Találatok a következő kifejezésre: Lehet a ruháit együtt a (12 db)

Ki szoktad mosni a játékokat? A ruhákkal együtt lehet? Csak 2-3-ról lenne szó.

Gondolok itt a textil anyagúakra, amiket a szájába vesz vagy dobál.

Legjobb válasz: Persze én a ruháival együtt szoktam kimosni.

Persze én a ruháival együtt szoktam kimosni.
Én ki szoktam. Legtöbbször a ruhákkal együtt, mert csak a játékoknak nem indítok külön mosást, de azért mert volt példa játék nagymosásra is, amikor már jó sokra ráfért a frissítés. Én bele szoktam tenni egy nagyobb mosózsákba a játékokat, így nem gyûrõdik, szakad le róluk semmilyen alkatrész.
A plüssöket beteszem egy fehér párnahuzatba és úgy mosom õket. Ha idõ elõtt koszos lesz valamelyik, akkor én is a ruhák közé teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Az újszülött ruháit külön kell mosni? Vagy lehet a miénkkel együtt?

Legjobb válasz: Én a kicsi ruháit mindig külön mosom,mert neki még nagyon érzékeny a bõre.És folyékony babamosószert használok.Szerintem mosd külön.

Én a kicsi ruháit mindig külön mosom, mert neki még nagyon érzékeny a bõre.És folyékony babamosószert használok.Szerintem mosd külön.
Én is külön mosom, de hallottam már olyat aki nem, úgyhogy ahogy érzed, bár szerintem tényleg nem árt legalább az elsõ 3-4 hónapban külön mosni.
Szerintem is mosd külön és vagy egyátalán nem használj vagy ezt a sensitives öblitõvel öblitsd.
Én a kezdetektõl a miénkkel együtt mosom, és eddig még semmi baja nem volt tõle a kisfiamnak. (most 3, 5 hónapos) De sensitiv persil mosóport és sensitiv aloe verás öblítõt használok. Mondjuk bármilyen színû a babaruha, mindig a fehérekkel vagy max. a világos színû mosással teszem be a gépbe.
Én, ha lehet, külön mosom, mondjuk szerencsénk van, mert a hugoméktól jó sok ruhát kaptunk. Ha esetleg nem jön össze egy programnyi babaruha, akkor arra figyelj, hogy ne a fehérnemûtökkel mosd ki a ruháit.
Hivatalosan teljesen külön, de te döntöd el, mit csinálsz. Én külön kezelem, de mivel olyan kevés az õ ruhája, hogy hozzá szoktam tenni egy egy alvópólót, vagy pizsomát, és úgy mosok féladagot az õ mosószerével és öblítõjével. ( De zoknit, bugyit sosem tennék az õ ruhájájoz, vagy szennyesebb ruhát)
Külön, mindenképp.

Pár napja mosás után a nadrágom szárán pirosas foltok jelentek meg. Nem gondolom, hogy bármelyik ruha engedné a színét, mivel máskor is mostam együtt őket. Meg lehet menteni valahogy?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mi fogta meg.Tescoban lehet kapni foltördögöt (kis flakonos folteltávolító) szinte mindenféle foltra. Nekem fekete pöttyök, foltok lettek néhány hete minden ruhámon. Férjem megnézte a gép szûrõjét és hát tele volt valami olajos trutyival. Elfelejtettem egy ideje kitisztítani. Miután megcsinálta, megszûnt a probléma. Szerencsére nekem újramosás után eltûntek a foltok. Vanish szappant próbálj elsõ körben, aztán ha sikerült beazonosítani a folt okát, jöhet a foltördög.

