Találatok a következő kifejezésre: Lehet akkor ha megvan a (59 db)

Emelt szintű érettségire (szóbeli), csak akkor lehet mennni ha megvan a 12% irasbelin?

Mi a teendő akkor, ha valakinek nincs meg az emelt szintű írásbelin a 12% (pl.: kémia) ? Bekell még menni az adott intézménybe ahova a vizsgázó kilett írva szóbelizni, vagy ha nem jogosult a szóbeli vizsgára (nincs meg az irásbelin a megfelelő %os minimum) akkor már else kell mennie sehova?

Legjobb válasz: El se kell (különírva) mennie, szinttõl függetlenül csak 12%-ot elérõ írásbelivel lehet szóbelizni.

El se kell (különírva) mennie, szinttõl függetlenül csak 12%-ot elérõ írásbelivel lehet szóbelizni.

Lehet akkor szeretkezni, ha megvan a menszesz?

Meg nem probaltam, csak erdekelne

Legjobb válasz: Szia! Igen lehet szeretkezni, csak gusztus kérdése. De ha már megteszitek akkor figyeljetek arra hogy a fiú alaposan megmossa a nemiszervét, mert ilyenkor könnyebb elkapni bacikat. Ha lepedõt rak a lány maga alá, akkor az ágy sem lesz maszatos és természetesen az aktus után is meg kell mosakodni.

Szia! Igen lehet szeretkezni, csak gusztus kérdése. De ha már megteszitek akkor figyeljetek arra hogy a fiú alaposan megmossa a nemiszervét, mert ilyenkor könnyebb elkapni bacikat. Ha lepedõt rak a lány maga alá, akkor az ágy sem lesz maszatos és természetesen az aktus után is meg kell mosakodni.
Egy sötét törölközõ a csípõtök alá és hajrá.A nõ sokkal kívánósabb, mint mensi nélkül:) De ha nincs hozzá gusztusotok, akkor nem kell erõltetni.De találkoztam már olyan pasival is, akit beindított, ha egy nõ menstruál.Megérezte a kisugárzását, és agyon sem lehet csapni.Ismertem olyat is, aki kifejezetten undorítónak tartja.Van aki azt mondja, hogy az utolsó 1-2 nap, amikor már nincs sok..
Ha tampont használsz, akkor szinte semmi gusztusbeli zavart nem okoz az elõjáték. Hiszen olyan mint máskor, csak egy cérna is lóg kifelé. HA gumit használtok, nem is maszatolod össze a fiút. És a végén esetleg te veheted le róla. Kicsit jobban ogafigyeltek a higiéniára és kész.
Orvos szerint, ha tartós kapcsolatban élsz, lehet, igen. A lényeg, hogy egyikõtök se undorodjon tõle hisz azért kicsit véres leszel itt-ott.. Nekem sem volt akadály soha és páromnak sem:) De a tisztálodásra figyelj!!
Én szoktam érezni, hogy most a vértõl vagyok nedves, és egészen más érzés, szerintem jobb akkor csinálni, amikor nincs meg, de az igaz, hogy akkor valahogy mindig megkívánjuk....
ilyenkor jobb ovszerrel védekezni fõleg az elsõ néhány napban amikor még erõs a vérzés. nagyon figyeljetek a higéniára elötte és utána is mind a ketten mosakodjatok meg!amugy meg valoban csak gusztus kérdése
Érzésre teljesen mindegy hogy csak a endveségtõl csöpög, vagy a vértõl is. Egy sötét törölközõ, némi tisztaság, és gusztus kell hozzá. Meg persze kicsit több odafigyelés, mert a nõ ilyenkor érzékenyebb is.
Lehet, csak hat...ilyen vertocsaba nem biztos, hogy kellemes lesz.
ma mar mindent lehet, de nem ajanlatos, mert fertozest kaphat a no, meg higieniai xempontbol sem vmi jo

Pontosan hány éves kortól lehet elkezdeni B-s jogsira a tanulást? 16, 5 éves kortól már lehet? Ha igen, akkor 18 alatt nem is lehet vezetni, ha megvan már a jogsi?

Legjobb válasz: De lehet ! 17 évesen megkaphatod amikor be töltötted a 17. életévedet már mehetsz forgalmi vizsgára és a jogsit is úgy kapod meg! Önállóan vezethetsz 17 évesen!

