Találatok a következő kifejezésre: Lehet a pórázon sétáltatni (11 db)

3hónap :D
Ahogy meg vannak a kötelezõ oltásai és ki viheted az utcára rögtön kezd el a pórázhoz szoktatást ez kb: 2-2, 5 hónapos kort jelent ! nagyon nagy türelemmel vigyél magaddal jutalom falatokat és mindig dicsérd ha ügyesen jön melletted vagy ha nem rágja a pórázt !!
Ahogy hozzád kerül a kutya.
Én 7 hetes korában hoztam haza a kutyámat 3 éve. Már az elsõ napokban raktam rá nyakörvet, hogy szokja. Néha ráraktam a pórázt is és kicsit gyakoroltunk vele a lakásban. Így mire már lehetett sétáltatni, nem volt neki idegen a dolog.

Lehet a cicát pórázon sétáltatni?

Emeletes házban lakunk és sajnálom a cicámat hogy mindig csak az ablakon bámul ki, és már láttam olyat hogy pórázon sétáltatják a cicát. Ez rossz ötlet vagy nem?

Legjobb válasz: A macska önálló állat. Nem kutya, annyira nem emberközeli. A kutya azért teszi azt, amit az ember mond neki, azért könnyû nevelni, tanítani, mert az embert elfogadja falkavezérnek (falkaszellem van benne). A macska nem falkaszellemû, hanem magányos ragadozó típus. (Néha elõfordul náluk, hogy az oroszlánokhoz hasonló csapatot alkossanak, ha sokan vannak, de korántsem olyan a szellemiségük, mint a kutyaféléknek.) Így nem is szereti a kötöttségeket. Rá lehet nevelni, de szerintem ez a szabadság nagymértékû korlátozása. És azokat az embereket, akik ezt teszik egy ilyen állattal, azt is erõsen korlátoltnak tartom. Ez az állatkínzás egyik formája. Engedd inkább ki a macskát csak úgy magától. Hidd el, ha kedvel téged, vissza fog jönni. Akár megteheted, hogy este kiengeded, és csak reggel engeded be újra. Ha rendszeresség van benne, hidd el, akár percnyi pontossággal visszaérkezik. (Persze ehhez kell némi hozzászoktatás, ugyanis az elsõ idõkben nem fog messzire kóricálni.) És ne féltsd. Sokkal önállóbb, mint hinnéd. És eltévedni sem fog. Egyszer az egyik macskámmal a város másik végében találkoztam. Több éve ezt csinálja, mégsincs semmi baja. (Bár pont az eddigi élete miatt a tied hátrányban lesz eleinte, de általában megszokják. A másik macskám is lakásban kezdte, de idõvel ki mertük engedni, és nem volt gond vele.) Szerintem te sem szeretnéd az életedet 4 fal között leélni, és csak úgy kimenni az utcára, hogy póráz van a nyakadban. Ezzel õ is így van. Javaslom, hagyj fel az állatkínzással (a többiekre is vonatkozik), és hagyd élni szegényt.

