Találatok a következő kifejezésre: Lehet az előre (5140 db)

Milyen gyakori lehet az élet az univerzumban?

Legjobb válasz: Ezt nem igazán lehet megsaccolni, de az esélye, hogy máshol is van élet, szerintem jelentõs, de ugyanakkor az is lehet, hogy csak a Föld volt eddig ilyen mázlista. Azt nagyon valószínûnek tartom, hogy ha eddig nem is, akkor késõbb ki fog alakulni élet máshol is, vagy az is lehet, hogy már van, esetleg közelebb, mint gondolnánk, csak nem vettük észre, mert teljesen más jellegû, mint itt.

Az hogy létezik értelmes élet a Földön kívûl, annak a legbiztosabb jele az hogy még nem próbáltak meg velünk kapcsolatba kerülni.
Ezt nem igazán lehet megsaccolni, de az esélye, hogy máshol is van élet, szerintem jelentõs, de ugyanakkor az is lehet, hogy csak a Föld volt eddig ilyen mázlista. Azt nagyon valószínûnek tartom, hogy ha eddig nem is, akkor késõbb ki fog alakulni élet máshol is, vagy az is lehet, hogy már van, esetleg közelebb, mint gondolnánk, csak nem vettük észre, mert teljesen más jellegû, mint itt.
egy galaxys ban többmint 100bolygovan tehát ha az 500bol 1 en is van élet akkor galaxysonként 1%
A kérdező hozzászólása: Elõzõnek: Ez igazán megdöbentett, ekkora sûletlenséget még nem hallotam!!!
Hogy mért állítok ilyeneket az nem lényeg, az a lényeg hogy minden él, és hogy minden hol van élet a univerzumunkban.. A föld is él, egy hatalmas sejtmag. Melynek közepe maga a sejtmag, a láva része a sejtplazma, a levegõ pedig a sejthártya. Minden bolygó él.. Kivéve a mesterséges égitestek. A bolygókon lehet élet. A mi napunk is él atomok alkotják. A Marson is van élet, és a naprendszer bolygóinak mindegyikén van élet... Csak nem éppen olyanok mint mi, inkább baktérium nagyságúak vagy éppen a föld alatt élnek.. Röviden ennyi.
15.20 : Hol van? A Vénusz dõlésszöge mindössze 3 fok, ezt azt jelenti hogy gyakorlatilag állandó hõmérséklet van a Vénuszon, bármelyik részén. Állandó +460 celsius fok. "The temperature on Venus does not vary like it does on our home world. It is 460 degrees day or night, at the poles or at the equator."
http://grou.ps/ecsk/videos/1806907 ez csak a holdról szól de Nemere Istvánnak van egy könyve amiben a naprendszer összes bolygólyát elemzi
húúúúú hát erre nem lehetne válaszolni. Tudod te mekkora az univerzum? Inkább úgy kérdezd hogy a galaxisunkban milyen gyakori. És akkor még nem beszéltünk más univerzumokról. Mivel a mi univerzumunk tágul, ezért kell hogy valahova (valamibe) táguljon ami azt jelenti hogy más univerzumok is vannak abban a valamiben amibe a miénk is benne van. Az a valami amibe ez a felfoghatatlan számú univerzum benne van, nevezzük ZKTHA 24413501-esnek ebbõl a valamibõl is rengetegnek kell lennie. Ha ezt egy ember ezt a tetemes számot hirtelen felfogná, szó szrint megõrülne mert ez olyan rengeteg adat amit mi emberek nem vagyunk képesek felfogni. Az emberek agykapacitása le van csökkentve 2-3%ra. Egyedül Einsten tudta kihasználni a 6%át jól emlékszem ami márt zseninek mondható. De ha az ember ki tudná használni az agyána a 100%át még akkor se lennénk képesek felfogni ezeket a tetemes adatokat. Ez nem nekünk való. Ez kb. egy olyan téma mint egy õsembernek egy mágnesvasút.