De lehet ! 17 évesen megkaphatod amikor be töltötted a 17. életévedet már mehetsz forgalmi vizsgára és a jogsit is úgy kapod meg! Önállóan vezethetsz 17 évesen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ha megvan a menstruációm akkor mért nem lehet sex-elni? :O

És maszturbálni lehet olyankor?

Legjobb válasz: lehet csak elég undorító sztem :)

lehet csak elég undorító sztem :)
A kérdező hozzászólása: És maszturbálni lehet olyankor?
lehet. ha te azt élvezed, hogy a vérben nyúlkálsz.. :)

Valaki lehet akkor is várandós, hogy ha megvan a menstruációja?

Hallottam már olyanról, hogy valakinek nem késett semennyit sem a menstruációja, meg jött neki ugyanúgy ahogyan szokott, és terhesség alatt is meg volt neki. ilyen el?fordulhat? lehet attól tartani, hogyha meg jön a havi menstruáció, akkor is lehet valaki várandós?

Legjobb válasz: igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.

igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: orvosnál nem voltam, de teszteltem :) negatív lett így 2 hónap távlatából, szóval remélem most már nincs min aggódnom :)
A kérdező hozzászólása: oké :) leírom. várom már hogy végre meg tudjam, hogy mi is van most :) :)
nemhiszem hogy terhes vagy:) de kedden ha mész orvoshzo utána ird le mi volt kérlek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kb. 2hónapja voltunk együtt a barátommal, és megjött a menstruációm, de sokkal kevesebb volt mint az elõtt, aztán nemrég megjött ugy ahogy régebben... csináltam kb. 1 hónapja 2tesztet mind a kettõ negativ lett, és semmi jelét nem látom a terhességnek, de kedden az orvosnál fogok kezdeni. azért ha valakinek valamilyen észrevétele van a dologgal kapcsolatban, akkor válaszaitokat irjátok le :)
Nekem van 3 lányom és közülük az egyik menzesz alatt fogant, igaz h a végefelé jártam már, de véreztem, a 3. lányomnál véreztem az elsõ 3 hónapban. az elsõ menzesz épp olyna volt mint általában, viszont a másik 2 alkalommal már kevesebb volt mint szokott. Ebbõl már éreztem h valami van:) Szóval lehet valaki terhes akkor is ha menstruál, de az biztos h nem úgy menstruál mint elõtte.
Nos, ismeretségi körömben 2 emberrõl tudok, akik azt mondták megjött neki terhesség közben, és h jaj szegények õk nem tudtak semmirõl, és már ugye nem lehetett abortálni. (Jelenleg anyuka mind2 17 éves fejjel.) Nos, hazugság. Mármint a jelenség nyilván létezik. Van olyan ritkán h megjön...de(!) az nem ugyanolyan, szóval bõven van különbség, és aki ezt nem veszi észre, vagy elbagatellizálja, és homokba dugja a fejét, az szimplán hülye. 21/F
A kérdező hozzászólása: és nagy ilyenre az esély?
helyesbitve tudok egy 3 hónapig menstruáló anyáról..(kislány)-.-'xDUgy kellett neki
én is tudok egy 3hónapos menstruáló terhes LÁNYról
jolvan akkor megnyugodhatsz:)

Ha megvan a menzim akkor is lehet az Aviva tornat csinalni?

Legjobb válasz: igen csak akkor nem szabad intenzíven végezni az összeszorítós és ehhez hasonló gyakorlatokat

igen csak akkor nem szabad intenzíven végezni az összeszorítós és ehhez hasonló gyakorlatokat
A kérdező hozzászólása: akkor milyen gyakorlatokat lehet végezni? Mert már sokat olvastam itt hogy nem kell semmi mást csak a 18 gyakorlatot. Kezdö vagyok sajna, nem nagyon értek hozzá, Könyvben pedig elég bonyolultan van írva :/ Amúgy köszönöm válaszod :)
Én az elsõ kettõ maximum 3 napot kihagyom, de utána simán.
Az Aviva módszer Egyszerû gyakorlatát a 18 gyakorlatot a menszesz 3. napjától lehet végezni, attól függõen, hogy mit szeretnél vele elérni. Ha babásodni szeretnél, akkor a 3. naptól (28 napos ciklus idején) a 14. napig, onnan pedig az ovulációs gyakorlatokat érdemes. A tornát fürdés után végezd, majd ülj meleg takaról alá, felhúzott lábakkal. Kortyolgass meleg teát, vagy valami mást, ami meleg. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Már azóta tornáztam 2 x de szerintem konybol nagyon nehéz, nekem nem forrosodik be a hasam alja ahogy azt mások is irják. szerintem rosszul csinálom :/ Nem lehet letolteni dvd-t?

