Találatok a következő kifejezésre: Lehet attól mert (148 db)

Lindynett-et szedtem, hányingerem volt töle, ezért lecseréltem, még az ujbol nem szedtem, mert a 7napos szünet van. De nagyon pattanásos lett az arcom, szinte fáj. Ez lehet attol, mert rossz nekem a lindynette?

Legjobb válasz: hát nemhiszem, de bármi megeshet. Lehet attól lettél pattanásos, hogy meg fog jönni.. valakire így hat. de következõ 7 napos szünetnél majd meglátod, mivel új gyógyszert fogsz szedni.

hát nemhiszem, de bármi megeshet. Lehet attól lettél pattanásos, hogy meg fog jönni.. valakire így hat. de következõ 7 napos szünetnél majd meglátod, mivel új gyógyszert fogsz szedni.
A kérdező hozzászólása: nagyon tiszta az arcom, mikor megjön max 1patim van, most rengeteg.
Én Dienillét szedek. Az elsõ hónapban nekem is tiszta pattanás lett az arcom. A második levél végére szépen kitisztult. Ez nem attól van, hogy rossz neked a tabi, hanem attól, hogy a szervezetednek egy teljesen új hormonszinthez kell hozzászoknia.
A kérdező hozzászólása: A vérnyomásom mindig is alacsony volt. Alszom eleget, kb. napi 8 órát.
Mérd meg a vérnyomásodat. Alszol eleget?

Emiatt van bûntudatom: Egy kisfiú 5 nappal ezelõtt elhunyt a suliban. Én meg 5 napra rá önkielégítést végeztem és ezért van bûntudatom. Nem tudom mitõl lehet. Attól, mer azt mondom magamnak, hogy én csak erre tudtam gondolni. Szerintetek van okom rá?

Vegyétek komolyan kérlek.

Legjobb válasz: Elmondom, hogy biztos, hogy nem te voltál az egyetlen, aki ilyen mûveletet folytatott. Ha a gondolataid a kisfiú körül keringtek, akkor az már beteges pszichiátriai eset, de gondolom, REMÉLEM itt nem errõl van szó. Sajnos az élet ilyen, születnek, halnak emberek, ki tudja mikor. Lehet, hogy holnap te fogsz, és egy osztálytársad öt nap múlva ugyan úgy... Azt akarom mondani, hogy felesleges gyötörnöd magad e miatt. Lemerem fogadni, hogy az eset utáni 24 órában anyagcserét is végeztél, ami szintén nem a legszebb dolog, de egy alapvetõ emberi szükséglet, és nem a történtekhez volt köze.

Elmondom, hogy biztos, hogy nem te voltál az egyetlen, aki ilyen mûveletet folytatott. Ha a gondolataid a kisfiú körül keringtek, akkor az már beteges pszichiátriai eset, de gondolom, REMÉLEM itt nem errõl van szó. Sajnos az élet ilyen, születnek, halnak emberek, ki tudja mikor. Lehet, hogy holnap te fogsz, és egy osztálytársad öt nap múlva ugyan úgy... Azt akarom mondani, hogy felesleges gyötörnöd magad e miatt. Lemerem fogadni, hogy az eset utáni 24 órában anyagcserét is végeztél, ami szintén nem a legszebb dolog, de egy alapvetõ emberi szükséglet, és nem a történtekhez volt köze.
Ne legyen bûntudatod. Gondolom a következõ áll háttérben: a halál szorongást váltott ki benned, halálfélelmet. Az onánia gyakran ettõl van. Gyakran látják pszichiáterek szorongó betegeken. Ez feszültségoldás - legalább is átmenetileg. Azért ne szokj rá, ha nem muszáj, ne tedd. Mert a partner nem úgy mûködik, és aki túl sokat vigasztalja/dajkálja magát - csalódik, amikor valódi kapcsolatban máshogy mennek a dolgok. Így el is vesztheti annak valódi szépségét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Emiatt nem kell hogy bûntudatod legyen. A fiatal elme sokszor még eléggé zavaros, nem találja a a helyes irányt, ezért érzel most így. Biztosa na maszturbálás felõl is kétségeid vannak, hogy mennyir bûnös, stb. ez velem is megtörtén. Istenem, mennyi hülye gondolat repkedett a fejemben... Valakinél jobban így van, valakinél kevésbé. Idõvel változik ez. Majd letisztulnak a dolgok, és "erõsebb lábakon" áll majd az elméd. Nem tettél semmi rosszat. Sõt, most éppen sajnálod. Van, akit ennyire se érdekelt, sõt, csak egy érdekes téma volt számára, és kész... Ez is azt mutatja, hogy azért nem vagy olyan rossz gyerek. Annyira közel nem állt hozzád nyilván. Elõfordulhat, hogy egy közelebbi személy elvesztése után is megtörténik ez, de akkor sem kell rosszul érezned miatta magad. Emészteni meg fõleg nem. Ez azt is mutathatja, hogy érzékeny vagy. Késõbb ebbõl az érzékenysébõl lehet problémád. De lehet hogy nálad nem így van.

