Találatok a következő kifejezésre: Lehet a jele a (1855 db)

Lehet a jele a toxikus sokk-szindrómának, hogy miután sokáig bent maradt a tampon, kifolyt valami átlátszó?

Nem tudom, mi volt az, de nagyon megijesztett, mert rengeteg folyt ki... Miel?tt hazaértem, kb. 2 óráig nem tudtam elmenni WC-re... Nem tudom ez számít-e. A segítségeteket el?re köszönöm!

Legjobb válasz: Nem, ez inkább annak a jele, hogy hipohonder vagy, annál is inkább, mert egy olyan betegséget vélsz felefedezni, melynek még a pontos tüneteit sem ismered... Tünetei: hirtelen hasmenéssel járó láz (kb 39-40°C), hányás, fejfájás, izomfájdalom, torokfájás, a bõr kivörösödése, napégés szerû kiütések, vérnyomás csökkenése, hámlás fõleg a tenyéren és talpon.

Nem, ez inkább annak a jele, hogy hipohonder vagy, annál is inkább, mert egy olyan betegséget vélsz felefedezni, melynek még a pontos tüneteit sem ismered... Tünetei: hirtelen hasmenéssel járó láz (kb 39-40°C), hányás, fejfájás, izomfájdalom, torokfájás, a bõr kivörösödése, napégés szerû kiütések, vérnyomás csökkenése, hámlás fõleg a tenyéren és talpon.
Irja a tampon hasznalati utasitasan .
Velem is többször elõfordult már, hogy vízszerû, átlátszó folyadék volt a tamponban. Betegséget biztosan nem jelent, mert az már feltûnt volna.
Nyugi, ha semmi egyéb gond nincs akkor nincs baj. Velem is sokszor volt már, hogy megvolt de tényleg nagyon. és egyszer meg sima "víz" folyt ki belõle csak. aztán megint a sok vér... Amúgy attól is lehet, hogy ha pisilsz átázik a tampon kis fonala és az felvezeti a vizet a tamponba és az magába szívja stb. Szóval ne aggódj, ha ez nagyon rendszeressé válik akkor esetleg nõgyógyászhoz elmehetsz.
Szia a mészály kinyilását nem lehet érezni
Igen, nem vagy egyedül. Én 36 hetes vagyok, és 4 hete vannak ilyen tüneteim. Szurkál, fáj a hasam alja, a hüvelyem, néha a vébelem is, és a szeméremdombom annyira húzódik, mintha izomláz lenne ott. Ez nem feltétlen a méhszáj kinyílásának jele, csak a baba már lefele nyom, nagy a súlya. Feküdj amennyit tudsz, akkor nem lefele húz a pici. És igen, a baba néha akkorkákat rug, hogy kellemetlen, én is megugrok. De azért akkor is jó, hogy tudom, ott van, és jól van:-)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat.azt elfelejtettem, hogy 30 hetes vagyok és állandóan fekszem, mert nagyon keményedtem. voltam dokinál, a méhszáj nem nyílt ki, viszont puhább a kelleténél, sajnos emiatt féló, hogy ha nem vigyázok, akkor kinyílhat. a szúrka pedig most jelentkezett (ma), ezért ijedtem meg egy kicsit. nagyon köszi mégegyszer!
Szia. Ne aggódj, olyankor a baba eltalál egy ideget és azért nyilal bele hirtelen. És hát igen, tudnak kellemetlen rúgásokat is:) Üdv, 30 hetes kismami
Szia. Ne aggódj, olyankor a baba eltalál egy ideget és azért nyilal bele hirtelen. És hát igen, tudnak kellemetlen rúgásokat is:) Üd

Ha valami nem jó a számítógépben, vagy az op. Rendszerben, annak lehet a jele a lassabb internetkapcsolat?

Legjobb válasz: hát persze, de ezt te magadtól is tudtad ezért kár volt ezt még meg is kérdezned itt,

hát persze, de ezt te magadtól is tudtad ezért kár volt ezt még meg is kérdezned itt,
A kérdező hozzászólása: Gondoltam csak, nem voltam benne biztos, de kiderült h csak a netem volt rossz....

