Találatok a következő kifejezésre: Lehet a nyers (118 db)

A kutyának lehet valami baja a nyers hústól?

Legjobb válasz: igen lehet fõlleg ha még nincs 1 éves se,és ha még nincs meg az 5 oltása. Állatkorházban találkoztam oylan esettel,hogy behoztak 2 testvér basset hand-ot ,õk 9hetesek voltal. Nagyon levékonyodtak,köhögtek,nagyon rossz állapotban voltak. A gazdája a vizsgálat végén megkérdezte hogy baj hogy ezeknek a kutyáknak tehéntejet és nyers csirkefarhátot adtunk?:O Ez volt a baj.Nem engedték haza a 2 kiskutyát annyira rossz állapotban voltak.Az 1. éjszakán el is pusztultak. És ahogy az elõttem lévõk már leírták: a nyers húsban nagyon sok baktérium,féreg,féreglárva van,sõt még kórokozók is lehetnek(vírus). Én soha nem adnék nyers húst a kutyámnak... Ha jót akarsz neki.te se adj neki

igen lehet fõlleg ha még nincs 1 éves se, és ha még nincs meg az 5 oltása. Állatkorházban találkoztam oylan esettel, hogy behoztak 2 testvér basset hand-ot , õk 9hetesek voltal. Nagyon levékonyodtak, köhögtek, nagyon rossz állapotban voltak. A gazdája a vizsgálat végén megkérdezte hogy baj hogy ezeknek a kutyáknak tehéntejet és nyers csirkefarhátot adtunk?:O Ez volt a baj.Nem engedték haza a 2 kiskutyát annyira rossz állapotban voltak.Az 1. éjszakán el is pusztultak. És ahogy az elõttem lévõk már leírták: a nyers húsban nagyon sok baktérium, féreg, féreglárva van, sõt még kórokozók is lehetnek(vírus). Én soha nem adnék nyers húst a kutyámnak... Ha jót akarsz neki.te se adj neki
A disznóhústól igen (Aujeszkí vírus, borsóka féreg) a többitõl, ha emberi fogyasztásra is alkalmas, akkor nem
Hát... attól függ. Amikor disznót vágunk itthon, apáék mindig odalökik a kisebb darab husikat a kutyáknak (amiért mellesleg nagyon haragszok, és mindig résen vagyok, összeszedem és sutyiban kidobom a kukába) de amikor nem tudok odafigyelni, akkor bizony megeszik a blökik, nem volt eddig még bajuk tõle, de az biztos hogy konkrétan nyers hússal etetni a kutyát nem szabad..
* 15:38 as vagyok elírtam az elejét:S bocsi NEM LEHET ADNI NEKI
Legjobb tudomásom szerint disznóhúst nem szabad nekik nyersen adni, de még marhát sem annyira, bár az lehet, hogy határeset. Sokkal inkább csirke és egyéb szárnyas húst, de azt is csak keveset. És szálka nélküli halfilét... Végülis a kutya ragadozó. Rendesen kell kapnia a féreghajtót (negyedévente) és friss húst kell neki adni, de csak húson tartani szerintem sem jó ötlet...
A nyers disznóhús nem javasololt, többek között szopornyicát okozhat. Mi csirke-, kacsa-, és libafarhátot szoktunk adni nekik, de nyersen. Régóta kapják a kutyáink és még nem volt probléma belõle. Bár ezeket is sokan megfõzik, mert hogy nyersen betegséget okozhat. Szerintem a csontoktól több baja lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom a kutyámat azzal etetni az tuti. :O Csak azért kérdeztem mert reggel beszélgettünk a barátnõmmel és mondta, hogy õk a kutyájuknak csak nyers húst adnak.Én mondtam neki h bele is pusztulhat, de még engem nézett hülyének.Ezért kérdeztem. Köszönöm a válaszokat. :) )
A kutyáknak nemigazán tanácsos nyers húst adni-kivétel a marha-mert az elfogyasztott húsban lévõ betegségeket igy elkaphatják.(Tudom h a kergemarha-kór is ide tartozik, de mi emberek is fogyasztjuk nyersen lásd. tatárbifsztek, vagy a médiumra , vagy angolosra sütütt bifsztek.A disznóhús kifejezetten káros amennyiben a disznó férges volt akkor a kutyád is az lesz.
Szerintem nem, de azért én nem adnék neki. De ha adsz neki akkor ne sokat adj.
A mi kutyánk is részben nyers húst eszik és semmi baja, úgyhogy szerintem nem lehet tõle baja.Mi marha belsõségeket és szárnyasokat adunk neki, meg a cicáinknak is és mindegyik nagyon szépen fest, fényes szõrük van és nem betegek.egyébként mindkét faj ragadozó, úgyhogy meg tudják emészteni a nyers csontot is.

