Találatok a következő kifejezésre: Lehet a jele, ha a babám (15 db)

Ha sokat késik a mensid, mért nem tesztelsz?A mellfeszülés lehet bizony a terhesség jele is.Én a helyedben már holnap tesztelnék!
Nem értem, hogy mi a baj.Késik a mensid, sokat.Akkor miért nem csinálsz egy tesztet, vagy mész el orvoshoz?De nem is értem a kérdést...a mensi kimaradása a baba egyik legalapvetõbb jele.Ezt már 12 évesen az elsõ felvilágosításoknál elmondják, meg késõbb biológia órán is.A mellbimbó fájdalma is gyanujelek közé tartozik.
TESZT!!!!!!
teszt az megmond mindent
Gondolom mar sokat teszteltel ezelott, es nem akarsz ujbol csalodni, ezert nem csimaltal meg?! De amikor meg nem is tudtam, h babas vagyok a melleim annyira fajtak, h a paromnak nem is engedtem h hozzaerjen. Aztan kiderult, h babas vagyok, de mostanra rendezodott egy kicsit a dolog es mar nem erzekeny annyira. Mostmar szeritnem csinalj tesztet, ha tenyleg nagyon sokat kesik akkor nem is kell a reggeli elso vizeletbol. Drukkolok nektek!!!!!! 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: sajnos megjött és azt mondják biztos a mensi miatt van de már nagyon szeretnénk babát mit tegyek?

Ha valami baj lenne a babával, vagy nem élne már, azt honnan lehet tudni, érezni? Mik a jelei?

9. hétben járok, és elmúltak a tüneteim (hányinger, mellfeszülés), bár olvastam, hogy ez magában még nem baj, kicsit mégis aggódok. 2 hét múlva kellene mennem dokihoz. Szerintetek érdemes hamarabb mennem? Vagy ha baj lenne annak lenne jele? Akinél elhalt a baba, az honnan tudta, hogy baj van?

Legjobb válasz: Ilyen fiatal terhességnél a jelei lehetnek az erõs görcsök vérzéssel. Szerintem nincs gond.

Ilyen fiatal terhességnél a jelei lehetnek az erõs görcsök vérzéssel. Szerintem nincs gond.
Visszajönnek a tünetek, van, hogy néha kevésbé érzed a dolgokat...valószínûleg erõsen véreznél ha a baba nem akarna élni tovább.
nekem nem jöttek vissza a tünetek, és tényleg elvetéltem.9 hetes voltam, semmi jele sem volt, sem görcs, sem vérzés. a 12. heti UH-n derült ki. Nem ijeszteni akarlak, csak elmondtam, hogy tudd, ilyen is van. Akkor nagyon sajnáltam, hogy 2-3 hétig éltem a halott magzattal, holott, ha idõben észrevesszük, hamarabb túllettem volna az egészen, és hamarabb próbálkozhattunk volna. Mostani fejjel azt mondom, inkább menj el újra adokihoz, ha teheted.
Sajnos én nem tudtam, hogy baj van!7 hetesen minden rendben volt és a 9.héten derült ki, hogy kb 1.5 hete már nem él!:((( Semmi tünetem nem volt a bajra, kivéve a terhességi tüneteket, mert azok megvoltak.Ezek a missed ab. után 5 héttel kezdtek elmúlni!Tejem még van sajna 8 héttel a missed után! De lehetnek apró jelek.Pl:aki cigizett már nem annyira zavarja, vagy a kávé illata már nem is olyan rossz... A végére hagytam a jót, hogy ne aggódj mert annál rosszabb!A tünetek folyamatosan változnak, egyik nap ilyen másik nap meg amolyan... Ha aggódsz akkor menj el, annyit megér, hogy megnyugodj!De az élet rendjével úgysem tudsz mit tenni! Boldog babavárást! :) )))))
Szerintem ne izgulj, nekem is volt, mikor enyhültek a tünetek, majd duplán kaptam vissza.Most vagyok 16+5 hetes.
Olvastam én is sok történetet, amikor jel nélkül elhalt a magzat és csak hetekkel késõbb vették észre az UH-n. Szerencsére ez ritka eset. Altalában van jele, de jelnek semmiképpen nem jel az, hogy elmaradnak a terhességi tünetek. A hormon egészen addig benned van, míg a magzat benned van, ennélfogva ugyanúgy reagálsz a terhességre akkor is, ha már elhalt a baba, de nem ürült ki. Hallottam már olyanról, hogy terhességi tünetek, rosszullét, szédülés állt fenn, de a magzat már nem élt. Szóval ha valakinek elhalt a magzata és nincs már terhestünet, nem azért maradnak el a terhes tünetek, mert a baba elhalt. Általában van valamilyen jele annak, hogy elhalt a baba. (Nálam például a heteken át tartó barnázás volt) 12 hetesen vetéltem el, de a magzat korát 5 hetesre becsülték. Az elsõ babámmal, aki most már 3 éves nagylány, csak nagyon enyhe terhességi tüneteim voltak, s csak 1-2 hétig tartottak. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baj.
Utolsó vagyok, most látom, hogy a kérdés 2009-es, fogalmam sincs, hogy jöhetett be ez a kérdés, bocs, amúgy akkor minden rendben volt?
igen, hála istennek.már 3 és fél éves a kisfiam

