Találatok a következő kifejezésre: Lehet a sárga szinü (21 db)

Ha a kuyták kék-sárgában látják a világot (mivel csak kétféle csapsejt van a szemükben), akkor hogy lehet, hogy a kutyám a sárga színű játékokat kedveli leginkább?

Holott teszem azt a pirosakat is ugyanúgy kéne szeretnie, hiszen azt is valamilyen sárga árnyalatban kéne hogy lássa.

Legjobb válasz: A pirosakat nem sárgának látja, hanem szürkének, minimális sárga árnyalattal.

A pirosakat nem sárgának látja, hanem szürkének, minimális sárga árnyalattal.
A kérdező hozzászólása: Van neki legalább 40-50 plüssállata, és mikor válogat közülük, akkor rendre a sárgákat (Micimackókat :) ) szedi elõ, és azokat mosdatja is a legtöbbet.
Bár nem sárgának látja a sárgát, attól még érzékeli, hogy az a többi színtõl különbözõ, és az a szín jobban tetszik neki, élénkebb vagy valami :)
Mert a zöld-piros színt nem tudják megkülönböztetni, nem a sárga-pirosat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tehát magyarán a piros és zöld dolgokat szürkének látját, és csak a sárga és kék dolgokat látják ugyanolyannak, mint mi?
A kérdező hozzászólása: Egyébként emiatt a cikk miatt kérdeztem, itt ugyanis az összehasonlító képeken (ti. hogy mi hogy látjuk és õk hogy látják a dolgokat) a pirosat is sárgának mutatják: http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/Mit%20l%C3..
A kérdező hozzászólása: Na még1x: http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/

Debrecenben lehet kapni a kék, zöld és a sárga színű monsteren kívül másik félét? És ha igen akkor hol?

Legjobb válasz: A malomparki Intersparban láttam az új monstert, Rehab néven. 325 forint ha jól emlékszem.

A malomparki Intersparban láttam az új monstert, Rehab néven. 325 forint ha jól emlékszem.
Itthon csak ezt a 3 félét lehet kapni. Neten tudsz rendelni külföldrõl sokfélét, drágán.

Hogyan kell megcsinálni? Egy fiúnak 4 különböző színű üveggolyója volt, összesen 24 db. Ugyanannyi zöld, mint sárga, piros pedig kétszer annyi, mint kék. Hány piros, zöld, sárga és kék üveggolyója lehet a fiúnak?

Add meg az összes lehetséges megoldást!

Legjobb válasz: Három megoldás van; zöld, sárga, kék, piros sorrendben írom: 3, 3, 6, 12 6, 6, 4, 8 9, 9, 2, 4

Három megoldás van; zöld, sárga, kék, piros sorrendben írom: 3, 3, 6, 12 6, 6, 4, 8 9, 9, 2, 4
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

A nyákdugó az sárga színű is lehet? Vagy nem!

Legjobb válasz: Nekem sárga volt. Mint a vizes vaniliapuding :o)

Nekem sárga volt. Mint a vizes vaniliapuding :o)
A kérdező hozzászólása: Akkor elment a nyákdugóm valószínû. Nemsokára jönni ababám. Ennek nagyon örülõk.
Nekem a nyákdugó elmenetele elõtt volt sárgásabb nyák.. aztán jött a barnás is 3 részletben. Jönni fog, bizony :) sok boldogságot és kitartást!

Egy dobozban piros, kék, zöld és sárga színű golyók vannak, összesen 40 db. Melyik az a szám az alábbiak közül, amelyik biztosan nem lehet a dobozban lévő zöld színű golyók száma?

A dobozból legalább 32 db golyót kell kihúzni ahhoz, hogy a kihúzott golyók között biztosan legyen mind a négy szín? golyóból.

Legjobb válasz: 9,11,12,13,14 (ezek a számok)

