Találatok a következő kifejezésre: Lehet a az akvárium (135 db)

A szállítóvizet, amiben elhozom a halakat a boltból miért nem lehet beönteni az akváriumba?

Több helyen olvastam, hogy elõször tegyem õket zacskóstul a vízbe, miután visszahajtogattam a zacskó száját, aztán amikor nagyjából átvette az akvárium hõmérsékletét 10 percenként merjek mindig egy kis akváriumvizet bele, aztán mehetnek a halak, de a víz ne kerüljön az akváriumba.

Legjobb válasz: Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.

Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.
A kérdező hozzászólása: 50 literes az akvárium és most érkeztek az elsõ halak. Foltos páncélosharcsák. Azóta kihalásztam õket és mentek az akváriumba. A vizet kiöntöttem, csak nem értettem miért nem mehet bele... Köszi a választ !
Igazság szerint én sem tartom túl értelmes szokásnak. Inkább olyan babonaféle lehet. Ami betegség lehet a szállítóvízben, az garantáltan ott van a halakon is. Az akvárium vízparamétereit egyáltalán nem változtatja meg az a kis víz, és ha vészes mennyiségû bomlástermék lenne benne, az már félúton kinyírná a szállított halakat. Én a több órás beszoktatásra esküszöm, ahol a két víz szép lassan elkeveredik. A szállítózacskó oldalát feltekerem, hogy nyitott szájjal lebegjen, az aljára pedig szúrok egy kis likat. Így fokozatosan szoknak hozzá az új vízhez.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én elõször ráteszem a zacskót az akváriumvíz tetejére, hogy ússzon, majd 5 perc mulva kivágom a száját, beengedek egy kis vizet, és a következõ 5-10 perc mulva beengedem a halat a zacskó vizével együtt. Sosem volt belõle probléma. Ha elkezdeném kihalászni a halat a zacskóból, egyrészt a agyon parázná magát szerencsétlen, másrészt meg ahhoz kicsi a zacskó, hogy ott kalimpáljak benne a hálóval és esetleg sérülést okozzak vele. Hülyeség lenne. Ha kétes helyrõl jött a hal, jó dolog karanténozni. Nem a közös akváriumba, hanem egy külön akváriumba tenni egy hétre, amíg kiderül, hogy elõjön e valamilyen betegsége. Pl ha hasvízkóros a hal, akkor ez egy szerencsés megoldás, de én nem szoktam szórakozni ezzel sem. Eléggé meg szoktam nézni a halat mielõtt megveszem, és nem csak azt a halat, hanem a többit is akivel össze van zárva a boltban. Ha betegséget vélek felfedezni valamelyik halon, akkor biztos hogy nem veszem meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! :)
Be.Csak vigyázz, hogy amikor beteszed, ne nagyon zavard fel az akváriumot.
Forró vízben érdemes megáztatni. Megöli a bacikat...
Én a helyedben kifõzném, az a biztos. Valamennyi színezõanyag is kiázik belõle. 10 percig simán forralhatod...
A kérdező hozzászólása: Kifõzés után ázott 3 hétig akkor még 1x fõzzem ki ?
Akkor nem muszáj, de ha van idõd, nyugodtan. Nem tesz benne kárt, és mégannyi csersav se marad benne.

Hogyan lehet megkötni az akváriumban a szőlő tőke által okozott színanyagot?

Legjobb válasz: Behelyezés elõtt ki kell fõzni. Megkötni pedig aktívszenes szûréssel lehet.

Behelyezés elõtt ki kell fõzni. Megkötni pedig aktívszenes szûréssel lehet.
Nem kell kifõzni, sõt! A fõzéstõl sokkal kevésbé lesz tartós. Áztatni kell, 1 napra tedd be valamibe, a víz lepje el, utána pedig a barna kérget valami erõs dörzsölõ eszközzel kapard le. Ezt párszor meg is ismételheted, de elég gyorsan elmúlik a színezés. Jobb ha gyökeret használsz, azzal még ennyi gond sincsen. Arra nagyon figyelj, h olyan helyrõl származzon, ahol évek óta nem volt permetezve, mert azt felszívja a gyökerén át, az akiban kioldódik, és meg is mérgezted a halaidat. Készülj fel, hogy valószínûleg elég gyorsan el fogja lepni mindenféle zöld alga, sziámi algázó ezt gyorsan megoldja.
A kérdező hozzászólása: Áztattam 3 héten át. drótkefével mikor volt idõm rá akkor meg is tisztítottam többször is. Fõztem is. Az egyikkel nem is van gond mert az szinte semennyire nem színez, de van egy másik darab azzal türelmetlen voltam és beszínezte a vizet. AZ aktív szenet olvastam már több helyen, de sehol sincs konkrét fajta írva. Az állatkereskedésben kérdeztem ott meg csak a halakhoz értett az eladó.
Aktívszenet gyógyszertárban tudsz beszerezni. Ha már ott vagy beszélgess kicsit a gyógyszerésszel, és érdeklõdd meg, mit tud még ajánlani akvaristáknak. (Pl. kék vagy sárga halvíz-fertõtlenítõ, stb.)


