Találatok a következő kifejezésre: Lehet a az akvárium aljára (8 db)

Káros lehet a halaknak az akváriumban egy pár hidrozselé-golyó? (csak néhány az akvárium aljára)

akvárium, hidrozselé

Legjobb válasz: Igen ! Ezek mindenféle mû dolgokból készülnek és a halak csipkedni fogják és ha megeszik nem hiszem, hogy sok jó dologra számíthatsz :/

Igen ! Ezek mindenféle mû dolgokból készülnek és a halak csipkedni fogják és ha megeszik nem hiszem, hogy sok jó dologra számíthatsz :/
A kérdező hozzászólása: állítólag bio cucc, és nem mérgezõ. rá van írva, hogy fogyasztásra nem alkalmas, de nem is káros egyáltalán.
Akkor miért tetted fel a kérdést ha tudod a csomagolásból? :)
Az almás pite sem mérgezõ, mégis elpusztulnak a halak, ha berakod az akváriumba. Ha már színes bogyókra vágysz, miért nem veszel üveggolyót? Az biztosan nem árt a halaknak.
ezek a zselé hülyeségek arra lettek kitalálva, hogy "víz nélkül" lehessen bennük virágot tartani, mert ez tartalmaz minden hasznos tápanyagot a növényeknek. Ezek legtöbbször nagy mennyiségben mérgezõek a halakra, pl. réz.... a folyékony akvárium növény tápokban is ilyenek annak, csak ott tudják, hogy mibõl mennyi a megengedett a halak mellett.
A kérdező hozzászólása: amugy nem tartalmaz növényi tápanyagokat. ezt biztosra tudom. hogy rá van írva, az egy dolog. köszi a válaszokat! :)

Hogy lehet elérni h saláta lesüllyedjen az akvárium aljára? Forraltam vízet, belettem a salit, aztán hideg vízzel öblítés, be mélyhütő de semmi, nem süllyed le:' ( ( (

Legjobb válasz: Szerintem várj egy kicsit kb. 5-10 percet. Ha még akkor se süllyed le akkor próbáld újra a forralást.

Szerintem várj egy kicsit kb. 5-10 percet. Ha még akkor se süllyed le akkor próbáld újra a forralást.
amúgy bõven elég 1-2 percig fõzni.
nálam se sülyedt le. Egy szélesebb kerámiagyûrût húztam a szárára.
jah csak még elõtte meg is forrázom azt elfelejtettem írni
Nekem se szokott rögtön lemenni.. Én úgy szoktam csinálni hogy nagyon apró darabokra vágom majd lefagyasztom a mélyhûtõben és utána lekaparok és felolvasztok belõle egy kicsit a csigáknak... Tutira lesüllyed :D
A kérdező hozzászólása: és nem, jó büdös kujva änyát.. nem igaz:((
A kérdező hozzászólása: 30 perc forralás után, már majdnem mállik csóri levél, hideg vizet tettem rá, be mélyhûtõbe, kiszedem 5 perc múlva, ha nem süllyed le, felkötöm magam!
A kérdező hozzászólása: nem igaz, 30 perce fõ az nyomorult saláta, már fõ a vízbe, baszik lesüllyedni..:(
A kérdező hozzászólása: oksi, köszi, köves nekem is eszembe jutott, csak nincs fent tiszta kõ, kavics, nem fogok lemenni szedegetni..
Nem forráztad elég ideig. De amúgy 2 kavics rá és már lenn is van...
Jajj, hát persze, én azt hittem, hogy kb. fél percig forráztad, azért javasoltam a többet:D Ne csinálj salátalevest. Túl könnyû a levél, azért nem süllyed el. Kézzel nyomd le a vízbe, az aljzatodból pedig kaparj rá egy kicsit.

Lehet a szürőt az akvárium aljára tenni, hogy csak vizet pumpáljon és ne levegőt?

450 L-es az akvárium elég mély. 2db P-1000L-es sz?r? van benne. Ha leveg?t fúj akkor túl sok lesz az oxigén az akváriumban! tiszta szürke lesz a víz t?le.

