Találatok a következő kifejezésre: Lehet a pórázon (53 db)

Yorky kiskutyit milyen idös korátol lehet a porázhoz szoktatni?

Legjobb válasz: Pórázhoz szoktatni a kezdetektõl kell, nincs korhoz kötve. Ahogy a blöki elkezdi felfedezni a világot, ahogy elhozod a tenyésztõtõl, akkor már lehet. Csak annyi, hogy ráteszed a nyakörvet(vagy hámot) az elsõ idõben, és szabadjára engeded a lakásban. Ha rágja, avgy le akartja szedni, rászólsz ha abbahagyja, megdicséred. Ha már nem zavarja, akkor mehet rá a póráz is, hadd húzza maga után. Biztos hogy az elsõ idõben zavarni fogja, és elõször csak pár percig tedd rá, aztán fokozatosan mehet hosszabb iõre. És ahogy megkapta az utolsó oltást, már mehet is sétálni.

Pórázhoz szoktatni a kezdetektõl kell, nincs korhoz kötve. Ahogy a blöki elkezdi felfedezni a világot, ahogy elhozod a tenyésztõtõl, akkor már lehet. Csak annyi, hogy ráteszed a nyakörvet(vagy hámot) az elsõ idõben, és szabadjára engeded a lakásban. Ha rágja, avgy le akartja szedni, rászólsz ha abbahagyja, megdicséred. Ha már nem zavarja, akkor mehet rá a póráz is, hadd húzza maga után. Biztos hogy az elsõ idõben zavarni fogja, és elõször csak pár percig tedd rá, aztán fokozatosan mehet hosszabb iõre. És ahogy megkapta az utolsó oltást, már mehet is sétálni.
Csak a link maradt le, bocsi :) . http://philip-egyesulet.tripod.com/id4.html
olyan 10 hetesen elkezdheted:D!!!!!! Minnél hamarabb annál jobb!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ:-)
De rendes pórázzal sétáltasd, ne flexivel. Különben a tied is olyan kis vicsorgó fenevad lesz, mint a többi kicsi yorkie, bolognese és egyebek. Ezen az oldalon nagyrészt megtalálod a magyarázatát ("A PÓRÁZNAK KÉT VÉGE VAN" cikk).

Négy éves keverék német juhász séta közben rettenetesen húzza a pórázt, alig kap levegőt, annyira. Hogyan lehet leszoktatni erről?

Legjobb válasz: Tanits meg a láb mellett való járásra. Ez azért van mert nem foglalkoztatok vele, hogy megtanitsátok, hogy nincs séta ha húzza a porázt. Nem megoldás, hogy raksz rá hámot, mert akkor könnyen lehet, hogy majd felszántod az utat. A kutya a legnagyobb erõt húzásra pont a hámmal tudja elérni. Séta közben ha húz állj meg és lazits egy kicsit a pórázon és csak akkor indulj el megint mikor megnyugszik és igazitsd magad mellé. Nem kis energiádba fog kerülni amig sikerül megtanitanod de mindig légy nyugodt és türelmes és akkor eléred a várt eredményt. Az is lehet és több mint valószinû, hogy nem ismer el falkavezérnek. Még láttam ilyen kutyát amelyik úgy húzta a pórázt, hogy a nyelve elkékült, de azzal a kutyával se volt foglalkozva. Tipikus eset, a kutya sétáltassa a gazdát :) Ekkora méretû kutyánál nem megoldás a hám csak azért, hogy ne húzzon, sõt még jobban fog tudni húzni a hámmal és ember legyen a talpán aki egy akkora kutyát megtart.

