Találatok a következő kifejezésre: Lehet abból hogy csak (29 db)

A bloggeren csak hármat lehet abból hogy később jelenik meg a bejegyzés?

Szóval megírok egy bejegyzést Március 23.-án és Áprilisban fog majd megjelenni... Ilyenb?l csak 3-mat lehet a bloggeren? LÉCCI VÁLASZOLJATOK!

Legjobb válasz: Lehet is ha a beállításnál kattintod mert vagy kijelölöd a másik jelölõnégyzetben. (...amilyen a kérdés színvonala, olyan a válaszé is)

Lehet is ha a beállításnál kattintod mert vagy kijelölöd a másik jelölõnégyzetben. (...amilyen a kérdés színvonala, olyan a válaszé is)

Szerintetek abból lehet baj ha csak azért szeretnék barátot, hogy szeressen?

Olyan jó lenne ha valaki minden nap megölelne, puszit adna és érezném, hogy szeret. Sajnos a szeretetb?l elég keveset kapok ezért jó lenne ha lenne valakim. De ha csak ennyiért lennék vele biztos nem tartana sokáig. Mert egy id? után más dolog is lenne (de azt még nem szeretném). Tudom buta vagyok, hogy ilyesmin gondolkozom. 19/L

Legjobb válasz: Szimplán szeretethiányos vagy. Ez adódik abból, hogy a barátnõidnek már nyilván volt pasija, neked meg nem. Buta nem vagy, csak látom az írásodban, hogy csak azért akarsz pasit, hogy neked is legyen, és ez így nem megoldás.

Szimplán szeretethiányos vagy. Ez adódik abból, hogy a barátnõidnek már nyilván volt pasija, neked meg nem. Buta nem vagy, csak látom az írásodban, hogy csak azért akarsz pasit, hogy neked is legyen, és ez így nem megoldás.
szerintem meg ha te nem szeretnéd és nem éreznél iránta semmit sem csak mint egy haver...akkor az érintése nem lenne olyan mint amire vágynál nem azt éreznéd...
ittvagyokk. 20F
"All I need is Love All I want is Sex All I have is Porn" Én fiú vagyok és nagyon hiányoznak azok a dolgok amiket leírtál, és ha most beleszeretnék valakibe eszem ágában sem lenne sürgetni a szexet de egy idõ után borzasztóan szenvednék mellette. Szerintem a szex kihagyhatatlan része az életnek, a szeretet kifejezésének legfõbb testi módja. Ennyi erõvel az is lehetne hogy azért szeretnél barátot mert jó a tudat hogy van, de azt hogy megöleljen nem engednéd meg. Szerintem elég gáz, remélem hogy amikor közelebb kerülsz ezekhez a dolgokhoz megváltozik a véleményed.
I need your love
nem baj, de ha egymásra kattantok úgyse fogjátok kibirni, hogy ne legyen más is :) én is így gondolkodtam régebben, mint te, aztán megtaláltam az igazit, és most éjjel nappal szeretkeznék vele legszívesebben :D

Lehet vlkinek baja abból, hogy ha 1 nap alatt akár 10x kielégiti magát csak mert kiváncsi, hogy mennyiszer tudja?

17/F

Legjobb válasz: Hát bajod csak annyi h a végére nem fog lelankadni és beszarsz a fájdalomtol annyira sajog a tököd :D kb 15-20 után :D ha egymás után csinálod olyan rövid szünetekkel ahogy csak megy ;) de próbáld ki :D max nem fogsz aznap leülni és nehezen megy az alvás :D

