Találatok a következő kifejezésre: Lehet abból baja (71 db)

A 4 éves fiunknak lehet abból baja az oviban, hogy nem hisz a Mikulásban, meg a húsvéti nyúlba?

Se a férjemnek se nekem nem mondták soha a szüleink ezeket, ennek ellenére persze ugyanolyan örömmel vártuk az ünnepeket, én például ugyanúgy csináltam ajándékot a szüleimnek és úgy adtam át, hogy a Mikulás hozta vagy a nyuszi. A fiammal mi is csináltunk apának ajándékot, az öcsinek is és a nagyszülőknek is, ő meg boldogan adta oda az aktuális figura nevében, és én is kaptam egy győnyörű rajzot a nyuszitól. Most viszont kicsit megijedtem, mert az oviban a legtöbb gyerek hisz bennük és félek, hogy ebből még lesznek kellemetlenségek.

Legjobb válasz: Szia! szerintem nem lehet baja. Az én kisfiam az ellenkezõje volt, õ meg hitt benne 10 éves koráig, és egyik gyerek sem mondta el neki sem az oviban sem az iskolában

Szia! szerintem nem lehet baja. Az én kisfiam az ellenkezõje volt, õ meg hitt benne 10 éves koráig, és egyik gyerek sem mondta el neki sem az oviban sem az iskolában
Nem lesz baja tõle. Viszont mondd el neki az õ gyerek nyelvén, hogy mások azt hiszik, a nyuszi létezik, és ezért ne mondja azt másoknak, hogy nem a nyuszi hozza. Nálunk volt Jézuska, de a fiamnál már nem lesz. Jobb, ha tudja, hogy az ajándék nem égbõl pottyan:)
beszéld meg vele hogy ne rontsa el a mások hitétt õrömét , akor nem lesz baj .

Lehet abból baja a babámnak, ha fehér zajra alszik el?

Egyszerûen már mindent kipróbáltunk, de alig alszik, állandóan nyûgös. Utolsó mentsvárként fehér zajt kezdtünk hallgatni. És azóta mint a kisangyal elalszik. Lehet ettõl baja? Engem például idegesít rettenetesen, ezért amint elalszik le is kapcsoljuk, de nem tudom, hogy nem lehet ebbõl neki baja?

Legjobb válasz: Én nem tudom mi az a fehér zaj?! De ha erre elalszik hát legyen, fõleg ha elaludt és utána ki lehet kapcsolni akkor sem ébred fel. Esetleg hallás vizsgálaton voltatok már, mert lehet ezt a hangot õ máshogyan hallja ezért nem idegesíti.

Én nem tudom mi az a fehér zaj?! De ha erre elalszik hát legyen, fõleg ha elaludt és utána ki lehet kapcsolni akkor sem ébred fel. Esetleg hallás vizsgálaton voltatok már, mert lehet ezt a hangot õ máshogyan hallja ezért nem idegesíti.
Nem csoda ha el alszik rajta marhaság a film mind két része.
Mi.az a fehêr zaj?
2. vagyok. Erre nem kaptunk magyarázatot. Én láttam ilyen címû filmet két része is van. Itt az elsõ rész nézd meg:[link]
Esetleg ez:http://www.youtube.com/watch?v=_TZz9rsU6VQ A kérdezõ a fantáziánkra bízza.
A kérdező hozzászólása: A fehér zaj: http://www.youtube.com/watch?v=cUwEiMNhOCM A minden vagy éppen a semmi hangja, a kozmikus háttérsugárzásból adódik, nem vagyok fizikus, nem igazán értek hozzá. Hallható, ha a rádiót üres frekvenciára tekeri az ember. Én mondjuk inkább ideges leszek tõle.
Nagyon sokaig arra nyugodott meg a fiam. Mar talan 8 honapos elmult, mire megunta. :) Semmi baja, kiegyensulyozott 3 eves nagylegeny mar.
én már nagyon sok helyen olvastam hogy ilyennel is lehet próbálkozni ha nemtud másképp elaludni ababa, gondolj bele, ez azért megnyugtató neki mert ugyanezt halotta a méhedben! Szerintem nem lesz tõle baja és hidd el majd idõvel leszokik róla!
Hu... meghallgattam, tenyleg ijeszto. ha idegesit fulhallgato, es szerintem orulj hogy elalszik ra :) van egy ismerosom takaritas manias, terhesseg alatt folyton porszivozott, ha sirt a fia csak porszivoval tudta megnyugtatni/elaltatni... ez azert jobb:)

Lehet abból baja a babának, ha a tablettaszedés befejezése után 3 hónapon belül megfogan?