Tanits meg a láb mellett való járásra. Ez azért van mert nem foglalkoztatok vele, hogy megtanitsátok, hogy nincs séta ha húzza a porázt. Nem megoldás, hogy raksz rá hámot, mert akkor könnyen lehet, hogy majd felszántod az utat. A kutya a legnagyobb erõt húzásra pont a hámmal tudja elérni. Séta közben ha húz állj meg és lazits egy kicsit a pórázon és csak akkor indulj el megint mikor megnyugszik és igazitsd magad mellé. Nem kis energiádba fog kerülni amig sikerül megtanitanod de mindig légy nyugodt és türelmes és akkor eléred a várt eredményt. Az is lehet és több mint valószinû, hogy nem ismer el falkavezérnek. Még láttam ilyen kutyát amelyik úgy húzta a pórázt, hogy a nyelve elkékült, de azzal a kutyával se volt foglalkozva. Tipikus eset, a kutya sétáltassa a gazdát :) Ekkora méretû kutyánál nem megoldás a hám csak azért, hogy ne húzzon, sõt még jobban fog tudni húzni a hámmal és ember legyen a talpán aki egy akkora kutyát megtart.
Egyértelmûen azért csinálja, mert õ sétáltat téged. Sok benne a fölös energia is, ezt le kell vezetni. Nagyon fontos, hogy amikor indultok sétálni, a nyakörv felhelyezésekor nyugodt legyen (ültesd le, ne ugráljon-ficeregjen-rágja a kezedet stb), te menj ki elõször az ajtón, te mondd meg, merre mentek és milyen tempóval. Ha húzni kezd, azonnal irányt váltasz. Ha kell, ezerszer. további hasznos dolgok itt: http://cerberoskutyaiskola.hu/images/stories/dokumentumok/fa..
egyszerû a gondod, nem te vagy a falkavezér, de megosztom a saját módszerem amivel én visszanyertem a szerepet: én mudim is ilyen volt de megoldottam a dolgot. ezzel a módszerrel: mielõtt indultunk leültettem az ajtóba (még bent) és amíg nem várta meg türelmesen ülve, hogy átlépjem a küszöböt, addig mindig visszaküldtem leülni, hamar rájött, hogy mi a szitu :) . ha séta közben húzott, megálltunk és addig nem indultunk el, amíg parancsra le nem ült a lábam mellé és meg nem várta, hogy én döntsek úgy, hogy mehetünk. lassú de biztos módszer :) idõvel már amint megálltunk minden szó nélkül vigyázzban ült a lábam mellett és addig nem indult amíg nem léptem egyet. ezzel a módszerrel visszanyerheted falkavezéri szereped, ami a lényeg TE irányíts ne a kutyád. sose verd meg a kutyát, inkább "pszichológiai hadviseléssel" érd el, hogy te legyél a falkavezér, mindig legyél nyugodt és higgadt és akkor nem lehet gubanc. amúgy nézz utána Cesar Millan-nek :) .
szerintem válts át ilyen szügyre tehetõ pórázra, és akkor nem fog fuldokolni, és akkor nyugodtan nagyobb erõvel foghatod nem lesz baja
Vegyél neki hámot-szügyre rakható póráz, vagy mi-, bõrbõl készült erõset. Sétáljatok többet.
jah igen a hámtól csak rosszabb lesz a helyzet, mert azzal nem lehet megfelelõen kontrollálni a kutyát. és ami még fontos, hogy addig sétálj a kutyával amíg õ is élvezi. lehetõleg minél jobban fáraszd ki. jah és még valami, ha hazaviszed, ültesd le az ajtó elõtt és TE menj be elõször a lakásba. ez is nagyon fontos.

Hogyan lehet kutyát a pórázhoz és a sétáláshoz szoktatni?

Eddig kertben volt szabadon.Ma kivittem hogy mit szól a helyzethez, de leült és nem mozdult.Kölyök kis termetű kutya.A pórázt rágni akarta.Nem az én kutyám a férjem családjaé, szertném sétálni vinni, hogy meglegyen a szükséges napi mozgás.Nagyon izgága, gondolom nincs eléggé kifáradva, kevés az udvari szimatolás.

Legjobb válasz: Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: www.egyikkutyamasiknem.hu

Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: http://www.egyikkutyamasiknem.hu
A kérdező hozzászólása: Falun lakunk itt senki sem sétáltat :-) oké holnap megpróbálom.És mi a vélemény a hámról???
Jó a hám, csak abban nehezebb irányítani, és fegyelmezni. A póráz a nyakát fogja, arra jobban reagál. De ha hallgat Rád, akkor tökmindegy:) A sétákat meg majd megszereti, sok kiskutya van, akik félnek az elején. Remélem a falu többi lakója is majd kedvet kap ;)
A kérdező hozzászólása: Remélem.Hát itt senki nem sétáltat, leheg hülyének is néznek majd de nem érdekel.Amúgy városban nõttem fel, ott teljesen máshogy mennek a dolgok.Mások az elképzelések.De tisztelet a kivételnek.A kutya etetése a maradékból meg kópos száraz eledelbõl áll.Az oltásból csak a veszettség ellenit ismerik......mind1 hosszú.Ezért legalább a sétálás örömét szeretném neki megadni.Köszönöm a válaszokat.


Hogy tudnám rászoktatni a pórázra? Rá lehet eggyátalán?

Befogattam egy pulikutyát az utcáról elvittem álatorvoshoz és 1 éves volt (mostmár 2).Szerintem régebben verték vagy nemtudom mert ahogy meglátja a pórázt már menekül be a kocsialá,rátudom valahogy szoktatni vagy már nemlehet?Ha igen,hogy?