Milyen gyümölcs és zöldségleveket lehet készíteni gyümölcscentrifugával? Tényleg bele lehet tenni a nyers céklát és a nyers sárgarépát?

Legjobb válasz: Mindenféle zöldséget, és gyümölcsöt lehet centrifugázni, csak nem egyformán lédúsak. A nyers céklát is lehet, de inkább szerintem jobb elõtte kicsit megforrázni, és a héját leszedni. A répát is megszoktuk elõtte hámozni, mert lehet rajta föld, és azt nem szûri ki a centrifuga.

Mindenféle zöldséget, és gyümölcsöt lehet centrifugázni, csak nem egyformán lédúsak. A nyers céklát is lehet, de inkább szerintem jobb elõtte kicsit megforrázni, és a héját leszedni. A répát is megszoktuk elõtte hámozni, mert lehet rajta föld, és azt nem szûri ki a centrifuga.
Én cékla-répa-alma levet készítek, nagyon finom! ... megpucolom, aprítom csak a hozzávalókat, aztán nyers állapotban centrifugázom...

Meg lehet enni nyersen a krumplit?

Egy világháborús dokumentumfilmben az volt, hogy sokan a nyers krumplitól haltak meg... Mert mást nem tudtak enni.

Legjobb válasz: szerintem nem attól halltak meg h nyersen ették inkább attól h csak azt ették foylton és nem jutot elég tápanyag a szervezetükbe szerintem azért én is ettem már nyers kruplit és élek

szerintem nem attól halltak meg h nyersen ették inkább attól h csak azt ették foylton és nem jutot elég tápanyag a szervezetükbe szerintem azért én is ettem már nyers kruplit és élek
Én gyerekkorom óta napi szinten eszem nyers krumplit. 34 éves vagyok és még élek.
A nyers krumpli nem mérgezö, csak a benne levö keményitö nehezen emészthetö és sokaknak hasfájást okoz. A megzöldült részek valamennyire mérgezöek, de ott is csak rosszullétet okoz, komoly baja általában nem lesz töle senkinek. 21:30-as: a gyerekeim (4) mindegyike igencsak szerette a nyers krumplit, ebben nincs igazad.
Szerintem finom:) eddig még nem hallottam hogy mérgezõ lenne, de gondolom ha egy kilót ennék naponta nyersen, biztos nem lenne igazán egészséges. A csírájáról viszont már hallottam, hogy mérgezõ (nem tudom, igaz-e).
21:30-as, nálunk a családban csak 3 gyerekrõl tudok (velem együtt) aki eszi a nyers krumplit.
hát én gyerekoromban is szerettem a nyers krumplit, és a mai napig eszem, ha elém kerül. Igaz nem ipari mennyiségben, de még bajom sosem volt belõle. :)
A nyers krumpli nem mérgezõ, de a már a belõle kinövõ hajtások azok, illetve a zöld részei is tartalmazhatják ezt. Valami mérgezõ vegyületet tartalmaz, így nem célszerû rágcsálni a gumóját.
nekem is adtak kiskoromban, de egyszerre csak egy falatot, azt mondták többet nem szabad. Hát nem tudom mi az igazság, bajom nem lett tõle.
az "öregkrupli" amirõl azt hallotttam hogy mérgezõ. nem csak nyersen. az amikor van már ehetõ újkrumpli és ehez számitott elõzõévi krumpli. de nem tudom mi az igazságtartalma. talán nem véletlen mondták.
Ha nem is mérgezõ, de nem egészséges.Egy gyerek sem eszi meg a nyerskrumplit, de más zöldséget igen.Az õ immunrendszerük még egészségesebb a felnõttekénél.
Persze, hogy a szolanin lett a burgonya nevébõl, én csak azt akartam mondani, hogy összefüggenek. :)
A kérdező hozzászólása: ha a latinban már régóta szerepel a burgonya, tehát kb a 16.sz-tól, akkor nem hinném, hogy a szolaninról nevezték el, inkább késõbb a kutatók nevezték el a szolanint, a burgonya neve alapján... nem?:)
nem mérgezõ. én nem is tudnám megállni, hogy ne egyek meg párat, miközben pucolom, mert finom.
Csokoládébarna sziámi cicánk nagyon szerette a nyers krumplit. Rendszeresen fogyasztotta is! 18 éves korában végelgyengülésben ment el szegény...:(
A kérdező hozzászólása: Utolsó, igen valami ilyesmire gondoltam. Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem a megzöldült részek mérgezõek, hanem olyankor az egész krumplit ki kellene dobni, ugyanis ciánt tartalmaznak. Gondolom régen sok ciános krumplit ettek az emberek azért haltak meg.
A nyers krumpli nem mérgezõ. Tuti nem amiatt haltak meg. Amikor krumplit pucolok, a gyerekeim és a férjem is elõszeretettel szedik ki a vízbõl és eszik nyersen. Nincs azzal baj. De zölden, fagyosan nem enném meg.