4 évig szedtem fogamzásgátlót (4 félét: Gracial, Laurina, Jangee, Yadine), 4 napja hagytam abba.

Legjobb válasz: Ha közben fogan meg, akkor sem lehet. Ma már nem kerül forgalomba olyan fogamzásgátló, amely egy szedése mellett esetlegesen létrejövõ terhességben kárt tehet. Azaz a régen volt kiürülési idõvel sem kell számolni.

Ha közben fogan meg, akkor sem lehet. Ma már nem kerül forgalomba olyan fogamzásgátló, amely egy szedése mellett esetlegesen létrejövõ terhességben kárt tehet. Azaz a régen volt kiürülési idõvel sem kell számolni.
Ez rendkívül érdekes. Akkor miért írjuk fel szerinted a tablettákat olyan terápiás célzattal, hogy az abbahagyása után KÖZVETLENÜL bekövetkezzék a terhesség? Amit írtál, orvosi szempontból több aspektusában is sántít.
A legnagyobb tévedés a fentebb leírtakban: hormonális változás nem okoz fejlõdési rendellenességet, mint olyan, nem képes rá.
Az én fiam a gyógyszer abbahagyása utáni 3. hónapban fogant! Teljesen egészségesen, a kiírt napra született. Azóta is minden rendben van vele! Sõõõt! Elmondanám, hogy mindenben a kortársai elõtt jár. Fél évesen mászott, 7 hónaposan felállt, két évesen fújta az ABC nagy betûit és a számokat 10-ig. Most 3, 5 éves és ott tartunk hogy felismer jópár nyomtatottan leírt szót, angolul és magyarul is és próbálja összeolvasni a betûket + lassan ismeri az órát is! És hozzá teszem nem én nyomatom a gyerekbe, egyszerûen érdekli és addig nyaggat amíg nem válaszolok a kérdéseire, nem tanítom meg neki amit szeretne! :)
:) Oké.
a mai modern fogi gátlók már nem okoznak gondot . a régiekkel volt ilyen baj azoknak kellett ennyi idõ hogy totál kiürüljenek. de amiket irtál fõleg az utcsó kettõ már mai modern.
Mert ez hatalmas butaság, ahogyan már írtam. Hormonális változások nem tudhatnak hatni a baba fejlõdésére. A terhesség létrejöttére igen, azaz ha bármilyen "hormonális változás" bekavarna (ez amúgy mit takar pontosan dr. Czeizel szerint? kissé tág meghatározásnak érzem) akkor a terhesség nem jönne létre. Fontos tudni egyébként, hogy Czeizelnek vannak elvitathatatlan érdemei. De manapság már sem azt nem tudja, hogy mikor melyik "szponzorának" nevében beszél (Krio, Bayer, Pharmaton), ill. szívesen huny szemet a kutatási eredményeinek alátámasztása felett. Azaz -elnézést az iróniáért - ül egy halom pénzen, és konstruál ilyen meg olyan elméleteket. A gyakorlati orvostudományhoz már vajmi kevés köze van (ha lenne, a köldökzsinórvér tárolásról is másképp nyilatkozna). Mondom ezt ismétlem, minden tiszteletem mellett, mert nem volt ez mindig így. Ma õ egy celeb, akit a konyhaorvoslás királyaként remekül el lehet adni, mert van neve. Érdemes kritikai szemlélettel közelíteni a véleményét.
Ne velem vitatkozz, hanem Czeizel Endrével.
"Dr Czeizel Endre professzor, Magyarországon a genetikai tudomány atyja, aki 4 év alatt több, mint 4 millió szülésbõl fejlõdési rendellenességgel született újszülöttekrõl a világon egyedülálló regisztert állított össze, megállapította és SOKSZOR LE IS ÍRTA, hogy NEM A FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA, MINT VEGYÜLET OKOZ FEJLÕDÉSI RENDELLENESSÉGET, HANEM AZ ANYAI SZERVEZETBEN AZ ABBAHAGYÁS MIATT BEKÖVETKEZÕ HORMONÁLIS VÁLTOZÁS, AMI 2-3 HÓNAP ALATT ZAJLIK LE! Ez azt jelenti, hogy ha valaki véletlenül terhes lesz a rendesen szedett tabletta ellenére, és még 1-2-3 hónapig rászedi a tablettát, nem tud róla, hogy terhes, mert a szünetben vérzése is jelentkezik, annak nem okoz a tabletta fejlõdési rendellenességet. De aki az abbahagyás után 1-2 hónappal lesz terhes, annak a hormon változás fejlõdési rendellenességet okozhat. Pacienseim között volt egy asszony, akinek a harmadik gyermeke a tablettaszedés utáni elsõ hónapban fogant. Olyan összetett fejlõdési rendellenességgel született, ami az élettel összeegyeztethetetlen volt, és megszületése után azonnal meghalt. Se az elsõ 2, se a negyedik gyerek ilyen problémával nem született, és a családjukban se volt egyetlen rendellenességgel született gyerek másik. " Ez egy szülész-nõgyógyász doktornõ írása.
Szia! Barátnõm évekig szedett fogamzásgátlót, az abbahagyása utáni elsõ hónapban teherbe esett. Makk egészséges a jelenleg másfél éves kislánya. De ez lehet egyénfüggõ.

