Találatok a következő kifejezésre: Lehet attól baja a babámnak (31 db)

Lehet attól baja a babámnak hogy folyton esik? Már egyedül áll és megy a bútoroknál, de folyton összeakad a lába.

Ott vagyok legtöbbször mellette és még így is képes egy mp alatt elvágódni és persze a feje koppan mindig. Bár majdnem az egész nappali szónyeges, ? megtalálja azt a 10cm-es sávot ahol nincs és persze pont ott koppan a feje. Azok írjanak akiknek hasonló volt és nem rögtön járt a baba hosszabban magától

Legjobb válasz: pont fél órája estünk egy jó nagyot ma ez már a 2.Sajna vele vagyok mindig igy 99 %ban ki tudom védeni,de van,hogy nem tudom már elkapni.Ha sírás után jol van,msolyog és játszik tovább akkor nincs baj szerintem.Ma már kétszer koppant a buksija igy lehet hogy picit már fáj a feje,igy kapott egy kis nurofent.de gyébként játékos,jókedvû.én tanítgatom leülni,és ott vagyok vele,de sajna ezekbõl az esésekbõl tanul.Hamar megtanulja mi mizog,mi ingadozik,mikor esik nagyot.nemtudom mindentõl megvédeni,de már ügyeskedig látom.

pont fél órája estünk egy jó nagyot ma ez már a 2.Sajna vele vagyok mindig igy 99 %ban ki tudom védeni, de van, hogy nem tudom már elkapni.Ha sírás után jol van, msolyog és játszik tovább akkor nincs baj szerintem.Ma már kétszer koppant a buksija igy lehet hogy picit már fáj a feje, igy kapott egy kis nurofent.de gyébként játékos, jókedvû.én tanítgatom leülni, és ott vagyok vele, de sajna ezekbõl az esésekbõl tanul.Hamar megtanulja mi mizog, mi ingadozik, mikor esik nagyot.nemtudom mindentõl megvédeni, de már ügyeskedig látom.
Az én kisfiam is csetlik-botlik, fõleg, ha fáradt. Legtöbbször nem sír már, csak meglepõdik, hová került, valószínûleg hozzászokott a kisebb esésekhez. Persze én mindig aggódom, de látom, hogy nincs baja. Ha mégis sír, megölelem, megpuszilom, és már megy is tovább.
Én kisfiam 9 hónapos, most gyakorolja az állás mûvészetét.:) Szegény gyerek néha megfeletketik hogy õ még nem a legstailabb, így mindennap olyanokat zuhan, de röhög magán:) szal nem hiszem h baja lesz.

Ha Elevitet szedek a terhességem alatt minden nap, attól lehet valami baja a babának?

20 hetes terhes vagyok, eddig minden nap szedtem.

Legjobb válasz: Dehogy lehet!!!!!!Direkt azért van az Elevit,Amit ilyenkor a baba elvesz tõled azt te az Elevittel viszed vissza magadba.Szülés után is szokták ajánlani a szoptatás alatt.Én szedem majd végig, mg 9 hetem van hátra.Nyugodj meg minden rendben lesz:-).