Legjobb válasz: Rá tudod nagy türelemmel csak ha tényleg avval verék, próbáld meg úgy hogy nálad van a póráz, de ne akard rárakni csak legyen nálad és valami jutalom falattal jutalmazd meg ha odajön hozzád. és így elõbb utóbb megszokja hogy a póráz nem rossz. Olyan dolgot kell választanod, ami nála beválik a póráz tekintetében egy a lényeg egyenlõre ne akard rárakni, az majd egy következõ lépés.

Rá tudod nagy türelemmel csak ha tényleg avval verék, próbáld meg úgy hogy nálad van a póráz, de ne akard rárakni csak legyen nálad és valami jutalom falattal jutalmazd meg ha odajön hozzád. és így elõbb utóbb megszokja hogy a póráz nem rossz. Olyan dolgot kell választanod, ami nála beválik a póráz tekintetében egy a lényeg egyenlõre ne akard rárakni, az majd egy következõ lépés.
A kérdező hozzászólása: ... ez mind szép és jólenne... csak kezdjük ott, hogy odáig se jutok el, hogy rárakjam a pórázt:S
nem b.z.d meg nem lehet hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni hogy eggyáltalán rá lehet e? miért még nem láttál porázzal sétáló kutyáty?
A kérdező hozzászólása: Igen jókapcsoltaunk van 1-2szer rátuttam rakni a pórázt de akkor az ínnye kivérzett mer annyira leakarta rágni ugyhogy inkább levettem.És ha valamilyen kötélféle közeledik hozzá azonnal elszalad, ahogy meghalja a csörgését.Nagyon nehéz feladat áll elöttem.De a másik kutyámat rendszeresen sétáltatom és ha látja, hogy õ neki sincs semmi baja vele akkor az segít?
Ra persze!1, 2 hetig porazzal setaltatod es megszokja azt :)
Szia! Hát igen nagyon nehéz az ilyen feladat, de ha verték vagy ilyesmi akkor még nehezebb a dolog, ugyanis adnék egy tanácsot, ha nem bírod rá rakni a pórázt akkor próbáldd meg úgy hogy eldugod valahova a pórázt a zsbedbe vagy ilyesmi és ha már a közelbe van a kutya akkor szerintem könnyû lenne rávenni aztán ha rajta van a póráz akkor, próbáld meg úgy hogy nagyon simogatod és türelem aztán próbáldd egyre jobban jobban erre szotatni és hidd el jó lesz!! Az én kutyám már póráz nélkül megy néha kíséret nékül is!! De azért legyen szerencséd!! Szia!! :) )
Igen, szerintem igen segítene, ha a másik kutyádat meg látná hogy sétál, igen és ez nagyon nehéz feladat, amúgy sikerült már? :) ) Üdv: Vivi (Sok szerencsét)
A kérdező hozzászólása: nem:S Egy re rosszabb, most már félelmébe morog rám, pedig nem is bántottam... Lehet el kéne vinni valahova, hogy ott szoktassák rá.

Hogyan lehet a macskát pórázhoz szoktatni?

Szívesen sétáltatnám ezt a kis rosszcsontot, de ahogy rá kerül a póráz egyb?l rázza le magáról.. 1 éves, ivartalanított lány cica. Lakásban tartjuk és hát mint minden macska eléggé öntörvény?. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren ill., hogy milyen tippeket adnátok.

Legjobb válasz: Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni ,amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.