Lehet abból baja a hajamnak ha 1 hétig nem mosom meg?

a hülye válaszokat ne pls

Legjobb válasz: max zsíros lesz

max zsíros lesz
A kérdező hozzászólása: és olyan nem lehet pl h kihullik vagy elvékonyodik stb?
nem hiszem sok túrázó meg hegymászó se mos hajat ha olyan helyen vannak
Pont az a rossz, ha hetente többször van megmosva. Mondjuk heti 2 még elmegy, de annál több már elég káros. A zsíros hajúaknak fõleg..
A kérdező hozzászólása: én alapból heti 3x mosom meg de most nem tudom mert nem otthon vok :S
na és, ott nincs víz meg sampon? :) Dehogy fog kihullani a hajad, nem lesz semmi baja!! Fodrászom szerint elég lenne heti 1* mosni a hajat.
nem jó sokszor megmosni az lenne a legjobb ha csak hetente
Én mindig csak hetente egyszer mosok hajat, és semmi baja.

Lehet abból, , bajom" hogy ha a barátom beteszi akár pár másodpercre utána pedig gumit húzunk? Lehet baba belőle? Tudok az előváladékról.17/L

Legjobb válasz: mik ezek a válaszok, hogy nem lehet baj belõle, meg hasonlók?? csak egy válaszolónak van esze? (elõttem szóló) a többiek szerint nem lehet elõváladéktól teherbe esni? hát lehet...ugyanis kedves elsõ hozzászóló, tartalmazHAT spermiumokat! szóval,igen, teherbe eshetsz ennyitõl is. szerintem nem érdemes kockáztatni. jobb gumi nélkül, de az utána következõ para hogy most akkor lett-e baba vagy nem, sokkal rosszabb!

