Találatok a következő kifejezésre: Lehet attól tejem, (27 db)

Lehet attól kevés tejem, hogy rosszúl szopik és csak alszik a cicimen a baba? Milyen teknikával tudom ébren tartani?

Alig eszik valamit és persze ha leveszem a mellemr?l egyb?l sír és jára a kis szája, hogy enne!

Legjobb válasz: Minden bizonnyal attól van kevés tejed, ugyanis a tej szopi közben termelõdik, nem pedig két szopi között! Nem írtad, mennyi idõs a babád, de minél kisebb, annál gyakrabban van szüksége a szopira. Próbáld valahogy ébren tartani - van, akinek beválik, hogy levetkõzteti, mert hûvösebben jobban felébred.

Minden bizonnyal attól van kevés tejed, ugyanis a tej szopi közben termelõdik, nem pedig két szopi között! Nem írtad, mennyi idõs a babád, de minél kisebb, annál gyakrabban van szüksége a szopira. Próbáld valahogy ébren tartani - van, akinek beválik, hogy levetkõzteti, mert hûvösebben jobban felébred.
Nem írtad hogy mennyi idõs a baba. Ha még nagyon picurka, akkor bizony ébresztgetni kell. Ha látod hogy kevesett szopott és elszundikál akkor vedd ki óvatosan a cicit a szájából büfiztesd meg ha felébred és újra enni kér akkor tedd vissza a cicire, de soha ne okozz a babának fájdalmat! Pl. : hajhúzogatás, csipkedés...stb ahogy a kórházban szokás. Ha még nagyon pici akkor a szopik akár egy-másfél óráig is elhúzódhatnak, de ahogyan nõ úgy ügyesedik majd. Légy türelmes, sok sikert!

Ha a babám 5 hónaposan 3 óránként akar enni az lehet attól, hogy kevesebb esetleg a tejem mint eddig és nem lakik annyira jól? Mert érzem is, hogy nincs annyi a cicimben már. :- ( (

Legjobb válasz: Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-

Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-
Szerintem megnõtt a tejigénye és a gyakoribb szopizással tapossa ki magának az utat.Egy pár nap alatt el is éri a célját.Ne aggódj, engedd nyugodtan cicizni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha mellszívóval már csak alig tudok tejet fejni (5-10 mg mindkét ciciből), attól még lehet több tejem, amit a Kislányom ki tud szopizni?

5 hetes a babám, kap pótlást is cici után, mert kevés a tejcsi. Ti honnét tudjátok mérés nélkül, hogy tud-e eleget szopizni?

Legjobb válasz: http://www.lll.hu/node/4 Szerintem itt minden fontosat megtalálsz. Ne add fel!

