Találatok a következő kifejezésre: Lehet a utolsó (398 db)

Ha nincs meg az utolsó menstruációm ideje akkor mikor derül ki mi a szülés várható ideje? Van amikor pontosítják? Mikor lehet a legpontosabban megmondani?

Legjobb válasz: méret szerint tippelnek. Egyik barátnöm járt igy. 2 hónapig nem volt menstruációja, csinált tesztet többször is mind pozitiv lett. AZtán rá 1 hónapra elment orvoshoz aki akkor mondta hogy kb 5 hetes terhes. Ez volt szeptemberben és az utolsó mensije juniusban volt. Végül 2 hetet legalább tévedtek, mivel 2 héttel elöbb született mint monsták de 4kg fölött igy tuti nem korán. Söt a lepény állapotából itélve lehet picit túl is horta, ezt a szülés után mondták neki. A terhesség alatt egyébként több dátum is volt hol ezt hol azt mondták. Ilyen esetben pontosat tuti nem tudnak mondani.

méret szerint tippelnek. Egyik barátnöm járt igy. 2 hónapig nem volt menstruációja, csinált tesztet többször is mind pozitiv lett. AZtán rá 1 hónapra elment orvoshoz aki akkor mondta hogy kb 5 hetes terhes. Ez volt szeptemberben és az utolsó mensije juniusban volt. Végül 2 hetet legalább tévedtek, mivel 2 héttel elöbb született mint monsták de 4kg fölött igy tuti nem korán. Söt a lepény állapotából itélve lehet picit túl is horta, ezt a szülés után mondták neki. A terhesség alatt egyébként több dátum is volt hol ezt hol azt mondták. Ilyen esetben pontosat tuti nem tudnak mondani.
12 hetes ultrahangon adnak szülési idõpontot a baba mérete alapján. Én 14 hetes lettem volna mensi napja alapján, viszont méret alapján 12 hetes voltam. Tudtam, mivel ovu teszteltem és a korai ultrahangok is azt az idõpontot támasztották alá. Szóval, semmi gond, ha nem tudod mikor volt meg utoljára vagy rendszertelen a mensid.

Ártalmas lehet a meleg fürdővíz az utolsó pár hétben?

Kinnt hideg van,esténként jól esik beleülni egy kád melegvízbe.Ártok a babának?

Legjobb válasz: Nem ajánlják, mert vérbõséget okoz, ami rossz esetben megindíthatja a szülést. Én állandóan fürödtem. Imádtam. Utolsó percig.

Nem ajánlják, mert vérbõséget okoz, ami rossz esetben megindíthatja a szülést. Én állandóan fürödtem. Imádtam. Utolsó percig.
A meleg víz nem árt, ha zárt a méhszájad, csak a forró.
Nekem a szülésznõm kifejezetten javasolta a meleg vizes fürdõt, ha keményedett a hasam.
Én is szeretek kádban ücsörögve fürdeni, és szerintem tényleg nem ártalmas, ha zárt méhszájjal beülsz néha. Sõt!!! Ha esetleg keményedsz, vagy jósló fájásaid vannak, így el tudod mulasztani. Én azzal sem értek teljesen egyet, hogy nem vennéd észre, ha elfolyna a magzatvized... Nekem úgy indult az elsõ szülésem, igaz nem vízben ülve. Szerintem akkor is lehet érezni, hogy folyik valami, és ha nem tudod visszatartani, akkor az a magzatvíz lesz.
Elsõ két hozzászólóval egyetértek, a langyos/meleg víz nem árthat, fõleg ha neked jól esik és rendben van a méhszáj :) Gondolom neked is csak utólag merült fel a kérdés, hogy mi van ha valami bajt csinálsz. Én is jártam már így valamivel, hogy utólag elbizonytalanodtam. Harmadiknak: Amúgy a kérdések más számára is hasznosak lehetnek, tényleg nem tudom én sem, hogy akkor minek válaszolsz?!
csak arra figyelj, hogy a vízben nem veszed észre ha reped a burok és elfolyik a magzatvíz, ezért nem ajánlják a vége felé
Ne forró vizbe fürödj, akkor nem lessz baj.de télleg ha már megtetted, minek kérdezed meg, hogy ártasz-e vele??! (ZSOKA)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert esetleg többet nem teszem, nem gondoltam, hogy árthat.De egyébként nem kötelezõ válaszolni.
szia! Nem árt, csak én nem tudtam kikászálódni a kádból:)

