Találatok a következő kifejezésre: Lehet a napos (868 db)

A Volánnál lehet 15 napos bérletet venni, vagy csak 30 napos van meg havi illetve félhavi?

Legjobb válasz: A Volánnál nincs 15 napos bérlet, csak félhavi.Ez 19.-tõl 5.-ig, elletve 4.-tõl 20.-ig érvényes.

A Volánnál nincs 15 napos bérlet, csak félhavi.Ez 19.-tõl 5.-ig, elletve 4.-tõl 20.-ig érvényes.
de jobb is h félhavi van, jobban megéri...

Lehet a babámnak 3 napos láza volt? 3 napig volt lázas, más tünet nincs, ma van 4. -ik nap, és kiütések jöttek ki rajta, még a kukiján is. Ez az lehet?

voltunk orvosnál,mondjuk ö torokgyulladást,mondott,de hát ki tudja.holnap megsyünk vissza,kontrolra.ja és a fejecskéjén hátul a nyaka felett van egy kis dudor.lehet nyirokcsomó duzzanat?mitöl lehet?

Legjobb válasz: Szia!A három napíg tartó láz illetve a negyedik napon menetrendszerûen megjelenõ piros pöttyök egyértelmûen a három napos lázra utalnak!Lehet,hogy szegénykének még emelett a torka is be van gyulladva!A doki holnap biztos okosabbat fog mondani!Kitartás!Mi is most estünk át egy két napig tartó lázon:(

Szia!A három napíg tartó láz illetve a negyedik napon menetrendszerûen megjelenõ piros pöttyök egyértelmûen a három napos lázra utalnak!Lehet, hogy szegénykének még emelett a torka is be van gyulladva!A doki holnap biztos okosabbat fog mondani!Kitartás!Mi is most estünk át egy két napig tartó lázon:(
100% hogy 3 napos láz!
Ez tuti 3-napos láz! A dudort nem tudom mitõl van, a kisfiamnak enyhén meg voltak duzzadva a nyirokcsomói, lehet, nálatok is ez van, de azért kérdezd meg a dokit amikor mentek. Jobbulást neki!
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de az én kisfiamnak is ugyanezek a tünetei. Láz, kiütések, csomó a nyaka felett. Sajnos csak holnap tudom elvinni doktornénihez. Nektek mit mondott mi ez? Mit írt fel, és mikor gyógyult meg a kicsi?

Számítás alapján 36 hetes és 4 napos terhes vagyok a mai uh alapján csak 34 hetes 1 naposnak felel meg a baba méretei. Nagy lehet a baj?

Legjobb válasz: Eddig minden rendben volt,és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen,akkor tényleg baj lehet,h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?

Eddig minden rendben volt, és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen, akkor tényleg baj lehet, h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?
Nyílván, ha baj lett volna, szólnak ott helyben. Az elõzõ hozzászoló inkább ne netezzen. Nem tudom, hogy esne neki, ha ráhoznák a frászt! Ne aggódj, mindenfélét mondanak, különben sem tudják pontosan lemérni. Üdv egy 35 hetes kismama, akinek meg a babája feje nagy.
Ne aggódj, a terhesség utolsó harmadában ütköznek ki a babáknál is az alkati adottságok. Az uh-s számítás csak egy átlagos méretet vesz figyelembe, lehet, hogy a te babád egyszerûen kicsit kisebb vagy vékonykább lesz, de ettõl még teljesen egészséges! Meg aztán a magzatok sem növekednek egyforma ütemben, egyszer lassabban, aztán majd behozzák a lemaradást. Azért merlek bíztatni, mert velem is hasonló volt az eset, az utosó egy-másfél hónapban lassabban növekedett a babám, mint az az uh-s számítás alapján kívánatos lett volna. Riogatott is az orvosom, hogy el van maradva a fejlõdésben, de nem lett semmi baj, a 40. héten született, pont 3 kg-mal. Ilyen esetben szoktak végezni egy olyan uh vizsgálatot, amivel a köldökzsinor erek áramlását nézik, hogy kizárják, nem attól lassabb-e a fejlõdés, mert rossz a baba vérellátása. Gondolom, ez az ordvosodnak is eszébe jutott, ha õ úgy látná, hogy baj van.
De az is lehet, hogy tényleg 34 hetes, és el lett számolva.
Szia ne agodj nekem is ugyanezt mondtak 16 hetesen most 35 vagyok es mar mast mondanak a fontos, hogy jol erezd magad

32 (de lehet 33) napos ciklus mellett, ha a 17. napon voltunk együtt, akkor nagyobb az esély a lányra? Tapasztalatok, akik pontosan tudják az ovu és az együttlét napját? Amiből baba lett?

