Találatok a következő kifejezésre: Lehet az egy (17176 db)

A beágyazódás jele lehet erős derékfájás? A peteérés tünete lehet az egyik, vagy mindkét oldali petefészek szúrása, fájdalma?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem erõs derékfájás lehet a beágyazódás jele! Én tegnap voltam úgy hogy majd leszakadt a derekam, meg mindjárt megjön érzésem volt, de semmi!! Megnéztem egy termékenységi kalkulátort ott tegnapra írta a beágyazódást! A petefészek szurkálása lehet peteérés tünete nekem pl. mindig a jobb oldali petefészkem szurkál! Vissza térve a beágyazódáshoz, nekem most pl. hányingerem van, szédelgek, és még mindig olyan mintha megakarna jönni, nagyon melegem is van! Remélem tudtam segíteni! :)

Szia! Szerintem erõs derékfájás lehet a beágyazódás jele! Én tegnap voltam úgy hogy majd leszakadt a derekam, meg mindjárt megjön érzésem volt, de semmi!! Megnéztem egy termékenységi kalkulátort ott tegnapra írta a beágyazódást! A petefészek szurkálása lehet peteérés tünete nekem pl. mindig a jobb oldali petefészkem szurkál! Vissza térve a beágyazódáshoz, nekem most pl. hányingerem van, szédelgek, és még mindig olyan mintha megakarna jönni, nagyon melegem is van! Remélem tudtam segíteni! :)

Beleszerettem egy fiúba de tudom hogy nem lehet az egyém hogyan nyomjam el magamba az érzélmeket?

Legjobb válasz: Ilyesmit nem lehet tenni...probald magaddal elhitetni h ugysem kaphatod emg es h te jobbat erdemelsz..idovel elmulik.. szerelmes amugy sem lehetsz olyanba akivel nem vagy egyutt :)

Ilyesmit nem lehet tenni...probald magaddal elhitetni h ugysem kaphatod emg es h te jobbat erdemelsz..idovel elmulik.. szerelmes amugy sem lehetsz olyanba akivel nem vagy egyutt :)
miért nem?
Omnia vincit amor! Mesélj, mi a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Sok kommentet köszi de ha lehet akkor értelmesseket!!
Mi volt szerinted, ami "nem értelmes"? Ha nem látnád, próbálunk úgy segíteni, hogy a lehetõ legjobb legyen, de ehhez több információ kellene. (3-as voltam)
A kérdező hozzászólása: Sokkal idõsebb nálam amikor találkoztunk utójára a szememet és a fenekemet nézte ez figyelmeztetõ jel lehet?
Ha semmiképpen se jöhettek össze, akkor fordulj el tõle, ne keresd! Foglald el Magad (tanulás, haverok, hobbi stb.), legyél nyitott mások felé! Az, hogy legutóbb mit nézett rajtad...ez alapján nem sokat lehet mondani róla. Valószínûleg Te is tetszel neki, de ha nagyon látványosan méreget, akkor lehet, hogy csak vonzódik Hozzád. Ha nekem tetszik egy lány (és nem csak szexre kell), akkor a szemkontaktust keresem vele és nem egybõl a mellein meg a fenekén legeltetem a szemeim.
Kérdezõ! Mennyi idõs vagy?

Probléma lehet az egy párkapcsolatban, ha az egyik fél hívő, a másik pedig ateista?

Nem feltétlenül arra gondolok, hogy ez az ellentét szakítással végződne, hanem hogy a két fél ezen különbségek miatt bizonyos dolgokban nem tudja megérteni egymást, illetve azokról máshogy vélekedik, amik azért elég fontosak egy kapcsolatban.

Legjobb válasz: Az elején lehet hogy nem jelntene gondot, de a hívõ személy valószínûleg mindég próbálná meggyõzni az ateistát az álláspontjáról. Ez valamennyi feszültséggel jár, de még mindég nem vészes. Azután házasodás, templomban is leyen megtarva vagy ne, a gyereknevelésrõl meg ne is beszéljünk. De ha csak járásrl van szó, ott még tûrhetõ a dolog, mondjuk ez attól is függ hogy mennyire hívõ az a valaki.