Egy 15 hónapos babánál mi lehet a jele a felfázásnak?

Legjobb válasz: Gondolom, neki is fáj, mikor pisil, hiszen ilyenkor csíp a vizelet.

Gondolom, neki is fáj, mikor pisil, hiszen ilyenkor csíp a vizelet.

Milyen betegségnek lehet a jele a véres köhögés?

Anyám napok óta vért köhög. Már egyik orvos sem veszi komolyan, mert minden lelete negatív lett. Már engem is kezd aggasztani... Mi baja lehet?

Legjobb válasz: A vérköhögés eléggé durva. AZ i még inkább, hogy nem vizsgálják meg komolyan. Tüdõgondozóba is el kellene mennie. Én nem akarlak megijeszteni, de a vérköhögés az jobb esetben súlyos hörghurut, de tüdõgyulladás és TBC tünete is lehet!! Tudni kellene pontosan, milyen orvsonál járt. Én nem vagyok orvos, de tudom, hogy minimum egy röntgenre el kellene mennie, és nem ártana meghallgatni a mellkasát. Ha egy kicsit is értelmes a doki, akkor hall valamit. Egyéb tünetei? Láz? Mostanában nem volt megfázva? Fogyott esetleg? Éjszakai izzadás (olyan nagy hogy pizsit/lepedõt kell cserélni) elõfordul nála? Gyenge, fáradékony a légzése milyen? Ha ezekre igen a válasz, akkor baj van....

A vérköhögés eléggé durva. AZ i még inkább, hogy nem vizsgálják meg komolyan. Tüdõgondozóba is el kellene mennie. Én nem akarlak megijeszteni, de a vérköhögés az jobb esetben súlyos hörghurut, de tüdõgyulladás és TBC tünete is lehet!! Tudni kellene pontosan, milyen orvsonál járt. Én nem vagyok orvos, de tudom, hogy minimum egy röntgenre el kellene mennie, és nem ártana meghallgatni a mellkasát. Ha egy kicsit is értelmes a doki, akkor hall valamit. Egyéb tünetei? Láz? Mostanában nem volt megfázva? Fogyott esetleg? Éjszakai izzadás (olyan nagy hogy pizsit/lepedõt kell cserélni) elõfordul nála? Gyenge, fáradékony a légzése milyen? Ha ezekre igen a válasz, akkor baj van....
Mik azok a "minden lelete"? Tüdõszûrés, ultrahang? Vérvétel, onkológia? Ne hagyd annyiban, életveszélyes állapotba is kerülhet!!
Nekem hirtelen jött tüdõembólia egyik velejárója volt az erõs mellkasi fájdalom és fulladásos légszomj mellett.

Ha valaki ijedezik csak úgy lehet egy jel a bántalmazásra?

Tesómat féltem már többször volt hogy csak pl felálltam vagy ebédnél a pohárhoz nyúltam és összerezzent. Egyszer majdnem elszólta magát de visszaszívta és félek hogy a barátja esetleg szokta bántani... Szóval ez az összerezzenés lehet jel? Régen nem csinálta.

Legjobb válasz: lehet jel, igen. bár én is összerezzenek, ha pl vki ajarjával a fejem, különösen a szemem elõtt hdonászik és ösztönösen behunyom a szemem - olyan görcsösen összeszorítva. pedig gyerekkoromban sem bántottak és késõbb sem voltam bántalmazó kapcsolatban. szóval esélyes, de nem szabad rá érget venni

