Találatok a következő kifejezésre: Lehet -e ha (2282 db)

Igaz lehet-e, ha Kiss Péter nem megy vissza a kimerült Erőss Zsoltért akkor még ma is élhetne? Bele lehet -e ebbe az "igazságba" nyugodni?

Erőss balesete miatt már nem volt fizikailag egy súlycsoportban a nagyon energikus fiatal mászóval.

Legjobb válasz: Utolsó, nem lehet! Ilyenkor a hegymászó nem megy vissza, ez íratlan szabály, nem hogy visszazavar bárkit is. Ráadásul Kiss Péternél nem is volt ekkor rádió, Kollár elég nehezen tudta volna bárhová is visszazavarni. Õk (Kollár és Erõss) végigmászták a legtöbb 8 ezrest, nem ma kezdték hanem 10 éve, az ilyen hangulatkeltõ baromságokra meg semmi szükség! Kérdezõ, ez szinte biztos, mivel az Olasz és Spanyol mászók akikkel akkor Kiss ereszkedett mind épségben lejutottak és akkor még õ is nagyon jó állapotban volt. Úgy döntött hogy visszamegy, ezt õ akkor úgy ítélte meg hogy le tudnak jönni biztonságban, van még annyi benne. Ezt a döntést maximum szakmailag lehet megkérdõjelezni, emberileg semmiképp.

Utolsó, nem lehet! Ilyenkor a hegymászó nem megy vissza, ez íratlan szabály, nem hogy visszazavar bárkit is. Ráadásul Kiss Péternél nem is volt ekkor rádió, Kollár elég nehezen tudta volna bárhová is visszazavarni. Õk (Kollár és Erõss) végigmászták a legtöbb 8 ezrest, nem ma kezdték hanem 10 éve, az ilyen hangulatkeltõ baromságokra meg semmi szükség! Kérdezõ, ez szinte biztos, mivel az Olasz és Spanyol mászók akikkel akkor Kiss ereszkedett mind épségben lejutottak és akkor még õ is nagyon jó állapotban volt. Úgy döntött hogy visszamegy, ezt õ akkor úgy ítélte meg hogy le tudnak jönni biztonságban, van még annyi benne. Ezt a döntést maximum szakmailag lehet megkérdõjelezni, emberileg semmiképp.
valószínûleg igaz, és az is lehet hogy Kollár zavarta vissza rádión Kiss Pétert, hogy segítsen Erõssnek
Kérdés hogy valóban így történt-e? Kollár azt is mondta hogy a többi mászó megpróbálta visszatartani Pétert. Nos a többi mászó erre nem emlékszik. Állítják hogy a csúcson látták utoljára Petit, lefelé jövet pedig nem. És reggel hétkor lefényképezték a holttestét a négyes tábor közelében.
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre akárhogy is alakult.Kiss Pétert nagyon sajnálom.Erõss õt is bevitte az erdõbe.Tapasztalatlan volt, és vakon követte a "mesterét".
A kérdező hozzászólása: Te jártál már 2655-ön? Vagy csak a Gellért-hegyen voltál netán, egy fagyival a kezedben?
A kérdező hozzászólása: Ja még egy! A földrajzi neveket nagy betûvel írjuk.
Tapasztalatlan? 40-nél több 4000 feletti (köztük majdnem 5000, a Montblanc)? Tapasztaltabb mint te valaha is leszel. Õ visszament volna 20 év múlva is ha bír, hasonló helyzetben.
Látom nem tudtál másba belekötni :) Mindet nagy betûvel írtam egy elírás kivételével, de örülök hogy ettõl jobban érzed magad. Most megfogtál. Te meg nyilván végigjártad a Tátra fõgerincét. Én a Lomnici nyeregnél tovább nem jutottam, de nem is alázom Erõsséket, mint te.
Soriát idézed mint objektív véleményforrást? XDD Vele már az alaptáborban összerúgták a port, aztán akkor is amikor ki akarta fizettetni Erõssékkel azokat a serpákat akiket õ kért fel hogy kötelezzék be a csúcs alatti részt. Szerintem az 1 betûs elütések helyett inkább olvasgass visszafelé hogy mekkora orbitális baromságokat hordtál itt össze annak ellenére hogy mindet megcáfoltuk.
"Igaz akad azért O2, tehát nem igaz hogy minden csúcsot Erõss oxigén nélkül mászott meg, majd azután késõbb biztos más is kiderül majd." Mi derül ki más IS? Le lett írva, be lett linkelve 10x hogy Erõss 1 csúcsot mászott oxigénnel, az Everestet! De te csak mantrázd tovább nyugodtan a baromságot és reménykedj abban hogy majd biztos kiderül hogy helikopterrel vitték õket a csúcsig ahol csecsemõket áldoztak és a lefele úton spanyol turistákat hajigáltak a hegyrõl. Ökör!
