Találatok a következő kifejezésre: Lehet a sárga (366 db)

Mi lehet a sárga hányás?

2éves fiam pár napja hány, hasmenése van.orvos látta, gyógyszereket kapott, nem veszi be kihánnya.csak a normafloret hajlandó meginni.ezt is tudja orvos, azt mondta akkor kapja ezt.ma este mikor hányt csak élénk sárga levet hányt ki, nem ivott vagy evett semmit ami ilyen lehetne.mi lehet ez?

Legjobb válasz: gyomorsav

gyomorsav
A fiam nátha után hányt ilyet, mert mindenféle váladék a gyomrára ment. A doki azt mondta, minden nem odavaló kiürült, mert ez a sárgás színû már az emésztõrendszerhez tartozik. Ettõl a ponttól jobban lesz majd a fiam. Valóban ez a sárga dolog volt az utolsó hányás, másnapra jobban lett. Harmadik nap már étvágya is jó volt.
Az epe zöld színû felnõtteknél és gyerekeknél egyaránt!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.Megijedtem.remélem nálunk is ez lesz. Jó egészséget kívánok nektek!
Nagyon egyszerû epe. Túlzott epetermeléstõl van hasmenés, ha nem eszik akkor meg az epe nem kötõdik le és a gyomron keresztül kijön.De ha ez így megy nagy baj lesz
Gyomorsav.Próbálj legalább itatni vele valamit, mert nagyon felmarhatja a nyelõcsövét ha többször hányna ilyesmit.(Sajnos saját tapasztalat.)

Milyen idős lehet a sárga fülű tekim, ha még csak 5 cm?

Legjobb válasz: Talán 4 hónap körüli:)

Talán 4 hónap körüli:)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

S. O. S. Mi baja lehet a sárga hátú leopárd gekkómnak?

Már másodszorra jön ki a nyakán duzzanat. Először mikor megjelent kapott sok vitamint és ahogy finoman masszírozva volt neki egyszer csak eltűnt, de most újra elő jött, és már hiába masszírozom nem múlik!!! Kérem aki tud segítsen, mert a lányom attól retteg, hogy meghal a kis kedvencünk.

Legjobb válasz: az enyémnek kálcium hiány volt elvittük állatorvoshoz és kiderült hogy mind a négy lába eltörött vidd el egy olyan dokihoz aki foglalkozik kistesû állatokkal

az enyémnek kálcium hiány volt elvittük állatorvoshoz és kiderült hogy mind a négy lába eltörött vidd el egy olyan dokihoz aki foglalkozik kistesû állatokkal
reptilia.hu itt sok HOZZÁÉRTÕ lehet a segítségedre
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát. Megnézem az ajánlott oldalt, és a kálcium hiányos válasz is megnyugtatóbb. Kálcium hiányt én is észre vette rajta, mert amikor beszórtuk a tücsköket és jól lakott, ami maradt kálciumos tücsök bent arról már csak a kálciúmot nyalogatta le. Köszönöm mégegyszer a gyors segítséget. Mindenkinek szép napot.


Hogyan kell megcsinálni? Egy fiúnak 4 különböző színű üveggolyója volt, összesen 24 db. Ugyanannyi zöld, mint sárga, piros pedig kétszer annyi, mint kék. Hány piros, zöld, sárga és kék üveggolyója lehet a fiúnak?

Add meg az összes lehetséges megoldást!

Legjobb válasz: Három megoldás van; zöld, sárga, kék, piros sorrendben írom: 3, 3, 6, 12 6, 6, 4, 8 9, 9, 2, 4

Három megoldás van; zöld, sárga, kék, piros sorrendben írom: 3, 3, 6, 12 6, 6, 4, 8 9, 9, 2, 4
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

Ha a kuyták kék-sárgában látják a világot (mivel csak kétféle csapsejt van a szemükben), akkor hogy lehet, hogy a kutyám a sárga színű játékokat kedveli leginkább?

Holott teszem azt a pirosakat is ugyanúgy kéne szeretnie, hiszen azt is valamilyen sárga árnyalatban kéne hogy lássa.

