Találatok a következő kifejezésre: Lehet adni minden (122 db)

Sinlac-ot mindennap is lehet adni? Mint a tejpépet?

Legjobb válasz: szerintem igen, igaz én csak sûrítésnek használom, ha túl hígra sikerül a fõzi, meg a gyümihez, pl ma fagyasztott szilva volt (kiolvadva) sinlaccal. vmelyik nap meggyel adtam.

szerintem igen, igaz én csak sûrítésnek használom, ha túl hígra sikerül a fõzi, meg a gyümihez, pl ma fagyasztott szilva volt (kiolvadva) sinlaccal. vmelyik nap meggyel adtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) Valaki ha tudja, hogy mint a tejpépet is, lehe-e adni? Mondjuk 6 órai vacsinak gondolom... Köszönöm! :)
Persze hogy lehet. Én tejpépet nem is adtam csak azt és volt hogy kétszer is egy nap.
Persze, hogy lehet!Én vacsira adom minden nap!!!
Kislányom is minden nap Sinlacot vacsizik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!:)

Lehet adni minden nap husikát 8 hos babának? Mennyi vizet iszik meg babátok egy nap alatt?

Legjobb válasz: Ha nem sok husit kap naponta, akkor szerintem mehet, de nem baj ha néha kimarad. Az én 8 hónapos lánykám alig iszik néhány kortyot étkezések után/közben. :( Kínálgatom neki, de hiába. Csak elég neki, mert tápszert is bõven iszik még, az meg biztosan fedezi a folyadékigényét. Neked mennyit iszik?

Ha nem sok husit kap naponta, akkor szerintem mehet, de nem baj ha néha kimarad. Az én 8 hónapos lánykám alig iszik néhány kortyot étkezések után/közben. :( Kínálgatom neki, de hiába. Csak elég neki, mert tápszert is bõven iszik még, az meg biztosan fedezi a folyadékigényét. Neked mennyit iszik?
Védõnõm azt mondta, 3-4 nap adjak husit, a többi napon reszeljek sajtot a fõzelékbe, meg lehet túrót is tenni bele (ha illik hozzá). A folyadékmennyiség nálunk nagyon változó, de átlagban olyan 130-150 ml körüli.
A kérdező hozzászólása: Értem a husis dolgot...jajj az én lányom is nagyon keveset iszik alig birok bele önteni 2-3 kortyot naponta, de ö tetrás tejcit iszik mivel kevés a tejcim és azt mondta a védönö, hogy adhatom neki....
Gyümölcshöz inkább keksz vagy babapiskóta a jó.Fõzelékhez pedig akár mindennap a hús.
Mennyi idõs a babád? Nekem azt mondta a védõnõ, hogy nem lehet, hanem adni kell minden nap húst. Kell a megfelelõ fejlõdéshez. Én max 1x egy héten nem adok neki húst.
A kérdező hozzászólása: 6, 5 hónaposak. Én is adok minden nap, csak valahol itt azt olvastam, hogy ne adjunk. A babáimnak az egyik kedvence az alma-banán-csirkehús. Fõleg, amit én csinálok itthon. Köszönöm a válaszokat!
Minden nap ajánlott a hús, ha lehet 3 éves koráig. Lehetõleg csirke, pulyka, hal és heti egyszer vöröshús (pl. marha, borjú, sertés). De pontosan meddig, azt én is szeretném tudni.


Banánt tejpéppel lehet adni minden nap? (7 hós) Emellé szoktam tenni még egy kis más ízt is pl: alma, barack stb.

Legjobb válasz: Mindennap nem adnék,mert szprulàst okoz,bàr a barack lazito,de az alma megint csak szorulàst okoz! Szerintem heti kétszer elegendö.Mellette még annyi iz van,amit màr ehet:cékla,sütötök,répa,krumpli,csirkehus,szilva,körte...Sze rintem naponta dni tulzs.

Mindennap nem adnék, mert szprulàst okoz, bàr a barack lazito, de az alma megint csak szorulàst okoz! Szerintem heti kétszer elegendö.Mellette még annyi iz van, amit màr ehet:cékla, sütötök, répa, krumpli, csirkehus, szilva, körte...Szerintem naponta dni tulzs.
bocs:tulzàs
A kérdező hozzászólása: Eddig adtam elég gyakran. Nem volt szorulás. Ártalmas lehet amúgy, ha minden nap kap?
Nem àrtalmas, ha nincs szorulàs:)

Babának mindig ugyanazt kell adni tízóraira? Tudnátok tippet adni mit lehet adni 7 hónapos babának uzsonnára tejpépen, pudingon gyümölcsön kívül?