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

Lehet buta kérdés, de első babás vagyok. Nem mindig tudom eldönteni, hogy szopizott-e a babám, vagy csak cicizik? Nincs mérlegem. Van valami jele, hogy eszik-e rendesen? Vagy, ha elalszik utána, akkor biztosan evett?

Legjobb válasz: Szia.Én csak onnan tudtam az elején,hogy látam a nyelõcsövét mozogni,tehát nyelte a tejet,de késöbb megismertem azt az érzést amikor szívja is.Ezeknek a babáknak nagyon erõs a szívó keflexük,érzed a melledbe,hogy szívja ki a tejet,picit szúr,picit feszít.ha csak szopizik akkor különösebben nem érzel semmit csak a bimbód mozgását.Próbáld figyelni a tested jelzéseid.

Szia.Én csak onnan tudtam az elején, hogy látam a nyelõcsövét mozogni, tehát nyelte a tejet, de késöbb megismertem azt az érzést amikor szívja is.Ezeknek a babáknak nagyon erõs a szívó keflexük, érzed a melledbe, hogy szívja ki a tejet, picit szúr, picit feszít.ha csak szopizik akkor különösebben nem érzel semmit csak a bimbód mozgását.Próbáld figyelni a tested jelzéseid.
Ha az én pici fiam hangosan, jóízûen nyeldekel, akkor tudom, hogy jól eszik. Egyébként érzed utána a melled feszességén, hogy mennyit ehetett, mert ha jól evett, akkor teljesen puhára kiszívja belõle a tejcit.
Hát az elején ezt én sem nagyon tudtam.De ha jól megfigyeled, akkor lehet hallani ahogy nyeli a tejet.Ha csak cumizik, akkor csak a szájacskája mozog ütemesen, nem nyel.
szerintem észre veszed ha eszik mert akkor szívja a melled de viszont ha cicizik akkor nem nagyon szivja!
ha éhes egy óra múlva akkor cumizott, ha kibírja 2, 5-3, 5 óráig akkor evett
Figyelj arra hogy ne csak a bimbódat kapja be hanem a körülötte levõ udvar részébõl is.Jó nagyra nyissa a száját és akkor húzd a fejecskéjét a cicihez.Ha csak a bimbót kapja be akkor nincs vákum a szájában. Úgy tudod ellenõrizni hogy az ujjadat dugd be a szája sarkánál. Azt is hallgathatod hogy nyel vagy nem. Ha nem eszik akkor bizos hogyy reklamál. Néha elalszanak evés helyett mert a cici és hogy érzi az anyucit, nyugtatóan hat rájuk. Figyeld a pelust is. Ha többször van naponta pisi akkor minden ok.A kakit azért nem írom mert az változó. Ha tudod vidd el a védõnõhöz hetente és mérje meg ha az megnyugtat.Belejöttök a dolgokba, ne aggódj. Ehhez is idõ kell. Minden jót!

