Találatok a következő kifejezésre: Lehet a jele a nagyon (161 db)

Lehet terhesség jele a nagyon rossz szájíz? Hiába csinálok bármit, fogmosás után 1 órával már újra rossz. És állandóan száraz a szám, mint egy sivatagi túrán.

Volt valakinek hasonló tünete?

Legjobb válasz: Mindkét terhességemnél volt ilyen rossz szájízem. Már a megtermékenyülés után pár nappal. Elõször nem figyeltem fel rá, de másodszor már sejtettem, hogy nem véletlen. Én például a csapvizet keserûnek éreztem és a páromnak bizonygattam, hogy márpedig valami baj van a vízzel. Õ meg csak nézett rám szegény értetlenül. Idõnként meg olyan volt, mintha vasat szopogatnék vagy valami fémet és igen én is szomjas voltam.

Mindkét terhességemnél volt ilyen rossz szájízem. Már a megtermékenyülés után pár nappal. Elõször nem figyeltem fel rá, de másodszor már sejtettem, hogy nem véletlen. Én például a csapvizet keserûnek éreztem és a páromnak bizonygattam, hogy márpedig valami baj van a vízzel. Õ meg csak nézett rám szegény értetlenül. Idõnként meg olyan volt, mintha vasat szopogatnék vagy valami fémet és igen én is szomjas voltam.

Segitseg elestem.7 hetes terhes vagyok nagyot estem az oldalamra teljes erobol. Lehet valami baj? Elvetelhetek? Hamar jelentkezne a jele a vetelesnek?

Legjobb válasz: Ha terhesség során baleset ér akkor el kell menni minél elõbb orvoshoz. Úgy írod elég nagyot estél, így én javaslok egy orvosi vizsgálatot a lehetõ leghamarabb. Okozhat e vetélést? Igen okozhat, de nem feltétlenül jár vetéléssel. Már "nagy "babád van megtudják nézni van e szívhang és, hogy nem e történt valami baja. Úgy is elehet vetélni, hogy szépen kitisztulsz, tehát vérzel. Úgy is elehet vetélni, hogy egyszerûen abba marad a baba fejlõdése és elkezd meszesedni. És úgy is ellehet vetélni, hogy a baba felszívódik minden vérzés és nyom nélkül. Ha vérezni kezdesz egyértelmûen rossz jel, de nem feltétlenül jár vérzéssel ha a babának baja lett, ezért kell az orvosi ellenõrzés. Amíg eljutsz orvoshoz mindenképpen pihenj sokat.

Ha terhesség során baleset ér akkor el kell menni minél elõbb orvoshoz. Úgy írod elég nagyot estél, így én javaslok egy orvosi vizsgálatot a lehetõ leghamarabb. Okozhat e vetélést? Igen okozhat, de nem feltétlenül jár vetéléssel. Már "nagy "babád van megtudják nézni van e szívhang és, hogy nem e történt valami baja. Úgy is elehet vetélni, hogy szépen kitisztulsz, tehát vérzel. Úgy is elehet vetélni, hogy egyszerûen abba marad a baba fejlõdése és elkezd meszesedni. És úgy is ellehet vetélni, hogy a baba felszívódik minden vérzés és nyom nélkül. Ha vérezni kezdesz egyértelmûen rossz jel, de nem feltétlenül jár vérzéssel ha a babának baja lett, ezért kell az orvosi ellenõrzés. Amíg eljutsz orvoshoz mindenképpen pihenj sokat.
Szerintem is menj el dokihoz mindenképp, ránéz a babára és ha nincs gond megnyugszol. Okozhat gondot egy ilyen esés.
Lehet belõle baj is meg nem is. De szerintem ennyi idõs terhesen nem tudnak még mit tenni, mégha ne adj isten baj lenne. Pihenj!
A kérdező hozzászólása: Ugy estem el hogy a kislanyom rollerja mogottem volt es nem lattam. Raleptem es az oldalra kigurult velem egyutt. Azert irom mert valaki kerdezte uzenetben.. Szerintetek ha elvetelnek az esestol mar lennenek tunetek? Fajdalom, verzes stb.. Mennyi ido utan tudhatom biztosean hogy nem vetelek el az esestol konkretan...
Szerintem még 7 hetesen nem. Picike még. De azért nézesd meg orvossal.

