Találatok a következő kifejezésre: Lehet a valami baja, (1161 db)

Én nem kockáztatnék, menj el a legközelebbi patikába és kérdezd meg. Legfeljebb veszel másmilyet ha azt mondják, hogy nem javasolják.
Ugyan mi baja lenne?? Az én gyerekkoromban nem is volt más csak Erigon szirup meg Tetrinfan por...

Szabad a madárnak adni vízben áztatott mazsolát? Lehet tőle valami baja?

Legjobb válasz: Nem tudom, de szerintem nem lehet tõle baja. Az enyém szõlõt eszik, de sosem volt baja. (papagáj)

Nem tudom, de szerintem nem lehet tõle baja. Az enyém szõlõt eszik, de sosem volt baja. (papagáj)
Én valahol azt olvastam, hogy a mazsola és az aszaltgyümölcsök nemjók papagájoknak..de ez nem biztos, hogy így is van, de azért szerintem jobb vigyázni. Szõlõt enyémek is eszik azzal még nemvolt baj de a mazsolát még nem próbáltam.

Lehet e valami baja a péniszemnek ha fürdés közbe mosom (meleg vízbe) Szerintetek lehet baja?

Legjobb válasz: Az égvilágon semmi baja nem lesz. Kivéve, ha gyökérkefével állsz neki tisztogatni:)

Az égvilágon semmi baja nem lesz. Kivéve, ha gyökérkefével állsz neki tisztogatni:)
egyes tusfürdõktõl (amiatt h enyhén lúgos kémhatású) van akinél kialakul vmi kiütés, de te ettõl még mosakodjál, mert még mindig jobb mint a túró!:D
Perszehogy baja lesz!Le fog rohadni a meleg víztõl.... jobban teszed ha mosakodás idejére a szobában hagyod, nehogy víz érhesse...!!!!
Igen.. nagy baja lehet méghozzá! Ez rettentõ veszélyes, nemtudom hogy van bátorságod ezzel játszani.. NEM LESZ RETKES!
A kérdező hozzászólása: helo! köszi az okos válaszokat:) csak mert mondták hogy begyúlladhat
Hát barátom jó nagy BUTUSKA vagy!!!Már ne haragudj, de nagyon tapasztalatlan vagy, most vagy azért mert nagyon fiatal vagy és be lehet neked magyarázni mindent, vagy pedig azért, mert HÜLYE vagy!!!!!Nem lesz semmi bajod, ha nem vagy a tisztaságra allergiás!!!!!!
nem lesz semmi bajod. csak ne a bográcsgulyásba mosd bele
na halljátpok. Most mentem le hídba ettõl a kérdéstõl. A válaszaitoktól, meg megpusztultam a nevetéstõl!

Ha a csivavám sokat úszik, az nagyon megerőltető lehet? Lehet attól valami baja? Sérv, vagy ilyesmi. és ha 4. emeletröl lefele megy attól? Mert 4. -en lakunk, és felfele mindig viszem, de lefele általában magátol lejön. Lehet vmi baja attól is?

Legjobb válasz: Az úszástól semmi baja nem lesz, izmosodik meg jól érzi magát legalább :) A lépcsõzést meg ne vigye túlzásba, nem tesz jó egy ilyen kicsi kutya gerincének.

Az úszástól semmi baja nem lesz, izmosodik meg jól érzi magát legalább :) A lépcsõzést meg ne vigye túlzásba, nem tesz jó egy ilyen kicsi kutya gerincének.
-.- hol úszik az a kis túltenyésztett izé ??? (azért függ attól mert az iylen kis akármik sztem bármit elkaphatnak ) am meg iylne dolgokkal állatorvost kell megkeresni.
A kérdező hozzászólása: nem tultenyészett izé, és eddig nem kapott el semmit, attól hogy pici még kutya, amugy meg panellakásba lakunk, és nagyobb azért van csivavám, de egyáltalán nem bántam meg, mert ugyanolyan okos, értelmes KUTYA mint a többi, ugyhogy ha ö nem lesz, akkor is csak csivavát fogok venni..ennyit erröl. nem viszem dokihoz mert nincs semmi baja, csak 1 kérdés volt.
A kérdező hozzászólása: ja, és tóba úszik:) ( úszott) 1-2 szer, de nem lett semmi baja, csak mindig ki vannak dülledve a szemei, és ugy néz mint aki meg akarna fulladni, vagy mintha nagyon elfáradt volna....sokat nem úszott pedig, nem is hagytuk neki.

