Találatok a következő kifejezésre: Lehet abból ha a (399 db)

Gond lehet abból ha a 9hónapos fiunkat ráültetem a bilire amikor kakil? (lent kifejtem)

Szóval az a helyzet,hogy már egy jó hónapja stabilan ül(márciusban lesz 1 éves). S azt vettük észre hogy ha kakil akkor ül és nyom,szóval eléggéá látszik ha kakil.De nehezen jön neki.Teljesen átállt a hozzátáplálási szilárd kakira. (Anyatejes baba egyébként) Azonban ha kijön neki egy kb kis cseresznye méretû és kicserélem,könnyebben kakil ha nincs rajta pelus.Gond lehet abbol ha leveszem a pelust amikor látom hogy nyomni akar és leül(tetem) a bilire? Természetesen nem órákra meg nem kötözném oda mint régen.De ha könnyebb lenne neki? Egyébként amikor pelus csere van,mondom neki hogy pisi pisi és az esetek nagy részében pisil is.Vélemény?

Legjobb válasz: Szerintem, ha neki ettõl könnyebben megy a kakilás, miért ne? Mit ártanál neki? ha nem tiltakozik ellene, nyugodtan , és késõbb változik a széklet, lehet könnyebben megy majd.

Szerintem, ha neki ettõl könnyebben megy a kakilás, miért ne? Mit ártanál neki? ha nem tiltakozik ellene, nyugodtan , és késõbb változik a széklet, lehet könnyebben megy majd.
Ettõl nem lesz semmi baja. EC-nek (elimination communication) hívják ezt a módszert. Amikor a kicsi jelez -vagy a szülõ, mint te a pisi szóval-, vagy látni rajta, hogy a dolgát fogja végezni, akkor bilire teszik. Ez nem szobatisztaság, mert visszatartani még nem tudja, és magától még nincs rá igénye.
Nyugodtan ültesd rá. Mondd neki hogy így könnyebb lesz kakilnia. Erõltetni nem kell, de amíg elfogadja és ráül, addig nyugodtan.
Szerintem ez még nagyon nem tudatos. Én ezt nem tartom túl jó ötletnek, de ez csak az én véleményem. Lehet, hogy késõbb ez átfordul és rosszabb lesz, nem tud majd a bilibe kakilni. Ilyet is hallottam már, ismerõsöm is ezt csinálta. Most 15 hónapos a fia, de nem ül rá a bilire.
A kérdező hozzászólása: Egyébként szegény nagyon szenved a kakilással:( S azért gondoltam hátha segit neki..:) Egyébként a lányt mindig nézi hogy hol pisil.Szoval ö abnnak ellenére h fiu könnyen szobatiszta lesz azt hiszem..Mondjuk a nagy 3.5 éves s vele is könnyen ment a szobatisztulás:)
Szerintem ne, ettõl nem lesz szobatiszta, meg kell várni amíg tudatosan ráül.
A kérdező hozzászólása: Azért nem is a szobatisztaság témába tettem fel a kérdést:) Mert nem is szobatisztitani akarnám:) Hanem hogy ha már leveszem a pelust, akkor könnyebben kakil... Hogy ne a semmibe kakiljon..

Baj lehet abból, ha a zsemlegombócot nem szikkadt, hanem friss, puha kenyérből csinálom?

Legjobb válasz: Ha megpirítod a sütõben, akkor végülis mindegy

Ha megpirítod a sütõben, akkor végülis mindegy
A kérdező hozzászólása: Nem jó a sütõm...
Semmi baj nem lesz belõle, én mindig abból szoktam, nem tárolok száraz zsemléket a lakásban.
serpenyõben is megpiríthatod. sokkal jobb, mint szikkadtból. mindig így kezdem a zsömlegombócot. kevés zsiradékot tegyél alá. ha kihûlt lehet dolgozni vele.
** persze kockákra vágva a kenyeret :)
Én mindig frissbõl csinálom, kockákra vágom, majd vajon szép barnára pirítom serpenyõben.

Nagy baj lehet abból, ha a 2 hetes piercingemet véletlenül (nemkevés) víz érte?

