Találatok a következő kifejezésre: Lehet a valami baja, ha napi (18 db)

Lehet a picinek valami baja, ha napi 2-3 szál cigit elszívok?

10 hetes terhes vagyok. a terhességem el?tt er?s dohányos voltam. még mindig kívánom.

Legjobb válasz: Szia! Én is dohányoztam, mondjuk nem voltam erõs dohányos. Az orvosok at mondják jobb 1-2 szál cigi, mint a hiánya miatt kialakuló stressz, de én nem így gondolom. Nehéz, nem mondom, de ki lehet bírni. Mindig mikor rá akartam gyújtani, mondván, hogy 1 szál nem árthat, arra gondoltam, hogy a kisbabámat nem tudom megkérdezni. Õ tuti nem akar cigizni. Így nem tettem. Kevesebb oxigénhez jut stb. Ezer káros hatása van. Akkor inkább egy kis stressz, az elmúlik. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 szálnak hol a vége?? Abból nincs leszokás! Kitartás, sok sikert!!! Egy már nem dohányos 24 hetes kismama:)

Szia! Én is dohányoztam, mondjuk nem voltam erõs dohányos. Az orvosok at mondják jobb 1-2 szál cigi, mint a hiánya miatt kialakuló stressz, de én nem így gondolom. Nehéz, nem mondom, de ki lehet bírni. Mindig mikor rá akartam gyújtani, mondván, hogy 1 szál nem árthat, arra gondoltam, hogy a kisbabámat nem tudom megkérdezni. Õ tuti nem akar cigizni. Így nem tettem. Kevesebb oxigénhez jut stb. Ezer káros hatása van. Akkor inkább egy kis stressz, az elmúlik. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 szálnak hol a vége?? Abból nincs leszokás! Kitartás, sok sikert!!! Egy már nem dohányos 24 hetes kismama:)
Hát nem értem... még nem láttál egyet sem, a folyton látható reklámok közül, vagy szlogent a tv-ben. Ezek folyton arról szólnak, h a bagó még a felnõtteknek is káros (mindenkinek), nem 1 pici babának!!!Ha gyermeket akarsz, miért nem vagy képes félretenni??? Vagy nem is akarod a babát igazán??? Szegény bébik, amúgy sok fejlõdési rendellenességgel születhetnek, tele vagyunk méreggel pl. módosított élelmiszerek, városok levegõjének szennyezettsége stb.Még plusz kockáztatsz? Szerintem döntsél: gyerek vagy bagó!!!
Hát nagyon nehéz lettenni az biztos!!! nekem se ment! probáltam lecsökkenteni a lehetö legkevesebbre, volt hogy napokig birtam nélküle! de nekem is azt mondta az orvos ha nagyon ideges, stresszes vagyok inkább gyujtsak rá mert lehet hogy többet ártok vele!
Bírd ki valahogy ezt az idõt, amíg várandós vagy!!!!Én is nagyon sokat szívtam elõtte, de amint megtudtam, hogy terhes vagyok egybõl letettem.Még néha most is hiányzik, semmi pénzért nem gyújtanék rá, a babám érdekében!Egy 26 hetes kismama KITARTÁS!!!!!
Én erõs dohányos voltam, napi másfél doboz cigarettát elszívtam, ezt 8 szálra tudtam csökkenteni, a családomban többen is erõs dohányosok voltak, bánt a bûntudat, de nem tudom teljesen letenni én sem.Hazudni meg feleslegesen hazudnék magamnak és másoknak, hogy igen én nem szívom. Mások is szívják és sajnos azok sem tudják letenni, van ilyen, 24 hetes kismama vagyok és szerintem sokan küszködnek ilyen problémával.
Szia!Csak azt tudom neked ezzel kapcsolatosan mondani , hogy hagyd a fenébe azt a büdös cigit... Lelkiismereted is sokkal nyugodtabb lesz ha megtudod állni a terhesség alatt a pöfékelést. Gondolj csak bele mennyire fájna ha kiderülne, hogy ne adj Isten ezért lépne fel valami probléma. Az hogy saját egészségeddel mit mûvelsz az egy egyéni történet, de te már felelõs vagy a pocakodban növekvõ emberkének az egészségéért és nincs jogod ezt elvenni tõle!Sok sikert a babádhoz!:)