Legjobb válasz: Szia. Nekem 30 naposak voltak a ciklusaim,13.napon volt ovum,12.én este voltunk együtt és kisfiam lesz. 37+2 hkm

Szia. Nekem 30 naposak voltak a ciklusaim, 13.napon volt ovum, 12.én este voltunk együtt és kisfiam lesz. 37+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Tehát 12. napon voltatok együtt? Biztos a 13. napon volt ovud? Csak mert akkor jó hosszú a luteális fázisod. 16-17 nap? Bár lehet, hogy akkor nem 30 napos ciklusod lett volna, de azt már nem tudod meg:)
Nekem a luteális fázisom 12 nap volt mindig.És igen, 13.án volt ovum, ovu tesztet használtam, és tuti, hogy 13.án fogant meg a kisfiúnk, mert sem elõtte sem utána nem voltunk többször együtt. :)
Az utolsó menzeszem július 25.én volt, és a legközelebbi mensit aug. 25.-re nem vártam, és nem is jött már meg..24.én reggeli elsõ vizeletbõl halvány pozit teszteltem.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!!
31 napos ciklusok mellett a 18. napon éjjel voltunk együtt. Elsõre, egy alkalomból sikerült. 5 hetes vagyok:)

Mi lehet a babámmal? 3 napos láz lenne? 40 fokos, nam tudom csillapitani. Veszélyes a 3 napos láz?

Legjobb válasz: Ha a hütõfürdõ se viszi le,azonnal ügyelet,ezen ne gondolkodj,hivd õket!

Ha a hütõfürdõ se viszi le, azonnal ügyelet, ezen ne gondolkodj, hivd õket!
Szerintem nem 3 napja lázas a baba, ne csináljátok már ezt vele. Csak azt kérdezte, hogy lehet-e három napos láz, nem azt írta, hogy már annyi ideje lázas! Olyan csúnyán [email protected]átok, pedig csak segítséget kért, ti meg félreértettétek. Kérdezõ, próbáld levinni, ha nem megy egy óra alatt se lejjebb, akkor ügyelet. És igen, lehet 3 napos láz, de akkor is csillapítani kell.
nem veszélyes, de a lázat kell csillapítani. a fiamnak is 40 fokos lázzal jött ez a vírus, szörnyû volt. naponta 2-szer voltunk dokinál, ügyeleten, mire 2. nap este kapott antibiotikumot. tisztában vagyok vele, h nem kellett volna kapnia, mert vírusos betegség, de 2 napig 40 fokos lázzal szenvedett és a doki így döntött. az 1. adag után 2 órával már nem volt lázas. szóval vidd ügyeletre, ott segítenek. jobbulást a picúrnak!
Ha nem megy le a láz akkor igen. Próbálj hûtõfürdõt, utána lázcsillapító kúp, aztán tekerd be a gyereket langyosvizes ruhába. Ha megmelegedett cseréld. HJa nem megy le így sem, vagy nem csökken akkor ügyeletet hívd ki, és kap injekcióban lázcsillapítót. Muszáj lejjebb vinni.
21.07, én nem mondtam, hogy okos dolog, hogy nem hívott egybõl ügyeletet, vagy dokit, de egy félreértés miatt úgy lecseszték, mintha ölné a kicsit. Nekem csak a válaszolók stílusával volt problémám. De mindegy.
Mekkora a baba?40 fok laz nagyon sok, kislanyomat 38.5 fok lazzal ki az ugyeletre, bent tartottak 4 napig, szoval nem jatek a laz, foleg babaknal.
20:58 Szép dolog, hogy odaállsz mellé, de ha a gyerekem 40 fokos lázban ÉG, akkor nem ide írogatok, hanem azonnal felhívok egy orvost vagy a védõnõt.
nekünk is 3 napos láz volt, én felhívtam az ügyeletet 2. nap mert akkor 39 volt a láza, és nem használt se a Germicid, sem a Nurofen, sem a priznic, õk mondták el hogy csináljam a priznicet hogy jó legyen. A 3. nap már csak reggel volt láza, utána még 3 nap kiütés. A 40 fokos láz nagyon magas, lázcsillapító, priznic langyos vizes fürdõlepedõbe tekerd be csak a feje legyen kint, és nem kell rá száraz törölközõ, hagy távozzon a hõ ezt kb: 10-15 percenként cserélni ahogy melegszik. Nekem ezt az ügyeleten mondták. Híd fel az ügyeletet!
Ügyelet!!!!
Nekem volt már 41 fokos lázam felnõttként és még éppen eszméletemnél voltam! Bele sem merek gondolni, hogy az a pici mit élhet át, addig amíg az anyja otthon tobzódik vele, ahelyett, hogy már elsõ nap hívta volna az ügyeletet! Azonnal hívd az orvost! És addig, ahogyan a többiek is mondták, vizes lepedõbe csavard.
3 napja lázas a gyereked?? Már elsõ nap ügyelet, addig, amig ki nem ér az orvos, langyos vízbe mártott pelenkával kell törölgetni a testét. Ez egy felnõttnek is sok, nemhogy gyereknek. Grautálok, ha nem b-sz le az orvos, én hallottam már hogy oszt ki valakit, mert ugyanígy sz*rakodott otthon a gyerekkel, ahelyett, hogy ÜGYELET -et hívott volna....
Az én kislányom 3 hete ugyanígy volt (a legmagasabb hõmérséklete 39.7 volt), ingadozott, de mindig lázas volt. Se kúp, se Nurofen, se hûtõfürdõ. Nem 3 napos, hanem 4 napos volt. Aztán egyik pillanatról a másikra eltûnt (pont akkor jutottam orvoshoz), s jöttek a pici pöttyök. Nekem azt mondta a doki, hogy figyeljem, ha tényleg nincs megfázás, csak láz, akkor csillapítsam. Mást nem lehet tenni. Nyugi.