Tegnap nyersen ittam tejet és nem forralatam fel. Miután megittam, utána olvastam, hogy milyen betegségeket lehet kapni a nyers tejtől. Szerintetek lehet bajom? Többi lent

Este alig aludtam valamit, mert végig ezen agyaltam mi van, ha elkaptam valamit. Szerintetek lehet-e bajom vagy, ha elkaptam valamit akkor már lett volna valami tünet?próbálok nem parázni, de egyszer?en nyugtalanít :(.

Legjobb válasz: Én 37 múltam, de még sosem ittam forralt tejet.

Én 37 múltam, de még sosem ittam forralt tejet.
Minden nap iszok tejet és sohasem forralom fel. Eddig még soha semmi bajom nem volt.

A csirkemájat hogyan lehet a fagyasztóba tenni? Nyersen vagy megfőzve, turmixolva mint a húst?

Legjobb válasz: Szia.Én nyersen szoktam nindent a fagyasztóba tenni. Vannak pici mûanyag dobozaim és aventes poharak.Mindegyikbe rakok nyersen répát,burgonyát,husit, brokkolit,karfiolt stb,aszerint hogyan szeretném összeállítani,amikor kell kiveszem és megfõzöm.Hamar készen van,elkészíteni is könnyû.Egy hónapban egyszer megveszek,felkockázok mindent,kiadagolom tetszés szerint,fagyasztom és kész.

Szia.Én nyersen szoktam nindent a fagyasztóba tenni. Vannak pici mûanyag dobozaim és aventes poharak.Mindegyikbe rakok nyersen répát, burgonyát, husit, brokkolit, karfiolt stb, aszerint hogyan szeretném összeállítani, amikor kell kiveszem és megfõzöm.Hamar készen van, elkészíteni is könnyû.Egy hónapban egyszer megveszek, felkockázok mindent, kiadagolom tetszés szerint, fagyasztom és kész.
Én hungarocell-tálcára szoktam, külön egy-egy adagra valót, elosztva a tálcára, és így fõzéskor könnyû kivenni 1 adagra valót. Aztán összefõzöm a többi alapanyaggal(krumpli, zöldségek), és a végén turmix. + 7-8 hós kortól egy késhegynyi margarin/vaj is mehet bele.

