Találatok a következő kifejezésre: Lehet a elején (404 db)

F1 2010-ben karrierben nem lehet választani másik csapatot a lotuszon kívül a elején?

XBOX 360 gondolom.és pl:red bull vagy másmilyen csapatot.

Legjobb válasz: Az elejen meg nem lehet valasztani.

Az elejen meg nem lehet valasztani.
A kérdező hozzászólása: Mikor lehet majd akkor választani?
Nekem lehetett Xbox 360-on választani a Lotus-t, a Sauber-t, a Williams-et, az STR-t, meg még valamelyiket.
Az elején, mivel még nem vagy sztér, ezért csak kis csapatok között választhatsz, de a szezon vége felé, ha jól mész lesznek ajánlások jobb csapatoktól is.

Meghúzták az A4-et, az elejét, karcos lett és behorpadt, kb mennyi lehet a javítása, ha szerintem cserélni kell az elejét? (KÉP)

http://kepfeltoltes.hu/120831/a4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: a promó képen kívûl a tényleges kocsiról is van kép ??

a promó képen kívûl a tényleges kocsiról is van kép ??
A kérdező hozzászólása: Nincs de ennél a régebbi széria, aszem 2008as. Amit kiraktam az a 3 széria A4.
http://www.grando.hu/audi-a4-8ec-8ed-2004-2008-elso-sarvedo-.. amint láthatod egy új sárvédõ 8000, metál fényezés szakitól függõen 15-40.000Ft meg egy pici munka díj a felszerelésért, mondjuk kb plusz 5000forint

Idegeskedéstől mi baja lehet a babának a terhesség elején?

Legjobb válasz: Én sokat idegeskedtem terhességem elején. 10 hetes terhes voltam, amikor megszûnt az állásom, nagyon sokat stresszeltem emiatt. Aztán kiderült, hogy terhességi epepangásom van (nagyon magas májenzim értékekkel), a dokoik se tudták, hogy mi legyen... Aztán 40+2 hétre megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom:)