Ha megvan a menstruáció akkor lehet hajat festeni? Be fogja fogni?

Vasárnap jött meg,és Pénteken este kezdem el enni a fogamzásgátlót.Péntek este ha befestem a hajam,ki fogja dobni?Még sohasem próbáltam,de sajnos ?szülök elég keményen,mivel festék hiányos vagyok és a hajamon jeletkezik.Szombaton pedig jelenésem lenne,és nagyon csúnya a hajam.

Legjobb válasz: 1000-bõl 1 nõ (kb) az akinek a menstruációja kihatással van haj vegyi kezelésére (dauer, festés... mi egyéb) Nem hiszem hogy gond lenne belõle.

1000-bõl 1 nõ (kb) az akinek a menstruációja kihatással van haj vegyi kezelésére (dauer, festés... mi egyéb) Nem hiszem hogy gond lenne belõle.
hát nekem nem fogja be olyankor...
egyénfüggõ próbáld meg. Errõl a témáról nagyon megoszlanak a vélemények. Nekem befogja a festék, csak nem lesz olyan intenzív szép színe mint szokott lenni, olyan alap lesz..
ennél jóval sok nõnek okoz galibát (a szépségszakmában dolgozok). Jobb ilyenkor kivárni azt a pár napot....
Állítólag nem, de szerintem megér egy próbát. Semmi tudományos alapja nincs, hogy olyankor nem fogná be a festék, szóval én azt mondom hogy nyugodtan festheted. Még aki nagyon hisz benne az is azt mondja amúgy, hogy csak a menzesz elsõ napjaiban tilos... Szóval a péntek az már mindenféleképpen oké, ha babonás vagy ha nem :)

A Slenderben ha megvan a 8. -cetli, akkor mindenképp elkap, vagy valahogy túl lehet élni?

mert valaki azt mondta nekem hogy iszonyat nehezen de meglehet találni valami titkos kijáratot és akkor nem kap el és túlélted,de eddig mindenhol azt írták hogyha megvan a 8.-ik akkor elkap,hát nem tudom :S de valahogy csak túl lehet élni,hülönben semmi értelme nem lenne,vagy mindenképp halállal végz?dik?

Legjobb válasz: igen, túl lehet élni , érdemes videókat nézni róla. ahol végigviszi . és akkor látod azt a "titkos ajtót" (:

igen, túl lehet élni , érdemes videókat nézni róla. ahol végigviszi . és akkor látod azt a "titkos ajtót" (:

Pest megyében hol lehet venni kiégethető gyurmát? És ha megvan a gyurma akkor hogy kell csinálni fülbevalót?

Pest megyében keresek olyan boltot ahol lehet venni kiégethető gyurmát. találtam pár boltot ami a közelben van,de azok honlapját megnéztem és nem találtam ilyen kiégethető gyurmát. szóval vehetjük úgy hogy a google most használhatatlan. és nem az lenne az utolsó kérdésem. ésha megvan a gyurma akkor hogy tovább? csak simán megformázom? nem kell semmi alá hogy pl:ne ragadjon le. valahol írták hogy be szokták hintőporozni,stb. és néha megreped amikor kisütöd. ez ellen lehet tenni valamit?

Legjobb válasz: Szerintem rendelj webshopból, az a legegyszerûbb, és olcsón ki is hozzák. Én leginkább kézzel szoktam formázni, de pl egy sliccer, vagy szõnyegvágó vagy mi mindenképpen hasznos lehet, hintõporozni nem szoktam, de alátét kell, én sütõpapírt használok, illetve ami még kell szerelék, mint fülbevaló alap, szerelõpálca, pillanatragasztó lánc ilyesmik. Megrepedni nem fog, én 2 éve gyurmázgatok és még sosem repedt meg semmi. Sok sikert:)