Az elején lehet hogy nem jelntene gondot, de a hívõ személy valószínûleg mindég próbálná meggyõzni az ateistát az álláspontjáról. Ez valamennyi feszültséggel jár, de még mindég nem vészes. Azután házasodás, templomban is leyen megtarva vagy ne, a gyereknevelésrõl meg ne is beszéljünk. De ha csak járásrl van szó, ott még tûrhetõ a dolog, mondjuk ez attól is függ hogy mennyire hívõ az a valaki.
Igen. Én egyszer voltam így. És igazából nem az volt a gond, hogy én nem vagyok keresztény, mert teljesen tiszteletben tartottam azt, hogy a srác és a családja hívõk, eljárnak templomba, meg minden, nem sértettem meg semmivel, hogy ez baromság, szóval én elfogadtam. De õ nem. És agyfaszt kapok, mert ez jó sok extrabuzgó hívõ keresztényre jellemzõ idegõrlõ tulajdonság, hogy képtelenek feldolgozni az agyukkal, hogy én nem vagyok keresztény és nem is akarok az lenni, és még csak nem is érdekel. Szóval mi sokat veszekedtünk ezen, hogy én miért nem megyek templomba, blabla. Egyszerûen már nem tudtam hogy elmondani neki, hogy N-E-M érdekel, nem hiszek ezekben, és N-E-M fogok se templomba járni, se hinni semmiben. Azóta szerencsére nem botlottam hívõ srácba, így ez többet nem jelentett gondot. 21L
Szerintem nem, mi néha egy nagyon kicsit összekaptunk, ha feljött ez a téma, de soha nem volt nagyon durva, és nem is próbált téríteni. Szerencsére.
Ha a hívõ túl elvakult és fanatikus akkor igen! (A házasságig tartó szüzesség a templomba járás már fanatizmusnak számít!)
Ha meg van a kellõ tisztelet egymás felé, akkor ez nem lehet akadály. nem hinném hogy ez a napi téma állandóan..
Az újabb magyarázatod alapján viszont nem látom, hogy mi lenne a gond, hiszen õ sem annyira "aktív" keresztény, és nem is írtad, hogy zavarná, hogy te nem vagy az... Pusztán a tény önmagában, hogy õ hisz, te meg nem, természetesen nem okoz gondot. A gondot minden esetben az okozza, ha - bármelyik fél - nem tudja elviselni, hogy a párja tõle különbözõ ilyen szempontból, és ezért meg akarja változtatni. (Ez fordítva is igaz amúgy, ha pl. az ateista rágja a másik fülét.)
Igen, én is azt vettem észre, hogy a keresztények általában - tisztelet a kivételnek!! - nem bírják ki, hogy ne "térítsenek" állandóan. Tehát, amíg én pl. elfogadnám, és semmi gondot nem jelentene számomra, hogy templomba jár, imádkozik, stb., addig nagy valószínûséggel õ engem folyamatosan próbálna rávenni ugyanerre, holott én meg nem szeretnék így élni. Még egyszer mondom, nyilván nem minden keresztény ilyen, de én igazság szerint általában ilyenekkel találkozom. Már sima barátságnál is voltak ilyen problémáim, akár azonos nemû barátokkal is. Szóval még párkapcsolat sem kellett hozzá, hogy állandóan gyõzködjön. Engem pedig a térítéssel ki lehet kergetni a világból, szóval, az biztos, hogy ha ilyet csinálna, akkor nem mûködne a kapcsolatunk. 26/L
A kérdező hozzászólása: Õ nem az a túlbuzgó, rendszeresen templomba járó személy, aki például minden héten templomba jár és úgy gondolja, hogy ezzel meg is teszi a keresztényi "kötelességét". Azt hiszem világos, hogy mire gondolok. Bár református, de nem sûrûn szokott templomba járni, inkább amolyan "szabadelvû", és az fontos neki ami legbelül van: a hit maga, a keresztény eszme követése, olyan élet élése, amit a vallás eszméi elõírnak.
Szerintem ez egyénfüggõ, valaki eltudja fogadni a másik álláspontját, valaki nem.
Ha az ateistának nem is akkora probléma, egy hívõ kereszténynek rengeteg szenvedést okozhat.


Nagy probléma lehet az egy év?

Érdekes kérdés,de nem baj :) el?ször is linkelnék:

Legjobb válasz: Ez csak ott derül ki, valószínûleg egy tehetséges 14 éves és egy tehetségtelen 14 éves között is van olyan különbség ami miatt megéri õket alkalmazni vagy nem alkalmazni. Viszont én úgy láttam hogy szeretnek tapasztalt embereket alkalmazni, ezért mindig elõny lesz a képzettség, színházi, színpadi szerepek, mintha csak az utcáról besétálna egy laikus ember aki valamilyen elhatározásból tévében akar szerepelni. A megasztárban is 12 éves volt a korhatár korábban, és egy 11 éves gyerek több körön is átjutott, bár azt hazudta hogy idõsebb. Valószínû hogy csekkolták külön is, de volt olyan tehetsége hogy nem küldték el azonnal.