Pedig 27 évesen biztos jobban tudom mint egy 13 éves.
mik ezek a válaszok, hogy nem lehet baj belõle, meg hasonlók?? csak egy válaszolónak van esze? (elõttem szóló) a többiek szerint nem lehet elõváladéktól teherbe esni? hát lehet...ugyanis kedves elsõ hozzászóló, tartalmazHAT spermiumokat! szóval, igen, teherbe eshetsz ennyitõl is. szerintem nem érdemes kockáztatni. jobb gumi nélkül, de az utána következõ para hogy most akkor lett-e baba vagy nem, sokkal rosszabb!
bocsi, azóta jött több válasz is, veletek értek egyet!
18, 05 hát mit szólsz ehhez? Leirom hogy teherbe eshet és úgy lepontoznak, hogy el se lehet olvasni amit én irtam.
Lehet. Akár pár másodperc is ugyanaz mintha a végén szállna ki. Jobb gumi nélkül, de nem érdemes kockáztatni.
Pulyák a pulyáknak válaszolnak és lepontozzák ba.dmeg aki leírja a normális választ, hát szüljetek 14 évesen le.zarom!
Aki nincs felvilágosulva az mért ír ide baromságot.
Attol mert beteszi pár másodpercre és utána gumit huz és persze a gumiba élvez attol nem de ha beteszi és beléd élvez akkor igen!
Szerintem nem lehet baj belole! Mi is csinaljuk gumi nelkul a baratommal es eddig nem tortent baj! Csak ovatosan!
az elõváladék, nem tartalmaz spermát tudtommal. Szóval amíg az errukció nem következik be addig nincs esély hogy megfogantass. :)
Tudom, csak azt nem értem hogy röhögne rajta ha egy fiatal teherbe esik vagy tényleg ennyire nincs vele tisztában és mégis leirja a hülyeségét.
inkább azt áruld el, h mi bajotok a foggátlóval, vagy a hüvelygûrûvel, vagy az óvszerrel, vagy a többi védekezlsi módszerrel. ennyire nemlehet bonyolult választani egyet, ami mind2töknek mnegfelel....
18:01-es, lesz baj ne aggódj. majd írj hogy milyen volt az abortusz.
Szia! Valóban lehet baj belõle, de azért erre iszonyatosan kicsi az esély. Én abban a helyzetben vagyok, hogy nincs más választásom, mert a tablettát nem bírom, a többire meg allergiás vagyok, szóval marad a megszakítás. Persze azért körültekintõen, én mindig figyelem a peteérésemet, és akkor egyáltalán nem vagyunk együtt. Ettõl függetlenül senkit sem bíztatok ilyesmire, aki teheti védekezzen, akármilyen kicsi is az esély, a baj az nagy lesz, ha bekövetkezik.
szóval te mindenre allergiás vagy. az összes létezõ védekezési módszerre...na ne viccelj már...:S
jaj, ti olyan gonoszok vagytok! szegénykét beijesztitek... :S kérdezõ! igen, lehetsz terhes, hiszen terhes csak akkor nem lehetsz, ha egyáltalán nem szexelsz, de így pár másodperc alatt nagyon kicsi az esélye! hiszen hiába van elõváladék, annak fel kell jutnia egészen a méhedig, ez pedig kétlem, hogy megtörtént volna. szóval nyugodj meg, nagyon kevés esély van rá, hogy terhes legyél! persze benne van a pakliban, de kevés az esélye! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek az utolsónak különösen
Mi olyan hihetetlen abban, hogy allergiás vagyok? Hidd el nem kellemes dolog, iszonyatosan rossz és kellemetlen... Fõleg mire rájöttünk, hogy allergia a gond..senkinek nem kívánom...
Na ha hallottál már az elõváladékról, akkor azt is hallottad, hogy aranyos kis babukád foganhat attól az "ártatlan" vágycsepptõl...

A kutyám sérves és most lehet, hogy kiskutyái lesznek. Abból lehet valami baja?

Legjobb válasz: b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!

b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!
Nagyon felelõtlen vagy! Sosem értettem az ilyen gazdikat. Ha tudod hogy sérves, akkor ivartalaníthattad volna, hogy még véletlenül sem legyen ekkora baj.
vigyázni kell, sokszor az ilyen kistestû kutyáknak a szíve nem bírja ki az egyszerû sérvmûtétet, de mindenképpen kérd ki szakember véleményét

Lehet abból valami baja a babámnak, hogy néha nem vagyok otthon, amikor ő már alszik?

Nyolc hónapos a fiam. Apuka nincs. Anyukámmal lakunk. Nemrég sikerült valakivel megismerkednem, és néha elmegyünk este kicsit szórakozni, vagy csak simán beszélgetni. Amúgy ha napközben találkozunk, akkor a pici is mindig velünk van, de azért néha szeretném, ha jutna arra is id?nk, hogy kettesben beszélgessünk, megismerjük egymást. Nagy baj az, hogy amikor már a picit elaltattam (átalussza az éjszakát és nem szopik már), akkor néha elmegyek otthonról? Persze anyukám otthon van, de végülis a babának nem t?nik fel, hogy én nem vagyok ott, hiszen amikor elalszik, még ottvagyok, és mire felébred, már szintén otthon vagyok.

Legjobb válasz: Anyukád nem idegen a picinek, abból sincs baj, ha megébred, és õ foglalkozik vele, õ altatja vissza. Az viszont fontos a picinek is, hogy te kiegyensúlyozott legyél, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy néha nem vagy mellette, míg alszik.

