Találatok a következő kifejezésre: Lehet akkor ha (11420 db)

Szóval? 15 év fényközeli sebességgel az a földön 2 millió év? Ez hogyan lehet? Akkor ha valaki kiindul az űrbe azt kéne látnom hogy szinte áll, de ez nem lehetséges mivel fénysebességgel halad. Akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Te értettél valamit ebbõl egyáltalán? A jelenség pontosan azt mondja, hogy ha 15 évet mész csaknem fénysebességgel - és úgy, hogy a végére vissza is jössz a Földre - akkor közben itt a Földön eltelhet akár 2 millió év is (attól függ, hogy milyen gyorsan mész. Ha lassabban, akkor lehet, hogy csak 1000 év - ha gyorsabban, akkor lehet 100 millió év is). Ha a Földrõl képes lennél látni az illetõt, akkor azt látnád, hogy nagyon lassan jár az órája.

Te értettél valamit ebbõl egyáltalán? A jelenség pontosan azt mondja, hogy ha 15 évet mész csaknem fénysebességgel - és úgy, hogy a végére vissza is jössz a Földre - akkor közben itt a Földön eltelhet akár 2 millió év is (attól függ, hogy milyen gyorsan mész. Ha lassabban, akkor lehet, hogy csak 1000 év - ha gyorsabban, akkor lehet 100 millió év is). Ha a Földrõl képes lennél látni az illetõt, akkor azt látnád, hogy nagyon lassan jár az órája.
Bizony ígyvan. És pont emiatt gyakorlatilag fénysebesség alatti jármûvel simán elérhetõek a távoli rendszerek is. Mindössze a fénysebességet kell megközelíteni. Így elérhetõ, hogy egyetlen (saját idõszámításunk szerinti) év alatt elérjük pl akár az M31 galaxist is. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a kintiek, otthonmaradóak számára sokkal gyorsabban telik ugye az idõ, így régen akár az egész emberiség kihal, mire odaér az az egy szem hajó a céljához.
A kérdező hozzászólása: de miért?
Mert így mûködik a világunk. Viszont ez csak a fénysebesség közelében érdekes: pl. a fénysebesség felénél (ami szintén iszonyú gyors) talán 15% a változás... 1 évet mész, és közben kívül eltelik 13 hónap.
Hát igen elég érdekes de az a lényeg hogy ez lehetetlen a mai világban egyébként én ezt el sem tudom képzelni eleve a fény is megnyúlik ilyen sebességnél gondoljunk csak arra mikor az autóval hirtelen nagy sebességet érünk el szinte az ülésbe nyom akkor a fénysebességnél ennek az erõnek a több ezerszeresét tapasztalhatnánk... bonyolult ez a dolog :D
"mikor az autóval hirtelen nagy sebességet érünk el szinte az ülésbe nyom akkor a fénysebességnél ennek az erõnek a több ezerszeresét tapasztalhatnánk..." Ez csak gyorsulásnál van, ne keverd a dolgot! A Föld forgása miatt nagyjából hangsebességgel mész mindig, aztán észre sem veszed. Az ûrben is csak az lenne a gond nagy sebességeknél, hogy nagyon gyorsan nagyon sok szemetet összeszednél, és ezt nem bírja ki az ûrhajó.
A kérdező hozzászólása: Mi lehet .... KEZDÕDIK A KÉRDÉS?
a viszonylag gyenge hardver és az optimalizálatlan android...

Hogyan tudok Vista helyett xp-t feltenni? Hol kell beirnom a C: format-ot (vagy format C:-t), es mi lehet akkor, ha azt irja ki, hogy nem talalja a C meghajtot es ezert leall a telepites?

Legjobb válasz: aham... aki csak ennyire ert hozza, az szerintem jobb ha tapasztaltabb felhasznalora bizza az ilyen dolgokat, mert tobb kart csinal mint hasznot!

aham... aki csak ennyire ert hozza, az szerintem jobb ha tapasztaltabb felhasznalora bizza az ilyen dolgokat, mert tobb kart csinal mint hasznot!
Hello Windows-ból próbálsz telepíteni? Mert az úgy nem jó! Bootolva kell a bioszból és akkor nem megy a windows telepítés közben és a telepítésnél megkérdezi hogy akarod-e formázni a gépet vagy sem! egyébként meg Vista a jobb :D
Nem azt írja ki, hogy nem talált merevlemezt? Feltételezem, hogy laptopod van. Menj be a BIOS-ba és az AHCI mode-ot állítsad Disable-ra. És itt egy kis segítség a telepítéshez: http://ikportal.extra.hu/index.php?option=com_content&task=v..

Mi vaj lehet akkor ha a maf szenzor csatlakozoóját lehúzom és úgy járok az autóval?