Szerintem rendelj webshopból, az a legegyszerûbb, és olcsón ki is hozzák. Én leginkább kézzel szoktam formázni, de pl egy sliccer, vagy szõnyegvágó vagy mi mindenképpen hasznos lehet, hintõporozni nem szoktam, de alátét kell, én sütõpapírt használok, illetve ami még kell szerelék, mint fülbevaló alap, szerelõpálca, pillanatragasztó lánc ilyesmik. Megrepedni nem fog, én 2 éve gyurmázgatok és még sosem repedt meg semmi. Sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Nem.
Amíg nem fejezõdik be a menstruáció, nem szabad kúpot használni. A "codálatosz" cickafarkfû ülõfürdõrõl meg annyit, hogy 3 keresztes (konkrétan málnaszörp-szerû) vizeletet köszönhettem neki, üvöltõ fájdalommal és kórházi ellátással. Pedig még a kádat is patentra kitakarítottam, a füvet is úgy készítettem, ahogy a nagy könyvben írják. A doki szerint a leggondosabban leszûrt lé is tartalmazhat darabkákat, meg felkúszik a húgyúton (mint nekem) és kész a baj. Én azóta semmibe bele nem ülök, még ha kényszerítenének sem! :) De ha valakinek tetszik, csinálja. De azt sem akkor, amikor menstruál. Akkor minden "belsõ cucc" szabad, védtelen.
A huvelygyulladás gyógyításához elobb meg kell tudni, mi okozza a panaszokat-gomba, baci... ehhez huvelykenetet kell vennie a nogyogyásznak és vizeletmintát-mert átterjedhet a hugyutakra is a fertozés, hogy a laborban megállapítsák, vagy bakterologus is megcsinálhatja a vizsgálatot. A kórokozot ki kell irtani-szájon át és/vagy helyileg, huvelyben alkalmazott szerekkel. Ujra kenetet kell venni a huvelybol és ha negatív az eredmény, eltunt a korokozo, vissza kell állítani a huvely természetes baktériumflóráját tejsavbacilusokat tartalmazo szerekkel
Ha gombád van, nem szabad cukros, élesztos, tartosított ételeket enned, kevés hust egyél.Nézz utána a Candida diétának.
Az ezustkolloid természetes gomba, baci és virusolo. Belsoleg szedni és irrigálni is lehet vele: Dr Juice ezustkolloid és Dr Juice Feminakit irrigátor
Csinálhatsz gyogynovényes ulofurdoket is:cickafark, koromvirág, diolevél teábol vagy levendula illoolajjal. Végezhetsz huvelyoblítést cickafark, koromvirág teával, rozsa-levendula illoolajjal-vízzel higitva, teafaolajos irrigálást.Olvass utána ezeknek.
Semmilyen tusfürdõt/szappant ne használj az intim részen!!! Csak tiszta vízzel vagy cickafarkfû teával mosakodj ezen a területen. -csak 100% pamut fehérnemût használj, amit minden mosáskor fõzz ki, és nem árt vasalóval átgõzölni. - az intim betétbol, pamutot, légáteresztõset használj, semmiképpen ne legyen illatos. Az intimbetétet naponta többször cseréld, és csepegtess a betétre 1-1 cseppet a teafa-, és a levendula illóolajból. Ne használj tampont. Nagyon jo az anionos betét. -az altest környékére 1x használatos törölközõt használj, azaz mindig tisztával töröld magad. -semmilyen intim törlõkendõt és kencét, ne használj! -ha lehet óvakodj a közvécéktõl, ha nem tudod ezt elkerülni, akkor ügyelj rá, hogy semmiképpen ne ülj a deszkára, és mindig moss elõtte és utána kezet. -lehetõleg kerüld a szûk alsónemût, és az olyan nadrágokat/nejlon harisnyanadrágot, amik szorosan rád tapadnak, és nem tud szellõzni a bõr. a tanga a legrosszabb választás, mert átkerulhetnek a baktériumok a végbeledbol a huvelydbe -amig a fertozés fennáll, keruld a sexet, és ha már gyogyult vagy, akkor is figyelj arra, nehogy a partnered visszafertozzon