Mit tehetek az összeragadt szem ellen? Lehet neki Rossmann-ba vásárolt szemcseppet adni? Csak, mert még ilyen kicsi! És még valami lehet-e valami baja a cicának?

2 2 hetes kiscicám van. Az egyiknek kinyilt mind a 2 szeme a másiknak viszont csak az 1-ik. A másik csipás és kiszedtem a szeméb?l kamillás teával. Nagyon nehezen viselte mintha bántani akarnám egyfolytába nagyon hangosan nyávogott.

Legjobb válasz: kamillateával kell bekenni a szemét?

kamillateával kell bekenni a szemét?
Nekünk is volt ilyen problémánk, de kamillával megoldottuk.
bocs a ? nincs ott
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam, hogy kamillateával kell naponta többször és akkor könnyebben kinyílik.

A kutyám lehet megevett ilyen mogyorós csokit a csokitól nem félek mert néha adunk tudom nem lenne szabad de hallottam h a mogyoró megakad a gyorukba ez igaz vagy lehet tőle valami bajuk pls írjatok!?

dfasd ,as,dasd

Legjobb válasz: hát én a csokit sem adnám neki, mert megszokja, és azt hiszi szabad, pedig nem szabadna. A csokit nem tudják megemészteni, lehet nincsen most baja, de hosszútávon lehet. A miénk pl mindig nagyon kunyizott, de megtanulta, hogy az édességeket nem szabad, és most már nem is kér olyat (de minden mást igen :p) Viszont ha most nincsen baja, nem köhög..stb, akkor nem akadt meg ott semmi. Azt észrevetted volna. szerintem lenyelte, és nem lesz baja

hát én a csokit sem adnám neki, mert megszokja, és azt hiszi szabad, pedig nem szabadna. A csokit nem tudják megemészteni, lehet nincsen most baja, de hosszútávon lehet. A miénk pl mindig nagyon kunyizott, de megtanulta, hogy az édességeket nem szabad, és most már nem is kér olyat (de minden mást igen :p) Viszont ha most nincsen baja, nem köhög..stb, akkor nem akadt meg ott semmi. Azt észrevetted volna. szerintem lenyelte, és nem lesz baja
A kérdező hozzászólása: Azt halottam hogy kutyáknak u alakú a belük vagy nemtudom és megakad a mogyoró benne
Nem a mogyitól lesz baja, hanem elõbb a csokitól. A csokit nem tudja megemészteni, elakadhat, beragadhat, mert a szervezet nem tud vele mit kezdeni. Mindek adsz neki, ha tudod, hogy baja lehet belõle, és emészthetetlen? Ez olyan, mintha zacskót ennél. Nem finom, nem hasznosítható, csak veszélyes.
A legjobb az lenne a semmilyen édességet nem adnál neki. Mogyoróval semmi probléma. Az én kutyám evett már meg egész meggyet is a kertben. Végén kikakilta egyben.
A kérdező hozzászólása: Nem én adtam földön maradt papírba és kiszette mikor egyedül volt de köszi a válaszokat
Jobban tennéd, ha inkább a csokitól féltenéd, mert az méreg a számára, a mogyoró viszont nem árt neki.
Lehet, hogy méreg a csoki csak ezt az elsõ kutyámnak elfelejtették mondani... (igaz Õ csak a jó minõségû csokit szerette pl: Milka, Balaton szelet, stb...) Nem kapott minden nap de ha mi (akkor még gyerekek) ettünk Neki is járt ... De egy ismerõs megakart lepni egy 30dkg-s csokival, aztán a végén Õt lepte meg a kutyája csak a csomagolást hagyta meg és nem lett semmi baja... (szerencsére)
Csokit NE adj neki!!!!!! Nem tudja megemészteni a kakaót benne, és lehet hogy most nincsen semmi baja, de hosszútávon ez nagy baj lehet !
Azért én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel a csokoládé dologgal... Az elõzõ kutyám is mindig kapott 1-1 falatot, ha mi ettünk, soha semmi baja nem volt. A mostani is szokott kapni, igaz ma már én sem eszek annyit, mint régen:) Ezzel senkit nem akarok arra biztatni, hogy csokival etesse napi szinten a kutyáját, de én az elmúlt 14 év alatt egyszer sem találkoztam olyannal, hogy a kutyának csokoládétól bármi baja lett volna... Pedig találkoztam néhány száz/ezer kutyával...