Ja, és macskánál nem úgy megy a menekülés, hogy õ erre húz folyamatosan, te meg visszatartod, mert ösztönösen tudja, hogy téged nem húzhat el. Ehelyett a macska menekülése villámgyors nekiiramodások, és a póráztól a nyakánál visszarántva földön nyekkenések sorozata. Ehhez mérten válassz hámot.
Utolsónak gratulálok: ha ilyen fojtónyakörv lett volna a macskámon, amikor egy kutya elõl pánikszerûen menekülni kezdett, már cafatokban lenne a nyaka, és/vagy az één kezem miszlikben. Kérdezõ: csak hámot adj rá, ami nem tesz nagy kárt a macskában akkor se, ha teljes erõvel rohanásból a nyakörv rántja vissza. A macskák abszolút eszementen tudnak menekülni, tapasztaltam, hogy még a fájdalom sem állítja meg õket, sõt, annál jobban rohannának. Az enyémen hám volt, de gyanítom, hogy a macska nyakán elöl, pont a hám nyaki része alatt egy-két héttel késõbb keletkezett hatalmas sebet az ekkor szerzett, láthatatlan nyaki hámsérülés okozhatta.
Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni , amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.
A macskákat nem könnyû pórázra szoktatni.Az én cicusomat se bírtuk addig amíg rá nem jöttünk hogy a kutyusunk aki elpusztult mert öreg volt, maradt póráza és nyakörvei.Volt köztük 1 fojtónyakörv, ez nem tesz kárt az állatban.Szerencsére pont jó volt a cica nyakára, ennek belülrõl kisebb nem éles fogai vannak.így ha a cica valami olyat csinál ami nem helyes csak óvatosan húzd meg amíg a cica nyakára nem szorul.Így a cicád azt csinálja amit szeretnél és utána már a normális nyakörvet is ráteheted.Amúgy sok sikert hozzá ha még kiseb korába szoktattad volna rá akkor már menne a séta.
Én a hámhoz szoktatást úgy csináltam, hogy eleinte kaja elõtt raktam rá a hámot, hámban evett, utána rögtön levettem. Aztán szépen fokozatosan elkezdtem nyújtani az idõt, amíg rajta volt kaja után.
mióta kell a macskákat sétáltatni?:O van külön macskapóráz xd ezt a kutyákkal szokás
Az elõttem szólóval tökéletesen azonosak a tapasztalataim. Két kiegészítéssel: - még hetek múltán is a macska vezet, csak arra van mód, hogy korrigáld az útvonalát (ne árkon bokron keresztül kelljen kövdetned) - séta közben találkozhat és összebarátkozhat 20 kutyával is, de ha a 21.-tõl pánikba esik, se magára, se senki másra nincs tekintettel, csak menekülni akar. Ha kell kétszázszor nekiiramodik, még akkor is, ha mindannyiszor a földön nyekken. Ha ilyenkor hozzáérsz, szétkarmolja a kezed: nincs reszénél. Ezért aztán a sétáltatás veszélyes. A macskára pedig stresszes. Az enyém nem is igényli.
Elõbb rakd rá a lakásban, hogy szokja meg, ha csendes a utca, nincs se kutya, se visítozó kisgyerek a környéken, akkor fogd meg, és vidd le. Elõször majd lehet, hogy menekülni akar, vagy elbújni, de hamar rá fog jönni, hogy ez neki jó, egy csomó új felfedeznivaló van. Rengeteg türelem kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: hámja van neki is csak véletlenül pórázt írtam. Neki is jót tenne a mozgás mert kicsit túlsúlyos.
a macska nem kutya.
Ne sima pórázzal próbáld, hanem hámmal, amibe bele kell bújtatni a két elsõ lábát. A miénk rögtön sétált vele, mintha mindig úgy lett volna. De elõtte volt egy thai cicánk, na az csak lefeküdt a földre a hámmal és kész. Eleinte csak a hámrészt rakd rá rövid idõre a lakásban, hogy szokja. De ha nem akarja, akkor nincs mit tenned. Pedig olyan jó lemenni vele, mi vagyunk a környék "látványossága". Kutyákkal is haverkodik, ezen a kutyások mindig elképednek. Jó kis testmozgás is pedig, pár hónapja, mióta lejárok, 4 kg-t fogytam!
Azt hogy add fel .-) Mi macskánkat is próbáltok pórázhoz szoktatni, de ráraktuk, azt még engedte is meg elviselte de amit indultunk volna eldobta magát és lefeküdt felemeltük megállt de amint indultunk megint elfeküdt is a földön húzni lehetett, de sétáltatás az ebbõl nem lett, de sok sikert :-)

A "póráz-iszonyt" ismeri más is? Mit lehet tenni ellene?

5 hónapos vizslánk van. Okos, értelmes. Az alapvet? parancsszavak (ül, gyere, marad, fekszik, nem szabad) már mennek. A nyakörvvel semmi baja, az egyébként is mindig rajta van. De amint ráteszem a pórázt, mintha megdermedne. Nem hajlandó mozdulni, ha hívom, elfordítja a fejét. Jutalom falattal már próbálkoztam, nem ment. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Menj el egy kutyasuliba vagy kérd meg egy kutyás ismerõsöd (olyat aki ért is hozzá) hogy segítsen, mert láthatóan elrontottál/rosszúl csinálsz valamit. a kutyát már 8 hetesen el lehet (kell) kezdeni pórázra szoktatni és ha jól csinálja az ember ez nem is tart egy-két alkalomnál tovább. Olyan hogy póráziszony nincs, valószínüleg ezt te váltottad ki a kutyából helytelen viselkedéssel, rossz tanítási módszerrel. Ahhoz hogy érdemben tanácsot kaphass látni kellene mit hogyan csinálsz, hogyan próbálod tanítani, hogy viszonyulsz a kutyához stb.

