Találatok a következő kifejezésre: Lehet attól baja (245 db)

Attól függ mennyi idõs a baba és hogy tartják.
Miért kell sokat kézben tartani? Pihennie is kellene.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos. Napközben nem alszik az ágyában, csak kézben, mert tekeri a hasát a szél. Szokott persze feküdni is, olyankor "beszélgetünk", meg nézeget.
A kézben alszik azt nagyon hamar megszokja és egy perc nyugtod nem lesz. Ha kézbe veszed ügyelj arra hogy egyenes legyen a gerince, szerintem ez nagyon fontos. HA csikar a hasa adj neki mecsek teát, vagy ánizsteát majd fektesd hasra. HA ez sem segít akkor a legjobb a meggymagpárna (fel kell melegíteni, aztán a hasára tenni. A melegség segíti a belek mozgását).

Ha a baba nyakára tekeredik a köldökzsinor annak van valami jele? Illetve lehet attól baja? Beindul tőle a szülés anélkül, hogy nagyobb baja lenne?

37 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem jelent gondot még a méhben, én úgy tudom. Szülés közben esetleg, én is alig maradtam meg anno :P

Nem jelent gondot még a méhben, én úgy tudom. Szülés közben esetleg, én is alig maradtam meg anno :P
Benn baja nem lehet, hisz nem vesz levegõt.Ha pedig valami mégse jó neki, túl szoros, hidd el úgy fog fordulni, hogy ne szorítsa!!!Okosak ám õk!Ismerõsömnek azért nem fordult be, mert a zsinórja nem engedte.Szülésnél se lesz baj, bízz a dokidban a mai technológiában!!!
Akkor van probléma a köldökzsinórral, ha tényleg nagyon szorosan tekeredik. Mert akkor a nyakán lévõ ütõeret nyomja, és ettõl lesz oxigénhiányos a kis agya. Ez az esetek pár %-a. Nálunk is rajta volt, és ugyanígy paráztam, de semmi baja nem lett. Egészségesen született nyakán a köldökzsinórral természetes úton. Bár mindent megtettem én is és a dokink is azért, hogy 10 percen belül kijöjjön, amint beállt a szülõútba! Én toltam egy fájás alatt legalább 3-szor, és nagyon gyorsan vettem az új levegõt, a szülészorvosnõm meg biztos, ami biztos 3 cm-es gátvágással bõvítette a kijáratot a 4018 grammos fiam elõtt! Szóval ne aggódj, amíg odabennt van addig nincs baja, amikor meg jön ki, akkor meg sietni kell!:D
Nekem rengeteg köldökzsinórom volt, a 4D-s UH-on dobott egy hátast az asszisztens a méretétõl. A nyakán volt a fiamnak, mikor megszületett, de nem szorosan. Mint egy úr, át volt vetve, mint egy sál:) Amikor ezért aggódtam, h túl hosszú, nekem mindig azt mondta az orvosom, a természet tudja, a hosszú köldökzsinór tényleg hamarabb gubancolódik, de elég hosszú ahhoz, h nem legyen baj. A rövid meg nem egykönnyen tekeredik, szóval nyugi, biztos, h nem lesz baj. Szülés közben állandóan nézik a szívhangokat, ha valamiért esik a babát sürgõsséggel kiveszik, ma már 3 perc alatt a mûtõben vagy. Nyugi, minden okés lesz!
Én se értem, miért lett az a tragédia. De méhen belüli halálozás sajnos elõfordulhat még a 40. héten is. Csak ne riogassuk a kismamákat, mert így is épp eleget stresszelne a Down-kór, a spontõn vetélés meg a toxoplazma miatt, aztán aa végén aterhesség örömteli várakorázból merõ görccsé válik... Mit mondtak a barátnõd babájáról, pontosan hogyan történt a baj? Vagy nem tudják? Mert azt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a baba megfojtotta magát.
