Találatok a következő kifejezésre: Lehet a kakaót (184 db)

Ha egy babának nagyon kemény a kakija azt lehet a hasán érezni úgy értem ha megnyomom és érzek valami keményedést gömőt a hasába az lehet a kaki voltatok hasonló helyzetbe?

Legjobb válasz: Nem lehet érezni, a kaki mint tudod puha bélrendszerben van.Ha keményedés "gömõ" van a hasában, nézesd meg dokival.Attól lehet kemény a hasa, ha tele van gázzal.Tedd hasra, masszírozd, adjál gripe watert vagy valami szert. /Z/

Nem lehet érezni, a kaki mint tudod puha bélrendszerben van.Ha keményedés "gömõ" van a hasában, nézesd meg dokival.Attól lehet kemény a hasa, ha tele van gázzal.Tedd hasra, masszírozd, adjál gripe watert vagy valami szert. /Z/

Milyen szinü lehet a kaki hozzataplalasnal?

7 hos kislanyomnal tök es repa utan sarga, cekla utan piros... lehet a belrendszere meg nem eleg erett rajuk? Vagy ha a masnapi kakiban van az OK, de ha 3-4 ora mulva van a kakiban, akkor meg tul sok neki?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Ha én is csak tejet meg céklát ennék egész nap és semmi mást nekem is olyan lenne. Még nem próbáltam de gondolom.:) Már kell neki enni mást is.

Szerintem nem. Ha én is csak tejet meg céklát ennék egész nap és semmi mást nekem is olyan lenne. Még nem próbáltam de gondolom.:) Már kell neki enni mást is.
Nekem a céklától felnöttként is lilás pirosas a székletem. 7 hós baba még nem emészt tökéletesen, látszik a kakin, hogy mit evett. 3 éves picurom kakiján is látszanak bizonyos ételek. Ha aggódsz emiatt, beszélj a védõnõvel.
Szerintem sincs gond. 11 hós a manóm és mindig látni hogy mit evett. Sütõtök, répa - sárga; spenót, zöldborsó - sötétzöld; cukkini, zöldbab - világos zöldes. Hát igen, a vega koszt... :) ))
igen.
Igen lehet.A színe pedig az éppen megevett gyümölcsé, zöldségé:)
A kérdező hozzászólása: De az sem gond, hogy olyan bogyós és egy kicsit erölködni is szokott amikor kakil?
Ha almát evett az fogja a hasát és bogyózhat tõle.Egy kis õszibarack megoldja.
Vagy esetleg túl korán kezdted és a gyomra, emésztõrendszere még nem elég érett a szilárd kajához. Egyébként általában az elsõ szilárd kaják után gyakran van szorulásuk a babáknak, mert hozzá kell szokniuk.

8 hetes anyatejes babának mitől lehet zöld és ecet szagú a kakija?

Mecsek baby teát is iszik, naponta kb 100 ml-t, lehet, hogy attól?

Legjobb válasz: Szia! Nem sok az a tea? Mi az édesköményt ittuk, és akkor volt zöld szinü a kaki. lehet nektek is a teától van. próbáld ki hogy egy nap nem adsz neki teát, és akkor milyen lesz a kaki? Én így jöttem rá.

Szia! Nem sok az a tea? Mi az édesköményt ittuk, és akkor volt zöld szinü a kaki. lehet nektek is a teától van. próbáld ki hogy egy nap nem adsz neki teát, és akkor milyen lesz a kaki? Én így jöttem rá.
tÉnyleg sokat iszik igy 8 hetesen:) ha kicsit több anyatejet eszik az átlagnál, vagy amennyit szokott, attól is lehet zöld.
Higítsd fel jobban a teát, és kevesebbet is adj belõle mint eddíg. Ha szomjoltásra akarsz valamit adni, az vagy a cicid vagy egy kis víz legyen. Ha a hasfájására adod, akkor kaja elõtt elég kb 20ml. Attól is zöldes lehet a kaki, ha két mellbõl eteted és túl hamar teszed egyikrõl a másikra, így sok elõtejet iszik. Ha így vagy, akkor figyelj arra hogy az elsõ mellet mindíg "teljesen kiürítse."

Szisztok szerintetek normális az hogy mezesz elött 2 héttel néha nem vérzek 1 napig? Vagy lehet mert nem tudom pontosan honnan jön a piros szin hogy a cékla 3.4 nap után szinezze a kakit vagy lehet a ketchup a bűnös?