van egy ismerõsöm 20ik hétre szülte a gyerekét, ugye persze, hogy elvesztette, nem tudták megmenteni.arról nem is beszélve, hogy fejlõdési rendelleneséggei lehetnek.a nagymamám, aki napi 1 dobozt szívott el naponta abban az idõben, õ letudott szokni a terhesség alatt, akkor te is, és a gyerekedért tegyél meg mindent amit lehet(ezt is).
Hát én nem tudom ki hogy van vele de én még magamat sem mérgezném nem hogy azt a kis csöpséget a hasamban akinek ráadásul komoly baja is lehet tõle. És nem két-három szálat nem szabad de még egy felet sem. Sõt még a passzív dohányzás is ártalmas!
Szia. A terhesség elött én is doha´nyoztam, de ahogyan kiderült, egy szálat sem szívtam el többé.Te is kibírnád, ha akarnád.Amior cigizel, a babád "nem vesz levegöt", mert ugye a reflex megvan, és gyakorol a mama hasa´ban.a dohányza´s koraszüle´st eedményezhet, és állt.kevesebb sújal is születnek babák. 27hetes kismama.
Én is dohányoztam de mikor megtudtam, hogy terhes vagyok mindent megtettem ami lehetséges próbáld ki a fahélyat az "egészet"és mikor úgy érzed, hogy rágyujtanál rágcsáld azt nekem bejött. Sok sikert!
Tudom, hogy nehéz lemondani a cigirõl, én is dohányoztam, de szerencsére még a terhességem elõtt sikerült leszokni. Nehéz, sokat lehet kínlódni miatta, (azért igazán csak az elsõ hónap nehéz, utána már könnyebb), DE KIÉRT TENNÉD MEG, HA NEM A GYEREKEDÉRT? KIÉRT VÁLLALNÁD A NEHÉZSÉGEKET ÉS A KÍNLÓDÁST, HA KELL, HA NEM ÉRTE? Az, hogy mindent vállalnánk a gyerekeinkért, ne csak szöveg legyen! Nem szabad átfogalmazni úgy, hogy mindent, kivéve, ha nehéz! Igenis nehéz, de megéri! Sok sikert és boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólókkal, ne dohányozz! Mikor rágyújtanál egyél inkább egy almát és gondolj a picire.Õérte hozz áldozatot ha már magadért nem sikerült eddig! Sok sikert és kitartást!
Menj el egy biorezonanciás kezelésre, utána nem is fogod kívánni a cigit. (Nem tudom, hogy kismamák mehetnek-e rá, de nézz utána) Utána csak fél óránként egy pohár vizet kell innod, és már le is szoktál szenvedés nélkül. Én így szoktam le. Ismertem olyan kismamát, aki 2-3 szálat elszívott naponta, és egészséges babája lett. Nem akarlak megijeszteni..de a cicigtõl lehet koraszülõtt is, meg még sorolhatnám.. Az a 2-3 szál is sok egy terhesség alatt!
Mit kívánsz jobban? A gyerekedet vagy a cigit?
Nem. :DDDD
energiahiány, túl sok alvás, depresszió, érdektelenség, késõbbi korai magömlés, esetleg pornófüggõség... nem biztos, hogy megéri :D
Most verem hatodszor.
Nem a mennyiség, hanem a minõség a lényeg! Ha hozzászoksz a kétperces menetekhez, a barátnõd mellett ide fogsz visszajárni, hogy mit kezdj a gyorstüzelõ farkaddal!
hát vérrög.
Az enyém leszáradt a sok kézimunkától.
Igen. Én ismertem egy srácot, aki naponta többször kiverte, 20 évesen meghalt hererákban. Egy másik srácnak meg annyira visszeres lett a farka a sok recskától, hogy le kelett vágni a péniszét. Én a helyedben leállnék.
A farkadnak nem lesz baja de a tenyered szõrös lesz tõle :) ))
Nem vagy egyedül. :D
nem tedd csak nyugodtan
A kérdező hozzászólása: Eddig nem vettem észre semmit se, csak kíváncsi voltam :D

Ékszerteknősömet a jó időre való tekintettel az erkélyre száműztem. Akváriumban van, a vizet hűvösnek érzem, a redőny is le van engedve, nem tűz rá a nap. A nagy melegtől lehet valami baja? Éjszakára is kint hagyhatom, ha nem hűl le az idő nagyon?