Hát bajod csak annyi h a végére nem fog lelankadni és beszarsz a fájdalomtol annyira sajog a tököd :D kb 15-20 után :D ha egymás után csinálod olyan rövid szünetekkel ahogy csak megy ;) de próbáld ki :D max nem fogsz aznap leülni és nehezen megy az alvás :D
Szerintem nem, de majd írd meg hogy mennyiszer sikerült. Kíváncsi vagyok rá. 16/L
igen.szõrös lesz a tenyered
Attól függ, hogyan csinálod (nedvesen v. szárazan, s hogyan fogod milyen fajta fogással és fõleg milyen szorosan). 1. jobb esetben csak fáj már s nem kívánod, és legvégül nem jön anyag 2. rosszabb ha hámsérülés lesz a vége, 1-3 nap gyógyulás, aztán kezdheted már tapasztaltabban ez utóbbi még bnõvel is elõfordulhat xedszerre ha már nem nedves:akkor nyomás a bõrgyógyász doktornénihez, aki megértõ lesz (hámsérülés elég nehezen gyógyul, hátha még nem is hagyják!) Azonban van egy amit még idõsebbek sem tudnak: hozzászoksz a kemény farokveréshez, s akkor késõbb (sokkal késõbb) punci nem szoríthat annyira ezért 1 javaslat: keress 1 nagyon normális 16-17 éves csajt, s verje (inkább masszírozza) õ lágyan olajjal, persze olyan fogással amilyen az õ puncija, utánozza le azt (elemezd ki neki alaposan) ha nem volna tiszta a farokfogás-hozzászokás "gyanúja", akkor írd be Dr Török Alexander websitejának nevét a keresõkbe, s annak fórumán találhatsz 22 éveseket már barátnõkkel, akiknek van vmi gondja, de sajna senki nem is sejti mi az s ketten kínlódnak így együtt (kívánom te ne juss el oda) Ez nem impotencia, szimpla téves beprogramozás, hozzászokás. Azt kérdezted mi a veszélye, hát az. Attól azért verheted, csak lágyan és ne õrülten, hagyj rá idõt és nyugalmat, s tanuld meg "puncisan". Még jobb ha a csaj kicsit idõsebb, de csak normálissal próbáld, aki kérdezi is hogyan jó neked viszonzásul te is kérdezd gyakran hogyan jó neki. Ekkor az a veszély, hogy talán álló farokkal fogsz mászkálni annyira fel lesztek húzva, habár az anatómiai szabályokba azért bele fogsz ütközni. (Két helyen nem lehet a vér tartósan) Aztán ha már összeszoktatok, váltsatok verõsrõl és gyorsról lassú megfontolt tempóra. Az meg egészen király! Sokkal több a kevesebb. Ez így jobb, hidd el. Ott fentebb volt egy kis kíváncsi 16-os, az már izgul rád rendesen s dörgöli. Nekem is 8-10-ig ment régen, ma már 2-3 megállít naponta (nem rendszeresen) akárkivel csinálom.
na mennyinél jársz [email protected]ös?
Felõlem csinálhatod, rám még nem hat.
Nem semmi, ilyet se hallottam még, hogy valaki elhatározza, hogy tízszer ki akarja verni egy nap. Ez nagyon nagy. :D Amúgy nem lesz tõle semmi bajod, csak max elfáradsz. És sok siker a hátralevõ kettõhöz. :)
Maximum annyi, hogy 10 naponta rohangálhatsz a boltba 100-as PZS-ért.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) ) hát eddig 8x ...és 0:00kor kezdtem el :P:D ...de ami tény, h tényleg nem a legjobb már igy csinálni... de azért 10x szeretném xD
Nem! De kicsit fájni fog a péniszed! Egy max. 2-3 napig! (De megéri! Tapasztalat) 17/F
Az utolsó voltam és lemaradt, hogy 32/f vagyok
nekem ennyi nem volt csak 6 körül, de a vége fele nem kívántam, és fájt már, érzékeny volt a szerszámom. Egyszer meg 7szer szexeltem egy csajjal, egyéjszakás kaland alkalmával. A végén még mászott volna rám a scaj, de már nem tudtam elmenni, már fájt, nem nedvesedtem be, és õ is szûraz volt. talán ha síkosítót használtunk volna... Egyszóval bajod nem lehet, de szerintem már nem is esik jól annyi.
Nem, abból nem lehet baj ha rongyá vered a farkad.
A kérdező hozzászólása: nha megvolt 10x :D ...úgy h elértem a célom :P ...de tegnap már nagyon nem akartam de azért még 1x rákaptam...aztán ma meg ismét belém nyilalt h muszáj és már sokkal jobb is volt :D ... az utolsó hozzá szóláshoz meg csak annyit h nem szorítom erõsen... hanem csak normálisan megfogom...és mellesleg van barátnõm, úgy h no problem ! :) ) de azért köszi :D

Ha a nagyon összekarcolt teflon serpenyőben sütök tovább, akkor abból lehet valami gondom? Hallottam olyanról, hogy rákot lehet kapni tőle, de lehet hogy csak téveszme. Aki ért hozzá, az kérem válaszoljon. Komolytalanok kíméljenek. Köszönöm.

Legjobb válasz: Én is sokat olvastam már arról, hogy rákot okoz ha feljön a teflonbevonat, és ezt megeszi az ember az étellel.Szóval szerintem vegyél egy új serpenyõt, jó minõségût,és ne karcolgasd, próbáld meg óvatosan fakanállal, és nem fémmel keverni az ételt, akkor nem sérül meg.Én évek óta használok teflonbevonatú serpenyõt, de alig van karc rajta, erre nagyon ügyelek, fõleg amióta én is olvastam ilyeneket, hogy rákot okoz.