Minek lehet a jele ha a ciklus közepétől szinte végig a menstruációig megduzzadnak a melleim? Eléggé feltűnik, mert sajna nem túl nagyok. Talán én így érzékelem a peteérést?

Legjobb válasz: Igen ez a peteérés jele! Nekem nem volt peteérésem évekig, aztán gyógyszert kaptam és egybõl ez volt a tünet...a kolleganõim azt hitték terhes lettem, következõ hónapban kiderült, hogy télleg annak is ez a jele, mert másodjára már nem a peteéréstõ duzzadt meg.

Igen ez a peteérés jele! Nekem nem volt peteérésem évekig, aztán gyógyszert kaptam és egybõl ez volt a tünet...a kolleganõim azt hitték terhes lettem, következõ hónapban kiderült, hogy télleg annak is ez a jele, mert másodjára már nem a peteéréstõ duzzadt meg.

Lehet valami betegség jele a nagyon alacsony 0, 2-es triglicerid szint?

Rendesen táplálkozok, nem vagyok alultáplált. A vérképemben más gond nem volt már amit megnéztek. A háziorvosom azt mondta hogy ne foglalkozzak vele, másoknak magas szokott lenni. A májértékek normálisak.

Legjobb válasz: Nem egészen értem , hogy miért nem hiszel az orvosodnak ? Ha a májfunkciód rendben , nem vagy alultáplált , nem szenvedsz zsírfelszívódást akadályozó emésztõrendszeri betegségben , akkor mi bajod van a triglicerid szinteddel. Igaz hogy a normálérték 1,7 mmol/L de ott van utána az a jel is , hogy "vagy ennél kisebb"! Higgy az orvosodnak ,nem hiába tanulta a szakmát !

Nem egészen értem , hogy miért nem hiszel az orvosodnak ? Ha a májfunkciód rendben , nem vagy alultáplált , nem szenvedsz zsírfelszívódást akadályozó emésztõrendszeri betegségben , akkor mi bajod van a triglicerid szinteddel. Igaz hogy a normálérték 1, 7 mmol/L de ott van utána az a jel is , hogy "vagy ennél kisebb"! Higgy az orvosodnak , nem hiába tanulta a szakmát !
A kérdező hozzászólása: "nem szenvedsz zsírfelszívódást akadályozó emésztõrendszeri betegségben " pont ez az, ezt honnan tudnám, vagy õ ha meg sem vizsgál? Egyébként tavaly gyomorfekélyem volt, és akkor is azt mondta nincs semmi komoly amikor mondtam hogy fáj a gyomrom és nem bírok enni... úgy derült ki, hogy kiütések miatt elmentem bõrgyógyászhoz.. õ elküldött gócpont keresése miatt a fül-orr gégészetre ahol az orvos átküldött gasztroenterológiára, mert a nyelõcsövem végig volt marva... és kiderült h gyomorfekélyem van. Ezért nem hiszek vagyis pontosabban most már óvatos vagyok ez ügyben.

14 hetesen lehet terhességi jel a légszomj? Az elmúlt pár napban sokszor úgy érzem mintha nem lenne elég levegőm és sóhajtás jellegű nagy levegőket kell vennem, elég sűrűn.

Bár még csak 14 hetes vagyok, a baba nagyobb egy héttel. Lehet ez már ennyire korán terhességi jel, vagy valami baj lehet?? Félek, hogy nem kap elég oxigént a kicsi.

Legjobb válasz: Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!

Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!
Nálam ugyanez volt két hétig fuldokoltam a 14. héttõl, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, és ahogy jött el is múlt. Kellemetlen érzés- én nagyon utáltam- de kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon furcsa érzes, de hát úgy tûnik ez ezzel jár. Amíg a babuci jól van és növöget nem bánok semmit.

16 éves vagyok, 194cm és 82 kg, nagyon sokat eszek, de nem nagyon hízok, aztmondták hogy ez a cukorbetegségnek lehet a jele, ez igaz?