Te tényleg szánalmas vagy. Rajtad kívül senki nem mondta hogy Erõss minden csúcsot oxigén nélkül mászott meg. A csomolungmát NEM, a többit IGEN. Te meg a Tátrás túrázásodat ne emlegesd már abból a szempontból hogy milyen tapasztalt vagy te a magashegyi mászásban! A Tátra legmagasabb csúcsa is csak 2655 m. Hol van ez a 8000-tõl te szerencsétlen. Te akarod megmondani ki mit csinált jól odafent vagy mit nem? Utólag mindenki nagyon okos. Akkor miért nem hívogattad Kollárt hogy rendelje vissza õket. A blogon már fent volt, hogy nem érték el a 4-es tábort. Ja hogy akkor szartál az egészre, csak most jó csámcsogni, és halottat gyalázni. Ez mutatja az értelmi és érzelmi intelligenciádat. Egyes, leülhetsz!
A kérdező hozzászólása: Igaz akad azért O2, tehát nem igaz hogy minden csúcsot Erõss oxigén nélkül mászott meg, majd azután késõbb biztos más is kiderül majd. A spanyol C.Soria aki szintén a hegyen volt aznap élesen birálta-név nékül- a résztvevõ expediciókat. "Egyesek azzal kérkednek, hogy nem használnak teherhordókat, meg nem használnak maszkot sem.A serpák ezek az egyszerü hegyi emberek ha nem használnának oxigént a hegyen- mivel az összes rögzített fix kötelet õk építik be, akkor senki nem jutna fel a hegyre-így Soria. Mellesleg neki legalább volt annyi esze, hogy visszafordult, mert belátta hogy csak így maradhat életben. A Hegymászó Szövetségbõl nyilatkozó Farkas Péter Szakmai.Vez. is arról beszélt, hogy óriási hiba volt akkor elvállalni a csúcstámadást, amikor elõtte már a 4.tábort sem érték el idõre.Ezért 8250 m-en köztes táborban éjszakáztak, igy megnõtt a távolság a csúcstámadáskor. Teljesen világos volt, hogy mivel a 4. tábort sem érték el idõben, valami nem stimmel, és nem szabadott volna a csúcsot ennyire alulról támadni. A 18 órás felérkezéskor már a különösen a tapasztalt Erõssnek tudnia kellett volna, hogy onnan le is kell jönni, nem pedig utána a fél világot felkürtölni, hogy SEGÍTSENEK!-igy Soria. Da hát ki segítsen?- 4000-rõl le lehet valakit hozni, de 8200-ról nem !!-igy Soria Sajnos ilyen magasságban nagyon beszükül a tudat, és beszükült elmével, agyi ödémában már nem lehet jó döntést hozni.
"Ne haragudjanak, de sehol nincs leírva, hogy Erõssék oxigén nélkül másztak valaha. Ha beüti valaki, hogy "oxigén nélküli mászás", akkor Várkonyi, és Klein Dávid jön fel, és nem Erõss." Sehol sincs leírva, persze...Akkor had segítsek: https://www.google.co.uk/#output=search&sclient=psy-ab&q=Er%.. Na, eléggé nevetségesnek érzed már magad?
Kérdezõ, van egy rossz hírem: Nem csak buta de már nevetséges is vagy. Sajnos nem tudok mást mondani arra aki a tényekkel szemben csak a saját idióta meggyõzõdését hajtogatja aminek semmi alapja. Minden forrás elismeri hogy palackos oxigén nélkül másztak. Elmondják az összes sajtótájékoztatón, leírják az elemzõk, ott van a wikipédiában, van róla nem 1 videófelvétel, ezzel szemben te azzal érvelsz hogy van egy blog ami van amikor ezt, van amikor mást ír, tehát egyértelmû hogy palackkal másztak. Szerintem hagyjuk is, butaság ellen tényleg nincs orvosság.
De normális sem vagy. http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyolcezer_m%C3%A9tern%C3%A9l_ma.. Ajánlom figyelmedbe a fenti linket. Láthatod a jelölést az oxigénes mászásoknál. Nézd meg Erõss sorát jó? Hány O2-es jelölást látsz? Óvodás szinten is megszámolható. PErsze hülyeség ellen nincs orvosság.
A kérdező hozzászólása: A 49-es ponthoz:A "fotelszakértéstõl" én messze vagyok, mert már 1974-ben a Tátrában túráztam. Lehet hogy Önök nagyon okosak, de a másik sem hülye.
A kérdezõ olyan szintû ostobaságokat hord össze hogy az félelmetes. Minden külföldi és itthoni hírportál és hegymászással foglalkozó oldal elismeri hogy Erõss Zsolték palack nélkül másztak mindenhol. Azokon a hegyeken nem egyedül õk voltak, rohadt érdekes hogy senkinek nem tûnt fel hogy palackkal másztak, a hírekben pedig már palack nélkül! Egyébként sanszos hogy ezt a kérdezõ találta ki, én még hasonlót sem olvastam sehol, mindennel támadták már E.Zs.-t a honi "fotelszakértõk" de ilyennel sehol.