A macska önálló állat. Nem kutya, annyira nem emberközeli. A kutya azért teszi azt, amit az ember mond neki, azért könnyû nevelni, tanítani, mert az embert elfogadja falkavezérnek (falkaszellem van benne). A macska nem falkaszellemû, hanem magányos ragadozó típus. (Néha elõfordul náluk, hogy az oroszlánokhoz hasonló csapatot alkossanak, ha sokan vannak, de korántsem olyan a szellemiségük, mint a kutyaféléknek.) Így nem is szereti a kötöttségeket. Rá lehet nevelni, de szerintem ez a szabadság nagymértékû korlátozása. És azokat az embereket, akik ezt teszik egy ilyen állattal, azt is erõsen korlátoltnak tartom. Ez az állatkínzás egyik formája. Engedd inkább ki a macskát csak úgy magától. Hidd el, ha kedvel téged, vissza fog jönni. Akár megteheted, hogy este kiengeded, és csak reggel engeded be újra. Ha rendszeresség van benne, hidd el, akár percnyi pontossággal visszaérkezik. (Persze ehhez kell némi hozzászoktatás, ugyanis az elsõ idõkben nem fog messzire kóricálni.) És ne féltsd. Sokkal önállóbb, mint hinnéd. És eltévedni sem fog. Egyszer az egyik macskámmal a város másik végében találkoztam. Több éve ezt csinálja, mégsincs semmi baja. (Bár pont az eddigi élete miatt a tied hátrányban lesz eleinte, de általában megszokják. A másik macskám is lakásban kezdte, de idõvel ki mertük engedni, és nem volt gond vele.) Szerintem te sem szeretnéd az életedet 4 fal között leélni, és csak úgy kimenni az utcára, hogy póráz van a nyakadban. Ezzel õ is így van. Javaslom, hagyj fel az állatkínzással (a többiekre is vonatkozik), és hagyd élni szegényt.
Szerintem is lehet. A lényeg, hogy a cica elégedett legyen. És ha lakásban tartod jót is fog tenni neki, ha egy kicsit mozoghat a szabad levegõn. Persze ne tévesszen meg a sétáltatás szó. Amíg a kutyákat mi irányítjuk, addig a cicák arra mennek amerre akarnak, és mi csak követjük õket. Ezért érdemes egy szabad teret találni a sétáltatásra, hogy ne a szomszéd kerítésén kelljen követnünk a cicát. Így a szobacicáknak is meg van a napi friss levegõ, és testmozgás.
Szerintem teljesen elfogadott ha egy macsekot pórázon sétáltatnak!!!! :) )) Tedd azt te is:) ))
Nehanapjan lehet latni, hogy porazon setaltatnak cicat.Nincs abba semmi kivetnivalo.A cicaknak is szukseguk van egy kis szabadsagra! :) Szerintem az a legjobb ha kiskora ota hozzaszokatod.
Szia!Nekem is szobacicám van, bár kertesházban lakunk.Nyugodtan sétáltathatod pórázon, de ne nyakörvet adj rá, mint egy kutyusra hanem cicahámot vagy kissebb kutyára való hámot.Mi naponta kivisszük a cicát sétálni a kertbe, kb. 4hónapos korától sétál így, de ne várd hogy arra menjen amerre te akarod!Erre csak bizonyos fokig hajlandók mivel cicák és nem kutyusok.Sok sikert!
Szia! Lehetni lehet, de! A macska csodás szabad természetét csúfolod meg. Nem hiszem, hogy jó neki. A kutyák sem túl elfogadóak (bár nevelés kérdése), de még mindíg ösztönösen függetlenebb a macska, mint a kutyapajti. Lassan 20 éve vannak macska és kutya családtagjaim. Mélységesen tisztelem egyéni természetüket, így nem teszek olyat amit nem szeretnek. Tapasztalatomból kifolyólag a póráz is (legfõképp macskáknál) a nem szeretem kategória. Remélem segíteni tudtam. Kriszta voltam Hatvanból. Szia
Lehet bizony! Nekem a himalájakandúrom pici korától szoktatva lett a pórázhoz, és amíg emeletes házban laktunk, minden este lementünk a játszótérre, és sétáltunk! Igaz, ezt nem úgy kell elképzelni, mint a kutyáknál, itt a cica "vezet", és a gazdinak követnie kell. De ha kicsi korától szoktatják hozzá, ügyesen bele tud tanulni, és még élvezi is a szabadságot, hiszen a négy fal között nagyon unalmas a világ, ellenben az utca tele van izgalmas dolgokkal! (Az oltásai azért legyenk rendben, mielõtt leviszed, mert az utcáról mindenféle betegséget elkaphat!!!)
igen, lehet! Vannak kimondott cicapórázok is! Állatboltokban lehet kapni! Csak nagyon vigyázz, hogy nehogy túlságosan hozzászokjon a kinti léthez, mert akkor akár el is szökhet(ha emeletesházban laktok)!!!!De lehet hogy tetzeni fog a cicudnak lehet hogy nem!M.A
Szerintem pedig nyugottan vidd le sétálni, és adj rá hámot. Mert oké, hogy a macska visszamegy magától, de sajnos elõfordult már olyan, hogy ellopták a macskát. Én sem szivesen engednék ki csak úgy egyedül egy fajtiszta macskát, de semmilyet sem. Én laktam kertes házban és ott szabadon kóborolhattak a cicák, de volt sajnos rá példa, hogy eltünt. Most már panelban lakom és hamarosan lesz egy Maine coon macskám és nem szivesen engedném csak úgy el sétálni.