"12.41 : A tejútrendszer 120 millió fényév átmérõjû, meg Vénuszon mínusz 180 fok? Sûrgõsen nézz utána az alapdolgoknak, mielõtt hülyeségeket írsz..." Bocs elírtam. Nem 120 millió, hanem 100.000 fényév átmérõjû. De a Vénuszon igenis van olyan hely, idõszak, ahol/amikor -180°C a hõmérséklet. Nézz utána.
100 hangév átméröjû valaminek kell lenni hogy haljuk õket, de ha halkak akkor 50.
404 a földönkívüli ismerõseid nem tudják véletlenül h a mi galaxisunkba hány értelmes civilizáció van?
12.41 : A tejútrendszer 120 millió fényév átmérõjû, meg Vénuszon mínusz 180 fok? Sûrgõsen nézz utána az alapdolgoknak, mielõtt hülyeségeket írsz...
Elõzõ: erre csak egy szóval lehet válaszolni, ami a: LOL A galaxisunkat még egyetlen egy ember alkotta tárgy sem hagyta el... Mivel a Tejút 120.000.000 fényév átmérõjû. A Naprendszer az már más tészta. Azt már hagyta el (azt hiszem csak 1 vagy 2) ûrszonda. Diator: Nincs minden bolygón élet... Szerinted a Vénuszon van élet, ahol mindenhol csak homok szerû anyag borítja a bolygót és -180°C és +240°C között változik a hõmérséklet? És szerinted a gázbolygókon, hogy a csudába jöhetne már létre az élet? Akkora nyomás alatt? És most lehet, hogy sok embert elkeserítek, de a hatalmas gázbolygókból és a kis törpe kõzetbolygókból van a legtöbb az univerzumban. És pontosan ezért olyan nehéz Föld szerû bolygókat találni. Szóval biztos van olyan hely ahol gyakori az élet, de az biztos nem a mi galaxisunk, mert itt elég ritka lehet.
ma 22:48, szép válasz, de az élet volt a kérdés. A csillagrendszer maga a galaxis, te naprendszerre gondolhattál. http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1nspermia#Val.C3.B3sz.C3...
Hát meg olyan messze van, ha van, hogy azt nehéz is lesz észrevenni.
A mi galaxisunkban is milliárd éveket megélt égitestek vannak. Na most, ha azt nézzük, hogy 200.000 éves az emberiség, ennyi idõ kellett ilyen fejlettségi szintet elérni, az a galaxis számára nem több egy pillanatnál. És a Földön se volt mindig élet. Lehet szerencsénk, ha életben maradunk addig, amíg messzebbre utazhatunk és találunk életet, vagy olyan bolygót, ahol kialakulhat pár millió év alatt, de ez emberi években borzalmasan sok. Feltételezni lehet, hogy van élet, de mire megtalálnánk, lehet nem is leszünk már.
béna. már 5milliárdszor át lett tárgyalva,
Olyan gyakori az élet az univerzumban amilyen gyakori mostanában az esõzés a bolygónkon. Panem nostrum quotidianum da nobis hodie. Et dimitte nobis debita nostra, sicut et nos dimittimus debitoribus nostris, et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo. Amen.
Minden bolygón van élet.... , szó szerint minden hol van élet...
diator? ez most mi. te valami titkos szektatag vagy v miért állítaasz ilyen dolgokat
Úgy tudom kettõ ûrszonda már elhagyta a mi galaxisunkat és találtak egy rádiófrekvenciát amit az egyik ûrszonda küldött. A mesterséges jeleket kibocsájtó rádió jel pár hónapja ért ide ami azt jelenti hogy nem a galaxison kívül hanem már hamarabb fogta a jelet, csak a rádiójel most ért ide. 369 fényévre fogta a jelet. De ez nem jelenti azt hogy 369 fényévre vannak az értelmes lények akik a jelet küldték, csak amikor ott járt a szonda akkorra ért ide. Tehát a lények egy körülbelüli számítással ha a hangsebességgel nézzük akkor 110 fényévre lehetnek tõlünk.
Kérdezd Darth Vadert

Milyen lehet az élet egy atomtengeralattjárón?

