Találatok a következő kifejezésre: Lehet az, valaki terhes (85 db)

fogalmam sincs:D am állítólag elõváladék is tartalmazhat ondót még ha keveset is :S
A kérdező hozzászólása: szombaton volt 24-25 napja bnõmnek. és az akkor még 3-4 nap és akkor lesz 28 az pedig szerda-kedd.
Inkább aggód túl, minthogy felelõtlen legyél:)
Utolsó vagyok. Pontosítom magam, mert én is elszúrtam :$ Én az ovulációra gondoltam:) Tehát egy ciklus a menstruációval kezdõdik, utána érik a pete, majd kilökõdik, vándorolgat (közben vár a hímivarsejtre), majd megint menzesz (ha nincs megtermékenyítés). De a peteérés szót igazából az ovulációra használják inkább (tehát a kilökõdésre). Szóval a 25-26. napon már nem igazán beszélhetünk "érésrõl". Nah bocs a kitérõért:D De még mindig ne aggódj:D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:) remélem semmi baj. tul aggódós vagyok am..
Dehogy terhes. Ha nm csúszott le teljesen, akkor semmi gond. Még cseréltetek is. Továbbra is védekezzetek normálisan, ahogy eddig!:) (Megjegyzés: A peteérés az egy napon van, tehát nincs olyan, h a peteérés x-edik napján. A ciklus x-edik napján:P)
A kérdező hozzászólása: hát igyvan használni kell használtuk is kettõt mert ahogy emlitettem lecsuszott. amugy fiú kommentelõ vagyok. és elõttem iró kolléga honnan veszi h már bnõm terhes??? ilyen nagy az esélye??? pedig csak benyomtam mûszert és mikor ki huztam akkor csuszott le koton és egybõl kivettem meg kotont is....
használjatok gumit! lehet h nem olyan jó, viszont nemkell itt számolgatni, plusz megússzátok a nemi betegségeket is. (elvileg)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm szépen. amugy meg védekezünk mindig rendesen kotonnal, csak most lecsuszott koton a sok váladéktol gondolom és kicsit tartok h nem e ment hüvelybe..... monjuk utánna egyböl kivettem mûszert meg kotont kicsit ott maradt az eleje hüvely bemeneténél de kivettem és tettem fel ujjat. de lehet én vok hülye de sztem jobb félni mint megijedni...
Legnagyobb esély a teherbeesésre a nõi ciklus / ha szabályos, tehát 28-29 napos/ 14-17. napja körül, vagyis ugye a ciklus középideje táján. De a középidõ persze függ attól, hogy hosszabb-e vagy rövidebb egy nõ menstruációs ciklusa. De általában, a középidõben /vagyis peteéréskor - ovulációkor/ a legnagyobb a teherbeesésre a lehetõség. A 25-26. nap az már az átlag menstruációs ciklusnak nem a középideje, hanem már a menstruáció elõtti napok - ilyenkor a szabályos ciklusú nõnél kisebb a teherbeesésre az esély. Tehát a 14-17. napon nagyobb valószínûség van a teherbeesésre. Viszont elméletileg a ciklus bármelyik napján teherbeeshet egy nõ /létezik ún. rendkívüli peteérés is/. Éppen ezért kell bármikor a ciklus során /még a menstruációkor sem árt/ védekezni egy nõnek, mert a terhesség bekövetkezhet elméletileg a ciklusnak nem csak a középidejében, hanem a ciklus során bármikor. Az elõváladéktól terhes lehet a nõ, akár a ciklus 25-26. napján is /persze középidõben nagyobb az esély/.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek aggodalmam már mult, és igy sokkal jobban alszok h megnyugodtam...

Az örök "vita": Lehet-e valaki terhes, hogyha megjött normálisan a menzesze?

Az eddig megszokott mennyiségű, megszokott időben jön, ugyanúgy 6 napig tart.

Legjobb válasz: ez nem vita, ezek tények. tény, hogy általában nem igaz az állítás, de van 1-2 nõ, akinél elõfordult. bár nekik is a nagy részük azt tudja elmondani, valami azért "nem stimmelt". amúgy erre jók a terhességi tesztek:)