Az attól függ, hogy mi fogta meg.Tescoban lehet kapni foltördögöt (kis flakonos folteltávolító) szinte mindenféle foltra. Nekem fekete pöttyök, foltok lettek néhány hete minden ruhámon. Férjem megnézte a gép szûrõjét és hát tele volt valami olajos trutyival. Elfelejtettem egy ideje kitisztítani. Miután megcsinálta, megszûnt a probléma. Szerencsére nekem újramosás után eltûntek a foltok. Vanish szappant próbálj elsõ körben, aztán ha sikerült beazonosítani a folt okát, jöhet a foltördög.
fertõzést kapott
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen hasznos válasz volt! :)
Ha sok színest kerül a mosógépbe, érdemes mellékjük dobni egy színfogó kendõt. Az elõzõ hozzászóló tanácsát is javaslom megfogadni, idõnként tisztítani kell a szûrõt is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor megnézetem a szûrõt. Ahhoz nagyon szét kell kapni a gépet?
Nem. Nagyon egyszerû, nekünk az elején alul van egy kis négyzet alakú borítólemez, azt csavarhúzóval lepattintjuk, belül a zárókupakot le kell csavarni és kifolyik a trutyi, majd kitörölgetem, a kupakot meg elmosom. Érdemes valami rossz rongyot alátenni, mert egy jó adag víz is ki szokott folyni. Ha megvan még a gép használati útmutatója, ott írják, hogy hol van a szûrõ, ha nincs meg, netrõl letöltheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, ezt én is szoktam csinálni idõnként. Azt hittem valami nagyobb volumenü szétszedésrõl van szó :D Ha mást nem veszek holnap Vanish szappant, és próbálom mosni. Sajnálnám kidobni, mert jó kis nadrág :)


Lehet a kisbaba ruháit együtt a felnőttekével mosni a mosógépben?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egy éves kora után lehet. De azért ha véletlenül kint marad egy rugi, akkor szerintem azt nyugodtan beteheted a felnõttek ruhájával együtt, ha nem túl koszosak.

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egy éves kora után lehet. De azért ha véletlenül kint marad egy rugi, akkor szerintem azt nyugodtan beteheted a felnõttek ruhájával együtt, ha nem túl koszosak.
Szerintem is, ha valami olyan kimarad amit fölülre adnál, tehát nem érintkezik a bõrével, azt moshatod a felnõttekével. Nekünk a babám téli kabátkája és nadrágja nagyon erõs színû (rózsaszín) nem mertem betenni az övéi közé, nehogy megfogja mind, azt én a mi ruháinkkal tettem be.
Nekem azt javasolták hogy moshatjuk egyutt de aztán langyos öblitõszer mentes vizben még öblitsem ki hogy vegyi anyag ne maradjon a szálak között.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, csak nemtudom elképzelni mennyi ideig kellenne gyûjtögetnem a kicsi ruháit mire összejönne egy mosásra való :D
Nefélj, elég hamar. Én minden második nap szinte mosok neki. Ha kicsi a kupac, rakd be félprogrammal.
A kérdező hozzászólása: köszi :D , szóval mosómaci leszek :D
Én a fehéreket együtt mosom, mert abból nincs sok és mire a gyerekébõl és a mienkbõl külön-külön összejönne egy adag... Csak akkor a baba mosóport használom. A szineseket külön mosom. A lányom már 2 éves elmúlt, de az övét is újra külön(az öcsiével) mosom, mert a doktornõnk ajánlotta, mivel nagyon érzékeny a bõre és sokszor pöttyös lett.
Nekem gyorsan gyûlt a ruha. Hol lepisilte, hol összenyálazta, hol lebüfizte.

Egy "lezárt" babaruha kérdés miatt kérdezek. Ugye nyugodtan lehet azzal a mosógéppel (kicsit őskövület) mosni, amiben esetleg nagyobb gyerkőc zoknijait is mossák? Nem együtt a nagyok holmiával, hanem csak baba ruhák.

Anyósom közölte, hogy amíg nincs meg a saját fürd?nk, és mosógépünk, addig ? kézzel a kádban/akárhol kimossa a pici cuccait(ideje, 36hetes vagyok) mert a mosógépében nem SZABAD mivel abban a gyerekei koszos zokniai mosódnak, és árt a picinek.

Legjobb válasz: Nyugodtan lehet,hidd el senkinek nincs 2db mosógépe csak a babaruha miatt.A mosógép többször öblít stb tehát ne engedd magad megvezetni mindenféle rémrírekkel.Mindíg hagyatkozz a saját megérzéseidre ezok a jók.