Mi lehet a bajom? Késik a menzim. Már jó 13 napja. Amúgy meg 28 naposak szoktak lenni a ciklusaim. Az elmúlt 3 hónapban késegetett de még soha ennyit nem késett. Mi lehet a baj? Terhes lennék?

Az utolsó ciklusom május 30.án kezd?dött és elvileg jún.26-ára vártam volna menzimet. De nem jött meg. Az nap és 28.án is együtt voltam a párommal... és elvileg nem történt semmi baj se. Most viszont még mindig nem jött eg.. egy 4 napja arnázok de azt is gyengén. Voltam doinál júl.3án és mondtam neki h késik és h és cisztára gyanakodtam... megvizsgált nem taált semmit.Lehet h mégis terhes vagyok? semmi tünetem incs ezen a menzin kívül.Védekezünk ( gumi + hüvelytabi).Teszteltem jú.25.én egyet, meg júl.1én és ma (júl.7) mindegyik negatív... segítsetek..

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem is álltalában 26 napos ciklusaim vannak max.28.napra mindíg mejott évek óta soha nem késett most ebbe a hónapba 31.napra jott meg. Szerintem biztosan a meleg vagy ez a váltakozó szélsoséges idojárás van ránk ilyen rossz hatással. Már egészen beleéltem magam hogy sikerult végre ilyen még soha nem volt aztán most megint teljesen reményvesztett lettem. Nem tudom mitévo legyek hogyan tovább....