A havim közben nagyon viszkettem alul, hüvelyem körül is, annyira hogy ki is vakartam magam elég rendesen. Lehet attól mert tampont szoktam használni, ebben a hónapban viszont betéteztem?

Legjobb válasz: Mivel elmúlt a menzeszed után, így kétlem, hogy fertõzés volt. Valamilyen irritáció volt, vagy a rászáradt vért nem bírta a bõröd vagy a betéttel volt a probléma.

Mivel elmúlt a menzeszed után, így kétlem, hogy fertõzés volt. Valamilyen irritáció volt, vagy a rászáradt vért nem bírta a bõröd vagy a betéttel volt a probléma.
A kérdező hozzászólása: amióta elmúlt és nem volt bent betét , nem viszketek
Lehet, hogy a betét irritált, vagy elkaptál egy kisebb hüvelyi fertõzést. Legközelebb kend be óvatosan(úgy értem h csak körülötte, bele ne nyomd :D )canestennel reggel és este is.Ha fertõzés, akkor megoldja, ha nem, akkor egyszerûen csak a betétet nem bírod. :)
Lehet, hogy allergiás voltál a betét anyagára. Alwayst használtál? Engem az enyhén szokott irritálni annak ellenére, hogy nem vagyok allergiás rá. Esetleg próbálkozz más fajtával, ha máskor betétet akarsz használni.
A kérdező hozzászólása: másfajtát használtam mint szoktam, lehet evvel volt a baj :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ mindenkinek ! :)

0, 6os AFP lehet attól mert esetleg egy héttel kisebb a babám?

Az ultrahangon minden okés, de még várom az integrált teszt eredményét.

Legjobb válasz: Lehetséges.Nálam is 0.6 volt, és minden tökéletes volt.Kiderült, fiatalabb a babám , mint ahogy elõször mondták.Azóta is minden uh-on változtatják a korát, és a szülés várható idõpontját:)

Lehetséges.Nálam is 0.6 volt, és minden tökéletes volt.Kiderült, fiatalabb a babám , mint ahogy elõször mondták.Azóta is minden uh-on változtatják a korát, és a szülés várható idõpontját:)
Elõzõ vagyok, szerintem köze van az eredményednek ahhoz hogy nem pont 16 hetesen mentél, nálam is ez lehetett.
Nekem az AFP-m 0, 65, 16+5 hetesen mentem vervételre, erre nem mondta az orvosom, hogy alacsony lenne, az Uh-n minden ok de sajnos mégis genetikai tanácsadásra küldött, (jõvõ héten megyek), mert a down szûrés eredménnyel van egy kis gond
Megint az elsõ vagyok:) Nem küldtek magzatvízvételre, mert a 18 hetes ultrahangon megállapították, hogy minden rendben van, és hogy valószínûleg egy héttel korábban küldtek Afp-re. Nálunk amúgy 0.65-tõl már jó az eredmény, szóval nem kell aggódnod:) Boldog babavárást:)
Az AFP 0, 8-2.5-ig jó!Nagyon fontos, hogy betöltött 16 hetesen vegyék le a vért.Ha elszámolta magát a doki, akkor azért lett alacsony!
0.52 és 0.49 afp-két makkegészséges fiúcska. 15+4 naposan vették le, máshol a betöltött 16. hétre esküsznek, elavult, megbízhatatlan vizsgálat, jól teszed ha az integrált tesztben jobban bízol.
szia.nekem 0.3-as lett az afp értékem és sajna engem elkültek magzatvízvizsgálatra és most várom az eredményt mert már 3 hete levették a mintát.szerintem nyugodj meg mert a te értéked még annyira nem rossz.
A kérdező hozzászólása: De nem küldtek hasszurkás (magzatvíz) vizsgálatra, ugye?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtató válaszod! Igazából a jövõ heti 18 hetes UH-t várom, no meg az integrált tesztet. Annak fogok hinni, de jó lett volna, ha ez is stimmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó menstruációtól számolva a vérvételkor 16+5 napos voltam, de a bébi szerintem több, mint egy hét csúszással fogant, szóval akkor kb. 15+5 napos terhes lehettem. De még egyik UH-n sem mondtak pontos hetet. 12 hetesnél is azt mondta az orvosom, hogy 11-12 hetesnek megfelel, és ebben maradtunk. Így nem tudni pontosan akkor most mennyi idõs a bébi.

