Találatok a következő kifejezésre: Lehet attól tejem, hogy (14 db)

4 hónapos a babám és amióta este sinlac pépet kap orvosi utasításra mert keveset hízot azóta nagyon szépen alszik éjszaka. Nem elég zsíros lehet a tejem, hogy attól nem alszik szépen éjszaka?

Legjobb válasz: Olyan nincs hgy nem jóó a tejcid!!!! Az van hogy az anyatej könnyebben emésztõdik és hamarább éhes lesz,a sinlac meg eltelíti!

Olyan nincs hgy nem jóó a tejcid!!!! Az van hogy az anyatej könnyebben emésztõdik és hamarább éhes lesz, a sinlac meg eltelíti!
Igy van! Eltömi a pociját a sinlac:) ha viszont igy hizik, és a többi alkalommal szopizik, akkor minden oké, hisz õ is pihen, te pedig nyugodt vagy! Jól van igy, szerintem okés:)

Lehet attól kevés tejem, hogy rosszúl szopik és csak alszik a cicimen a baba? Milyen teknikával tudom ébren tartani?

Alig eszik valamit és persze ha leveszem a mellemr?l egyb?l sír és jára a kis szája, hogy enne!

Legjobb válasz: Minden bizonnyal attól van kevés tejed, ugyanis a tej szopi közben termelõdik, nem pedig két szopi között! Nem írtad, mennyi idõs a babád, de minél kisebb, annál gyakrabban van szüksége a szopira. Próbáld valahogy ébren tartani - van, akinek beválik, hogy levetkõzteti, mert hûvösebben jobban felébred.

Minden bizonnyal attól van kevés tejed, ugyanis a tej szopi közben termelõdik, nem pedig két szopi között! Nem írtad, mennyi idõs a babád, de minél kisebb, annál gyakrabban van szüksége a szopira. Próbáld valahogy ébren tartani - van, akinek beválik, hogy levetkõzteti, mert hûvösebben jobban felébred.
Nem írtad hogy mennyi idõs a baba. Ha még nagyon picurka, akkor bizony ébresztgetni kell. Ha látod hogy kevesett szopott és elszundikál akkor vedd ki óvatosan a cicit a szájából büfiztesd meg ha felébred és újra enni kér akkor tedd vissza a cicire, de soha ne okozz a babának fájdalmat! Pl. : hajhúzogatás, csipkedés...stb ahogy a kórházban szokás. Ha még nagyon pici akkor a szopik akár egy-másfél óráig is elhúzódhatnak, de ahogyan nõ úgy ügyesedik majd. Légy türelmes, sok sikert!

Ha a babám 5 hónaposan 3 óránként akar enni az lehet attól, hogy kevesebb esetleg a tejem mint eddig és nem lakik annyira jól? Mert érzem is, hogy nincs annyi a cicimben már. :- ( (

Legjobb válasz: Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-

Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-
Szerintem megnõtt a tejigénye és a gyakoribb szopizással tapossa ki magának az utat.Egy pár nap alatt el is éri a célját.Ne aggódj, engedd nyugodtan cicizni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Igen, lehet hogy zsíros. Az én fiam most 6 hónapos, és 7, 5 kilós. :)
A kérdező hozzászólása: enyém még ráadásul kislány és ez lehet baj? hogy ennyire zsíros
Dehogy baj! Örülj neki hogy szépen hízik a tejedtõl! Majd megnyúlik, és akkor nem lesz pufók. :)

Babám egy hónapos. Ez idő alatt már másodszorra hányt evés közben és több alkalommal is visszabukta a tejet. Utána még keres és enne még. Én félek neki adni mert attól tartok, hogy azt is ki bukná vagy kihányná. Lehet hogy csak mohó? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem Õ mohó, hanem neked erõs a tejleadó reflexed. Próbálhatod, hogy szoptatás elõtt fejsz egy keveset az elején, illetve olyan pózban szoptatod, hogy kevésbé folyjon a szájába. Pl. párnákkal megtámasztod magad és hátradõlsz, úgy fekteted magadra a babát, így a gravitáció ellenében kevésbé ömlik a szájába a tej. Az is jó megoldás, hogy ha enne még, de már sok jön belõle vissza, akkor az üresebbik melledet kínálod neki. Egyébként a bukás nem kóros dolog,ha megfelelõen gyarapszik.

Nem Õ mohó, hanem neked erõs a tejleadó reflexed. Próbálhatod, hogy szoptatás elõtt fejsz egy keveset az elején, illetve olyan pózban szoptatod, hogy kevésbé folyjon a szájába. Pl. párnákkal megtámasztod magad és hátradõlsz, úgy fekteted magadra a babát, így a gravitáció ellenében kevésbé ömlik a szájába a tej. Az is jó megoldás, hogy ha enne még, de már sok jön belõle vissza, akkor az üresebbik melledet kínálod neki. Egyébként a bukás nem kóros dolog, ha megfelelõen gyarapszik.

Lehet attól kevesebb a tejem, hogy több mint egy hete beteg vagyok, és még most sincs vége (arcüreg- és fülgyulladás)?

Mit lehet ilyenkor tenni, hogy újra n?jön a mennyiség? A fejés eddig elég sikertelennek bizonyult. Vagy nem jókor fejem, nem tudom. A tápszeres pótlásra meg csak végs? esetben szeretnék gondolni. Ti mit csináltatok ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Persze ha beteg vagy csökkenhet a tej mennyisége.Amikor csak tudod tedd mellre a babát jobban serkenti a tejelválesztást mint a fejés!

