Találatok a következő kifejezésre: Lehet Veszprém valahol lovas felszerelést, pl (1 db)

Lehet Veszprém megyében valahol lovas felszerelést, pl. Nyerget bérelni?

kb.1 napra...

Legjobb válasz: Igen, a Szent István térnél jobbra nyílik egy utca balra, egyenesen végig, jobbra onnét asszem, s egy sárga épület...ott!

Igen, a Szent István térnél jobbra nyílik egy utca balra, egyenesen végig, jobbra onnét asszem, s egy sárga épület...ott!
Attyapusztán... ott még lovaglás is lehetséges!
Ahol lovagoltatás van, ott felszerelést is adnak a lovakhoz. Gondolom, arra kell a nyereg. Azt nem hinném, hogy úgy bárki adna bérbe nyerget vagy bármit, hogy máshol használod.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Holnap vesszük először az ugratást, de én még kicsit tartok tőle. Mire kell majd figyelnem? Na és egyáltalán hogyan küzdjem le a félelmem? Nektek hogyan zajlott le az első ugrásotok?

Igazából csak egy kisebb X-et fogok átugrani (már ha sikerül), de én mégis eléggé tartok tőle. Mi lesz ha... a ló megtorpan, felágaskodik, én leesek stb, stb.

8

Tudnátok olyan videót linkelni amiben a lovasnak helyes a testtartása?

Leginkább díjugratós videókra vagyok kíváncsi, de nem kell, hogy magas akadályok legyenek, elég 60-100-120 centi is. Előre is köszi!

1

Van olyan fekete ló, aminek kék a szeme?

3

Kezdőként milyen lovat vegyek? (csikó, felnőtt)

Sziasztok. Lovat szeretnék venni de nincs tapasztalatom veluk kapcsolatba de érdekelnek és szeretnék foglalkozni veluk. Párommal a csikó mellett dontottunk,hogy megszokjon minket,mi is ot ,elfogadjon valamint van egy most 1 éves fiam és,hogy o se féljen tole viszont egyik ismerosom aki lovagol nem tanácsolja kezdoként a csikót mert rengetek munka van vele mire belehet torni,persze csak miután elérte azt a kort és szerinte hiába van velunk csikó korátol csak akkor fogad el igazán ha megtudjuk ulni. Elsodleges cél az ismeretség lenne a lóval. Ti mit javasoltok egy már betort érettebb lovat vagy érdemes csíkót venni és foglalkozni vele?KEZDOKÉNT is.. Az idovel,turelemmel és kitartással nincs gond!

7

Hol van olyan lovarda, ahol díjlovaglást tanítanak?

Pl: ahol vannak kifejezetten díjlovas edzések.

3

Lovacskám első A/1-je a 3. ugrástól kezd izgalmas lenni vélemények?

http://www.youtube.com/watch?v=WDxDV6UOcbM&feature=c4-overvi..

remélem így már jó lesz :)

4

Lovacskám első A/1-es pályája vélemnyek?

http://www.youtube.com/watch? V=WDxDV6UOcbM&feature=c4-overview&list=UUQUqI7PTe_uciHnEF4EA
3nw

a 3. ugrástól kezd izgalmas lenni :D

1

Más is tapasztalt hasonlókat első terepen lovaglásánál?

Lassan 2 éve lovagolok és vasárnap voltam először kint terepen egy olyan lóval, amiről sikerült pár hete az első esésemet produkálni. Ez úgy történt, hogy egyszercsak (visszagondolva, minden előjel nélkül) "normál" vágtatempónál valami miatt sokkal nagyobb tempóra kapcsolt, amit - mivel előtte sosem gyakoroltam - nem tudtam megfelelően lekezelni és leestem. Azóta vannak fenntartásaim a lóval kapcsolatban a kiszámíthatóságát tekintve.
Bocs, ezért a kis kitekintésért, de a kérdés megválaszolásához jó tudni ezt a háttérinfót is.
Szóval, a hétvégi terepezés során az említett előzmény miatt annyira görcsös voltam, hogy folyamatosan húztam a szárat, nem mertem engedni a lovat. Minden pillanatban azt éreztem, hogy meg akar indulni. A gyűrűsujjaimról konkrétan teljesen lejött a bőr a szár találkozásánál. Mint pár 100 méter után kiderült, a félelmem nem is volt alaptalan, mivel többször megugrott vágtába minden előjel nélkül (pl. útról lementünk és rátértünk egy mezőre...és még számtalanszor). Konkétan olyan érzésem volt végig, mintha életemben egy percet nem lovagoltam volna ezelőtt:(
Tehát a kérdés:
- normális azon elmélkedni, hogyha ennyire stresszes egy tereplovaglás, akkor van-e értelme folytatnom, tényleg ezt akarom-e? Amióta először megfordult a fejemben, hogy lovagolni szeretnék, azóta a terepen lovaglás az, ami érdekel, más (díjlovaglás, díjugratás, etc.) nem érdekel.
- betudható-e ez a lónak, hogy ha ennyire megbízhatatlan, akkor nem való egy olyan szintű lovasnak, mint én, hozzá erősebb karakterű lovas kell?
- van-e értelme inkább olyan helyet keresnem, ahol az első alkalmak során a leglustább lóra ültetnek, hogy egyáltalán a kinti körülményeket megszokjam?

Előre is köszönöm a válaszokat, kritikákat, tanácsokat!

33F

16

Díjlovagló REVre felszerelés?

Kötelezö a fehér nadrág?

3

Ez nagy súly volt a lónak nagyon megterhelhette? Azt gondoltam volna nem húzza el.

apám lomolást tartott hátul és lakatos szakmájából adódóan sok vashulladék is volt elhívta hát egyik lovas ismerősét hogy vigyük el a vasat.
megjött a lovas, nemtudom milyen lehetett egy jól megtermett hatalmas csődörrel. kiékelte a kereket hátul mivel egy enyhe dombon lakunk elkezdtük felpakolni, utólag kiderült összesen 970 kg vas került fel a kocsira. púposan ált rajta a mindenféle hulladék maradék vas egész kazántól elkezdve vasszekrényen át rozsdás dirib-darab vasig. megkérdeztem utólag hogy mennyi a kocsi súlya 650kg volt. a gazdája jól megtermett ember 110kg alaphangon megvan.

felpattant majd kivettük az éket elindította a lovat. akkor érezte meg a paci a súlyt gondolom, nekifeszült, majd a földet érte a feje akkora fogást vett rajta de az első 1-2 nehéz lépés után lendületbe jött és nagyobb erőfeszítés nélkül simán húzta.

ez a ló tehát 970+650+110 kg súlyt vitt dombnak felfelé!

mivel közel volt a domb teteje hamar elérte onnan jó dolga volt és nem láttam hogy az út további részén hogy teljesített gondolom már lendületből sík vidéken nem volt probléma. utólag adtam számolgattam össze mennyi volt ez a súly. ez nagyon megterhelte a lovat? mennyit bírt volna elhúzni a határait feszegettük? szerintem neki is ez volt a legnehezebb fuvara nincs mindig ilyen terhelésnek kitéve de meglepett milyen könnyen túllendült és vitte simán

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!