Anyukád nem idegen a picinek, abból sincs baj, ha megébred, és õ foglalkozik vele, õ altatja vissza. Az viszont fontos a picinek is, hogy te kiegyensúlyozott legyél, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy néha nem vagy mellette, míg alszik.
Nem lehet tõle semmi baja. Hisz van, aki vigyáz rá. Pláne, hogy fel sem tûnik neki, hogy elmész. Ne aggódj! És sok sikert a kapcsolathoz!
Ha alszik, nem szopik, és anyukáddal is megnyugszik, ha esetleg felébred, akkor miért ne mehetnél el? Neked is jogod, sõt szükséged van kikapcsolódásra, és figyelemre méltó, ha egy férfi úgyis akar téged, hogy pici babád van. Kevés az ilyen. Szóval bûntudat nélkül menj nyugodtan:-)
Dehogy, nem lesz semmi baja! Anyukád biztos nagyon vigyáz rá és végülis észre sem veszi, szóval ne aggódj!!! Különben meg biztos jobb a babának is ha a mama kikapcsolódik néha és így több türelme van és jobbkedvû. Sok sikert! :)
Az "önzõ" dumásnak üzenem, hogy egy köcsög! Nekem van férjem de egyetértek a többiekkel, akik azt írták, hogy nyugodtan kapcsolódj ki! A parasztokkal nem kell foglalkozni! Éld az életedet, hisz a baba miatt nem kell feláldozni teljesen magadat. Légy boldog és találd meg az igaz társadat!
Köcsög... :D Micsoda szókincs. Magyarázzátok magatoknak a bizonyítványotokat, buta libák. Aztán sírtok, hogy az aranyos kis gyerekeitekbõl milyen bunkó tinik, meg felnõttek lettek. Az a paraszt, meg köcsög, aki megmondja a frankót és nem nyal. Szép. Minek kérdezel, ha nem vagy biztos magadban? Azért, mert megerõsítést vársz az önzõségedhez. Ennyire egyszerû.
Önzõ vagy. És becsapod a gyereked.
A kérdező hozzászólása: Miért vagyok önzõ? Azért, mert azt szeretném, ha lenne egy valamire való apja is, ha már a vér szerinti le se sz*rja? És mivel csapom be???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jólesett, hogy ezt írtátok :) )))
A kérdező hozzászólása: Magyarázd már meg nekem, hogy miért vagyok önzõ! A kérdést azért tettem fel, mert érdekelt, hogy vajon a babámnak lehet-e attól baja, hogy amikor õ alszik, akkor én nem vagyok otthon. Tehát hogy õ ebbõl mit érzékel. Amúgy, kedves tökéletes asszonyság, érdekelne, hogy te mit csinálnál, ha egyedül maradnál terhesen. Talán ülnél otthon és várnád, hogy majd bekopogtat a lovag fehér lovon? Olyan rossz vagyok én azért, mert szeretném, ha lenne egy apa is a fiam mellett? Vagy azért, mert gyerekem van, már nem is gondolhatok magamra? Te fogsz majd csodálkozni, hogy a gyereked majd harminc évesen sem tud semmit megoldani nélküled és egy cseppnyi önállóság sem lesz benne.
Nem értem, miért szólnak hozzá olyan emberek, akiknek a kérdésben szereplõ élethelyzetrõl elképzelésük sincs? Szerencsés, hogy vele nem történt ilyen, de még történhet. Mindenkit átverhetnek, és attól még, hogy egy kapcsolat nem sikerült, nem lesz rosszabb senki; nem kéne ismeretlenül ítélkezni. Vannak olyan férfiak, akik ígérgetnek, el is veszik a nõt, majd elhagyják a gyerekkel együtt. Kedves kérdezõ, szerintem semmi baja nem lesz a babának, örülj, hogy anyukád tud segíteni. El tudom képzelni, hogy pici gyerekkel nagyon nehéz lehet újrakezdeni, de jogod van a boldogsághoz, és a kisfiadnak is jobb lesz, ha sikerül egy "új apukát" találni neki, akiben több a felelõsségtudat, mint az igaziban. Sok sikert!! :)
Nem lesz tõle semmi baja, menj csak nyugodtan. Ha egyszer alszik, akkor neki teljesen mindegy, hogy te mit csinálsz, pláne, ha úgysem ébred éjszaka. Ha a nagymamával együtt éltek, akkor biztosan õt is megszokta annyira, hogy ha mégis felébredne, akkor õ is meg tudja nyugtatni. És a babádnak is az az érdeke, hogy férgi legyen melletetek, fõleg, hogy kisfiúról van szó. Nagyon jól teszed, hogy nem zárkózol be és nem a sérelmeidet dédelgeted, hanem mersz nyitni. És nagyon nagy szerencse, hogy találtál magad mellé párt, így is, hogy baba van, aki még igencsak kicsi. Sõt, így a legjobb, hogy még ilyen pici korában ismerik meg egymást. A "kedves" válaszíró pedig, aki ilyen értékes válaszokkal örvendeztet meg, hát inkább õ az, aki unatkozik, ha ennél jobb szórakozása nincs. Valószínûleg nincs gyereke, fogalma sincs, hogy egy anya, aki otthon van, a legkevésbé sem unatkozik, viszont az biztos, hogy hiányzik mellé a társ. Bár ha ilyen a stílusa, akkor nem is valószínû, hogy lesz neki gyereke, vagy férje, mert az ilyen emberek egyszerûen elviselhetetlenek. Azt hiszi, majd õ megmondja a frankót, közben meg csak közönséges és bunkó.
Persze, add alá a lovat, gratulálok, fogjatok kezet. Te is ilyen kötözködõ barom voltál aki azon élvezkedik, hogy mást szórakozásból idegesít? Ehhez nehéz társat találni. Biztos meg kellett volna dícsérni a parasztot amiért ilyen vicces beszólásokkal gazdagítja az oldalt. Ehhez lejjebb kéne adni a színvonalat, amit azért annyira nem kéne. Nekem nem kell a paragrafusokat idézgetned. Ezt inkább tedd meg a szerelem, szex témakörben ahol a 15 éves picsák a 25 éves barátjukkal való kúrásról kérdezõsködnek. Oda tedd be, hogy ezt bünteti a törvény, és elviheti a barátjukat a rendõrség, vagy az apját viszik el maradandó kárt okozó súlyos testi sértésért, aztán csodálkozik.
2008-07-03 00:26 jó vagy!