Én is sokat olvastam már arról, hogy rákot okoz ha feljön a teflonbevonat, és ezt megeszi az ember az étellel.Szóval szerintem vegyél egy új serpenyõt, jó minõségût, és ne karcolgasd, próbáld meg óvatosan fakanállal, és nem fémmel keverni az ételt, akkor nem sérül meg.Én évek óta használok teflonbevonatú serpenyõt, de alig van karc rajta, erre nagyon ügyelek, fõleg amióta én is olvastam ilyeneket, hogy rákot okoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Lehet baj abból, hogy mindig csak hibernálom a gépet, szóval soha nem a leállításra kattintok, hanem csak a hibernálásra?

win7 32 bit

Legjobb válasz: Erre bármit írok, lepontoznak. Baja nem lesz, mitõl lenne.., viszont a gépet néha újra kell indítani azért.

Erre bármit írok, lepontoznak. Baja nem lesz, mitõl lenne.., viszont a gépet néha újra kell indítani azért.
Milyen bajra gondolsz? Fizikai meghibásodás nem lehet belõle, maximum, ha nagyon lassan áll fel a rendszer, vagy lassul a mûködése, akkor érdemes újraindítást eszközölni. Na meg, ha az automatikus frissítések be vannak kapcsolva, és újraindítást kér, annak érdemes "engedelmeskedni" :)
Ha nem SSD van a gépedben, nincs gond (ugye hibernáció során a RAM 75%-ának megfeleõ adatmennyiséget kiír a lemezre a rendszer, ennyivel is terheled az SSD-t). Én is hibernálással használtam sokáig a gépet, csak a "patch tuesday"-nél (azaz Windows frissítések során) indítottam újra, pedig elég nagy terheléseket szokott kapni (munka).

Lehet abból valami gondom, hogy a babámat csak a kötelezőre viszem a védőnőhöz?

A védőnő míg jó idő volt, jött, aztán valahogy elmaradozott.A nagymama most nagyon noszogat, hogy vigyem a babám a védőnőhöz, mert ,akkor nem mehet majd oviba :) A védőnő is panaszkodott, hogy milyenek az anyukák, mert nem viszik hozzá a babákat!Még csak 10 hónapos!Szerintem meg nem attól függ, hogy mehet-e oviba.A nagymama pedig valamit biztosan félre érthetett, szerintem a védőnő azokra az anyukákra gondolt, akik még a kötelezőre sem viszik a gyermekeiket.A babámat itthon is megtudom mérni, ha gond van, akkor mindig a gyerekorvost hívom, mert a védőnő nem tud semmit, stb. Szerintem, amint tartósan marad a jó idő a védőnő is felbukkan majd :)

Legjobb válasz: Nálunk egy éves korig kellett vinni a gyerekeket a védõnõhöz,ahol természetesen az orvos is mindig látta õket, megvizsgálta minden alkalommal. A védõnõ hívott minket: már a kórházból hazaérkezve másnap ott volt, és ekkor közölte, hogy mostantól szeretne látni minket minden páros szerdán. 1 éves kora után már csak évente egyszer van státuszvizsgálat, de ekkor is elõre szólt, mindig, személyesen.

Nálunk egy éves korig kellett vinni a gyerekeket a védõnõhöz, ahol természetesen az orvos is mindig látta õket, megvizsgálta minden alkalommal. A védõnõ hívott minket: már a kórházból hazaérkezve másnap ott volt, és ekkor közölte, hogy mostantól szeretne látni minket minden páros szerdán. 1 éves kora után már csak évente egyszer van státuszvizsgálat, de ekkor is elõre szólt, mindig, személyesen.
én se viszem.. ez az õ munkája, hogy kijöjjön. ha nem jön, õ fog szorulni, nem én. a dokihoz viszem egészségesre, amikor kell
Miért kéne pluszban vinni, nálunk mindig sok gyerek van, õk se akarnak feleslegesen plusz munkát, szerintem idejük se lenne rá, ha nincs probléma.
Az én védõnõm meg nem is jött... Én hívtam fel telefonon, hogy megszültem... Nekem kellett vinnem minden alkalommal. Aztán másikat kaptunk. Az néha szó nélkül beállított... amikor meg kellett volna vinnem, õ nem volt ott vagy késett, hiába idõpontra mentem. Mérni se jól mért, meg állandóan fárasztott a hülyeségeivel.Most elköltözünk, újabb védõnõ lesz. Ez már remélem normális lesz. Ha a kötelezõ elviszed, nem lesz semmi gond. Én is csak akkor viszem. 5 hónapos kislány anyukája
Nem hiszem hogy gondod lesz belõle. A kötelezõ meglesz és kész. Hozzánk csak 1-szer jött ki, szülés után, már a 2 hetes gyereket is nekem kellett odavinni mérni. Nem vagyok róluk jó véleménnyel, az én védõnõm olyan mintha nem is tanulta volna a szakmáját. Egyébként az õ dolguk lenne kimenni hozzátok (és hozzánk is).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek, de úgy látom, akik nem viszik a babáikat, azokat valaki lepontozta.Védõnõ váltás volt nálunk, a régi mindig szólt, hogy mikor jön, sokat segített, pedig nem volt babája.Aztán babája lett és jött egy másik, aki amíg jött mindig csak betoppant, fõleg akkor mikor aludt a babám, pedig mondtam neki, hogy már van kialakított napirendje, tudom mikor lesz ébren, jöjjön akkor.Hozzátáplálásnál sem volt a segítségemre és más egyébben sem :( A gyerekorvosunk pedig nem az, aki mellett õ van.Megvagyunk nélküle, csak a nagymama rágja a fülem, hogy el kéne menni.