Menj el egy kutyasuliba vagy kérd meg egy kutyás ismerõsöd (olyat aki ért is hozzá) hogy segítsen, mert láthatóan elrontottál/rosszúl csinálsz valamit. a kutyát már 8 hetesen el lehet (kell) kezdeni pórázra szoktatni és ha jól csinálja az ember ez nem is tart egy-két alkalomnál tovább. Olyan hogy póráziszony nincs, valószínüleg ezt te váltottad ki a kutyából helytelen viselkedéssel, rossz tanítási módszerrel. Ahhoz hogy érdemben tanácsot kaphass látni kellene mit hogyan csinálsz, hogyan próbálod tanítani, hogy viszonyulsz a kutyához stb.
A kérdező hozzászólása: Oksa. Majd megírom, hogy haladunk, ha érdekel.
A legfontosabb, hogy Te hidd el, hogy most nem fogja azt csinálni amit szokott. Legyél nagyon vidám, mond hogy "húú de jó, gyere, gyere!", szóval biztasd a kutyádat, hogy elhiggye, ez tényleg nagyon jó dolog.
A kérdező hozzászólása: Megfogom próbálni mindegyik tippet, köszönöm szépen. Szoktunk labdázni, gyönyörûen apportíroz.
Húú... Ez így kemény dió... Labdázni szoktatok? Tedd rá a pórázt, és úgy dobd neki a pórázt, esetleg, hátha attól ellazul. Vagy etetés közben legyen rajta póráz, esetleg próbáld ki, hogy ha hám van rajta, mit reagál a pórázra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A gond az, hogy a mi kutyánk a másik véglet. Tehát ráteszem a pórázt és ledermed, nem hajlandó mozdulni. Természetesen nem használtuk büntetésnek a pórázt. Elég hangosabban rászólni, vagy ha rosszat csinált, pl. ásott, akkor a grabancát ráztam meg. Ezt a tenyésztõ mondta, hogy így fegyelmezzük.
Nem használtad a pórázt büntetésként, ugye? Fektesd le a kutyát, és lovagló ülésben állj a háta fölé. Tedd rá a pórázt, és hagy szóljon! Ha elkezd húzni, rángatózni, ugrálni, stb. tartsd erõsen a pórázt, ne engedd szabadulni. Ne mondj neki semmit, és ne babusgasd! Ne figyelj rá, csak ha már lenyugodott. Ha nyugodt, dicsérd meg. Ja, és póráziszony igenis létezik. Én kutyakiképzõ vagyok, és már vagy öt kutyát hoztak hozzám, póráz iszony miatt. Van, nézz utána.
De képzeld találkoztam már makacskodó kutyával! És mint kiderült pl. te ezt a kajáltatós dolgot sem jól (v nem elég hatékonyan) próbáltad, de azt neten honnan kellene tudnom mit hogyan csinálsz? Hiszen azt írod tapsztalt vagy... Én csak azt magyaráztam neked, hogy a legtöbb gazdi el sem tudná képzelni milyen kis apró dolgokon csúszik el a kutya tanítása és késõbb naná hogy nem magában vagy a módszerben keresi a problémát, hiszen neki minden tökéletesen ment eddig. Ezért fontos hogy ilyenkor egy külsõ szemlélõnek (nem feltétlenûl kiképzõ, elég egy tapasztalt gazda)mutasd meg élõben mivel hogyan próbálkozol, mert õ megláthatja azt a hibát amit te nem is veszel észre. De mindegy nem magyarázom tovább, mert látom nem akarod megérteni amit írtam (biztos én fogalmazok rosszul) és csak besértõdsz...
A kérdező hozzászólása: Egyébként az egyik testvérével ugyan ez van. Pedig õ a tenyésztõnél maradt, aki szintén vadászik, a kutyái többszörös díjnyertesek és munkavizsgára is viszi õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezt a vacsis dolgot meg fogom próbálni.
Ahhoz, hogy a jutalomfalat mûködjön, nem árt ha a kutya éhes. Eleinte csak tedd rá a pórázt adj egy falatot, és vedd le. Ha ezzel már nincs semmi gondja, akkor jöhet az, hogy úgy kapja meg a vacsoráját, hogy rajta van a póráz, de nem fogod, csak húzza maga után. Ha már úgyis nyugodtan jár-kel, hogy húzza maga után a pórázt, akkor kezdd el megfogni. Csalogatás és türelem a nyitja, de egy 5 hónapos kutyát már rég sétáltatni kéne minden nap. Minden kutya csinálja idõnként ezt a makacskodást, valamilyen motivációval (kajával, labdával) csalogatva lehet megoldani.
A kérdező hozzászólása: Imádom, az ilyen véleményeket. Te még nem találkoztál ilyen helyzettel, ergo nem létezik. Láttál már egy összegben 20 milliárd forintot? Erõsen kétlem. De attól még létezik. Iskolába fogunk járni, csak jó lenne, ha oda már hajlandó lenne pórázon jönni.
Bocs de akkor sem létezik, hogy két hónapnyi kitartó és hozzáértõ próbálkozás után is "póráziszonyos" legyen... Én nem megbántani akarlak, sem kötekedni, sem megkérdõjelezni a hozzáállásodat, de lehetnek olyan apró dolgok amikre te nem is gondolsz, de mégis befolyásolják a kutyát. Lehet hogy a másik két kutyádnál simán ment minden, de a kutyák sem egyformák. Még mindig csak azt tudom ajánlani hogy keress fel egy szakembert aki megnézi mit hogyan csinálsz és személyesen tud tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen került hozzánk, azóta próbálkozunk kitartóan, türelmesen, hiábavalóan. Nem hiszem, hogy bármit elrontottam volna, vagy én váltottam volna ki belõle ezt a viselkedést. Elõtte 2 foxit "felneveltem" soha nem volt gondom a pórázhoz szoktatással. Pedig egy kicsit nehezebb természetû kutyák. Amint leveszem róla a pórázt megint minden rendben van. Soha nem volt kikötve, az ország egyik legnevesebb tenyésztõjétõl vettük, tudom, hogy ott is csak jót kapott, mi pedig imádjuk. Nálunk õ a "gyerek".
nekem is elõször ez volt a probléma a yorki kutyusomnál, nekünk ugy sikerült hogy a kedvenc játékát megfogtuk és az orra elé tartottuk, és már ment is. :)
Igen, érdekel. Drukkolok a sikerért.