Úgy tudom, vannak olyan atomtengeralattjárók, amiknek az a feladatuk, hogy lecövekeljenek az óceán mélyén fél évre és gondoskodjanak a felségvíz, az ország tengeri határainak védelmér?l. Ezek -úgy tudom- atomrakétákkal vannak felszerelve. Na mármost, ha igaz, akkor ezek kb. fél év alatt teljesítenek egy szolgálatot. Hogy lehet ilyen hosszú id?t kíbirni összezárva egy helyen, fény nélkül, n?k nélkül? Hogy nem ?rülnek meg? Mi lesz azzal, aki "bekattan"? Agonylövik? És ha a kapitány kattanna be, és elsütné a kioldógombot? Hogy bírják ezt ki?

Legjobb válasz: Pont tegnap volt egy ilyen amerikai tengeralattjáróról egy mûsor a Discovery Science-en. Abból kiderült, hogy "csak" 80 napig egy küldetés, és nem egyhelyben állnak, hanem folyamatosan haladnak és vészhelyzeteket szimulálnak. Idegen tengeralattjárók kilövése, stb. A nukleáris rakétákat lehetetlen önkényesen elindítani, többszintû védelmi rendszer van, ami elég meggyõzõnek tûnt. Ebbõl az egyik, hogy van valami kódsor egy széfben aminek a párja az amerikai elnöknél van, és csak a kettõ egyeztetésével lehet indítani a rakétákat. A bekattanás ellen vannak kikapcsolódási lehetõségek, kártyázás, filmnézés, pizzázás (ez nekik valamiért kiemelkedõ eseménynek látszott) A legénység nem tûnt megviseltnek, biztos százféle elõszûrés van arra, hogy csak pszichésen alkalmas emberek kerüljenek oda.

Pont tegnap volt egy ilyen amerikai tengeralattjáróról egy mûsor a Discovery Science-en. Abból kiderült, hogy "csak" 80 napig egy küldetés, és nem egyhelyben állnak, hanem folyamatosan haladnak és vészhelyzeteket szimulálnak. Idegen tengeralattjárók kilövése, stb. A nukleáris rakétákat lehetetlen önkényesen elindítani, többszintû védelmi rendszer van, ami elég meggyõzõnek tûnt. Ebbõl az egyik, hogy van valami kódsor egy széfben aminek a párja az amerikai elnöknél van, és csak a kettõ egyeztetésével lehet indítani a rakétákat. A bekattanás ellen vannak kikapcsolódási lehetõségek, kártyázás, filmnézés, pizzázás (ez nekik valamiért kiemelkedõ eseménynek látszott) A legénység nem tûnt megviseltnek, biztos százféle elõszûrés van arra, hogy csak pszichésen alkalmas emberek kerüljenek oda.
Azért atom, mert atommeghajtású; a rakéták nem azok.
Kõkemény lehet, de úgy tudom Oroszországban kiváltság oda kerülni, mert még mindig jobb, mint máshol a seregben.
Elsõ: értelemszerûen azokról van szó, amiken atomrakéták is vannak.
A katonaság nem szanatórium. Évezredek óta mûködõ szabályok vannak arra, hogy a katona ne lustuljon el, mindig éber maradjon. A fegyelem a legfontosabb, mert a fegyelmezetlen katona veszélyes, nem hajtja végre a parancsot. A katonát ezért állandóan foglalkoztatják, kiképzés, gyakorlás, stb. Minden perce meg van határozva, mit csinálhat, még a levélírás, tévénézés is. A parancsnok, tisztjei által pontosan tudja melyik katonája éppen hol van és mivel foglalkozik. Tehát nem sok idejük van "bekattanni". Gondold el, a repülõgép anyahajón 4-5 ezer ember volt a II.vh. idején. Csak a fedélzeten ezer, ha elfért volna....
ha mégis bekettan akkor lecsukják van ott is zárka, és bárkit felmenthetnek a szolgálatból.