Lehet a palacsintatésztát lefagyasztani? (még nyersen)

Legjobb válasz: nyersen nem, de kisütve már lehet

nyersen nem, de kisütve már lehet
nem
miért ne lehetne!!! nyugodtan probáld ki!!
nem lehet, felolvadásnál az alkotóelemek különválnak, és többé nem lehet belõle homogén masszát csinálni.

Ti hogyan fogyasztjátok a kölest? Lehet enni nyersen is?

Nem barna kölesről van szó, hanem arról a "simáról" :D

Legjobb válasz: Én fõzni szoktam, nyersen még nem hallottam róla. Párolva sósan szoktam enni husikhoz, halhoz, fõtt tojáshoz, reszelt sajttal, párolt répával, zöldbabbal stb Édesen ugyanígy megfõzöm, csak teszek bele vaniliás cukrot vagy kókuszreszeléket és cukrot vagy egy kis cukrot és teszek rá lekvárt

Én fõzni szoktam, nyersen még nem hallottam róla. Párolva sósan szoktam enni husikhoz, halhoz, fõtt tojáshoz, reszelt sajttal, párolt répával, zöldbabbal stb Édesen ugyanígy megfõzöm, csak teszek bele vaniliás cukrot vagy kókuszreszeléket és cukrot vagy egy kis cukrot és teszek rá lekvárt
Elkészítheted, mint a párolt rizst, (apróra vágott hagymát + apróra vágott petrezselymet dinsztelsz, és az elõre megfõzött kölest beleforgatod) Lehet ugyanúgy födõ alatt csak puffasztani, mint a rizst, másfélszeres vízzel felöntve, és beborítva. Készíthetsz belõle hamis-fasírtot is. (Vízben megfõzöd puhára, de sûrûre. Amikor teljesen kihûlt, összegyúrod sóval, borssal, fokhagymával, 1-2 nyers tojással + zsemlemorzsával. A gombócokat sütés elõtt még forgasd meg zsemlemorzsában, és kicsit lapítsd meg, egyszerre süljön át minden része) Krumpli-fõzelékhez, kelkáposzta, vagy éppen tökfõzelékhez olcsó, finom, kiadós. Hó végén pedig különösen hasznos és laktató! :) ))
Nyersen nem lehet enni, én pl. zöldséglevesekbe szoktam belefõzni, de csináltam már belõle köleskochot is, ugyanúgy készítettem el, mint a rizskochot. Salátákba is lehet tenni.

Az avokádót hogy lehet elkészíteni? Nyersen lehet enni? és a mangót?

esetleg melyik a fogyókúrásabb? magas a cukor tartalmuk?

Legjobb válasz: Az avokádót lehet nyersen enni, én sósan is ettem már, olyasmi volt, mint a kacsamáj. :) Sok ásványi anyag és vitamin van benne. A mangót egyszer kóstoltam (vagy 20 éve), nem ízlett.

Az avokádót lehet nyersen enni, én sósan is ettem már, olyasmi volt, mint a kacsamáj. :) Sok ásványi anyag és vitamin van benne. A mangót egyszer kóstoltam (vagy 20 éve), nem ízlett.
Az avokádónak a zsírtartalma a magas :) Bár az ára még inkább. Lehet nem nyersen enni? Én eddig csak nyers receptekkel találkoztam, sóssal is, édessel is. Íze szerintem nincs. Az érett mangó remek gyümölcs, nyilván édes gyümölcshöz illõ cukortartalommal, én szeretem, bár ritkán eszem, vannak poénosabb (gránátalma :D) és/vagy olcsóbb gyümölcsök.
Nagyon finom a mangó *-* vmikor akciós volt a tesco-ban és vettem kettõt. Édes, kicsit fenyõillatú és sárga ízû gyümölcs:D
A feketére érett avokádó a jó, lepürésíted, belepasszírozol egy fokhagyma gerezdet, borssal, sóval, kevés citromlével ízesíted.
ja és pirítósra kened. :)

Véletlenül megnyaltam a nyers húst lehet belőle baj?

Elfeledkeztem magamról és megkóstoltam a nyers húst, persze egyb?l észbe kaptam és nem "nyeltem le", a számat kimostam vagy tízszer.Ugye így nem juthat el babához?