9hónapos kutyámat leszoktatni a verekedésről szerintetek hogy lehet? Azokkal akikkel sétálunk abból is csak 1el a legnagyobbal csak értelmes válszt szeretnék.

Legjobb válasz: játszanak az enyém meg elkezd ugatni a másik meg megharapja A nagyra is rászólnak dominancia?

A kérdező hozzászólása: játszanak az enyém meg elkezd ugatni a másik meg megharapja A nagyra is rászólnak dominancia?
A kérdező hozzászólása: Ezek már megvoltak de sajna semmi azért kösz
A nagy kutya nem fegyelmezi? Vagy utána újrakezdi?
Meg is sérül a kutyád? Mert vmelyiknek pusztán ilyen a játék stílusa. Én kutyám is úgy játszik a nagytestûekkel (szintén nagytestû kutyám van), hogy húzzák-tépik egymás fülét, nyakát, birkóznak, kergetõznek stb.
A kérdező hozzászólása: vannak rajta sebek vagy 30 40 kicsik de már unalmas
Értem, igen, ezek nálunk is elõfordulnak, ha pl. picit jobban tépik egymás fülét... Hallgat rád egyébként? Én azt csinálnám, ha durvul a játék, rájuk szólnék és elhoznám az egyiket a másiktól. Ha pedig úgy látod, hogy valós támadásba menne át, akkor nagyon figyeld az apró jeleket és ha már az egyik kutya befeszült, zökkentsétek ki és hívjátok magatokhoz mindkettõt. Ha pedig már megvan a baj (és ez is szintén konkrét támadás), a kezdeményezõ felet szidjátok le, de nagyon, esetleg mehet neki egy lenyomás is.
Kizárás?
A kérdező hozzászólása: volt porázra fogtam ut elengedtem és 10 perc ujra kezdte
Nem tudom mennyi ideig csináltátok folyamatosan azt amit Alexandra javasolt, de nálunk 1 évbe telett mire megértettük a menhelyrõl befogadott kutyával, hogy hogyan kell szépen játszani. (nem volt kölyökkori szocializációja és rossz tapasztalata volt a menhelyrõl valszeg) Szóval ezek a dolgok nem 1-2 alkalom után kezdenek javulni, hanem folyamatosan következetesen csináljátok akkor elõbb utóbb megtanulja. Kitartás nélkül nem megy.

Hosszú távon lehet abból bajom hogy hajnalba kelek (negyed öt) és egésznap suliban vagyok este 6-ig és nem eszek semmit, csak akkor mikor haza jővők? 16/L

Legjobb válasz: LEhet. Legalább rengetegféle. Gyomorfekélytõl kezdve vérszegénységen keresztül csontritkulásig amit el bírsz képzel. figyelj gyakorlatilag éhezel. Mit vártál?

