Találatok a következő kifejezésre: Lehet abból hogy (325 db)

Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz? novemberben császárral szültem és most megint terhes vagyok és azért izgulok hogy mi baj lehet abból hogy fél év elteltével estem teherbe.

lehet baja a 2.babának emiatt? fel tud készülni 6 hónap alatt a szervezetem? azt tudom hogy így a második biztosan császár lesz de engem f?leg a baba hogyléte érdekel!

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.

Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.
Egyáltalán nem biztos hogy császár lesz. A túl közeli terhességet azért nem javasolják, mert a méh sebe még relatíve friss és elvékonyodhat, megrepedhet.
Az én barátnõm is igy járt. 7 hósak voltak az ikrei! amikor ismét terhes lett. Elõször a doki abortuszra akarta rábeszélni, mivel hogy kevés idõ telt el, de második alkalommal már normálisan beszélt vele, mondta hogy császárnak kell lennie ennek is nehogy szétrepedjen a méh. Azóta megszületett a 3. bébije is, 2, 5 hónapos és egészséges, és az anyuci is jól van. Remélem ez megnyugtatott kicsit. Minden jót! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat végül az önjelölt tanárnéniktõl függetlenül(akik innentõl szóra se méltók) kaptam érdemleges választ a kérdésemre :-) vagyis hogy a babának semmi plussz támogatásra nincs szüksége amiatt hogy az elõzõ terhességemtõl rövid idõ telt el a heget pedig kicsit sûrûbben fogják ellenõrizni ez a lényeg!
8 hónapos volt a lányom mikor teherbe estem. 16.5 hónappal a császár után természetes úton szültem meg a második babánkat minden komplikáció és probléma nélkül.
Kedves Kérdezõ! Kicsit régen volt már, de pontosan ezért is lehet fontos, mert akkoriban lényegesen kevesebb dolgot tudtak vizsgálni (nem volt UH, stb.), mint most. Édesanyám a bátyámat, és engem pontosan másfél év és 2 hét különbséggel szült. Sem a terhessége alatt, sem utána nem mondták neki, hogy gond lehet, mert hamar jöttem én! Ha abban az idõben ez nem okozott problémát, akkor szerintem a mai lehetõségek mellett teljesen nyugodt lehetsz! 19 hkm
Kedves kérdezõ! Lássuk, tudok e olvasni. Ezt kérdezted: "Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz?" Ez a válaszom egy része: Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Ebben mi nem volt a megfelelõ? Hol láttál bármit is a hüvelyi szülésrõl? Ja, hogy nem érted mit jelent a többszörös császár kifejezés... Ezek szerint nem az én szövegértésemmel van baj, hanem a tiéddel. A többszörös császár azt jelenti, hogy nem egy, hanem több alkalommal végeztek adott nõn császármetszést.
Szia! Az egyik csaj a fórumról (bocs, h így írom, de senki nem szereti a stílusa miatt) császáros szülés után 3 hónappal ismét terhes lett. Most fog szülni ismét császárral. Semmi gond a babával. Minden rendben van. Kicsit több vizsgálatra kell járnia, mert egyre többször figyelik a hegvastagságot, de amúgy minden ok. Nálatok is minden rendben lesz! :)
Kedves kérdezõ!Szerintem nem volt jogos a 21.26-os válaszoló ledegradálása.Én-eddig, mert készülünk a 3. babára-2 gyereket szültem hüvelyi úton(gyorsan, komplikáció, és beavatkozás nélkül).Ám eddig azt hallottam, hogy 2 év az ideális a császármetszések között.
A kérdező hozzászólása: és 19.10-kor még pontosítottam is a gyengébbek kedvéért!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! olvass vissza mielött okoskodni kezdessz!továbbra sem a császát/hüvelyi szülés probléma köre érdekel ahogy ezt a kérdésben megfogalmaztam! ne oktass ki intelingenciáról senkit amíg a szövegértéseddel gond van!
Nálam 16 hónap volt a két császározás között, minden rendben volt, a babával is.Ha kérdésed van szivesen válaszolok!
off: nálam két év 4 hónap lesz a két szülés között, és mivel az elsõ császár volt most is az lesz mert még csak ennyi idõ telt el.Én nem hiszem, hogy van orvos aki belemenne a sima szülésbe!
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked! hasznos volt bizony! megnyugodtam! remélem én is hasonlóan járok mint õ! van rá remény hogy addigra elég jól bírja majd a hegem mert a varratot se tudta rendesen kiszedni annyira benõtt teljesen leizzadtunk mindketten és nagy küzdés árán is maradtak benn fonalak szóval elég gyorsan hegedek és az uh-on is azt mondta hogy nagyon jól néz ki bebûlrõl is
A kérdező hozzászólása: természetesen meg fogom kérdezni amint eljutok hozzá is de nem véletlenül itt kérdezõsködök a doki 10.000-ért fog válaszolni rá és persze nem is most rögtön... ezért kérem aki értelmes választ nem tud adni a kérdésemre az ne pazarolja az energiáit ilyen nesze semmi fogd meg jól válaszokra köszi
Ezekrõl az orvosod tud felvilágosítani.
A kérdező hozzászólása: értem de akkor esetleg ha megreped még mindig megcsászározhatnak de amúgy nem ragaszkodom a hüvelyi szüléshez...nekem a császár nem volt rossz! inkább csak az érdekelne hogy ilyen esetben éri-e valamilyen hátrány a második babát nyilván vitaminokat és mást megint csak szedek
A kérdező hozzászólása: igen meg köszi! ma voltam sztk-ban és a dokim nemhogy megrótt érte de kifejezetten örült...semmi baja nem volt a 6 hónappal! írt fel utrogestánt a biztonság kedvéért és 1 hét múlva meglátjuk mekkorát nõ a pocaklakó :-)