Ez csak ott derül ki, valószínûleg egy tehetséges 14 éves és egy tehetségtelen 14 éves között is van olyan különbség ami miatt megéri õket alkalmazni vagy nem alkalmazni. Viszont én úgy láttam hogy szeretnek tapasztalt embereket alkalmazni, ezért mindig elõny lesz a képzettség, színházi, színpadi szerepek, mintha csak az utcáról besétálna egy laikus ember aki valamilyen elhatározásból tévében akar szerepelni. A megasztárban is 12 éves volt a korhatár korábban, és egy 11 éves gyerek több körön is átjutott, bár azt hazudta hogy idõsebb. Valószínû hogy csekkolták külön is, de volt olyan tehetsége hogy nem küldték el azonnal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. mellékesen esélyem nincs a közelben színházba szerepelni, szóval marad a 2. verzió. besétálok és lesz ami lesz (ha..) csak megéri e felmenni pestre (ahhoz messzebb van, hogy 14 éves kor miatt elküldjenek kapásból.)

Lehet az egyik terhességi tünet, ha az egyik mellem nagyobb lett, és mindkettő érzékenyebb?

Láthatóan, hiszen a páromnak is felt?nt. Eddig két neg tesztem van. Lehet, korai volt?

Legjobb válasz: lehet tünet majd tesztelj késõbb.

lehet tünet majd tesztelj késõbb.
18:09-es valaszadonak uzenem, hogy most annyira boldogga tett, hogy le sem tudom irni. Fulig er a szam. :) Nagyon remelem, hogy baba van a dologban es mindenkinek pozitiv tesztet kivanok. Majd 10-en tesztelek.
A 18.00-ás válaszírónak : amikor elõször voltam terhes, nekem is izomláz szerûen fájtak a melleim :-) Drukkolok mindenkinek, hogy baba legyen! ;-)
én hetedikére nem várom és pár napja lettek érzékenyek a mellbimbóim, mára meg az egész mellem fáj. szerintem ez jó jel. Mikorra nem várod?
Ne haragudj, de megkerdezhetem, hogy mikorra nem varod? Mert nekem nagyon fajnak a melleim es nem is tudom mit gondoljak mert Aprilis 12-en volt a mensim elso napja. Ugy nez ki 24-dike korul volt pe-m, akkor volt pozitiv az ovulacios teszt. Na persze a ferjem lehurrogott, hogy csak bebeszelem magamnak es nem faj a mellem de olyan izomlazszeruen faj es erdekes, hogy oldalt. Tehat nem erzekenyek a bimboim hanem egyszeruen izomlaz van a melleimben mar 3 napja. Tesztelni csak majd jovohet vegen merek. Kb. 10-re nem varom. Remelem mindkettonknel baba van.
gondolom:-) de embereld meg magad:-)
azért nem jó korán tesztelni mert az emberben benne van utána az ideg. negativ akkor azért ha halvány csikos azért:-) sajnos ilyenkor csak a türelem segit(elsõ). azért drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Már belõlem fognak megélni a tesztgyárak :)
A kérdező hozzászólása: :) ))) Megpróbálom
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Na, a türelem, amibõl most a legkevesebb van nekem :)
A kérdező hozzászólása: Sosem pontosak a ciklusaim, de olyan elseje körül kellett volna jönnie. Illetve nem kellene :) Nekem elõször nagyon viszketett a mellbimbóm, aztán fájt, és most nagyobb lett. Ez volt a fokozati sorrend :) Én is remélem, hogy mindannyiunknál baba van a dologban, csak még ez a lusta teszt nem mutatta ki (nekem legalábbis)
18:00, 18:17-es vagyok. Sajnos a mensim nagyon rendszertelen ezert ugy irom, hogy kb 10-dike korul nem varom ami 30 napos ciklusnak felel meg. Volt mar 29 napos de volt 40 napos is. :( Igy nem igazan tudok erre alapozni. Peteeresen 23-dika tajan volt mert akkor volt pozitiv az ovulacios tesztem. Mensim elso napja Aprilis 12. Szoval, szerintem eleg koran volt pe-m. Kedves kerdezo, legyszi ne haragudj, hogy igy ide irogatok, remelem, hogy pozitviat tesztelunk. Megy a drukk!
Sziasztok Mindenki! 18:09-es vagyok! Jó lenne egy egészséges babóca mindenkinek!!! Nekem ugyan megjött pénteken, de inkább pecsételés és barázás ... a hõm fenn van, majd elalszom ... sokat vagyok hangulatváltós .... remélem eljött a mi idõnk is és asszem a mensi ellenére pár napon belül tesztelek egyet ... én így voltam terhes tavaly is. Lezajlott a mensim, igaz kevesebb volt és több barnázás, de utána hihetetlen hõemelkedés, égett a bõröm, a szemeim, fájtak a melleim ... és gondoltam egy merészet: teszteltem: elképesztõ volt: KÉT CSÍK!!! Nagyon boldogok voltunk ... csak sajnos nem örülhettünk sokáig, mert elhalt a terhesség a 7. héten és a 8. héten mûtöttek ... szóval remélem a sors hamarosan (vagy máris!?) kárpótol minket ... (is). És ha ez így lesz, mindenkit bíztatok, hogy igenis lehet, hogy ott van a baba, még ha van mensi, akkor is :-)))) Jó volt ezt így leírni Nektek! Pusza mindenkinek! És persze + tesztre fel!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves 18:23-mas. Dehogy haragszom, örülök, ha mindenki leirja a tapasztalatát, igy lehet tanulni belõlük. 10-e körül (vagy hamarabb) kivánok Neked egy poz tesztet :) Utolsó válaszolónak: sajnálom ami Veled történt tavaly, és remélem már egy kis jövevény kopogtat az ajtón :) Drukkolok Neked is, hogy Õ legyen az, hiába volt meg a múlt hónapban!