Akkor hogy érthetõ legyen. Erõss volt az elsõ magyar állampolgár aki megmászta a Csomolungmát. Demján Zoltán nem volt magyar állampolgár. Ezen kár vitatkozni. Azon is hogy kamu-e vagy sem, hogy oxigén nélkül mászta Eröss a többi csúcsot. Ilyen korlátolt emberrel mint te ritkán találkozni. Az egész világ elismeri a teljesítményét, de a honfitársai mindent megkérdõjeleznek. Ez szánalmas. Amúgy miért hiszed hogy Klein és Várkonbyi oxigén nélkül mászott valóban, Erõss meg nem. Velük ott voltál vagy mi a franc? Én nem vagyok hegymászó. Nem is nagyon érdekelt eddig a dolog, de a teljesítményt akkor is el kell ismerni. ÉS tudod szerintem Erõss és Kiss nagyívben leszarná hogy te elhiszed-e vagy sem amit mondanak.
Kerdezo, a felvideki hegymaszo Szlovak allampolgar volt es nem Magyar! Kis kulonbseg van a 2 kozott! "Sztarolva" pedig az van aki felmutat valamit. Amugy meg miota negativum az hogy a media valaki kapcsan foglalkozik a spotaggal? Ez megint csak fanyalgas, semmi mas!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy Soriával összevesztek, de van egy nagy különbség köztük.Õ még életben van, és hazamegy a családjához. Õ 75 éves és tudja, hogy ez a LÉNYEG!
A kérdező hozzászólása: Game over!
Az elsõ hiradások is arról szóltak (Kollár beszámolója), hogy Zsolt már nem sokkal a csúcstól lefelé való elindulás után rádiózott, hogy nincs jól, megállt. Petiéket látja, lefelé haladnak, de Petiék nem látják Zsoltot, hiába villogtat neki a lámpájával. Kérdés: Petinek nem volt rádiója? Zsolt következõ bejelentkezésekor (éjjel) már jobban volt (de még mindig 8200 m magasan) és kiderült, hogy Peti is ott van mellette, éppen masszírozza. Ebbõl nekem az jött le, hogy Peti meglátta a fényjeleket, visszafordult érte, és megmasszírozta. Utána pedig elindultak lefelé, Peti kicsúszott, Zsolt pedig nem tudott már lejönni.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy fáradt volt, de akkor milyen fáradt volt Erõss Zs, ha a csúcsig 20 percet rávert, és emellett többször bevárta.Az biztos, hogy a vele egyszerre felérõ spanyollal kellett volna visszaereszkednie.Akkor talán túlélhette volna. Sajnos nem tudjuk, hogy egymással milyen megállapodásban voltak, és tulajdonképpen Kiss mire kellett? Kérdezem, ha Erõss annyira zseniális volt, miért nem mászott egyedül?Úgy a teljesítményével nem fenyegetett volna senkit.Kiváló egyedüli mászások vannak, és voltak a mûltban is./ H.Buhl, Kukuczka, Messner, de maga Erõss is mászott a Nanga Parbat-ra szólóban is./
Sajnos az sem olyan biztos hogy a csúcsig olyan jól haladt. Az egyik kínai hegymászó lány videóján rajta van Péter. Mögötte haladt, közvetlenül. De történhetett valami, mert a lány majdnem 3 órával hamarabb ért végül fel, és a videón Péter nagyon kivan. Ráadásul mikor a fix kötelek végénél folyt a tanácskozás hogy továbbmenjenek-e, a spanyol hegymászónõ, aki nem mellesleg orvos is, megjegyezte, hogy feltûnõen fáradtnak látta Petit.
Szinte 100% hogy nem ment vissza Erõss Zsoltért. Olyan új beszámolók kerültek elõ az ott mászó olasz és spanyol hegymászóktól, ami szerint nem fordult vissza Peti, viszont feltûnõen kimerült volt már a felmenetel során is. Errõl az egyik kínai mászólány videofelvételén is meg lehet gyõzõdni. Sajnos úgy tûnik hogy Peti végletesen kimerült és kicsúszott, még az elsõ éjszaka. Reggel 7-kor már fényképek készültek a holttestérõl a négyes tábor környékén. Mostmár csak az a kérdés, hogy Zsolt miért nem fordította vissza, hiszen aláírták a szerzõdést, hogy mindenben követi az utasításokat.