Nyugodtan lehet, hidd el senkinek nincs 2db mosógépe csak a babaruha miatt.A mosógép többször öblít stb tehát ne engedd magad megvezetni mindenféle rémrírekkel.Mindíg hagyatkozz a saját megérzéseidre ezok a jók.
az én mosógépem is vagy 5 éves, és abban mosom a férjem munkásruháit is.Simán átöblítettem benne a baba ruháit, még terhesen.Az 1.egy 2 hónapban igaz kézzel mostan neki, de csak azért, mert nem voltak olyan koszosak, és nem telt volna meg még egy fél programra se.Meg a textilpelusokat könnyebb volt "kifõzni", mint a mosógépben 90fokon.
A mosás végére tiszta vízben öblít a mosógép, utána meg kinyomja az összes vizet. Fölösleges kézzel mosni a baba ruháit és még fárasztó is. tehát, nyugodtan mosd ki a ruhákat a mosógépben, mindenki úgy csinálja, nem hiszem, hogy a baba számára bárki is venne még egy mosógépet..
Mond meg a kedves mamának, hogy nyugodtan mosson, ha kedve van, ha meg nincs szépen rakja a gépbe és kész, mert Te úgysem fogsz gornyedni a mosás folott elég lesz neked a szoptatás.
ez hülyeségnek tartom, nyugodtan mossad azzal a géppel. mi babánk 4 hós, és mi együtt mossuk a ruháinkat csak sensitiv mosoporral meg öblitõvel, meg plusz öblitést teszek rá.
remélem ez megnyugtat téged :) de én a fiam ruháját nem mosok külön a miénktõl! semmi baja nincs tõle!!! arra figyelek, hogy ami szennyezettebb a mieink közül, azt nem teszem bele ( vagy pl. fehérnemûk) de például pizsama (ami ugye nem koszos), fehér poló stb. , azokat simán együtt mosom
09.16 os vagyok 5.5 hónapos a babám

Hogyan lehet leszoktatni a cicát arról, hogy körömmel együtt játsszon, dagasszon? Fáj is, meg sokszor kárt tesz a ruhákban, ágyneműben.

Sziasztok! 2 cicám van, az egyik egy idős cicus, 10 éves ivartalanított nőstény. A másik cicám egy 8 hónapos ivartalanított kandúrka. A nőstény macskával semmi baj nincs, ő szépen, kedvesen és óvatosan játszik velünk, a karmocskáit mindig visszahúzza, és dagasztani is csak a mancsával szokott. Viszont a kandúrom nagyon eleven, játékos még, gyakran odakap a nagy játék hevében a kezemnek, néha ha csak elsétálok mellette, a lábamat is le akarja vadászni, gyakorlatilag mindenre ugrik, ami mozog. Ez még nem is lenne baj, mert tudom, hogy még kölyök és emiatt ilyen élénk, meg virgonc a kis kópé, de sajnos néha nagyon fáj, amit csinál, mert körömmel kap oda, nem csak a mancsával. Folyton összekarmolja játék közben a kezemet, sokszor beleakad a nadrágomba, amikor az ölemben simogatom és dagaszt, és kiszaggatja a ruháimat, az ágyneműt, játék közben a függönyt, stb. Hogyan tudnám leszoktatni róla, hogy kiengedje a karmait? A nagy cicánk tudja, hogy óvatosan kell játszania. Hogy lehetne ezt megtanítani a kicsinek is?

Legjobb válasz: Ha eddig még nem tettétek, akkor vágd le a karmai végét. Erre való karomvágó ollóval persze. És kaparófa legyen neki! Ezeken kívül mást nem igazán tudsz tenni, de általában ez a két dolog bõven elég. :)