Legjobb válasz: Azért ne feltétlen dobd ki azt a 1000-es szûrõt. Vedd ki belõle a szûrõanyagot. A gyártók szinte mindig túlméretezik a keringtetõiket. Oszd el kettõvel a teljesítményét. (legalábbis tengeris tapasztalataim alapján el kell)

Azért ne feltétlen dobd ki azt a 1000-es szûrõt. Vedd ki belõle a szûrõanyagot. A gyártók szinte mindig túlméretezik a keringtetõiket. Oszd el kettõvel a teljesítményét. (legalábbis tengeris tapasztalataim alapján el kell)
Szia! Ha rám hallgatsz akkor vegyél olyan szûrõt amelyik nem fújja az O2-t. Nem érdemes olyan mélyre letenni mert beszívja a homokot amikor szûr.De ha csak szûrõt veszel akkor már kûlsõszûrût vegyél bele!!!! És akkor már csak a levegõztetés szükséges.
A halaknak muszály, hogy levegõt pumpáljon hogy tutjanak lélegezni.Amikor nekem elõször volt akváriumoma annyira leraktam a gépet hogy csak vizet pumpált.Rá 2 nappal késõbb kipurcant az összes halam.Szerintem vegyél egy olyan szûrõt ami 450l akváriumba való.1000l szûrõ nem jó mert az az 1000l akváriumokba szokták tenni.450l-es szûrõt kell venned és akkor nem fujja annyira a levegõt és a halak sem fognak megfulladni oxigén nélkül


Esetleg csak szeret ott lenni. Nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentõsége lenne.
Tegyél egy lámpát a kõ közelébe, hogy ré világítson, szeret a kövön melegedni.
Én is jártam így az enyémmel. Nekem az oldotta meg a dolgot, hogy egy naposabb ablak elé raktam az akváriumot, és, amikor oda sütött nap, akkor felmászott a kõre sütkérezni.
nemakar lebarnulni
Az én pézsmatekim kb.4 hónapos, és egy hónapja van meg.Van egy olyan mûnövény nála, amit az üvegre lehet tapasztani, és onnan lóg le.Ez nekem belóg a víz aljáig teljesen, és az elsõ 2 hétben csak ott volt elbújva.Már idegeskettem, hogy sosem fog elõbújni, de most már mászkál, nem fél, de azért szeret elbújni.Egyszerûen ilyenek a tekik, félõsek:)
Nem kell aggódnod, hiszen csak szeret ott lenni. Az is lehetséges, hogy hideg van neki, és oda bújik melegedni! Az akvárium mellé tegyél egy lámpát ( én az íróasztalit ajánlom, mert azt lehet állítani! ) és irányítsd a kõre! Meglátod így elõ fog bújni, és napozni fog!

Mi lehet a baja? Simán pigmenthiányos lenne? 3 napja vettem itthon mikor betettem az akváriumba akkor láttam h ilyen a feje:S Jobb félni mint megijedni! KÉP ALUL

http://kepfeltoltes.hu/130424/IMG_0346_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: 3-mat vettem de csak ez az egy ilyen! Maga a pikkelye ilyen nincs rajta semmi mint egy ezüsthalnál ennél is csak simán ezüst:S

A kérdező hozzászólása: 3-mat vettem de csak ez az egy ilyen! Maga a pikkelye ilyen nincs rajta semmi mint egy ezüsthalnál ennél is csak simán ezüst:S
Ha nincsenek harcsák, vagy egyéb érzékeny lágyvizes halak az akiban, sózd meg a vizet. A mollik szeretik, és az jó a bõrparaziták ellen. Ha van más hal is, akkor inkább ne. Akkor is kiteheted akváriumvízbe naponta 2szer félórára kicsit sósabb vízbe. 10 literhez 1 ek só kell.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom megsozni mert van meg pancelosharcsam meg xifom meg ancom is:/ el tudja kapni a tobbi hal is mert akk ...:/
A xiphonak is jó a só, sajnos a cory meg az anci nem bírja. Kezeld külön.
tájékoztatlak, hogy új halat karantén aksiba jó tenni körülbelül egy hétre...így elkerülheted, hogy a többi is elkapjon olyan betegséget ami akár halált is okozhat. Betegségekben nem vagyok szakértõ, de mondom...tedd át karantén akváriumba...(egy kis akvárium amibe elvan 1 hétig- 2-ig)
A többiek nagyon kis eséllyel kapnák el, ilyen hámbetegségek a mollikra jellemzõ.
Egy kis akváriumban 1-2 hét 1-2 mollinak akkora stressz okoz, hogy kb 100%, hogy belehal!
Én nem látok egyértelmûen betegséget a képen. Egy éles kép mondjuk jobb lenne, de ezen úgy néz ki, mintha lenne egy kis dalmata molly beütése, ezért foltos.

Xifó halam az akvárium alján fekszik és alig mozog és nem eszik, mi lehet a baja?