ez nem vita, ezek tények. tény, hogy általában nem igaz az állítás, de van 1-2 nõ, akinél elõfordult. bár nekik is a nagy részük azt tudja elmondani, valami azért "nem stimmelt". amúgy erre jók a terhességi tesztek:)
Nagymamám még egyszer menstruált, miközben már terhes volt, ez volt kb. 40 éve :) Azóta már sokat fejlõdött az orvostudomány, manapság már nem nehéz megállapítani, hogy valaki terhes-e vagy sem.
Én a 3. hónapban menstruáltam! :) ) Ikrekkel voltam várandós.Az orvosok se értették mi történik, de szerencsére minden rendben, már 2 évesek a gyerekek.
Mivan...?! Nem is értem... O.o
A tampontól vagy terhes.
Akkor hogy lehetnél terhes?...
Ennyi eszed van csak? Ha gyógyszert szedsz miért lennél terhes? Fürdeni azért nem ártana.
A kérdező hozzászólása: de vedekeztunk gyogyszert szedek
Nem védekeztetek, benned ment el, feltettél egy tampont és terhes lehetsz e? Igen.
Nem védekeztetek? Beléd ment? Amugy meg szerintem nem lehetsz terhes
Nem hiszem, hogy terhes vagy, de lehet, hogy már szagod van, ha nem fürödtél:S FÚJJJJJJ!
terhes vagy!
Értelmesebben is leírhattad volna. Kizárt h terhes legyél. De remélem azóta sikerül "kimosnod" magad...
ez így zavaros
én se értem... ha megjött, akkor mi bajod?
1. a fogamzás gátló gyógyszer (benne van a nevébe) gátolja hogy terhes legyél 2. fürödni azért menj el, mert a szagtól nem véd

Fogamzásgátló mellett lehet valaki terhes? MI a véleményetek a "megszakított védekezésről"? Mikortól veszem észre azt hogy terhes vagyok?

MI a véleményetek a "megszakított védekezésről"? Mikortól veszem észre azt hogy terhes vagyok?? MIt nem szabad csinálnom ha tényleg terhes vagyok??

Legjobb válasz: megszakításos módszerrel "védekeztünk", így fogant meg a kisfiam. hogy mikor veszed észre a terhesség tüneteit, az változó, de kb az elmaradt mensi után jelentkeznek elõször. ha terhes vagy, nem kell mindent felborítani, egészségesen kell étkezni és élni, nem inni alkoholt, nem cigizni, de szerintem ezek egyértelmû dolog. nem szabad erõs fizikai munkát végezni, cipekedni stb...ésszerû dolgok, úgy gondolom. és fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes, ha mondjuk kihagysz 1-2 szemet, vagy antibiotikumot szedsz.

megszakításos módszerrel "védekeztünk", így fogant meg a kisfiam. hogy mikor veszed észre a terhesség tüneteit, az változó, de kb az elmaradt mensi után jelentkeznek elõször. ha terhes vagy, nem kell mindent felborítani, egészségesen kell étkezni és élni, nem inni alkoholt, nem cigizni, de szerintem ezek egyértelmû dolog. nem szabad erõs fizikai munkát végezni, cipekedni stb...ésszerû dolgok, úgy gondolom. és fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes, ha mondjuk kihagysz 1-2 szemet, vagy antibiotikumot szedsz.
A kérdező hozzászólása: És hogyha rendesen szedtem a gyógyszert?? És semmilyen más antibiotikumot nem szedtem??
a fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy hány % a védelem. nincs 100%-os! csak ha minden módszert együtt alkalmazol. ha bizonytalan vagy, csinálj tesztet. ennyi.

Hogy lehet az, h. valaki 3 hónapos terhes, s rendesen megvolt a menszesze?

Legjobb válasz: anyámnak is megvolt, csak amikor megmozdultam, akkor kezdett gyanakodni, és a vizsgálat után még azt mondta neki az orvos, hogy nem terhes, holott már 4 hós volt velem.Kapott valami bogyót, hogyha terhes is, elhajtja a terhességet(tesóm akkor volt pár hónapos). 1 hónap múlva elmaradt a vérzése, és egy másik dokihoz ment el, aki közölte vele, hogy 5 hós terhes. Szerencsére nem lett semmi egészségügyi problémám, lelki annál több: mindig azt hallgattam, hogy nem akart, meg h el akart hajtani, meg hasonlók. Szóval van ilyen.