8 hónapos kislányom még szopik rendesen, tápszerre eddig még nem volt szükség! Lehet abból problémám ha 3-4 alkalommal hetente futni járnék 1-2km-t? Nem lesz baja a tejcsárdának?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, viszont esélyes lehet, hogy ereszteni fog belõle. Ha nem tudod jól megoldani a "felfüggesztést" és tényleg sok elveszik, akkor esetleg fejd le elõtte.

Nem lesz baja, viszont esélyes lehet, hogy ereszteni fog belõle. Ha nem tudod jól megoldani a "felfüggesztést" és tényleg sok elveszik, akkor esetleg fejd le elõtte.
Én nem annyira futnék ilyen mellekkel (és a tejed is apadna majd), mint inkább otthon kezdenék tornázni. Vedd meg a Fegyencedzés címû könyvet és kezdj el otthon erõsíteni szépen fokozatosan, majd futsz amikor már nem szopik a bébi.

Van két hullámos papagájunk. Abból az egyik csukogatja a jobb szemét. Mi lehet a baja?

A viselkedésével semmi gond, aktív. Viszont, ha egy helyben csücsül, akkor a jobb szemét csukogatja. (Azt nem tudom, hogy akkor is, amikor egyedül vannak, de minden esetre, amikor ott vagyok, akkor látom.)

Legjobb válasz: fél egy kicsit. Nincs semmi baja. Nálam a több éves hullámos is "hunyorít" ha közelebbrõl nézem :)

fél egy kicsit. Nincs semmi baja. Nálam a több éves hullámos is "hunyorít" ha közelebbrõl nézem :)
A kérdező hozzászólása: Huh. Köszi. De miért hunyorít, ha fél? Pont, hogy nem látja, amitõl fél.
Semmi köze a félelemhez. Ez egy teljesen normális dolog. Egy helyben ülés, pihenés közben általában mindig csukogatják mindkét szemüket. Ez ösztönös dolog és az egymás közti kapcsolattartás része is. Kevesek által ismert bizalomnövelõ módszer is ez. Ha odahajolsz a madárhoz hogy egyszinten legyen a szemetek majd lassan becsukod a szemeid majd 1 másodpercig csukva hagyod majd lassan kinyitod és így tovább akkor a papagáj is elkezdi ezt csinálni. Ezt csinálják egymás között is.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy azért csinálja, amikor ott vagyok, hogy én is csináljam? Felém csinálja és nem a másik madár felé.
Mint írtam ez ösztönös dolog mivel ugye a természetben, vadonban rengetegen vannak együtt. Így még egy egyedül tartott papagáj is csinálja ezt attól függetlenül hogy van-e mellette másik madár vagy ott van-e a gazdája vagy nincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!