Egy 4 hónapos kutyát hogy lehet megszoktatni a pórazon valo sétáltatásra?

Legjobb válasz: elöször ismertesd meg a pórázzal hogy ne féljen tõle adj neki jutalom falatokat és akkor egy idõ után nemfogfél tõle és akkor mehet a séta is :)

elöször ismertesd meg a pórázzal hogy ne féljen tõle adj neki jutalom falatokat és akkor egy idõ után nemfogfél tõle és akkor mehet a séta is :)
Elõször csak tedd rá, ha már nem fél, aztán lépj hátra, és hívj jutalomfalattal. Ha odamegy odaadod, és ezt egyre hosszabb távon. De utána mindig engedd el, had futkározzon:) Nekünk ez vált be:) (golden retreieverem van)
A kérdező hozzászólása: a nyakorvet azt birja és szerintem már meg is szokta de mikor ráteszem a porazt is akkor nemigen akar jonni .probalom szollitgatni parszor jon de mindig megfordul es oszt annyi
ösztönözd a jutalom falattal és menni fog egy idö után meg hagyd el a jutalmazást is

Hogyan lehet a kutyát póráz nélküli sétához szoktatni?

Legjobb válasz: Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.

Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.
Minél többet kell vele olyan helyen sétálni, ahol nem fog megijedni, elrohanni. Az a legjobb, ha már egészen kölyök korától póráz nélkül sétálsz vele, persze csak biztos helyeken. Egyébként ahogy az elsõ válaszoló is írta, jól behívhatónak kell lennie a kutyának minden helyzetben, meg kell lennie a kellõ tekintélyednek, megfelelõ kötõdést kell kialakítani benne és persze jól kell szocializálni. Ha ez egyedül nem megy, akkor bizony irány egy jó kutyasuli, olyan, ahol a behívásra nagy hangsúlyt fektetnek és ahol eleve póráz nélkül történnek a foglalkozások.
Szerintem sokat szamit az, hogy milyen termeszetu a kutya , milyen a "kapcsolatotok". Pl en az en kutyamat is mostanaban gyakran setaltatom poraz nelkul..igy o is jobban szereti :) De szerintem eloszor probalj olyan helyeken setalni ahol nem jar sok auto , nincs tul sok ember...Kello szeretettel es turelemmel , bizalommal sikerulhet.
A kérdező hozzászólása: az a bajo igazából hogy ha kutyát lát akkor teljesen megzakkan és vagy el akar menekülni a kutya közelébõl vagy odamegy hozzá es összekapnak. így arra is kíváncsi lennék hogy hogyan lehetne rászoktatni hogy ne törõdjön a kutyákkal (fèlek vele kutyaközösségekbe járni :( )

Lehet a cicát pórázon sétáltatni?