anyámnak is megvolt, csak amikor megmozdultam, akkor kezdett gyanakodni, és a vizsgálat után még azt mondta neki az orvos, hogy nem terhes, holott már 4 hós volt velem.Kapott valami bogyót, hogyha terhes is, elhajtja a terhességet(tesóm akkor volt pár hónapos). 1 hónap múlva elmaradt a vérzése, és egy másik dokihoz ment el, aki közölte vele, hogy 5 hós terhes. Szerencsére nem lett semmi egészségügyi problémám, lelki annál több: mindig azt hallgattam, hogy nem akart, meg h el akart hajtani, meg hasonlók. Szóval van ilyen.
Egy volt osztálytársamnak egész végig volt, és meglepetésként érte, mikor kiderült, hogy a hasgörcsök szülési fájdalmak (egészségügyi dolgozó, és se ö se a kollégák nem gyanakodtak elötte) Ritka, de van ilyen.
Engem is érdekelt a dolog ezért utánanéztem: /google/ Ezt írják: Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád. “Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel: * a fogantatás viszonylag késõn történik, ezért a “szokásos” idõpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya * a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses idõpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik * hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az idõpontban jelentkezik, hanem az elsõ harmad folyamán bármikor A terhesség alatt jelentkezõ “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az elsõ esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség elsõ hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az elsõ néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses elõjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezekre az esetekre gondoltam (mellesleg én is így lettem, csupán engem évek óta nagyon vártak), ezért is kérdeztem, s a 10:24-s kérdése is ez, tehát a valós okára, a lehetõségére vagyok kiváncsi.
Utolsó vagyok, ismerek olyat is aki(K)gyógyszer, és gumival(nem volt kiszakadva) lettek terhes.
Én is hallottam már, ilyet hogy valakinek végig megvolt, volt vizsgálaton is és azt mondták neki hogy köve van.A picit sem érezte hogy megmozdulna(kis sullyal született). Akor tudta meg hogy terhes amikor a fájdalmai jöttek. Lehet nem ide tartozik, de érdekes történet! Egy másik eset:A nõ titkolta hogy terhes, nem ment orvoshoz, sehova, az egyik gyereke vele lakik, a másik 2hetente, havonta járt haza.Õk sem vették észre hogy terhes.Aztán egyik nap nagyon görcsölt a nõ, és orvost hívtak hozzá, a doki görcsoldó inekciót adott neki.Másnap a gyerek elindult valahova, de útközben visszafordult mert valamit otthon hagyott, és akkor látja vérfoltokat, benéz a fürdöbe, és ott van a kishugi, aki pár perce született.Senki nem vette észre hogy terhes.Ez kétely hogy tudta magáról a nõ hogy terhes, vagy nem.A nõ 40túl van.
Én is sok ilyen történetet hallottam, de a biológiai okára lennék kiváncsi. Ha valaki tudj, írja meg, de közérthetõen ám.:-)
Anyukámnak szintén végig rendesen megvolt amikor engem várt, ráadásul õ méhen belüli fogamzásgátló mellett esett velem teherbe. Nem is gyanította, hogy várandós, csak mikor a harmadik hónap tájékán elkezdett rosszul lenni. Azt mondta, hogy bár nem vártak, azért örültek nekem, csak hát késõbbre voltam tervezve. :)
Egyik barátnõmnél az ötödik hónapban derült ki hogy terhes, mert akkor maradt el a menszesze, addig rendesen megvolt minden hónapban neki.
Nem kiszakadt gumi mellett terhes lett valaki? Nah azt hogy csinálta? Nem lehetett az, hogy miután levették a gumi, összefogdosták vagy mittomén, és a nõbe benyúltak? A mikroszkópikus lyukakat is kiszûrik az óvszereken, minden gumit egyenként megvizsgálnak. Azt ne mondd nekem, hogy ilyen FIZIKAI akadály ELLENÉRE valahogy átmegy a gumin a sperma. Mese habbal...

Így is lehet valaki terhes? Vagy csekély rá az esély? 2 hónapja nem jött meg a havi és voltam dokinál, mert azt hittem terhes vagyok, mondta, hogy nem baba, hanem valamiféle hormonzavar.

Azt mondta, el?fordulhat hogy még pár ciklus kimarad és ha továbbra se jön meg menjek vissza és ír fel gyógyszert.Ez kb.3hete volt. Ha nem jön meg akkor peteérésem sincsen? Azóta voltam együtt a barátommal, megszakítással védekeztünk, mekkora az esélye a babának?