Most a hírekben sokat mutatják ezt az új bolygót, de a Földnél kb 5-ször nagyobbnak mutatják. Ha a gravitációja is annyiszor nagyobb ahányszor a mérete (a tömegtől függ a g. de gondolom az is a többszöröse) milyen lehet az élet rajta?

Nem túl nagy ez a megterhelés az életnek, és az ember hogy tudna létezni egy ilyen gravitációval rendelkez? bolygón?

Legjobb válasz: A Föld méretének 2,5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.

A Föld méretének 2, 5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.
Mibõl gondolod, kérdezõ, hogy egy másik bolygón élõ lények szervezete ugyanazokból az anyagokból épül fel, mint a miénk? Vagy mibõl gondolod, hogy egy másik bolygó lényei ember formájúak? Nagy a valószínûsége, hogy ott minden más a másféle fizikai körülmények miatt. Nem tudsz elvonatkoztatni a földi élettõl, mindenáron azt akarod egy másik bolygóra ráerõltetni.
Ja és az ember hogy boldogulna? 1 hónap alatt kicsinálna egy átlagembert, tele lennénk ízületi fájdalmakkal és gerincproblémákkal. Ha szervópáncélokat (ölyan öltözék, mely az emberi izmokkal együt mozogva segíti és erõsíti annak mozgását) viselnénk akkor boldogulnánk, de szerintem mire oda eljutunk, már cyborgok leszünk.
A test alakja is sokat számít - és egy lény, hiába mozog lassan, nincsen hátrányban, ha mindenki ugyanolyan lassan mozog.
A kérdező hozzászólása: Hierophis igazad van, de nem arra értettem hogy a bolygón elbírják a saját testtömegük többszörösét, csak arra céloztam hogy nem vagyok benne biztos hogy egy nagyon nagy gravitációval rendelkezõ bolygón egy ilyen féle szervezettel rendelkezõ lény mint mi képes lenne egyáltalán élni. Mert a rovaroknak eleve sokkal strapabíróbb szervezetük van, a kitinvázuk meg minden, de egy emlõsnek akkor sokkal erõsebb csontokra, inakra, izmokra lenne szüksége, de minél nagyobb valami annál nagyobb lenne a tömege. Nem biztos hogy ezeknek a sûrûségét lehetne úgy fokozni. Egy szintig biztos de szerintem nem sokáig. Míg a rovaroknak eleve képes rá a szervezete itt a Földön is hogy elbírja saját maguk sokszorosát is.
Ha ugyanabból az anyagból van, mint a Föld, és ötször akkora, akkor az átmérõje kb. másfélszer akkora. Viszont a felszínén a gravitáció a tömegén kívül ugye a sugarától is függ: tehát minél nagyobb (minél lazább anyagból van), annál kisebb lesz. Egy Földnél ötször nagyobb, de hasonló bolygón a gravitáció mondjuk kétszeres lehet.
"Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el" Alapvetõen rossz a nézõpontod. Nem kell a saját súlyuk többszörösét elbírniuk, csak a saját testsúlyukat (igaz, hogy ott valószínúleg nagyobb a súlyuk mint a Földön lenne). Ha van ott élet, akkor az azokhoz a körülményekhez alkalmazkodott, amik ott vannak.
Kérdezõ, vonatkoztass el az földi élettõl. Egy másik bolygón nem emberek élnek, a Földön élnek csak emberek (legjobb tudomásom szerint). Egy másik bolygó lényei ugyanúgy a saját bolygójuk paramétereihez igazodva fejlõdtek ki, ahogy mi is a Földhöz igazodtunk. Nekik ugyanolyan természetesek ott azok a körülmények, mint nekünk itt a sajátunk.
A kérdező hozzászólása: Nem figyeltem pontosan, azt hittem nagyobb ennél. Csak nem tudtam hogy milyen hatással van az életre a nagyobb gravitáció. Mármint úgy értem a sokkal nagyobb, hogy nem teszi-e lehetetlenné egy bizonyos szintnél? Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el, mint pl a rovarok. Vagy hát ha emlõsök lennének ott, akkor ahogy írtátok erõsebb szervezetû. Bár nem tudom hogy az ilyen szervezet mint a miénk meddig fokozható.
ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy nem-e életképtelen az élet az ember számára az óceán mélyén.. de igen az, mégis tele van élettel és rengeteg fajta élõlény él ott. ha élnek ott akkor nyílván nem olyan lények mint mi
Lehet hogy egy nagy hatalmas gravitációjú bolgyón nem alakultak ki olyan élõléynek melyeknek lábaik vannak, hanem a nagy gravitávió miatta a földhöz tapadva élnek, mint a kígyók. De lehet, hogy erõsebb anyagokból épülnek fel a csontjaik, például fémet tartalmaznak. Hogy meddig bírhatja ki az élet a gravitáció mértékét azt senki sem tudja. Már a Földön találtak olyan életkörülmények között kifejlõdött életformákat, melyek számunkra elképzelhetetlenek. Ilyenek például a mélytengeri élõlények, ahol mi már összeroppannánk a nyomás alatt vagy a savas közegben élõ mikróbák. Szerintem akár 1000g-n is lehetnek élõlények, csak ez már annyira szélsõséges, hogy az élet nem burjánzana el ilyen közegben, hanem csak apró mikróbák lennének képesek fennmaradni.