Meg az expedíció szervezõje (vezetõje) elmondta, hogy "egyre nem lett P felkészítve": hogy X méter magasan nem lehet bajtársiasnak lenni- Különben lehet, ha P nem fordul vissza és leér a négyes táborba a többivel, akkor még tudtak volna Zsoltért is valamit szervezni De így Kollár is megijedt és fogalma nem volt, mit tegyen
Nagyon szomorú ez, hogy Péter nem mászott tovább a spanyollal meg az olasszal- Mert mikor visszafordult, akkor már egyedül volt és ha akkor történik bármi, akkor tényleg nincs senki, aki tudna segíteni (ugyanilyen hibákat elkövettek mások is már, pl. Dékány Péter) Ezért néztek a sherpák meg a spanyol, hogy miért megy vissza (a többiekkel nagyobb biztonságban volt)
A kérdező hozzászólása: Képzelem milyen jó lett volna nekem, ha "neylonzsákba" hozok mindíg valakit haza mondjuk a Tátrából, de én érdekes módon mindíg épségben hazajutok. Nagy" arc" lehet az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Oké.Erõss ha annyira jó volt, akkor miért nem mászott egyedül.Nem kell mindenkit bevinni az erdõbe.Szépen lassan a magyar hegymászó társadalom kipusztult mellõle.Õ meg mindíg mindenhonnan visszajött. Ezért mondom ha zseni volt akkor egyedül kell menni, és kész. Kiváló alkalmak vannak az egyedül mászásra, és akkor senkinek nem lett volna baja.Õ meg azt csinál magával, amit akar.Szórakozzon magával.
Csak az a baj hogy Erossek oxigen nelkuli maszasai nem velemeny hanem teny kerdese. Ettol persze lehet mondani hogy az nem ugy volt, csak tenyekkel nehez es buta dolog vitatkozni.
A kérdező hozzászólása: Lám, 73 kör kellett, hogy valamiben egyetértsünk.És még én vagyok rugalmatlan.Fejlõdünk. Kiss azért tapasztalatlan volt, hiszen soha korábban nem volt az Alpoknál magasabb régióban.Ezt nem a hegymászásra értettem, csak nem volt himalayai tapasztalata. Nagyon sajnálom, sokra vihette volna. Gondolom mit gondolhat most a családja errõl az egész cirkuszról.
Az utolsó megjegyzésével egyetértek, de az összeesküvéselméleteket nagyon nem bírom. Az a hülyesége pedig hogy kamu az oxigén nélküli mászás, meg hogy Kiss tapasztalatlan volt, egy nonszensz. Ez olyan mintha azt mondaná nincs ûrutazás, mert maga nem volt ott, és nem látta tényleg elhagyták-e a légkört.
A kérdező hozzászólása: Egyébként Kollár is elmondta.Erõss már nagyon is a határokat feszegette, vele már várható volt ami történt. Kissrõl nem várták, hogy lesz valami, de sajnos önzetlen volt. 8000 felett nem szabad önzetlennek lenni.
A kérdező hozzászólása: Ezt Önrõl is el lehetne mondani, hiszen mindenáron az igazát sulykolja. Vitatkozunk, azért még nem hülye senki, mert más a véleménye. Ez a demokrácia.Nehéz ugye?
Tényleg game over. Nem fogod fel. Ok, te vagy a csúcs, mindenki más hülye.
Meg Péter nem tudhatta, hogy ki fog csúszni Ha tudta volna, lehet nem ment volna vissza
Lehet Péter sem fogta fel, mennyire drámai a helyzet Ha túlélte volna az esést, talán mondhatna valamit De sajnos nem élte túl Péter egyébként többször ment vissza (nem csak egyszer) Kollár valami olyasmit mondott még múlt héten, hogy Zsolt panaszkodott, hogy nem lát rendesen (Mondjuk a fotókon sem volt rajta szemüveg) Péteren volt-
A kérdező hozzászólása: Annyira kevés, hogy leállították a további programot. Az utóbbi 13 évben 23 magyar hegymászó halt meg./Döbbenetesen sok./ Úgyhogy itt már lassan kihal a sportág.Idõ kell, hogy a tehetséges fiatalok még kellõ rutint is megszerezzék. Nem csak mindíg egy emberrõl kell beszélni, mert nagyon sok nagyon jó magyar mászó volt, és reményem szerint lesz is.
A magyaroknak kevés emberük volt (van) a magassági mászáshoz- A spanyolok is pl. akik ott voltak, többen voltak, meg az olaszok is legalább hárman plusz egy orvos Ha egyikük bajba jut, könnyebb talán segíteni is
Nappal olyan plusz harminckettõ fok körül volt- Igen, Zs valószínûleg nem ért le a rámpa aljára (Ha Peti leért volna még esetleg szervezhettek volna valamilyen segítséget Zs-nek) Talán azt olaszt (Mario) lehetne még megkérdezni, õ mit látott vagy tudott
"Nagyon kevesen másznak 8000-t oxigén nélkül." Õk ezek közé a kevesek közé tartoztak, Erõss 10-et mászott már így, volt amelyiket teljesen egyedül és új útvonalon és volt amelyiket mindenféle háttércsapat nélkül, úgy hogy utána évekig titokban kellett tartania az eredményt mert engedélye sem volt és kitiltották volna Pakisztánból.
Pontosan ezért van iszonyú nagy sport és hírértéke.