Legjobb válasz: én a fülembe csináltattam alig 1 hetes. az elsõ nap nem érte víz, utána már rendesen csináltam mindent és steriliummal fertõtlenítettem. szerintem nem gáz.

én a fülembe csináltattam alig 1 hetes. az elsõ nap nem érte víz, utána már rendesen csináltam mindent és steriliummal fertõtlenítettem. szerintem nem gáz.
A kérdező hozzászólása: A fülemben nekem is van 1, 5 éve, azzal sose volt gond, de a köldök szerintem kicsit más mint egy fül :) :D

Priusz lehet abból ha a páromat, aki 30éves feljelenti a nagymamám, mert elköltözök hozzá? 17 éves vagyok, vannak okai.

17 éves vagyok és a szüleimnek nem tetszik, hogy 30 éves a partnerem és azt mondták, hogy vagy a páromat választom és elköltözök hozzá (errõl hangfelvételem is van) vagy pedig elköltözök és kitagadnak a családból. Ha elköltözök, a nagymamám feljelenti a páromat és nem szeretnénk priuszt neki. Nem engedik, hogy amúgy találkozzunk meg minden. Mit tegyünk? Most el akarok költözni hozzá.

Legjobb válasz: Nem kell ahhoz feljelenteni a párodat, hogy a rendõrökkel hazavitessenek.

Nem kell ahhoz feljelenteni a párodat, hogy a rendõrökkel hazavitessenek.
Minél kisebb a százalék annál helyénvalóbb a válasz
Egy 17 éves már nem gyereklány, kedves 21:14-es. Amúgy itt nem valósul meg bûncselekmény, szóval a feljelentésnek nem lesz következménye.
Kerdezö, csak nem majusban töltöd a 18-at? :D
Az egy dolog, de a nagyi minden további nélkül elmehet a gyerekért és hazaviheti. Ha ebben megakadályozza a 30 éves "fiatalember", akkor már lesz köze a rendõrségnek az esethez. ;) Ha a gyerek JOGILAG rendezett formában akar ott élni a fszijánál, akkor beslattyog a területileg illetékes gyámhivatalba és elõadja a kérését.
Mivel Te már 17 éves vagy, tehát 14 felett, és szabad akaratodból költözöl a párodhoz, így a rendõrség semmit nem tehet! Ebbõl kifolyólag nem lesz priusza a párodnak.
Semmi sem lesz, ha hivatalosan nem jelentkezel be oda. Közlöd a rendõrökkel, hogy vendégségben vagy ott, a nagyanyád meg nem normális, nem tudja mit beszél... Elmehetnek a pcsába...
Nem. Azt is mondhatod, hogy nincs köztetek szexuális kapcsolat. (Amúgy csak 14 év alattival bûncselekmény a szexuális kapcsolat). De mint olvashattad a másik kérdés válaszai között, kérhettek engedélyt a gyámhivataltól is (ennek nem ismerem a részleteit, nézz utána).
Azért kiváncsi lennék arra a 30 éves férfira aki tizenéves gyereklányokkal kezd. Elgondolkoztál már valaha, hogy a szüleid miért tiltanak tõle? Lehet van rá nyomós okuk.
nem bünteti a törvény hogy 17 évessel éljen egy 30 éves csak fenyegetõznek a rokonok ha nem történt erõszak akkor nem történ bûncselekmény nincs mit vizsgálni nincs eljárás elutasítják a feljelentést
A kérdező hozzászólása: vagyis semmi nem fog bekerülni az õ erkölcsi bizonyítványába?
A kérdező hozzászólása: szóval ha feljelentik, és persze én mellette tanúskodom semmi baja nem lehet és nem kerül semmi be az erkölcsi bizonyítványomba?
De priusza nem lesz
A kérdező hozzászólása: azt a kérdést nem az én szüleim írták ki.
Az egesz csalad nalatok a gyk-n panaszkodik?
18 éves korodig rendõrséggel hazavitethetnek.
# 16, egy 30 éves férfihez képest még bõven gyereklány. A gondolkozásából is látszik, hogy simán leköltözne a bizonytalanságba és kiszolgáltatottságba. Egy gyerek gondolkozik így.