Sziasztok! Nekem is álltalában 26 napos ciklusaim vannak max.28.napra mindíg mejott évek óta soha nem késett most ebbe a hónapba 31.napra jott meg. Szerintem biztosan a meleg vagy ez a váltakozó szélsoséges idojárás van ránk ilyen rossz hatással. Már egészen beleéltem magam hogy sikerult végre ilyen még soha nem volt aztán most megint teljesen reményvesztett lettem. Nem tudom mitévo legyek hogyan tovább....
Dupla védekezés mellet nulla az esély a terhességre.Vizsgáltasd ki magad rendesen.
Nekem is pont ez van, nem találtak nálam semmit, ugyanugy május 30án jött meg.( mondjuk én szeretnék babát) Én elmentem orvoshoz elküldtek laborba. Sztem te is kérj laborba beutalot, ott biztosan meg tudják állapítani ha terhes vagy. Ha meg nem akkor a doki elmondja mi legyen a teendõ.
Nálam is ugyanez van! Nekem 29-én jött meg utoljára, tesztek negatívak. :( Én ma megyek orvoshoz, hogy kiderüljön mi van! Úgy látszik ez egy ilyen hónap... :(
nekem (szerencsére) nincs ilyen bajom. de szerintem kizárt, hogy terhes legyél, csak egyszerûen késik, vagy csak ennyi az ehavi mensi. ha a köv hónapban megjön, akkor tuti nincs baj. a cisztát éreznéd, én legalábbis eddig mindig tudtam, hogy lehet ciszta, mert pokolian fájt. de a barnázás és a mensi késése nem cisztás tünet... ha a doki sem mondott mást, szerintem rendben vagy, csak ez egy ilyen hónap. nekem is volt már ilyen, a következõ meg rendben volt.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek De komolyan kétségbe vagyok esve.. most miez?Ideges vagyok.. h esetleg nem történt mégis valami ezena 26-28.napi együtlétkor.... és még nem vettem észre h terhes vagyok...:S komoly tök ideg vagyok.. és ilyen tényleg van, h egy nrmálisan müködõ ciklus így felborul, h kimara eg vérzés, vagy h ilyen kevés ideig és csak barna legyen?
szia! 2. vagyok! ma voltam dokinál, megnézett UH-n, minden rendben. Valószinüleg valami hormonzavar van. Kaptam gyógyszert, hogy megjöjjön utána meg hormonvizsgálat lesz 3. és 21. napon!
A kérdező hozzászólása: Akkor sztetek ne aggódjak... nekem is valami ilyen lehet a bajom.? engem az aggaszt h volt eza 4 nap barnázás.. szedtem ezt a norculotot amit erre irt fel a doki Ez nem terhességi tünet? bár azért az durva lenne ha dupla védekeés mellet a mezesz idje alatt terhes leszek..:S de hát csak nem.:) köszia 2.ak h visszaírt.. én holnap megyek dokihoz
Szia! A Norcoluk beszedése után meg fog jönni 1-2 nap múlva, nekem is ezt írta fel. Mert ez a szer hormonálisan utánozza a ciklus 2 felét. Úgyhogy ha valami csoda folytán mégis terhes lennél, akkor le fog válni a méhnyálkával egxütt mikor megjön...

Lehet a 90 napos diéta alatt tökmagolajat enni?

Nagyon szeretem a reszelt sárgarépa és reszelt feketeretek keverékét tökmagolajjal.Ja meg a savanyúkáposztát is tökmagolajjal.

Legjobb válasz: Igen ! 15 éve iszom minden reggel kis ek. tökolajat. (prosztata karbantartás) A 90 napost feb. 1 óta csinálom. Az elsõ 14 nap után 7 kg - t adtam le, most 12 kg - nál tartok. Szerintem a tökolaj semmiben sem zavar. Próbáld: savanyúkáposztát kevés olajban kicsit megpirítani ! Isteni !

Igen ! 15 éve iszom minden reggel kis ek. tökolajat. (prosztata karbantartás) A 90 napost feb. 1 óta csinálom. Az elsõ 14 nap után 7 kg - t adtam le, most 12 kg - nál tartok. Szerintem a tökolaj semmiben sem zavar. Próbáld: savanyúkáposztát kevés olajban kicsit megpirítani ! Isteni !

Lehet a 9. napon peteérés? 27-30 napos szokott lenni a ciklusom.

Legjobb válasz: nekem is 28-30 naposak a ciklusaim, és 14-15 nap van peteérésem nem hiszem, hogy a 9. napon neked az lenne

nekem is 28-30 naposak a ciklusaim, és 14-15 nap van peteérésem nem hiszem, hogy a 9. napon neked az lenne
bármikor lehet peteérés, még mensi uán rögtön is. ne számolgassatok, szerelmeskedjetek minden másnap!
Persze, lehet.Nekem ebben a ciklusomban 2x volt, az elsõ az 5.napon, spontán:)

Terhesség ideje alatt lehet a 90 napos diétát csinálni?

Legjobb válasz: Miutan en vegigcsinaltam a 90 napos dietat nem gondolom, hogy magadat es vele egyutt babadat ki kellene tenned mondjuk a szamomra nagyonis megterhelo gyumolcs vagy viznapnak. Itt nem arrol van szo, hogy zabalni kell DE igenis tudomasul kell venni, hogy kalcium es tarsai nagyon szuksegeltetnek a szervezetedben nemcsak babanak, hanem neked is. Sajna ez mondjuk kemenyitonapon vagy gyumolcsnapon nem adatik meg. En azt javaslom, egeszsegesen taplalkozzunk, mozogjunk. Mondom en, aki ha levegot vesz is felszedett 2 kg.-t. En is azert dietazom ezt az evet vegig mert nem szeretnek nagyon tulsulyos kismama lenni es nagyon nehez. S tudom amit leadok egy ev alatt lassan, az mind visszajon miutan babuka bekoltozott 9 honapra. S kezdhetem elolrol, ha nem akarok dagi anyuka lenni. Legy jo magadhoz es Babukadhoz: NE CSINALD!!!!