Gyermekvédelmi támogatásnál mennyi lehet az egy fõre jutó összeg?

Azt hallottam,hogy állítólag emeltek az összegen,és több lett az egy fõre jutó jövedelem.Eddig 39 ezer körül hallottam.Tényleg változott az összeg?

Legjobb válasz: Kinek állapítható meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága? A gyámhivatal annak a gyermeknek állapítja meg a jogosultságát, - akinek családjában az egy fõre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140 %-át (2014-ben 39.900,- Ft) ha - a gyermeket egyedülálló szülõ, illetve más törvényes képviselõ gondozza, vagy - a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos, vagy - a nagykorúvá vált gyermek esetén, ha megfelel az egyéb feltételeknek vagy - a fentiekbe nem tartozó esetekben annak a gyermeknek, akinek családjában az egy fõre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegétnek 130 %-át (2014-ben 37.050,- Ft) feltéve, hogy a vagyoni helyzet vizsgálata során az egy fõre jutó vagyon értéke nem haladja meg a törvényben meghatározott értéket.

Kinek állapítható meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága? A gyámhivatal annak a gyermeknek állapítja meg a jogosultságát, - akinek családjában az egy fõre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140 %-át (2014-ben 39.900, - Ft) ha - a gyermeket egyedülálló szülõ, illetve más törvényes képviselõ gondozza, vagy - a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos, vagy - a nagykorúvá vált gyermek esetén, ha megfelel az egyéb feltételeknek vagy - a fentiekbe nem tartozó esetekben annak a gyermeknek, akinek családjában az egy fõre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegétnek 130 %-át (2014-ben 37.050, - Ft) feltéve, hogy a vagyoni helyzet vizsgálata során az egy fõre jutó vagyon értéke nem haladja meg a törvényben meghatározott értéket.
Azt ne felejtsd el, hogy jovedelem a GYES, GYED, TGYAS, gyet, tappenz, munkaber, csaladipotlek, nyugdij, rokkantnyugdíj, ápolási segély, arvaellatas es a tartasdij is.
A kérdező hozzászólása: Igen..akkor én is jól tudtam.Csak sajnos kósza hírként kaptam ezek szerinte a bizakodó híreket, miszerint felemelték az összeget, ami egy fõre járna.

5 éves gyereket hogy lehet az egyedül alváshoz szoktatni, ha eddig a mamájával aludt, aki ráadásul hajnalig tévézett mellette?

Szóval párom kislánya eddig a mamával aludt. Most elköltöztünk külön lakásba ahol saját szobája van. Mikor jövünk az oviból hazafelé már akkor kérdezgeti, hogy miért kell neki egyedül aludnia, bezzeg mi együtt alhatunk stb... Aztán megnyugszik, eljön a lefekvés ideje akkor megint jön a sírás, aztán jön az esti mese vagy fél órán át hátha elalszik, persze semmi hatása. Akkor kitalál mindig valamit amiért ki kell jönnie, aztán megint hiszti...eddig kb türelmes vagyok aztán este 11 körül megunom próbálok határozottabban rászólni, hogy mostmár tényleg hagyja rá. Nagy nehezen elalszik. Aztán óránként felébred és jön át hozzánk, hogy õ nem akar egyedül aludni. Pedig már felkapcsoljuk a kislámpát is neki, az ajtót is nyitva hagyjuk stb... Elsõ pár nap míg új volt neki a hely addig éjszaka ideengedtük, de elég kényelmetlen hármunknak így az éjszaka. Nem is az altatás ami miatt kikészülök, hanem az éjszakai ingajárat amit lemûvel. Alszok nyugisan és 1-2 óránként arra ébredek, hogy suttog a fülembe, meg sír az ágy végébe és annyira ijesztõ. Egyszerûen bele borzongok mikor a sötétbe arra riadok fel, hogy ott van az ágy végében. Totál ki vannak már az idegeim, szó szerint azt érzem hogy kezdek megbolondulni, ráadásul párom is már van hogy nem bírja és éjszaka arra kelek fel, hogy ordibál vele, egyszerûen nem tudom kipihenni magam. Aztán napközbe meló + babát várok és neki sem tesz túl jót szerintem ez az idegbetegeskedés. Komolyan már rémálmaim vannak, azt álmodom, hogy átmegyek éjszaka hozzá mikor sír és megverem, vagy a haját tépem, stb...szerintetek ez normális? Még soha nem laktam egyedül, most meg hirtelen kaptam egy 5 éves gyereket és nem tudom hogy kezelni a dolgot. Párom segít de van, hogy õ este 11 mire hazaér. Alapjáraton nincs baj a kislánnyal, szeretem meg szeretek vele lenni de ez már sok.