Legjobb válasz: A pirosakat nem sárgának látja, hanem szürkének, minimális sárga árnyalattal.

A pirosakat nem sárgának látja, hanem szürkének, minimális sárga árnyalattal.
A kérdező hozzászólása: Van neki legalább 40-50 plüssállata, és mikor válogat közülük, akkor rendre a sárgákat (Micimackókat :) ) szedi elõ, és azokat mosdatja is a legtöbbet.
Bár nem sárgának látja a sárgát, attól még érzékeli, hogy az a többi színtõl különbözõ, és az a szín jobban tetszik neki, élénkebb vagy valami :)
Mert a zöld-piros színt nem tudják megkülönböztetni, nem a sárga-pirosat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tehát magyarán a piros és zöld dolgokat szürkének látját, és csak a sárga és kék dolgokat látják ugyanolyannak, mint mi?
A kérdező hozzászólása: Egyébként emiatt a cikk miatt kérdeztem, itt ugyanis az összehasonlító képeken (ti. hogy mi hogy látjuk és õk hogy látják a dolgokat) a pirosat is sárgának mutatják: http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/Mit%20l%C3..
A kérdező hozzászólása: Na még1x: http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/

Honnan tudom letölteni a Sárga kapszulát? Sárga kapszula oldalán már nem lehet, úgy látom.

Pár napja még volt módszer arra, hogy a honlapján beírom az e-mail címem, aztán shop builderen belépek és aztán PDF-ben megkapom. De úgy látom ilyen lehet?ség már nincsen. Nincs meg valakinek PDF-ben?

Legjobb válasz: edzõválaszolba (bunny pofázós videója alatt) belépsz és ugyanúgy lehet.

edzõválaszolba (bunny pofázós videója alatt) belépsz és ugyanúgy lehet.

Mennyiért lehet eladni a sárga kazettákat nintendohoz?

Vagyis mennyit ér azoknak akik gyűjtik? Van egy-két Marios játék is.

Legjobb válasz: Nem érnek túl sokat, mivel nem eredetiek. Amiket itt, Magyarországon piacokon lehetett kapni sárga kazettákat "nintendohoz", az egytõl egyig kínai hamisítvány, és gyûjtõknek nem igazán kell. Van 1-2 ember, akit még érdekelhetnek, de párszáz forintnél szerintem õk sem adnának értük többet.

Nem érnek túl sokat, mivel nem eredetiek. Amiket itt, Magyarországon piacokon lehetett kapni sárga kazettákat "nintendohoz", az egytõl egyig kínai hamisítvány, és gyûjtõknek nem igazán kell. Van 1-2 ember, akit még érdekelhetnek, de párszáz forintnél szerintem õk sem adnának értük többet.
Tudtommal ezekhez amúgy sem jártak tokok, csak valami papír dobozkák. Mindegy, azért köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Gépem nincs csak kazzeták vtak. de van még kazettám csak tok nélküli :)
Üdv! Van még felesleges géped? :)
A kérdező hozzászólása: Te most a tükörbe néztél és arrol beszélsz? :D
Megy a kazetták színe a fogaidhoz! :D :D :D
A kérdező hozzászólása: Lamberttt ha elolvastad akkor jelölj vissza és megbeszéljük :) )
A kérdező hozzászólása: Írtam privát üzenetet ellinkeltem az adatlapom
mi a neved facebook-on majd bejelöllek akkor.
A kérdező hozzászólása: Ott küldök képeket is a kazettákrol ha akarod.
A kérdező hozzászólása: Tudsz adni egy e-mail címet és akkor ott folytatjuk a beszélgetést vagy facebookon
az attól függ menyi van és milyenek.
A kérdező hozzászólása: Mennyit érne neked?
ha még mindig megvannak akkor engem érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Okés köszi :) )
Nézz utána Vaterán és hasonló helyeken, hogy mások mennyiért adják ezeket, és az alapján megpróbálhatod te is hasonló áron eladni õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ csak azért kérdeztem mert találtam vagy 40 db-ot itthon és nekem nincs rá szükségem.
A kérdező hozzászólása: Arra a sárga dobozra gondoltam h nincs meg csak a zöld belseje

Mitől lehet? A szemem belül az orromnál sárga és lila.

