolatban.

Szerintetek mi lehet az oka hogy a férjem szülei miért csak fél évente jönnek el hozzánk 3órára és a kányához meg 3napra is el mennek?

A lányának nincs gyereke nekünk van egy 3éves és az egyetlen unokája és meg sem érdemlünk meg 1napot sem csak 3órát. A kapcsolatunk más külömben jó

Legjobb válasz: lehet, hogy a gyerek miatt nem akarnak zavarni hosszabb idõre, bár nem tudom, mert nálunk meg pont fordítva van. mi párommal ott lakunk tõlük még fél órára sem, viszont a másik gyereke meg vagy 3 órára és mégis oda elmennek havonta (ott unokák vannak persze), viszont hozzánk fél évente egyszer és soha nem alszanak ott. nem tudom ezt megmagyarázni, de lehet, hogy nem érzik jól magukat ott nálatok? vagy közel laktok egymáshoz? mert akkor lehet, hogy úgy vannak vele hogy nem alszanak ott.

lehet, hogy a gyerek miatt nem akarnak zavarni hosszabb idõre, bár nem tudom, mert nálunk meg pont fordítva van. mi párommal ott lakunk tõlük még fél órára sem, viszont a másik gyereke meg vagy 3 órára és mégis oda elmennek havonta (ott unokák vannak persze), viszont hozzánk fél évente egyszer és soha nem alszanak ott. nem tudom ezt megmagyarázni, de lehet, hogy nem érzik jól magukat ott nálatok? vagy közel laktok egymáshoz? mert akkor lehet, hogy úgy vannak vele hogy nem alszanak ott.
Szerintem csak úgy gondolják, zavarnának a gyerekek miatt, . Miért nem hívjátok õket? Mondd meg nekik egyszer, hogy szívesen látnátok õket 2-3 napra. Biztosan nem mondanának nemet.
Hozzánk sem jönnek gyakrabban, de mi legalább kéthetente meglátogatjuk õket, és ott is alszunk néha egy-egy éjszakát. nagyon jó a kapcsolatunk, és nem várom el, hogy õk jöjjenek, szerintem õk úgy érzik, zavarnának talán. Ne várjátok õket, lépjetek ti, menjetek hozzájuk, biztosan örülni fognak.
Õk ilyenek, lehet jobb is így!
Nem akar rossz anyós lenni!!!!!! Lehet, hogy erõs egyéniségnek gondol, akivel összeveszne elõbb vagy utóbb. Konfliktuskerülõ a magatartása. Lehet, hogy úgy gondolja, ti ügyesen megoldotok mindent, és nincs rájuk szükség. Bár az enyém lett volna ilyen, 10 évbe telt, hogy végre ne akarjon folyton átjárni!
Öröm, hogy jó a kapcsolat.Mint nagyi írom, hogy én sem szere- tem a gyermekeimet zavarni, õk szinte naponta jönnek.Igen sürûn van valamilyen családi esemény és akkor "vendéges- kedünk" együtt.Biztos, ha megkéred õket szívesen segítenek.
Istenem de örülnék, ha csak félévente látnám anyósomat...
A kérdező hozzászólása: Az anyósomék 280km-re laknak tõlünk félévente szoktak jönni hozzánk 3óra hosszára aztán menetbe közli most megyek a lányomhoz 3-4napra.Ez esik nekünk rosszul jobban a páromnak, alapból kedves az anyósom és szeretem is és õ is engem tegezõ viszonyba is vagyunk ezért nem értem miért nem jön pedig már hívtuk és mindig talál valami kifogást, hogy nincs pénze meg ilyenek, de lánya is 280km-re lakik tõle oda meg van. Igazából már 3éve ígéri, hogy jön , de addigra mindig ki talál valamit, hogy csak pár órára jöjjön, pedig a kicsi lányunk mindig várja és szeretné ha tovább maradna.