Én sokat idegeskedtem terhességem elején. 10 hetes terhes voltam, amikor megszûnt az állásom, nagyon sokat stresszeltem emiatt. Aztán kiderült, hogy terhességi epepangásom van (nagyon magas májenzim értékekkel), a dokoik se tudták, hogy mi legyen... Aztán 40+2 hétre megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom:)
én 4 hónapos terhes voltam, mikor a gyerek apja meghalt egy balesetben. nem voltam beszámítható állapotban konkrétan, mégis a gyerekem egészséges, okos és vidám.
Az idegeskedés azért nem jó, mert megemelkedik a vérnyomásod, és az neked se jó ám. Másrészrõl, ha nagyon gyúr az ideg, akkor képes vagy elfelejteni inni, enni, ami szintén nem jó. Nem beszélve arról, hogy valószínûleg kiabálsz is valakivel, és a hangos szót, meg a hirtelen mozdulatokat nehezen viseli a pocaklakó. Ezen kívül tényleg semmi. :)
Nagyon sokat idegeskedtem, de én szinte végig. Eddig nem tûnik úgy, hogy kihatott volna a lelki fejlõdésére bár még csak 1, 5 éves szóval nem tudom. A játszóházakban bemászik alagutakba, de mindegyiknek látni a végét szóval nem tudom. Én viszont nem bírok bemenni ilyenekbe. Egyszer belekeveredtem gyerekkoromban egy ilyen megdonálcos alagútba és ordítva ütöttem, hogy ki akarok menni. Nem tervezett baba voltam ahogy a fiam is.
Szerintem se lehet semmi baja. A munkahelyemen kb 70-90 kg-os fagyasztott cuccokat kellett húznom, tolnom, vagy éppen megemelni hogy egy peremen át tudjam húzni, sokszor azt hittem hogy na most elvetélek. 14 hetes voltam amikor apukám meghalt, a 7. héttõl rengeteget hánytam, nagyon rosszul voltam, se enni, se inni nem tudtam, a fejem is folyamatosan fájt. Közben ki is rúgtak, feljelentettem a céget mert tudták hogy terhes vagyok, mégis kirúgtak, na aztán 1 hónapra rá csak visszavett a munkáltatóm, csak én meg szépen táppénzre mentem, ekkor voltam kb 18 hetes terhes. A 22. hétre megszûnt minden bajom, és élvezhettem a terhesség jobbik oldalát :) 39+3 hetes voltam amikor a makk egészséges gyönyörû kislányunkat megszültem :)
5 hetes vagyok a héten munka ezerrel, éjszakákon át, határidõ jún. 1 volt. szülinapok lányom és én, közben konferenciát szerveztem 31.-én, 60-70 fõre fõzés... aznap este eltûnt egy családtag, reggelre kiderült holtan esett õssze az utcán, tegnap temetés intézése... csoda, hogyha nagyon féltem a babát? és volt 2 vetélésem az elmúlt 2 évben...
semmi baja nem lesz, én is idegeskedtem esetleges kirúgás miatt, mert épp leépítések voltak és még nem szóltam bent a 12. hétig, majd két hirtelen haláleset a baráti körben nagyon megrázó temetéssel, késõbb apósom rákos lett...és semmi nem látszik a kislányomon, tök kiegyensúlyozott
Szerintem a stressz nem a testi, hanem a lelki fejlõdésére hat a babának!! Nem véletlen, hogy az egyik ismerõsöm 1 éves kisfia babatornán nem mászik át olyan alagút szerû játékon, aminek nem látja a végét(ezt a babatornát felügyelõ emberke is mondta neki)! Az ismerõsöm picije elakadt a szülõcsatornában vajúdás közben és császárral jött a világra! Ettõl még egészséges baba és nagyon okos!!! De a pici agyuk már ilyenkor tudomást szerez a külvilágról, a te érzéseiden(hormon változásaidon) keresztül!! Nem véletlen mondják, hogy hallgasson a kismama zenét, meg beszéljen a babájához még a pocakban! :) 28hkm
Semmi. Én is idegeskedtem elég sokat. Írt a bank, hogy 1, 5mft-ot fizessünk be 7 nap múlva... 20 hetesen annyira felmérgeltek, hogy 2 napig remegtem az idegtõl, a hasam olyan volt mint a beton... (Családi balhé volt, majdnem egy évig nem beszéltünk velük...)
Semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! És sajnálom!!! A mai világban mindig van min idegeskedni sajnos:((Kedves utolsó részvétem:((

Melyek azok a dolgok amikkel vigyázni kell, terhesség elején, alatt ami árt a babának esetleg ha túlzásba viszi az illető akkor vetélés lehet a vége vagy még szomorúbb dolog?

Legjobb válasz: Nincs ilyen különösebb föleg az elején. pl a drog, alkohol, cigi késöbb okoz gondot szülétés után, Ami evetélést okozhat az baleset vagy belsö ok amit nem ember irányit pl genetikai probléma vagy nem megelelö hormonális háttér. Ezek viszont nem azon mulnak mit csinaál a kismama.

Nincs ilyen különösebb föleg az elején. pl a drog, alkohol, cigi késöbb okoz gondot szülétés után, Ami evetélést okozhat az baleset vagy belsö ok amit nem ember irányit pl genetikai probléma vagy nem megelelö hormonális háttér. Ezek viszont nem azon mulnak mit csinaál a kismama.
Élj úgy, mint a terhesség elõtt. Csak ne emelgess nehezet, ne erõltesd meg nagyon magadat.
Alkohol, cigi, drog egyértelmû. Orvos által nem jóváhagyott gyógyszer szedése. Baleset, fizikai bántalmazás, esés. Láz, vírus, toxoplazmózis, preeklamzia, diabetes kockázati tényezõk. Nyers hús, nyers hal, nyers tojás fogyasztása veszélyforrás fertõzések miatt. Sok idegeskedés, stressz, zaklatott életkörülmények, állandó hajtás, nehéz terhek emelgetése, cipelése. Éhezés, minimális folyadék fogyasztása, egészségtelen ételek, túl sok zsír, túl sok (nagy molekulájú) fehérje, mint a gomba fogyasztása mind negatív hatással van a baby fejlõdésére. Rendszeres orvosi ellenõrzés hiánya kockázati tényezõ. Erõltetett futás, lovaglás, extrém sportok, hasizom gyakorlatok mind tiltólistásak, elõbbi három baleset miatt, utóbbi, nos logikus, hogy miért. Orvos szûlõk gyermeke, egy éves koscsaj anyukája
*kiscsaj :)

Internetes fiók feltörésének hogyan lehet a tőlünk telhető legjobb módon elejét venni?