Miutan en vegigcsinaltam a 90 napos dietat nem gondolom, hogy magadat es vele egyutt babadat ki kellene tenned mondjuk a szamomra nagyonis megterhelo gyumolcs vagy viznapnak. Itt nem arrol van szo, hogy zabalni kell DE igenis tudomasul kell venni, hogy kalcium es tarsai nagyon szuksegeltetnek a szervezetedben nemcsak babanak, hanem neked is. Sajna ez mondjuk kemenyitonapon vagy gyumolcsnapon nem adatik meg. En azt javaslom, egeszsegesen taplalkozzunk, mozogjunk. Mondom en, aki ha levegot vesz is felszedett 2 kg.-t. En is azert dietazom ezt az evet vegig mert nem szeretnek nagyon tulsulyos kismama lenni es nagyon nehez. S tudom amit leadok egy ev alatt lassan, az mind visszajon miutan babuka bekoltozott 9 honapra. S kezdhetem elolrol, ha nem akarok dagi anyuka lenni. Legy jo magadhoz es Babukadhoz: NE CSINALD!!!!
Semmiképpen nem javasolnám!!! Sõt semmilyen diétát!!!!! Figyelj pesrze arra oda, hogy mit és mennyit eszel, próbálj vitaminokban, kálciumban gazdagon táplálkozni, de a magzat megfelelõ fejlõdéséhez egyenletes tápanyagbevitekre van szükség!!! Azt hiszem a baba egészsége mindennél fontosabb, ledolgozni a kilókat meg majd a szülés utánra tervezd, és ne félj egy izgõ-mozgó, rohangáló csöppség mellett nem lesz olyan nehéz :) ....
Terhesen semmilyen fogyást célzó diétát nem szabad alkalmazni, de másmilyet se nagyon
TILOS!!!!!! MEG NE PRÓBÁLD!!!!

Lehet a 90 napos diétától fogyni? És ha igen akkor mennyi idő alatt tudok leadni mondjuk 10 kilót?

Rokonom ezzel fogyott elég sokat.Szóval kb mennyi id? alatt fogyhatok én is le 9-10 kilót ha rendesen betartom?

Legjobb válasz: A fogyás (zsírból) és a fogyás (a test általános tömegcsökkenése, izomzatból, megkötött vízbõl, glikogénbõl) két teljesen különbözõ folyamat. Egyik eredményes, szép, jó eséllyel egészséges, míg a másik betegségekkel, löttyedt testtel jár és visszajön a leadott 'súly'. Na most a 90 napos az nem diéta, de még csak nem is táplálkozási rendszer, ez egy DIVATdiéta, amit kár volt ennyire komolyan venned. Egyél húst és zöldségeket mindenféle édességek, kenyerek, tejtermékek helyett és meglásd heti 0,5-1 kiló fogyás kényelmesen menni fog.

A fogyás (zsírból) és a fogyás (a test általános tömegcsökkenése, izomzatból, megkötött vízbõl, glikogénbõl) két teljesen különbözõ folyamat. Egyik eredményes, szép, jó eséllyel egészséges, míg a másik betegségekkel, löttyedt testtel jár és visszajön a leadott 'súly'. Na most a 90 napos az nem diéta, de még csak nem is táplálkozási rendszer, ez egy DIVATdiéta, amit kár volt ennyire komolyan venned. Egyél húst és zöldségeket mindenféle édességek, kenyerek, tejtermékek helyett és meglásd heti 0, 5-1 kiló fogyás kényelmesen menni fog.
ne 90 napozz, inkább válts életmódot.. ha a 90 naposra van pénzed, életmódváltásra is.. azért ne 90 napozz, meg ne mittudom én milyen diétázz, mert azzal az alap életmódod, az alap étrended nem változik. a diéta alatt eszel valamit, ami beleillik, utána meg visszatérsz a régi étrendedhez. ennek következménye pedig, hogy mivel azzal az étrenddel meghíztál, és visszatérsz hozzá, megint megfogsz. keresztanyum annó végigcsinálta, fogott olyan 11 kilót, vagy 13mat, nem tudom, nem emlékszem már pontosan, de fél év alatt visszajött.. mert alapból semmi nem változott csak addig még diétázott... válts életmódot és minden meg van oldva.. az egészséges kaják is lehetnek finomak..
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
szivesen. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!