lehet jel, igen. bár én is összerezzenek, ha pl vki ajarjával a fejem, különösen a szemem elõtt hdonászik és ösztönösen behunyom a szemem - olyan görcsösen összeszorítva. pedig gyerekkoromban sem bántottak és késõbb sem voltam bántalmazó kapcsolatban. szóval esélyes, de nem szabad rá érget venni
Igen, a kérdésedre a válasz.
Lehet hogy "csak" szoban tesz rá nyomást, lelki terrort alkalmaz ami mondjuk szerintem sokkal rosszabb is kapd el a barátját azt adj a fejébe hogy ha nem is õ csinált vele valamit legalább figyeljen oda rá!Ha nem tudod elkapni akkor szólj a szüleidnek!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom elkapni egyszer láttam csak. Így is mindig megkapom, hogy miért nem vagyok vele normális miért nem szeretem... Annyitól hogy elmegyek mellette nem fogmsztem senki összerezzenni.
Én is összerezzenek. Lehet, hogy csak félõsebb...
3. de. ha azt hiszem, h egyedül vagyok (és nem csinálok semmi titkosat! :-)) és valaki hirtelen megjelenik, én pl rendesen megijedek. nem csak összerezzenek, hanem hanghatással, mély levegõvel, enyhe szívrohamot kapok, ahogy kell. pedig én még mindig az 1. vagyok, tehát nem bántottak soha. nehéz eldönteni, h a párja valóban rosszul bánik-e a tesõddal vagy csak te utálod õt nagyon...
Lehet, ha minden érintésre összerezzen.
Szerintem lehet bántalmazás jele, fõleg ha ezelõtt nem volt ilyen.
Igen! Lehet, bizony. Aki bántalmaznak, akár szavakkal, akár tettekkel, az ijedõs lesz. Különösen akkor érdemes erre odafigyelni, ha egyébként kiegyensúlyozott emberke volt, aki soha nem csinálta ezt eddig. A másik: valéami rosszat tett, és , most bûntudata van. Amiatt is lehet "ijedõs". Beszélgess el vele!

A fogantatásnak lehet a jele, hogy fáj a derekam?

Legjobb válasz: Nekem is fáj a derekam napok óta. De jó lenne! De nem hinném, hogy lehet ilyen jele. Bár nekem akkor is szokott mielõtt megjön:(

Nekem is fáj a derekam napok óta. De jó lenne! De nem hinném, hogy lehet ilyen jele. Bár nekem akkor is szokott mielõtt megjön:(
A fogantatásnak nem szokott jele lenni. Inkább megérzésszerûen mûködik ez a nõknél. Van, aki egyszerûen tudja valahonnan, hogy na most sikerült, terhes vagyok! Ez a csodás nõi intuíció! Érdemes mindig rá is figyelni.
A fogantatásnak biztosan nem, mert anna semmi jele nincs, nem lehet megérezni. Mikor kell megjönnie? Mert ilyesmi tünetek a várt/nemvárt mensi idõpontja felé kezdõdnek.

Ez lehet esetleg jel a terhességre? :O

A barátommal kb. 2-3szor gumi nélkül sexeltünk.Nem ment belém, de mégis félek, hogy terhes lehetek... alsó hastájék bal oldalán néha lépés közben enyhe szúrást érzek...

Legjobb válasz: ne haragudj, de mégis mit vársz?? h mondjuk azt, h " áá, nem, az esély 0 "?? még védekezés mellett se 0, nem h védekezés nélkül. lehetsz terhes, és igen, a szúrás lehet a terhesség jele. gratulalok. mehetsz abortuszra, ha terhes vagy. aminek elég nagy az esélye.