Legjobb válasz: szeretnél terhes lenni??? Ha nem akkor védekezz és nem kell ilyeneket kérdezned... Ha meg össze jön a baba mész abortuszra?????? Hány éves vagy???? Ha nem akarsz gyereket VÉDEKEZZ!!!

szeretnél terhes lenni??? Ha nem akkor védekezz és nem kell ilyeneket kérdezned... Ha meg össze jön a baba mész abortuszra?????? Hány éves vagy???? Ha nem akarsz gyereket VÉDEKEZZ!!!
Szia! Nem akarlak elszomorítani de a dokidnak igaza van hormonzavar lehet.Mivel 2hónapja nem jött meg neked és ha terhes lennél már rég látnilehetett volna a babát.Én is így jártam hogy van mikor 2hónapig nincs meg és hormonzavarom van.Nincs peteérés ha nem jön meg sajnos.El kellene menned vérvételre hogy megnézzék a hormonaidat és kiderül hogy melyik hormonod nem jó.Kérj az orvostól beutalot vérvételre.De a dokit sem értem ha tudja hogy hormonzavar akkor mért nem küld el vérvételre hogy kiderüljön mi van.Ne enged, hogy gyógyszert adjon elöször nézzék meg a hromonodat.Ha nem hajlandó keres másik dokit pláne azért ha babát akarsz akkor így nem fog össze jönni.Saját tapasztalatból mondom!

Az elő váladéktól is lehet valaki terhes?

Legjobb válasz: igen értem, és nem azért írtam nyílván, hogy csinálják, de az esetek 99 %-ban azért lesznek terhesek az emberek megszakításnál, mert a pasi nem ment el elõtte pisilni, és a sperma bent maradt a húgyvezetékbe... vagy, késõn vette ki... ami azt is jelentheti, hogy õ azt hiszi,hogy idõben kivette, ugyanakkor mégsem! De utálom már ezeket a kérdéseket, hogy elõváladék, azt szeretném,ha ezekkel a dolgokkal tisztában lennének az emberek... azért ha belegondolunk nem olyan könnyû teherbe esni.. hány olyan pár van, akik hónapokig szexelnek, és mégsem jön nekik össze :/ na errõl ennyit

igen értem, és nem azért írtam nyílván, hogy csinálják, de az esetek 99 %-ban azért lesznek terhesek az emberek megszakításnál, mert a pasi nem ment el elõtte pisilni, és a sperma bent maradt a húgyvezetékbe... vagy, késõn vette ki... ami azt is jelentheti, hogy õ azt hiszi, hogy idõben kivette, ugyanakkor mégsem! De utálom már ezeket a kérdéseket, hogy elõváladék, azt szeretném, ha ezekkel a dolgokkal tisztában lennének az emberek... azért ha belegondolunk nem olyan könnyû teherbe esni.. hány olyan pár van, akik hónapokig szexelnek, és mégsem jön nekik össze :/ na errõl ennyit
az elõváladék csak akkor tartalmaz spermiumot, ha elõtte már volt ejakuláció, és a sperma a húgyvezetékben maradt! ha a csávó volt szex elõtt pisilni, akkor az onnan ki is ment.. De ha mégis maradt, akkor az annyira kevés volt, hogy egyszerûen nem elég a megtermékenyítésre! és bár igaz, egy sperma kell a gyerekhez, viszont ahhoz, hogy a petesejtet megpuhítsák annyira, hogy azaz egy bejusson, ahhoz sok kell!!!
Yep..hányan szopták már így be..sok bamba:D
Lehet, én nem kockáztatnék, egy óvszer olcsóbb mint a gyerektartás, és egyszeri költség nem rendszeres.
igen lehet ! nem osztom a 4 es válaszát
Igen értelek, és tudom, csak így sokan sokkal nyugodtabban csinálnák..sajna Amit írtál, igen szomorú. De az még szomorúbb hogy olyan, aki nem szülõ alkat simán teherbe tud esni, aki meg világ aranyos ember, mégse jön össze a baba...
Igen.
4# szerintem most biztattál sok idióta pitsát a védekezés nélküli, "majd kiveszem" féle szexre..már nem beszólni akarok..csak érted
Nyugottan pánikba eshetsz mert simán teherbe eshet!
Igen.
Igen, lehet. Én is azok közé tartozom sajnos, akik "beszopták", mert volt egy abortuszom, és erre nagyon nem vagyok büszke. Szóval csak óvatosan. Vagy gyógyszer, vagy gumi, mert sohasem lehet tudni.

Mi lehet az oka annak, hogy valaki nagyon nehezen esik teherbe más meg ha már, , ránéznek" terhes lesz pl:én?

Legjobb válasz: Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...

Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...
Ilyenkor praktikus az örökbe adás.
Neked az adás-részt képzeltem volna el.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell örökbe fogadni mert könnyen teherbe esek.

Lehet olyan, hogy rendesen mensi időben megjön, rendesen vér (talan kevesebb mint szokott) és megis terhes valaki? Lehet egyáltalán? Valakivel történ ez már? Ha igen, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Rendesen megjött 2 hónapig, de kevesebb volt és csak 3-4 napig tartott. A doki sem tudja, miért lehetséges, de azt mondta, hogy az ilyen megesik. Talán azért, mert a szervezet emlékszik..