Az axolotom megeszi a köveket is kikakálja lehet tőle valami baja?

az eladó azt mondta hogy nem lesz bajuk,de a hasuk tele van kövekkel:-(

Legjobb válasz: kisebb kövektõl nem hiszem hogy lehet baja max székrekedés de hát kakil akkor nincs probléma, de megnéztem youtuben hogy mi ez az axolot... xD hát ez most hal vagy gyik?

kisebb kövektõl nem hiszem hogy lehet baja max székrekedés de hát kakil akkor nincs probléma, de megnéztem youtuben hogy mi ez az axolot... xD hát ez most hal vagy gyik?
AXOLOTL farkos kétéltû nem axolot hanem axolotL
Kétéltû és a gõték családjához tartozik.Sajnos azt nem tudom, hogy árthat e neki a kõevés, de szerintem nem enné, ha ártana. Talán érdemes lenne apró szemû sódert használni, nehogy elakadjon a bélrendszerében.
én is megnéztem mi ez...nem tudtam h ez háziállat is:O kicsit ijesztõen néz ki számomra:D
A kérdező hozzászólása: apró kavics van remélem nem lesz bajuk, köszönöm a válaszokat üdv

7 hónapos kislányom leesett a franciaágyról ( nem magas), lehet tőle valami baja?

Hasra esett és fél percig nagyon sírt,aztán evett szépen és elaludt.Nagyon ideges lettem,egy pillanatra nem figyeltem rá és meg lett a baj.Áttapogattam mindenhol,de nem vettem észre semmit rajta.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom! Valszeg semmi baja nem lesz, de azért figyeld nagyon, hogy nem változik-e valami. Fáj a hasa, v. bármi.

Nagyon sajnálom! Valszeg semmi baja nem lesz, de azért figyeld nagyon, hogy nem változik-e valami. Fáj a hasa, v. bármi.
Egyik bnõmnek is leesett a kislánya az ágyról. Õ azonnal vitte a dokihoz. Azt mondta, hogy nincs semmi baja, de ha nagyon aluszékony és hisztis akkor vigye vissza. Figyeld ezeket!
Szia! A lányom 8 hónapos korában (1 hónapja) 2X is leesett a franciaágyról, semmi baja sem lett, igaz inkább csúszott mert én fogtam ugyan de nem elég erõsen. Sírt egy picit de odaadtam a kedvenc játékát (távírányító :-)) és már el is felejtette. Azóta nagyon vigyázok!!!!

Lehet-e valami baja a macskának ha kutyának való száraz tápot eszik?

Véletlenül Royal Canin Juniort (kutyakaja) vettünk a szokásos Royal Canin Kitten helyett. Úgy szoktuk, hogy vegyesen a cica súlyának megfelelõ tápanyagigénye szerint 30%-ban kap Hill's Kittent is. Ha ezt a Junior kutyatápot bekeverem a Hill's-el és 10 napig ezt eszi (utána kb. elfogy), akkor lehet valami baja, vagy ajándékozzam inkább el és holnap irány a bolt? (egyébként kipróbáltuk, megenni, megenné bár alapból nem válogatós állat)

Legjobb válasz: Szerintem ha tíz napig ezt eszi, pláne ha keverve más táppal, nem lesz baja. Akkor lesz, ha sokáig csak kutyatápot eszik, mert abban nincs minden, ami kell egy macskának. De 10 nap alatt még nem lesz hiánybetegsége.