Voltam dokinál mert a terhességi tesztem pozitív lett! Õ nem látott semmit! Lehet, hogy még korai volt? De lehet az is, hogy méhen kívüli? ! Nagyon félek

19 éves lány vagyok, most volt az eljegyzésem és nagyon szeretnénk babát, de most nagyon félek ett?l az egészt?l, és a párom is! ha valaki tud nekem tanácsot adni, kérlek segítsetek köszönöm

Legjobb válasz: A terhességi tesztek egy része, már néhány nappal a menstruációd kimaradása után is kimutatják a terhességet. Ilyenkor a magzat még nincs egy hónapos, és a terhességre jellemzõ változások, amik vizsgálattal is érzékelhetõk, nem mindig egyértelmûek. Még a jó orvost is "becsaphatják". Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, persze érthetõ, hogy ha szeretnétek babát, jó volna biztosat tudni. Ha a terhességi teszted egyértelmûen pozitív lett, akkor szinte 100%, hogy a baba már "elkészült", de lehet, hogy nem épp félidõben fogant, és ezért még tényleg nagyon picike. Amit a teszt mutat, az az, hogy a terhességi hormon már termelõdik a szervezetedben. 1 hét, tíz nap múlva menj el újra orvoshoz egy friss teszttel, vagy ha az megnyugtat, keress fel egy másik orvost. De semmiképp ne idegeskedj:-D

A terhességi tesztek egy része, már néhány nappal a menstruációd kimaradása után is kimutatják a terhességet. Ilyenkor a magzat még nincs egy hónapos, és a terhességre jellemzõ változások, amik vizsgálattal is érzékelhetõk, nem mindig egyértelmûek. Még a jó orvost is "becsaphatják". Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, persze érthetõ, hogy ha szeretnétek babát, jó volna biztosat tudni. Ha a terhességi teszted egyértelmûen pozitív lett, akkor szinte 100%, hogy a baba már "elkészült", de lehet, hogy nem épp félidõben fogant, és ezért még tényleg nagyon picike. Amit a teszt mutat, az az, hogy a terhességi hormon már termelõdik a szervezetedben. 1 hét, tíz nap múlva menj el újra orvoshoz egy friss teszttel, vagy ha az megnyugtat, keress fel egy másik orvost. De semmiképp ne idegeskedj:-D
Lehet hogy korán mentél, az is lehet, hogy az ultrahangkészülék nem a legjobb minõségû. Nagy eltérések vannak, ezt tapasztalatból mondom! Lehet, hogy egy korszerûbb gépen már simán látszódik a baba!
Szerintem várj még kb. egy hetet, akkor csinálj még egy tesztet, és utána menj dokihoz/ultrahangra :)
Nem értem, hogy az orvos miért nem mondta el ezeket azonnal? Különben sem egy ulranahng alapján szoktát megállapítani a terhességet. Ha a teszt pozitív az orvos is elõször egy labortesztet csináltat, az egyértelmûen igazolja a terhességet. Ezután szoktak ultrahangot csinálni a számított terhességi kor függvényében, de általában nem elõbb, mint a 6.-7.hét, mert akkor még könnyen elõfordulhat, hogy nem látszik (jól) a picurka. Én is a kimaradt mensi után már 1-2 nappal pozitiv teszttel rohantam a dokihoz, másnap megvolt a labortól is a pozitív lelet, de a gratuláció után csak a következõ hétre hívott vissza uh-ra a fent elmített okokra hivatkozva. Örökkévalóságnak tûnt! De most van egy 7 éves, szuper kisfiam. Nyugi! Vigyázz magadra, kerüld az extrém fizikai megterheléseket, egyél könnyû, vitaminban és rostban gazdag ételeket! Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük a választ, egy kicsit megnyugtatott, mert már nagyon ideges voltam! Reménykedünk Köszönjük
A kérdező hozzászólása: Egy magánrendelõben voltam, és elég modern cuccok voltak ott! Nem tudom, hogy mit higyek! Félek Jövõ héten majd mennek kell a kórházba, hogy csináljanak egy ultrahangot, és ha ott sem látszik semmi, akkor vérvétel!

Milyen fóbia lehet, ha félek az égtől?