A lakásnak melyik részére lehet tenni az akváriumot?

ami helyet kinéztem neki az ablak alat van az jó neki?

Legjobb válasz: Hát, jó lenne. De írjál lakcímet is, és hogy mikor mentek el otthonról.

Hát, jó lenne. De írjál lakcímet is, és hogy mikor mentek el otthonról.
Nem igazán, ott elég nehéz beállítani. Nyáron túlságosan felmelegedhet és algásodhat, télen pedig a fûtés miatt lehet ingadozó a hõmérséklet, ami megviseli a halakat. A teljesen sötét sem ideális, valamilyen félárnyékos, huzatmentes, védett helyet kellene neki keresni. Ahol viszonylag sok a szórtfény, de direkt napsütés nem éri.
Csak akkor jó az ablak alatt, ha nem maradnak meg a szobanövények ott (ha nem nagyon süt be a nap). Az ablak alatti radiátort télen le kell kapcsolni. Az akvárium hátára pedig, ami ugye kifele néz az ablak felé, arra kell egy poszter, fotokarton, vagy valami, ami nem engedi át a kevés napfényt sem. Tehát így lehet.
A kérdező hozzászólása: és ha ablakkal szembe rakom úgy két méterre? kicsit alacsonyabban mint az alak és radiátor se lenne ott mögötte, ami pedig vele szemben az ablak alatt van azt télen el tudnám zárni
A kérdező hozzászólása: vagy ha tennék föl a kinézett helyrõl képet az segítene?
Tedd a két ablak közé.
nem
Nem, mind a két kérdésre.
Az olyan fáknak lehet használni a gyökerét, amiknek az ágai is alkalmasak. Nem permetezett gyümölcsfa, kökény, galagonya, vadrózsa, fûzfa. Ha 10 éve volt az a szõlõ utoljára permetezve, akkor használhatod. De ha nemrégen, akkor hiába fõzöd, áztatod, a méreganyagok egy része még benne marad és késõbb ereszti ki, az akváriumban.
Platypus, 10 éve? :)
Murr: Azért szerintem csak jobb, ha 10 éve nem volt permetezve, minthogy 1-2 éve, hogy kirohadjanak a halak :D
Mondtam egy szép nagy random számot az átlagos elhagyott szõlõskertre :) Nem kell messzire menni, hogy az ember találjon egyet. Amelyiket gondozzák, azt úgyis permetezik minden évben.
Ez így van, de 2-3 év hanyagolás már bõven elegendõ :) 10 év alatt már azért kikezdi a kihalt szõlõst az idõ vasfoga. Nekem egy 6 éves kincsesbányám van, de már ezek közül is sok a gombás, korhadó darab.
Ja, viszont gyönyörû mohatelepek alakultak ki, tervezem is egy darabka itthon nevelését, imádom õket.
Nem 10 éve döglött, hanem 10 éve elhagyatott szõlõsre gondoltam. A nagyszüleimnek is van ilyen, tiszta gaz az egész, de azért él és terem. A fõváros környéke is tele van ilyennel, Budaörsön például rengeteg elhagyott gyümölcsös meg nyaraló van, garantáltan nem permetezett fákkal (nem 10, hanem legalább 20 éve :) . Nyáron betegre zabáltam magam meggyel egy ilyen elhagyatott kertben. A legjobb gyûjtõhely akvarisztikai célokra.

Mi lehet ez az akvárium falán és a növényeken?

Az akváriumom falán, a vízi növényeken, de van ahol a kavicson és a kisebb kellékeken is olyan fekete alga n? - vagy nem is tudom, hogy mi lehet az - amit fekete sz?rcsomókhoz tudnám leginkább halonlítani. Tudja valaki, hogy mi ez, és hogy mit lehet ellene tenni? Egészen nehezen lehet lesikálni az akvárium faláról is, és egyre többmindent befed ez a valami.

Legjobb válasz: alga vagy penész?