A kérdező hozzászólása: Kedves Uram. Nagyon kevesen másznak 8000-t oxigén nélkül. Elõbb-utóbb mind ottmarad. Tele van vele a Nat-Geo..meg a többi mûsor. Persze próbálkoznak, ne a végén mind kifullad, támolyog. Nagyon erõs szervezet kell hozzá. A minap olvastam, hogy az Everestet talán eddig 55-en mászták meg oxigén nélkül. A legnehezebbet, a K2-t eddig 6-an./elképesztõ/ A K2 annyira nehéz, hogy az elsõ sikeres mászás után/olaszok/ csak 20 évvel, 1974-ben tudták újból megmászni. Uram, Ön mirõl beszél? Ott mindenki örül, hogy vizelni tud..., egy lépés majd öt perc pihenõ.
A mindenáron való feljutásról: Elmondták hogy az utolsó szakasz ugyan nem volt ki fixkötelezve, de mivel mind az idõjárás, mind az állapotuk jó volt ezért egyszerûen nem volt ok a visszafordulásra. Azért mentek hogy feljussanak és abban a pillanatban ennek semmi akadálya nem volt. Ami utána történt azt ekkor senki nem látta elõre, nem voltak velük jósok. Ha elõre látják akkor visszafordulnak.
Ne haragudj kérdezõ, de süt a hsz-edbõl hogy még elméletben sincs fogalmad az egészrõl. Mi az hogy "érthetetlen" oxigénpalack nélküli mászás? A "Magyarok a világ 8 ezresein" az ÖSSZES expedícióját oxigénpalack és serpa nélkül csinálta végig, ha érdekel hogy miért akkor hallgasd meg a sajtótájékoztatóikat, érthetõen elmondják. Az hogy Erõss nem volt teljesen 100%-os fél lábbal teljesen természetes. Viszont ez a saját sorozatuk volt, õk hozták létre, õk teremtették meg az anyagiakat, kerestek szponzorokat és válogattak be mászókat. Ezek a beválogatott mászók mind eldönthették hogy mennek-e vagy sem, ha mennek akkor viszont a hegyen el kell fogadniuk az expedíció szabályait (nincs oxigén és serpa). A mászás így tiszta, oxigénnel a hegy már nem 8 ezres, azaz ennyi erõvel mehettek volna egy 7 ezresre is palack nélkül, ugyanaz a teljesítmény mint egy 8 ezres palackkal. Mint ahogy a Maraton elsõ szakaszait sem biciklivel tekerik le hanem futva.
Erõss tapasztaltsága 8000 méter felett és Kiss lendülete nem volt rossz kombináció, itt nem az okozta a bajt hogy nem voltak jó páros.
Azt ne felejtsük el, hogy Kiss Péter azon túl, hogy hegymászó, hegyimentõ is volt. Soha nem jött volna Erõss nélkül a hegyrõl. Hivatásból, emberségbõl ment vissza érte. Mindenhol azt mondják, hogy Kollár elfelejtette vele közölni, hogy 8000 m felett nem segítünk a másikon. Na persze. Péter ezen mosolygott volna egyet, esetleg bólogatott volna, hogy jól van, és ugyanígy visszament volna. Neki ez volt a hivatása, ez volt a természetes. A kérdés inkább az, hogy szerencsés dolog volt-e Erõssel együtt indítani egy fiatal és profi hegyimentõt... ezt mindenki döntse el maga.
A baj az hogy a hozza nem ertok bunbakot keresnek. Pedig itt nincs bun. Ezert senkit nem lehet hibaztatni. Abban Oscar nelkul is biztos vagyok hogy Kollar nem "zavarta" vissza Kisst. Ha valaki akkor o tudta hogy ezzel a halalba kuldheti, ezt csak olyan gondolhatja komolyan aki kivulallo. A hegyre felfele is elobb ert Kiss a csucsra, 20 percet vart Erossre, ez teljesen normalis hogy lefele sem egyutt mentek.
Utolso, Kiss P. nem egyedul, hanem olasz es spanyol maszokkal ereszkedett mikor visszafordult akik elmondtak hogy egyszer csak fogta magat es minden szo nelkul visszafordult, nem volt elotte senkivel radiobeszelgetese. Ok azt hittek hogy magassagi betegseg miatt megzavarodott, probaltak lebeszelni de teljesen tiszta volt az elmeje es mondta hogy visszamegy Erossert. Azt meg ki ne talaljatok mar hogy az olszok es spanyolok is hazudnak hogy mentsek Kollart!
Honnan a fenébõl tudjátok, hogy amit Kollár mond az mind igaz? :) Ezt egyedül Kollár, Dutka, Kiss és talán Erõss tudja, hogy vissza lett e zavarva Kiss Peti. Ebbõl 2 meghalt. Dutka meg tudomásom szerint nem tud magyarul. Nem Kollárt szeretném ezzel támadni, de ezt csak õ tudja pontosan mi történt ott, és szíve joga magában tartani amit szeretne.
Fordult mar vissza parszor o is a csucs alol, szoval ez sem igaz hogy "mindenaron".
A kérdező hozzászólása: Ahhoz le kellett volna jönnie.Nem hajszolnia sikert mindenáron. " Egy hegyre nem felmenni nehéz, hanem lejönni"-Hermmann Buhl a Nanga Parbat elsõ magmászója mondta./1954/ Ez a különbség a hegymászók között.