Nincs baj belõle. A baba ilyenkor még nem lélegzik, tehát nem fulladhat meg. Simán megszülethet a nyaka köré tekeredett zsinórral gond nélkül. A baj akkor van, ha a zsinór szülés elõtt vagy közben elõreesik, a baba elé, kilóg a szülõcsatornába/ból, és a baba - miközben kifelé törekszik - nekinyomja a szülõcsatorna csontos oldalának. Ekkor elszoríthatja benne a véráramot, ami súlyos oxigénhiányhoz, a baba károsodásához vezethet. Ez korai magzatburok-repedésnél fordulhat elõ, amikor a kiáramló víz kisodorja azsinór egy részét. Ezért fontos, hogy a magzatvíz elfolyásakor azonnal indulás a kórházba! Egyébként ne aggódj, csak úgy nem lesz baj a zsinórral a méhen belül. Nagyon ellenálló, spirális szerkezetû, nem tud megcsavarodni sem, apuka majd el fogja mondani, hogy nem is volt olyan könnyû elvágni. :-)
Jele nincs, legalábbis rögtön. A barátnõmnél sem volt.Csak az, hogy nem mozgott egyik-napról a másikra.De elõtte 1 nappal minden ok volt nála. Baj lehet, mint ahogy nála is lett, a baba megfojtotta magát:( Õ 38 hetes volt.
Látom más, azt írja nem lehet baj, pedig akkor nem értem a barátnõmnél miért lett tragédia belõle.:(( És most tesómnál, is minden másnap nézik, hogy jó-e minden....
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat! Én is köldökzsinórral a nyakamon születtem, hála istennek nem lett bajom. :)
Baj akkor lehet inkább ha nem simán tekeredik, hanem hurkolódik a nyaka körül, akkor el tudja szorítani. Tudom, mert a fiam pont 38. héten nagyon gyorsan megszületett szerencséjére. Szülés közben látta meg a doki, hogy 3* van a nyakára hurkolódva a köldökzsinór. Azt mondta a doki, hogy szerencséje, hogy megindult a szülés, mert valószínû, hogy másnapra meghalt volna és csoda, hogy élve megszületett természetes úton. Most 20 hónapos makk egészséges szerencsére és tényleg egy csoda.
Sajnos lehet belõle baj. Mikor bent feküdtem egy hetet, került mellém egy 27 hetes kismama, aki azután ment el az orvosához, hogy 3 napja nem érezte, hogy rugdos a baba. Már nem volt szívhang, meghalt, kimutatható okot nem találtak, feltételezték, a köldökzsinór okozta, ki tudja.. szóval ha ritkán, de van ilyen. Meg kellett szülnie.
2hónapja szültem.az én babábnak is a nyakán volt a zsinór.annyi jele volt hogy nem mozgott egyetlen egy n.s.t.-én sem.vagy max 1-et.a szivhangjából jöttek rá hogy baj van.életmentõ császárra volt szükség mert sima szüléssel nem élte volna túl.
A dokim azt mondta, minden 4. baba zsinórral a nyakán születik. UH-n egyébként meg tudják nézni, nekem is nézte, mert ettõl paráztam, nekem 2x volt a nyakam körül 30 éve... A sógornõm lányát újraélesztették, mert 2 hurok volt a nyakán. Gondolom ezek miatt is kell figyelni a magzatmozgást a végén.
én amikor kismama voltam és UH-n voltunk mindig kérdeztem a dokit, hogy a köldökzsinór nincs e a baba nyakán? mindig mondta, hogy ezt nem szokták megmondani, mert akkor izgulnak a kismamák, holott, ha rajta is van, az esetek döntõ többségében semmilyen problémát nem okoz. Azért mindig hozzátette a doki, hogy egyébként nem látja a baba nyaka körül a köldökzsinórt. ennek ellenére egyszer a nyakára volt tekeredve mikor született, de nem szorosan az apgarja is 10/10 lett, így valóban nálunk semmi problémát nem okozott. szerintem ne aggódj, figyeld a pocidban a babádat, szülés közben meg végig rajtad lesz a szívhangfigyelõ nst- és ha gond van, akkor azonnal a baba segítségére sitenek! könnyû szülést kivánok!

Lehet attól baja a péniszemnek hogy tegnap kb.9-szer kivertem?