Páromnak fehér kidudorodás van a péniszén, mintha szemölcs lenne de nem tudom lehet e szemölcs ott is. Vajon az lehet az? El kell ezzel menni orvoshoz vagy van valami ecsetelő rá?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt... én egyszerûen kinyomtam. Dõlt belõle vér után rendesen, de aztán begyógyult. De azért nézessétek meg orossal.

Ilyen nekem is volt... én egyszerûen kinyomtam. Dõlt belõle vér után rendesen, de aztán begyógyult. De azért nézessétek meg orossal.
Tudtommal a fehér kis pontok azok természetesek és idõvel elfog múlni.(tapasztalat) Orvoshoz el lehet menni ha nem múlik el.
Lehet, de lehet más is. Menjen orvoshoz (bõr és nemibeteg gondozó), majd ÕK felírnak ecsetelõt, ha kell. Aszemölcs fertõzõ!
Hol van a kidudorodás? Ha a pénisz fékén van és esetleg ez túl rövid, akkor valamikor megsérülhetett. Így lehet hegesedés nyoma is. Ha urológushoz megy, azzal nem árt senkinek.
A kérdező hozzászólása: A pénisze alján van, nem egészen alul de lent.Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem igazán pont..vagyis elég nagy..egy nagyobb méretû pattanáshoz hasonlítanám de teljesen fehér az egész..nem tudom rávenni hogy menjen el orvoshoz vele hátha tényleg szemölcs vagy valami..

Ki lehet az elõadó?

Keresek már jó pár napja egy számot, de sem az elõadó nevére se a szám címére nem emlékszem... a Klipjére viszont igen... egy fiatal barna nagy hajú srác gitározik, és közben valami nyaralás szerûséget vetítenek a falra... ha valaki igy felismeri kérem írjon mert már kezd idegesíteni :)
ac531197643837231a94e3eadba0f49c
Explorer>internetbeállítások>általános. Mozillánál, hasonlóan az internetbeállításoknál.
[link]
ctrl+shift+delete

Kb 2 hete reggelente apró fehér száraz darabkákat takarítok ki a bimbóim mélyedéseibõl. Ez lehet az elõtej?