ne haragudj, de mégis mit vársz?? h mondjuk azt, h " áá, nem, az esély 0 "?? még védekezés mellett se 0, nem h védekezés nélkül. lehetsz terhes, és igen, a szúrás lehet a terhesség jele. gratulalok. mehetsz abortuszra, ha terhes vagy. aminek elég nagy az esélye.
remeljuk, h belátta, h ez igy nem védekezés. mikor történt a kockázatos együttlét?
Mikor voltál utoljára együtt a pároddal?
A kérdező hozzászólása: 2x voltunk igy együtt. az egyik az mensi után pár nappal a másik pedig ennek a hétnek 2. felében
szamold ki, h mikor volt peteérésed. az ÁLTALÁBAN a ciklus közepe. amig nem szedtem tabit, nekem eléggé összevissza jött meg. ha már kicsit idegeskedtem, akkor megjött, ha elutaztam vhova, akkor megjött. szal, nem olyan ritka a spontán peteérés. meg hát egy orgazmus is kiválthatja. szóval, ha úgymond " hivatalosan " nem volt peteérésed, akkor nem lehetsz terhes, de hát mint láttuk, sok tényezõ befolyásolhatja a nõi ciklust. megérte ez neked? legalább használj pharmatexet.
Neken is szokott szúrni a hasam, ez nem jelenti azt h egybõl terhesek vagyunk.Nem értem miért kell egybõl ijesztgetni, meg letolni õt.Énis szoktam gumi nélkül..és velem se volt baj, sõõt nagyon sokan csinálják igy.Nem olyan könnyû teherbe esni...még akik akarnak se mindig tudnak!
Ha jól számolom akkor 2-án jött meg elõször. Ez azt jelenti, hogy 13-án volt kb. a peteérésed. Persze plusz mínusz 2-3 nap belefér. Szerintem nem lesz gond, de aktus után 14 nappal már tesztelhetsz egy érzékeny teszttel. Ajánlom a Qupidot, nagyon jó teszt, nem minden gyógyszertárban lehet kapni. Hidd el nem leszel terhes, de érdemes megcsinálni, hogy megnyugodj, mert a stressz késleltetheti a menstruációt, nagyon sokszor szoktak így járni a nõk. A tüneteket be is lehet képzelni azok is beképzelik, akik nagyon nem akarnak babát, és azok is, akik nagyon szeretnének babát.
Vagyis 16-án nah. Ne haragudj, nem aludtam sokat, elnézést, ha kicsit belekavarodom a számolásba :)
hat, azért az engem valahogy nem vigasztalna, h nem könnyû teherbeesni. attól, h vkinek nem jött össze, velem még összejöhet, amikor éppen nem akarom. ugyh azért nézzünk már utána a védekezési módszereknek. és ha mások is felelõtlenek, akkor mindenki legyen az?? na, ettõl megáll az eszem.
azt senki se tudja neked itt megmondani, h terhes vagy-e, vagy sem. elvileg ki lehet számolni, de gyakorlatilag bármi elõfordulhat. ha a számolós módszerre lehetne hagyatkozni, akkor én se szednék tabit, hanem csak számolnék. és ha nem jön össze, akkor mit mondok itthon, " bocs anyu, mi számoltunk.. "?!! na, szóval vegyél tesztet, és máskor felelõsségteljesen.
Szerintem sem kell mindenkit letolni. Nem kérte...és a szúrás tényleg nem a terhesség elõjele. A legelsõ jele a menstruáció elmaradása. A tünetek pedig inkább a fémes íz a szájban, hányinger, hányás, szédülés, gyakori vizelési inger stb. Ezeket félve írom le, nem akarom, hogy a kérdezõ beképzelje magának, mert sajnos ez elõfordulhat, és akkor kész a pánik.
ok. nem mondtam én se, h tuti, h terhes, de se nem védekeztek, se semmi. és mondom, az a baratnom, aki terhes lett, szúrást érzett az alhasában. nem kizárható a terhesség. :S
Sokkal kevesebb esély van arra, hogy terhes, mint hogy terhes. Ez esetben pedig valószínûsíthetõ, hogy a kérdezõ más miatt érez szúró fájdalmat. Szívesen kizárnám a terhességet, de sajnos nem lehet. Akármennyire is minimális rá az esély, hogy terhes lennél, nem mondhatom, hogy nem, csak azt, hogy szerintem nem :) Megkérdezhetem, hogy milyen idõs vagy és hogy gondot jelentene egyébként a kisbaba?
A kérdező hozzászólása: 18 vok és... ami azt illeti nem kéne most egy baba :S
Nem lesz itt baj, ne aggódj :) Még attól sem kell tartanod, hogy jól kinéznek, amikor tesztet veszel. 18 évesen felnõtt ember vagy, de ne félj semmi baj :)
A kérdező hozzászólása: 29 naposak a ciklusaim, és 30.án kéne megjöjjön
Ez már az õ problémája, hogy mit csinál és hogyan. Nem sok közöm van hozzá. Nem is szólok bele, választ adok a kérdésére és kész... Azt csinál, amit akar, úgy védekezik, ahogyan akar, ettõl függetlenül én is úgy gondolom, hogy magától is rájött, hogy másképpen kell védekezni...