Legjobb válasz: Semmilyen ételtõl nem jön a puncidon vér. Ha meg a kakidban van vér, akkor jobb ha elmész orvoshoz. De azt csak tudod, hogy a kaki volt véres, vagy a puncidból jött. Hány éves vagy?

Semmilyen ételtõl nem jön a puncidon vér. Ha meg a kakidban van vér, akkor jobb ha elmész orvoshoz. De azt csak tudod, hogy a kaki volt véres, vagy a puncidból jött. Hány éves vagy?
a cékla elszínezheti a vizeletet, és a székletet is. Nekem is elszokta. De az nem piros! Inkább lilás és világos. A vér pedig piros. ismeretlen eredetû vérzésnél pedig orvoshoz kell menni! Hidd el, nem fog bántani, az a dolga, hogy segítsen!

2, 5 hónapos a kisfiam, tápszeres. Eddig a kakija aranysárga kicsit keményebb volt, mint az anyatejes babáé. Ma volt kakija, és zöldes szinű volt. Ez mitől lehet? Eddig ilyen nem fordult elő.

Legjobb válasz: A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.

A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.
A tápszerrel etetett babáknak elõfordul hogy zöld lesz a székletük, ne aggódj ha a baba étvágya és közérzete rendben van.
Nálam meg épp fordítva van, eddig volt zöld, most meg sárga lett, pedig alig kap anyatejet.De valóban a tápszertõl lehet zöldebb , ne aggódj, nekünk 3 hóig ilyen volt.

Hány hónapos kórtól lehet adni a babának a kakót?

A kisfiam már 7 hónapos és nem akarja inni a tejet,és gondoltama kakaóra. Ti milyen idősen adtátok elsőnek és cukorrl vgy anélkül?

Legjobb válasz: 9,5 hós koráig volt anyatejes a kislányom õ választotta le magát és onnantól kapott kakaót. Eleinte feles tejet adtam neki 1 évesen már csak tejjel kapta. Nem emlékszem már meddig de elég sokáig amíg el nem tört a cumisüveg.Utána pohárból. Instant kakaót adtam neki abban meg ugye van cukor. 250ml-hez egy tk-al.