LEhet. Legalább rengetegféle. Gyomorfekélytõl kezdve vérszegénységen keresztül csontritkulásig amit el bírsz képzel. figyelj gyakorlatilag éhezel. Mit vártál?
A kérdező hozzászólása: 5 nap mikor nem eszem rendesen. Sajna én nem tudok suliba enni, mert olyan mintha mindenki nézne ha eszek.Így nem eszek.
átfogalmazom a kérdésedet: "lehet bajom abból, ha éhezem?" szerinted? láttál már etióp éhezõ kisgyereket? na, akkor viseld magad rendesen, és egyél.
A kérdező hozzászólása: nem éhezem csak lassan zörög a csontom... nem is vagyok éhes. De köszi a választ. Jó éjt.
nem hosszútávon, hanem rövidtávon:D hiába nemvagy éhes, azaz nemérzed a éhséget, a szervezeted vágja h nincs mibõl energiát gyûjteni. ennek azlesz a vége, hogy nemsokára csakúgy összeesel majd a suli folyosóján, aztán mindenki döbbenten néz majd h ennek meg mibaja? kihívják a mentõket, elvisnek a kórházba, ahol megállapítják h fokozottan elvagy gyengülve. infúzióra kötnek, és azon keresztül fognak táplálni legalább 1 hétig. közben elbeszélgetnek veled, és ha aztérzik h nemvagy oké, akkor pszihiátert hívnak, aki arra akar majd rájönni, h miért csináltad ezt? majd hosszas idõhúzás után hazaengednek. ha pszihiáteri beutalót kaptál, akkor vissza kell majd járnod kontrollra. aztán eljön az "elsõ" nap a suliban. beteszed a lábadat, és azt figyeled h hogy néznek rád a többiek. páran összesúgnak a hátad mögött, neked pedig olyan érzésed lesz, mintha mindenki ferdén, és sunyin nézne rád. 2-3 napon belül eleged lesz, és nemfogod bírni tovább az iskolát. mivel suliba járni kell, így újra és újra bekell majd menned. nemfogod bírni, és kezded elõlrõl az éheztetés, aminek ugyanolyan vége lesz, h összeesel a suli folyosóján. ezután már nemúszod meg 2-3 hetes kezeléssel, a pszihiáter lesz az új "haverod". téged pedig egyre jobban fog idegesíteni ahogy mondja és mondja az okosságait. továbbra is alig eszel, a tükör pedig szívbajt kap tõled. amit te nem látsz. pár hónapon belül összeesel a szobádban, lehet h csak késõbb találnak rád. kihívják a mentõket, akik megállapítják h kivagy száradva, és a szívmûködésed is akadozó. sürgõsen kórházba szállítanak...itt vagy megmentenek vagy nem!!!!
Ez is egy "szenvedélybetegség" (anorexia), úgyhogy ha teheted, akkor EGYÉL, naponta ötször, rendszeresen, picit.
Én is volt, hogy reggel 6-kor reggeliztem és délután fél 4-kor ebédeltem. Én sem éreztem magam éhesnek, sõt gyengébbnek sem. Nekem semmi bajom nem volt tõle, pedig minden pénteken így étkeztem. Sovány vagyok, de eddig is az voltam, nem szeretek enni, illeve megehetnék egy lovat is, akkor sem fogok hízni.
Én is hasonlóan vagyok, de nem mindegy hogy hetente egyszer nem eszel mondjuk 12-4 órán át, vagy a hét napból 5-ön. Mindenkinél becsúszik, hogy hirtelen fontosabb minden mint az evés, de akár tetszik akár nem, ez létfontosságú dolog. Nem a hízásról van szó, ne is hízz, az nem jó, csak egyél, sokszor, keveset és táplálót!
De aranyos vagy! Értékelem, hogy elmondtad a valódi okát! Azt tanácsolom Neked is, mint a srácnak, aki meg pisilni nem mer, még a zárt fülkében sem: ne törõdj azzal, mit gondolhatnak mások! Te biztosan nem eszel szégyellni való módon, úgyhogy nincs miért rejtõzködnöd. Mindenkinek kell ennie, ez teljesen normális, az nem normális, ha nem mersz vagy nem akarsz enni, fõleg ilyesmi miatt. Én is így voltam vele, hogy nem akartam enni, de körülöttem is mindenki evett, úgyhogy csatlakoztam a csapathoz.

Lehet abból bajom, hogy csak gyümölcsöt és zöldséget eszem?

nagyon hízékony vagyok!!

Legjobb válasz: Mindenképp szedj vitaminokat, amik pótolják a többi ételfajtában lévõ anyagokat (pl vas, kalcium) Amúgy nem tudom mióta csinálod ezt, de szerintem nem lehet sokáig bírni. Ha rád fog törni a falási roham, rossz lesz :S Inkább egyél mindent, de kis mennyiséget, és inkább nap közben. Mellesleg a fehér, sovány hústól, fõleg ha nem zsiradékban van elkészítve, nem lehet elhízni. Kenyérrel, tésztával meg gondolom tudod, vigyázni kell.