34hétben vagyok gond lehet abból, hogy még mindig kádban fürdök? A méhszájam még teljesen zárt, nem szoktam nagyon meleg vízben fürödni. Nem nagyon szeretem a tust.

Legjobb válasz: én is kádas vagyok, sõt forróvizes. Az elsõ babám 38 hétre született, a 2. 41 hétre. A végén már visszavettem a hõfokból egy kicsit, igaz a 2.-nál pedig feljebb, mert tulhordtam, és orvos tanácsolta. Attól függ, hogy szoktattad hozzá elejétõl fogva a babát.Mert ha elejétõl fogva langyos vízben fürödtél, és hírtelen melegbe ülsz, furcsa lesz neki, és ettõl lehet gond. Ezt is orvos mondta. A kádtól természetesen nem lehet gond. Nyitott méhszájnál tanácsolják a tusolást.

én is kádas vagyok, sõt forróvizes. Az elsõ babám 38 hétre született, a 2. 41 hétre. A végén már visszavettem a hõfokból egy kicsit, igaz a 2.-nál pedig feljebb, mert tulhordtam, és orvos tanácsolta. Attól függ, hogy szoktattad hozzá elejétõl fogva a babát.Mert ha elejétõl fogva langyos vízben fürödtél, és hírtelen melegbe ülsz, furcsa lesz neki, és ettõl lehet gond. Ezt is orvos mondta. A kádtól természetesen nem lehet gond. Nyitott méhszájnál tanácsolják a tusolást.
Hát ha eddig nem volt gond, akkor azt hisem ezután sem lesz. :) Amúgy tényleg csak arra kell figyelni, hogy ne legyen forró a víz, az nem tesz jót a babónak! Viszont a terhesség vége felé már ha vannak jóslók, fáj a hát, a derék, akkor ajánlják a fürdõt, mert enyhíti a fájdalmat! Minden jót!
Nekem a nap fénypontja szokott lenni, mikor beülök egy kád meleg vízbe. 37 hetes
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam. Én már elejétõl kezdve meleg vízben fürdök eddig még nem volt gondom. szerintem ha eddig nem volt semmi akkor csak nem lesz semmi. persze ha a méhszájam nyitva lenne vagy valami gond lenne akkor kerülném az ülõfürdõt.addig míg lehet élvezem ezt a módját. Mindenkinek jó egészséget kívánok.

Mi baj lehet abból, hogy pozitív az ellenanyag szűrésem?

