Találatok a következő kifejezésre: Lehet a lefagyasztani még (5 db)

Lehet a palacsintatésztát lefagyasztani? (még nyersen)

Legjobb válasz: nyersen nem, de kisütve már lehet

nyersen nem, de kisütve már lehet
nem
miért ne lehetne!!! nyugodtan probáld ki!!
nem lehet, felolvadásnál az alkotóelemek különválnak, és többé nem lehet belõle homogén masszát csinálni.

Miket lehet most lefagyasztani, eltenni, befőzni, ami télen jól jöhet, és most még "valódi" kapható belőle a piacon?

Kisgyermekes anyuka vagyok, neki szeretnék jót tenni ezzel, viszont ilyen téren nincs gyakorlatom. Remélem tudtok segíteni, el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Hát ezzel azért kicsit elkéstél=) Amúgy nyáron vége felé mi MINDIG teszünk el barack,meggy,körte befõttet és ugyan ezekbõl fagyasztunk is le. Sárgabarackból õszibõl és meggybõl csinálunk lekvárt is.Utána jön a szilva és az alma amiket fagyasztunk le, szilvából meg tesszük el a lekvárt is. Aztán paradicsompürét teszünk el, csalamádét és uborkát. Paprikát és uborkát fagyasztunk is. De ha sok a répa,akkor abból is lefagyasztunk felszeletelve. de igazából mi mindent lefagyasztunk ami úgy adódik,hogy sok lesz, mivel nekünk ez mind itthon terem saját evésre és használatra. Viszont most jön a paradicsom"szezon",hogy olcsóbb lesz, veszünk mi is,hogy többet tehessünk el. Ha van a közeletekbe gazdaság akkor ott olcsón tudsz almát venni,meg még talán szilvát is,azt még el tudod tenni bõven=) Ja meg a körte, nálunk a gazdaságba még azt is árulják. Tököt, patiszont, zellert, babot, borsót, répát...amik meg most lesznek vásárolhatók még tehetsz el télire.Fagyasztva és befõttesüvegbe is. Kukoricát is esetleg. Mi ezeket is mind eltesszük,hogy egész évben ne kelljen ilyesmit venni a boltba,amit amúgy se szeretünk. Ha tudsz,akkor inkább háztól vegyél ilyesmiket(nálunk sok idõs árul tököt,babot,almát...)vagy gazdiból, ahol nincs agyon vegyszerezve. Hát sok sikert=)

Hát ezzel azért kicsit elkéstél=) Amúgy nyáron vége felé mi MINDIG teszünk el barack, meggy, körte befõttet és ugyan ezekbõl fagyasztunk is le. Sárgabarackból õszibõl és meggybõl csinálunk lekvárt is.Utána jön a szilva és az alma amiket fagyasztunk le, szilvából meg tesszük el a lekvárt is. Aztán paradicsompürét teszünk el, csalamádét és uborkát. Paprikát és uborkát fagyasztunk is. De ha sok a répa, akkor abból is lefagyasztunk felszeletelve. de igazából mi mindent lefagyasztunk ami úgy adódik, hogy sok lesz, mivel nekünk ez mind itthon terem saját evésre és használatra. Viszont most jön a paradicsom"szezon", hogy olcsóbb lesz, veszünk mi is, hogy többet tehessünk el. Ha van a közeletekbe gazdaság akkor ott olcsón tudsz almát venni, meg még talán szilvát is, azt még el tudod tenni bõven=) Ja meg a körte, nálunk a gazdaságba még azt is árulják. Tököt, patiszont, zellert, babot, borsót, répát...amik meg most lesznek vásárolhatók még tehetsz el télire.Fagyasztva és befõttesüvegbe is. Kukoricát is esetleg. Mi ezeket is mind eltesszük, hogy egész évben ne kelljen ilyesmit venni a boltba, amit amúgy se szeretünk. Ha tudsz, akkor inkább háztól vegyél ilyesmiket(nálunk sok idõs árul tököt, babot, almát...)vagy gazdiból, ahol nincs agyon vegyszerezve. Hát sok sikert=)
Karfiol, cékla, káposzták legyalulva, szeletelve, legyalult uborka, kalarábé feldarabolva, tök gyalulva stb. mondog van a fagyóba.
Én úgy tudom hogy a lecsót jól el lehet tenni télire!!! (Bár sokan nem szeretik)
én szilva és õszibarack lekvárt tettem el múlt héten, valamint csalamádét. ha érdekel valamelyik, küldj privit leírom a receptet:) de lehet még lecsót is eltenni, bár a paradicsom nem olcsó:(
én zöldbabot szedtem le most és azt fagyasztottam le.
nekem van a mélyhûtõben eper, málna is.Késõbb úgy tálalom, hogy kiengedem tejszínnel keverem, és a tetejére tejszínhabot rakok, és lám kész a desszert...Télen isteni fonom... Egyébként szinte mindent el lehet rakni..Szoktam elrakni gyalult tököt, lecsónak valót..(egyedül a hagymát nem vágom bele, csak akkor amikor fõzõm) Lekvárt lehet csinálni.Le lehet fagyasztani szilvát, cseresznyét, meggyet.. Zöldségeket is érdemes ha van..(már úgy fagyasztom, hogy megpucolva, felaprítva, csak ki kell venni és be a levesbe)
Mi szoktunk eltenni lecsót, lefagyasztani fasírtot, töltött káposztát, a szüleim még a leveszöldséget is lefagyasztják (nem mirelitet vesznek), kaprot, petrezselyemlevelet, és van egy nagyon jó vegyes savanyúság, amit el szoktunk tenni, paprika, uborka, káposzta van benne, és saját levet ereszt, a pontos receptet nem tudom, de jobb, mint a bolti.
A kérdező hozzászólása: Te jó ég, mennyi ötletet adtatok!! Nagyon köszönöm!! Hétvégén férjemet is viszem a piacra, segít vásárolni, meg szorgoskodni a konyhában. :) 1 évesem mellett eddig nem volt idõm-erõm ilyesmivel foglalkozni, ezért halogattam idáig. :)