A szemem belül az orromnál sárga és lila.Nem nagyon de azért látszik és néha ezért még nem is szoktam másokra rá nézni.

Legjobb válasz: Én nem akarlak megijeszteni... de ha tényleg sárga akkor ott komoly májproblémák lehetnek és mihamarabb menj el az orvoshoz!!

Én nem akarlak megijeszteni... de ha tényleg sárga akkor ott komoly májproblémák lehetnek és mihamarabb menj el az orvoshoz!!
A kérdező hozzászólása: Erre én is gondoltam és már gondolkodtam az orvoson is.

Maximum Hány db sárga villogót helyezhetek el a kamionon illetve kocsin, ha van rá engedélyem? Kombájn vagy egyéb jármű kísérésére kaphatok rá engedélyt? Fent lehet a villogó rajta mindig, ha nem használom akkor is?

Köszi előre !!

Legjobb válasz: Az új kresz szerint a kísérõ jármûre és a túlméretes jármûvekre engedély nélkül is használható a sárga villogó,ha a vontatmány vagy a szállítmány az elõírt magassági és szélességi határokat meghaladja. Magyarán mehetsz egy autóval mint kísérõ jármû sárga villogóval a kombájn elõtt,nem kell külön engedély,de csak akkor szabad bekapcsolni a figyelmeztetõ jelzést,ha a kísért vagy szállított jármû/alkatrész/felszerelés indokolja a túlméret végett a figyelmeztetõ jelzés használatát.