Mennyire reális egyáltalán a félelem a fiókjaink feltörését illetően?

Legjobb válasz: Mivel te is egy olyan névtelen kis macskajancsi vagy mint én -nem nagyon kell attól tartani, hogy valaki is energiát, pénzt, idõt áldozzon arra, hogy a privát leveleinket olvasgassa. Ha viszont annyira félsz, akkor: - Sose lépj be megbízhatatlan géprõl ( pl internetkávézó ). - Ha saját géppel lépsz be, de nyilvános neten ( pl WiFi) akkor olyan fiókod legyen amivel biztonágosan ( https, ssh/ssl ) lehet kommunikálni - Ha nyilvános hálózatra lépsz saját cuccoddal, lehetõleg olyan platform fusson rajta ami kevésbé "népszerû". Windows helyett linux valamelyik disztribúciója.

Mivel te is egy olyan névtelen kis macskajancsi vagy mint én -nem nagyon kell attól tartani, hogy valaki is energiát, pénzt, idõt áldozzon arra, hogy a privát leveleinket olvasgassa. Ha viszont annyira félsz, akkor: - Sose lépj be megbízhatatlan géprõl ( pl internetkávézó ). - Ha saját géppel lépsz be, de nyilvános neten ( pl WiFi) akkor olyan fiókod legyen amivel biztonágosan ( https, ssh/ssl ) lehet kommunikálni - Ha nyilvános hálózatra lépsz saját cuccoddal, lehetõleg olyan platform fusson rajta ami kevésbé "népszerû". Windows helyett linux valamelyik disztribúciója.
elõzõ hozzászóló: valahogy mondjuk ellopják, na ezt kell megelõzni és mondjuk mikor belép, ne álljon mögötte senki aki láthatja, vagy eleve ne regisztráljon csak megbízható oldalakra (SSL). A tûzfal képes arra hogy ezeket kiszûrje. Azzal hogy regisztrálsz egy oldalra azzal már jogokat adsz az adataid felhasználásához.(mondjuk Magyar színvonal, hogy biztonságos ssl -el nem tudtam fellépni az APEH oldalára, mert 2009 -ben lejárt, arról nem is beszélve , hogy fel is törték) Ezért is írtam olyat ami megvalósítható (tûzfal, proxy, biztonságos oldalak, személyes adatok, jelszavak mik nem köthetõek a személyhez) Ennél többet nem tehet egy átlag felhasználó.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azért szerintem az elsõ érv nem teljesen igaz.Mert tényleg nem vagyok valami szaftos célpont semmilyen szempontból, de -amennyire én tudom- manapság egy önjelölt hacker is akár órácskák alatt képes megtenni, ha valakinek a rosszakarója lesz.Bár valóban nem igazán szoktam azt hallani, hogy valakire berágtak és másnap már egybõl fel is volt törve a fésze , de azért van ilyen, nem igaz?
Én hangsúlyoznám az elsõ által mondott https, ssh/ssl-es titkosított kapcsolatokat. A jelszó is fontos persze, de a legegyszerûbb módszer a jelszavak ellopása. Ez pedig nem órák, hanem másodpercek alatt megtörténhet. :) Ugyanis a sima HTTP kapcsolat szöveg alapú egy sima hálózat figyelõ programmal ki lehet olvasni belõle az elküldött adatokat. (Azt is, hogy mit pötyögött be valaki egy belépési form-ba!) A https már titkosított, azt "csak úgy" nem lehet olvasni. Még egy lényeges dolog, hogy lehetõleg minden oldalra más jelszót kell használni. (Illetve minden fontos oldalhoz.) Ugyanis hiába van egy szuper jelszavad, ha azt megadod 40 helyen, elég lesz 1 helyen ellopni és máris mindenedhez hozzáférnek! (Sokan ezt hibázzák el. Simán ellopják valahogy mondjuk a facebook jelszavukat a "gonosz emberek" és puff, máris megvan az e-mail fiók, ahonnan akár a netes számlákhoz is hozzá lehet férni, stb...)
100%-os biztonság nincs.Ember készítette, ember töri fel.Ha a Pentagon rendszerét, a Fehér Ház adatait is feltörte egy román hacker, akkor bárki facebookjat, e-mail stb címét is feltörik.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ezt tudom.Csak kíváncsi voltam, hogy az én viszonylatomban mik a lehetõségek.(Magyarul ha átlagember akar védekezni átlagosnak vélt hackerek ellen, nem olyanok ellen, akik a Pentagon ellen készülnek mert azok ellen úgysincs biztos védekezési mód :)

