Találatok a következő kifejezésre: Lehet a felhelyezését (25 db)

Szia!Lehet akár mellékhatás is, nekem ugyanez volt!Néha rámjött, néha meg+ teljesen terhestüneteket produkáltam..és mégsem jött össze!:-(
Hogyne lehetne hányingered!!!!
A kérdező hozzászólása: :( :( :( pedig azt hittem terhességi tünetek :( a hõm is fent van 5 napja, meg 2 napja mellfeszülés is van :( akkor nem reménykedem feleslegesen :(
Reménykedni reménykedhetsz egészen addig amíg nem jön meg..de reméljük neked sikerül...!:)

Kezdő "tamponos" vagyok, és eléggé fáj a felhelyezés, és az is, hogy bent van. Mi lehet a probléma?

Extra mini ob tampont használok, és rendeltetés szerűen helyezem fel, nagyjából egy újbegynyire. Ha megigazítom, kicsit feljebb tolom, akkor sem jobb, egyfolytában érzem, különösen, ha úgy ülök. A felhelyezés meg szerintem nehezebben megy, mint kellene, nagyon fáj. Azt hittem, az első pár után jobb lesz, de sajnos nem. Elég kellemetlen, mivel kötelező úszásoktatásra kell majd járnom idéntől. Lehetséges, hogy túl szűk vagyok ott lent? Vagy valami fertőzés? Ha a tampon nem fér be, hogyan fogok tudni nemi életet élni? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! 15/L

Legjobb válasz: Elöször is olyan nincs, hogy túl szük vagy, és emiatt nem fogsz tudni nemi életet élni. Egyébként valószinüleg az a baj, hogy nem eléggé van benn a tampon, ha rendesen felhelyezed, nem lehet érezni. A tampont nem "egyenesen", hanem kicsit ferdén hátrafelé kell feltenni, mert különben nem lehet eléggé betenni. A legokosabb, ha elöször az ujjaddal megkeresed a megfelelö irányt, és csak utána próbálod a tampont. Túlságosan feltenni nem lehet, addig kell tolni, amig lehet. A tampon madzagos végének teljesen benn kell lennie a hüvelyben, csak a madzag madat kinn.

Elöször is olyan nincs, hogy túl szük vagy, és emiatt nem fogsz tudni nemi életet élni. Egyébként valószinüleg az a baj, hogy nem eléggé van benn a tampon, ha rendesen felhelyezed, nem lehet érezni. A tampont nem "egyenesen", hanem kicsit ferdén hátrafelé kell feltenni, mert különben nem lehet eléggé betenni. A legokosabb, ha elöször az ujjaddal megkeresed a megfelelö irányt, és csak utána próbálod a tampont. Túlságosan feltenni nem lehet, addig kell tolni, amig lehet. A tampon madzagos végének teljesen benn kell lennie a hüvelyben, csak a madzag madat kinn.
Bocsánat: madat = marad
Szia! Próbáld meg wc-n ülve vagy guggolva felhelyezni, úgy könnyebb mert akkor tágabb vagy és a tampont véget rakd a középsõ ujjadra és csavard rá a madzagot hátha úgy könnyebb, egyébként azért fáj/érzed mert még a hüvelyedben van nem a megfelelõ helyen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már inkább nem próbálom ki, mert gyenge a vérzés, de a következõ menzeszemnél mindenképp. Bár a mûveletre a fájdalmas felhelyezés miatt nehezebb rávennem magam, mint a tanulásra. :D Csak nekem annyira azt hajtogatták, hogy ha nagyon mélyen felhelyezem, akkor elszakadhat a szûzhártyám, és úgy kell bent lennie, hogy hátulról még kilátszódjon... (mintha onnan látnám, vagy mi :D)
Isten ments! Mármint, ha úgy helyezed fel, h kilátszik akkor természetes, h fáj és érzed, h ott van. Mélyre kb. 2-3 cm-re helyezd fel. Amikor pedig felhelyezed "roggyants"a térdeddel és próbáld meg kicsit "mozgatni", helyezni, ne erõbõl told fel.
Én egészen addig nem tudtam felhelyezni amíg szûz voltam (nagyon fájt az elsõ alkalom) utána nem volt gond. Én addig teszem fel a tampont amíg az ujjammal fel tudom nyomni. Még egy dolog, fürdés után sokkal szárazabb szoktam lenni, olyankor nehéz is feltenni az új tampont, nap közben nem szokott gond lenni.