Legjobb válasz: Nem valószínû, fiatalon még gyors az anyagcseréd, van aki idõs korára is emgõrzi ezt a tulajdonságot. nem kell egybõl a hülyeséget a fejedbe tömni, én is zabálok rendesen még is pihe vagyok

Nem valószínû, fiatalon még gyors az anyagcseréd, van aki idõs korára is emgõrzi ezt a tulajdonságot. nem kell egybõl a hülyeséget a fejedbe tömni, én is zabálok rendesen még is pihe vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és megnéztem a tüneteit Kimerültség. Látászavarok. Kóros szomjúság. Testsúlycsökkenés. Gyakori vizeletürítés. Visszatérõ gombás fertõzések. Ezek közül egyik se igaz rám mert a testsúlyomat tartom és ahogy észrevettem nagyon fogyni se meg hízni se tudok, a többi tünetet meg egyáltalán nem érzékeltem, és mondták hogy menjek el vizsgálatra de nem is értem miért
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, ez lehet a cukorbetegség jele, de persze nem biztos, hogy az. Tinikoromban nálam is csak annyi jele volt a cukorbetegségnek, hogy se fogyni, se hízni nem tudtam, akármennyit is ettem. Az összes többi tünet nem jelentkezett a mai napig, pedig azóta már meg is állapították a cukorbetegséget. Az ilyenek, hogy gyakori pisilés meg szomjúság, stb. csak nagyon magas vércukorszint mellett jelentkeznek. Ha a te cukrod magasabb, mint az egészséges szint, de még a küszöbszint alatt van, akkor semmilyen tünetet nem fogsz magadon érezni. Ezért hívják a cukorbetegséget néma gyilkosnak. Nyugodtan el lehet vele élni 10-15 évig is úgy, hogy semmilyen jelét nem tapasztalod, hogy rombolja a szervezeted, aztán mire felfedezel valami rendelleneset, addigra már tönkretette a szervezeted rendesen, visszafordítani meg nem lehet, csak igyekezni kell kordában tartani, hogy legalább ne romoljon az állapotod olyan gyorsan... Szóval a helyedben én elmennék egy vizsgálatra. Ha tényleg baj van a szénhidrát anyagcseréddel, még most derüljön ki, legalább tudsz róla idõben, mielõtt szövõdményei lennének a dolognak. Ha meg nem ez az oka, akkor meg legalább megnyugodhatsz, hogy nem vagy cukorbeteg!
Ha aggódsz, akkor csináltass egy vérképet, abból kiderül van e baj. Nekem csak a soványság volt a tünet, semmi más.
Természetesen, ez is benne van a pakliban, de még sok más dolog is (:
cseppet sem biztos, de lehet...

Az nagy probléma, ha a spermám barna színű? Ez minek lehet a jele? Gondolom a dohányzás válthatta ki, de lehet valami komolyabb következménye? Először csak ilyen halvány sárgás színe volt, utána kezdett el "durvulni" a helyzet.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy vér. Idõnként elõfordul, hogy ejakuláció során egy kis ér elpattan. Ha pár nap múlva nem rendezõdik a színe, fordulj orvoshoz, mert fertõzést, traumát, vagy daganatot jelezhet.

Valószínû, hogy vér. Idõnként elõfordul, hogy ejakuláció során egy kis ér elpattan. Ha pár nap múlva nem rendezõdik a színe, fordulj orvoshoz, mert fertõzést, traumát, vagy daganatot jelezhet.
@ #3-as Ejak során kis ér? Ugyan már! Hisz mondja is, hogy elõször sárgás volt! :-o Az sztem vér, a gombás fertõzés nem barna színû! Nem kéne várnia az urológussal! Üdv: EE
>... A cigirõl meg szokj le! (Bár nem feltétlenül hiszem, h. amiatt lenne ez...) Am. hány éves is vagy? Üdv: EE
Hali! Ha barna színû a spermád, akkor az azt jelenti, VÉR VAN BENNE! Tudom, hogy vasárnap van, de akkor is: FORDULJ AZONNAL UROLÓGUSHOZ, DE TÜSTÉNT! ((:-O Majd számolj be, mi volt!? Üdv: EE
@ #8 Köszi Dúlifuli Törppojáca...szövegértés-értelmezésbõl 1-es. Félremagyarázás-fantázuhálásból 5*! :-D Üdv: EE === === === PS: Kérdezõ, mi volt a dokinál?
Ki mondta, hogy gombás fertõzésre utalok? Bármilyen más fertõzés is elszínezheti a spermát.
A kérdező hozzászólása: augusztusban leszek 23
Semmiképp nem normális. Lehet gyulladás jele, vagy ha vér került bele, akkor is barnás lesz. Lehet még gyennyesedés jele is vagy fertõzõsé. Mindenképp menj el urológushoz!
jól mondja EE, a barna alvadt vér urulógus már tegnap