Ez igaz, pont ezért nagyon nem ugyanaz a teljesítmény oxigénnel felmenni meg anélkül. Az igazi hegymászó úgy mássza meg a hegyeket ahogy Isten megteremtette Õt is, meg a hegyet is. Hilary lovag lett, a hazájában büszkék rá, ha most Erõssék kapnának egy posztumusz állami kitüntetést meg menne a háborgás. Ez is különbség.
Amúgy Kollár az alaptáborokig mindig felmászott, ez itt ha jól rémlik 5500-on volt, szóval nem egy Kékes túra.
Hegyet mászni oxigénnel olyan mintha kismotorral indulnál a maratonfutáson. Nem tiszta és nem saját erõbõl teljesített. Ennyi erõvel feltolhat 4 serpa is egy fotelban, aztán büszkén hirdethetem hogy "megcsináltam"!
"valószínûleg igaz, és az is lehet hogy Kollár zavarta vissza rádión Kiss Pétert, hogy segítsen Erõssnek" Ezt egyedül matekoztad ki? 100x el lett mondva hogy a csúcstámadás alatt és után csak az Erõssnél lévõ rádión kommunikáltak Kollárral, Kiss Péterrõl addig nem tudott semmit amíg vissza nem mászott Zsolthoz és be nem jelentkezett. Csak azt nem értem hogy az agyatlan és rosszindulatú okoskodástól neked miért lesz jobb.
A kérdező hozzászólása: De nem ilyen fizikai állapotban, hogy másokat is veszélyeztessek. Ha én túrázni megyek, akkor igyekszem fizikailag hozzám hasonlóval menni. Senkinek nem jó, ha rám várnak, de én sem akarok senkire várni. Ez igy helyes.
Jaaaa, hogy Erõss menjen egy olyan emberrel, aki 7000 méternél lefullad. Kiss Péter tökéletes volt mellé. Meghalt, kész. Fél lábbal is mászott már meg 8000 eset. Nem ez volt a probléma. Amúgy meg Kiss Péternek is volt választása, hogy vele tart-e vagy sem, nem volt hülye gyerek bizonyára jobban értett hozzá mint az ide kommentelõ fotelmászók többsége. Balszerencse, ennyi. Balszerencse, hogy pont most gyengült le Erõss Zsolt (megjegyzem ha 2 egészséges lábbal mászik is ugyanúgy legyengül sztem, semmi köze nincs hozzá a mû lábának). Balszerencse, hogy amit Kiss Peti 100-ból 99 szer megcsinál rutinból, az most nem jött össze. Ennyi, nem kell ezt túl lihegni.
#40-es tökéletesen leírtad!
Itt van egy expedició ugyanarra a csúcsra végig filmezve, érdemes megnézni (szintén palackos oxigén nélkül): http://www.youtube.com/watch?v=Lokzt_dnSkE Ezek az emberek iszonyat nagyot teljesítenek.
Ti el is olvassátok a híreket, vagy csak a saját hülyeségeteket nyomatjátok? Éjjel másztak, mint minden normális csúcstámadáskor, mert egyrészt a csúcsra feljutni idõ, (nem 2 óra) és normál esetben 14.00 körül vissza kell indulni, hogy épségben leérhessenek. Másrészt odafent napközben 25-30 fok meleg volt, mert a hó visszaveri a napsugarakat, õk meg nem akarták szarrá égetni magukat, ráadásul a dehidratáció miatt sem mindegy hogy 30 fokban másznak vagy -10-ben. Erõss, a Csomolungmán kívül minden csúcsot palack nélkül mászott meg. A többihez, meg annyit, hogy akkor lehet ítélkezni a két mászó felett, amikor valaki legalább az alaptáborig elvonszolja a seggét, és ott túlél 1-2 hetet, hogy legalább halvány sejtése legyen a magashegyi mászásról. Azt meg szintén el lehet felejteni, hogy PEti tapasztalatlan volt. Egyedülálló teljesítményei voltak, és erõsen kétlem hogy ne tudta volna hogy adott helyzetben nem életbiztosítás visszafordulni, de emberileg, számára ez volt az elfogadható. Miután látta, hogy képtelen segíteni, elindult lefelé, és a rámpa után lévõ jégfolyosón kicsúszott, ezért találták meg lejjebb. Erõss még a rámpán volt, ott ereszkedett még valamennyit, de végül nem érte el valószínüleg a rámpa alját. Ezért nem találták meg, mert odáig senki nem ment fel.