http://www.lll.hu/node/4 Szerintem itt minden fontosat megtalálsz. Ne add fel!
Pont ugyan ez a helyzet nálunk is, 3200g-mal született a kislányom, 3000g-mal hoztuk haza, már a kórházban is kapott tápot (sajnos nem igazán kaptam megfelelõ segítséget, ez valószínûleg annak köszönhetõ) és elõször cicizünk, majd változóan 40-60ml-eket eszik még a tápból most 4 hetesen 3900g. De ha nem adok neki tápot akkor nagyon nyüglõdik, tehát szüksége van rá, nem elég neki a tej.Nekem az a bajom a méricskéléssel hogy az által hogy ficánkol 10g-os eltérések vannak a méréseknél így sosem tudom pontosan hogy mennyit is eszik csak cicibõl :S Bár attól hogy mérem még ugyan úgy szüksége lesz a tápra, tehát sokkal nem leszek vele elõrébb. És fejni én sem nagyon tudok, 10-15ml-et, nagy nehézségek árán, és a mellem meg már foltos a gyömöszköléstõl, kézi mellszívó sem vált be :( De nem aggódom örülök hogy vmennyi tejet tudok adni a picurnak , és szépen gyarapodik is, és csak ez számít!!
Én is kikészültem a méricskéléstõl. Ne csináld sokáig, csak néhány napig (2-3), hogy tudd, kb. mennyit termelsz. És próbáld meg ne teljesítménykényszerként megélni. Így is csodálatos, hogy anyatejhez is jut a kisbabád. Valamennyire biztosan tudod növelni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. Megpróbálom akkor a folyamatos méricskélést, bár attól meg idegileg fogok kikészülni szerintem. :)
Szia, ebbõl tényleg úgy tûnik, hogy pótlás nélkül kevés tejhez jutna. Viszont ha ezek szerint kb. 400 ml pótlást kap egy nap, akkor is minimum 300 ml tejednek kell lennie vagy még többnek, attól függ, mennyi az igénye. Próbáld meg mérni a szopikat néhány napig, csak hogy tudd, mennyi anyatejet tudsz neki adni, plusz add hozzá a lefejt mennyiséget. (Egyébként nem vagyok én sem a méricskélés híve). Lehet növelni, de gyakorlat és kitartás kell hozzá. Keress meg egy szoptatási tanácsadót, még akár kizárólag anyatejes is lehet a babád, soknak sikerült. Az eredeti kérdésedre válaszolva pedig a lefejt mennyiségnek semmi köze a kiszopható mennyiséghez.
A kérdező hozzászólása: Mekkora most a baba? 5 hetes és 3 naposan 3820g volt tegnap Mennyivel született? Kereken 3500 g-mal született a 12 naposan volt a minimumon a súlya 3140-ig fogyott, onnéttól kap tápszert is. Mennyi pótlást kap egy nap? Napi 6 szopi van, utána a 100-as tápszerbõl általában 60-70 mg elfogy. Hány pisis-kakis pelusa van naponta? Pisis pelus 5-6, kakis csak 1. Mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Szopi után még sír a kajáért, cuppog, dugdossa a nyelvecskéjét , tömi az öklét a szájába, szóval még bõven éhes szerintem.
Nem azért nem tudsz fejni, mert nincs elég tejed, hanem mert nem indul be a tejleadó reflex a fejésre, csak a babára. Én is így vagyok vele. Soha nem tudtam fejni, de mégis elég volt a kizárólagos szopi 6 hónapos korig, sõt még utána is alig evett mást 3 hónapig. Soha nem adtam pótlást. Mekkora most a baba? Mennyivel született? Mennyi pótlást kap egy nap? Hány pisis-kakis pelusa van naponta? Mibõl gondolod, hogy kevés a tej?
A kérdező hozzászólása: Nem még tudok fejni, hanem helyette tudok fejni. Pl. éjszaka most már van, hogy 6-7 órát alszik. Ha akkor hajnalban arra ébredek, hogy feszít a cicim, lefejem, de csak ennyi jön belõle... Mérlegem van, minden este mérem és így, hogy kap pótlást is, hízik. Amúgy min. 20-20 percet van mindkét cicin, a végén kilöki a szájából és ha próbálom büfiztetni, akkor büfi után még sír a kajáért.
Én is ugyanígy vagyok 3 hetes a kislányom, szerintem mindenféleképpen keríts egy mérleget, én onnan tudom evett-e eleget. Olyankor vagyok csak biztos a pótlásban ha mindkét cicit kiszívta és utána még keresi a kaját. De olyan is van, hogy kevesebb is elég neki. Õ kilöki a cumisüveget is a szájából ha nem kell neki, ha ezt teszi nem erõltetem max. hamarabb kel a következõ etetéshez.
De ha még tudsz fejni akkor miért kell a pótlás?
Ha eleget hízik havonta és nem ordít cicizés után akkor elég neki de te csak fej és fej hogy legyen elég a tejed!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is, legalább tudom, hogy nem szenvedek ezzel egyedül. :)


Lehet attól kevesebb a tejem, hogy több mint egy hete beteg vagyok, és még most sincs vége (arcüreg- és fülgyulladás)?