Emeletes házban lakunk és sajnálom a cicámat hogy mindig csak az ablakon bámul ki, és már láttam olyat hogy pórázon sétáltatják a cicát. Ez rossz ötlet vagy nem?

Legjobb válasz: A macska önálló állat. Nem kutya, annyira nem emberközeli. A kutya azért teszi azt, amit az ember mond neki, azért könnyû nevelni, tanítani, mert az embert elfogadja falkavezérnek (falkaszellem van benne). A macska nem falkaszellemû, hanem magányos ragadozó típus. (Néha elõfordul náluk, hogy az oroszlánokhoz hasonló csapatot alkossanak, ha sokan vannak, de korántsem olyan a szellemiségük, mint a kutyaféléknek.) Így nem is szereti a kötöttségeket. Rá lehet nevelni, de szerintem ez a szabadság nagymértékû korlátozása. És azokat az embereket, akik ezt teszik egy ilyen állattal, azt is erõsen korlátoltnak tartom. Ez az állatkínzás egyik formája. Engedd inkább ki a macskát csak úgy magától. Hidd el, ha kedvel téged, vissza fog jönni. Akár megteheted, hogy este kiengeded, és csak reggel engeded be újra. Ha rendszeresség van benne, hidd el, akár percnyi pontossággal visszaérkezik. (Persze ehhez kell némi hozzászoktatás, ugyanis az elsõ idõkben nem fog messzire kóricálni.) És ne féltsd. Sokkal önállóbb, mint hinnéd. És eltévedni sem fog. Egyszer az egyik macskámmal a város másik végében találkoztam. Több éve ezt csinálja, mégsincs semmi baja. (Bár pont az eddigi élete miatt a tied hátrányban lesz eleinte, de általában megszokják. A másik macskám is lakásban kezdte, de idõvel ki mertük engedni, és nem volt gond vele.) Szerintem te sem szeretnéd az életedet 4 fal között leélni, és csak úgy kimenni az utcára, hogy póráz van a nyakadban. Ezzel õ is így van. Javaslom, hagyj fel az állatkínzással (a többiekre is vonatkozik), és hagyd élni szegényt.