Petinek feljebb kellett lennie egyébként, mint Zs-nak )a végén) Mert Peti lezuhant kb. mondjuk reggel hét órakörül (Mert nyolc óta már nem volt róla hír) Zs meg még biztos kicsit (lejjebb) mászott, ha lassan ment is
Az is "érdekes" volt, hogy éjjel másztak (áll.lag azért, mert nappal nagyon meleg volt) Na, ez lett a vesztük
Peti val.színûleg magától mászott vissza Zsolthoz- Nem tudhatta, hogy attól még jobban legyengül õ is- Sajnos megcsúszhatott a jégen- Ez volt a balsorsa Zsotnak is mert így végképp egyedül maradt. A szörnyû csak az, hogy nem tudta megtalálni senki (nem is akarták) Mindig azt mondták, hogy "jön a monszun" meg hasonlók (pedig ha idõben elkezdik kerseni még megtalálhatták volna) Kiss Petit meg is találták (legalábbis van róla kép)
Te jó ég, kedves kérdezõ, Te aztán nagyon képben vagy... A palackos mászásokat nem is tartják nyilván a statisztikák, annak idején még menõ volt így mászni, de manapság már nem nagy cucc. Olyan, mintha valaki robogóval indulna a Tour de France-on. Erõss Zsolt édesanyja is azt a kérdést szegezte Kollárnak, hogy "miért hiányzott az oxigén?". Szegény õ sem nagyon volt képben fia sportágával kapcsolatban.
Kerdezo, Eross eddig csak palackal allt csucson? Ez erdekes, ezek szerint vegig hazudtak 10 evet, ez senkinek nem tunt fel? Az osszes csucsfotojuk hamisitvany, sot az utolso 2 csucson keszult video is? Nem tudom hogy hol olvasta ezt az irdatlan nagy baromsagot, szomoru hogy el is hiszi!
Nem tudom mennyire tartja magát magyarnak, de a neve alapján magyar, Demján Zoltán szlovák állampolgár 1984-ben egy csehszlovák expedíció tagjaként megmászta a Csomolungmát állítólag oxigénpalac nélkül, ami akkor elég nagy teljesítmény volt, elõtte csak 16-an mászták meg oxigén nélkül. Levelé jövet társa meghalt
A kérdező hozzászólása: A magyar magassági rekord oxigénpalack nélkül: 8650 m /2002 óta Várkonyi Kónyi tartja./ Klein Dáviddal közösen 5 x próbálták már elérni a csúcsot így. Magyar sportoló nem állt még csak palackkal a csúcson. Jó lenne azért ezeket az alapdolgokat tudni, szó sincs arról, hogy Erõssék bárhova is feljutottak palack nélkül. Az egy teljesen más teljesítmény, és eredmény. Erõss segédeszközöket keveset használt, de palackot azért minden esetben.Ezek alapvetõ dolgok.
Igy van, mivel Eross ismerte a magas hegyek egyik alapszabalyat. Ami arrol szol hogy a "legkisebb veszteseg aran lejonni baj eseten. Eross ezert tulelte akkor, Kiss pedig belehalt. 8000 felett visszamenni amelett hogy oriasi emberseg egyben orultseg is. Nem hiaba hittek a Kissel ereszkedok hogy megorult amikor visszafordult. Az hogy sokan nem tudnak elvonatkoztatni a tengerszinten tortent reagalasoktol pedig ismet azt mutatja hogy fogalmuk sincs a temarol. Viszont ezesetben csendben maradni sokkal bolcsebb.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem tudja, de Kiss és Erõss között volt egy nagy különbség. Kiss visszament érte, Õ viszont soha nem ment vissza senkiért, így Dékány Péterért sem 2000 augusztusában a Karakorumban.Ugyanis ott együtt voltak.
Valami mas esetleg amin fanyalogni tudsz veluk kapcsolatban? Mert ez mar szanalmas ahogy egyes emberek keresik hogy hol kothetnek bele egy olyan teljesitmenybe amire mas orszagokban buszkek lennenek az emberek.
Erõsséknek sem volt ennyi szponzoruk korábban mint a végén, de ez teljesen természetes hogy az eredményekkel együtt jönnek a szponzorok is. Ez nem csak a hegymászásban mûködik így.
A kérdező hozzászólása: Végszó. Nem meglepõ, hogy a programot leállították. Már nincs "hadrafogható" hegymászónk. Dékány Péter, Várkonyi Kónyi", Gárdos "Doki", Ozsvát Attila. most Erõss, és a fiatal Kiss.Aki maradt nem alkalmas már. Mellesleg a Dékány-Ozsváth páros legalább akkora dolgokat csinált a Himalájában/1998-2002-ben/És nem volt ekkora felhajtás mint itt volt, és sponzor nélkül másztak.
Megint csak az a baj hogy nincs fogalma az expedíciós mászásról. Azt hogy a túrázással állítja párhuzamba hagyjuk is... Az ilyen magashegyi expedíciónál sokszor vannak idõsebb tapasztalt és gyorsabb fiatal mászók, ezt nem Zsolték találták fel. Az is teljesen megszokott hogy ezek nem egyszerre érnek el pontot, külön másznak, stb. 8000 méter közekében ugyanis nincs semmilyen gyakorlati haszna annak hogy együtt vannak, ha baj van maximum lelki támasza lehet az egyik a másiknak, fizikailag képtelen lehozni. Kisst sem Erõss sodorta bajba (ezt csak a fotelkommentálók adják egymás szájába) hanem az hogy tapasztalatlan volt és nem tudta hogy neki nem szabadott volna visszamenni. Ehhez még hozzájött hogy Kiss hegyimentõként dolgozott, neki ez természetes is volt hogy segíteni fog, talán ha Kollár tud vele beszélni akkor is visszamegy. Szakmailag kifogásolható a döntés, emberileg cseppet sem.