Az új kresz szerint a kísérõ jármûre és a túlméretes jármûvekre engedély nélkül is használható a sárga villogó, ha a vontatmány vagy a szállítmány az elõírt magassági és szélességi határokat meghaladja. Magyarán mehetsz egy autóval mint kísérõ jármû sárga villogóval a kombájn elõtt, nem kell külön engedély, de csak akkor szabad bekapcsolni a figyelmeztetõ jelzést, ha a kísért vagy szállított jármû/alkatrész/felszerelés indokolja a túlméret végett a figyelmeztetõ jelzés használatát.
A KRESZ-nek ehhez nem sok köze van, mert a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet szabályozza: Megkülönböztetõ lámpára és figyelmeztetõ lámpára vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek 66. § (1)137 A megkülönböztetõ és figyelmeztetõ jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló miniszteri rendelet alapján a megkülönböztetõ fény- és hangjelzõ berendezés használatára jogosult gépjármûvet megkülönböztetõ lámpával szabad felszerelni. A gépjármûre annyi megkülönböztetõ lámpát kell felszerelni, hogy a (3) bekezdésben meghatározott követelmények teljesüljenek. (2)138 A megkülönböztetõ lámpa fényének nappal, a ráesõ napfényben legalább 150 méterrõl, sötétben, tiszta idõben pedig - a jármû távolsági fényszórójának bekapcsolt állapotában is - legalább 300 méterrõl határozottan felismerhetõnek kell lennie. A megkülönböztetõ lámpa kék, vagy kizárólag egyidejûleg bekapcsolható kék és piros villogó fényt bocsáthat ki. (3) A megkülönböztetõ lámpát a jármûvön a lehetõ legmagasabban és úgy kell elhelyezni, hogy annak fénye minden irányban látható legyen. (4) A megkülönböztetõ fény- és hangjelzés használatára jogosult jármû elején 1 vagy 2 db kiegészítõ megkülönböztetõ lámpát is el lehet helyezni. Ezek átvilágított felületének felsõ széle 1, 50 méternél magasabban nem lehet. (5)139 A megkülönböztetõ lámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e lámpa a vezetõülésbõl minden más világító és fényjelzõ berendezéstõl függetlenül - és a jármûvön lévõ összes megkülönböztetõ lámpa csak együtt - legyen bekapcsolható. A megkülönböztetõ és a figyelmeztetõ jelzés használatára egyaránt jogosult gépjármûvön a figyelmeztetõ lámpa csak hátrafelé sugározhat ki borostyánsárga fényt és az elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a megkülönböztetõ lámpa és a figyelmeztetõ lámpa együttesen ne legyen bekapcsolható. (6)140 A megkülönböztetõ és figyelmeztetõ jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló miniszteri rendelet alapján a figyelmeztetõ jelzést adó berendezés használatára jogosult jármûvet figyelmeztetõ lámpával szabad felszerelni. (7)141 A figyelmeztetõ lámpára a megkülönböztetõ lámpára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni - figyelemmel az (5) bekezdésben meghatározottakra is - azzal az eltéréssel, hogy a figyelmeztetõ lámpa csak borostyánsárga fényt bocsáthat ki. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh Az engedélyezést pedig a 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet: A figyelmeztetõ jelzést adó készülék felszerelésének engedélyezése és használata 9. § (1) Nem kell hatósági engedély a figyelmeztetõ jelzést adó készülék felszereléséhez a) az út, úttartozék vagy közmû építésére, ellenõrzésére, fenntartására (javítására), illetõleg tisztítására szolgáló jármûre, b)14 a települési (kommunális) hulladék, ide értve a szelektíven gyûjtött hulladék szállítását végzõ jármûre, c) a jogszabályban elõírt hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladó méretû jármûre, és jármûszerelvényre, d) a külön jogszabályban meghatározott mezõgazdasági erõgépekre, e) a radioaktív anyagot hatósági engedély birtokában szállító jármûre, ha annak használatát az engedélyben elõírták, f) a külön jogszabályban megengedett hosszúsági vagy szélességi méretet a rakománya miatt meghaladó jármûre, amennyiben annak használatát az útvonalengedély elõírja, g)15 a közlekedési hatóság jogszabályban meghatározott ellenõrzési feladatát végzõ jármûvére, h)16 a külön jogszabályban elõírt hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladó jármûvet esetenként kísérõ jármûre, i)17 a mezõgazdasági vontatóból vagy lassú jármûbõl és mezõgazdasági vontatmányból álló jármûszerelvényre, ha az a külön jogszabályban elõírt hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladja, j)18 a polgárõri szolgálat ellátása során használt jármûre, k)19 a polgári frekvenciagazdálkodó hatóság rádióellenõrzési, rádiófelderítési, rádiómegfigyelési, zavarvizsgálati és mérõszolgálati tevékenység ellátására rendszeresített jármûvére. (2)20 Az (1) bekezdés e)-f) és h)-j) pontja esetében csak mozgatható üzemmódú (mobil) figyelmeztetõ jelzést adó készüléket szabad használni, amelyet az adott szállítási feladat végrehajtásához szükséges idõtartamra lehet a jármûre felszerelni. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0700012.irm
Harkonnen, nézz utána a tavalyi Magyar Közlönyben a szabálymódosításoknak, amiket ide begugliztál. Már nem egészen így van amiket ide belinkeltél.

A fehér vagy átlátszó folyás lehet a tisztasági betéten megszáradva erõs sárga?

Nagyon kevés folyásom van, egy egész nap alatt kb. 1-1,5cm vékonyka csík, de a betéten erõs sárga, majdnem narancs sárga. Mikor kitörlöm magam a wc papíron átlátszó színû, nem fehér, nem sárga. Panaszom nincs, nincs szaga, nem fáj semmim nem viszketek. Szerintetek normális? Régen nem volt ilyen mert szinte ennyi folyásom sem volt, csak néhány hónapja.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod nekem is elõfordult már, hogy sárga lett tõle a betét.

Szerintem nem kell aggódnod nekem is elõfordult már, hogy sárga lett tõle a betét.
Teljesen normális, ha a bugyin sárga lesz kissé megszáradá után. Ha fertõzésed lenne, annak más tünete is lenne, mint pl. büdös folyás, viszketés, stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!