Kedves intelligens utolsó, kijárós macskátok van? Mert akkor fog magának épp elég tücsköt-pockot, hogy ne vakuljon meg a taurinhiánytól. Egy szobamacska viszont bele is pusztul idõvel! Volt rá konkrét példa, ami után fizethette a tápgyártó a súlyos kártérítéseket.
Szerintem ha tíz napig ezt eszi, pláne ha keverve más táppal, nem lesz baja. Akkor lesz, ha sokáig csak kutyatápot eszik, mert abban nincs minden, ami kell egy macskának. De 10 nap alatt még nem lesz hiánybetegsége.
A kutyatápnak alacsonyabb a fehérjetartalma és nincs benne taurin, ami létfontosságú egy macskának. 10 nap alatt semmi baja sem lesz tõle, de hosszú távon elég egészségtelen lenne.
Ne használd sokáig. maximum 1 hétig, késöbb már árthat neki.
igen lehet, ugatni fog tõle.. édes istenem mi baja lenne ?! mi is azt adunk nékik rendszeresen és egyik sem döglött bele...anyáám..hihetetlen
második vagyok és apám állatorvos, na most akkor ? :) egészséges gyönyörû macskáink voltak mindig is. egyszerûen nem bírom felfogni azt hogy miért kell egy macska tartását így túllihegni, nem lesz neki attól jobb ha kinyaljuk a seggét és azért mert egyszer kutyakaját eszik nem fog megvakulni... ja, és jobb ha nem tudjátok mi van abban a vacakban amit adtok neki akármi is legyen a neve és akárhogy is reklámozzák, nem minden esetben takarja a "márka" a minõséget, a drágább konzervekbe is beledarálnak minden mocskot a hiszékeny emberek meg azt hiszik ezzel tesznek csak jót az állatnak különben MEGVAKUL...
Én sem vagyok táppárti, de teljesen jogosnak tartom a kérdezõ kérdését. a kinti-benti cicáknak valószínûleg elég változatos az étrendje ahhoz, hogy mindenük meglegyen, nem ez okozza a vesztüket. De ha egy macskát huzamosabb ideig kizárólag olyannal etetnek, ami nem neki való, az bajhoz vezet. Nem fog belehalni egy kis kutyatápba, egy kis májba, egy kis mondjuk nyers halba, max. a szervei mennek tönkre néhány év alatt. Nem kutyatápos eset, bár olyat is olvastam, de valamikor a nyáron jelent meg egy cikkecske egy kiscicáról, amit az idióta vegán gazdái vegánul etettek. (Szóval értitek, egy macskát... mert ha még magukat, az ok, az õ akaratuk, de hogy egy macskára ezt rákényszeríteni) És ezért tartom nagyon bunkónak a második hozzászólását, és azt is, hogy aztán az apjával takarózik, mert nem õ szerezte meg az apja diplomáját.
Komoly identitászavarra számíthatsz. Elõször csak egy két vakkantás elvétve, majd arra eszmélsz, hogy megtámadja a postást és a szomszéd szukának csapja a szelet.
A kérdező hozzászólása: Nem feltételezem, hogy a márka takarna valamit is vagy a reklám, pont éppen ezért nem kap whiskast meg társait. Egyszerûen amikor befogadtam a cicát és elõször tápot választottam, megnéztem melyikben mennyi fehérje van és a 6-8%-os fent említett táphoz képest a 50% (vagy felette) jobban meggyõzött. Egyébként sosem láttam Hill's vagy RC reklámot... A macska szereti, nincs benne színezék meg sorolhatnám, de minek.. nem volt ez téma és részemrõl kérdés sem. Nem hiszem, hogy anyagi vagy egyéb okból adnék neki rosszabb minõséget, mert ezt magammal sem teszem ezt meg. A seggét meg nem nyalom ki, általában ezt ha rászorul, megteszi magának.
ha szoba macska nem ajánlom mert nem hazudok írtó büdöseket fingik tõle. amúgy semmi ha már nagyobb macska. kiscicának semmi kép ne adj!
makk egészséges benti cicánk van igen, és mindkét szeme megvan:)
Hosszútávon nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Majd figyelek rá, hogy bírja. Ha meg otthagyja, kedden-szerdán lesz idõm elmenni venni neki a sajátját. A másodiknak üzenném: Mivel azt tudom, hogy hosszútávon hiánybetegsége lehet és megvakulhat, így gratulálok az Önök állattartási szokásaihoz. Mivel én nem vagyok állatorvos (feltételezem Ön sem...) így nem tudhattam, hogy rövidtávon okozhat-e neki valami problémát. Nem szeretném ha pl. szorulása vagy hasmenése lenne.. stb. Feltételezem akár lehet valakinek ellenkezõ véleménye is, vagy rossz tapasztalata, így inkább erre lennék kíváncsi nem a rosszindulatú beszólásokra azért, mert ésszel akarok állatot tartani nem úgy, ahogy Ön.
Semmi baja nem lesz. Nyugodtan adhatod neki, ha már véletlen megvetted.
amúgy a macska kaphat kutya tápot, de a kutya meg nem kaphat macska tápot, de amúgy adhatod, mert ugyanazok az alapanyagok
egyébként normális gabonamentes tápot neten is lehet rendelni, kb 1000 ft / kiloja ami kb majdnem ott van mint a legrosszabb minöségüek... gondolom teszkosat meg esnki nem adna neki, a középkategoriás átlagárra gondoltam. a porta 21 nem rossz ráp és van gabonametnes is belöle. én azt akarom megprobálni. a Royal nem gabonamentes és elég sok minden van benne ami nem épp elönyös...ha drága tápot akarsz, acana, de akkor már inkább orijen, vagy applaws. de a purizon, taste of the wild, granatapet, sanabell is ottvanank mint lehetöség, és ezek csak a száraztápok, aki nem nyersezik emellett, kedvére válogathat NORMÁLIS nedvestápok közül is. netes oldalakon egyik olcsobb mint a másik, a legtöbb ingyen szállit ki, és van ahol lehet is szürni a gabonamentességre. érdemes legalább körülnézni :) nekem ha nincs itthon táp, csirke/pulykamell, nyak zuza, stb szokott a mentesitö menü lenni