Ha eddig még nem tettétek, akkor vágd le a karmai végét. Erre való karomvágó ollóval persze. És kaparófa legyen neki! Ezeken kívül mást nem igazán tudsz tenni, de általában ez a két dolog bõven elég. :)
A kérdező hozzászólása: Kaparófája van idebent, meg minden nap ki is szoktunk menni vele a kertbe kicsit játszani, és ott tud fára is mászni, meg ilyesmi. :) De köszönöm szépen a tippet, a karmai tényleg nincsenek levágva, mert nem tudtam, hogy azt szabad-e. :)
http://www.youtube.com/watch?v=eeYcy81Q-zg Ezt a videót nézd meg, sok jó tanácsot ad, bár én háttal az ölembe fektetem és úgy vágom neki, de majd kitapasztalod hogy könnyebb.
vágd le a lábát
Én sosem vágtam, és meg tudják tanulni, hogy visszahúzzák. Adj neki valamilyen jelzést, amikor fáj. Pl. amikor "dagaszt" és kiengedi a karmait, az ujjhegyeddel megkopogtatod a lábfejét, vagy elveszed, felszisszensz/rászólsz, ha megkarmol, és azonnal abbahagyod a játékot. Vagy picit rá is fújhatsz, amikor karmol. A lényeg, hogy mindig következetesen jelezd neki, hogy neked ez így nem jó. Meg fogja tanulni, csak nevelni kell.

Feltalálták, létezik olyan mosógép amelyben együtt lehet mosni a sötét és világos ruhákat?

Legjobb válasz: Már nagyon régóta lehet együtt mosni õket.Semmi baja nem lesz a gépnek tõle. Egyébként viccet félretéve:színfogót kell beletenni,és akkor nem lesz gáz.nem a mosógépnek lesz baja,ha a kettõt együtt mosod,hanem befogják a ruhák egymást.

Már nagyon régóta lehet együtt mosni õket.Semmi baja nem lesz a gépnek tõle. Egyébként viccet félretéve:színfogót kell beletenni, és akkor nem lesz gáz.nem a mosógépnek lesz baja, ha a kettõt együtt mosod, hanem befogják a ruhák egymást.
Ha veszel színfogó kendõt, bármelyik ruhát együtt moshatod bármelyikkel, nem fogják összefogni egymást - tapasztalat.
Nos, mi amióta használjuk a színfogót, gazdaságosabban tudunk mosni, egyrészt nem kell bevárni az azonos színûeket, akár heteken keresztül, sõt, vannak olyan színû ruháink, amikbõl csak 1-2 darab van, azt nem lenne értelme külön mosni, másrészt mivel egyszerre tudunk mindent mosni, kevesebbszer kell mosnunk, ami idõspórolás is, nem érünk rá folyamatosan válogatni a színeket, azt az idõt más hasznos dologra is tudjuk használni, illetve munka van meg suli.
A Persil-Ariel-OMO Super intelligens szelektiv color mosópor molekulái csak a nekik megfelelõ molekulákba vándorolnak be, úgy fejtik ki hatásukat. Ha egy kis Sensodüne Whitening-et is nyomsz bele, tisztább, csillogóbb lesz a ruha, és még az orrodat is tisztíccsa :)
hm. én azért nem mosnám együtt. külön mosószert használok feketére, színesre, fehérre. a jobb mosógépek már amúgyis töltet alapján szabályozzák a vízmennyiséget, szóval ha nem jön össze egy egész mosásra való fekete vagy fehér, simán be lehet tenni csak a felét.
Ja, egyet lefelejtettem, a vízszabályozástól függetlenül az áramfogyasztás is kevesebb így, hogy kevesebbszer kell mosni. Mivel az áramfogyasztást nem szabályozza a ruhától függõen a mosógép sajnos...
Igen, de csak vakoknak.

Színfogókendő használatával tényleg lehet együtt mosni a fehér ruhát a színessel?

Legjobb válasz: Szia.Nekem bejött a kendõ!Két éves a lányom, és nincs annyi fehér ruhája, hogy egy teljes adagot kiadjon, így én a színessel együtt mosom õket,kendõvel.Még nem lettek színesek a fehér ruhái, viszont a kendõ annál inkább.

Szia.Nekem bejött a kendõ!Két éves a lányom, és nincs annyi fehér ruhája, hogy egy teljes adagot kiadjon, így én a színessel együtt mosom õket, kendõvel.Még nem lettek színesek a fehér ruhái, viszont a kendõ annál inkább.
nekem is bejött nyáron sok világos ruha van de nem tiszta fehßérek, de azért akad fehér is, így a világosokat mosom együtt, de azok között is van ami foghat még ha világos rózsszín is. de azért sötéte világossal nem mosok.
hát nemtom én mindig együtt mosom a fehéret a színessel és eddig soha nem volt semmi problémám, mindegyik megtartotta eredeti színét
Azért a színeresztõ piros ruhát ne mosd össze az ünneplõ fehér ruhával, mert nekem színfogóval is rózsaszín lett.