Persze ha beteg vagy csökkenhet a tej mennyisége.Amikor csak tudod tedd mellre a babát jobban serkenti a tejelválesztást mint a fejés!
Szia! Nekem egy komoly vesegyulladás miatt majdnem elapadt-én akkor nem szoptathattam gyógyszer szedés miatt.2 hétig tápiznom kellett a babámat, és azóta se jött vissza a tejem mennyisége-sajnos.Mondjuk nekem leszokott a babám a cicirõl a betegség miatt.Én hiába fejek, már csak annyi tejem van, hogy kb.2 evésre elég, ha jó napom van.Remélem, nálad helyrejön a dolog.Én mindent kiizzadtam, amit ittam a láz miatt, szerintem amiatt is apadt ennyire.Próbálj meg sokszor szoptatni-ha lehet.Ha gyógyszer miatt nem lehet, akkor igyál, egyél rengeteget, és marad a fejés-sajna jobb módszert nem tudok.Kívánom, hogy neked ne legyen gondod!
Ha nem akarsz tápszert adni a babának, akkor szoptasd meg ahányszor jelzi, hogy éhes, ugyanúgy, mint amikor fejlõdési ugrás miatt szokták. A baba a legjobb tejserkentõ:-))) Néhány nap, egy hét alatt be fog állni a normális mennyiség. Csak ne idegeskedj és pihenj sokat és sok-sok ivás. Esetleg kipróbálhatod a homeós bogyókat is. Kitartás, sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek!

A kislányom arcán 3 hete piros kiütések vannak, amik nem múlnak. A védőnő szerint tejkiütés, és nem kell vele csinálni semmit. Attól lehet e ez, hogy én sok tejet-tejterméket iszom?

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy attól lenne. A védõnõ úgy értette, hogy magától az anyatejtõl lett kiütéses. Nagyon sok babánál jelen van ez a jelenség, az én két lányom is ilyen volt, szerintem ne aggódjál.

Nem valószínû, hogy attól lenne. A védõnõ úgy értette, hogy magától az anyatejtõl lett kiütéses. Nagyon sok babánál jelen van ez a jelenség, az én két lányom is ilyen volt, szerintem ne aggódjál.
Szia! A védõnõ arra gondolt, hogy az anyatejtõl van, mert a pici gyomrának még meg kell tanulnia megemészteni. Az én babámnak az állán jött ki, most olyan mint egy kiskamasz:) ), állítólag 3-4 hét múlva elmúlik. Én körömvirágkrémmel szoktam neki kenni reggel és este, de nem fontos. Én fõleg azért, mert szegénykémnek nagyon száraz a bõre.
az én lányomnak is voltak elõsszõr csak az arcán aztán a testén is kezdtek kijõnni.mentem az orvoshoz megvizsgálta mondta hogy ne egyek tejtermékeket joghurtot turórudit stb meg irt ki rá kenõcsõt ez multhét pénteken volt azóta nyoma sincs mellesleg nem eszem tejterméket.lehet nektek is emmiatt van.
szia, nekem is volt a babámnak de olyan 2 hónapos korára kb elmúlt szépen.

Ma egész nap szinte fájt a gyomrom. lehet attól hogy reggel tejet ittam és paprikás szalámit ettem? rennie -t vettem be de az nem használt. gond terhességnél ha elrontom a gyomromat? egyébként még elevitet szedek, de eddig nem volt gondom vele.

Legjobb válasz: Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!

Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!
A kérdező hozzászólása: kköszönöm szépen a válaszokat!
En kikeszulok a szalamitol, foleg, ha paprikas. A tej nekem segiteni szokott, nalam ilyen reggeli eseten a paprikas szalami lenne a gond.
en keptelen vagyok tejet inni reggelire, 23 hetesen meg kepes lennek reggel hanyni tole. Ez mindenkinek mas...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Attól lehet hőemelkedésem, hogy nem minden tejet szopott ki a babám? Vagy a tej beindulásától? Múlt szerdán szültem és szombat estére/vasárnapra lett tejem.

Legjobb válasz: Gratula a picihez! Attól nem lehet hõemelkedésed/lázad. De: ha begyullad a melled, mert "túl sok" a tej, akkor belázasodhatsz, viszont akkor a cicid is marhára fájna. Esetleg egy megfázás(szerûség)? Ha nem lesz jobb, akkor azért menj el dokihoz, biztos, ami biztos.

Gratula a picihez! Attól nem lehet hõemelkedésed/lázad. De: ha begyullad a melled, mert "túl sok" a tej, akkor belázasodhatsz, viszont akkor a cicid is marhára fájna. Esetleg egy megfázás(szerûség)? Ha nem lesz jobb, akkor azért menj el dokihoz, biztos, ami biztos.
Pár csepp citromlé a hamiba, vagy csak úgy megoldja:_))
Banán, spenót, alma, gesztenye, stb, ezek székletfogók. Nem lehet, hogy mostanában összességében több olyat kapott, ami megfogja a pociját?
Nekünk is vannak napok, hogy keményebb, olyankor adok neki egy kis székletlazítót, õszibarackot, szilvát (most ezek mind vannak frissen), és rendbeteszi rögtön :)
A kérdező hozzászólása: Hát amiket eszik es széklet fogó az a banán meg az alma, de eddig azal sem volt soha gond:(
Nálunk is volt ilyen.Nem jött be neki semmi.Olyankor azt csinálom, hogy én eszek valami jó rostosat pl. bablevest, sárgaborsó fözeléket.Azután 2-3 szopi után neki is megindul a hasa!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!