A kérdező hozzászólása: 9, 11, 12, 13, 14 (ezek a számok)
Szerintem nem lehet:38, 39, 40 mert lehet hogy a többibõl mindbõl csak egy van és a zöldbõl van a legtöbb.
Mivel legalább 32 golyót ki kell húzni, ebbõl tudjuk, hogy mindegyik színbõl van legalább 9 golyó. A zöld golyók lehetséges maximális számát akkor kapjuk meg, ha p, s, k színekbõl egyaránt pontosan 9 van. Így 40-3*9=13 lehet a legtöbb, tehát a 14 biztosan nem jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!
Azonnal menj dokihoz! Ne itt kérdezõsködj! Te jó ég 2 hete kezdõdött és még nem nézett meg orvos? Hogy lehet valaki ilyen felelõtlen?!?!
A kérdező hozzászólása: Szia! Gartulálok a gyerkõcökhöz:-)! A fõnököm volt olyan rendes és át rakott 2 mûszakba juni végéig kell dolgoznom mert nem rég véglegesítettek és van 3 hónap próba idõ amit sajna le kell töltenem ezér megyek dolgozni máképp már nem járnék!
Szia! Hát nálam is bonyolult, mert a kezdetektõl mindig idõsebb nek tûnt a baba, és valószínû az is, mert a peteéréstõl a 9 napon már pozitív teszt és hányingerem volt. Fokozatosan 1-2-3 napokkal mérték idõsebbnek, a doki a 31.héten húzta meg a határt, úgy számolva most töltöm a 33+4 napom, péntekem töltöm be a 34-et, a 9 . héten is volt uh, akkor mondta a doki hogy olyan valami is ki van fejlõdve ami csak a 10.hét után lesz, az egy hét mínusz már ott is meg volt. Õ lesz a 3.babám, fiú. Van két lányom 4 és 2 évesek, tavaly volt egy vetélése. Meddig melózol? Nem tudnál kevesebb mûszakot dolgozni, késõbb csak nehezebb lesz a pocak miatt.
A kérdező hozzászólása: Ez egy kicsit bonyolult amikor ki tettem ezt a kiírást akkor el voltam számolva akkor voltam 7 hetes és most vagyok 9hetes és 4 napos szerdán leszek 10 hetes:D!! És te mennyi idõs terhes vagy? elsõ baba?
Vigyázz magadra nagyon! Éjszaki mûszak nem túl bababarát. Mikor mész vissza dolgozni? Nekem a 23.hét óta görcsök, keményedés van, fekvésre ítéltek, gyógyszert kell szednem, durva jóslóim vannak egy ideje, és valószínû tágulok, mert barnáztam, de doki szerint ha nincs sok görcs nincs baj, és szinte természetes már a többedik gyereknél a tágulás ilyenkor. 33+2 Köszi a magyarázatot, bár kicsit furcsa hogy nem mindegyik végzi a piszkos munkát:-) Hanyadik héten vagy már?
A kérdező hozzászólása: van olyan, hogy szülész-nõgyógyász õk vállalnak szülést is a nõgyógyász az meg csak vizsgál! Egyébként én is kényszerpihenõn vagyok nem rég jöttem ki a kórházból mert voltam olyan hülye hogy be mentem éjszakás mûszakba dolgozni és reggelre rosszul lettem meg görcsöltem de akkor még volt ez a barnás folyás a doki erre azt mondta, hogy legalább 4 napot bent kell lennem mikor ki engedtek akkor meg csak úgy jöhettem haza ha táppénzre megyek és pihenek! De az azóta nincs semmi bajom a terhes tüneteken kívül:D!!
Örülök neki hogy sikerült dokit találnod :-) Miért is haragudnék hogy most írsz? Nekem most tengernyi idõm van a kényszerfekvés miatt, ami még 3 hétig tart, aztán nekem sem lesz idõm figyelgetni mindenre. Lehet naiv a kérdés, de mi a különbség a szülész és a nõgyógyász közt? A szülész, mint a szülésznõ csak férfi de nem doki mint a nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ne haragudj hogy most írok :) ! A régebbi dokim csak nõgyógyász nem szülész! De most már van fogadott orvosom aki nagyon rendes :)
Szia! Örülök a jó híreknek, hidd el sem, mi baj nem lesz, erõs volt most is, holmi bacik sem ártottak, úgyhogy határozottan meg akar születni :-) Én is ezt mantráztam magamnak mikor az ömlõ vér ellenére dobogott a szivecskéje! Lassan mehetsz a 12. hetire. Én is gondolkodtam hogy megelõzésképp használok tejsavas kúpot, de mindig elfelejtettem dokit megkérdezni hogy lehet-e? Az elõzõ dokit hanyagolod ugye?
A kérdező hozzászólása: Szia! Voltam nála és meg ultrahangozott azt mondta a kicsi szépen fejlõdik szívhang is volt már és arra is azt mondta pozitív a szívverése, írt fel hüvely krémet Vitagyn C ez a neve. Beszéltem sógor nõmmel is mert neki is nem rég született babája és õ azt mondta neki ez az egész terhessége alatt volt és ilyen hüvely kúpot kellett neki használni. Egy kicsit így meg nyugodtam de azért még félek hisz nagyon az elején vagyok még de nagyon szeretném ezt a kicsit :)
Szia! Mi volt ma a másik dokinál? Sajnos én is halogattam tavaly a dokihoz menést mikor 5 hetesen kis rózsaszín valami volt a papíron. Nem volt folyásom, 10. héten megint 1x rózsaszín valami, mehettem a mûtõbe. kb 4 nap telt el a tünet és a doki közt, hiába kaptam hormont elment a baba, mint utólag kiderült beteg volt. Betöltöttem most a 32.hetet, de a 7. héttõl ömlött belõlem a vér, mert folyton levált egy kis darab belõle mert a méhszájra készült nõni. 18.hétig véreztem, és lassan minden ok lesz, senki nem tudja megmondani mi a természetes, mert ez mindenkinél más. A bûzös folyás egyértelmûen fertõzésre utal ami vetélést, koraszülést okozhat, dokid nyilván tudta hogy 2 hét alatt már kialakulhatott a fertõzés és a természet majd eldönti hogy mi lesz. Ezzel együtt a doki a felelõtlen, mert kezelni kell a fertõzést bármi is van a babával, mert a jövõbeli terhességeidre is hatással lehet! Mikor most 5 hetesen görcsökkel dokihoz mentem, annyit mondott bízzuk a természetre, nem ad hormont míg szívdobogás nem látszik, mert akkor már nagyobb az esély, akkor haragudtam rá de valahol értettem is, ha beteg a baba úgysem tehet semmit a doki sem, fõleg ilyen terhességi korban.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este felhívtam a dokit õ azt mondta csak pihenjek ma el megyek egy másikhoz! Kedves elsõ nem felelõtlen vagyok csak amikor megkérdeztem errõl mást akkor õ is azt mondta ez normális.Nekem ez az elsõ és nagyon szeretnék a párommal ezt a babát!
ezzel már akkor orvoshoz kellett volna menni!!!!!
Miért nem mentél el dokihoz?
azonnal menj dokihoz.nagyon vetélés gyanús!! kivànom hogy minden rendben legyen! 9hkm
Szia! Köszönöm a gratulát! :-) Tehát akkor június végéig melózól? Rendes fõnököd van! Szorítok neked! Írj majd kérlek ha túl vagy a 12 heti uh-n, kíváncsi vagyok hogy mi a helyzet veletek! Minden szép és jót nektek!
A SEPTOFORT-ra gondolsz? Ha igen akkor még lehet kapni. Én nagyon szeretem az izét.;)
Az nem félhold alakú volt, és fehér. Amúgy ha torokfájásra kell, ezerszer jobbak vannak: Tantum Verde, lidokainos Strepstils.
Az igaz, hogy nem félhold, de zöld! :-) És részemrõl ezerszer jobb a Septofort, mint a Strepsils vagy a Tantum. És töredékébe kerül...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet hogy a septofort volt, csak régen más volt a kiszerelése. A strepsils nekem nem használ. Sose használt. Az jó ilyen desszert gyanánt. És azért keresem ezt mert pozitív hangulatú érzés köt hozzá, szóval már a placebo hatás tuti... :) de ha esetleg van még valakinek más tippje örülnék neki. :) mert így most nem tudom azonosítani a septoforttal.
ugyanúgy
A kérdező hozzászólása: szoval semmi változás csak a szín más ennyi :) köszönöm a választ
de. amit most szedsz (0, 02) annak alacsonyabb a hormontartalma. Lehet rosszul írta fel az orvos, menj vissza!
A mostani alacsonyabb hormontartalmú. Direkt volt a váltás, vagy rosszat írt fel az orvos?
A kérdező hozzászólása: így írta fel , lehet belõle baj?