Budapesten szép zöldterület ahol lehet a kutyát póráz nélkül sétáltatni?

Tudtok valami szép területet XI. kerület és környékén ahol a kutyámmal póráz nélkül tudok futkározni és játszani? Behívható, rendes kutya, de itt ahol lakom nagy az autós forgalom és nincs nagy zöldterület. Gellérthegyet szeretjük, de valami újdonság új ingerekkel jól jönne. Ötletek?

Legjobb válasz: Hivatalosan sehol nem lehet, max a futtatókban. Nálunk közel a Duna és a parton szoktuk elengedni, vagy a bérházak mögötti parkokban. Vagy kb. 15 percre van egy nagy bevásárló központ, mellette zöld terület. Tegnap este oda vittük ki, mert akkor már nem jártak arra kocsik, csak elvétve 1-2.

Hivatalosan sehol nem lehet, max a futtatókban. Nálunk közel a Duna és a parton szoktuk elengedni, vagy a bérházak mögötti parkokban. Vagy kb. 15 percre van egy nagy bevásárló központ, mellette zöld terület. Tegnap este oda vittük ki, mert akkor már nem jártak arra kocsik, csak elvétve 1-2.
Mi még a feneketlen tóhoz, a Hamzsabégi úthoz (Fehétvári és Bartók Béla közti szakasza) és az Info parkhoz szoktunk menni. Illet kint Kelenföld-Budafok határán állítólag vannak nagyon jó zöld területek, tó is meg minden. 41-es villamossal kell menni majdnem végig. Valami lovarda van arra. De még nem voltam ott, csak hallottam.
Budapesten sehol nem lehet kutyát elengedve sétáltatni. Ez alól az egyetlen kívétel ha jól tudom az a normafa..
Te meg még válaszolgatsz Csilla? :D Azt hittem már nem vagy gépnél. :P
A Kopaszi gát hátsó bejáratánál, a Hengermalom utcáról nyílik egy nagyobb terület, ami kutyafuttató. Tiszta, rendezett terület, lehet úsztatni is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi tippeket! Jöhetnek még ötletek :)