Ilyenkor március vége felé, április elején milyen csalival illetve milyen etetőanyaggal lehet a leghatékonyabban horgászni?

Főleg pontyokra, keszegekre, kárászokra akarok horgászni.

Legjobb válasz: Giliszta, csonti, csemegekukorica illletve ezek keverékei, kisebb pelletek. Etetõanyagnak magas fehérjetartalmú édes-halast vegyél. Üdv,

Giliszta, csonti, csemegekukorica illletve ezek keverékei, kisebb pelletek. Etetõanyagnak magas fehérjetartalmú édes-halast vegyél. Üdv,
Még kell a piros vagy fekete, édes etetõanyag, mindenképp rakj bele csontit, a keszegek, csemege kukoricát, a pontyok kárászok kedvéért.Csalizni is inkább élõanyaggal érdemes, esetleg csonti, csemege kukorica ill.pinki, csonti kombóval, vagy párosítsd a csontit gilisztával. A meder aljától függõen meg is lebegtetheted techno pufival(csak ha fenekezel)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek a válogatásban:)

Belekezdtem egy könyv írásába, de még az elején tartok. Tudnátok olyan oldalt linkelni ami hasznos lehet a számora?

Legjobb válasz: Ehhez nincs mit linkelni. Nem lehet megtanulni a könyvírást, vagy ráérzel, vagy bukta.

Ehhez nincs mit linkelni. Nem lehet megtanulni a könyvírást, vagy ráérzel, vagy bukta.
csatlakozom írd ki ami benned van ha meg nincs akkor ne erõlködj, annál gázabb lesz
A kérdező hozzászólása: Én nem megtanulni akarok írni hanem ha van esetleg pár alapszabály amirõl nem tudok, annak szeretnék utána nézni.
Ezt a blogot nézegesd, kifejezetten errõl szól: http://www.lexen-jzti.blogspot.com
Egyszer a gyilkos számokban láttam egy olyan szoftvert ami alapelemeket használt. Bizonyos algoritmusok segítségével különféle történeteket kreált! Sajnos nem tudom a nevét de van ilyen ez biztos! Azt keresd meg.
Sziasztok. Nos, csatlakozok az elõttem szólókhoz. A könyvírást nem lehet megtanítani. Azt vagy tudod, vagy nem. Azonban vannak olyan alapelemei, amelyek "fizikális-elméleti" tudásanyagot tartalmaznak, és ezeket meg lehet tanulni. Ilyen például a helyesírás, a stilisztika, a kézirat össze állítása, stb. Ezek mindegyike hozzá tartozik a könyv- regény íráshoz. Az öngeneráló szoftverek semmit nem érnek a szememben, hiszen az ilyen szoftvereket alkalmazók nem írók, és képtelenek arra, hogy saját egyéni ötlet alapján létrehozzanak egy olyan történetet, mely valódi értéket tartalmaz. Azok az írók, akik már valóban elértek egy bizonyos szintet, vagyis megjelent néhány könyvük, és azok értéket is képviselnek, megpróbálnak segíteni azoknak, akik ezzel szeretnének foglalkozni. Azonban ez a segítség nem lehet valós, hiszen minden ember más és más, ezért aki elkezd írni, más okból teszi, és más módszerrel ír. Az íráshoz egy belsõ intuíció, mozgató erõ kell, illetve jön létre, amely egyszerûen kényszeríti az írót arra, hogy nap mint nap leüljön a gép elé, és írjon. Ezt nem lehet tanítani. Kezdj el írni, és azt tedd órákon át. Álmodozz, és válaszd ki azt a dolgot, amely a legközelebb áll a belsõ lelki világodhoz. Hagyd hogy csapongjon a képzeleted, és amikor letisztult, akkor írd le azt, ami megmaradt benned. Lehet, hogy egy alkalommal egy egész napot álmodozással töltesz el, és csak fél oldalt írsz, de abban a fél oldalban lesz benne az, amit itt kérdeztél...
Valamiylyen szinten tanulható. A párbeszédek, az alakok jobb megformálása, a melléknevek helyetti igék használata (ezt most nem fejtem ki, mert hosszú), stb. Olvasd Alexander Steele-tõl a Kezdõ írók kézikönyvét.
Igen, azt a könyvet én magam is ajánlom neked olvasásra, hasznos dolgok vannak benne, és rengeteg olyan foglalommal tlaálkozol, amit a legtöbb netes oldalon nem láthatsz. Az ára nagyon is megfizethetõ, és megéri megvenni, amennyiben komolyan akarsz írással foglalkozni. :)
tegnapi válaszoló vagyok: bármelyik áruházban megkapod: Alexandra, Libri, szóval nem egy eldugott dolog.