3 napja volt peteérésem. És ma elkezdett feszülni a mellem. Lehet attol mert már megtermékenyültem és a hormonok dolgoznak?

nekem ilyen nemszokott lenni csak menzi napján hogy feszülnek a melleim.Most viszont igen!Még beágyazodás nemtörtént meg,és tudom hogy korai ez az érzés csak reménykedem abban hátha lehet ilyen mert azis eszembe jutott hogy dolgoznak a hormonok .

Legjobb válasz: Ne éld bele magad szerintem, nekem is volt ilyen. PÉ után pár nappal már majd leszakadtak a melleim, úgy megnõttek, hogy a légy elcsúszott volna rajtuk, anyira feszültek. Tisztára beleéltem magam, mondván, hogy sose szokott ilyen lenni. Aztán persze megjött. Abban a hónapban, mikor terhes lettem, egyáltalán nem feszült a mellem, még a mensi elõtt se, ahogy szokott, csak pár nappal a kimaradás után kezdte el. Már 11 hetesek vagyunk, de még most sem feszül annyira a mellem, mint abban a becsapós hónapban...

Ne éld bele magad szerintem, nekem is volt ilyen. PÉ után pár nappal már majd leszakadtak a melleim, úgy megnõttek, hogy a légy elcsúszott volna rajtuk, anyira feszültek. Tisztára beleéltem magam, mondván, hogy sose szokott ilyen lenni. Aztán persze megjött. Abban a hónapban, mikor terhes lettem, egyáltalán nem feszült a mellem, még a mensi elõtt se, ahogy szokott, csak pár nappal a kimaradás után kezdte el. Már 11 hetesek vagyunk, de még most sem feszül annyira a mellem, mint abban a becsapós hónapban...

Ha a csivavám sokat úszik, az nagyon megerőltető lehet? Lehet attól valami baja? Sérv, vagy ilyesmi. és ha 4. emeletröl lefele megy attól? Mert 4. -en lakunk, és felfele mindig viszem, de lefele általában magátol lejön. Lehet vmi baja attól is?

Legjobb válasz: Az úszástól semmi baja nem lesz, izmosodik meg jól érzi magát legalább :) A lépcsõzést meg ne vigye túlzásba, nem tesz jó egy ilyen kicsi kutya gerincének.

Az úszástól semmi baja nem lesz, izmosodik meg jól érzi magát legalább :) A lépcsõzést meg ne vigye túlzásba, nem tesz jó egy ilyen kicsi kutya gerincének.
-.- hol úszik az a kis túltenyésztett izé ??? (azért függ attól mert az iylen kis akármik sztem bármit elkaphatnak ) am meg iylne dolgokkal állatorvost kell megkeresni.
A kérdező hozzászólása: nem tultenyészett izé, és eddig nem kapott el semmit, attól hogy pici még kutya, amugy meg panellakásba lakunk, és nagyobb azért van csivavám, de egyáltalán nem bántam meg, mert ugyanolyan okos, értelmes KUTYA mint a többi, ugyhogy ha ö nem lesz, akkor is csak csivavát fogok venni..ennyit erröl. nem viszem dokihoz mert nincs semmi baja, csak 1 kérdés volt.
A kérdező hozzászólása: ja, és tóba úszik:) ( úszott) 1-2 szer, de nem lett semmi baja, csak mindig ki vannak dülledve a szemei, és ugy néz mint aki meg akarna fulladni, vagy mintha nagyon elfáradt volna....sokat nem úszott pedig, nem is hagytuk neki.

Elkezdett súgni a bal fülem. Lehet, hogy attól, mert beteg vagyok? (hőem. , torokfájás, nátha ilyenek). Holnapra elmúlik? Nagyon idegesítő.

Legjobb válasz: Nagyon valószínû hogy attól van, de nem múlik el ilyen gyorsan, csak ha rendbe jössz. Mindenképp próbáld kezelni a náthát orr spray - vel, nehogy rámenjen teljesen a füledre, mert még rossz vége is lehet.

Nagyon valószínû hogy attól van, de nem múlik el ilyen gyorsan, csak ha rendbe jössz. Mindenképp próbáld kezelni a náthát orr spray - vel, nehogy rámenjen teljesen a füledre, mert még rossz vége is lehet.
A kérdező hozzászólása: szerencsére 1-2 órán belül elmúlt, viszont most még betegebb lettem :(
Erre már csak azt tudom mondani hogy jobbulást. Valószínûleg vírusfertõzésed van, mint most rengeteg embernek, mivel ez a mostani idõjárás egyetlen pozitívuma hogy még nem kell fûteni. Viszont ilyenkor észhez térnek ezek a parányi kis élõsködõk, és minél inkább változik az idõjárás, annál agresszívabbakká válnak. Ha marad ez a tendencia akár bele is halhatunk egyszer, mert tényleg kitör egy világjárvány, tehát a hideg és a fûtés jobb alternatíva lenne......
A kérdező hozzászólása: hát igen, ez pontosan így van... én személy szerint már szeretnék hideget, szeretném azt az esõs, szomorkás idõt- de ezt csak a jó meleg szobából jó nézni, egy jó kis filmmel megspékelve :)
A kiskorod az mit jelent pontosan?Egyébként szerintem 99%, h nem attól van, miért lenne attól?Nem erõltetted meg/estél rá mostanában?