Lehet a mazatviz sárga szinü?

28 hetes terhes vagyok és azt tapasztaltam hogy az alsonemüm olyan mintha bepisiltem volna sárga foltos nem tudom mi lehet ez

Legjobb válasz: Szia.Lehet az víz is de lehet hogy a baba nyomja a húgyhólyagodat és az izmaid akaratod ellenére nem úgy mûködnek és vizeletet enged el, észrevétlenül.Ez terhességnél azt mondják normális.használj tisztasági betétet, az ilyenkor jól jön.

Szia.Lehet az víz is de lehet hogy a baba nyomja a húgyhólyagodat és az izmaid akaratod ellenére nem úgy mûködnek és vizeletet enged el, észrevétlenül.Ez terhességnél azt mondják normális.használj tisztasági betétet, az ilyenkor jól jön.
Én mindenképp szónék orvosnak, nekem pont olyan színû volt, mint a pisi. Sok szerencsét, további boldog babavárást!
Persze, mindenképp dokival beszélj, nekem régóta vizes sárgás folyásom van, nem magzatvíz, demivel nem feltétlenül járna görccsel, ezért mutasd meg, persze ilyen korán igen komoly indoka kell legyen , pl egy nagy fertõzés, stb, sztem is csak másról lehet szó, de a doki tud biztosat mondani, és szerintem megnyugtatni is.
DOKINAK SZOLJ MINDENKÉPP
Mikor kente rá, és mit csinált vele? Ha a végén, akkor waxra tippelek, a színe alapján azonban elég sok márka lehet.
A kérdező hozzászólása: valami olajos cucc volt:S nemtom hogy ez segít-e

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!