Milyen hamar lehet belejönni a tamponhasználatba? Tegnap kezdem és még nem mindig megy jól a felhelyezés.

Pénteken buliba megyek azért is kezdtem el tampont használni, de még nem merem szimplán tangával viselni mert tegnap volt egy alkalom amikor egyáltalán nem tudtam felhelyezni és akkor tudtam betétet betenni. Ti mennyi id? alatt jöttetek bele annyira, hogy 100%-ig bíztatok benne ?

Legjobb válasz: Ha nem megy, ne erõltesd!

Ha nem megy, ne erõltesd!
Kb. 2 mensi után már muszáj volt megbíznom benne, mert pont akkor mentünk nyaralni, mikor megjött. A lényeg, hogy mielõtt elmész, már egy pár órával tegyél fel egyet, hogy ami alatta van, kifolyhasson egy betétre. Utána már csak cserélni kell idõben, hogy ne ázz át, ha tangát veszel fel, tegyél be 2 tisztaságit alá a biztonság kedvéért. Ha nem muszáj a tanga, akkor tampon-betét kombó a legtutibb, így nem folyik le a betétrõl, de ha nem tudsz idõben cserélni, akkor sem látszik meg.

Amióta menstruálok tampont használok. Felhelyezéskor általában erős fájdalmat tapasztaltam. Mitől lehet a fájdalom?

Lehet, hogy a sz?zhártyám elszakadt? Vagy ha nem akkor mi lehet a fájdalom oka?

Legjobb válasz: ahogy tágul a szûzhártyád fájdalmat okoz.

ahogy tágul a szûzhártyád fájdalmat okoz.
ha tampont akarsz szakítsd ki. De jobb lenne ha betétet használnál. A fájdalom mindkét esetben megszunik. Figyelemtetés, ne menzezs kozben szakítsd ki mert az kegyetlen fáj.
Én is azt használok az elejétõl fogva, de nekem sosem fájt. Szerintem az egyénileg változik. Van aki fel sem tudja tenni. Minit próbáld ki esetleg(ha most nem azt használsz)Van olyan barátnõm akinek elvileg a tampontól szakadt át a szûzhártyája, és? De egyszer biztos, hogy neked átszakadt, csak tágul, mert szûk vagy odalent.
egyszer se biztos*
attól függ, hol fáj. nekem is szokott fájni, én mondjuk super plus tampont használok, az nagyobb mint a többi, és semmi fájdalom, kivéve ha az elõzõ tampon még nincs teljesen tele amikor kiveszem, és ezzel felsérti a bõrt ott lent.. olyankor a következõ pár napban eléggé fáj a felhelyezés. Ha ott kívül fáj, akkor szerintem emiatt.

Hogyan lehet az óvszert a legegyszerűbben, legpraktikusabban felhelyezni? Kb meddig tart nektek a felhelyezése?

Legjobb válasz: Hát legegyszerûbben és legpraktikusabban... ahogy az utasítás írja! :) Egyébként ha belejössz, akkor fél perc sem lesz :)