Baj lehet abból ha a fogamzásgátló tabit a gyógyszermentes időszak után nem a 8. hanem a 9. napon kezdtem el szedni?

A symiciat kezdtem volna szedni (el?tte cypromixet és yasminellet szedtem), a baj az volt, hogy utolsó nap akartam kiváltani a gyógyszertárban, de annyira új ez a gyógyszer, hogy 4 gyógyszertárban sem volt, és meg kellett rendelnem, így nem tudtam bevenni a 8. napon, amikor kellett volna. Milyen következményei vannak ennek?

Legjobb válasz: 100%biztos választ a doki tud mondani de sztem nem,én is voltam így ilyenkor bevettem +1-et(azt ami kimaradt)és hálisten nem is volt semmi probléma.Olvasd át jól a tájékoztatót vagy ha nagyon aggódsz telefonálj a dokinak manapság ilyet ott is meg tud mondani (ehhez nem kell vizsgálat).

100%biztos választ a doki tud mondani de sztem nem, én is voltam így ilyenkor bevettem +1-et(azt ami kimaradt)és hálisten nem is volt semmi probléma.Olvasd át jól a tájékoztatót vagy ha nagyon aggódsz telefonálj a dokinak manapság ilyet ott is meg tud mondani (ehhez nem kell vizsgálat).
Ilyenkor ugyanúgy kell eljárni, mintha a szedés elsõ hetében kimaradt volna egy bogyó. (Amúgy ez is történt.) Az elsõ hét a "legtörékenyebb" a védelem szempontjából. Legalább egy hétig védekezzetek mellé, de szerintem azt a gyógyszerváltás miatt amúgy is ajánlott. 26/n
Ha a 7 napos szünetben is volt aktus, akkor nem árt majd terhességi tesztet is csinálni.Ez is benne van a tájékoztatóban, hogy ilyen esetben fennállhat a terhesség.
bajnak nem baj, csak éppen egész hónapban nem vagy annyira védett, mintha normálisan szedted volna. legalábbis mindenhol ezt olvasom, szóval annyit megtehetnétek a biztonság kedvéért, hogy nem élvez beléd a barátod.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Lehet-e baj abból, ha a tablettamentes szünetet 6 napig tartom 7 nap helyett?

Így is védett maradok még?

Legjobb válasz: Ha elõbb veszed be abból nem lesz gond, csak akkor kell vigyázni, ha késõbbre csúsztatnád. Én is csináltam már ilyet idõpont változtatás miatt.

Ha elõbb veszed be abból nem lesz gond, csak akkor kell vigyázni, ha késõbbre csúsztatnád. Én is csináltam már ilyet idõpont változtatás miatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Lehet abból baja a babámnak, ha fehér zajra alszik el?

Egyszerûen már mindent kipróbáltunk, de alig alszik, állandóan nyûgös. Utolsó mentsvárként fehér zajt kezdtünk hallgatni. És azóta mint a kisangyal elalszik. Lehet ettõl baja? Engem például idegesít rettenetesen, ezért amint elalszik le is kapcsoljuk, de nem tudom, hogy nem lehet ebbõl neki baja?

Legjobb válasz: Én nem tudom mi az a fehér zaj?! De ha erre elalszik hát legyen, fõleg ha elaludt és utána ki lehet kapcsolni akkor sem ébred fel. Esetleg hallás vizsgálaton voltatok már, mert lehet ezt a hangot õ máshogyan hallja ezért nem idegesíti.