Rendesen megjött 2 hónapig, de kevesebb volt és csak 3-4 napig tartott. A doki sem tudja, miért lehetséges, de azt mondta, hogy az ilyen megesik. Talán azért, mert a szervezet emlékszik..
Szia! Nekem is idõben megjött, kevesebb, mint szokott és inkább barnásabb volt! Pár nappal késõbb pedig + terhességi tesztem volt! Az orvosom azt mondta, hogy ezt hívják emlékeztetõ vérzésnek!
Szia!Én most pont ebben a dilemmában vagyok!Hétfõn megjött viszont nem is vér csak erõs barna de nem az a pecsételõ!Darabokat nem találtam benne talán egy egész picit de az is mákszemnyi viszont mostmár hat napja sûrûn van hányingerem és sokat szédülök!Ma a harmadik nap már szinte semmi nem folyik!A mellbimbóim körül pici piros pontok vannak bár nem érzékenyek!Néha vannak szagok amiket feltûnõen erõsen érzek és hülyeségnek hangzik de sokszor hal szagát érzem annak is aminek köze sincs a halhoz!Nem tudom mire gondoljak!Jövõ hét hétfõre jelentkeztem be dokihoz átjárhatósági vizsgálatra és még mindíg reménykedem, hogy talán megúszom!
A kérdező hozzászólása: És rendes idõben is? Rendesen vér??
A kérdező hozzászólása: Ez vicces..mert én is jövõ héten megyek átjárhatósági vizsgálatra:) . Nekem is csak két napig volt meg, de rendesen vér, viszont elég kevés. Hányingerem van, a mellem feszül..nem tudom mire gondoljak.
Te is reménykedsz, hogy mégsem kell kínoztatni magad?Szedsz valami gyógyszert vagy peteérés serkentõt?Én bromot+clostit és 13.napon kaptam choragon szurit!Arra is gondoltam már, hogy a rosszullétek attól vannak de miért egy hónap után?
A kérdező hozzászólása: Én semmit nem szedek, nalam minden okes a ciklusommal és volt, hogy teherbe is estem, de sajnos elvesztettem õket. Most végére járok az egésznek és valami miatt a doki ezt a vizsgálatot is kéri..nem értem miért. De igen, én is mindig reménykedem :) . És ez most tényleg nagyon furcsa dolog. Nem csinálsz tesztet??? Régota rajta vagy a baba projecten már?
Két éve próbálkozunk és most kell végig zongoráznunk a vizsgálatokat!A prolaktinom volt magasabb a kelleténél amúgy a ciklusom azt hiszem rendben van nekem is csak az orvos biztosra akar menni!Ha lesznek még kételyre okot adó dolgok csinálok tesztet mielõtt megyek dokihoz de úgyis uh-val kezdi abból meg kiderül ha van valami!Kicsit tartoka vizsgálattól mert hallottam jót és rosszat is!!!Sok sikert!Remélem segíteni fog és te is meg tudod tartani a babát ha jön bár arra szerintem gyógyszer kellene nem átjárhatósági vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam ultrahangon a HSG-hez és nincs baba!! De..a ciklusom 7. napjan van egy hatalmas érett tüszõm a jobb oldalon, ami még nagyon nagyon korai és valószínû az okozza ezeket a tüneteket. Kaphattam valami extra hormon adagot, ami összezavarta ott a dolgokat. Nálam ennyi..hétfön vissza kell mennem, hogy van e változás. Nálam ennyi :) !!

Két hónapja nincs mensim. Ettől még teherbe eshetek? Vagy lehet már az is vagyok? 3hete nem teszteltem. Közben sikerülhetett ha volt spontán peteérésem? Volt valaki így? Lett valaki terhes így?

volt már ilyen 3éve hogy kimaradt de akkor nem lett baba és utánna rendszeresen jött.most mikor teszteltem mind negatív volt....az orvos csak annyit mondott hogy ilyen előfordul.próbálkozzunk tovább mert nincs semmilyen problémám...

Legjobb válasz: szia! Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz. Az, hogy két hónapja nincs menszeszed, lehet, hogy valamilyen hormonprobléma, vagy valami más okozza. Azért ezt mégis csak ki kellene vizsgálni. Sok szerencsét!

szia! Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz. Az, hogy két hónapja nincs menszeszed, lehet, hogy valamilyen hormonprobléma, vagy valami más okozza. Azért ezt mégis csak ki kellene vizsgálni. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!