Legjobb válasz: Mi baja lenne? Mit néztél amire ilyen jól teljesítettél? :d

Mi baja lenne? Mit néztél amire ilyen jól teljesítettél? :d
Nem lesz semmi baja! :D
A kérdező hozzászólása: S.O.S.
Szívesen! :D És amúgy többször is megcsinálhatod, hogy megállsz közben. Ahányszor csak tudsz... Így elnyújtod az egészet. Késõbb pedig, majd élesben is hasznos lehet, ha tudod kicsit irányítani a dolgot... :D Hajrá! :D
A kérdező hozzászólása: Ok. Király. Már próbáltam amúgy de nem tudtam ilyenkor lefékezni magam de már jó. Köszi.
A baba olaj a legjobb erre .Sõt még hasznos is .
És mi jött 9.re ? Meleg levegõ .
A babaolaj viszont nagyon ragaszkodó természetû anyag, szinte lemoshatatlan, vigyázz vele.
22 es, a baba olajtól egy pillanatig sem kell félni . Steril anyag, az sem gond ha a húgycsõbe jutna.Nem véletlenül ezt alkalmazzák pici gyerekeknél.A doki is ezt ajánlja , és nem különféle kitudja milyen anyagból készült kozmetikumokat .Minden nehézség nélkül el is lehet távolítani .
nem fájt a végén már a farkad? vagy mindig használtál síkosítót?
Testápolókat nem ajánlatos használni kiverésre, mert rohadtul tudnak csípni...ahogy egyes szappanok is csíphetik a péniszedet. A babaolaj a legjobb erre. Még egyes síkosítók is válthatnak ki allergiás reakciókat. Ha tényleg ennyiszer kiverted, akkor a felsõ hámréteged valószínûleg megsérült. Így végképp nem ajánlatos babaolajon kívül mást is használni. De egyébként, ha nincs kéznél semmi, és ha nem vagy megfázva, nem vagy beteg, akkor a sima nyálad is megteszi. Harapj bele a citromba és megindul a nyálelválasztásod hamar. Ha elõtte szájvízzel kiöblíted a szádat, vagy fogat mosol, az sem lenne rossz ötlet.
Nem zsibbadt el a kezed ???
hogy te mekkora p..cs vagy
A kérdező hozzászólása: 24-es minden alkalomnál ki maradt és nem fájt. 26-os nem zsibbadt el. 27-es te is.
akkor valszeg nagyon finoman csinálhatod
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkitõl fõleg az utólsó elõttitõl.
jajaja, meg gyúrhatsz elnyujtott szexuális orgazmusra (eszo) is ha nincs jobb dolgod :) aztán azzal király lehetsz a csajoknál :)
Dehogy lehet! De jött még belõle valami?
A kérdező hozzászólása: Semmit. Egyszerûen nem tudtam abbahagyni.
A kérdező hozzászólása: Jó csak ma reggel el kezdett kicsit fájni de este megpróbálom újra. Feltéve ha a nagy buliban nem felejtem el.
A kérdező hozzászólása: Viszont már eluntam a kiverést más masztikat meg nem nagyon tudok ti tudtok?
max a börödet súrolhatod, az fájhat, dehát az begyógyul... am jól küldöd :)
A kérdező hozzászólása: Hoppá! A síkosító kimaradt. Ti tudtok síkosítókat?
Mik vannak. Akkor olyan lehetsz, mint Don Jon.
A kérdező hozzászólása: Az ki?
Egy filmszereplõ. Nézd majd meg. Király.
A kérdező hozzászólása: ok
Esetleg testápoló. Az valszeg kéznél van... De ha kidörzsölted a bõrödet, az csíphet. Csináld fürdés közben. És úgy, hogy amikor már érzed, hogy majdnem..., akkor hagyd abba pár másodpercig és próbáld meg visszatartani, utána folytasd.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Kipróbálom minél hamarabb.
A babaolajnak az a veszélye, hogy ha mondjuk becsöppen a fürdõkádba, pillanatok alatt hasra esel rajta és ha elfelejted kitakarítani, egy hétig annyira csúszik, hogy mindenki elcsúszik rajta. (saját tapasztalat, 22-es)

Lehet attól baja a gépemnek ha letöltöm az iLivid-et?