Legjobb válasz: A kislányt eddig az anyukája nevelte és mostantól az apja fogja? A nagymamájával aludt? Gondolj arra, hogy õ világ életében így aludt, most meg hirtelen 180 fokos fordulatot vártok tõle. Baromi nehéz lehet neki! Valami fokozatosság kellene. Szuperdadás megoldás-ha láttál már ilyen mûsort.

A kislányt eddig az anyukája nevelte és mostantól az apja fogja? A nagymamájával aludt? Gondolj arra, hogy õ világ életében így aludt, most meg hirtelen 180 fokos fordulatot vártok tõle. Baromi nehéz lehet neki! Valami fokozatosság kellene. Szuperdadás megoldás-ha láttál már ilyen mûsort.
ajtót bezárni nem szabad. ezt nagyon jól látod ajtó bezárással a szorongása rossz irányba fejlõdik. mhosszú türelemjáték ez. próbáljato keveset kiabálni éjjel, mindnyájatok érdekében 5 éves gyereket még fel lehet venni meg lehet dadusgatni. nyugtassátok meg azzal hogy karnyújtásnyira vagytok.
Mi a fenének vállalnak gyereket olyan emberek akik még egyáltalán nincsenek megérve arra, hogy gyereket neveljenek? Aztán egy teljesen egyszerû nevelési dolgot sem tudnak elvégezni aztán sírdogálnak, hogy most mit csináljak. Tudod mit? Amit elszúrtál most "élvezd". Gondolom mindenben ilyen következetesen nevelték ezt a gyermeket. Szép felnõtt kora lesz majd.
A kérdező hozzászólása: Hogy te mekkora egy gyö*kér vagy. Valószínûleg nem születik senki sem egybõl szülõnek, sõt el kell keserítselek olyan sincs hogy valaki teljesen megérjen rá. Szülõvé válni egy folyamat szerintem ahol ahol a szülõnek is folyamatosan tanulnia kell.Mivel nem saját gyerekrõl van szó még nehezebb így, de nem gondolnám, hogy lehetetlen. És teljesen normális élete van, az éjszakákat leszámítva teljesen kiegyensúlyozott. De ez is idõvel meg fog oldódni, erre kértem volna segítséget nem pedig kioktatást a semmire. Nem tudom van-e gyereked, csak remélni tudom hogy nincs, mert sajnálnám szegényt, hogy ilyen okoskodó, buta, korlátolt szülei vannak, gondolom osztod õket is a legapróbb semmiségért is...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen nagy gyökér vagyok. Nem is tudom, hogy lehetett 3 gyerekem akik nem szenvednek semmi divatbetegségben, nem voltak elkényeztetve, ha a boltban soha nem hisztiztek semmiért. Ma már mondhatom mindegyik sikeres életet él és ezt a nevelési módszert fogják tovább vinni amit tõlem és a "gyökér2" anyjuktól kaptak. Mert a saját korosztályos rosszul nevelt társaikon látják, hogy hova vezet a gyenge szülõi nevelés. Mielõtt azt hiszed, hogy vertük õket, megnyugtatlak hogy egyszer sem. De következetes szigor az volt. Mielõtt támadsz elõbb mérlegeld van-e muníciód hozzá. Mert egyenlõre Te kértél olyanba segítséget amit sikeresen elbaltáztatok közösen. Egyébként az esetetekben szerintem csak az a megoldás ha figyelmen kívül hagynátok a gyerek akaratát. Csak ehhez erõs szülõnek kéne lenni és nem engedni a nyavajgásnak. Erre most azt mondják majd sokan hogy lelki sérülést okoz a gyereknek. Semmilyen lelki sérülést nem fog okozni. Ha azt látná, hogy hiába minden próbálkozása, nem lesz akkor sem igaza, akkor majd megtörne és megoldódna a problémátok. Csak mint mondtam ehhez erõsnek kell lenni és nem engedni. Na elég erõsek vagytok ehhez vagy csak a "gyökerezéshez" vagy az?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, úgy látom tudsz te értelmes választ is adni ha akarsz. Azért gyökereztem, mert elegem van abból, ha néhanapján kiteszek egy kérdést ami esetleg nekem fontos mindig akad valaki aki jön okoskodni, de választ nem képes írni. Nem azért írom ki, hogy hallgassam a rosszindulatú megjegyzéseket. Én legalábbis csak arra a kérdésekre reagálok amikre úgy gondolom értelmes és hasznos tanácsot tudok adni. És amint mondtam eddig én nem voltam ott a kislány mindennapjaiban amirõl nem tehetek, ahogy arról se tehetek, hogy az anyja 3 éve már a tájára se néz. Szóval azzal, hogy próbálok foglalkozni vele, nevelni nem hinném, hogy rossz lennék. Az általánosítást meg utálom, mi az hogy a mi korosztályunk? A mi korosztályunk olyan amilyennek a TI korosztályotok nevelt minket. Én úgy gondolom a legjobb nevelést kaptam és ezt is fogom tovább adni a gyermekeimnek. De minden gyerek más, ami nálunk használt nevelés nem biztos, hogy más gyereknél is használ. A következetesség megvan nálunk is, de hiába küldjük vissza a szobájába ha 1 óra múlva újra ott van. Egyébként meg szerencsére mióta kitettem a kérdést azóta egy két tanácsot megfogadva már nyugodtan alszik és csak reggel mikor felkel akkor jön át.