3. válaszoló! Dehogynem szólnak!:) Itt van egy park elõttünk és semmire sem használják, minden kutyát ide szoktak hozni a környékrõl. Nem is volt ezzel semmi probléma, amíg ki nem találta valami nagyon okos ember, hogy közterületesek járnak egész nap körbe-körbe és büntetik, akinek a kutyája el van engedve. Bezzeg, ha a szart nem szedi fel valaki az nem téma... Kedves kérdezõ, ez egy nagyon jó kérdés! Mi is csak úgy tudjuk megoldani, hogy megpróbáljuk elkerülni a közterületeseket, illetve ha látom, hogy jönnek, vagy esetleg valaki más szólna, mert el van engedve a 4 kg-os kutyám, akkor megkötöm és ha látótávolságon kívül érünk, akkor megint elengedem. A környéken mindenki hasonlóan jár el!:)
lehet erdõn ismezõn is, behívható legyen a kutya és ne engedd 100méternél messzebb
Hahaha... Bocsi elsõ nem akarlak bántani, de jót nevettem azon hogy mindenhol van elkerített kutyafuttató... Békéscsaba, megyeszékhely, és egyetlen zsebkendõnyi terület sincs ami kutyafuttatóként üzemel... Szar ügy. Kérdezõ: Nincs a közeletekben valami park, tisztás vagy ilyesmi? Ha a kutya jólnevelt, akkor nem szólnak be ha lakott területen elengedve sétál. Csak ne csináljon galibát.
De beszólnak lakott területen is! Én Miskolcon élek és itt rámszóltak a közterületisek, hogy tudom-e, nem szabad póráz nélkül futtatni kutyát? Mellesleg ez egy nagy füves rész ahol sokan elengedik a kutyát mivel itt nincs elkerített kuyasétáltató sehol, azt pedig nem gondolhatják komolyan, hogy egy staffordot le tudok fárasztani pórázon...
Elvileg minden városban van pár elkerített kutyafuttató. Nálunk 1 ilyen van, oda nem tudom elvinni a kutyát, mert nincs autó, busztól meg fél. Gyalog meg messze van. Van egy kertünk, ott szoktuk elengedni.
Nálunk nagy szabad terület van a város határában, mert ott nem épülnek házak (árvédelmi terület). Nincs esetleg ilyen?
Nekem is ez a problémám. :( Pórázon hogy fárasszak le egy agarat? Kutyafuttató nincs. Az udvar nem elég nagy. Hiába van kint a tábla hogy a parkba nem lehet bevinni kutyát, sokan beviszik, mert nincs más.
Kiránduláson pedig úgy beöltöztetem a kutyát, mintha karácsonyfa lenne: fényvisszaverõ mellény, K9-es fényvisszaverõ hám, rikító színû nyakörv...és soha nem megy 30-50 méternél messzebb
Nálunk nincs kutyafuttató, de már van kutyakommandó!Nem lehet már póráz nélkül elengedni a kutyákat, kutyazacsinak, személyinek is kell nálad lennie, mert megbüntetnek. Szóval már nem tudják hogy húzkodják le az embereket.
Nem tudom, te merre laksz Kérdezõ, de nálunk még nem szóltak a vadászok amiatt, hogy szabadon vannak a kutyáink. Nem is szólhatnak, mert nem tiltja semmi. Igaz, bizonyos feltételek teljesülésekor valóban kilõhetik a kutyát. Volt amikor elõttünk mentek 500 méterrel és lövöldöztek oldalra, volt hogy szembe jöttek, akkor megbeszéltük velük, hogy õk merre akarnak vadászni és mi merre akarunk sétálni, végül azt mondták, hogy akkor õk kicsit arrébb mennek. De össze szoktunk futni határõrökkel/rendõrökkel is, olyankor félreálluk õk meg mennek tovább. Nyaralásokr a hegyekben is mindig szabadon vannak a kutyáink. Arra azért figyelünk, hogy nyílt, belátható terepen se menjenek 100-200 méternél távolabb (olyankor azért lehet látni, ha vadász van a közelben). Nem belátható terepen, mondjuk erdõben meg a közvetlen közelünkben vannak, már csak azért is, mert nem szeretnénk kellemetlen meglepetést okozni a többi túrázónak azzal, hogy a szûk ösvényen egy nagy kutyával találják szembe magukat.
1. vagyok azért írtam, hogy elvileg van. Nálunk is vannak kijelölt helyek. Erdõ vagy forgalmas út mellett. Egy van, ami el van kerítve, de az túl messze van.
A kérdező hozzászólása: Vidéken lakom falun, itt nem is hallottak kutya sétáltatásról nem, hogy kutya futtatóról az amúgy is kiskutyáknak való mi cca.10 km szoktunk sétálni.
szia! Nekem ugyan ez a gondom, csak Kisvárdán. Eddig a lakótelepre hordtam a kutyámat, ott van a kutyabarátja is. De most már nem lehet elengedni ott, 30000Ft a bírság. Akkor kivittem a várhoz, ott sok a kóbor kutya, és a kullancs. Akkor kivittem a Báger tóhoz, ott is sok a kullancs (4 is belement nyakörv mellett), ráadásul beleivott a kutyám a vízbe, gyomor és bélhurutot kapott tõle. 7 injekcióval és 4 tablettával kezelte ki a doki. Na, akkor hová vigyem? Tényleg marad a homokbánya, de ott meg sok a vad, õz, nyúl, ilyesmi. Ott meg vigyázni kell, nehogy üldözze valamelyiket. Amúgy nem egy vadászkutya, mert egy mudi, de sosem lehet tudni...Amúgy engedelmes kutya, mindenhol elengedném, ha lehetne...
nálunk itt a lakótelepen nincs külön kutya futató, de van nagy placc, ahol nem járnak az autok stb, itt mindig elengedik a kutyákat, én is, csak reggel meg este mert délután vannak lent gyerekek szülök akik labdáznak stb de reggel még hétvégén is üres a placc
Csakis magánterületen, vagy arra külön kijelölt helyen.
kedves kérdezö, válasz irok én megértelek titeket mert én is nagyon szeretem az állatokat de aszt is megértem hogy miért nem lehet lakoterületen poráz nélkül kutyát sétáltatni. nemrég kint voltunk a haverokal én meg bementem kajálni mire kiakartam ujra menni aszt hallom hogy ugat a kutya. szét szabta a macskámat még ojan kis kicsi volt de nem volt anyira kint az utcán csak a keritésünk elött. (magyar vizsla. vadászkutyát)futtatak. egy világ tört ösze bennem. lehet (lehet) holnap engem harap meg. aki nem tudja a kutya a farkas leszármazodtya igyhát benne is megvan a vadász ösztön föleg vadászkutyában szoval kérek mindenkit hogy lakot területen ne futtason kutyát.