Már nem egyszer fordult elő h letöltöttem valami olyasmit amit nem kelleet volna, és szeretném megelőzni a bajt :)

Legjobb válasz: Szia Én is letöltöttem de semmi baja a gépnek..

Szia Én is letöltöttem de semmi baja a gépnek..

Lehet attól baja a babámnak hogy folyton esik? Már egyedül áll és megy a bútoroknál, de folyton összeakad a lába.

Ott vagyok legtöbbször mellette és még így is képes egy mp alatt elvágódni és persze a feje koppan mindig. Bár majdnem az egész nappali szónyeges, ? megtalálja azt a 10cm-es sávot ahol nincs és persze pont ott koppan a feje. Azok írjanak akiknek hasonló volt és nem rögtön járt a baba hosszabban magától

Legjobb válasz: pont fél órája estünk egy jó nagyot ma ez már a 2.Sajna vele vagyok mindig igy 99 %ban ki tudom védeni,de van,hogy nem tudom már elkapni.Ha sírás után jol van,msolyog és játszik tovább akkor nincs baj szerintem.Ma már kétszer koppant a buksija igy lehet hogy picit már fáj a feje,igy kapott egy kis nurofent.de gyébként játékos,jókedvû.én tanítgatom leülni,és ott vagyok vele,de sajna ezekbõl az esésekbõl tanul.Hamar megtanulja mi mizog,mi ingadozik,mikor esik nagyot.nemtudom mindentõl megvédeni,de már ügyeskedig látom.

pont fél órája estünk egy jó nagyot ma ez már a 2.Sajna vele vagyok mindig igy 99 %ban ki tudom védeni, de van, hogy nem tudom már elkapni.Ha sírás után jol van, msolyog és játszik tovább akkor nincs baj szerintem.Ma már kétszer koppant a buksija igy lehet hogy picit már fáj a feje, igy kapott egy kis nurofent.de gyébként játékos, jókedvû.én tanítgatom leülni, és ott vagyok vele, de sajna ezekbõl az esésekbõl tanul.Hamar megtanulja mi mizog, mi ingadozik, mikor esik nagyot.nemtudom mindentõl megvédeni, de már ügyeskedig látom.
Az én kisfiam is csetlik-botlik, fõleg, ha fáradt. Legtöbbször nem sír már, csak meglepõdik, hová került, valószínûleg hozzászokott a kisebb esésekhez. Persze én mindig aggódom, de látom, hogy nincs baja. Ha mégis sír, megölelem, megpuszilom, és már megy is tovább.
Én kisfiam 9 hónapos, most gyakorolja az állás mûvészetét.:) Szegény gyerek néha megfeletketik hogy õ még nem a legstailabb, így mindennap olyanokat zuhan, de röhög magán:) szal nem hiszem h baja lesz.

Lehet attól baja a motornak, ha álló helyzetben bőgetem? Dieseles motor.

Legjobb válasz: Hideg motornál gátrepedés,meleg motornál túlfogyasztás.Ha bõgetni akarsz valamit,vegyél tehenet,ne autót.

Hideg motornál gátrepedés, meleg motornál túlfogyasztás.Ha bõgetni akarsz valamit, vegyél tehenet, ne autót.
Meleg motornál nem, de neked igen ha a szomszéd megunja, kijön és a szádba nyom egy sportkipufogót...
Nem, de miért tennéd?
Nem lesz baja, mikor elromlott a generátorom, mindig bõgettem kb fél percet a motort indulás elõtt h töltõdjön az akkumlátor.
Hát ne szabályzóig nyomjad. És ne hideg motorral. És ne hosszú távon, mert ilyenkor nem kap elég hûtést a motor.(nincs menetszél.)
Nem használ neki, a diesel fõleg nem szereti, 80%-ánál nagyobb fordulatot.
Hideg motor esetén lesz neki baja, illetve a maximális fordulat közelében se nagyon szeret mûködni a dízelmotor.
Ha emiatt aggódsz, akkor ne menj be mikor mûszaki vizsgáztatják az autódat- sírni fogsz ha meghallod a környezetvédelmi mérésnél:)
Azt tudhatnád hogy kb negyed fordulatnál már teljesen tölt a generátor. 1500 nál.