Legjobb válasz: Hi, nyugodtan kinnt lehet illetve kinnt hagyhatod . Ha nem tûz rá a nap, semmi baja nem lesz. A víze amúgyis felmelegszik, de ez nem akkora gond, ugyanis, ha melege van, kimászik napozni :)Éjszakára max 25-28 fokra hül le a hõmérséklet, nem lesz gondja.

Hi, nyugodtan kinnt lehet illetve kinnt hagyhatod . Ha nem tûz rá a nap, semmi baja nem lesz. A víze amúgyis felmelegszik, de ez nem akkora gond, ugyanis, ha melege van, kimászik napozni :) Éjszakára max 25-28 fokra hül le a hõmérséklet, nem lesz gondja.

Ha hüvely UH előtt pár nappal fogant meg a baba, lehet valami baja az UH miatt?

Most vagyok túl az első Closty kúrámon és jövőhéten kell visszamennem a dokihoz, hogy meglássuk segített-e. De, ha esetleg már a vizsgálat előtt megfogan a baba akkor lehet valami baja a vizsgálattól?

Legjobb válasz: Dehogy! Koraterhességben is csak hüvelyi uh-t csinálnak amúgy is, tehát ha sikerült a baba, biztos, hogy nem árt az ultrahang.Ne aggódj!