Lehet a mókusokat hámmal és pórázzal sétáltatni?

Legjobb válasz: Hát ha rá tudod rakni és nem dobja le magáról 15 percen belül. Próbáld ki elõször a lakásban. Pl nekem csincsilla kibújt a hámból. Ügyes volt :)

Hát ha rá tudod rakni és nem dobja le magáról 15 percen belül. Próbáld ki elõször a lakásban. Pl nekem csincsilla kibújt a hámból. Ügyes volt :)

Van egy német juhász kutyám 8-9hónap körül lehet. Akarnám vinni sétáltatni és a nyakörvére rá kapcsolom a pórázt a kutya nem mozdul sehová. Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy fél, indulj el valamerre, és addig ne add fel, amíg nem kezd el követni. (Ezek lennének az elsõ sétáltatásai amúgy? Mert nem mindegy.)

Elképzelhetõ, hogy fél, indulj el valamerre, és addig ne add fel, amíg nem kezd el követni. (Ezek lennének az elsõ sétáltatásai amúgy? Mert nem mindegy.)
Gondolom kertes házban laktok. Most kerûlt hozzátok, szoktattad a nyakörvhöz, pórázhoz? Ha nem szokta meg a pórázt akkor érthetõ hogy fél. Elõször is nem tudja mi az ami rajta van, és azt sem te mit akarsz. Tedd rá elõször csak a nyakörvet hogy szokja, néha hívd magadhoz. Aztán csatold rá a pórázt és hagyd sétálgatni úgy hogy húzza maga mögött a pórázt. Néha hívd magadhoz simogasd meg és adj neki jutalaom falatot. Ha már nyugodt akkor fogd meg a pórázt és induljatok sétálni. Sok türelem, simogatá, dicséret és jutalaom falat. Lehet hogy két három napba is beletelik mire kijuttok a kapun. Az elsõ néhány alkalom lehet hogy csak 10 perc lesz, aztán lehet hosszabb is. Sok sikert.
En kiprobalnam ha mar ismeri a nyakorvet hogy egy kis idore rakapcsolnam a porazt es hagynam hogy ugy menjen es ismerkedjen vele( nem fogod hanem a foldon huzza, persze udbaron)lehet igy megbaratkozna vele es n felne). hozza kell szoknia mert meg idegen neki
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget..Igen kertes házban lakunk..Nyakörve már régóta van azzal nincs gond..De mikor rá teszem a pórázt nem indul semmi meg sem mozdul és ha el engedem akkor meg el kezd szaladni össze vissza és már majdnem vonyít.

Hány hetes kortól lehet a kutyát pórázon sétáltatni? (vagyis gyakorolni a kertben, hogy mi lesz majd az utcán. )

És milyen jutalom falatokat lehet nekik adni?

Legjobb válasz: Nem, szerinted akkor hogy élnek még azok a kutyák akik nem jérhatnak a házba? :D Manapság már a hozzáértõbbek kintre is viszik magukkal mindenhová a kiskutyájukat hogy szokjon. Már most gyakorolhatsz vele, csak jól válaszd meg a módszert.