Ha egy eves koraig nem bujik ki a babam foga az mitöl lehet? Betegsegre vagy fejlödesi rendellenessegre utal? Tavaly aug. -ban született, de fogzasnak meg jele sincs. Neha nyalzik kicsit, de ennyi. Nagyon aggodok miatta.

Legjobb válasz: Szia,dehogy is ,semmi baja,az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai,max annyit jelent h késõbb romlik el neki:)) ne aggódj,majd kibújnak

Szia, dehogy is , semmi baja, az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai, max annyit jelent h késõbb romlik el neki:) ) ne aggódj, majd kibújnak
Semmi baja nincsen. Én fiamnak egy évesen bújt ki az elsõ két foga. Most 19 hónapos és összesen 6 foga van. Néha szokott neki írni a doktornõ kálciumot, de ennyi.

6 hetes terhes vagyok. Mit érzek, ha elveszítem a babámat? Pár napja barnás folyásom van. Ez is lehet a jele?

Legjobb válasz: Szia.Mindenképpen menj mielõbb orvoshoz.Több oka is lehet, pl. lehet, hogy most lenne meg a mensesed eredetileg, de lehet hormonális oka is , amire kapsz gyógyszert, és elmúlik.Én is így voltam, és most nincs semmi gond! Ne idegeskedj, és irány a doki. 9 hetes kismami

Szia.Mindenképpen menj mielõbb orvoshoz.Több oka is lehet, pl. lehet, hogy most lenne meg a mensesed eredetileg, de lehet hormonális oka is , amire kapsz gyógyszert, és elmúlik.Én is így voltam, és most nincs semmi gond! Ne idegeskedj, és irány a doki. 9 hetes kismami
Szia ne aggódj biztos nincs semi baj ilyenkor mindenképpen kell meni orvoshoz õ tudni fogja hogy a folyás milyen formája jelentkezik nálad és pihenj sokat az nagyon fontos szép baba várást és szép ünnepet a új családnak
Miért veszítenéd el? Nyomás az orvoshoz, ha ennyire aggódsz!
Ha nem görcsöl a hasad, akkor lehet hogy összeszedtél valamilyen fertõzést. Menjél a dokihoz. 19 hetes kismami
Iránya doki, a barnás folyás lehet sárgatest elégtelenség is.
Valóban legfontosabb, hogy a doki lásson, tuti ránéz a babára uh-on. Nekem is volt 6 hetesen is és 10 hetesen is, és nálam a sárgatest miatt volt nem termelt eleget a szervezetem, így kaptam gyógyszert, Duphaston a neve. Még szedem de a 10. hét óta nem volt semmi panasz, annak ellenére, hogy szedtem a gyógyszert akkor is elõfordult minimális pecsételés. Ha van hányingered nincs gond de ez nem mentség a doki elkerülésére!!! Én mindig éreztem, hogy él a pici. Minden öklendezés egy szivárvány volt ami megerõsített, hogy él. a lényeg, hogy nem szabad aggódni. Ne félj a dokitól, akár milyen jelentéktelennek tûnik akár a kérdésed akár a problémád. Mindig említsd meg!! Tudod, jobb félni mint megijjedni! Békés babavárást! 15 hetes kismama. :)

Mi van olyankor ha ez a streptococcus baci jelen van és nem tud róla a kismama? Lehet valami baja a babának? Egyáltalán hogy és mikor néznek ilyet? Vagy ezt egy egyszerű rákszűrésnél is ki tudják mutatni? És hogyan terjed ez a baci?

Bocsi megnéztem a googlben,de nem írja hogy hogyan sz?rik ezt a fajta betegséget.

Legjobb válasz: Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk,ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.

Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk, ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!
Ha meg valamiért mégsem vesznek ne adj Isten korábban szülsz vagy bármi akkor meg szülés alatt 2 vagy 3 óránként kapsz injekciót ami megakadályozza, hogy a baba megkapja. Én így jártam. Vagyis idõben szültem de a dokim még nem vette le. Hmmm...

Lehet a szülés jele, ha a babám nagyon lelassult?

4 napja látványosan megereszkedett a pocakom, állandóan álmos vagyok és a székrekedésem is megszünt. A babám 2 napja nagyon lelassult. A szeméremcsontom leszakad, ha felállok. Ma kezdtem a 39. hetet.