Mit lehet ilyenkor tenni, hogy újra n?jön a mennyiség? A fejés eddig elég sikertelennek bizonyult. Vagy nem jókor fejem, nem tudom. A tápszeres pótlásra meg csak végs? esetben szeretnék gondolni. Ti mit csináltatok ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Persze ha beteg vagy csökkenhet a tej mennyisége.Amikor csak tudod tedd mellre a babát jobban serkenti a tejelválesztást mint a fejés!

Persze ha beteg vagy csökkenhet a tej mennyisége.Amikor csak tudod tedd mellre a babát jobban serkenti a tejelválesztást mint a fejés!
Szia! Nekem egy komoly vesegyulladás miatt majdnem elapadt-én akkor nem szoptathattam gyógyszer szedés miatt.2 hétig tápiznom kellett a babámat, és azóta se jött vissza a tejem mennyisége-sajnos.Mondjuk nekem leszokott a babám a cicirõl a betegség miatt.Én hiába fejek, már csak annyi tejem van, hogy kb.2 evésre elég, ha jó napom van.Remélem, nálad helyrejön a dolog.Én mindent kiizzadtam, amit ittam a láz miatt, szerintem amiatt is apadt ennyire.Próbálj meg sokszor szoptatni-ha lehet.Ha gyógyszer miatt nem lehet, akkor igyál, egyél rengeteget, és marad a fejés-sajna jobb módszert nem tudok.Kívánom, hogy neked ne legyen gondod!
Ha nem akarsz tápszert adni a babának, akkor szoptasd meg ahányszor jelzi, hogy éhes, ugyanúgy, mint amikor fejlõdési ugrás miatt szokták. A baba a legjobb tejserkentõ:-))) Néhány nap, egy hét alatt be fog állni a normális mennyiség. Csak ne idegeskedj és pihenj sokat és sok-sok ivás. Esetleg kipróbálhatod a homeós bogyókat is. Kitartás, sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek!

Lehet attól valami bajom, ha sok tejet iszom?

Mivel naponta megiszom 1-1,5 liter tejet..

Legjobb válasz: Sokan mondják, hogy ha valami egészségeset eszel/iszol, az árthat. Ez nem igaz. A szervezet a felesleges vitaminokat megemészti, majd pár órán belül újra találkozhatsz a vitaminokkal széket formájában. Tehát nem. Nem lesz semmi bajod :)

Sokan mondják, hogy ha valami egészségeset eszel/iszol, az árthat. Ez nem igaz. A szervezet a felesleges vitaminokat megemészti, majd pár órán belül újra találkozhatsz a vitaminokkal széket formájában. Tehát nem. Nem lesz semmi bajod :)
Maximum befosás...

Lehet attol valami bajom, ha a fozes nelkuli pudingporba kevesebb tejet tettem?

El is fogyott a tej, meg szerintem igy finomabb is. Fel liter tej helyett csak 3 decit tettem bele. Lehet tole bajom?

Legjobb válasz: Miért lenne? :)

Miért lenne? :)
Semmi, egy kicsit sûrûbb lesz a pudingod.
Nem lesz semmi bajod, én mindig kevesebbet teszek bele ha tortakrémet csinálok, vagy sütibe megsütöm.
MEG FOGSZ HALNI

Ha napi 2 liter tejet megiszok, akkor lehet attól valami bajom?

tudom 99% hogy hülyeség csak érdekel

Legjobb válasz: Meg fogsz halni

Meg fogsz halni
terhes leszel -
Azt hiszem 3 liternél van az már, hogy kihányod :D Egy idõben a napiszar.com-on ezzel hülyéskedtek, egy csomó videó felkerült és mind kihányta :D
Igen és olyan videó is volt amikor beszínezték, és úgy hányták a tejetxD hehe fúj:D
Semmi bajod nem lesz.
Ha nem vagy tejcukor érzékeny nem lesz különösebben bajod még ekkora mennyiségtõl sem. De arra figyelj oda, hogy 2, 5dl tej fajtától függõen 120-240 klóriát tartalmaz.
Esetleg vesekövet okozhat, a túlzott kalcium bevitel miatt.