alga vagy penész?
Lehet , hogy ez buta válasz lesz, de nincs olyan , h algaevõ állatka ? :$ , ha nincs bocs :$ :$
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a segítséget!
Nem kell máshova tenned az akváriumot. Se naposabb sesötétebb helyre. Alap szabály hogy ne tedd ablakba vagy olyan helyre ahol közvetlen napfény éri. Viszont itt más a gond. Mégegyszer írom:Happy Life Algin Regular. Azt a levelet vágd le a növényrõl ami nagyon ilyen lett. ami nem túlságosan elfertõzõdött az maraghat. ha hínárféle algás azt dobd ki. 1 hónap után se gog lejönni az alga, meghal, de nem jön le a halott rész rögtön.idõ kell hozzá. Nem szerencsés az hogy szétszeded az akváriumot, de nekem végül is igy jött rendbe, hogy szétszedtem. Bár utána jött a szenvedés a friss akváriummal...
izé, kevésbé árnyékos.
Huh, hát nekem is volt ilyen: lesikáltuk a növényeket, vízcsere, alapos sikálás és elmúlt. Soha többet nem jött vissza. Lehet, hogy ha egy kicsit kevésbé napos helyre tennéd az akváriumot, javulna a helyzet.
A kérdező hozzászólása: amelyik növényekre rátelepedett, azokat ki kell dobni?
Én egy növénnyel "hurcoltam" be az akváriumba.
A válaszom egy része nem ment át, de mindegy. A viszontválaszom: Sügeres akváriumban könnyen megjelenik és általában "öreg vízben" jelentkezik.
Kedves utolsó válaszoló.Nem akarok kötekedni vagy ilyesmi, félre ne értsd. Nekem nincs túltelepítve, és hetente cserélek vizet, mégis kialakult az ecsetalga. Amúgy a leírás alapján nem volt nehéz rájönni:) SZivesen a képet:D És valóban nem jó az az írtó ami neked van, készülj fel hogy húzós ára van de nagyon jó az az írtó amit tanácsoltunk. És sokáig elég.
Ecsetalga ellen a Happy Life féle "Algin-regular algaírtó" kell. A legtöbb alga elleni szer a zöldalgára való. Valószínûleg nem volt meg a rendszeres részleges vízcseréd, vagy túl van telepítve az akváriumod. Ha van helyed még egy halra, akkor meg lehet próbálni a Crossochelius siamensis-t, megeszi az ecsetalgát.
A kérdező hozzászólása: igen, ugyanez! köszi a képet. nekem Panzi algagátlóm van, nem tudom ez mennyire jó, de ezekszerint nem hatásos. igaz nekem még szerencsére nem ilyen durva a helyzet mint itt ezen a képen.
http://akvarisztika.budapet.hu/wp-content/uploads/2009/11/x_.. Ilyen?Akkor ez ecsetalga. Happy Life algaírtó.
A kérdező hozzászólása: az akvárium egyébként folyamatosan árnyékban van a folyosón, de nappal reggeltõl estig megy a világítás.
A sötét színû alga annak a jele, hogy kevés fényt kap az akvárium. Próbáld meg egy erõsebb fénycsõvel/égõvel, hátha eltûnnek.
ecsetalg 1. erõsebb világítás kell 2. a növényeket kiszeded és lemosod egyenként a leveleit csapvízben 3. az aksit kiüríted, és kimosod ecettel 4. a kavicsot kimosod vödörben, egy kis tûzforró vizet is engedhetsz rá, vagy vegyél új kavicsot Aztán mehet minden vissza

Ennek a növénynek a gyökerét be lehet gyökereztetni az akváriumba?

http://forum.roslinyakwariowe.pl/pliki/13da_543.jpg

Legjobb válasz: Az elsõ egy nagy tõ Anubias.

Az elsõ egy nagy tõ Anubias.
1 bele lehet, az egy mocsári növény. 2 nem tudom, de alapból elég kontár munka, kosarastól, gyapotostól beledobni egy növényt az akváriumba.
nálam a filómon folyton szinte áll a víz szóval bele lehet tenni akváriumba is...viszont mérgezõ amennyire tudom bár lehet halakra nem hat...ezt a részét már nem tudom.
Az elsõ képen Scindapsus van. A gyökerét be lehet lógatni az akváriumba, a levele levegõn kell maradjon, különben elrohad. A második képen valóban valami Philodendron féleség van, és akváriumban, de az hogy a képen ezt látod, még nem jelenti azt, hogy túl is él egy akváriumban. A vízi és terráriumi növényeket egy kertészetben szokták nevelni, a boltokban meg gyakran víziként adják el a terráriumiakat is. De ettõl még nem lesznek vízinövények, néhány hét alatt kipurcannak víz alatt.

A fehér kvarchomok tiszta szinét, hogy lehet megőrizni az akváriumban?

Legjobb válasz: Sehogy, ill, ha leszívod a tetejét és átmosod. A gyakori átforgatás segít tisztábban tartani, de az algás részt idõnként tisztítani kell. Mondjuk én nem szeretem, ha ennyire természetellenesen fehér egy homok, de ez legyen a te dolgod.

Sehogy, ill, ha leszívod a tetejét és átmosod. A gyakori átforgatás segít tisztábban tartani, de az algás részt idõnként tisztítani kell. Mondjuk én nem szeretem, ha ennyire természetellenesen fehér egy homok, de ez legyen a te dolgod.
ha egy vonalzóval megsöprögeted 1-2 naponta, akkor úgy nem lesz algás, de hát én sem szeretem. Sima homokot vettem, ami drapp színû, azzal nem kell így szórakozni.
Jó szûréssel és erõs áramlással. Nálam minimálisan színezõdik, egy kis barna alga megmássza néha, fel kell túrni egy kicsit a felületét pár naponta.

Hogyan lehet pótólni az akváriumban a kálciumot? Ugyanis a csigáimon kezdenek elöjönni a hiánybetegség jelei.

Legjobb válasz: Vagy a kisállatkeresdedésben várásolsz szert ehhez vagy pedig beteszel a vízbe pár mészkõdarabot, esetleg kagylóhéjat.

Vagy a kisállatkeresdedésben várásolsz szert ehhez vagy pedig beteszel a vízbe pár mészkõdarabot, esetleg kagylóhéjat.
cserélsz vizet gyakrabban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!