Mindenképp szedj vitaminokat, amik pótolják a többi ételfajtában lévõ anyagokat (pl vas, kalcium) Amúgy nem tudom mióta csinálod ezt, de szerintem nem lehet sokáig bírni. Ha rád fog törni a falási roham, rossz lesz :S Inkább egyél mindent, de kis mennyiséget, és inkább nap közben. Mellesleg a fehér, sovány hústól, fõleg ha nem zsiradékban van elkészítve, nem lehet elhízni. Kenyérrel, tésztával meg gondolom tudod, vigyázni kell.
Én a nyáron éltem kizárólag növényzeten 3 hónapig, s olyan epegörcsök gyötörnek azóta rendszeresen visszatérõen, hogy a falat kaparom. Ráadásul fehérjehiány is lehet belõle!
A zöldségben és gyümölcsben nincsenek aminósavak, fehérjék. Hosszú távon bitosan hiánytüneteket okoz majd. A vegetáriánusok is dióval, szójával meg mittudom én mivel pótolják a hiányzó aminósavakat. Az egyoldalú táplálkozás em bizos hogy a legjobb megoldás. Ilyenkor a testsúly csökkenését nem a zsír elvesztése jeleni, sokszor az izmokat építi le a szervezet. Pedig az izon sokkal több energiát éget mint a zsírszövet. Na meg mit jelent az hogy hízékony vagy? Csak nem az a baj, hogy a 175 cm magasságodhoz 50 kg felett van a súlyod?
A vegetarianizmus az egyik legnagyobb idiótaság ami létezik. Az emberi szervezetnek a LEGFONTOSABB tápanyag az állati fehérje vagyis a HÚS! Abból épül fel! Ha nem eszel húst, lebomlik az izomzatod, és zsírosodni fogsz!

Ha lovakat kezdenék tartani, abból hogyan lenne hasznom? Vagy ez csak egy hobbi lehet?

Legjobb válasz: Többféleképpen. Vagy bérlovaglást hirdetsz és fizetnek a vendégek. Vagy tenyészted és eladod a szaporulatot. Vagy pénzdíjas versenyeken nyersz.. stb.