Fenét nagy az esélye. Szúró fájdalom jelentkezhet menstruáció elõtt is. Illetve jelentheti a peteérést is. Fõleg , hogy egy oldalon érzed. Hány naposak a ciklusaid? Mikor kell megjönnie? A másik hogy nem feltétlen nõgyógyászati görcsök ezek, fõleg hogy azt írod mozgásra fáj. Akár a belek is görcsölhetnek így, vagy láttam már olyat, hogy a vese görcsölt, de kisugárzott a fájdalom (bocsi a primitív szóhasználatért) és ezért érezte majdnem a hasa alsó részén a fájdalmat. Szóval nem biztos nõgyógyászati fájdalom. A terhességi tesztet megcsinálhatnod az utolsó aktus után 14 nappal ez már helyre közeli eredményt ad és megnyugodhat. Hidd el ez a szúrás egyáltalán nem bizonyít semmit, sõt..
Hát igen, az elõváladék is elég. De nem lehet, hogy peteérést vagy tüszõrepedést érzel? Mikorra várod a menszid?
nem tudom, de az egyik barátnõmnek pont akkor fájt, amikor terhes volt. a menstruációs görcs nem szúró fájdalom. és elég nagy az esélye. ha vki nem védekezik, akkor elõbb, vagy utóbb, de terhes lesz. vagy szted ez egy 100 % - os védekezési forma?? na, ne nevettess már. :) )
Na már megint kezded. Franc se mondta, hogy 100%-os, megint csak te találtad ki, direkt semmit sem mondtam a védekezésrõl, de látom mindenbe belekötsz. Még a menstruációs görcsre sem írtam semmit. A szúró fájdalom pedig inkább ovulációt jelez, mintsem terhességet...Nekem is szokott szúrni, rendszeresen, menstruáció elõtt is és tüszõrepedéskor is és akármilyen hihetetlen, nem vagyok terhes...
ne okoskodj már. mindig csak pattogsz. vagy te talán orvosi egyetemet fejeztél, h igy osztod az észt? azt mindenkinek tudnia kellene, h megszakitásos " védekezés " mellett 100 nõbõl 35 esik teherbe 1 év alatt. nem tudom, te h vagy vele, de nekem sok a 35, és sose lennék olyan hülye, h kockáztassak. és kérlek, ne off-olj már folyton, mert már nagyon unalmas. itt egy link, orvsotól kérdeztem meg, pont a hitetlenek kedvéért. http://www.hazipatika.com/services/faq/question_view/299GqsW..
bocsi, de a 15:26-osnak írom, h a kérdezõ nem írta, h igen milyen ügyes volt, esélye sincs a terhességre..azért kérdezi, valszeg mostmár rendesen fog védekezni...csak hogy ne szúrja már le mindenki szegényt, inkább a kérdésre próbáljatok válaszolni...am nekem is szokott szúrni néha csak úgy, több oka lehet.
Pont errõl beszélek, te offolsz össze vissza, beszélsz a megszakításos védekezésrõl, mintha bárki egy szóval is azt mondta volna, hogy ez egy jó védekezés. Senki nem mondta és nem is kérdezte, te mégis osztod itt az észt. Ahhoz pedig semmi közöd milyen egyetemet végeztem szerintem...engem sem érdekel te milyet végeztél. Hihetetlenül rosszindulatú vagy...
rosszindulatú vagy te. de csak a te kedvedért nem fogom azt irni a felelõtlen kérdezõnek, h " nem, áá, semmi esélyed ". most is te off-oltál. én meg csak valaszoltam a kérdésre. nyugodj lesz szépen :) )
Az pedig, hogy nagy rá az esély marhaság. Amikor egy pár babát tervez, figyelik a peteérést, pont jókor vannak együtt, akkor sincs több mint 60% esély a sikeres fogantatásra. Ezek után nem lehet kijelenteni, hogy nagy az esély rá. Gyakorlatilag az is csoda, ha valaki babát tervez és azonnal összejön neki, a nagy átlagnak fél év szükséges a teherbeeséshez.
* nyugodj meg szépen.
Én sosem vagyok ideges :) Ártana az egészségnek és még a vérzésem is késhetne tõle, szóval semmiképp sem érné meg. Te vagy mindig tiszta ideg, ha valaki ki meri írni, hogy megszakítást alkalmazott :) Holott csak a kérdésére kért választ, kritikát nem. Én válaszoltam, nem pedig megszóltam, biztosan gonosz vagyok és rosszindulatú.
hat, tudod, van egy olyan iratlan törvény, h akik nagyon nem akarnak, azoknak akár az elsõ alkalommal is összejön, akik meg igen, azoknak nem. nem mondom, h minden ilyen esetben terhesség lesz a vége. de, ha a kérdezõ SEMMIKÉPPEN nem akar gyereket, akkor ne bizza a véletlenre. gondolom, ezzel mindenki egyetért.
nem arról van szó, h tiszta ideg vok. de tudod, vannak kis felelõtlen tinik, meg felelõtlen felnõttek, akik nem védekeznek, aztán meg csak ugy elmennek az abortuszra, mintha a sarki boltba mennének, mások meg évekig próbálkoznak, pl. vmi gondjuk van ilyen téren, és nem jön össze. másnak meg gyorsan összejön, ráadásul nem is vállalja, és eldobja magától.
szóval kérdezõ, a legjobb, ha csinalsz egy tesztet. menj el gyorsan a gyógyszertárba, és vegyél egyet. ha elmult 2 hét. vagy mennyi idõ telt el? ha még nem telt le a 72 óra, akkor még a tablettáról se vagy lekésve.
egy kérdésre, válaszolj már, könyörgök.. ezt sose értettem. ha nem kell gyerek, akkor miért nem lehet felelõsségteljesen védekezni??