Mikortól lehet együtt mosni a mi ruháinkkal a baba ruháit? Hány hónapos kórtól?

Legjobb válasz: ui lefelejtettem kb fél évig sensitive mosószerrel s öblítõvel mkostam így miénket is:)

NA úgy látom megoszlanak a vélemények.Én nem vagyok a sterilitás híve, de azért abban igaza van az egyik elõttem szólónak, hogy amíg a kicsi nem koszosítja magát azért a mienk tök más.Én is leviszem a gyereket sétálni rajta van az utca pora, sokkal jobban izzadunk, a párom tömeg közlekedésen utazik, még ha nem is szokott leülni, óhatatlan, hogy valakihez hozzá nem ér, vagy valamihez stb...sztem a babáknak is idõ kell, hogy az immunitásuk kialakuljon és ha nem muszáj ne terheljük a szervezetüket fölösleges bacikkal.Persze eljön már az idõ ha a sajátjainkkal mossuk külön, sõt biztos lesz, hogy még az övé koszosabb lesz, mert kúszni mászni fog a földön..utcán stb..nem egy gyereket látni, homokozó stb..na de ez nem egy 5-6hós babára vonatkozik sztem.Pesze mindenki gondolja ahogy akarja, láttam már én is szülõt aki pl a hozzá táplálásnál nem tartotta be a dolgokat és állandóan fájt a kicsi hasa, na de ha valakinek ennyi esze van akkor mit tudsz csinálni...csak a kicsit sajnálom...de azért a mosás nem ugyan az.Nekünk is 2-3 naponta, sõt ha rosszabb napunk van naponta össze jön egy adag ruha, de én nem is tartom sterilen a gyereket...ezt mindenkinek magának kell éreznie.6hós baba mamája
ui lefelejtettem kb fél évig sensitive mosószerrel s öblítõvel mkostam így miénket is:)
szia mivel én sem tudom teletömni hat db. bodyval a gépet én is egybe mosok. semmi baj nincs ebbõl.
A kérdező hozzászólása: mosószert ugyanazt használunk, eddig nem volt probléma, nem végzünk koszos munkát.akkor mosok egybe, most 5hónapos
én vagyok aki együtt mos:) én nem spórolás vagy ilyesmi hanem egyszerûen nem látom külön mosás értelmét, ennyi...de írtam h már 26 hós s sose volt egyetlen kiütése se...
oké, minden jót:)
szia én sose mostam külön hanem mindig együtt..ha nem volt bõrprobléma a családban s nem koszos a ruháitok mármint pl olaj az autótól stb vagyis ha nem fizikai munkás vmelyikõtök miért kmosnád külön...semmi bajunk nekünk se, s 26 hósak vagyunk
Az én lányom már 8 hónapos de eszembe nem jut hogy a ruháink közé tegyem az õ ruháit. A felnõtt ruhák sokkal több koszt magukba szívnak mint egy pár hónapos csecsemõé. Szegény babuci legalább addig ne érje külön irritáció és egyebek amíg ki lehet küszöbölni. De nem vagyunk egyformák mint ahogyan írták is elõttem. Biztosan lepontoznak majd engem is, de nem érdekel. Nem pontvadászat ez. Egyébként szeretném megkérdezni a kérdezõt, hogy miért fogod együtt mosni a saját ruháitokkal a baba ruháját? Spórolás szempontjából? Vagy kényelem? De amúgy mi csak hárman vagyunk a babóval együtt és mindíg összejön annyi mosni valónk, hogy az õ holmija már akkor sem férne bele ha akarnám. Ezért is érdekel annyira hogy milyen megfontolásból mosod majd együtt a ruhákat? És mindenféle rosz szándék nélkül kérdezem mindezt még mielõtt valaki elkezdeni kukacoskodni.
elsõ vagyok, nem pontozom le aki nem mos együtt, mindenki máshogxy gondolja, csak akkor mikor fogod bugyival mosni ruháit??:) de nem baj sztem ez se...mindenki másképp.írtam h ha erõsen koszos vkinek vmije nyilván az mossa külön
