Találatok a következő kifejezésre: Lehet Veszprém valahol lovas felszerelést, pl (1 db)

Lehet Veszprém megyében valahol lovas felszerelést, pl. Nyerget bérelni?

kb.1 napra...

Legjobb válasz: Igen, a Szent István térnél jobbra nyílik egy utca balra, egyenesen végig, jobbra onnét asszem, s egy sárga épület...ott!

Igen, a Szent István térnél jobbra nyílik egy utca balra, egyenesen végig, jobbra onnét asszem, s egy sárga épület...ott!
Attyapusztán... ott még lovaglás is lehetséges!
Ahol lovagoltatás van, ott felszerelést is adnak a lovakhoz. Gondolom, arra kell a nyereg. Azt nem hinném, hogy úgy bárki adna bérbe nyerget vagy bármit, hogy máshol használod.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak hogy a lovam megbízzon bennem?

most 15 hónapos, shagya és ha felnő akkor szeretném hogy teljesen megbízzon bennem

7

Télen kell takaró?

Ha egy nyíratlan lovat a mínusz fokokban kiengedek a havas legelőre, kell e neki valamilyen takaró? Gondolok itt karámtakaróra, mert ha esetleg lefekszik hemperegni takaró nélkül, nem e szívja meg a szőre magát nedvességgel(hóval) ?

3

Átlépi a patanyomát?

Sokszor használják ezt a kifejezést, de én nem igazán értem. A patanyom az, amit az első lába hagy? Sokszor mondják, hogy az összeszedett ló minimum belelép a patanyomába, vagy átlépi azt. De én ezt nem értem... Mármint akkor minden összeszedetten ügető lónak le kéne lépnie a patkóját? Vagy még annál is előrébb lépnie, de akkor meg úgy nézne ki az egész, mintha a nyakában lenne a lába, ilyet meg még nem láttam... :) Légyszi világosítsatok fel :)

11

Túl lehet etetni egy lovast? És ettől tényleg tönkremehet a járása?

Olyan hallottam, hogy ha egy ló túl sok abrakot kap akkor, úgymond túl van etetve és ez miatt ilyen darabosan, szögletesen, mereven lép, és ha ez igaz, akkor lehet ellene tenni valamit, hogy újra helyre jöjjön ?

6

Nektek melyik a kedvenc lófajtátok? Miért?

10

Érdi Lovas Se-ről vélemények, tapasztalatok?

0

Ti hogy csináljátok?

Ti hogy csináljátok ? Most már saját csikómat lovaglom be heti 2-3 órát 1 nap megyek vele aktívan. Amúgy meg csak 1-1,5 órát lovaglok vele.Karámot nem szereti,pedig dolgoztunk ott is csak is terepen oké.Haza fele van egy jó fél km aztán ott vágtatni szoktam rajta.Ha nem elégé fárasztottam ki gallopozik nem lenne gond ha meg tudnám állítani vagy vissza fogni szerencsére ott nagy hely van így be tudom venni kisköre.Akkor szépen megáll és felfogja hogy nem így kellet volna de múltkor se szó se beszéd befutott a faluba hiába húzztam a száját fel emeltem a fejét kisköre alig tudtam rá venni csak ment.Akkor kapot egyet a pálcával figyelmeztetőt megilyet elkezdett ügetni alig bírtam megfogni. Ilyent még belovaglás alatt álló csikó amit tanítottam nem csinált.Ezt betutam annak hogy nem ment eleget.Viszza vittem terepre és újra kezdtük utána kezelhető volt sajnos,futón elránt.Egy Sodrott kanca anya sodrott mura keverék anyai nagyanya meg fajta mura, apa sodrott shagya apai nagyapa meg papíros shagya arab szóval egy nagydarab szívós sodrott kancáról van szó,ti hogy oldjátok meg.ja meg combal szorítottam kicsit reagált testsúlyal megint segítettem végül is beleültem a hátába és combbal fogtam,és húztam a szárat és úgy megállt.Azóta nem csinálja ezt.

4

Ez így szabályos, rendben van? Lovasoktatós kérdés.

Ma lovagoltam életemben először. Elég jó helyre mentünk, jónak tűnt az oktató, de fiatal volt, 1-2 éve csinálja csak. Úgy tudtam, első órán még csak tanügetés van, de nekem nagyon jól ment lépésben is az emelkedés meg a kikönnyítés, úgyhogy ügetésben is mondta, hogy próbáljam meg, és kapaszkodás nélkül tudtam könnyűügetni. Nagyon jól ment, úgyhogy főleg azt gyakoroltuk, mert azt mondta, hogy a tanügetésem teljesen jó. Könnyűügetésben se pattogtam, tudtam emelkedni jól, úgyhogy megtanította azt is már ma, hogy mikor ülök rossz lábon, és hogy kell átülni, meg úgy tartottam a kezem a végén, mintha fognám a szárat, csak még nem fogtam. Lépésben is elengedett kicsit a végén sétálni, elmagyarázta, hogy derékkal lábbal meg kézzel hogy irányítsam a lovat, előttem ment, és meg kellett próbálnom követni a lóval. Kengyel nélkül nem csináltunk ma semmit, azt mondta, hogy legközelebb megpróbál voltizst szerezni a lóra, csak az most eltűnt, vagy ha nincs, akkor legközelebb már lovagolok kengyel nélkül is, mert az fontos. Ez jó így? Nekem tetszett, hogy ilyen gyorsan tanulhatok, meg agyondicsért, hogy ilyen tehetséges lovast keveset látott még, csak kíváncsi vagyok, nincs-e benne valami olyan, ami miatt másik helyet kéne keresni, mert most még egyszerű hogy nem ismernek itt se annyira.

5

Mit tehetek ilyenkor? (lóvásárlás+papír problémák)

Kinéztem egy lovat, amit megszeretnék venni, jövőhéten el is megyek megnézni, kipróbálni.
Hibája, hogy semmilyen papírja nincsen, az eladó állítása szerint van sütése de, amikor beszélt a lótenyésztési felügyelővel az azt mondta, hogy ilyen sütés nincsen. Nyilván így útlevele sincsen, de az elengedhetetlen a szállításához és egyébként is a vásárláshoz. Mi a teendőm ilyenkor?

4

Csüdsömörre valami házi praktika?

Olyasmire gondolok, ami egy általános háztartásban megtalálható ellenszer, nem amit többezerért kell megvenni.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!