Dehogy lehet!!!!!!Direkt azért van az Elevit, Amit ilyenkor a baba elvesz tõled azt te az Elevittel viszed vissza magadba.Szülés után is szokták ajánlani a szoptatás alatt.Én szedem majd végig, mg 9 hetem van hátra.Nyugodj meg minden rendben lesz:-).
Szerintem nem. Én is szedtem és még mindig szedem szoptatás alatt és makk egészséges a baba.
16.hétig szedtem én is aztán jöttek a kerti zöldségek gyümölcsök (nem bolti) és abba hagytam....eredményeim tökéletesek most idõnként magnéziumot...szeptembertõl megint szedem 2 hónapig aztán szülünk :D
Vagy miért nem szedsz femibiont?Abban jód és folsav is van.Én most azt szedem!
Jódot csak akkor egyél mellé, ha ezt megbeszélted az orvosoddal, mert a túl sok jód nagyobb kárt okoz, mint a hiánya!!! A babádnak már van pajzsmirigye, azt alaposan fel tudja pörgetni a jód. Nem véletlen, h az Elevitben nincsen jód! 25+2 hkm
Szerintem sokan szednek Elevitet, és sok egészséges baba születik. Ez "csak" vitamin. Nem ettõl lesz nagy baba, nem ettõl lesz károsodott a magzat. Jóval több és rosszabb dolognak kell ahhoz történni, hogy beteg legyen a baba. (A vitaminoktól nem lesz nagy a baba, és épp azért nem történik meg mindenkinél ez, mert nem ettõl függ! Különben az összes vitamint (Elevitet) szedõ kismama babája nagy lenne, ha ez határozná meg a baba súlyát. - reagálva az egyik válaszolóra) Én is szedtem Elevit mellé jódot, mert nekem is ajánlotta a védõnõ, de sokan nem szednek mellé semmit, mégsem lesz baja a babának. Az A vitaminnal én a táplálkozásomban vigyáztam: pl. nem ettem sok májat. Amúgy makk egészséges 10 hónapos lányom van.
Én egészséges kislányt szültem úgy, hogy végig csak Elevitet szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Csak azért kérdeztem, mert én nem szedek hozzá külön jódot és most olvastam, hogy a jódhiány esetleg gondot okozhat a babánál (az Elevitben ugyanis nincs jód). Meg hogy túl sok benne az A-vitamin. Errõl mit gondoltok?
13:27-nek: nem rémhír. Csak éppen nem mindenkinél történik meg.
Nem lesz semmi baja.Az is csak rémhír, hogy nagyobb lesz tõle a baba.Én végig szedtem még szoptatás alatt is.Normális méretû babám született, egészségesen!
Az elsõ vagyok. Én a terhesség alatt a jód miatt váltottam Gravidára. A Femibion nagyon jó csak drága és kevesebb benne a vit., ásv.a., nincs benne vas, ha megnézed. Én külön még halolajat is szedtem.

12-hetes pocis vagyok, néha szokott vérezni a fogam, vagy lehet az ínyem. Lehet valami baja a babónak? Ugye attól függetlenül egészséges lessz?

Legjobb válasz: Használj Lacalut fogkrémet, az nagyon jó fogínygyulladásra! Súlyos esetben, ha nem marad abba ettõl a fogkrémtõl, vagy valamilyen szájvíztõl, azért nézesd meg magad egy fogorvossal! Ez az a fogkrém, nekem két használat után segített!! DM-ben, Tescoban is lehet kapni! http://www.bioszallito.hu/Lacalut-fogkrem-aktiv?termek-6232

Használj Lacalut fogkrémet, az nagyon jó fogínygyulladásra! Súlyos esetben, ha nem marad abba ettõl a fogkrémtõl, vagy valamilyen szájvíztõl, azért nézesd meg magad egy fogorvossal! Ez az a fogkrém, nekem két használat után segített!! DM-ben, Tescoban is lehet kapni! http://www.bioszallito.hu/Lacalut-fogkrem-aktiv?termek-6232
fogíny vérzés a c vitami hiányának jele, szedjél c vitamint...ettól nem lesz baba a babónak
Terhesség alatt ez elõfordul nagyon sokmindenkinél, ezért nem kell megijedni. A babának nem lesz semmi baja. Menj el fogorvoshoz megnézi(érdemes panasz nélkül is el menni hozzá a terhesség alatt) . Én most voltam a terhességem alatt másodszor (nekem is csak ennyi bajom van, hogy vérzik idõnként az ínyem). Mindent rendben talált, a vérzésre pedig azt mondta, hogy többször mosni, ha vérzik és az sem árt, ha ilyenkor egy kicsit "kivéreztem". Hozzáteszem, hogy éve óta ugyanehhez a fogdokihoz járok, és meg vagyok vele elégedve. 34 hetes

Lehet valami baja a babámnak attól, hogy az alergiám miatt ordugulásra a Rhinospray plust használom? (Bővebben)

Most derült ki, hogy babát várok, és közben használtam az orsprayt! A tájékoztatóra az van írva, hogy:

Legjobb válasz: Én szinte az egész terhesség ideje alatt orrsprayt használtam,mivel folyamatosan be volt dugulva az orrom. Szerintem kérdezd meg az orvosodat. Én megkérdeztem,hogy használhatom-e,mert egyáltalán nem kaptam levegõt az orromon. Megengedte és teljesen egészségesen születtek meg az ikreim.