Szerintem is viccesnek hangzik, főleg így, számítógép előtt ülve, de teljesen igaz, néhány napja vettem észre magamon ezt a tulajdonságot. Nagyon sokat szoktam biciklizni, általában olyan utakra megyek, ahol nincs sok ember, például földutakra. Mindig rajtam van a sapkám, ez ilyen baseball sapka, megvédi a szememet a bogaraktól, meg a Naptól is. A múltkor mentem egy haverommal, ekkor már elhagytuk a településünket is, és levettem a sapkát, mert parton felfelé tekerni nem könnyű dolog, és megizzadtam. Levettem a sapkámat, és megálltunk egy kicsit pihenni. Akkor vettem észre, hogy amikor felnézek az égre, elkezdek félni. Fogalmam sincs, hogy miért. Ott éppen egy olyan helyen voltunk, ahol alig vannak körülöttünk fák, azok is kisebbek, azon kívül csak az ég van felettünk. Az az érdekes, hogy ha rajtam van a sapka, akkor nem félek. Na ez mi lehet?

Legjobb válasz: Érdekes... Ez olyan mint amikor valaki takaróval nem fél de takaró nélkül fél a sötétben. Az is lehet hogy félsz a természetfelettitõl. A legvalószínûbb azonban hogy egyik elõzõ életedben beléd lett égetve egy istenhittel és az "égiekkel" kapcsolatos dolog (nem csak a zsidóknál van ilyen, hogy sapka mindenképp kell). Lelki blokkok oldása javasolt lenne..

Érdekes... Ez olyan mint amikor valaki takaróval nem fél de takaró nélkül fél a sötétben. Az is lehet hogy félsz a természetfelettitõl. A legvalószínûbb azonban hogy egyik elõzõ életedben beléd lett égetve egy istenhittel és az "égiekkel" kapcsolatos dolog (nem csak a zsidóknál van ilyen, hogy sapka mindenképp kell). Lelki blokkok oldása javasolt lenne..
Ha rajtad van a sapka (nyuszika), akkor nem látod az eget teljes látószögben, így más a hatás, ha leveszed. Nem lehet, hogy a felhõk mozgása, és a magas pulzusod következtében inkább elveszted az egyensúlyod kicsit, esetleg megszédülsz?
Lehet hüén hangzik, de ez TÉRISZONY!!!Nekem is volt ilyen, lefeküdtem a focipályára, felnéztem az égre, s rosszul voltam!Rettegek a magasságtól, metrón a nagy mozgólépcsõkön félek-érdekes, le nem annyira, hanem mikor megyek fel, de ott aztán nagyon, ájulás van rajtam, egybe folyik a tér
A kérdező hozzászólása: "Ez olyan mint amikor valaki takaróval nem fél de takaró nélkül fél a sötétben." Na ez is igaz rám. Tényleg. A látószögön gondolkoztam én is, lehetséges. Azt vettem észre, hogy 2 esetben félek. Ha véletlen jönne valami vihar (mert volt már ilyen, amikor a szép napos idõbõl néhány óra alatt kifejlõdött egy szupercella, tornádóval együtt), és nincs hová mennem, például kint vagyok a pusztában. Ezért az udvaron nyugodtabb vagyok. És ha sok mindent látok az égbõl, vagyis ez a látószög dolog. Csak ez zavar engem, hogy miért "múlik el", ha sapka van rajtam. :D Érdekes dolog.
A kérdező hozzászólása: Tériszony? Elgondolkodtató. Mert amúgy egy kicsit tériszonyos vagyok, de tényleg csak egy kicsit. Ez attól is függ, hogy hol vagyok, mennyire érzem magam "stabilnak". Nem mindegy, hogy egy kilátóban vagyok, vagy az egri minaretben. A mozgólépcsõt imádom! :D Pont azt szeretem benne, hogy nem félek attól, hogy eldõl velem a torony, csak szimplán beszédülök, olyan, mint egy feles pálinka után.