Hát akkor lehet lepontozni... az én fiam 14hós és még most sem mosom az ruháit a miénkkel. Nem hiszem, hogy az õ fehér bodyjai az én koszos bugyijaimmal zoknijaimmal kéne keverednie!!! :SSS
:) Nektek is :)
Én kb 3 hónapos kora óta mosom együtt a baba ruháit a mieinkkel. Természetesen nem a nagyon koszosakkal, fehérnemûvel, pólókkal, ilyesmivel. És még egy dolog, amit senki nem írt eddig, a vasalás. Ha úgy is vasalom minden ruháját, akkor az fertõtlenít. Tehát ha netán valamit összeszedne a mi ruháinktól (amit kétlek), akkoris fertõtlenítve van, nem?
Én is külön fogom mosni. Szerintem egy hét alatt nem 2-3 body gyülik össze, elegendö ahhoz, hogy egy gépet megtöltsön, mert én nem mosok két-3 naponta, csak hetente egyszer, és akkor van annyi ruha, hogy külön-külön tudjam mosni. Egyébként is maceràs vagyok. Én külön inditok gépet törölközökkel, külön fehérekkel, külön sötéttel, hàt akkor a babàét is külön fogom.
Kislányom 10, 5 hós és külön mosom a ruháit. Kertes házban lakunk, van 3 kutty, a mi ruháink nemcsak kajafoltosak, hiszen a kutyákkal is foglalkozunk és a kertben is szoktunk tevékenykedni. Hogy meddig mosom külön, még nem tudom, de egy darabig még biztosan.
Nekunk 6 honapos koraig annyi ruhaja volt hogy megvartam mig kiad egy mosast es igy elinditottam a gepet csak az o ruhaival. Mikor mar kezdtem raadni(6ho) vaganyabb ruhacskakat mint farmer meg kising...onnantol kezdve mar egyutt ment a mi ruhankkal. Fel eves korig en sterilizaltam neki es kulon mostam hogy miert pont addig? Igy diktalta az anyai osztonom:) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 23:10-nek jó kérdés miért akarom egybe mosni.ez így nem fordúlt meg a fejemben, csak hogy miért mosok külön?
A kérdező hozzászólása: 23:04, 23:05, 23:08-as válaszolóknak köszönöm a hasznos hozzászólást, fogalmam sincs mirõl leveleztetek. mindenki másnak köszönöm jó külön/egybe mosást :D
5 hónapos a lányom, ha az õ ruháival nem telik meg a mosógép, akkor simán mellé teszem a miénket. Ugyanazt a mosószert használom úgyis mindannyiunknál. Persze nem a melegítõnket vagy farmerunkat teszem be a babaruha mellé, de miért ne tehetném a melltartómat, a topjaimat, egyszer felvett pólókat vagy apja irodában használt ingjét a baba cuccaihoz? Pontozzatok le, de szerintem inkább árt, mint használ, ha túl sterilen akarjuk nevelni a babát.
2 gyerekem van, mindig egybe mostam. Látom, nem értitek, az elõttem szóló egybemosós anyukát:D. gondolom õ sem a farmerokkal stb, mossa össze a pici ruháit, hanem pólókkal. lányom 4 fiam 3 , soha nem voltak még kiütésesek. Normálisan kell mosni, és akkor semmi gond nem lesz. Légyszi - pontokat...köszönöm.
Én sem mosok külön, talán csak az elsõ 1-2 hétben csináltam, de végül értelmetlennek ítéltem. Egy ruhát egyszer veszünk fel, minden nap fürdünk, nem vágóhídon vagy vasöntödében dolgozunk, akkor minek? A mosás lényege, hogy a ruhák tiszták legyenek: ha a mi ruháinktól a mosógépben összekoszolódik a babáé, az régen rossz.
Hát nem most fogom elkezdeni...
A kérdező hozzászólása: egyébként, ha mosásról van szó, akkor tényleg csaknem lesz koszos egyik ruha a másiktól.és tényleg!!!vasalunk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!