Nem, szerinted akkor hogy élnek még azok a kutyák akik nem jérhatnak a házba? :D Manapság már a hozzáértõbbek kintre is viszik magukkal mindenhová a kiskutyájukat hogy szokjon. Már most gyakorolhatsz vele, csak jól válaszd meg a módszert.
A kertben ha nincsen túl sok kóbor macska ki lehet vinni. Jó is ha szokja a természetet. Pórázat használni bármikortól lehet a jutalom pedig eleinte mondjuk a kajája amit egyébként is enne.
A kérdező hozzászólása: Inkább ugy kérdezem, hogy a kertbe is csak oltással lehet kivinni?
leírtam a kérdésemhez én is...a kertben tök jól megy a pórázon...de az utcán...teljesen más..az utcán végighúz..ahogy ugatnak a kutyák...azt még szokni kell...szóval a kertben más mint kinn...az egy külön lecke...szerintem..

Az axolotlnek tüdeje fejlődik, ha kiszárad a természetes élőhelye. Lehet sétáltatni ha már tüdeje van? Mármint pórázzal.

Bár hülyeségnek hangzik...

Legjobb válasz: Mert ez az is!Bocs de halat sétáltatni eléggé hülyeség......

Mert ez az is!Bocs de halat sétáltatni eléggé hülyeség......
nem csak hangzik! Az is! Úristen, pórázon vezetni egy axolotl-t.... 22L
Alapból kurvä sok helyen írják, hogy kézzel kell megfogni õket, mert könnyen törik a csontja. Szerinted ha sprintelne mi lenne vele?
egy 20 centis állatot hogy akarsz sétáltatni XD. az olyan mint ha egy egérre valamilyen fonalat kötnél :P. Amugy kiszáradna.

Miért hiszik azt a kistestű kutyák gazdái, hogy a cunci-kuytusukat csakis póráz nélkül lehet sétáltatni, és még jól is szórakoznak, ha minden járókelőt megtámadnak az ebei?

Yorki és az ilyen méret? kutyák

Legjobb válasz: Azért,mert nincsenek tudatában annak,hogy kutyájuk van akit nevelni kéne és foglalkozni vele. Nekem is kistestû kutyám van és ha a városban sétálunk ahol sok ember van láb mellett kell jönnie,pórázon. Persze elszoktam engedni, ilyen kutyás helyeken,hogy tudjon rohangálni,játszani más kutyákkal, de eszébe nem jutna megtámadni járókelõket vagy utánuk rohanni. El kéne már ezt felejteni,hogy kiskutya jhajj de cuki, hogy ugat stb... Mármint nem neked kérdezõ,hanem az ilyen gazdáknak.