Dehogy! Koraterhességben is csak hüvelyi uh-t csinálnak amúgy is, tehát ha sikerült a baba, biztos, hogy nem árt az ultrahang.Ne aggódj!
Ráadásul 7-9 nap mire leér a méhbe. Addig a petevezetékben vándorol a kis sejtcsomó. Úgyhogy a hüvelyi UH nagyon messze van tõle.
A kérdező hozzászólása: Rendben, megnyugodtam! :) Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: De gondolom még nem tudják megmondani, hogy megfogant-e, ugye?
Nekem együttlét utáni 7. napon már leért, láttuk is hüvelyi uhval. 4 nap múlva már majdnem kétszeresére nõtt. Tesztek még ki sem mutatták. Az uh-tól nem lesz baj. Sok sikert!
az uh-on csak az 5. hét után lehet látni bármit is. legelöször vérvéterllel lehet kimutatni aztán pedig a teszt kb 2 héttel aktus után. A viszgálattol mégis hogy lenne baja? Ha sikerül a baba akkor is sok vizsgálat lesz....
Semmi baja nem lehet.
A kérdező hozzászólása: hát pattanás a hátamon nekem is van és annyit eszek tegnap óta hogy már nem tudom hol fér el bennem és már csak 4 nap
Nekem nem várt elõtt egy héttel már kijöttek pattanások a hátamon, pedig ott nem szoktak és hiába ettem, állandóan éhes voltam.Nem várt után 5 nappal erõs pozitív volt a tesztem.:-))6 hkm
10:33-as vagyok Nekem is a hátamon jöttek most ki a pattanások, pedig nem szoktak ott! De még jött ki egy az államon is, inkább kis dudor, mint pattanás, amit nem lehet kinyomni... Még semmi elõjele nincs a mensimnek, pedig ilyenkor már intenzív vizes folyásom szokott lenni pecsételéssel! Most meg teljesen száraz vagyok és néha van ilyen kis fehér folyásszerûség!!! Tehát ez nekem nagyon furcsa, mert nem szokott ilyen lenni sose mensi elõtt! Valamint fájt a derekam is 2 napig, ez már enyhült mára, ilyen se szokott lenni mensi elõtt. És néha érzek fura kis alhasi fájogatást. Nekem ezek a tünetek vannak. Émelygés meg ilyenek nincsenek. Cicifájás egy kicsit van csak izomlázszerûen. A hõm meg most csökkent de még alaphõ felett van: 36, 7 lett mára... Kedves kérdezõ! Neked fáj a cicid? Hõd mennyi?
És még az, hogy ilyenkor MINDIG feltûnõ hasmenésem szokott már lenni! Most nincs egyáltalán!!
A kérdező hozzászólása: Fehérfojás ma jelentkezett cicim nekem is fáj és az hõm még mindig 36, 8 kivi vagyok
Nekem újabb tünetek jelentkeztek...ma már székrekedésem is van (pedig ilyenkor mindig hasmenésem szokott lenni mensi elõtt) és a folyásom bõvebb fehér nyúlós gumis, vagy pedig semmi. Még mindig nem pecsételek. A hõm újra 2 tizedet emelkedett, így ma 36, 9! Még mindig nem pecsételek, pedig már csak kb. 2 nap van a nemvárt mensimig. Voltak még tüneteim ma reggel, de ezeket lehet, hogy csak bebeszélem: nagyon büdösnek éreztem a wc-t, valamint a JóReggelt kekszemet amikor ettem, szinte alig éreztem az ízét, de a többi kajának már éreztem...reménykedem tovább, most már nagyon izgulok és én érzem, hogy a baba itt van a hasimban, teljesen biztos vagyok benne, és ha vérezni fogok, akkor tudom hogy azért következett be mert nem tudott eléggé "kapaszkodni"! Tudom hogy itt van, teljesen biztos vagyok benne és féltem már most!
valamint szédülök is! 10:33-as voltam!
A kérdező hozzászólása: nagyon kiváncsi vagyok mert semmi mensi tüntem nincs
majd írj mi lett. szorítok.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Holnap nem kéne megjönnie és tegnapi 36, 7rõl fement 36, 9 re :)
14:22-es vagyok. Nekem maradt a 36, 9-es hõ. Holnapra nem várom a mensit. Én tudom hogy most van baba és félek hogy nem fog tudni kapaszkodni és elkezdek vérezni...:(
Én vagyok az, aki kb. akkorra nem várja mint te! Hát ez már nagyon jó jel, ha hánytál is!!! Nagyon drukkolok neked, szerintem babás vagy!! Nálam semmi új hír nincs, továbbra is az van, hogy folyamatosan érzem alul az alhasamat hogy néha fájdogál, meg néha a derekam is. Egyenlõre még nem kezdtem el pecsételgetni, pedig ilyenkor kicsit már szoktam mensi elõtt, vagyis már jelet szokott adni magáról hogy meg fog jönni. Egyedül a pattanások utalnak arra, hogy igenis meg fog jönni. :(( De amíg nem jön, reménykedem. A hõm 36, 8.