Észre vettem hogy az autó kicsit fullad hirtelen gázadásnál,és mintha kevesebb erő lenne a kocsiban.. kitisztitottam a légszűrőt,csöveket mindent,de akkor is fenn áll a hiba.Aztán lehúztam a maf szenzor csatiját és a hiba megszünt. Próbáltam kitisztitani a szenzort is de nem vezetett eredményre. Igyhát gondoltam addig amig nem nézetem meg egy szerelővel, járok szenzor nélkül. Lehet e valmi baja az autónak szenzor nélkül? Azt hozzá tenném hogy az autó nagyon sokat fogyaszt,de lehet hogy szenzor nélkül a fogyasztás is megjavul?!

Legjobb válasz: *Mi baj lehet* Elnézést a helyesirási hibákért! Siettem :)

A kérdező hozzászólása: *Mi baj lehet* Elnézést a helyesirási hibákért! Siettem :)

Mi baj lehet akkor, ha ránézésre inkább színtelen a spermám, mint fehét?

Legjobb válasz: Szerintem nincs semmi baj, a sperma lehet szintelen meg fehér is

Szerintem nincs semmi baj, a sperma lehet szintelen meg fehér is
A sperma fõként 2 részbõl áll: az átlátszót a prosztata termeli ennek fõként síkosító és hordozó szerepe van. A fehér tartalmazza a hímivarsejteket amibõl a kisbaba lesz, ezt a herék termelik. Ha 20éves kor körül is még nagy többségben lesz az átlátszó rész keress fel egy urológust és csináltass egy spermatesztet. üdv Crea

Mi bajom lehet akkor ha túl sok húst eszek?

Legjobb válasz: Aki hajlamos a köszvényre, azt is okozhat a túlzott húsfogyasztás. Galád egy betegség.. nézz utána a googli-ban.

Aki hajlamos a köszvényre, azt is okozhat a túlzott húsfogyasztás. Galád egy betegség.. nézz utána a googli-ban.
Köszvény az tipikus ebben az esetben. Régen nem véletlen volt a gazdagok betegsége.
Az ember nem ragadozó, húsevõ állat. Szükség van valamennyi fehérjére akár hús formájában is, de az alapelv, hogy nem húst eszek valamivel hanem valamit eszek egy kis hússal néha. Az lehet a baj, hogy a szervezetünk nincs felkészülve olyen nagy mennyiségû húsra, mint amit a legtöbben elfogyasztanak, és ez egyensúlyzavart okoz számos területen. Pl. az is mutatja, hogy fõleg növényevõk vagyunk, hogy a bélrendszerünk hosszú. A húsevõké rövid, mert a hús könnyebben emészthetõ, mint a rostos növények. Ebben a hosszú bélcsatornában viszont a hús túl sokáig tartózkodik, megrohad (ettõl lesz büdös a széklet), és közben méreganyagok szívódnak fel belõle. És a hús végsõ soron savvá bomlik le. A nagy mennyiségû savval a szervezet nem tud mit kezdeni, és ez is mindenféle problémát okoz. (A neten megnézheted az elsavasodás következményeit.)
Elhízol, esetleg érelmeszedést okozhat.Egyél sok zöldséget, körítést és kevesebb húst, az egészségesebb.
Természetesen lehetnek hosszabb távon egészségügyi gondok, de ez NEM TÖRVÉNYSZERÛ. Nagyapám egész életében nagy húsrajongó volt, minden étkezésében jelen volt, mégis 82 éves koráig élt...nem kell rögtön megrémíteni a Kérdezõt.
Semmibõl se egyél túl sokat!
Mindenki azzá válik, amit élelemként fogyaszt. Amugy roppant egészségtelen a hús!. Az állatok hormonkezeltek, mindenfajta oltást, injekciót kapnak. Az Állam is óvja a polgárokat tõle, de nem fogadnak szót az emberek, hiába emelik a hús árát, ugy tesznek, mintha mi sem történne.
vérfarkassá változol
02-20 22:25 -> LOL :) )))))
Szia! Nálam is pattanások jöttek ki, elsõsorban a rántott, zsíros, szaftos húsoktól. Több tejterméket túrót, sajtot (kefírt, ha bírod) zöldséget egyél. A sok olaj-sok hús a legrosszabb párosítás (koleszterin), én kb 5éve figyelek erre kicsit, és azóta nincs pattanásom:)
Ha sok húst eszel, akkor például nem fogod tudni, hogy mik azok az ikes igék. Ez komoly! Tudományosan megalapozott és kizárólag az ilyen hülyékre vonatkozik, mint te.
megüli a gyomrodat, nehezebb az emésztés, fáradtabbnak érze magad, és még azt is mondják, agresszívabb leszel..
Rengeteg savad lesz a gyomrodban, és ettõl más betegségek is kialakulnak...Pl Gyomorfekély... Más tünetek:Pattanás, rosszullét, émelygés, hányinger. Kicsit változtass bogaram:)
Magas koleszterinszint és köszvény.Utána pedig ezekbõl kialakuló keringési és bõrbetegségek.(fájdalmas és nem fájdalmas együtt)
a fent felsoroltak miatt hosszú távon rákot is okozhat...
Elsavasodik a szervezeted is nem utolsó sorban..., a túl sok nem jó, csak mértékkel!!;)
A kérdező hozzászólása: hmm hát köszi, csak azért kérdem mert általában elég sokat eszek húst és olyan üresnek érzem a fejemet mostanában meg nem igazán vagyok kipihent, és 19 éves fiú létemre eléggé ilyen pattanásos a nyakam is. az is lehet a túl sok hústól? elhízástól nemigazán félek, egyszerûen akármenniyt eszek nem hízok el, igaz testesebb vagyok(kb 176cm/78kg) de egyáltalán nem nézek ki kövérnek, csak a hasam nagyobb valamivel az átlagnál de ez gyerekkorom óta ilyen már.
jó és mi a helyzet a testépítéssel, ott muszáj enned sovány szárnyas húsokat az izom felépítése és megõrzése végett. szerintem még mindig egészségesebb zöldségeket, rizst és szárnyasokat fogyasztani mint a mai modern társadalomban elterjedt "szenny" kajákat...