A házban 7 radiátorom van kazánnal fával tüzelek. Az elsö 5 radiátor forró jo meleget ad az utolso 2 viszont jég hideg. Mi lehet a baj? Miért nem megy tovább a viz és melegit az utolso 2 radiátor is? Már légtelenitettem és azután sem müködik.

Legjobb válasz: Csapok megvannak nyitva? az a másik 2 radiátor hol van? milyen messze van a kazántól? rendszert teljesen fel töltötted vízzel? Esetleg a keringetõ szivattyú rendesen mûködik? Lehet a szivattyú gyengén hajtja, javaslom hogy állítsd 1 fokozattal feljebb.

Csapok megvannak nyitva? az a másik 2 radiátor hol van? milyen messze van a kazántól? rendszert teljesen fel töltötted vízzel? Esetleg a keringetõ szivattyú rendesen mûködik? Lehet a szivattyú gyengén hajtja, javaslom hogy állítsd 1 fokozattal feljebb.
Keringetett fûtés, szivattyúval vagy gravitációs (szivattyú nélküli), bár annyira nem lényeg. A víz is arra megy amerre könnyebb a mûködõ 5 radiátor csapján zárj annyit hogy a vizet a másik kettõbe kényszerítsd, nem kell teljesen.Amellett figyeld a vízhõfokot nehogy felforrald.
Az öt radiátor alsó csapján zárj... Egy bizonyos beállítás után már elkezd melegedni a 2 hideg radiátor. Az 5-bõl azzal kezd amelyiknél a legmelegebb a kimeneti csatlakozónál. Ne mindegyiken állíts elsõre.

Hol lehet a Csillag születik utolsó adására jegyet szerezni vagy foglalni? Esetleg interneten keresztül lehetséges ez? Ha igen, akkor hol?

Legjobb válasz: Nem tudom,de engem is érdekelne.Az rtlklub honlapján néztem,de ott ilyen lehetõséget nem találtam. :(

Nem tudom, de engem is érdekelne.Az rtlklub honlapján néztem, de ott ilyen lehetõséget nem találtam. :(
Én tegnap telefonáltam egy pesti jegyirodának, és ott azt mondták, hogy nem is kaptak jegyet, mert az rtl klub eladta az összeset.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :(

A terhesség jele lehet? Az utolsó mensim november 18-án volt.28 napos ciklusaim vannak, és a párommal középidőben többször voltunk együtt. A következő mensimnek kedden kellene megjönnie de már napok óta érzem, és barnás folyásom van.

Ilyen korán nem szoktam görcsölni. légyszives adjatok tanácsot, illetve mik a tapasztalataitok ilyen esetben.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim,az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi,PÉ-kor végig együtt voltunk,babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést,apró hasszúrkák,hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem,na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is,hogy baba,vagy mensi lesz,és tudom,ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni,majd csak hétfõn teszem,ha addig nem jön meg,az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához,hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel,és kevés barnázása,elment dokihoz,kiderült babás,kapott terhességmegtartó gyógyszert,azóta két kisfiú boldog anyukája:)

Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim, az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi, PÉ-kor végig együtt voltunk, babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést, apró hasszúrkák, hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem, na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is, hogy baba, vagy mensi lesz, és tudom, ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni, majd csak hétfõn teszem, ha addig nem jön meg, az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához, hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel, és kevés barnázása, elment dokihoz, kiderült babás, kapott terhességmegtartó gyógyszert, azóta két kisfiú boldog anyukája:)
nekem a barnázás mindig a mensi jele volt, amikor pozitívat teszteltem akkor nem volt barna sem. Remélem neked csak a beágyazódást jelzi!
Szia!Nekem is a barnázás a mensi jele volt.Amikor pedig terhes lettem egyáltalán nem barnáztam csak görcsölt kicsit a pocim!De drukkolok , hogy neked baba legyen!