szokratesz, ha már ilyen okos vagy, megtanulhatnál szöveget is értelmezni, mert a kérdezõ pont nem tehet arról, hogy agyereket félrenevelték ;)
Ez utolsó hozzászólás a kérdéshez kapcsolódik?
ez az utolsó hozzászólás a kérdéshez kapcsolódik? ;) (már válaszoltam régebben)
Ez egyértelmûen kiderült...:D
Melyik 2 tanácsot megfogadva sikerült rászoktatni a gyereket az egyedül alvásra? Hosszabb távon mi járt sikerrel, megosztanád velem is, mert hasonló cipõben járok? 3, 5 éves kislány, évek óta átjár éjszaka, néha szeretem (szerettem) ma már nagyon zavar. Kistesó is van, egy szobában vannak, a helyzet mégsem javult. Igen, tudom, mi rontottuk el, de hogyan hozhatnánk helyre? Az éjszakázást nehezen bírom, gyakran fel sem ébredek, ha átjön csak ott találom hajnalban. Illetve tudja, hogy nem engedem, és ezért csöndben bekúszik direkt, be sem takarózik, újabb ok az aggódásra. Sajnálom, féltem a lelkét, de mégsem tartom helyesnek, hogy átjár.
Az utolsó mondatodban van kutya elásva. "féltem a lelkét". Nem kell féltened. A léleknek is szüksége van "edzõdésre". Felnõtten is jobban tudja kezelni a kellemetlen, nem várt, nem akart helyzeteket ha nem mindig az õ akarat érvényesül.
A kérdező hozzászólása: Nálunk már nincs gond belõle, lényeg hogy legyél vele határozott és következetes. Beszélgess el vele, hogy eddig átjöhetett, de most már nagylány, neki is a saját szobájában a helye stb. És tényleg nem szabad hagyni hogy "ottragadjon" éjszaka, mert akkor továbbra is próbálkozni fog. Ha mától nem mehet át akkor ne legyen kivételes este, hogy na most az egyszer még maradhatsz. Ha felébredsz rá, hogy átmegy határozottan küld vissza a szobájába, ne kísérgesd vissza õ menjen magától. Legalábbis nálunk ez volt. Eleinte rossz volt, sírt egy ideig de megszokta hogy úgyse maradhat ott, aztán már nem próbálkozott. Ha mondjuk nem veszed észre csak reggel, hogy átment akkor bünti. Máshogy sajnos nem megy. Mi annyi kompromsszumot kötöttünk vele, hogy nem kell becsuknia a szobája ajtaját, félig nyitva maradhat.
A kérdező hozzászólása: Ezt csináljuk már hetek óta sajnos eredménytelenül. Olyankor meg se hallja amit mondunk neki, annyira belelovalja magát a hisztibe, retteg az egyedül alvástól. Hajnal 2-3-ig szépen mondjuk neki, visszakíséri, utána már párom se bírja szép szóval. AZ ajtót semmiképp nem jó ötlet bezárni, mert ha esetleg valami baj van akkor se tud átjönni, nekem az elég gonosz dolog lenne, ráadásul nincs is ajtó a szobánkon:) . Most hétvégén a mamánál van, ott ugye a mamával alszik, kíváncsi leszek mit fog levágni ma este..:S ilyenkor már elõre rettegek...párom kitalálta, hogy lefekvés elõtt itassak vele egy jó nagy bögre meleg tejet, hát nem tudom...mindig azt kérdezgeti mikor lesz kis tesója, mert akkor nem kellene egyedül aludnia, remélem ha elmondjuk neki akkor majd megnyugszik kicsit.
A pároddal rászántok 1-2 éjszakát, és ahányszor átmegy hozzátok, annyiszor kíséritek vissza a szobájába ugyanazzal a szóveggel. Pl.nagylány vagy, az ágyadban kell aludni, szeretlek, jó éjt. Higgadtan, ha kell 5 percenként.
Miért aludt a mamával??? Fürdés fogmosás esti mese, és maradj vele egy kicsit.Ha nem alszik el menj ki, de ne engedd, hogy ö is kijöjjön.... Ha kell menj vissza. Ez egy hosszú menet lesz. A fiam elalszik egyedül de sajna még ö is ébred.Akkor jön hozzánk vagy én megyek hozzá...A fiam 4 lesz márciusban.A lányommal nincs goind.Ö 3 éves korától átalussza az éjjeleket. Ami nálunk bevállt hogy hallgathatnak mese cd t.