Meddig lehet a szoba hőmérsékleten kint hagyott tejcsit még lefagyasztani?

Ti mindig egyb?l h?t?be rakjátok?Ha pár órát áll kint akkor megromlik?

Legjobb válasz: én a lefejt tejet mindig azonnal lefagyasztottam frissen.

én a lefejt tejet mindig azonnal lefagyasztottam frissen.
én berakom a hûtõbe és másnap fagyasztom le.


Hogy kell melegiteni az anyatejet? Akik fejik es cumisuvegbol adjak a tejet hogy melegititek meg? Meddig lehet hutoben tarolni? Mikor kell lefagyasztani? Mennyit kell adni egyszerre egy 2hetes babanak?

Legjobb válasz: Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?

Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?
És hogy mennyit? Ez jó kérdés, amennyit kér. Ki kell próbálnod, hogy mennyit szopizik kb. ez nagyon változó lehet. Saccra 10-100 ml között, egy ilyen picinél, de ez tényleg függ a súlyától is stb. És persze ilyen picinek nem mindig az éhség miatt szopiznak, hanem hogy kielégüljön a szopó tevékenységük, vagy mert mamaközelre vágynak... elsõ
A kérdező hozzászólása: cicibõl szopizik!!! csak olvastam hogy sokan lefejik és cumisüvegbõl adják a tejet ha el kell menniük valahova. én is ezt szeretném pl ha el kell menni valahova vizsgálatra ami messzebb van.jobb mintha tápszert vinnék. rendelõben pedig nem szeretnék szoptatni...
A kérdező hozzászólása: miért nem lehet mikrózni?
Kimennek az anyatejbõl pont azok a tápanyagok, amitõl anyatej az anyatej! :)
Én szoptattam amíg lehetett, közben fejtem mint egy nem normális, szép mennyiség összegyûlt a fagyasztóban, kis joghurtos poharakban raktam el lefóliázva. Mikor szükség volt rá, akkor fólia le, cumisüvegmelegítõbe be, olyan volt, hogy lehetett állítani a hõmérsékletet. A pohárkának a széle pont megtartotta, így nem kellett félnem, hogy elsüllyed. A fagyasztást úgy csináltam, hogy ha rögtön összegyûlt egy pohárnyi, azt tettem is el, késõbb, amikor már csak keveseket tudtam fejni egyszerre, akkor reggeltõl estig gyûjtögettem, addig a sima hûtõben volt, aztán lefekvés elõtt be a fagyóba.

Ha előre főzök babámnak, azt hány napig lehet lefagyasztani? Hús is mehet bele? Jelenleg minden nap frissen csinálok neki mindent, de sok időt takaríthatnék meg a fagyasztással.

Legjobb válasz: Én a húst külön fagyasztom. A fõzeléknek valót pedig nyersen. így nem babrálok minden nap a pucolással, hanem egyszerre egy nagyobb adagot megtisztítok, kiadagolom, és úgy megy a fagyóba. Reggel kiveszem, majd bedobom a lábasba, és megpárolom s kész is. persze igyekszem én is minden nap frissen fõzni, de mindig van a fagyóban olyan zöldség amibõl nehéz kis adagra valót venni pl: tök, cékla stb.

Én a húst külön fagyasztom. A fõzeléknek valót pedig nyersen. így nem babrálok minden nap a pucolással, hanem egyszerre egy nagyobb adagot megtisztítok, kiadagolom, és úgy megy a fagyóba. Reggel kiveszem, majd bedobom a lábasba, és megpárolom s kész is. persze igyekszem én is minden nap frissen fõzni, de mindig van a fagyóban olyan zöldség amibõl nehéz kis adagra valót venni pl: tök, cékla stb.
Én szoktam a komplett, húsos fõzeléket fagyasztani, általában 1-2 héten belül megeszi, de olyan is volt már, hogy több idõt (3-4 hét) állt a fagyasztóban, és semmi baja nem lett tõle a gyereknek. Egyébként szerintem eláll tovább is. Én mindig sterilizált poharakban teszem el, biztos ami biztos. Tényleg nagy könnyebbség, ha nem kell mindennap fõzöcskézni, turmixolni, stb. A kiolvasztott krumpli viszont tényleg nem túl jó állagú, ezér tén mostanában a fagyasztásra szánt kaját inkább rizzsel vagy tésztával dúsítom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!