Azért, mert nincsenek tudatában annak, hogy kutyájuk van akit nevelni kéne és foglalkozni vele. Nekem is kistestû kutyám van és ha a városban sétálunk ahol sok ember van láb mellett kell jönnie, pórázon. Persze elszoktam engedni, ilyen kutyás helyeken, hogy tudjon rohangálni, játszani más kutyákkal, de eszébe nem jutna megtámadni járókelõket vagy utánuk rohanni. El kéne már ezt felejteni, hogy kiskutya jhajj de cuki, hogy ugat stb... Mármint nem neked kérdezõ, hanem az ilyen gazdáknak.
Biztos félnek, hogy elrántja õket a kutya:-D A másfél éves lányomat úgy megijesztette egy ilyen kiskutya, hogy utána egy évig a saját kutyánktól is rettegett.
3-as vagyok.Nem bántottam a kutyát.A remegve sikító gyerekemmel voltam elfoglalva.A kedves gazdiját viszont elirányítottam melegebb éghajlatra.
Talán azt hiszik úgysem tud nagy sérülést okozni? Passz. Pedig egy kistestût jobban le lehet mozgatni pórázon is, mint egy nagyobbat. Én direkt megkötöm a kutyám (24 kilós stafford keverék), ha olyan helyen megyünk, ahol járókelõk vannak, vagy ismeretlen kutya jön akivel nem tudom, barátkozna-e. Az elmúlt pár hétben kétszer is elõfordult, mikor a szabadon kószáló kutya (egy tacskó, máskor meg egy bolognese) szalad ugatva a kutyámhoz, a gazdájuk persze hiába hívogatta a neveletlen ebet. Mikor már hátulról próbálna belekapni a kutyámba, akkor ilyenkor meglazítom a pórázt, hogy a kutyám ne legyen teljesen védtelen az ilyen vakarcsok ellen. Ez mindig használ, egy ugrás, csípés a kiskutya fenekébe és máris visítva szalad vissza a gazdihoz. Az ilyen kutya/gazdi meg is érdemli, hogy kicsit megregulázzuk a kutyáját. Én idõt fektetek kölyökkora óta a kutyám nevelésébe pont azért, hogy BÁRMIKOR visszahívható, engedelmes legyen. Szerintem ez minden kutyástól elvárható lenne, azoktól is, akik cuki gyerekpótléknak tekintik az állatot.
Miért itt kérdezed? Általánosítasz erõsen. Nem minden cunci kiskutya van elengedve és nem mindegyik támad. A kérdésedet tedd fel minden esetben a gazdáknak.
3as ilyen esetben meg ha belerúgsz a kutyába akkor még te leszel a szem*t. Érdekes az emberek felfogása. Én nem tudnék úgy elengedni kutyát hogy nem bízok meg benne tökéletesen. 3ból 2sétál póráz nélkül a 3. meg nem. mert kutyákról nem tudom még behívni.. Az emberek felelõtlenek ilyen tekintetbõl sajnos.
Nekem a nagyok is póráz nélkül sétálnak... Bár nem támadnak meg senkit. Amúgy a kicsiket általában azért engedik el mert úgy se tudnak nagy kárt tenni félelmet meg nem keltenek..
A kérdező hozzászólása: "Szerintem meg fel van fújva ez a kis kutya csak ideggörcs lehet, címû íromány... Napi szinten sétálva sem találkoztam még sem bokaharapó, sem örjöngõ apró kutyákkal!!!! " Elõször iromány, nem íromány, másodszor, az a te tapasztalatod, ez viszont az enyém. Szerinted kiírnám, ha nem így lenne? Érdekes, hogy eddig, ami kutya megharapott, az mind kistestû "kutyába se vett" kutya volt, olyanok, akik a gazdi ágyában alszanak, és uralkodnak az embereik fölött. Ez nem elõítélet, hanem tapasztalat. A német juhászokról csak annyit, hogy az is nevelés kérdése. Én ismertem nagyon kedves és játékos német juhászokat, de olyanokat is, amik miatt nem mertem hazamenni az iskolából.
A gazdáik nem nevelik õket normálisan (nem általánosságban, hanem azokra a kiskutyákra gondolok, amik körberágnak mindenkit/mindent a környéken), úgy gondolják, hogy nem tudnak sérülést okozni, felnõttnek nem is, de azért egy kisgyereknek igen. Nálunk amúgy pont az ellenkezõje van, mióta itt lakom (4 éve) 2 alkalommal találkoztam csak kistestû szabadon engedett kutyával (1 yorki, 1 törpe pincser), de egy rossz szót nem lehet rájuk mondani, jól nevelt kutyák, viszont boldog boldogtalan elengedi a nagyobb testû kutyáit és azt vettem észre, hogy sajnos csak kevés normálisan megnevelt kutya, nem visszahívhatóak, marakodnak.
Tessék, a 12:02-es is mit ír? "szeret rohangálni az embereket után mert minden szag érdekli" És ez szerinte teljesen rendben van. Aztán ha valaki kapásból felrúgja a kutyát JOGOSAN, akkor fel van háborodva.... Mert bizony ha közterületen el van engedve, az szabálysértés. És nem mindenki szereti a kutyákat, fel kéne fogni. Van, aki a legkisebb kutyától is retteg. Esetleg ha egy kicsit tekintettel lennének erre is egyesek...
A kiskutyáknál azért általános ez a dolog, mert nem bírnak az emberek kutyaként bánni velük. Nem veszik kutyaszámba õket. Pedig ugyan úgy kéne bánni egy yorkival mint egy rotival... Nagyából szigor és szabályok szintjén. Csak ezt senki nem teszi. HA 2kis kutya összeverekszik azt se veszik olyan komolyan mint ha 2nagy..
Szerintem meg fel van fújva ez a kis kutya csak ideggörcs lehet, címû íromány. Roppant érdekes, hogy ahol én élek - rengeteg kuyta él a környéken pici, nagy, közepes, fajtatiszta, keverék, stb. Napi szinten sétálva sem találkoztam még sem bokaharapó, sem örjöngõ apró kutyákkal!!!! Történik valakivel egy ilyen eset és bemondatja minden létezõ helyen.....így terjed a pletyka is és aztán az általánosístás, hogy pl. minden németjuhász vérszomjas.....
Nekem egy mopszim van és városban elég gyakran sétáltatom póráz nélkül. Õ egy kíváncsi típus, szeret rohangálni az embereket után mert minden szag érdekli aztán amikor megakarják simizni elfut... nem bánt õ senkit, sõt, õ fél mindenkitõl. Hogy miért így?? Nálunk elég kevés a kutyás terület és örülök ha egy kicsit tud szaladgálni.
Figyelj, nem fogok bólogatni a véleményemet pedig fönntartom. Ez a tiéd én is leírtam az enyémet!:)