Lehet attól baja a nyuszimnak ha szőlőmagot evett?

Azt olvastam mérgez? is lehet..

Legjobb válasz: nyugi, nem lesz gond. kivéve ha 10kg szõlõt beletömtél.

nyugi, nem lesz gond. kivéve ha 10kg szõlõt beletömtél.
A kérdező hozzászólása: 1 db szõlõmagot evett.
A kérdező hozzászólása: szõlõt ettünk a barátnõm és kimentem a szobából és mire visszajöttem a nyuszkó már a szõlõt rágcsálta.
Én is azt olvastam hogy mérgezõ, én nem etetem szõlõmaggal a nyuszimat, hanem kimagozom.Különben én is úgy szoktam enni. acolan
Nem.
naná, hogy lehet baja! kicsapódik az elsõ hûtõbordánál hidegebb dolgon a pára a gép belsejében!

Lehet attól baja a cicámnak, ha sokszor váltogatom, hogy milyen fajta ételt adok neki vagy lehetőleg mindig ugyanazt kapja, hogy megszokja a szervezete?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem baj, mert az én cicám is eszik házi kosztot, meg különféle tápot, konzervet, szalámit. Persze õk is megtudják különböztetni, hogy melyik a drágább kaja. :):)

Szia. Szerintem nem baj, mert az én cicám is eszik házi kosztot, meg különféle tápot, konzervet, szalámit. Persze õk is megtudják különböztetni, hogy melyik a drágább kaja. :) :)
Én szintén váltogatni szoktam. Egyrészt azt gondolom, hog változatosabb, és kifejezetten nem is akarom, hogy egyfajtát egyen, mert ha esetleg azt nem tudom megszerezni, akkor nehogy már ne fogadjon el mást. Másrészt pedig anyagi okokból is, szoktam azt venni, ami éppen akciós. A cicám nagyon jól fogadja, mindent hihetetlen jó étvággyal megeszik, és teljesen egészséges.
Én is többféle táppal etetem a cicámat, mert magamból kiindulva, én sem szeretném minden nap ugyan azt enni. :DD
Váltogatni kell, mert Te sem szeretnéd nap mint nap ugyanazt enni, még ha a kedvenced is. Idõnként csinálhatsz olyat is, hogy megfõzöl egy csirkecombot, apróra darabolva fõtt rizzsel összekeverni. Ez amiatt hasznos, ha netán valami miatt diétáztatni kellene, ne akkor találkozzon elõször vele.

Lehet attól baja a magzatnak, ha vérszegény vagyok?

Gondolom laborban észreveszik, de én a 14. héten voltam el?ször, még nincs eredmény. Uh-n nem mondták, hogy baj lenne, a korának megfelel?en fejl?dik. Vagy az nem is látszana?

Legjobb válasz: Szia! Én végig vérszegény voltam, hiába szedtem a vasat, sõt szülés után is az maradtam, sokára rendezõdött. Egészséges, normális súlyú lányom született, nálunk ebbõl semmilyen baj nem lett.

Szia! Én végig vérszegény voltam, hiába szedtem a vasat, sõt szülés után is az maradtam, sokára rendezõdött. Egészséges, normális súlyú lányom született, nálunk ebbõl semmilyen baj nem lett.
Nálunk sem volt baj. Állítólag nem túl jó a babónak, de szerencsére nálunk tényleg semmi gond nem volt, normális súllyal is született (3570 g, 37 hétre.)Én viszont nagyon nehezen jöttem helyre. Sok vért is vesztettem, és emiatt aztán 2 napig fel se tudtam kelni az ágyból.
A kérdező hozzászólása: Az elsõvel a 3. trimeszterben voltam vérszegény. 4, 17 kg lett, de én is sok vért vesztettem, másnap elájultam. 2 napig nem is engedtek egyedül felkelni az ágyból. Ez volt 15 hónapja, azóta azt hittem rendezõdött. De ezek szerint mégsem. Remélem nem vagyok az elejétõl kezdve vérszegény.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!