Ha valaki kiteszi a közösségi oldalra egy ismerõsével tett beszélgetését, ami a másik fél számára kellemetlen lehet, akkor ha kéri a másik fél hogy vegye le, nem teszi meg, ezzel sérti a másik embert?

azt mondta a haverja mindenki kitehet azt amit akar fészen . ebben az esetben nem !

Legjobb válasz: a facebookhoz. jelented, hogy ez a tatrtalom számodra sértõ

a facebookhoz. jelented, hogy ez a tatrtalom számodra sértõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget

Szerintetek mi bajom lehet akkor, ha kb egy héten keresztül minden nap, napi 1-2 szem algo flex fortet beveszek?

Okozhat bajt a szervezetembe? Vagy rászokhatok? SEGÍTSETEK!

Legjobb válasz: miért vennél be, ha nem fáj a fejed?

miért vennél be, ha nem fáj a fejed?
Semmi. De mégis minek akarod beszedni?
A kérdező hozzászólása: Ja hát az van, hogy iszonyú fogfájás gyötör. De nincs idõm fogorvoshoz menni. Egy hete szedem a gyógyszert kb és péntekre kaptam idõpontot a fogászatra. Szóval ezért szedem. Remélem nem lesz bajom.
ha nem vetted észre, én téged most rohadtul megsajnáltalak :D
Üdvözöllek Apuka! A barátnõd sürgõsen menjen el nõgyógyászhoz!
Biztos én vagyok a hülye, de én ezt nem értem.
nem tudja, hogy mikor csurgatta ki a kis ostorosokat
Most akkor, szexeltetek, te kihúztad és folytattátok maszturbálással és nem jött semmi? Érezted h elmentél v az egész alatt nem éreztél semmit se? Vagy egyáltalán nem éreztél még orgazmust és nem tudod elmentél e? Hacsak nem volt emlékezetkiesés az elmenéskor akkor ez elég kamu kérdés.
A kérdező hozzászólása: Éreztem hogy elmentem, csak nem jött semmi!
az meg hogy lehet, hogy elmegy és nem jön semmi??? ez nekem is magas. hányadik menet volt aznap 20-adik? még akkor is valaminek jönnie kéne. (normális esetben)

Mi lehet akkor ha csak csapvizet iszok ami a konyhából, a csapból folyik?

Vesek? kialakulásának esélye vagy egyéb dolgok? Székesfehérvári vagyok. :)

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz tõle.

Semmi bajod nem lesz tõle.
Vesekõ vagy -homok leginkább elsõsorban a krónikus ásványvizet fogyasztók közül kerül ki. Fõleg akkor, ha mindig egyfajtát iszik. Tele van fiatal vesekövesekkel a kórház, akik egyébként egészségesen élnek, és vedelik hektószámra a palackozott b.zivizet. Aztán jön a vesegörcs, amitõl isten óvjon bárkit is. Csapvíz a legegészségesebb.
ez engem is érdekelne:D
Én mindig csapvizet iszom, gyerekkorom óta. Magyarországon igen jó minõségû a csapvíz, attól a pár kisebb országrésztõl eltekintve, ahol kissé arzénos (de ott is meg szabad inni, csak csecsemõk nem kaphatnak belõle).
Én úgy hallottam ( persze lehet hogy butaság ), hogy inkább a palackozott ásványvizektõl lehet bajod, mert túl sok ásványi anyagot tartalmaz, ami felhalmozódhat a szervezetben. Nem tudom, hogy igaz-e.
Semmi bajod sem lesz. Nekem sincs és 36 éve csapvizet iszom. Persze lecsúszik más is, de fõképp csapvíz.
én is csapvizet iszom - sûrûbben mint régebben, és azóta nem annyira erõs a migrénem még fronthatáskor sem -. És mégis sokan leszólják a csapvizet, és a tisztított vízrõl kárálnak(fõleg természetgyógyászok, akiknek szerintem nnicsen semmi kémiai végzettségük. A hülyeség ragadós. Ha vízügyi szakember azt mondja a csapvíz fogyasztható, akkor fogyasztható. Ha meg gond adódik a csapvízzel(mivel azt folyamatosan ellenõrzik) akkor értesítik a lakosságot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!