A kérdező hozzászólása: tegap is és ma is hánytam reggel
A kérdező hozzászólása: még akkor sem hogyha fáj ha a párom kicsitmeglöki a méhem?
Ha fájdalmat érzel szex közben az méhszájsebre is gyanút adhat, menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: másfél hónapja voltam nõgyógyásznál semmit nem talált,
Velem is ez van, hogy szeretkezéskor ha kicsit mélyebbre hatol a párom, akkor fáj kicsit, érzékenyebb vagyok belül, pedig már jó pár napja túl vagyok az ovuláción. Nem értem miért. Babától ez nem lehet???
Jaa, és nekem is 8 nap van a mensimig...
A kérdező hozzászólása: http://ciklus.hu/images/diagramok/8a5a4d2dfe9e2688f6dbdf7dd3.. ilyen a görbém, tegnap egész nap fájt a hasam, ma nincs étvágyam és hányingerem van
Te vagy az aki egy másik kérdést is feltett. Én meg az a másik lány, akinek szintén 8 nap van a nemvártig és énis érzek hasonló dolgokat mint te, csak nincs hányingerem. Én nekem csak 36, 6 a hõm, így nem vagyok biztos benne, hogy megvolt az ovum. Mert alaphõm az olyan 36, 5 amúgy...tehát épp hogy felette van. De amikor felment, akkor 36, 4-rõl ment 36, 7-re. Pár napig 36, 7-en állt, de most pár napja meg csak 36, 6...
Utolsó: tesztelés napján 36, 6 volt a hõm, semmi esélyt nem adtam magamnak, pedig terhes voltam!! Remény az van, ne add fel. Nem lehet baj, ha babás vagy és szeretkezel, még korai nagyon. Ha fáj, az viszont vagy méhszájseb lehet, de ha ez kizárható akkor esetleg valami gyulladás vagy fertõzés gyanú áll mögötte. Nekem ugyanez volt a bajom kb. egy éven át, soha nem találtak semmit amikor panaszkodtam a nõdokinál, aztán lapart csináltak és kiderült, hogy kismedencei gyulladásom van. Mûtét óta nem fáj szex közben.
Nekem beágyazódáskor fájt a szex, meg száraz volt a hüvelyem hiába voltam izgalmi állapotba, ez feltûnt nekem, aztán késett a mensim és pozitív teszt lett belõle.:-)
Utolsó vagyok.Még csak annyit, hogy a hõmérõ nálam nem jött be, nekem leesett és mégis terhes vagyok.
Ha 8 nap van a nemvártig akkor kb most tartassz a 6. dpo-n, vagyis mégcsak most fog kezdõdni a beágyazódás.... Nos, én ilyenkor semmit nem éreztem. Szerintem nem valószínû hogy a baba miatt kellemetlen a szex. Beágyazódáskor se éreztem semmit, és általában a legtöbb nõ nem érez semmit, a maradék meg lehet hogy csak nagyon érezni akar valamit. Az elsõ tünet hogy nem jön meg! 13+4 km
Hát én is valóban nagyon akartam érezni valamit, de éreztem is! Lombik beültetésem napján két éles nyílalás, nem olyan mint általában ha benyílalik... szóval tutti az volt. De általánosságban véve, szerintem sem lehet megérezni, a nemvárt elõtt 8 nappal pedig alig van esélyed érezni a tüneteket! Azért drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Pozitív gondolkodás én tegnap sírtam este mert fájt a derekam de most nem ha háton feküdtem hanem ha oldalt és edig csak akkor fájt ha aa hátamon feküdtem mensi elött
azért az nem mindegy, hogy hol fáj? Nyomhat a baba is egy ideget pl.
A kérdező hozzászólása: Mindenem fáj! Olyan mintha megerõltettem volna magam tegnap. Pedig nem. Sejtelmem sincs mitõl lehet ez.
lehet akár az idõjárástól is vagy bujkálhat benned valami betegség is, egyiktõl sem lesz baja a babának, emiatt ne aggódj. Ha úgy esik jól, pihenj sokat aludj, a neki szükséges tápanyagot úgyis hasznosítja belõled.
A kérdező hozzászólása: Hát igen az ídõ tényleg nagyon rossz. Pihenek most sokat hátha jobb lesz de csak annál nehezebb a felkelés.
Semmi baja nem lesz miért mit gondoltál? :DD
minek hordod magaddal? reggel/este beveszed és kész