3in1 kérdés! 1. Most akkor mindennap futhatok vagy nem? 2. Tényleg enm egészséges az hogy 8hónap alatt lefogytam majdnem 30kg-ot? (nem koplalok) 3. Lehet attól görcsöl a vádlim mert tegnap többet futottam mint amit eddig szoktam?

Legjobb válasz: Miért ne futhatnál mindennap? 8 hónap alatt 30 kg a mennyibõl? Lehet azért görcsöl a vádlid, mert magnézium hiányod van. Csak azért mert épp többet mozogtál, nem így kéne szervezetileg reagálnod...

Miért ne futhatnál mindennap? 8 hónap alatt 30 kg a mennyibõl? Lehet azért görcsöl a vádlid, mert magnézium hiányod van. Csak azért mert épp többet mozogtál, nem így kéne szervezetileg reagálnod...
1. 60 kilósan már futhatsz minden nap, normális cipõben, megfelelõ terepen. 2. Tényleg nem egészséges. Milyen módszerrel csináltad, ha nem koplalással? Ennek kb. a fele lett volna normális. Vércukrodat nézték? Unokatesómnak ilyen nagy mértékû és gyors fogyás után derült ki a cukorbetegsége. Azért tudott ennyit fogyni. Másik tünet az állandó ivás és gyakori pisilés volt. 3. Nem. Magnézim- (vagy egyéb vitamin-)hiány miatt. Helytelen fogyás során gyakran alakul ki hiánybetegség.
NEM! Futás elõtt nem nyújtunk, csak bemelegítünk. Nyújtani csak edzés után szabad, különben sérülést okozhat!
Fuss minden másnap!Az izmoknak kell a regenerálódás.És igen, lehet hogy attól fáj a vádlid mert többet futottál.De lehet sok minden mástól.Perpillanat nekem is fáj a vádlim, de nem tudom mitõl.Nem futottam többet, nincs új cipõm.Szóval a fene tudja. :) Futás elõtt mindig melegíts be, nyújtsad az izmaidat.És ugyanez van futás után is.Soha nem hagyd abba hirtelen a futást.Utána sétálj még pár métert levezetésnek.
Semmiképpen ne fussál minden nap! Heti 1-2 pihenõnap kötelezõ. A vádligörcs ilyen rendszeres futásnál nem valószínû, hogy a több futástól legyen, hacsak nem nagyon sokkal több a szokottnál. Sóhiány, folyadékhiány inkább okozhatja. Vagy esetleg éppen a pihenés hiánya.
Ez fantasztikus teljesítmény! Gratulálok!!! Elmondanád, hogy a futáson kívül még mit vetettél be a fogyás érdekében?
A kérdező hozzászólása: 90-ról 60-ra fogytam. Vizhiány tuti nincs mert egész nap vedelek.:) Vitaminokra meg próbálok oda figyelni, sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, nyersen.
1. Az okosok azt mondják, nem szabad mindennap futni, mert pihentetni kell az izmokat.Ráadásul ha nagy súlyfelesleggel futsz, mondjuk betonon tönkreteszed a bokádat és a térdedet. Fuss minden másnap (hétfõ-szerda-péntek-vasárnap), 1 órát az is bõven elég. 2. Az attól függ hány kg voltál a folyás elõtt.Ha nagyon kövér voltál akkor nem durva ez a 30 kg, hiszen ez leginkább víz lehetett. 3. Elképzelhetõ, hogy megerõltetted, de lehet vitaminhiánytól és folyadékhiánytól is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Örülök hogy futhatok mindennap mert tényleg kifáradok töle de utána sokkal jobban érzem magam, meg igy tudom hamarabb lemegy az a maradék 5-6 kg. Amúgy 90kg-ról fogytam 60-ra, vagyis bizok benne hogy már kevesebb vagyok.Csak két hete már nem álltam mérlegen.
A vádligörcs valószínûleg a magnéziumhiány miatt van. Kezdj el szedni mindennap egy pezsgõtablettát, és idõvel magától elmúlik. Egyébként szép teljesítmény. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!