Legjobb válasz: Igen, lehet, hogy azért nem mozog, mert szépen elhelyezkedett és készül a nagy útra :-) Könnyû szülést!

Igen, lehet, hogy azért nem mozog, mert szépen elhelyezkedett és készül a nagy útra :-) Könnyû szülést!
A lelassulás azt is jelentheti, hogy nincs nagyon helye. De valóban nagyon közel vagy már. Pihenj sokat ameddig még lehet.:) Gyors szülést!

Szombat óta fájdogál, szurkál a mellem. Hol erősebben, hol gyengébben. Néha érzek melegséget is. Babát szeretnénk. Ez lehet a terhesség jele, ha csak az egyik mellemben érzem?

Tegnap már éreztem a másik mellem is, de elenyész? az els?höz képest...Megyek dokihoz, de csak 2 hét múlva kaptam id?pontot. Addig meg?rülök, nehogy más, komolyabb bajom legyen... Volt ilyen veletek is??

Legjobb válasz: Szia!Szerintem vegyél egy tesztet ha már közel jársz a menstruációdhoz!Biztosat akkor fogsz tudni.Nem jó ha beleéled magad valamibe,majd kiderül,hogy mégsem!Sok sikert!!!:)

Szia!Szerintem vegyél egy tesztet ha már közel jársz a menstruációdhoz!Biztosat akkor fogsz tudni.Nem jó ha beleéled magad valamibe, majd kiderül, hogy mégsem!Sok sikert!!!:)
Akkor ne gomdoljak rosszra? Nagyon szeretném már a babát, volt egy vetélésem, nem szeretném ha emellé még más bajom is lenne....
Szia, nyugi ne idegeskedj, ne gondolj mindjárt rosszra, várd meg a mensid vagy ha tudsz menj el a dokidhoz és megtudod mi a gond, tudod az elme nagy úr...
Szia!Én 29 évesen estem teherbe.Addig nem szerettem volna babát, csak az utolsó egy évben gondoltam rá.Szedtem a gyógyszert is még sokáig, mert a nyár végére terveztük a teherbeesést.Nekem is voltak ilyen tüneteim.Az egyik mellem rendszeresen fájt.A doki mindent rendben talált.Nem tudta, hogy tervben van a pici.Azt mondta, hogy a szervezet jelzi, hogy idelye lenne egy babának.Produkáltam is néha tüneteket, mert ugyan még nyár végéig vártunk, de akkor is nagyon vágytunk a picire.Tudatosan is és tudatalatt is!Hajlamosak vagyunk ilyesmire.Szerintem ne izgulj, lehet nálad is tudatalatt produkálja a szervezeted!:)
Én az elõzõ válaszolóhoz hasonlóan szintén produkálom ezeket a tüneteket, csak kb. 5 éve. Most mióta élesben akciózunk, sokkal erõsebbek ezek a tünetek. Még a menstruációm is megváltozott: erõsebb, foszlányos. Szóval a te szervezeted is készül, lehet, hogy még kell 1-2 hónap. Ne aggódj, nem kell minden kis apró fájdalomtól megijedni. Van akinek annyira fáj a melle menstruációkor is, hogy majd leszakad, van akinél csak terhességkor jelentkezik elõször. Szerintem teljesen normális dolog...

28 án kell megjönni a mensisnek. Most lehet e már valami jele ha terhes lennék? Már várjuk a babát de nem tudom sikerült e . Irjatok

Legjobb válasz: Ilyen korán még nincsenek tünetek. Inkább a mensi elmaradása után szoktak jelentkezni.

Ilyen korán még nincsenek tünetek. Inkább a mensi elmaradása után szoktak jelentkezni.
kb. 10 napja lehetett az ovulációd, egyenlõre még csak ágyazódik be a babád. Ha sikeresen beágyazódik, szépen növekszik majd a HCG szinted és elkezdõdnek majd a tünetek. Se teszt, se orvos nem tudja még neked megmondani mi várható 28-án. És mi sem tudjuk meg mondani.
Nem lenne tünet még. Egyébként rossz kategória.. Teherbeesés kategóriába kell írni az ilyen kérdéseket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!