Az akut hüvelygyulladás általában felfázás, antibiotikum-szedés, fogamzásgátló szerek, vagy fertõzött fürdõvíz miatt alakul ki. A szervezet méregtelenít A hosszú idõn át fennálló, idõszakos fellángolásokkal súlyosbított gyulladásoknál a betegség okai a szervezeten belül keresendõk. Ha az immunrendszer és a hüvely helyi védekezõmechanizmusai legyengülnek, akkor a hüvelyben jelen lévõ baktériumok és/vagy gombák – melyek egészséges nõknél is jelen vannak, de panaszokat nem okoznak – túlszaporodnak, és különféle gyulladásos tüneteket okoznak. • Érdemes tudni! Más esetekben a szervezetben felhalmozódó salak- és méreganyagoknak „köszönhetõ” a gyulladás. Ilyenkor a kiválasztás szokásos csatornáin keresztül – széklet, vizelet, verejtékezés – a felesleges vagy kóros anyagcseretermékek már nem képesek teljes mértékben kiürülni a szervezetbõl. Ezért a test – vészreakcióként – további útvonalakat keres, például a hüvelynyálkahártyán keresztül, vagy bõséges menses formájában távolítja el a toxinokat. Ezek azonban erõsen ingerlik a szöveteket, és gyulladásos reakciót okoznak, baktérium- vagy gombafertõzés nélkül is. Komplex kezelés kell! Minél elhúzódóbb lefolyású a hüvelygyulladás, annál kevésbé hat rá az antibiotikum. A megfelelõ eredmények elérése érdekében olyan módszereket kell alkalmazni – a hüvelyi pH-egyensúly helyi védelme és regenerációja mellett –, amelyek a szervezet egészére, így az immunrendszerre is kedvezõ hatást gyakorolnak! Tehát segítik kiürülni a felhalmozódott kóros anyagcseretermékeket, és az anyagcsere helyreállításával gátolják az új toxinok túlzott mértékû keletkezését. A terápia kezdetén kötelezõ a szülész-nõgyógyász szakorvosi vizsgálat, a citológiai vizsgálattal egyetemben, a kórokozók kimutatása miatt. Vérvizsgálat is ajánlott a Chlamydia- és a Candida-fertõzés szûrése miatt! A vizsgálati eredmények megvárása nélkül is érdemes elkezdeni a szervezet méregtelenítését, például léböjtnapokkal vagy léböjtkúrával, infraszauna-használattal, nyiroktisztító készítmények szedésével, rendszeres mozgásprogramokkal, gyógyteákkal. Esetenként különbözõ diéták – krumpli-, Candida-diéta, reformtáplálkozás – bevezetése is javasolt. Természetes csíraölõket használj! A hüvely és a szeméremtest helyi kezelése már az elsõ tünetek jelentkezésétõl kötelezõ természetes gomba-, baktérium- és vírusölõ szerekkel és gyulladáscsökkentõkkel. Így például hasznos a hígított grépfrútmag-cseppel, jódtartalmú készítményekkel, továbbá gyógyteákkal – zsálya, kamilla – és illóolajokkal – például levendula, teafa – való hüvelyirrigálás és külsõ lemosás. Jó tudni! * A hüvelyregenerációt és a megelõzést segítik a tejsavbaktérium-tartalmú kúpok és a tejsavas irrigálás. * A hüvely baktériumflórája szoros kapcsolatban van a vastagbél baktériumflórájával, ezért a bélbaktériumflóra-rendezés is elengedhetetlen. (Hylak forte) * Az immunerõsítés már a kúra kezdetétõl fontos sajátvér-injekcióval vagy gyógynövényekkel, úgymint macskakarom, lapacho tea, Echinacea. * Mosószer-, kozmetikum-, óvszer-túlérzékenység és a cukorbetegség is provokálhat hüvelygyulladást! * Segíthet még a problémán a vízfürdõkúra, az akupunktúra, a neurálterápia, a moxa terápia, a reflexológia, a fitoterápia, a homeopátia és a lelki háttér tisztázásához a kineziológia.
Várd meg, amíg elmúlik a menstruációd, aztán használd a kúpokat. Mit mutatott ki a tenyésztés?Milyen kúpot használsz?
A kérdező hozzászólása: azért mert elkaptam vmi szar fertözést -.-"
Miért van szükséged a kúpra? Egyébként most ne kúpozz.
A kérdező hozzászólása: az a baj h pont ma jött meg és ma kezdtem el használni a gyogyszert is. most akkor milegyen? várjam meg amig elmulik a vérzés és utánna folytassam a kúpot? vagy hogylegyen??
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!