Els?re is pozitív lett, másodikra negatív, most megint pozitív:(

Legjobb válasz: szia minél elõbb keresd fel a dokid, mert ha a baba pozitív lesz, ami valószínû így, meg ha tudod a párod vércsoportját hogy poz. akkor lehet a baba poz., szóval akkor a babavére ellen termel ellenanyagot és ez ártalmas a babára nézve

szia minél elõbb keresd fel a dokid, mert ha a baba pozitív lesz, ami valószínû így, meg ha tudod a párod vércsoportját hogy poz. akkor lehet a baba poz., szóval akkor a babavére ellen termel ellenanyagot és ez ártalmas a babára nézve
Elõször is tudni kéne, hogy neked milyen a vércsoportod és hogy hányadik terhességed?Ha negatívos vagy és elsõ terhesség, akkor nem kell aggódnod, mert szülés után megkapod az anti D-t és kész.Ha pozitívos vagy, mint pl. én akkor szülésnél hosszabb köldökcsonkot hagynak a babának, mert ha nagyon besárgul, akkor vércserére lehet szüksége.Ne aggódj, mert én pozitív vagyok és a párom is, mégis van ellenanyag a véremben és az elõzõ szülésemnél sem okozott gondot, csak kicsit tovább volt sárga a fiam, mint általában.Makk egészségesen született és azóta is az!
A kérdező hozzászólása: B Rh pozitív a vércsoportom. a páromát nem is tudom... 2.terhességem. 5év lessz a 2kicsi között. Fiamnál nem emlékszem, hogy lett e volna ilyen szûrés -bár ott még cukorterhelést sem csinálnak- Õ is besárgult. 36.hétbe vagyok, 34hetesen volt a vérvétel.
Ha a vércsoport szûrésre gondolsz, akkor annyi lesz, hogy kell kapnod anti-D-t, mert akkor a szervezeted "idegen anyagként" kezeli a babát és kilökõdhet. Szerintem sürgõsen keresd fel a dokit.
Vércsoporttól függetlenül termelõdhet ellenanyag, ami ha nincs kezelve vetélést okoz.
Hát amennyire én tudom kapsz szülés után ellenanyaginjekciót, a babának pedig lehet vércserét csinálnak, ha nem jó az eredménye!De ne ilyedj meg, a hugom kisbabájának is volt vércseréje és nem lett semmi baja!Nekem egyébkén A 0RH negativ a vércsoportom, egyszer se volt ellenanyag termelõdésem, de 2 babát elveszitettem mindjárt az elsõ trimeszterben.Egyébkén 4 bébit hoztam a világra, mind egészségesek!Jó erõt, egészséget!Ne aggódj!

A bloggeren csak hármat lehet abból hogy később jelenik meg a bejegyzés?

Szóval megírok egy bejegyzést Március 23.-án és Áprilisban fog majd megjelenni... Ilyenb?l csak 3-mat lehet a bloggeren? LÉCCI VÁLASZOLJATOK!

Legjobb válasz: Lehet is ha a beállításnál kattintod mert vagy kijelölöd a másik jelölõnégyzetben. (...amilyen a kérdés színvonala, olyan a válaszé is)

Lehet is ha a beállításnál kattintod mert vagy kijelölöd a másik jelölõnégyzetben. (...amilyen a kérdés színvonala, olyan a válaszé is)

Valami probléma lehet abból hogy az alaplapi hangkártyának és a rendes hangkártyának a drivere is fel van telepítve?

Legjobb válasz: Nem, az alaplapit letiltja, ha a hangkártyába dugod a jack-et, de akár le is törölheted az alaplapit.

Nem, az alaplapit letiltja, ha a hangkártyába dugod a jack-et, de akár le is törölheted az alaplapit.

Szerintetek nagy baj lehet abból, hogy az orvos antibiotikumot írt fel, fogamzásgátlót szedek közbe és lefeküdtem a barátommal? Nagy mértékben befolyásolja az antibiotikum a fogamzásgátlót? :/

Legjobb válasz: Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.

Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.
Aham. Tulajdonképpen érvényteleníti a fogamzásgátló hatását.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek:s
Igen, sajnos befolyásolja a hatását.
A kérdező hozzászólása: de nekem azt mondta az orvosom, hogy nagyon nagy dózisú gyógyszernél és csak akkor, ha 1 hétnél tovább szedem.
Ez így nem feltétlenül igaz, ahogy az orvosod mondta. Azon kívül, hogy mekkora dózisú, attól is függ az antibiotikum melletti hatáscsökkenés, hogy milyen mértékben vesz részt az adott fogamzásgátló a bél-máj körforgásban, illetve hogy milyen típusú (hatásspektrumú, hatásmechanizmusú és hatáserõsségû) antibiotikumot szedsz. Általános elv, hogy bármilyen antibiotikum szedése alatt és az azt követõ legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges a maximális biztonsághoz (és valójában az antibiotikum szedése elõtti 2 napban is, mivel a spermiumok akár 3 napig is túlélhetnek a nõi testben). egy gyógyszerész
1 hétnél kevesebb ideig nem sok értelme van az antibiotikum kúrának. Azt mindig rendesen be kell szedni a megfelelõ ideig...
A heti kúrákat valóban végig kell szedni, de a húgyúti fertõzéseknél leggyakoribbak a 3 vagy 5 napos kúrák. Sõt létezik egyadagos antibiotikum is.