9, 5 hós koráig volt anyatejes a kislányom õ választotta le magát és onnantól kapott kakaót. Eleinte feles tejet adtam neki 1 évesen már csak tejjel kapta. Nem emlékszem már meddig de elég sokáig amíg el nem tört a cumisüveg.Utána pohárból. Instant kakaót adtam neki abban meg ugye van cukor. 250ml-hez egy tk-al.
te mosatlanul etted a gyümölcsöt? nekem anyám mindig megmosta, még a nagyanyám is bevietette a gyümölcsöt és megmostuk. Hallottál csernobilról, az óriási légszennyezésröl abban az idöben? nem voltak ám bio permetek, ha a szomszéd permetezett a fél falut ellepte és az összes lehetséges rovar kihalt töle. Nagyanyámnak balesete volt mikor anyám pár hetes volt. Korházba került senki nem tudta szoptatni, és akkor sem tehéntejet kapott, meg volt a módszer a tápszer készítésre. Anyám védönövolt, akkor már volt tápszer mikor ö tanulta, de külön tanították hogy kell más megoldással egy csecsemöt táplálni, de nem tehéntej. Félni vagy megijedni? Èn gondolok a gyermekem jövöjére is. De nem csak amíg gyerek hanem az öregkorára is.
Azért ennyire nem kell félni a tehén tejtõl... Mások is felnõttek többek közt tejen, és több a nem allergiások gyerek, mint az allergiás. Ilyen erõvel kirándulni sem viszem a gyereket, hisz a pollenek... Brrrrrr. Lehet kapni instant baby kakaót, de én jobbat mondok, ha már issza a tejéntejet, akkor inkább banánturmixot csinálnék neki (abba nem kell cukor, és anyag is van benne).
jézusom 2, 5 hós babának tehéntejet? de komolyan nem is gondolsz mi lesz késöbb? pl mi lesza bélrendszerével mondjuk 10 évesen? vagy hogy 8 évesen olyan alergiás lesz a tejre hogy semmi tejterméket nem ehet. egy ilyen étkezés teljesen tönkre teheti az egész gyomor, bélrendszerét, most nem hányja ki de majd gyomorvérzéssel viszed 12 évesen korházban, vagy nem tudjátok miért van 20 évesen minden étel megevésétöl baja. te viszed a pálmát a gyerekétkezteésben, pedig azt hittem a 8 hósnak töltöttkáposztát senki nem tudja überelni.
A kérdező hozzászólása: Na végre valaki melettem, én csak csupa jót tudok mondani a tehén tejrõl, és asszem ma kakaót fog inni.
Én simán adnék neki kakaót! Komolyan mondom, nagyon rá tudtok támadni az emberre, le ne harapjátok már a fejét... Az én babám sem szerette a tápszert. És 4, 5 hónaposan tehéntejet ivott, semmi baja, már három éves. Ne legyetek így begyepesedve! Lehet lepontozni, tojok rá!
A kérdező hozzászólása: Nem azt kértem a kérdésben, h szóljatok be hogyan etetem gyerekem, én ugy csinálomahogy anyukám és a nagymamám ajánlotta, Sok gyermek nevelésében segitet édesanyám másoknak, és lám semmi bajuk a gyereküknek. CSak az volt a kérdésem, h kakaót milyen idõs kortól lehet adni, és nem azért hogy leszóljatok. Az én bajom és az én gondom lezs ha megbetegszik, és nem mása csak egy kérdést tettem fel, mert erre való ez az oldal. Sõt még most is van, h kimegyek a kertbe és mosatlanul eszem az almám, és még mindig élek, túl éltem, ugy mint a locsolóból való ivást, vagy a nem Norbi által kiállitot étlapot. Én ezt adom neki, és kész én is élek a családom is. Plusz még a táptól hasfájósvolt, nem aludt, nem kakált rendesen, amint átálltam a tejre, nem fáj ahasa, normálisabban alszik és rendesen kakál, jobb a közérzete. Én tapasztalom szerint semmi gond még nem volt a tej miatt, és ha késõbb náthás lesz az nem biztos, h a tehén tej miatt van!!!
A többségnek nem lesz baja a tehéntejtõl, de mi van akkor, ha pont a te gyereked esik a nem többségbe. Aztán majd jön a kérdés, mit adjak beteg gyerekemnek. Az orvos meg kizárt, hogy engedélyezte a 2.5 hósnak a tehéntejet.
Szia én a tápszerbe szoktam néha csempészni egy mokkás kanálnyit , mert néha nem issza meg simán. A barátnõm kisfia egész pici kora óta itta igy a tpsz-t. Egy csipetnyitõl nem lesz baja a babának!Ha tennél is cukrot esetleg , akkor barna nádcukrot használj..a gyermekorvosunk mondta..ha cukor akkor inkább a barna:) Ez a tej dolog...a hugom 8 évvel fiatalabb..mikor újszülött volt nem szopott, nem volt anyatej...hozatták egy másik anyukától..aki kiderült, hogy szarrá vizezte...onnantól kezdve "felestejet" kapott, ma 31 éves és soha semmi baja nem volt a tehéntejtõl egy-egy megfázástól eltekintve!!! Tudom és igaz is, vannak érvek ellene..de nincs mint szépiteni évtizedekig nõttek fel gyerekek tehéntejen! Lehet lehurroni, ettõl még a tény tény marad!
èn 1 éves kor alatt semmi képpen sem adnám, de rendszeresen 2 éves kor alatt meg végképp nem. tápszer tejre gondoltál? mert még 7 hósnak tehéntejet nem is lehet adni. tápszerbe akarod a kakót bele tenni? vagy nem értem mit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Pár ember fél mindentõl és mindenre alergiás, régen még mosatlanul ettük a fáról az almát és semmi bajunk nem lett.
A kérdező hozzászólása: Én is ezen nõttem fel, a testvérem és sok más ismerõsõm, és seninek semmi baja, sõt még az orvos mondta, h adhatom neki.
A kérdező hozzászólása: Tehén tejet iszik már két és félhónapos korától, ugy, h egy kis grizt tettem bel, ugy egykicsit sürübb, plusz 3 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálásst, és márelég sok mindent megeszik acsak a tejet nem akarja meginni. Csak éjszaka vagy reggel eszik tejet és többet nem akar, csak rendes kaját.
Én sem adok még a 11 hónaposaimnak tehéntejet, de azt én is utálom, amkior vki úgy le tudja a másikat hurrogni, mert vmit nem a nagykönyvbõl olvas és aszerint cselekszik, hogy csak na. Higgyétek el, a tehéntej nem méreg, csak nem AJÁNLOTT adni 1 éves kor elött. De sokaknak valóban nem lesz tõle semmi baja. Ha vki adja, annak biztos megvan rá az oka és különben is mki azt csinál, amit akar! Az õ gyereke is fel fog nõni...