Ha Elevitet szedek a terhességem alatt minden nap, attól lehet valami baja a babának?

20 hetes terhes vagyok, eddig minden nap szedtem.

Legjobb válasz: Dehogy lehet!!!!!!Direkt azért van az Elevit,Amit ilyenkor a baba elvesz tõled azt te az Elevittel viszed vissza magadba.Szülés után is szokták ajánlani a szoptatás alatt.Én szedem majd végig, mg 9 hetem van hátra.Nyugodj meg minden rendben lesz:-).

Dehogy lehet!!!!!!Direkt azért van az Elevit, Amit ilyenkor a baba elvesz tõled azt te az Elevittel viszed vissza magadba.Szülés után is szokták ajánlani a szoptatás alatt.Én szedem majd végig, mg 9 hetem van hátra.Nyugodj meg minden rendben lesz:-).
Szerintem nem. Én is szedtem és még mindig szedem szoptatás alatt és makk egészséges a baba.
16.hétig szedtem én is aztán jöttek a kerti zöldségek gyümölcsök (nem bolti) és abba hagytam....eredményeim tökéletesek most idõnként magnéziumot...szeptembertõl megint szedem 2 hónapig aztán szülünk :D
Vagy miért nem szedsz femibiont?Abban jód és folsav is van.Én most azt szedem!
Jódot csak akkor egyél mellé, ha ezt megbeszélted az orvosoddal, mert a túl sok jód nagyobb kárt okoz, mint a hiánya!!! A babádnak már van pajzsmirigye, azt alaposan fel tudja pörgetni a jód. Nem véletlen, h az Elevitben nincsen jód! 25+2 hkm
Szerintem sokan szednek Elevitet, és sok egészséges baba születik. Ez "csak" vitamin. Nem ettõl lesz nagy baba, nem ettõl lesz károsodott a magzat. Jóval több és rosszabb dolognak kell ahhoz történni, hogy beteg legyen a baba. (A vitaminoktól nem lesz nagy a baba, és épp azért nem történik meg mindenkinél ez, mert nem ettõl függ! Különben az összes vitamint (Elevitet) szedõ kismama babája nagy lenne, ha ez határozná meg a baba súlyát. - reagálva az egyik válaszolóra) Én is szedtem Elevit mellé jódot, mert nekem is ajánlotta a védõnõ, de sokan nem szednek mellé semmit, mégsem lesz baja a babának. Az A vitaminnal én a táplálkozásomban vigyáztam: pl. nem ettem sok májat. Amúgy makk egészséges 10 hónapos lányom van.
Én egészséges kislányt szültem úgy, hogy végig csak Elevitet szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Csak azért kérdeztem, mert én nem szedek hozzá külön jódot és most olvastam, hogy a jódhiány esetleg gondot okozhat a babánál (az Elevitben ugyanis nincs jód). Meg hogy túl sok benne az A-vitamin. Errõl mit gondoltok?
13:27-nek: nem rémhír. Csak éppen nem mindenkinél történik meg.
Nem lesz semmi baja.Az is csak rémhír, hogy nagyobb lesz tõle a baba.Én végig szedtem még szoptatás alatt is.Normális méretû babám született, egészségesen!
Az elsõ vagyok. Én a terhesség alatt a jód miatt váltottam Gravidára. A Femibion nagyon jó csak drága és kevesebb benne a vit., ásv.a., nincs benne vas, ha megnézed. Én külön még halolajat is szedtem.

Valami baja lehet a babámnak, ha az éjszakát végigalussza (9-től 6-ig), és nappal is alszik vagy 7-8 órát? Vagy ez normális? 5 hónapos

Legjobb válasz: Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja

Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja
dejó nektek :) nincs semmi baja, tedd össze a két kezed :) lassan jön a foga is, és ha szerencséd van, nagyon jól fogja tûrni, ha nem, akkor 1-2szer felébred majd. Többször biztosan nem :) nagyon édi baba!!!
Az enyém nappal 2* alszik és a nappali+éjszakai alvása 14-15 óra, 11 hós múlt.
Hogy én hogy irígykedek... biztos sokat tudsz pihenni... nekem azt mondták, hogy a baba eszik, alszik, amikor meglett az elsõ, már 1 hós kora után csk 2-3 órát aludt nappal, azt is 2 részletben, a 2. babám még annyit se. Most 3 és 2 évesek, de reggel 6-tól este 11-ig fent vannak, délutáni pihi nélkül is, én meg már lassan elpatkolok a fáradtságtól :D Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van.Addig is tudod végezni a dolgod.
Nem mert gondolom nem fog csak azt enni.
Nem, nincs abban annyi kálium, ami gondot okozhatna.
szerintem nem, az én kislányom 10 hós minden másnap megeszik kettõt, nagyon szereti és semmi baja :-D jó étvágyat
4-5 hónapos kora óta adok neki semmi baja!Imádja nyugodtan adhatod 1 egészet is megeszik a kisfiam most12, 5 hónapos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!