Sajnos én is úgy jártam, hogy nem mondták meg nekem az elején hogy ennek a halfajtának nagy akváriumra van szüksége, így anno vettem 2 halat. Mára ebben a 28L-es akváriumban 2 felnőtt, és 4 kis lurkó lakik, egy másik 28L-esben pedig további 10 babahal. Már lassan 5 hónapja megvannak a kicsik, eddig semmi gond nem volt, de most abban az akváriumban ahol az anyuka, az apuka és a 4 gyerek lakik, az anya hal csak fekszik az akvárium alján :(. Eddig soha nem volt semmi baja, vígan úszkált, de ma nem akar szinte mozdulni sem, enni meg aztán pláne nem tud. Szeretném kérni a segítségeteket, hogy hogyan tudnám meggyógyítani a halamat?(Azzal már tisztában vagyok, hogy ebből a fajból ennyi halat nem tarthatok ilyen kis helyen, de nem tudom elajándékozni a kis halaimat, sem eladni, más módon meg nem fogok tőlük megszabadulni, szeretem a halaimat)

Legjobb válasz: Sajnos ilyen állapotban már nem segíthetsz rajta, de a többiekre is ez a sors vár. Egyesével fognak elhullani. Hiába mindenféle gyógyszer vagy praktika, ha egyszerûen nincsenek meg az állatnak az életben maradáshoz alapvetõ feltételek. Akvarista.hu-n simán el tudnád ajándékozni õket, még ha egy kisebb faluban is laksz, csak van egy városka a közelben... Õket is megvetted valahol.

Sajnos ilyen állapotban már nem segíthetsz rajta, de a többiekre is ez a sors vár. Egyesével fognak elhullani. Hiába mindenféle gyógyszer vagy praktika, ha egyszerûen nincsenek meg az állatnak az életben maradáshoz alapvetõ feltételek. Akvarista.hu-n simán el tudnád ajándékozni õket, még ha egy kisebb faluban is laksz, csak van egy városka a közelben... Õket is megvetted valahol.
Miért nem veszel nekik egy nagyobb akváriumot? Legalább cseréled rendesen a vizet? Mivel etetsz? Ammónia, nitrit, nitrát szintet mértél? Ilyen kis akváriumban túltelepítés nélkül is nagyon oda kell figyelni erre pláne még ha sok benne a hal.
Illetve még ezt kijavítanám: "ebbõl a fajból ennyi halat nem tarthatok ilyen kis helyen" Ebbõl a fajból EGY DARABOT SEM tarthatsz ekkora helyen. Ezt nem rosszindulatból mondom, látom, hogy sajnálod, hogy szereted a halaidat és hogy érdekel a sorsuk. De van, amin a jóakarat nem segít...
hát bizony vegyél legalább egy 80 literes aksit. abban már megvannak kínzás nélkül; milyen a szûrésed? írd le ide a szûrõ típusát

Miért nem lehet az ablak alá tenni akváriumot? Nem mindegy, hogy 10 órán keresztül a nap világít vagy lámpa? (És a nap természetesebb fény ad)

Legjobb válasz: A lámpa nem melegíti fel a vizet olyan mértékig.De a nap "felforralja" a vizet.Gondolom erre nem jöttél rá egyedül:P

A lámpa nem melegíti fel a vizet olyan mértékig.De a nap "felforralja" a vizet.Gondolom erre nem jöttél rá egyedül:P
Az akvarisztikai növényes fénycsövek nem teljes spektrumban sugároznak, csak abban, amit a növények hasznosítanak. Az algák viszont a teljes spektrumot "használják". Egy napfényes akváriumnál az algásodás általában kezelhetetlen és a hõmérséklet is kontrollálatlan.
nekem a napon van..egy hal benne vagy úgy 1-2 éves..nekem is az ablaknál van..nem lesz semmi bajuk

Akváriumba lehet úgy növényeket telepíteni, hogy aprókavicsot teszek az aljára (4-5cm) és a cserepeket ebbe nyomom bele?

Legjobb válasz: Nem. A "cserepekbõl" és a gyapotból ki kell szabadítani a gyökérzetet, és úgy elültetni az aljzatban.

Nem. A "cserepekbõl" és a gyapotból ki kell szabadítani a gyökérzetet, és úgy elültetni az aljzatban.
Nekem a kereskedõ azt mondta, nyugodtan hagyhatom rajta a cserepet, a gyökerek úgyis utat törnek maguknak... Mondjuk végül csak leszedtem, esztétikai okokból...
Egy olyan anubiasom volt ami cserepestül volt, hát igen egy év mulva már kilógtak a gyökerek a cserépbõl azt így utána levágtam róla, hogy a cserepet darabokra vágtam ollóval. Meg hát a gyapot is elrothad egy idõ után, ilyen barna lesz. Egyébként baja nem lesz tõle a növénynek, de jobb ha leszeded és simán csak beásod.
Ez a lukacsos mûanyag cserép volt, amit adnak a vizinövényekhez gyárilag. Szóval régen volt hogy nem szedtem le, de mostmár leszoktam. Jobb ha nincs rajta.
A kérdező hozzászólása: és megél úgy, hogy csak a kavics van neki meg az a kevés talaj ami volt a cserépbe??
A kérdező hozzászólása: köszi szerintem akkor táptalaj lesz mindenhol...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!