Fogzástól lehet nyálkás a kaki?

Nagyon nyálzik a babám. Ma a kakija elég nyálkás volt és fehér darabok voltak benne. 5 hónapos, eszik már gyümölcsöt is.

Legjobb válasz: Foggalmam sincs mi lehet az, bocsi! De az én fiam kakijában is is szokott lenni nyálka idõközönként. Egyszer csak van, aztán hetekig semmi, aztán megint van, aztán megint semmi. Egészséges!

Foggalmam sincs mi lehet az, bocsi! De az én fiam kakijában is is szokott lenni nyálka idõközönként. Egyszer csak van, aztán hetekig semmi, aztán megint van, aztán megint semmi. Egészséges!
Nekünk most jött ki az alsó 2 foga, és igen a kakija hígabb és nyálkásabb is. A védõnõ szerint azért mert megváltozik a nyál összetétele. Nekünk az emésztésébe is bezavart, olyan mintha visszajött volna a hasfájás :-(

1, 5 éves kislányom visszatartja a kakit, mert fáj neki. Mit lehet ilyenkor tenni, hiszen így még keményebb lesz?

Legjobb válasz: Szia! Gondolom már megpróbáltad rostdús ételekkel etetni, adj neki gyakran fõzeléket, itasd sokat. Gyümölcsök, és joghurt is legyen minden nap az asztalon. Van egy LEVOLAC nevû szirup. Nem durva hatású szer, és segíthet abban, hogy pépesebb legyen a kaki. És ha megtapasztalja, hogy könnyebb - talán nem tartja annyira vissza. És Anya, Te se parázd túl a dolgot, mert ha folyton a kakin stresszelsz az átragad a gyerkõcre is.

Szia! Gondolom már megpróbáltad rostdús ételekkel etetni, adj neki gyakran fõzeléket, itasd sokat. Gyümölcsök, és joghurt is legyen minden nap az asztalon. Van egy LEVOLAC nevû szirup. Nem durva hatású szer, és segíthet abban, hogy pépesebb legyen a kaki. És ha megtapasztalja, hogy könnyebb - talán nem tartja annyira vissza. És Anya, Te se parázd túl a dolgot, mert ha folyton a kakin stresszelsz az átragad a gyerkõcre is.
Adj neki sok gyümölcsöt, zöldséget, és mindenféle rostos ételt, és igyon sok folyadékot.

Hogyan/mivel lehet a "vas-cseppes kakit" kiszedni a ruhákból? (vanish abszolút nem használ)

Legjobb válasz: Bocs, de nem értem, hogy mi az a vascseppes kaki, ezt szó szerint kell érteni? Én vanishel szoktam kimosni a kakit, van, hogy nem veszi ki teljesen, de rajtahagyom a szappant, aztán Ariellel, persillel mosok, az kiviszi.

Bocs, de nem értem, hogy mi az a vascseppes kaki, ezt szó szerint kell érteni? Én vanishel szoktam kimosni a kakit, van, hogy nem veszi ki teljesen, de rajtahagyom a szappant, aztán Ariellel, persillel mosok, az kiviszi.
elsõnek: gondolom a kérdezõ arra gondol, hogy ha a baba vasat kap, az elszínezi a székletet feketére és nehezebb kiszedni a ruhából.frissen nekem a venish szappan használt, de tényleg nem egyszerû teljesen eltüntetni.
én mindíg azonnal, ahogy leszedtem a ruhát mentem, mint a bolond :) próbáltam kimosni, sima szappannal, majd kb 1 napra biopon áztató. álltalában mindenbõl kijött :)
uccsó vagyok, de én amint kakált egybõl észrevettem, szóval még nagyon beszívódni sem volt ideje.
A kérdező hozzászólása: igen vascseppeket szed. majd próbálkozom a fentiekkel, köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!