A hörcsögöt lehet sétáltatni póráz nélkül?

Legjobb válasz: Nem kockáztatnék, nagyon fürgék tudnak lenni. Ha ilyenkor el is tudod kapni, biztosan kilapítod. A kertben, ha biztosan nem tud kijutni (betonkerítés alul, sehol egy kis rés) talán kiengedném, de úgy is nehéz lenne megfogni.

Nem kockáztatnék, nagyon fürgék tudnak lenni. Ha ilyenkor el is tudod kapni, biztosan kilapítod. A kertben, ha biztosan nem tud kijutni (betonkerítés alul, sehol egy kis rés) talán kiengedném, de úgy is nehéz lenne megfogni.
Szoktad vele sétáltatni? Nem tud belõle kijutni? Olyan kis picike, nem tudom elképzelni, hogy egy ügyes kis mozdulattal nem tudna kibújni belõle. Mi a kertben egy elkerített részen szoktuk kicsit kiengedni, de mindig is érdekelt, hogy ezek a hámok vajon tényleg megbízhatóak e.
Én anno sétáltattam tengerimalacot is meg hörcsögöt is, de nagy nyílt tér közepén, ahol idõben észrevettem, ha kutya közelített. Azok nem mentek messzire, a tengerimalac csak a következõ fûcsomóig lépdelt, a hörcsög meg a kezem alá ment lyukat ásni.
Még nem is hallottam hrcsögsétáltatásról :D szerintem is inkább valami madzagot köss a nyakára bisztos ami bisztos xD
Elõzõ vagyok: De szabadban már azért nem engedném el, mert bármi baja lehet, vagy elkapja valami másik állat! Szóval azt nem ajánlom!
Igen, lehet. Én a lakásban szoktam leengedni szabadon. Nincs póráz, nincs semmi. Csak annyi, hogy ott ülök én is és figyelek rá. Elbújni nem tud, bezárok minden ajtót és az egész elõszoba az övé, jó sok helye van szaladgálni.
Nem bízhatsz meg benne. Nehéz úgy rátenni, hogy ne tudjon kibújni belõle, mert olyan kicsik. Még egy tengerimalacnál vagy nyuszinál igen, de hörcsögnél már nem jó szerintem. Legalábbis nekem nem vált be. A hörcsöggömb sem, mert nem szabad benne 20 percnél tovább hagyni, mert nem tud megállni vele. Inkább csináld azt, hogy ha ketrece van, akkor a kertbe kiteszed, az aljzat nélkül. Vagy ha terra, akkor szintén valami ilyesmi megoldást, házilag. De sose hagyd ott, nehogy jöjjön valami macska. Ha meg nem kertes házban laktok, a kérdés fel sem merül, mert mindenféle betegséget összeszedhet az utcán.
Törpehörinek nincs ilyen póráz? Ha van megbízhatok benne?
Persze. Csak vegyél neki egy hörcsög gömböt ha még nincs és meg van oldva.
A kérdező hozzászólása: ilyen hámunk van mint amit az utolsó linkelt. Köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Panel házban lakom! és van egy nagy füves rész oda szoktam vinni.és mellesleg szereti a hámot és NEM bújik ki belõle (és nem szed az utcán fel semmit!!!)a fûféléket kifejezetten utálja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!