Találatok a következő kifejezésre: Lehet a jele a légszomj és (2 db)

14 hetesen lehet terhességi jel a légszomj? Az elmúlt pár napban sokszor úgy érzem mintha nem lenne elég levegőm és sóhajtás jellegű nagy levegőket kell vennem, elég sűrűn.

Bár még csak 14 hetes vagyok, a baba nagyobb egy héttel. Lehet ez már ennyire korán terhességi jel, vagy valami baj lehet?? Félek, hogy nem kap elég oxigént a kicsi.

Legjobb válasz: Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!

Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!
Nálam ugyanez volt két hétig fuldokoltam a 14. héttõl, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, és ahogy jött el is múlt. Kellemetlen érzés- én nagyon utáltam- de kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon furcsa érzes, de hát úgy tûnik ez ezzel jár. Amíg a babuci jól van és növöget nem bánok semmit.

Lehet a terhesség jele a légszomj és szorítás a mellkasban?

Legjobb válasz: Én ilyenrõl nem tudok, de ha ismétlõdik, ne játsz vele, keresd fel a háziorvosod.Nem ijesztgetni akarlak, de Te is tudod, hogy ez nem természetes.

Én ilyenrõl nem tudok, de ha ismétlõdik, ne játsz vele, keresd fel a háziorvosod.Nem ijesztgetni akarlak, de Te is tudod, hogy ez nem természetes.
Szia. Ezek a tünetek nem igazán terhességre utalnak.Konzultálj a háziorvosoddal, lehet, hogy elküld tüdö szürésre, vagy éppen egy EKG-ra.ha esetleg a mensid kimaradt, csinálj egy tesztet.Mert azt nem i´rtad. 40hetes kismama.
Nem terhességi tünet.Menj orvoshoz.Ha a mensid is kimaradt, akkor csinálj tesztet. Sok sikert.
A fulladás és a szegycsont alatti szorító érzés lehet reflux tünete is.Nézesd meg magad, mert savcsökkentõvel jól gyógyítható.A reflux terhesség alatt gyakori probléma!
Szívroham


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!