A macska önálló állat. Nem kutya, annyira nem emberközeli. A kutya azért teszi azt, amit az ember mond neki, azért könnyû nevelni, tanítani, mert az embert elfogadja falkavezérnek (falkaszellem van benne). A macska nem falkaszellemû, hanem magányos ragadozó típus. (Néha elõfordul náluk, hogy az oroszlánokhoz hasonló csapatot alkossanak, ha sokan vannak, de korántsem olyan a szellemiségük, mint a kutyaféléknek.) Így nem is szereti a kötöttségeket. Rá lehet nevelni, de szerintem ez a szabadság nagymértékû korlátozása. És azokat az embereket, akik ezt teszik egy ilyen állattal, azt is erõsen korlátoltnak tartom. Ez az állatkínzás egyik formája. Engedd inkább ki a macskát csak úgy magától. Hidd el, ha kedvel téged, vissza fog jönni. Akár megteheted, hogy este kiengeded, és csak reggel engeded be újra. Ha rendszeresség van benne, hidd el, akár percnyi pontossággal visszaérkezik. (Persze ehhez kell némi hozzászoktatás, ugyanis az elsõ idõkben nem fog messzire kóricálni.) És ne féltsd. Sokkal önállóbb, mint hinnéd. És eltévedni sem fog. Egyszer az egyik macskámmal a város másik végében találkoztam. Több éve ezt csinálja, mégsincs semmi baja. (Bár pont az eddigi élete miatt a tied hátrányban lesz eleinte, de általában megszokják. A másik macskám is lakásban kezdte, de idõvel ki mertük engedni, és nem volt gond vele.) Szerintem te sem szeretnéd az életedet 4 fal között leélni, és csak úgy kimenni az utcára, hogy póráz van a nyakadban. Ezzel õ is így van. Javaslom, hagyj fel az állatkínzással (a többiekre is vonatkozik), és hagyd élni szegényt.
Szerintem is lehet. A lényeg, hogy a cica elégedett legyen. És ha lakásban tartod jót is fog tenni neki, ha egy kicsit mozoghat a szabad levegõn. Persze ne tévesszen meg a sétáltatás szó. Amíg a kutyákat mi irányítjuk, addig a cicák arra mennek amerre akarnak, és mi csak követjük õket. Ezért érdemes egy szabad teret találni a sétáltatásra, hogy ne a szomszéd kerítésén kelljen követnünk a cicát. Így a szobacicáknak is meg van a napi friss levegõ, és testmozgás.
Szerintem teljesen elfogadott ha egy macsekot pórázon sétáltatnak!!!! :) )) Tedd azt te is:) ))
Nehanapjan lehet latni, hogy porazon setaltatnak cicat.Nincs abba semmi kivetnivalo.A cicaknak is szukseguk van egy kis szabadsagra! :) Szerintem az a legjobb ha kiskora ota hozzaszokatod.
Szia!Nekem is szobacicám van, bár kertesházban lakunk.Nyugodtan sétáltathatod pórázon, de ne nyakörvet adj rá, mint egy kutyusra hanem cicahámot vagy kissebb kutyára való hámot.Mi naponta kivisszük a cicát sétálni a kertbe, kb. 4hónapos korától sétál így, de ne várd hogy arra menjen amerre te akarod!Erre csak bizonyos fokig hajlandók mivel cicák és nem kutyusok.Sok sikert!
Szia! Lehetni lehet, de! A macska csodás szabad természetét csúfolod meg. Nem hiszem, hogy jó neki. A kutyák sem túl elfogadóak (bár nevelés kérdése), de még mindíg ösztönösen függetlenebb a macska, mint a kutyapajti. Lassan 20 éve vannak macska és kutya családtagjaim. Mélységesen tisztelem egyéni természetüket, így nem teszek olyat amit nem szeretnek. Tapasztalatomból kifolyólag a póráz is (legfõképp macskáknál) a nem szeretem kategória. Remélem segíteni tudtam. Kriszta voltam Hatvanból. Szia
Lehet bizony! Nekem a himalájakandúrom pici korától szoktatva lett a pórázhoz, és amíg emeletes házban laktunk, minden este lementünk a játszótérre, és sétáltunk! Igaz, ezt nem úgy kell elképzelni, mint a kutyáknál, itt a cica "vezet", és a gazdinak követnie kell. De ha kicsi korától szoktatják hozzá, ügyesen bele tud tanulni, és még élvezi is a szabadságot, hiszen a négy fal között nagyon unalmas a világ, ellenben az utca tele van izgalmas dolgokkal! (Az oltásai azért legyenk rendben, mielõtt leviszed, mert az utcáról mindenféle betegséget elkaphat!!!)
igen, lehet! Vannak kimondott cicapórázok is! Állatboltokban lehet kapni! Csak nagyon vigyázz, hogy nehogy túlságosan hozzászokjon a kinti léthez, mert akkor akár el is szökhet(ha emeletesházban laktok)!!!!De lehet hogy tetzeni fog a cicudnak lehet hogy nem!M.A
Szerintem pedig nyugottan vidd le sétálni, és adj rá hámot. Mert oké, hogy a macska visszamegy magától, de sajnos elõfordult már olyan, hogy ellopták a macskát. Én sem szivesen engednék ki csak úgy egyedül egy fajtiszta macskát, de semmilyet sem. Én laktam kertes házban és ott szabadon kóborolhattak a cicák, de volt sajnos rá példa, hogy eltünt. Most már panelban lakom és hamarosan lesz egy Maine coon macskám és nem szivesen engedném csak úgy el sétálni.

Lehet darvakat pórázon szállítani? Ez elvonná az autósok figyelmét a hídon?

Legjobb válasz: Ez remelem komoly! Mert viccnek egy kicsit durva. :DDD

Ez remelem komoly! Mert viccnek egy kicsit durva. :DDD
Hát TE nagyon HÜLYE vagy!
Lehet, csak vigyáznia kell, nehogy összegabalyodjanak. Több állat egyidejû szállítása esetén távtartókat kell kifeszíteni a pórázvégek között. Hídon problémát jelenthet, hogy beakadhatnak a tartókábelekbe, ezért hídtípustól függõen szükség lehet a híd beburkolására, vagy a darvak pályájának megfelelõ koordinálására. Utóbbi esetben a szállítást csak megfelelõ szakember végezze, ugyanis az összegabalyodott állatok megriadnak és megtámadhatják a hídon áthaladó autósokat és gyalogosokat (hogy a második kérdésre is válaszoljak, azt hiszem ez bõven magában foglalja a figyelem elvonását). Azonban a megfelelõ technikával és szakismerettel a darvak szállítása hídon nem jelenthet problémát.
A kérdező hozzászólása: Na jó, pont ezért kérdeztem: http://index.hu/belfold/2013/08/29/felborult_egy_auto_a_lanc.. Valaki megint felelõtlenül szállított darvakat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!