Én nem tudom mi az a fehér zaj?! De ha erre elalszik hát legyen, fõleg ha elaludt és utána ki lehet kapcsolni akkor sem ébred fel. Esetleg hallás vizsgálaton voltatok már, mert lehet ezt a hangot õ máshogyan hallja ezért nem idegesíti.
Nem csoda ha el alszik rajta marhaság a film mind két része.
Mi.az a fehêr zaj?
2. vagyok. Erre nem kaptunk magyarázatot. Én láttam ilyen címû filmet két része is van. Itt az elsõ rész nézd meg:[link]
Esetleg ez:http://www.youtube.com/watch?v=_TZz9rsU6VQ A kérdezõ a fantáziánkra bízza.
A kérdező hozzászólása: A fehér zaj: http://www.youtube.com/watch?v=cUwEiMNhOCM A minden vagy éppen a semmi hangja, a kozmikus háttérsugárzásból adódik, nem vagyok fizikus, nem igazán értek hozzá. Hallható, ha a rádiót üres frekvenciára tekeri az ember. Én mondjuk inkább ideges leszek tõle.
Nagyon sokaig arra nyugodott meg a fiam. Mar talan 8 honapos elmult, mire megunta. :) Semmi baja, kiegyensulyozott 3 eves nagylegeny mar.
én már nagyon sok helyen olvastam hogy ilyennel is lehet próbálkozni ha nemtud másképp elaludni ababa, gondolj bele, ez azért megnyugtató neki mert ugyanezt halotta a méhedben! Szerintem nem lesz tõle baja és hidd el majd idõvel leszokik róla!
Hu... meghallgattam, tenyleg ijeszto. ha idegesit fulhallgato, es szerintem orulj hogy elalszik ra :) van egy ismerosom takaritas manias, terhesseg alatt folyton porszivozott, ha sirt a fia csak porszivoval tudta megnyugtatni/elaltatni... ez azert jobb:)

Milyen probléma lehet abból, ha nincs a lakásnak tulajdoni lapja?

Még nincs alapító okirat sem a 120 lakásos társasházban, de állítólag készül majd.

Legjobb válasz: Ott valami nem stimmel az ingatlan korul. Ilyen lakast nem vehetsz meg. Ugyanolyan, mintha az autonak nem lenne forgalmija, vagy neked szemelyi igazolvanyod.

Ott valami nem stimmel az ingatlan korul. Ilyen lakast nem vehetsz meg. Ugyanolyan, mintha az autonak nem lenne forgalmija, vagy neked szemelyi igazolvanyod.
Ha nincs nyilvántartva a földhivatalnál a társasház, akkor lehet még építési engedély se volt. Ezt mondjuk nem feltételezem, mert ennyire hülye senki nem lehet, mármint hogy 120 lakást fel mer húzni így. Menj be a földhivatalba, és próbáld meg kideríteni mi történt. Nem tudom, hogy venni akarsz-e, de tul. lap nélkül nem fog menni.
Energetikai tanusítvány és tulajdoni lap nélkül nem lehet semmilyen ingatlant eladni. A társasház ezek szerint nem kapott használatba vételi engedélyt sem? Akkor építkezésnek számít és nem lakható.
Nem biztos, hogy kizárt a vásárlás, a tulajdoni lap, az alapító okirat és egy-két további irat ismeretében lehet dönteni. Ügyvéddel konzultáljatok a fenti iratok birtokában.
Én laktam egy ideig egy lakószövetkezeti 4 emeletesben, ami társasházzá alakuló félben volt. Két évig húzódott az alapító okirat. Addig tulajdonképpen gittegylet voltunk. A tetõ-felújító kisiparost sem tudtuk beperelni a hanyag munkájáért, mert lakószövetkezet már nem voltunk, társasház még nem voltunk. Nyomorult egy helyzet volt, el is adtam hamar. Mondjuk tulajdoni lapom az mindig is volt a saját lakásomra...

Gond lehet abból, ha az eredeti folpack-kal használom a készüléket?

Nincs rá fóliám, ezért rajta hagytam a folpakckot, hogy ne karcolódjon (tokba van, így nem csúszik szét). Lehet valami baja?

Legjobb válasz: Nyugi! Semmi baja sem lesz.

Nyugi! Semmi baja sem lesz.

Lehet baj abból ha a málnalevél teáról nem pont peteéréskor váltok át palástfűre?

Ovutesztelni is fogok, csak érdekel mennyire okozna problémát!

Legjobb válasz: Attól függ! :) Peteérés elõtt váltasz palástfûre?

Attól függ! :) Peteérés elõtt váltasz palástfûre?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy tudtam akkor kell váltani ha megvolt a peteérés, ha esetleg nem jól tudom leírnád pontosan hogyan kellene?! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!