Hát legegyszerûbben és legpraktikusabban... ahogy az utasítás írja! :) Egyébként ha belejössz, akkor fél perc sem lesz :)
hát ne haragudjatok, de sztem fél perc... úristen:D háromszor lelankad, semmi tudomány nincs ebben...
kibontod az óvszert kicsit meg igazitod és aztán ráhúzod a pasi faszára.nem nehéz
Kedves válaszok...:) A legfontosabb, hogy legyen kéznél, ne azzal teljen el több perc, hogy a fiókban/nadrágzsebben kotorászol. Ha lehetõségetek van rá, fektesd a hátára, kacér mosollyal kapd elõ a gumit, bontsd ki. Ha ne adj isten elakadsz, pl nem tudod hirtelen hogy húzd fel, kicsit kényeztesd a fiút orálisan, és nem veszi észre h bénázol. HA már megvan a helyes irány, rakd a gumit a pénisz tetejére, kezd el lefele gördíteni. Ha ez félig megvan, csípd össze két ujjal a tetejét, hogy kimenjen belõle a levegõ, és gördítsd le végig. Ennyi. Pár másodperc az egész. Egyébként meg ha fél perc alatt lekonyul a fiú, az már régen rossz:) Hülyeség, de ha nagyon bizonytalan vagy, próbáld ki egy uborkán.Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)

Lehet a tampon felhelyezését erőltetni?

Mini tampont szeretnék használni, de nagyon sz?k vagyok. Lehet bármi bajom, ha én mégis felhelyezem?? Még akkor is, ha kicsit fájni fog.

Legjobb válasz: szerintem ne eröltesd. A nagy lelkesedés közepette még megsérted magad.

szerintem ne eröltesd. A nagy lelkesedés közepette még megsérted magad.
Ha erõlteted, megsértheted a nyhártyát, és bacik könnyebben bejutnak, nem érdemes erõltetniha minden technika ellenére nem megy, ne erõltesd.(lazítás, egyik láb felhúzása, pl kád szélére téve, stb)
Nem szabad erõltetni, mert megsérted magad. Majd ha kész lesz rá a hüvelyed, akkor használd. Addig csak ártasz vele.

Mirena spiráltól teherbe lehet esni? A menstruáció hányadik napján rakják fel? Mennyi ideig tart a felhelyezése?

Legjobb válasz: Ha fenn van a spirál és úgy élvez belém, akkor teherbe eshetek?

A kérdező hozzászólása: Ha fenn van a spirál és úgy élvez belém, akkor teherbe eshetek?
Ezt is, mint mást arra találták ki, hogy ne ess teherbe. Viszont 100%-os védelmet ez sem nyújt, vannak esetke amikor becsúszik egy baba.
Minden védekezési mód mellett esély van a terhességre. Ez egy hormontartalmú spirál, a felhelyezés kb 3 percet vesz igénybe. Csak olyan nõknek rakják fel, akik már szültek. (jó esetben , felelõsségteljes doki)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a menszesz hányadik napján helyezik fel?

Ha a hüvelykúpot kell használni este, attól napközben még lehet szeretkezni (felhelyezés előtt)?

Legjobb válasz: Szia.Mire kapod a hüvelykúpot??mondjuk ha valamilyen fertõzésre akkor semmiképp ne szeretkezzetek, míg a kúp kúrának nincs vége, mert fertõzheted a párod!

Szia.Mire kapod a hüvelykúpot??mondjuk ha valamilyen fertõzésre akkor semmiképp ne szeretkezzetek, míg a kúp kúrának nincs vége, mert fertõzheted a párod!
Nem ajánlatos. Megszakítja a kezelés normális menetét, bejutnak ilyen-olyan dolgok, akármilyen jó higiéniai körülmények között is.
A kérdező hozzászólása: Gyulladásra kaptam. Mindkettõnknek kell szedni klion tablettát is, pont a fertõzés elkerülése érdekében.
szia Nem nagyon lehet , mert egyrészt szárazabb leszel a kúptól másrészt pedig a hüvelyváladék kimossa a hatóanyagokat, és a párod nemi szervének nem biztos h jót tesz a te gyógyszered.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mi lehet a baj a tampon felhelyezésemmel?

Szóval a helyzet a következ?: 2-3éve használok tampont, el?ször a normállal kezdtem, minden rendben volt, kb egy éve tértem át a superre, mert úgy gondoltam az volt a baj, hogy kicsi a tampon... Mert mindig kifolyt mellette... illetve nem mindig csak az els? napokon... és kb fél éve van ez, hogy már a super mellett is kifolyik, az els? napokban... (akkor vagy nagyon sok van, vagy rosszul teszem fel a tampont az elejét?l fogva?!)