Szerintetek ez lehet a terhesseg jele? NAgyon izgulok

Hanyingerem van par napja, de foleg az esti orakban. A mellembol meg tejszeru anyag jon nyomasra. (csinaltam hormon-tesztet, de meg nincs eredmenye)

Legjobb válasz: Ha terhesség miatt lenne, akkor már észre kellett volna venni, hogy kb. 6-7 hónapja babát vársz... Sajnos én másra gondolok. Ha a gondolatom igaz, akkor irány az orvos, de gyorsan!

Ha terhesség miatt lenne, akkor már észre kellett volna venni, hogy kb. 6-7 hónapja babát vársz... Sajnos én másra gondolok. Ha a gondolatom igaz, akkor irány az orvos, de gyorsan!
Igen, ez terhességi tünet.
menstruáció elmaradás volt már?
Nekem folyt a tejem vagy 2 éve, szó nem volt babáról. "Csupán" prolaktin-túltengésem van. Most kb félidõs terhes vagyok, és most kezd valamicskét termelni a mellem. A hányinger önmagában nem terhességi tünet, sem reggel, sem este, utalhat arra, de lehet mástól is, és nagyon könnyen produkálhatja a szervezet.
A kérdező hozzászólása: A menstruaciom ossze-vissza jon meg, igy nem tudom, hogy most mi van. Tej es hanyinger van par napja. En is prolaktin hormonra gyanakodtam, de meg nincs meg a vereredmeny. Csak ma jutott eszembe, hogy mi van, ha terhes vagyok. (az elso gyerekkel annyira mas tuneteim voltak pedig) Koszi a valaszokat!
Szerintem lehetsz terhes. De miért nem terhességi tesztet csinálsz? Annak már 5 perc múlva látnád az eredményét. :) És ha van tünet, és baba miatt van, akkor már ki is kell mutatnia. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Csinaltam tesztet, nem vagyok terhes. A prolaktin-szintem is normalis. Akkor nem tudom mi lehet a gond.

Lehet fogzási fájdalom jele a nagyon erős, szinte hisztérikus sírás (a babám már-már alig kapott levegőt, úgy sírt), vagy valami másra is kell gondolnom?

A kisbabám négy hónapos és három hetes. Ma reggel teljesen váratlanul hisztérikus sírásba kezdett szoptatás alatt. Eddig a szoptatástól mindig megnyugodott, de most nem. Szerencsére volt itthon olyan gél, amit az ínyre kell kenni. Kb. 5 perc múlva abba maradt a sírás, de valahogy nem hagy mégsem nyugodni a dolog. A babámnak semmilyen más tünete nincs, azóta nem volt semmi baj. Létezik, hogy ez a gél (lidokainos) tényleg ilyen jó, és valóban a foga jöhet már ennyi id?sen? Egyébként én még nem látok semmit az ínyén, és ami furcsa volt, hogy amig ordított szegény, nem dugdosta az öklét, meg a pelenkát a szájába, holott vagy másfél hónapja folyamatosan ezt csinálja.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már jöhet a foga, de nálunk ha ilyen van a babám kb 2 mp után abbahadja a sírást.Lehet õ késõbb vette észre hogy elmult a fájdalom.Mindenesetre azt tudom tanácsolni mindig legyen nálad a krém, ha 2 percre mentek el otthonról akkor is ,bármikor szükség lehet rá

Ennyi idõsen már jöhet a foga, de nálunk ha ilyen van a babám kb 2 mp után abbahadja a sírást.Lehet õ késõbb vette észre hogy elmult a fájdalom.Mindenesetre azt tudom tanácsolni mindig legyen nálad a krém, ha 2 percre mentek el otthonról akkor is , bármikor szükség lehet rá
Szerintem nem a foga volt, mert a Dentinox, amivel bekented rögtön hat, de csak kb. 5 percig van hatása, a babád viszont pont 5 perc után hagyta abba a sírást...Nálunk a fogzásnál inkább nyöszörgött, mert ez nem egy hirtelen erõs fájdalom, amitõl hisztérikusan sírna. Lehet, hogy begörcsölt a pocakja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!