Kislányom tejérzékeny.8 hos. Tej meg gluténmentes babapioskotát vettem neki. megevett eggyet és kiütései lettek töle. Lehet attol?

tegnapelött volt ez és olyan mint a melegkiütés.igaz meleg volt aznap de csak egy harisnya egy rövid ujju bady meg egy ujjatlan kis ruha volt rajta.sok volt ez a 2 rétag?vagy a tojásra gondolok mert az viszont van a piskotába.

Legjobb válasz: Szerintem sok volt a ruha. Én csak egy rövid ujjú badyba meg rövidnadrágba vittem ki, mégis a nyakánál hátul kiütéses lett, úgy megizzadt ott:) Szerintem próbáld meg ha már elmúltak a kiütések mégegyszer:)

Szerintem sok volt a ruha. Én csak egy rövid ujjú badyba meg rövidnadrágba vittem ki, mégis a nyakánál hátul kiütéses lett, úgy megizzadt ott:) Szerintem próbáld meg ha már elmúltak a kiütések mégegyszer:)
A kérdező hozzászólása: Az árkádba vettem a reformkonyha boltban.a földszinten van.Barbara diet a neve 90g 590ft...Nagyon szivesen segitettem.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat.én is erre gondoltam hogy ha elmulnak a kiütések adok neki ujra piskotát és ha akkor is kiüt akkor bizti a tojás...szép napot!!!
szerintem is sok volt a ruha. az én babámnak is rögtön kijött a melegkiütés az arcán, ahogy bejött a meleg idõ.
Szia! Ne haragudj a nem idevágó kérésért, de melyik ez a piskóta és hol lehet kapni? Megirnád (akár privátban is) a nevét? Nagyon köszi elõre is a segitséged!!
Engem is érdekelne, hogy melyik ez a piskóta és hol lehet venni ilyet! Köszi!
melyik városban vetted?
A kérdező hozzászólása: Budapest

4 hónapos a babám és amióta este sinlac pépet kap orvosi utasításra mert keveset hízot azóta nagyon szépen alszik éjszaka. Nem elég zsíros lehet a tejem, hogy attól nem alszik szépen éjszaka?

Legjobb válasz: Olyan nincs hgy nem jóó a tejcid!!!! Az van hogy az anyatej könnyebben emésztõdik és hamarább éhes lesz,a sinlac meg eltelíti!

Olyan nincs hgy nem jóó a tejcid!!!! Az van hogy az anyatej könnyebben emésztõdik és hamarább éhes lesz, a sinlac meg eltelíti!
Igy van! Eltömi a pociját a sinlac:) ha viszont igy hizik, és a többi alkalommal szopizik, akkor minden oké, hisz õ is pihen, te pedig nyugodt vagy! Jól van igy, szerintem okés:)

Ma egész nap szinte fájt a gyomrom. lehet attól hogy reggel tejet ittam és paprikás szalámit ettem? rennie -t vettem be de az nem használt. gond terhességnél ha elrontom a gyomromat? egyébként még elevitet szedek, de eddig nem volt gondom vele.

Legjobb válasz: Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!

Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!
A kérdező hozzászólása: kköszönöm szépen a válaszokat!
En kikeszulok a szalamitol, foleg, ha paprikas. A tej nekem segiteni szokott, nalam ilyen reggeli eseten a paprikas szalami lenne a gond.
en keptelen vagyok tejet inni reggelire, 23 hetesen meg kepes lennek reggel hanyni tole. Ez mindenkinek mas...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!