Lehet ettől valami baja a laptopomnak?

egy dell inspiron 7520 laptop, és nem szoktam kikapcsolni csak néha újraindítom. Néha csinál olyat hogy beszaggat használat közben, pedig 12gb ramom és ci7 procim van, lehet valami baja?

Legjobb válasz: Attól nem lesz baja ha nem kapcsolod ki,bár néha nem ártana.

Attól nem lesz baja ha nem kapcsolod ki, bár néha nem ártana.
Én az asztali PC-vel vagyok így. Megy 24/7, rengeteget játszok rajta, internetezek, mindenféle progikat kipróbálok és futtatok, filmezek, stb, éjjel pedig ha más nem is, a torrent biztos fut rajta. Kb. hetente-kéthetente azért restartolom valami okból (frissítés, új progi kéri, stb.) és semmi baja idáig (már több éve). Viszont Notebook-nál nemtudom, hogy mennyire jó dolog ez, mert az azért jobban felforrósodik (enyémbõl kiindulva) és ez nem tesz jót a hardvernek. Az is lehet, hogy szoftveres a szaggatás oka, ezesetben ajánlom figyelmedbe a CCleaner nevû progit (a registry-t is takarítsd vele, ne csak a fájlokat), nézd meg, nincs-e néhány felesleges progi, amit ki lehet törölni, néha töredezettségmentesíteni kell a HDD-t (bár asszem a Win7-ben alapból be van állítva, hogy üresjáratban defragoljon), és a C:\ meghajtón mindig legyen pár giga szabad hely. Gondolom, win7-ed van minimum, ha esetleg Vista, akkor mindenképp válts 7-esre. (8-ashoz nem tudok hozzászólni, még nem próbáltam)
A kérdező hozzászólása: win 8-am van a C-n 60 GB hely van :) CCleaner-t hetente használok és mellette még egy Glary utilities nevû progit ami még egy csomó extrával van tele. Játszani elég ritkán, filmezni se túl sokszor használom. ha viszont kicsit huzamosabb ideig van kikapcsolva utána semmi baja

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!