Többféleképpen. Vagy bérlovaglást hirdetsz és fizetnek a vendégek. Vagy tenyészted és eladod a szaporulatot. Vagy pénzdíjas versenyeken nyersz.. stb.
Ahhoz, hogy oktass, minimum (!) sportoktatói végzettség kell, lovas szakágban. Egy lóval is oktathatsz, de ahhoz az kell, hogy a ló minõsítve legyen oktatásra, számlaképes legyél, a lónak legyen ismert a származása, a telephelyén legalább 5, egyenként 4 évnél idõsebb, minõsített (?) ló legyen. - ez még nem érvényes, de max fél év, és az lesz. Ha nincs még 4 lovad, akkor bértartásba viszed a tied, ha ott van még 4, máris jó. Oktatni csak herélttel vagy kancával lehet majd amúgy, és minimum 5 évesnek kell lennie. Terápiás lónál még további megkötések is vannak talán...
Azt nem értem, hogy ha bértartásban van, miért ne te lovagolnád. Én bértartásban tartom a lovam, és úgy gondoltam, hogy vizsgaidõszakban lovagoltatok is vele, nyáron szintén, ettõl még én is fogom lovagolni, a lovarda tulaja, személyzete, akárkije meg rá se nézhet a beleegyezésem nélkül. A bértartás árát meg vissza lehet szerezni, ha napi 1-2 embert felültetsz, bértartás és oktatási bér függvénye. Legtöbb helyen napi 1 emberrel már jól kijössz, az nem sok.
A kérdező hozzászólása: Nemhiszem hogy a környékünkön olyan sokan járnának bérlovagolni, hogy az én lovamra is jutna napi egy lovas.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha úgy viszed bértartásba a lovad, hogy boldog-boldogtalan lovagolhatja, akkor abból szinte csak szarul jöhetsz ki. Ha jól belovagolt a ló, akkor hamar közönség kedvenc lesz, mindenki õt nyekteti. Mivel a te saját pénzeden vásárolt cuccaid passzolnak a lóra (mivel rá vetted), mindenki azt nyúzza. Ha valami eltûnik, elszakad, akkor nincs a kárnak gazdája, te pedig megint drága pénzen pótolhatod a felszerelésedet. A lovadat mindenki húzza vonja, felvehet egy csomó rossz szokást és ha olyan a lovi elõtted le is tagadják, hogy az a ló aznap már 2-3 lovas alatt is ment, te pedig nem érted miért nincs kedve dolgozni. Szóval így lovat bértartásba inkább NE! A mi lovunk egyedül van otthon vagyis van egy kecskéje, de más ló nincs. Rideg tartásban van, havi költsége nyáron minimális az oltásokkal, féreghajtással, mert van mit legelnie, szénát is kap, de nem sokat, télen több szénát kap, de mellé még tud legelni. Mivel nincs intenzív munkában kevés zabot kap, így a havi költsége átlagosan 15-20 ezer Ft. Ha valaki bagózik és elszív napi 1 dobozzal, akkor kb ugyanott van.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt irtam is hogy bérbelovaglásra nem adnám. Legalábbis ugy hogy nemis én adom ki, hanem valaki más.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Minek van lovad ha nem is foglalkozol vele úgy különösebben , minek tartod akkor? Ha csak fizeted a tied használd ki, nem értem miért vettél ha nem is foglalkozol vele! Így a ló se tudja majd ki a gazdája azt fogja hinni hogy azé aki foglalkozik vele, de nézd ez a lónak se jó! Tudod te hány millió , milliárd + - -vágynak egy lóra és ha kapnának is mennyire becsülnék õt?!-nem úgy mint te!ezt most amúgy nem azért írom hogy megbántsalak csak azért hogy tudd mi is a valóság! Sajnálom hogy neked csak ennyit ér egy ló pedig nem! És mi az hogy ha lovakat kezdenék tartani lesz hasznom? Ez mi, minek akarsz több lovat ha meg egyel se tudsz foglalkozni, pl még ha bértartásba adnád se jönne vissza annyi bevétel amennyibõl eltarthatod, ha csak nem 10000-ért akarsz egy órácskat lovagoltatni mert abból se lenne semmi! És az lenne e hasznod belõle, neked csak erre kell? Vagy mennyi egyáltalán a tudásod a lovakról, milyen takarmányt adj neki, milyen betegségei lehetnek hogy elõzheted meg ezeket vagy valmi? Úgyérzem vissza fogod még sírni a lovat ha már õ nem lesz, és fogod te még bánni hogy ilyen hanyag voltál!
A kérdező hozzászólása: Akkor te nem olvastad az írást rendesen. Nekem nincs lovam, csak kérdeztem hogy ha vennék lovat, akkor tudnék e legalább annyi bevételt csinálni, hogy legalább a lótartás költsége megtérülne. Itt írták hogy a ló egyedül magányos, tehát legalább kettõt kell tartani. Na most két lovat tartani úgy hogy fejenként kb harminc-negyvenezerbe kerülnek havonta, és csak a szabadidõt töltöm velük az rengeteg. Lehetetlen egy átlag fizetésbõl.
Nem azt mondtam, hogy add bértartásba, és a lovarda lovagoltasson vele. HA van lovasoktatói végzettséged, lovagoltathatsz rajta te is, nyáron könnyû összeszedni nem egy gyereket, ha jó vagy, nem fognak otthagyni, és lesz, aki télen is lovagolni akar. Az meg már a te felelõsséged, hogy megtanítsd õket lovagolni, és ne tedd tönkre a lovad. Az, hogy ráengedjen a lovarda bárkit, aki betéved, az baromság, annál a vágóval is többre mész néha.
A kérdező hozzászólása: Egy lovarda nyitáshoz kellene öt-hat ló. Plusz az engedélyek. Nem azt mondtam hogy milliomos vagyok, csak. kerdeztem hogy egy átlag ember hogyan tud és mibōl eltartani lovat