az elsõ 2 sorból neked nem az jön le, hogy eddig egy rakáson élt mindenki a nagyinál és most költöztek külön? vagyis akkor eddig is õk "nevelték"
én megmondanám neki, hogy egyedül kell aludnia, ez van, ki kell birnia, más gyerek is így alszik, stbstb, és este ne jöjjön át, hanem aluggyon. aztán vagy az õ szobáját zárnám be, vagy a sajátomat, vagy nem zárnék be semmit, hanem ha átjön, megmondanám neki hogy sírjá nyugodtan, itt nem alszol, ott a saját ágyad a szobádba, stb. határozottan kell fellépni és akkor 2 héten belül megszokja.
Ez ám a gyerekbarát megoldás. Büntessük is meg, mert eddig elcs.esz.ték.
az a baj akárhányszor foglalkozol vele mikor éjjel átjön meg nyavajog, csak adod alá a lovat. el kell érni nála, hogy tudatosuljon benne, hogy ha a feje tetejére áll, akkor is egyedül kell aludnia a szobájában. én is néha átmentem kicsiként anyuékhoz. anyámat nem hatotta meg a viselkedésem, megfogott, visszavitt és kész. nemkell drámázni meg semmi, beszélj vele úgy mint egy felnõttel, komolyan. mondd meg neki amit itt is leírtál, hogy ez a munkád rovására megy, stbstb. lényeg hogy ráébredjen, hogy semmivel nem ér el semmit. esetleg vegyél neki valami atomnagy plüssmackót hogy vele aludjon.
ez nem büntetés. más gyerek is tud egyedül aludni. õ is. ha napközben normális vele az ember, akkor ez nem fog traumát okozni nála.
Gondold át logikusan. Leírták már elõttem is páran, hogy csak adod alá a lovat, ha az van amit õ akar. Nem mondom, hogy zárd be a szobáját, mert ha elkezd félni valamitõl vagy mittudomén, csak még nagyobb traumát okozol vele neki. Nincs még gyerekem, nem tapasztalat, de ha átgondolom logikusnak tûnik. Fokozatosan szoktassátok hozzá, hogy a saját szobájában alszik, és nincs hiszti. Rá kell jönnie, hogy nem úgy táncoltok ahogy õ fütyül. Esetleg kérdezz meg egy szakembert a témával kapcsolatban, interneten is vannak akik válaszolnak. 20L
Én megértem a kislányt, mert én is ugyanilyen voltam, egyszerûen rettegtem éjjel egyedül. Még felnõtt fejjel is félek, de azóta szerencsére férjhez mentem, így nem kell egyedül aludnom. Kérdezõ, megértelek titeket is, de jobb lenne a kislánynak a fokozatosság, mert ez így nagyon radikális váltás. Pl. maradjon valamelyikõtök mellette, amíg elalszik vagy hallgathasson CD-t. Nekem azzal oldódott meg, hogy 5 évesen megtanultam olvasni, így álomba olvastam magam késõbb.
Szerintem azzal nem értek el semmit, hogy "kényszerítitek", mert akkor is át fog hozzátok menni, ha a fejetek tetejére álltok. Nehéz ez neki. Esetleg azt nem lehetne megpróbálni, hogy átviszitek az ágyát a ti szobátokba? Csak amíg megszokja, hogy külön ágyban kell aludni? Aztán szépen fokozatosan beadagolni neki, hogy át kéne mennie a külön szobába. Valamit találjatok ki, hogy miért jó buli külön aludni.
Nem az a büntetés, hogy egyedül kell aludnia. Arra gondoltam, hogy még jó, hogy büntetést nem kap azért, ahogyan a helyzetet viseli. Ez majdnem olyan, mintha azt kérnénk valakitõl, hogy mostantól a másik kezét használja. Nem értené, minek, tiltakozna ellene, ahogy tud. Esetleg lehetne mellette aludni egy matracon, amíg elalszik, és mindig visszavinni, amikor átjön. Igen, macerás, de nem a kislány tehet róla, hogy ez így alakult.
Nekünk csak egy dolog segített: amikor megszületett a tesó. Közös szobájuk van, a nagy azóta szépen elalszik a saját ágyában. Kb 2 hetente jön át, mert rosszat álmodott. Akkor is odabújik, megnyugszik és viszem vissza a saját ágyába. És meg sem rezzen, amikor a tesó üvölt a feje mellett. Sajnos nem tudok Neked tanácsot adni, de remélem hamarosan megoldódik a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, ezt az esti mesehallgatást kipróbáljuk majd. Ha jobban belegondolok mi is mindig mesekazettára aludtunk el. Ha van még ötlet azt szívesen várom:)
gratulálok a sikerhez. Ugye, hogy csak így lehet megcsinálni és nem érzelmileg befolyásolva?!