A puffadás lehet a terhesség előjele az első hónap elején?

A barátnőmmel MINDIG óvszerrel csináljuk, mindig védekezünk, figyelek arra, h ha előváladékos a kezem v bármi...na tegyük fel megfogom a farkam, akkor ne érjek úgy az óvszerhez v a barátnőmhöz (Durexet használunk)...szóval nagyon odafigyelünk az ilyesmikre...a múltkor kicsik késett a menzije, az első nap alig pár csepp jött, a 2. végén meg már volt normálisan...és ha az átlag időtartamot vesszük, akk a 2. naptól kezdődött az igazi menzije...magyar megjött normálisan..ennek kb 10 napja...most meg már 4. napja fel van puffadva...és mensi előtt szokott lenni puffadása...na nem tudom, azt mondja, h nincs semmi baja, szokott ilyen lenni...de azért megkérdezem : VAN ENNEK VALAMI KÖZE AZ ESETLEGES TERHESSÉGHEZ?

Legjobb válasz: Szinte kizárt. Ezer más dolog lehet.

Szinte kizárt. Ezer más dolog lehet.
Puffadásnak ezernyi oka van.Ennyi erövel minden hónapban aggodni kéne.
Mi az hogy! Nagyon is!
kit érdekel, hogy fingós a nõd?
A kérdező hozzászólása: az is igaz, h nagyon sok pudingot ettünk és az eléggé fújós...mert tejes meg ilyenek
Attol sem lehet terhes ha a gumi veget fogod meg elovaladekos kezzel. En is igy voltam. Persze az esely megvan de minimalis
Túlaggódjátok.Nem lehet terhes.
A kérdező hozzászólása: tudom, h nem lesz attól terhes, ha hozzá érek, viszont, ha megfogom a gumi végét olyan kézzel, akkor már egy naaaaaggyon minimális esély van rá...am csak azért írtam, h hangsúlyozzam, h mennyire vigyázunk az ilyennel
A kérdező hozzászólása: csak most olvastam, h ez is a terhesség egyik elõjele meg ilyenek...csak a legutóbbi menzi kicsit fura volt...az elsõ 1-2 nap alig vérzett, aztán megjött rendesen és 6-7 napig tartott és minden jó...és most meg fel van puffadva
Fuszulyka levest evett? Amugy szinte nulla az eselye attol nem lesz terhes ha elovaladekos kezzel hozza ersz.
A kérdező hozzászólása: am mar nyoma sincs..mondjuk a baratnomnek voltak hangulatingadozasai meg kivanta a joghurtot, de ha ezt annak vennem, akk minden vasarlaskor aggodhatnek...a hangulatingadozas...haaat...vegulis no...ez is nagyon gyakori nala...de amugy is...megjott neki legutobb rendesen, csak a pecsetelo verzes kozvetlen a mezi elott volt...mar megnyugodtam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!