Találatok a következő kifejezésre: Lehet a a terhesség (2506 db)

35 hetes kismama vagyok. Kontaktlencsét használok és úgy érzem sokkal szárazabb a szemem. Észlelt valaki hasonlót? Összefüggésbe lehet ez a terhességgel?

Legjobb válasz: Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.

Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.
persze, ez normális jelenség. Én alig bírtam hordani sajnos...
Nekem most már megvan mûtve a szemem, de az elõzõ terhességemnél nekem is problémás volt a kontaktlencse! Kb a 6.hónaptól nem is tudtam hordani, szemüveget használtam, és szülés utánra romlott is egy dioptriát a szemem, de ez állítólag természetes!
Nekem a szemészem Optive mûkönnyet javasolt, mivel az elejétõl éreztem, hogy jobban szárad a szemem. Minden nap, mielõtt beteszem a lencsét, cseppentek a szemembe. Nagyon hatásos, ha nap közben is érezném a száradást akkor is tudok cseppenteni. Kicsit drágább, mint az átlag cseppek, de eddig ez az elsõ, ami felnyitás után 6 hónapig tárolható. Az meg szerintem nagyon sokat jelent, mivel nekem eddig 45-60 nap alatt soha nem fogyott el egy 10 ml-es csepp.
Szia! Én is kontaktlencsés vagyok, 9 hónapja szültem. :) Vennem kellett egy normális szemüvegkeretet a második trimeszter elején, olyan szinten nem bírtam a lencsét. Egyszerûen marta a szemem, bele sem tudtam tenni. Így végig szemüveget viseltem. Amikor a babám egy-két hós lett, akkor váltottam újra lencsére.
34 hetes vagyok, de a legelejetol nem tudom tolleralni a lencset, szemuveget hordok! raadasul meg igy is gyakran erzem a szemem kiszaradva. amugy a szemeszem is azt mondta, hogy jobb nem is hordani. boldog babavarast!

Visszértől fájó vádlikra mit lehet használni a terhesség alatt? Nektek mi az ami bevált? Kenőcs? De melyiket szabad?

Legjobb válasz: detralex, nem kenõcs, hanem tabletta, de nagyon hatásos, és terhesség alatt is lehet szedni. Én is szedtem végig.

detralex, nem kenõcs, hanem tabletta, de nagyon hatásos, és terhesség alatt is lehet szedni. Én is szedtem végig.
Szia! Nekem a magnézium szedésével ez is elmúlt. Minden jót!
Én a Detralex-et nem merem szedni, bár van, aki azt mondja, hogy lehet. Én a vadgesztenye krémet sem merem kenni terhesség alatt. Fáslizom, vettem direkt visszérre való kismamaharisnyát, vénás tornát csinálok, és a zuhanyzást mindig hideg vízzel fejezem be a lábamon. Harmadik baba, szóval nem kellene aggódósnak lennem. De én nem akarok kockáztatni, ezért én "csak" ezeket a módszereket alkalmazom.
utolsó! Természetesen megkérdeztem az orvosom, aki egyébként elismert és neves genetikus fõorvos, õ azt mondta szedhetem, ennyi nekem pont elég! Ja, és egyébként tudod mit tartalmaz a detralex? Bioflavonoidot, amit narancshéjból állítanak elõ...hát, az rettentõ veszélyes és kockázatos lehet...
Detralex! Sok terhes szedi!
Kedves 4-es! 3-as vagyok. Igazán figyelemreméltó a tájékozottságod. Én belgyógyásszal, nõgyógyásszal, érsebésszel és visszeres kismamákkal is beszéltem a Detralex-szel kapcsolatban. Természetesen én is tisztában vagyok a hatóanyagával. Ilyen alapon akár narancshéjat is ehetnék. Azonban mint minden gyógyszernek, ennek is bizonyára vannak más egyéb összetevõi. Nem állítottam, hogy nem szabad szedni terhesség alatt. Sõt, a gyógyszerész unokatestvérem szerint is lehet. Én csupán azt írtam le, én mit merek alkalmazni.

Mikor lehet érezni a terhességet?

ha valaki terhes lesz tudom kb 4-6 hét mire el?ször jelentkeznek a tünetek.de a hasi szurkálás az aktus után egy héttel lehet a beágyazódás jele? köszönöm

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Ha korábban nem tapasztaltad ezt az érzést, érdemes rá figyelni, akár terhesség, akár valami probléma miatt.Egy teszt az elsõ lehetõséget kizárja, egy orvosi vizsgálat pedig mindenre fényt derít.