Mi baja lehet? Az egyik halam hány. Ilyet még nem láttam

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy csak valami koszt,követ,cart vett a szájába és azt köpte ki?Mert ilyen elõfordulhat,természetes,nem ízlik neki és kiköpi.

Nem lehet, hogy csak valami koszt, követ, cart vett a szájába és azt köpte ki?Mert ilyen elõfordulhat, természetes, nem ízlik neki és kiköpi.
Nekem is hányt a xifom. Enyhén túletettem, végigrókázta az akváriumot:D Utána lement a hasa és semmi baja. Igen nagyot néztem én is. Fura.
A kérdező hozzászólása: 5-6 alkalommal sárgás porszerü valamit, gondolom a nagyjából emésztett kaját öklendezte ki. De most már jól van csak furcsálltam mert ilyet még nem láttam.

Mi lehet az? Egy púp a bal combomon

A combomon körülbelül 1 éve egy kis 1cm nagyságú "dudor" van. Ezt ha nyomkodom valami fehér "cucc" jön ki belőle, ami mellesleg elég gusztustalan. Az egyik nap elkezdett kicsit fájni. Majd elkezdtem nyomkodni. Jött belőle az a valami, de azóta kicsit nőtt, 1,5cm kb. És piros, mellesleg eléggé fáj. Mi lehet ez? Megjegyzem hogy 1 év alatt egyáltalán nem zavart, csak ebben az egy hétben.

Legjobb válasz: Ha az a "cucc"ami belõle jön nem büdös,akkor lipoma(zsírdaganat),ha kellemetlen szaga van atheroma(faggyúdaganat).A nyomkodástól be tud gyulladni ilyenkor piros és fáj.Menj el sebészetre,ott elõször "lehúzzák" a gyulladást és késõbb,ha zavar mûtéttel el lehet távolítani. De ne ijedj meg nem fog elrákosodni soha!

Ha az a "cucc"ami belõle jön nem büdös, akkor lipoma(zsírdaganat), ha kellemetlen szaga van atheroma(faggyúdaganat).A nyomkodástól be tud gyulladni ilyenkor piros és fáj.Menj el sebészetre, ott elõször "lehúzzák" a gyulladást és késõbb, ha zavar mûtéttel el lehet távolítani. De ne ijedj meg nem fog elrákosodni soha!
A kérdező hozzászólása: köszönöm. megnyugodtam.

Mi baja lehet az egyik herémnek?

Pár 3-4 hete a bal oldali herém nagyon fájt, a mai napig nem tudom miért, ha valami hozzá ért, nagyon rossz érzés volt. Az azután gyorsan 2-3 nap alatt elmúlt teljesen. De az elmúlt 1-2 hétben ismét érzékenyebb lett a bal oldali, de most nem fáj annyira mint múltkor, csak nagyon kicsit néha, ezt lehet hogy nem is vettem volna úgy észre, de valamelyik nap kitapintottam a bal fels? részén egy nagyon pici (olyan picit hogy néha nem is találom) valamit, ami egyébként jóval keményebb mint maga a golyóm. Nagyon félek hogy mi lehet a baj. El kellene mennem dokihoz? Ha igen akkor körzeti vagy vmi szakrendelésre? Kérem aki tud segítsen :S 15/f

Legjobb válasz: Hát öcsém könnyen lehet hogy felfáztál, és összeszedtél valami jó kis heregyulladást. Azonnal irány az orvos!

Hát öcsém könnyen lehet hogy felfáztál, és összeszedtél valami jó kis heregyulladást. Azonnal irány az orvos!
Irány az urolgósus, valószínûleg hereviszér! Kérdezd meg EE-t, õ jobban ért hozzá! De szerintem hereviszér...
Menj el mindenképp urológushoz. Neked 5 perc kényelmetlenség, de életet menthet, ha esetleg komoly baj van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!