Én szinte az egész terhesség ideje alatt orrsprayt használtam, mivel folyamatosan be volt dugulva az orrom. Szerintem kérdezd meg az orvosodat. Én megkérdeztem, hogy használhatom-e, mert egyáltalán nem kaptam levegõt az orromon. Megengedte és teljesen egészségesen születtek meg az ikreim.
Nekem napi 1 max 2 alkalommal engedte használni a doki az orrsprayt, de semmi baja nem kett a babámnak. + beszedtem 1 csomag fájdalom csillapítót, nem tudtam hogy terhes voltam már akkor, de nõtt a bölcsesség fogam, leégették róla az ínyem hogy legyen hová nõnie, utánna szájzáram lett, de makk egésséges a gyerek!
Én Novorin orrcseppet használtam, mert nekem csak attól dugult ki az orrom....napi 3-4-szer használtam. A babucinak nem lett baja. Neked sem kell aggódnod! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem nálam is minden rendben lesz!

10. heten vagyok. Lehet-e baja a babanak attol, ha aranyer kremet hasznalok? Nincs meg a papirja es a csomagolasa, igy nincs lehetosegem elolvasni.

Legjobb válasz: Szia, interneten megtalálhatóak az egyes gyógyszerek mellékhatásai és leírásai. Ha azonnali választ akarsz, keress rá a gyógyszer nevére neten vagy kérdezd meg a háziorvost, nõgyógyászt. Úgy tudom, bizonyos gyógyszereket lehet használni indokolt esetben a terhesség korai szakaszában, csak azt az orvosodnak tudnia kell.

Szia, interneten megtalálhatóak az egyes gyógyszerek mellékhatásai és leírásai. Ha azonnali választ akarsz, keress rá a gyógyszer nevére neten vagy kérdezd meg a háziorvost, nõgyógyászt. Úgy tudom, bizonyos gyógyszereket lehet használni indokolt esetben a terhesség korai szakaszában, csak azt az orvosodnak tudnia kell.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Ezen a címen biztos megtalálod, hogy használhatod-e: http://www.hazipatika.com
Spertit vegyél, azt tuti lehet kismamáknak alkalmazni, a papírján is rajta van, és a gyógyszerész is mondta. Nekem másnap reggelre már nem fájt.

Ha meleg/forró vizbe zhanyzok így a végén (eddig mellőztem) attól lehet vmi baja a babának? 36hetes kismama vagyok

Azt leszámítva h beindul a szülés.

Legjobb válasz: a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.

a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.
Azt nem tudom konkrétan , hogy a babidnak lehet e v.mi baja , de én a múltkor kicsit eltúloztam a zuhanynál a melegséget(bár akkor nem tünt annak, csak utólag gondoltam bele ), utánna le kellett feküdnöm annyira szédültem , gondolom nem használtam vele , de a babócám is érezhetett v.mit , mert nagyon mocorgott. Szerintem kerüld !! És kitartás már nincs sok vissza neked, vigyázz magadra és a babidra is. 28hetes kismamai

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!

Ha iszok egy kevéske bort, orvos javaslatára a vérnyomásom miatt, attól lehet baja a babának? 3hónapos és csak anyatejes.

Legjobb válasz: Orvos javaslatára, azt írtad. Azt azért feltételezem, hogy az orvos tudja, hogy babád van, akkor pedig nyilván nem javasol olyat, ami árt a babának.