Legjobb válasz: Terhességeim alatt sokszor ettem tatárbifszteket. Abban pedig nyers hús van. Semmi baj nem lett belõle.

Terhességeim alatt sokszor ettem tatárbifszteket. Abban pedig nyers hús van. Semmi baj nem lett belõle.
Én úgy hallottam, hogy ha megbízható, minõségi húst veszel, amit tényleg hidegen tároltak, és te is hûtõbõl veszed ki, frissen, akkor semmi bajod nemlesz tõle, mert a hidegen nem él meg az a bizonyos kórokozó, ami a bajt okozzta. A probléma ott van, ha nem megbízható helyrõl veszed a húst, vagy állott a hús, tehát pl reggel tették ki a pultba és te este veszed meg és látszik rajta, hogy nem friss. Na azt én se enném meg nyersen, de lehet, hogy még sütve-fõzve sem... A tojás ugyanez: behûtött, tiszta tojást, ami friss, azt pl tiramisuban simán lehet enni, én ettem nem is egyszer. De én én vagyok, szóval nem én vagyok a követendõ példa. :)
Barátnõm a terhessége alatt párszor evett bifszteket, semmi baja nem lett. Most nemrég egy nívós étteremben kajáltak, szalmonellás lett. Nem kell túlparázni a terhességet!
Nem lesz semmi bajod sem neked sem a babának.
nem hiszem. ekkora mennyiségtõl nem lehet baja a Picinek! csak figyelj jobban. én is sokszor meg feletkezem magamról :)
A nyers húsban sajnos élhetnek olyan paraziták, melyek szabad szemmel még nem feltétlenül látszanak, ezért veszélyes a nyers hús kismamáknál. Ugyanis a parazita beköltözik az emberi szervezetbe és nagy károkat tud okozni, még akár a magzatban is. Ezért nem szabad lányok nyers húst enni, még tatár bifsztek formájában sem. Az hogy megnyaltad, nem baj, ne aggódj!
Már épp kérdeztem volna, hogy hogy lehet véletlenül megnyalni egy nyers húsdarabot. :) Én meg is szoktam kostolni, pl ha fasírtot csinálok, vagy tortellinit, hogy elég sós-e, kell-e még bele valami fûszer, és abszolút semmi bajunk nincs tõle. Ne parázd túl a dolgokat! A nyershús fogyasztásának tilalma azt jelenti, hogy ne egyél pl beafsteak-et pirítóssal, meg ne egyél szusit, meg nyers halat, de attól, hogy megnyalintottad a ráadásul megmosott húst, még ha akarnád se lehetne bajod tõle. Nem hogy a babának! NYUGI!!!! Szép babavárást! :) 26 hkm
Neked sem lesz semmi bajod tõle. Az pedig ostobaság, hogy árt a picinek! Még akkor sem ártana, ha te beteg lennél tõle. Nem kell mindenen parázni.
Na jó, helyesbítek, ne edd tonnaszámra a nyers húsokat, halakat, tojást. Láthatod, az egyik elõzõ is evett beafsteak-et és semmi bajuk nem lett. Mondjuk nyáron tényleg jobban kell vigyázni, de max kapsz egy kis hasmenést, azt ennyi, a babádnak tuti nem lesz baja! :)

A házi pizzatésztát le lehet fagyasztani nyersen? Vagy esetleg félig átsütve?

Legjobb válasz: Le lehet fagyasztani nyersen,nem lesz semmi baja.Felengedés után ugyanúgy kell használni,mint a frisset.

Le lehet fagyasztani nyersen, nem lesz semmi baja.Felengedés után ugyanúgy kell használni, mint a frisset.
Én fagyasztottam már le, de nekem utána sütéskor nem jött fel. Lehet hogy én csináltam valamit rosszul, de nekem lett jó.
Én nyersen, feltéttel együtt tányéron lefagyasztottam, aztán amikor kemény lett, zacsiba tettem. Ugyanolyan volt, mint frissen. De szerintem ez függ attól, hogy milyen pizzatésztát készítesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!