Ha gyümölcs kekszel a menü tízóraira,akkor néha ki lehet cserélni babapudingra?

Legjobb válasz: Hidd el, azért mert neked unalmas a menü, attól még az a babádnak nagyon jó.A gyümölcsöket variáld.Alma, banán, sárgabarack, õszibarack, meggy, alma.Hol magában, vagy tejpéppel, kekszel, sinlaccal.Lányom 10 óraira még mindig CSAK gyümölcs, pedig már 2,5 éves, és egyébként nekem is.Fiammal sem tervezem máshogy, õ 6,5 hónapos.

Hidd el, azért mert neked unalmas a menü, attól még az a babádnak nagyon jó.A gyümölcsöket variáld.Alma, banán, sárgabarack, õszibarack, meggy, alma.Hol magában, vagy tejpéppel, kekszel, sinlaccal.Lányom 10 óraira még mindig CSAK gyümölcs, pedig már 2, 5 éves, és egyébként nekem is.Fiammal sem tervezem máshogy, õ 6, 5 hónapos.

Lehet több Sinlacot adni, mint az ajánlott mennyiség?

6 hónapos kisfiamnak nagyon ízlik, és úgy veszem észre határozottan többet enne, mint ami a dobozra van írva (150 ml víz+50 gr Sinlac). De eddig anyatejes volt, így nem értek a tápokhoz. Lehet többet adni vagy, mivel hízlaló, nem ajánlott? Ti mennyit szoktatok adni?

Legjobb válasz: Lehet adni nyugodtan! Semmivel sem hízlalóbb,mint az anyatej.

Lehet adni nyugodtan! Semmivel sem hízlalóbb, mint az anyatej.
adhatsz többet, persze. ha már jönnek a gyümölcsök (alma, banán, barack), azokkal is nyugodtan keverheted, h.több legyen. :)
A kérdező hozzászólása: Itt olvastam, hogy kis súlyú babáknak szokták felírni ezért aggódtam. De akkor megnyugodtam! :) Köszönöm a válaszokat!

Milyen ételek lehet adni 3-4 hónapos kortól a tápszeres csecsemőnek? Recepteket írjatok, mit főzzek a mindig éhes 3 hónapos kisunokámnak és hogyan?

Legjobb válasz: Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes,ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék,ha én nem tàplàltam méghozzà,és anyukàm,vagy anyosom azt gondolnà,éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék,bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres,még nem kapott semmit,szépen fejlödik,és ha sir,az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol,akkor legyen az elöbb pürésitett répa,vagy krumpli,esetleg alma,öszibarack,sütötök.,meggy,de ezeket is egyesével bevezetni,külön külön,egy héten csak egy fajtàt.

Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes, ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék, ha én nem tàplàltam méghozzà, és anyukàm, vagy anyosom azt gondolnà, éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék, bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres, még nem kapott semmit, szépen fejlödik, és ha sir, az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol, akkor legyen az elöbb pürésitett répa, vagy krumpli, esetleg alma, öszibarack, sütötök., meggy, de ezeket is egyesével bevezetni, külön külön, egy héten csak egy fajtàt.
Ne fõzz neki semmit!Én sem tûrném el ha a 3(!) hónapos babámat az anyám vagy anyósom bármivel megetetné!Ez az anyja dolga!Neki még csak tápszer való, nem minden sírásnál éhes, talán már a pocakja fáj a sok etetéstõl, vagy szomjas vagy bármi más de ne etesd meg tápszeren kívül semmi mással.Õ még kicsi ehhez.Hagyd hogy az anyja olyan tempóban szoktassa hozzá új ételekhez ahogy Õ azt szeretné, nem kel rábeszélni ilyen hülyeségre hogy egy 3 hónapos babának másra is szüksége van a tápszeren kívül ha csak az orvosa bármi ok miatt nem javasolja! Ha valóban nagymama vagy, akkor pedig tudnod kellene miket lehet adni egy babának és hogy kell elkészíteni, de nem kell siettetni, ez már nem a "Ti" idõtök, és dolgotok.A mai fiatalokra nem kell rá erõltetni a múltat amikor ilyen idõsen már bármit ettek a gyerekek és még tejet is ittak. Ez ma már nem "divat" és nem is ajánlott!
Egy három négy hónapos babának már kellene gyümölcsöket, zöldségeket kapnia! De ezt az anyukájávak megbeszélve kellene bevezetni.Nem biztos, hogy éhezik a tápszertõl, de a tápszer mûkaja, ha van is benne vitamin, az mesterséges, nem olyan mint a gyümölcs-zöldségben levõ természetes vitamin.A tápszergyártókat nem kellene a baba rovására támogatni.Egyébként pedig a liszttartalmú ételeket 4 hónapos korban már be kell vezetni a legújabb kutatások szerint.A tápszerben pedig nincsenek.
Ezt bizd rá a szüleire, hogy mit adnak neki, te ne akarj beleszólni.
Talán elõbb meg kellene beszélnie az anyukával, nem? Amúgy pl. vasárnap húslevesbõl krumplit, répát már lehet neki adni, vagy brokkolit krumplival, répát fõtt csirkemájjal...
A kérdező hozzászólása: Az Anyukával mindent megbeszélünk. Egy hónapig nálam lesz a baba, ezért én fogom gondozni és etetni, ahhoz pedig ételt is készíteni kell. Ezért kértem a tanácsot!! Amugy kösz a hasznos infókat!!! Ezekbõl is látszik, mindenki másképp gondolja a hozzátáplálást!
Huuu egy honapig ràd hagyja? Ne érts félre, nem töled féltem, de én eleve nemadnàm oda fél orànàl tovàbb senkinek a babàmat mig ilyen pici. Na de ebböl làtszik hogy jo kapcsolatod van a baba anyukàjàval, ami tiszteletre mélto. Nos visszatérve a kérdésedre, ha még nincs 4 honapos, akkor én a tàpszer mellé csak leveket adnék neki:tehàtalmalé, répalé, baracklé, körtelé. Ha betöltötte a négy honapot, akkor kezdheted almàval egy hétig(reszelt, pürésitett)a köv héten barack, aztàn körte, esetleg megy. Zöldséggel is kezdhetsz, akkor az legyen répa, majd krumpli, sütötök. De a legegyszerübb ha üveges bébi ételt veszel, arra felvan tüntetve mikor mi adhato. Jo babàzàst!
Ha az anyukája rád bizza, akkor töle kérdezd meg, hogy mit adjál a picinek.

2 honapos kiskutyanak lehet adni (fött) csirkenyakat? Nem szurhatja at a beleit, mint pl a csöves csont?

Legjobb válasz: Nyugodtan lehet nekik adni nyersen is, sõt én inkább nyersen ajánlanám, mert úgy kevésbé szilánkosan törik a csont, mintha megfõznéd. Viszont én nem csirkenyakat adnék, mert azt egyben fogja lenyelni, inkább nagyobb darabokat, amin elrágódhat.

Nyugodtan lehet nekik adni nyersen is, sõt én inkább nyersen ajánlanám, mert úgy kevésbé szilánkosan törik a csont, mintha megfõznéd. Viszont én nem csirkenyakat adnék, mert azt egyben fogja lenyelni, inkább nagyobb darabokat, amin elrágódhat.
2 hónaposan már adhatod neki nyugodtan, meg csirke farhátat is nyersen. Ne szabdald össze kicsire, inkább nagyobb darbokba add neki, hagy dolgozzon vele. Fõve azért nem ajánlom mert , egválozik a csont szerkezete és szorulást okozhat.
csontot mindig inkább nyersen mint fõve, nyersen keményebb, jobban törik. Én kb 5-6 hetes kortól adok nyersen nyulat (csontostól) minden kiskutyánknak és még gond soha nem volt
Ne adj neki.!! 1.át szurhatja a beleit.2.keresztülakadhat a torkán.pépeseket adj neki vagy tápot.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat! Most mar akkor egyuttal azt is megkerdeznem, hogy mennyi idös kortol lehet adni neki?
Én is igy jártam a kutyámmal és keresztül akadt a torkán
Én még mindig azt javaslom, hogy ne adj neki se nyersen, se fõve, mert még túl kicsik a fogai, hogy ezt megrágják, akár a fogába is belemehet.! vIGYÁZZ (tapasztalat)

Az itélkezési szünet alatt ugyanugy be lehet adni a válópert, mint máskor? Csak gondolom ez alatt az idő alatt nem foglalkoznak vele. Vagy rosszul tudom?

Legjobb válasz: Igen be lehet adni én is nyáron adtam be(augusztus) szépen félretették és október végére jött idézés. Januárra váltunk el. Ha eldöntötted add be mert nem rövid idõ fõleg ha gyerek is van.

Igen be lehet adni én is nyáron adtam be(augusztus) szépen félretették és október végére jött idézés. Januárra váltunk el. Ha eldöntötted add be mert nem rövid idõ fõleg ha gyerek is van.
Beadni be lehet, csak tárgyalást nem tartanak az itélkezési szünet alatt.

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!