Mi okozhatja? Már pár hete érzem, hogy gombóc van a torkomban, hol jobban, hol kevésbé érzem. Emellett bizonyos kaják kicsit nehezebben mennek le. Nemtudom mitõl lehet és aggódok, hogy mire orvoshoz jutok, már a utolsó kenetet osztják rám.

Az is gond, hogy néha levegõ vételnél a torkom (ahol a gombócot is érzem) így megfeszül vagy nemtudom fura érzést ad és köhögésre késztet.Néha mellkasom is feszülni szokott, de csak bizonyos helyzetekben. Viszont, ha eszek egy rágót, vagy pl Ricola frissítõ cukorkát, akkor nem érzem ezt a feszülõ érzést és nem is köhögtet(tudom furán hangzik). Házidokinál voltam már többször is. Volt EKG,kopogtatás,hallgatózás,vérnyomás,pulzus stb. Õ emésztési vagy mozgásszervi gondra gyanakodott. Fül-orr-gégészetre várok ápr. 16-ig. Remélem semmi komoly bajom nincs(daganat) 23/F

Legjobb válasz: Igen, lehet reflux tünete is. Laborvizsgálaton voltál? ( Pajzsmirigyre vonatkozóan?)

Igen, lehet reflux tünete is. Laborvizsgálaton voltál? ( Pajzsmirigyre vonatkozóan?)
Nekem refluxom, pajzsmirigy alulmûködésem és pánikbetegségem van. Mindháromnak lehet Ugyanez a tünete, nekem is voltak ilyen tüneteim (is).
A kérdező hozzászólása: még tavaly vizsgálták a nyakam (pajzsmirigyet is) minden okés volt vele
Olajcsere volt benne valaha?
Ez nem az az automata váltó amelyik csak 3 sebességes, 4. igazából úgynevezett overdrive fokozat? Mert ha igen, akkor tarts egy bizonyos sebességet folyamatosan, és elfogja váltani egy kis idõ után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ válaszolò, olyan gazdáktòl vettük a kocsit hogy simán elképzelhetõ ròluk, hogy sose cseréltek benne még olajat, visszük cserélni mindenképp benne 171.000 km van benne. Második válaszolò: a kocsi 4 sebességes automata váltòval van felszerelve igy simán elképzelhetõ amit mondasz, városba mentünk eddig leginkább igy állandò sebességet nem igen tartottunk ezért lehet hogy overdrive a 4. Fokozat, köszi. Sajnos nincs kezelési utmutaònk 20 éves lassan a kocsi igy az már rég elveszett. Ha calakinek van szívesen venném ha itt linkelné :-)

Hi! Véletlenül bevettem tegnapelőtt 2 tabit egyszerre, és tegnap vettem be a utolsót. Lehet valami következménye ennek? Koszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Véletlenül két tabit egyszerre?? Oszt' hogy?? Amúgy nem lehet tõle komolyabb bajod...

Véletlenül két tabit egyszerre?? Oszt' hogy?? Amúgy nem lehet tõle komolyabb bajod...
A kérdező hozzászólása: nem tudom véletlenül volt, és tegnap vettem észre h meg mára hiányzik ott egy. nagyon ügyes lehettem :D de az jó h semmi baj se lehet belõle. koszi :)
Az nem nagy dolog, de azért ne csinálj belõle rendszert...
Valóban nem lesz tõle komolyabb problémád, viszont a kezdõnapodat eggyel elõre kell hoznod (ha eddig pl. keddenként kezdted a levelet, a következõ levéltõl hétfõnként kell majd). Ugyanis most is csak 7 napos lehet a gyógyszerszünet, hogy a fogamzásgátló hatás megmaradjon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!