Baj lehet abbol hogy cserélgetem a rendszert telefonon ugyértem hogy a szolgáltató megbüntethet-e érte?

van egy x8-om jelenleg ne tudom lecserélni és ajánloták a rendszer cserét ez miatt megbüntethet e a szolgáltató pl hogy letiltja simet. A telo szolgáltatós. Szolgáltató:tmobile

Legjobb válasz: Ha már nincs rá garancia azt csinálsz vele amit akarsz.

Ha már nincs rá garancia azt csinálsz vele amit akarsz.
Hivatalosan házilag nem teheted függetlenné a telefont, de a szolgáltató pont leszarja, úgyhogy gyakorlatilag megcsinálhatod. Viszont ha behal a telefon, úgy, hogy nem a gyári ROM és Recovery van rajta, akkor ugrott a garanciád.
A kérdező hozzászólása: oks kösz a válaszokat

Baj lehet abból, hogy a Zoely fogamzásgátló utolsó két szemét (a fehérek közül) felcseréltem?

mert ugye van négy sárga tabi..aminek nincs hatóanyaga..és a többi fehérben viszont nem ugyanannyi a hormon tartalom..és az uccsó kettőt felcseréltem..baj lehet?

Legjobb válasz: Az összes fehér tabletta ugyanazt tartalmazza.

Az összes fehér tabletta ugyanazt tartalmazza.
semmi, én is felszoktam cserélni elég sûrûn, ha nem figyelek oda

Baj lehet abból, hogy fáj az aktus az elején?

Amikor párommal szeretkezünk az elején mindig fáj egy kicsit a hüvelyem, s kutyában még a hasam is szokott. A szüzességemet is csak kb. 1 hónapja vesztettem el. Lehet ett?l?

Legjobb válasz: Feleségemnek is ugyanezek a tünetei. Pedig õ se tegap vesztette el és én se állat módjára tuszkolom belé... De pár pillanat után elmúlik és utána mehet minden :)

Feleségemnek is ugyanezek a tünetei. Pedig õ se tegap vesztette el és én se állat módjára tuszkolom belé... De pár pillanat után elmúlik és utána mehet minden :)
Biztos, hogy ettõl van. Párodnak mond meg hogy uralkodjon magán, és lassítson!
Ugyanez a problémám és pont ez hogy mikor kutyában csináljuk akkor nekem is fáj a hasam stb.. Egy idõ után elmúlik és ez azért van mert nem rég vesztetted el a szüzességedet :) Beszélj vele h lassabban csinálja és ha lehet hagyjátok ki a kutya pózt.

Probléma lehet abból, hogy az Utrogestan hüvely kapszulát korábban elkezdem alkalmazni?

Egyébként progeszteron javításra kaptam a 17. naptól, csakhogy próbálkozunk kistestvér összehozásában.

Legjobb válasz: Szia!Nem lesz semmi probléma!Mindent bele!

Szia!Nem lesz semmi probléma!Mindent bele!
Szerintem nem tetted helyesen, mivel a progeszteron károsítja a kiszabadult petesejtet(dokim mondta).Én sosem mertem elõbb elkezdeni. 15 hetes ikerterhes kismami
A kérdező hozzászólása: Nem kezdtem el, megvárom a 17. napot!
A kérdező hozzászólása: A Barátcserje kapszula, ami szintén progeszteront segítõ "szer" is ilyen hatással lehet?
Szia! Igen, de a barátcserjét terhesség alatt nem lehet alkalmazni.Lehet kapni méhpempõ kapszulát, ami szintén nagyon jó, és ha teherbe esel, az nem okoz gondot!Sok sikert!Szoritok, hogy összejöjjön a baba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A Barátcserjét a sárgatest-elégtelenség, kevés progeszteron szint megakadályozása miatt kezdtem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!