Az alvós felsõmön nincs nyoma és fürdés után mindig megnézegetem a ciciket, szóval úgy néz ki éjjel "kerül oda". :) Másnak is így jelentkezett, vagy az elõtej nagyobb mennyiségû? És nem korai még? 30 hkm

Legjobb válasz: Nos, en nem vagyok terhes, tobb, mint tíz eve szültem, de velem is ez a helyzet. Az orvos azt mondta, sima valadek, nem kell aggódni.

Nos, en nem vagyok terhes, tobb, mint tíz eve szültem, de velem is ez a helyzet. Az orvos azt mondta, sima valadek, nem kell aggódni.
Igen, ez pontosan az :) 3.babámat várom és már jól ismerem :) Töröld le, de ne nyomkodd a cicidet, hagyd meg az elõtejet a babádnak :)
Nálam is pont ugyanez van. Én is kiszedtem, megnyomtam, és jött az elõtejci.
Igen ez az.
Nekem is ilyen idõs várandósan már volt, de nem csak rászáradva, hanem folyt is (csak a jobb cicimbõl), reggelente vettem észre a felsõmön. Az, ha folyna is, nem jelent semmit, jutott bõven a fiamnak és tejem is annyi volt, hogy fél éves korában még néha fejtem és 16 hós koráig szopott - megjegyzem akadt akkor is belõle elég, csak úgy döntött, hogy leszokik.:)

Ki lehet az elõadó?

Hallottam pár éve egy számot youtubon. A Dorian Gray címû filmbõl volt feltéve egy pár perces jelenetválogatás, és az alatt ment egy zene. Egy nõ énekelt, és mindegyik refrén végén azt énekelte hogy : black rose. Probáltam ezzel a címmel keresni, de nem találtam :( Esetleg valaki nem ismert rá véletlenül ? :) Köszi elõre is !

Milyen lehet az élet here nélkül?

Elgondolkodtam a kérdésen ,hogy az akinek nincs heréje ,hogy élhet ebben a világban úgy hogy nemzőképtelen, és stb. egyáltalán a here nélküli férfiak tudnak szexuális kapcsolatot létesíteni? A Trónok harcában pl Varys-nak nincsen se zacsija se kolbija mégis fontos szerepet tölt be a társadalomban. HOGY NÉZHET KI OTT ALUL?????

Legjobb válasz: Kérdezõ,ha olyan messze laknál mint amennyire hülye vagy,soha nem érnél haza!!!

Kérdezõ, ha olyan messze laknál mint amennyire hülye vagy, soha nem érnél haza!!!
Pont Varys mondja, Kisujjnak, hogy milyen megtisztelõ, hogy azon töpreng, hogy nézhet ki alul, hát ez a válasz neked is. :D
Mint egy levetkõztetett Ken baba vagy bármilyen akciófigura amire textilt aggattak. Amúgy azoknak, akiknek elkaszálják a golyóit, általában két alternatíva létezik. Vagy talál magának olyan területet az életben, ahol értelmet tud adni az életének és el tudja vonni a figyelmét mindattól, amit vesztett, vagy beleássa magát az önsajnálatba, nem tudja feldolgozni a veszteségét és öngyilkos lesz. Legtöbben egyébként utóbbinál kötnek ki.
töketlenül
A kérdező hozzászólása: De hogy pisil vagy stb?
A kérdező hozzászólása: szerintem semmi kivetnivaló ebben a kérdésben
"De hogy pisil vagy stb?" Ezek után inkább meg sem szólalnék a helyedben.
A meddõ nõk szerinted hogy élnek? Kicsit nehéz nekik és ennyi. A here helyére tesznek implantátumot, hormonpótlást kap, több nõjük lehet mint neked.
Te tényleg a heréden át pisilsz? Akkor menj orvoshoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!