Minek lehet a jele ha a ciklus közepétől szinte végig a menstruációig megduzzadnak a melleim? Eléggé feltűnik, mert sajna nem túl nagyok. Talán én így érzékelem a peteérést?

Legjobb válasz: Igen ez a peteérés jele! Nekem nem volt peteérésem évekig, aztán gyógyszert kaptam és egybõl ez volt a tünet...a kolleganõim azt hitték terhes lettem, következõ hónapban kiderült, hogy télleg annak is ez a jele, mert másodjára már nem a peteéréstõ duzzadt meg.

Igen ez a peteérés jele! Nekem nem volt peteérésem évekig, aztán gyógyszert kaptam és egybõl ez volt a tünet...a kolleganõim azt hitték terhes lettem, következõ hónapban kiderült, hogy télleg annak is ez a jele, mert másodjára már nem a peteéréstõ duzzadt meg.

Kicsit vizes, krémszerű folyás lehet terhesség jele? A 27. napomon vagyok, 32-33 naposak a ciklusaim. Kicsit feszül a mellem, enyhén és időszakosan görcsöl a hasam alja. Ez terhesség jele, vagy meg fog jönni?

4 hónapja próbálkozunk, ebbe a hónapba minden nap együtt voltunk. Nagyon szeretnénk már babát!

Legjobb válasz: Ez még bármi lehet,remélem sikerül,kicsit légy türelmes,és tesztelj,szorítok!

Ez még bármi lehet, remélem sikerül, kicsit légy türelmes, és tesztelj, szorítok!
A nem várt menzi elõtt 1-2 nappal is tesztelhetsz, de valami érzékenyet használj, mert a 20egység HCG-t kimutató tesztek általában csak a nem várt napján, vagy utána mutatják ki a babát. Ez is egyén függõ!És az sem mindegy, hogy a ciklusod közepén, vagy esetleg kicsit késõbb fogant meg a baba!! Nagyon sok sikert kívánok!!!!!
Nekem a Gabriel a mensi elõtt 2 nappal kimutatta, de a qupidora mondják, hogy a legérzékenyebb.
A kérdező hozzászólása: Mikor tesztelhetek? Vasánap már van esély hogy kimutatja???
Clear Blue-t mondják a legérzékenyebbnek, az nem 20 hanem 50 "egységes"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!