Nem feltétlenül. Ha korábban nem tapasztaltad ezt az érzést, érdemes rá figyelni, akár terhesség, akár valami probléma miatt.Egy teszt az elsõ lehetõséget kizárja, egy orvosi vizsgálat pedig mindenre fényt derít.
A nemvárt napja után is mellfeszülés, és iszonyatosan fáradt voltam.Nagyon-nagyon!Pedig a nemvárt elõtti napon barnás maszat is volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


12 ik hétben vagyok, tegnap óta nagyon fájnak a szemeim, szinte égnek, tiszta vörösek, mintha belennének gyulladva. Ez most mitöl lehet? Ez a terhességgel összefüghet?

Legjobb válasz: Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.

Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.
Vagy kötõhártya gyulladás, vagy pedig sajnos allergiás lettél a pollenekre. Szemészetre menjél, ott megmondják mi okozza, és kapsz szemcseppet. Ha duzzadt, ödémás, csipásodik, könnyezik, viszket, fáj, akkor szerintem allergia.
Vizhiány is lehet, nekem is szoktak ilyenek lenni (nem csak terhesség alatt). Igyál sokat (2.5-3 l / nap).
Ha nem allergia, akkor pedig a fáradtság okozza, ha nem pihensz eleget.Én is sokszor érzek ilyet, ha nem pihenek eleget.

A 10. dpo-n lehet a mellfájdalom terhesség miatt? Vagy az még azért korai lenne?

Nem tudom hova tenni a dolgot, nem nagyon szokott fájni a mellem, max. mensi előtt egy két nappal. De hozzá teszem nem tervezünk babát, tehát nem próbálkozunk, viszont megszakítással védekezünk (ha jön, boldogan fogadjuk), úgyhogy nem arról van szó, hogy idejekorán beképzelek magamnak tüneteket.

Legjobb válasz: Akár terhesség miatt is lehet, de az is lehet, hogy ez csak egy ilyen ciklus, vagy most korábban fog megjönni. Szóval ez önmagában még nem jelent semmit.

Akár terhesség miatt is lehet, de az is lehet, hogy ez csak egy ilyen ciklus, vagy most korábban fog megjönni. Szóval ez önmagában még nem jelent semmit.
A 10.napon inkább a közeledõ termékeny napok miatti esetleges feszülés-fájdalom lehet az oka.Lehet hogy most ilyen a ciklusod ez változó.
Még korai szerintem.

Melyik a legkorábbi időpont, amikor ultrahanggal ki lehet mutatni a terhességet?

Egy operaciot kellet vegrehajtani rajtam, mivel az orvosok nem tutak megallapitani az esetleges mehen kivuli terhesseget,a terhesseg koraisaga miatt. Mennyi idos lehet a baba?

Legjobb válasz: Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.

Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.
A barátnõmnek 4 hetes terhességét már kimutatta a sima ultrahang. Persze értõ nõgyógyász is kell hozzá. Én 7 hetes voltam amikor elõször voltam ultrahangon és már nagyon klasszul látszott.

Van olyan, hogy annyira megtapad a baba és olyan helyen, hogy abortusszal sem lehet megszakítani a terhességet következmény nélkül?

Legjobb válasz: Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.

Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.
Nem, sajnos mindig meg lehet szakíttatni. Ha nagyon indokolt (beteg a baba stb.) a 24. hétig. Akkor már nyilván nem kikaparják, hanem egy vegyszert fecskendeznek be és meg kell szülni mesterséges fájásokkal.
Nincs. Ha nem sikerül az abortusz, az orvosi hiba maximum.

12-én voltam eggyut a párommal, e napra jott ki a legtermékenyebb napom is, es utanna kb par nappal nagyon elkezdtek viszketni a mellbimboim, és nagyon érzékennyé is váltak. Szerintetek lehet koze a terhességhez? Koszi a valaszoloknak.

Legjobb válasz: Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.

Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ.Hát igen olyan 7-8 napra rá kezdodott.Még sohasem fordult elo velem ilyen.De amint hozzaerek megorulok annyira viszket.Es mikor lehetne tesztelni?
aktus után 2 héttel, reggeli vizeletbõl
A kérdező hozzászólása: és mit lehet érezni azon kivul hogy viszketnek a mellbimboim es erzekenyek?

Mit lehet tenni a terhesség alatt jelentkezö húgyhólyag gyulladás ellen? Okozhat -e nagyobb kárt a baba egészségében?

Legjobb válasz: Szia! Én így kezdtem a terhességem, olyan hólyaggyulladást kaptam, mint még életemben soha. Sajnos szó szerint - és ezt nem lehet szebben fogalmazva leírni - vért pisiltem. Azt gondoltam a babának lõttek, még elõtte forró vízbe is ültem (elsõ baba, nem tudtam, hogy tilos). Az eredmény borzasztó erõs felfázás (senkinek nem kívánom). Kétféle antibiotikumot szedettek be velem (én aki gyógyszer ellenes, mivel sosem szedtem, volt egy szintén véres utóreflex is a gyógyszerek után..akkor is nagyon megijedtem). A baba ebbõl semmit nem észlelt, lubickolt a magzatvízben, a hüvelyem tökéletesen védett maradt. Most vagyok 12 hetes, és minden rendben, de azóta kizárólag (a terhességem végéig) sízokniban alszom!

Szia! Én így kezdtem a terhességem, olyan hólyaggyulladást kaptam, mint még életemben soha. Sajnos szó szerint - és ezt nem lehet szebben fogalmazva leírni - vért pisiltem. Azt gondoltam a babának lõttek, még elõtte forró vízbe is ültem (elsõ baba, nem tudtam, hogy tilos). Az eredmény borzasztó erõs felfázás (senkinek nem kívánom). Kétféle antibiotikumot szedettek be velem (én aki gyógyszer ellenes, mivel sosem szedtem, volt egy szintén véres utóreflex is a gyógyszerek után..akkor is nagyon megijedtem). A baba ebbõl semmit nem észlelt, lubickolt a magzatvízben, a hüvelyem tökéletesen védett maradt. Most vagyok 12 hetes, és minden rendben, de azóta kizárólag (a terhességem végéig) sízokniban alszom!
Ha a gyulladást a hüvelybõl áttelepszõ fertõzés okozza, akkor igencsak nagy problémákat is okozhat, akár a legrosszabbat. Ha a gyulladást valami más húgyúti bacik okozzák, az sem jó, azt is ki kell kezelni. Mindkét eset nehéz, mert nagyon kevés gyógyszer van, amit a terhesség alatt szedni lehet. Ilyenkor minél elõbb érdemes orvoshoz fordulni és kivizsgáltatni magad. Semmiképp ne engedd, hogy csak úgy írjon föl valami antibiotikumot, elõbb kérjél részletes laborvizsgálatot.
ha enyhe mértékû és nincsenek panaszok, csak a vizelet vizsgálat mutatta ki, akkor nem. legalábbis nekem ezt mondták, mert én így vagyok most. ha súlyosbodik a helyzet, akkor lehet belõle baj, ezért kell figyelni.
11:48as újra Természetesen nekem is csináltak labort, utána kaptam a gyógyszereket...természetesen csak olyat, amit lehet babásan is szedni. A dokinak is az volt az elsõ, hogy megvizsgálta a hüvelyem, hogy ott van -e vmi probléma.

Mitől lehet h a terhességi teszten a második (terhességet igazoló) csík, sokkal halványabb mint a kontrollcsík? Attól még ez terhességet jelent?

Legjobb válasz: Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!

Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!
Attól, hogy még nem olyan magas a hcg hormon szintje a szervezetedben. Mivel 2 naponta duplázódik az értéke, így egyre erõsebb lesz majd a csík a teszten. De már most lehet örülni, mert nagy valószínûséggel terhes vagy! Gratulálok!
Nekem is igy volt, aztán két nap múlva a reggeli vizeletbõl egybõl megjelent a 2. csík erõsebben!!Sok sikert, vigyázz magatokra!!!
Nekem ugyanazon a napon ket kulonbozo gyartmanyu teszt kulonbozo erossegu csikot mutatott, szoval a teszt erzekenysegen is mulik... Meg ha halvany is a csik, ha ott van, mar orulhetsz! Gratula! 12 h km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!