Orvos javaslatára, azt írtad. Azt azért feltételezem, hogy az orvos tudja, hogy babád van, akkor pedig nyilván nem javasol olyat, ami árt a babának.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudja, hogy van babám. Kicsit félek inni, nehogy mégis baja legyen.
Semmi baja nem lesz. Ha alkoholista lennél és minden nap síkrészegre innád magad, vagy ha dohányoznál, attól lehetne baja, 1-2 deci vörösbortól nem lesz semmi baja.
Azt ne felejtsd el, hogy az alkohol 100%-ban megy at a tejbe. Nem csak reszben, ahogy pl a gyogyszerek, hanem ahany %-os a veralkohol szinted, pont annyi a teje is. vagyis este idd inkabb es akkor addig ne szoptass, amig nem erzed, hogy kiurult az alkohol beloled. Hozzateszem, en nem mernek inni, de en egy algopirint is nehezen veszek be. En maskepp probalnam a verkepemet javitani, pl krauterblut gyogynovenyes itallal.
Én meg szoktam inni néha 1-1 decit, és még sosem volt belõle baj. Persze ez a saját borunk, mindenféle vegyszertõl mentes. Úgyhogy szerintem csak jó minõségût szabad, olyat biztos nem innék, amit kéneztek/vegyszereztek.
Én nem tenném, pont azért, mert átjut az anyatejbe. Lehet h most nem veszel észre a babán semmit, de nem jelenti azt h késõbb sem látja majd kárát. Biztos h van más módja is annak, ami miatt az orvos javasolja. Sajnos õk sem mindig vannak képben..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem ittam, és nem is fogok inkább, majd rákérdek más vérnyomásjavítóra. :)
tépj: füvezz mindeneste az is jó a vérnyomásra.

Lehet baja a babamnak attol, hogy gyumolcstea helyett veletlenul fekete teat kapott egyszer?

Rokonoknal toltottunk egy hetveget, ami egy ejszakaval hosszabb lett a tervezettnel es elfogyott a csipkebogyo tea filterem. A babam kizarolag ezt, vagy a malna izu gyumolcsteat fogadja el, termeszetesen feketetea es tein menteset. Ejszaka neha teazik es kertem egy malna tea filtert, mert volt otthon. Direkt megneztem a dobozt, elvileg nem volt benne feketetea. Kb ket decit ivott meg belole, majd volt egy rossz ejszakank, mert a fiam kettokor felebredt es nem volt hajlando visszaaludni reggel nyolcig, ehes sem volt, egyebkent meg ket honapos kora ota atalussza az ejszakat.

Legjobb válasz: Nyugodj meg semmi más baja nem lesz,azon kiül h éjszaka felpörgött kicsit:-)

Nyugodj meg semmi más baja nem lesz, azon kiül h éjszaka felpörgött kicsit:-)
Nem szenvedett maradandó károsodást, nyugi!

Lehet attól valami baja a babámnak ha tegnap nagyon megijedtem?

Kérlek mondjátok hogy nem! Febr 15-án volt az ut. Mens. és nem nagyon érzem hogy mocorogna, és már aggódom hogy minden rendben van e vele odabent?!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodj meg nincs semmi baja, van aki érzi mocorogni aztán pár napig semmi. Nekem feb.11.-én volt az utólsó mensim és én még egyáltalán nem éreztem semmi mozgást

Szia! Szerintem nyugodj meg nincs semmi baja, van aki érzi mocorogni aztán pár napig semmi. Nekem feb.11.-én volt az utólsó mensim és én még egyáltalán nem éreztem semmi mozgást
A kérdező hozzászólása: és a hasad nõtt már azóta vagy híztál?
Ugyan, ettõl semmi baja em lehet. Én az egész terhességemet végigparáztam, mert a fiam apjától rettegtem, rám vadászott, hogy megver, meg megveret, aztán tök egészséges babám született, tök nyugodt és vidám.
Nekem január 31-én volt meg utoljára, és ma éreztem konkrétan elõször!
A kérdező hozzászólása: egy anya mindig aggódik, mostmár én is tudom...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, ilyenkor egy kicsit megnyugszom.
Szia! Az 1. válaszoló vagyok. Nem igazán nõtt még a hasam, helyettesítõ védõnõnél voltam hétfõn, könyvet akart tölteni azt hitte most vagyok ott elõször. Fogytam 1-2 kilót, pedig eszem rendesen, bár én eddig is sokat ettem. Most 63 kg vagyok.
Nekem februar 12 en volt az utolso mensim, s bar nincs hasam ereztem egyszer mar a babat..de par napja megint nem..Meg van egy ket het amig mocorgasat jol erezzuk..
A kérdező hozzászólása: én is 63 kg vagyok, kicsit látszik már azért, de egyenlõre nekem olyan mintha csak híztam volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!