iNem csak így lehet lovak tartani..., Adod-Veszel..... Van egy szép tanyád .Minkis így csináljuk jó persze mi drága lovakat veszünk..... Van amikor 50.000 euroért..És be vannak lovagolva, hajtani lehet stb.. Szóval hajrá
iNem csak így lehet lovak tartani..., Adod-Veszel..... Van egy szép tanyád .Minkis így csináljuk jó persze mi drága lovakat veszünk..... Van amikor 50.000 euroért..És be vannak lovagolva, hajtani lehet stb.. Szóval hajrá z
Ég nagy gúrgia széna vagy 200.000 ezer. és minden ló eszik, amúgy nekünk 20 lovunk van
A kérdező hozzászólása: Okè, majd veszek tōletek kettōt is.
Nagy bálás széna biztos, hogy nincs kétszázezer, azt most megmondom...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogyha bértartásban tartom, és nem is én lovagolom, akkor semmi értelme tartani.
Pedig igenis egy lovardával egy kisebb vagyont lehet csinálni... egy nagyobb vagyonból. :)
Vagy bértartod a lovakat, és azért fizetnek neked, hogy tartod õket, mellékesen ha van mellettük 1-2 saját lovad, akkor azokkal vállalhatsz oktatást, akár lovaglás, akár fogatozás, vagy bármi. Azt vedd bele, hogy akármit csinálsz is, ahhoz, hogy ebbõl milliomos legyél, milliárdosként kell belevágnod, és ez így igaz: ha minden elõírásnak meg akarsz felelni, az nem 1-2 milliós beruházás lesz, egy négyszög talaja önmagában 1-2 millió, és akkor még semmi másról nem is beszéltünk, csak egy sima idomítónégyszögrõl, ami meg azért kell, ha komolyan gondolod... Lótenyésztésbõl meg csak nehezen jössz ki jól, és akkor piszkosul jó lovakat tenyésztesz, na, hogy az beinduljon, az meg... Ahhoz nem elég a faluvégi, épp, hogy papíros magyar félvér.
A kérdező hozzászólása: Akkor ebbõl nem lesz buli.
Buli? Milyen buli? A lótartás nem buli, hanem kemény munka.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem lótartás nem lesz. Ahhoz sajna túl drága a ló is, meg a tartása is hogy csak a szabadidõt töltsem vele. Legalább az eltartás árát vissza kellene keresnie valahogy.
Ha a kérdés az, hogy meggazadaodsz-e belõle, akkor kizárt. Ha már eléldegélsz belõle, akkor elég jó vagy.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha nagyon jó helyen, minõségi bértartást tudsz szolgáltatni, abból lehet pénzed, de: a nagyon jó hely megvásárlása, istállók, karámok építése, legelõk vásárlása és bekerítése, takarmány vásárlása/termesztése, tárolása stb. nagyon nagy beruházás. Ha nincs rá minimálisan húsz milliód, bele se kezdj (és jó eséllyel elég se lesz). Ha fedeles lovardát is akarsz, újabb jó néhány millával megnyomja a költségvetést. Ahhoz, hogy ez a beruházási költséged visszajöjjön, 10 lovat havi 70 ezerért (és ezt már kevesen fizetik ki!) kellene tartanod legalább két évig, de akkor még ott van a lovászodnak a bére, a rezsiköltségek és te még nem ettél egy falatot sem, nem laktál sehol, nem vettél ruhát, nem szórakoztál, magyarul: nem is éltél. Ha ezt is beleveszed, háááát.... Szóval szerintem ha pénzt akarsz keresni, még az is jobb, ha ezt az összeget bankba teszed. Kamatadóstul mindenestül jobban jössz ki, mint ha lovardát alapítanál. Kérdezhetnéd, miért csinálják ezt mégis jó páran: nos, legfõképpen szerelembõl. A lovak iránti szeretetbõl, elkötelezettségbõl, ennek az életformának a maximális szeretetébõl.
én úgy értelmezem a kérdezõ szeretne egy lovat, csak nincs rá pénze.
A kérdező hozzászólása: Egy lovat tudnék venni, 2-300-ért. De egy lóval nem lehet bérlovaglást hirdetni, meg nem is hiszem hogy pont hozzám jönnének bér lovagolni. A ló nem szeret egyedül lenni, ezért legalább kettõ kell, meg területet venni, karámot építeni. Plusz havonta lovanként 30-40ezer. Ha jól értelmeztem a leírottakat.Ez rengeteg arra hogy a szabadidõmben lovagoljak csak.
mentsél meg lovat vágóról :) abból majd kialakul te tudsz rájuk munkaként tekinteni vagy hobbi szinten fogsz
A kérdező hozzászólása: Éppen azt ecsetelem, hogy nem maga a vételár amit nem tudnék kifizetni, hanem a tartásuk egy vagyon. És lovardához stb nem elég két ló, tehát semmi bevételt nem hoznának, csak kiadás lenne rájuk. Lovanként 30-40ezer havonta, és lovakat minimum kettõt kell tartani. Így nem csodálom hogy kevesen tartanak lovat. Legalábbis az átlag emberek közül.
olcsóbb 1 lovat bértartásban tartani, mint 2 otthon, de ha nincs havi 40.000 ft-od erre a hobbira, csak mondjuk 20, akkor próbálkozhatsz a feles bértartással, vagy csak simán eljársz egy lovardába lovagolni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Akkor ez is, mint minden pénz kérdése.
Olyat esetleg lehetne, hogy bértartásba adod és engeded hogy kezdõket/haladókat oktassanak rajtra. Így a ló ledolgozná a saját bértartását.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, lehet benne valami.
A kérdező hozzászólása: Persze, kamuzik. Akinek 50ezer eurós lovai vannak, az valószinûleg írni is megtanult helyesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!