Már egy hete késik, félidőben volt egy gyenge pecsételő vérzésem kb egy napig. Lehet hogy ez volt erről a hónapról a mensim? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: kérdés szedsz-e gyógyszert? egyébkßent az elsö feltételezés mindig a terheség. aztán lehet oka idegeség. pl félelem a terheségtöl, ami egy teszt megcsinálása után ami negatív másnap meg is jön. vagy pl vizsgadrukk.. aztán lehet hormonális probléma, pl gyógyszerektöl vagy fogamzásgátlótol. aztán lehet egy megfázástol is, vagy egyéb betegségektöl. lehet környezet változástol, idöeltolódástol, sok au-pair lány panaszkodik amerikai kiutazása után hogy akár fél évig sincs mensije. elsö lépés ha lehetséges a terheség hogy csinálsz egy tesztet. ha negatív és nem jön meg még pár hétig akkor felkeresel egy orvost.

kérdés szedsz-e gyógyszert? egyébkßent az elsö feltételezés mindig a terheség. aztán lehet oka idegeség. pl félelem a terheségtöl, ami egy teszt megcsinálása után ami negatív másnap meg is jön. vagy pl vizsgadrukk.. aztán lehet hormonális probléma, pl gyógyszerektöl vagy fogamzásgátlótol. aztán lehet egy megfázástol is, vagy egyéb betegségektöl. lehet környezet változástol, idöeltolódástol, sok au-pair lány panaszkodik amerikai kiutazása után hogy akár fél évig sincs mensije. elsö lépés ha lehetséges a terheség hogy csinálsz egy tesztet. ha negatív és nem jön meg még pár hétig akkor felkeresel egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek gyógyszert, amúgy nincs semmilyen egészségügyi problémám, ezért is félek egy kicsit mert velem még ilyen nem történt.Köszönöm hogy válaszoltál:D
Gépre a Samsung KIES programmal lehet csatlakoztatni, a töltés probléma meg az akksi miatt van. Pár ezerért lehet venni másikat bele.
A kérdező hozzászólása: amúgy 2 éve van meg a telefon és eddig semmi baja nemvolt akkor ezek szerint aksihiba?
Lehet, anyukámnak is pár óra alatt lemerült töltés után, nem is töltötte rendesen. Akku csere megoldotta, azóta jó neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akksi csere után jó volt a telefon! :)

Fél éve fektettünk laminált parkettát a szobában. Még nem volt használva de az ajtónál már felpúposodott. Mi lehet az oka? és mit lehet ellene tenni? Ja és nem érte víz.

Legjobb válasz: Hagytatok dilettációt neki. Vagy a falnál, vagy az ajtótoknál szorulhat és nem engedi mozogni azt. Habfólia van alatta? Mert a másik, ami még lehet, hogy az aljzatból szívott fel nedvességet.

Hagytatok dilettációt neki. Vagy a falnál, vagy az ajtótoknál szorulhat és nem engedi mozogni azt. Habfólia van alatta? Mert a másik, ami még lehet, hogy az aljzatból szívott fel nedvességet.
A kérdező hozzászólása: teljesen le lett habfóliázva a szoba. és olyan 1cm-s tágulási helyet hagytunk minden falnál.
Mi is annyit hagytunk neki, és mi is fóliáztunk, szerintem az kevés neki, mert a miénk is felpúposodott, apa felszedett egy sort és vágott le belõle...

Vizelet urites utan csipo, ego erzes a penisz nyilason. Mi lehet az oka? (nem vagyok fel faszva, tobb honapja, idegesit ez a dolod)

Segitsetek kerlek!!!!! Tobb honapja ez a dolog van velem,nem tudok el menni dokihoz mert,kulfoldon tartozkodom...Szoval az lenne igazabol a kerdesem , lehetseges az,hogy a szervezetem ph-javal van gond?Vagy mi lehet a hatterbe?Egyes napokon jobban erzem magam,akkor gondolom nem esszek olyat ,ami kivaltana a folyamatott...

Legjobb válasz: Nem vagy fel faszva?? Ez komoly dolod. De a viccet félretéve, húgyúti fertõzésed lehet. Javaslom, hogy keress fel egy urológust.

Nem vagy fel faszva?? Ez komoly dolod. De a viccet félretéve, húgyúti fertõzésed lehet. Javaslom, hogy keress fel egy urológust.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!