Legjobb válasz: Szia.Ameddig feltudod.Kicsit gugolj le, és így könnyebben felmegy!De minimum a második újjperc aljáig!Ha nem elég mélyen van akkor nyomni fog,viszont ha rendesen mélyen van akkor észre sem fogod venni hogy ott van.

Szia.Ameddig feltudod.Kicsit gugolj le, és így könnyebben felmegy!De minimum a második újjperc aljáig!Ha nem elég mélyen van akkor nyomni fog, viszont ha rendesen mélyen van akkor észre sem fogod venni hogy ott van.
Hát itt megis van a baj. Épp hogy csak feldugod. Addig dugd fel amíg az ujjad beér, ne félj, nem ragad fenn, és nem bántasz ott bent semmit ha rendesen feldugot. Énis supert használok, mert a normálnál néha átázok egy picit, a szuperbe jobban bízom. Told fel feljebb, ne izgulj, és meglátod hogy nem fog kifolyni.
A kérdező hozzászólása: Teljesen nyomjam fel, ameddig "meg nem akad"? Vagy ameddig tudom? Köszönöm a választ!!! :) Remélem így már tényleg jó lesz! Még van kb 1hét, amíg megjön, szval tapasztalatot csak akkor tudok írni...:D
A kérdező hozzászólása: Szia! Rendben! Köszönöm szépen!!!! :) Egyébként engem akkor sem nyomott... de mostmár így csinálom és remélem nem lesz problémám! :) köszönöm mégegyszer!
Szia.en is azt hittem a super megoldas, de ugyanugy kiszivargott.es ekkor a csere is fajdalmasabb(mert nincs tele), pedig teljesen felnyomtam. FONTOS :tartsd be max 5 orankent cserelj, a kesöbbi betegsegek elkerülese miatt(szerintem összefüggesbe van a tampon hasznalata a Mioma, Polip stb.betegsegekkel a Mehen
A kérdező hozzászólása: Teljesen felnyomtad és mégis kiszivárgott? de akkor erre mi a megoldás ? :S

Ha az óvszer felhelyezése után nem hagytam elég helyet a spermának abból lehet baj?

szóval tudom hogy van a végén egy spermazsák amit összekel fogni felhelyezéskor de lehet hogy nem volt elég a hely ilyenkor kifolyhat oldalt a "cucc"? köszönöm

Legjobb válasz: Nem folyhat ki ha kifolyik valahol akkor az lukas volt!

Nem folyhat ki ha kifolyik valahol akkor az lukas volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Oda figyelek! :)
A lyukat látod, ne aggódj. Egyébként nem kifolyni szokott, hanem szétszakad a vége. Figyelj oda jobban, de ezt megúsztad.
Ne parázz. Ha nem szakadt ki, nincs baj. 25/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kicsit megnyugodtam de azért még elég nehéz lesz ez az 1 hét míg megjön neki :) .
nem lyukadhatott ki ne parázzatok ezen :) a stressztõl is lehet hányingere a bnödnek, a gumi akkor lyukad ki ha utána bennevan még az anyag, és ha megnyomod akkor folyik ki.. 100% h nincs gáz, mikor még mi is óvszerrel védekeztünk csak épphogy befogta a barátom a spermazsákot :) nyugi!
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem.
Nincs gond lehet bnöd beteg valami virustól szenved menjen dokihoz, el fog mulni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert legutóbbi együttlétnél talán nem volt elég hely, és barátnõmnek most hányingere van rosszul érzi magát stb. (terhesség tünetei) és aggódok egy kicsit. Az tuti hogy a gumi nem lyukadt ki.
Nem tudom, hány éves a barátnõd, de úgy látszik a teherbe esés képessége, mint terrorizáló eszköz ösztönösen van beléjük programozva, ha már ezzel paráztat. Rohadt vérszívó!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!