Információm szerint nem halt volna meg, ha nem visszfordul. A lelkiismerete pedig más kérdés.

5 hónapos állapotos vagyok. Mit gondoltok ilyenkor ártalmas vagy egyáltalán ártalmas lehet e a mindennapi szexuális élet? és mivel ilyenkor nem használunk ovszert az káros lehet e ha a párom mikor élvez el nem veszi ki?

Legjobb válasz: Nem ártalmas, de ilyenkor szokták javasolni óvszer használatát, mert egy felszálló fertõzés nem tesz jót a fejlõdésben lévõ magzatnak.

Nem ártalmas, de ilyenkor szokták javasolni óvszer használatát, mert egy felszálló fertõzés nem tesz jót a fejlõdésben lévõ magzatnak.
Én azt olvastam régebben, hogy a terhesség alatti szex jót tesz, viszont az óvszer szerintem is javallott.
Bakker most keltem fel éppen és az állapotos szót állatorvosnak olvastam :/
A szexszel nem hiszem hogy gond lenne, csak óvatosan csináljátok. Én úgy tudom, akár burkot is repeszthet a végefelé már (túlhordósoknak javasolják is). Tehát semmi durvulás! Az óvszert én is javasolnám, elvégre amúgy is elég bizarr gondolat számomra, hogy ott a pici baba és a párom elmegy bennem... :) De inkább a fertõzések elkerülése végett lenne fontos, ahogy már írták!
Nyugodtan csináljátok óvszer nélkül mert nem árthatsz a babának vele. Csak az utolsó 2 hónapban legyetek egY KICSIT óvatosabbak , ne csináljátok durván erõssen! Mi nem rég jártunk a nõgyógyásznál terhességi vizsgálatra és mindig arra biztatott a doki hogy szex szeX SZEX MINDEN mennyiségben az utolsó napig míg meg nem szûlsz. Sok sikert a szüléshez , ha terhes vagy természetesen!

Terhesség lehet e? ha múlt hónapban csak barnáztam és kb most kellene megjönnie. Szeretkezés közben fáj a mellem. A hasam alja kissé pufatabb. normális menzim ápr.16- án volt.

Legjobb válasz: Hadd kérdezzem már meg az ilyen kérdések feltevõitõl, hogy a TESZT nem jut eszetekbe? Mi hogy mondjuk meg, hogy terhes vagy-e vagy sem? Amit leírtál, lehetsz is meg nem is. A TESZT mindent megold, hidd el nekem! Sok sikert!

Hadd kérdezzem már meg az ilyen kérdések feltevõitõl, hogy a TESZT nem jut eszetekbe? Mi hogy mondjuk meg, hogy terhes vagy-e vagy sem? Amit leírtál, lehetsz is meg nem is. A TESZT mindent megold, hidd el nekem! Sok sikert!
Tesztelj, és minden kiderül!

Válóok lehet e, ha a férj hagyta, hogy az albérlők hátrahagyjanak kb 350. 000 Ft rezsitartozast, illetve kb 7 havi lakbértartozást, ha ezt a saját házával tette?

Folyamatosan ment a nosztogatás ,hogy fizetessen az albérlőkkel ,de ő sajnálta őket,most viszont átadták a számla tartozásokat adósság kezelőnek . Többet értek az albérlők mint a saját család,munkanélküli volt a férjem sokáig,csak egy hónapja van munkahelye ,de ez is csak átmeneti lesz ,majd marad továbbra is az én bérem. Az bérlők pedig hatalmas tartozást hátrahagyva költöznek,ígérik majd fizetnek részletekben .

Legjobb válasz: Bármi lehet válóok amit annak érzel, sõt indokolnod sem kell ha el akarsz válni.

Bármi lehet válóok amit annak érzel, sõt indokolnod sem kell ha el akarsz válni.
Nem valami stabil lehetett a kapcsolat , ha ez egy válóok lehet..... De azt hiszem volt már ez a kérdés!
Mi az, hogy hagyta? :D Te se vagy normális, ne haragudj.
Hiába az õ háza, így, hogy nem volt jövedelme, nem valami szépen járt el a saját családjával... Nem normális viselkedés. Az, hogy mi válook, az merõben emberfüggõ. Egyébként sosem értettem, hogyan lehetségesek az ilyen dolgok. Miért nem penderítik ki a bérlõket, ha nem fizetnek, már egy hónap után? De ez nem a kérdéshez tartozik.
Amikor összeházasodtatok, akkor nem arra esküdtél meg, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben kitartasz mellette???... Ha most ötöse lenne a lottón, akkor is azt firtatnád, milyen okkal válhatnál el tõle?... Mi lenne, ha EGYÜTT leülnétek és KÖZÖSEN megpróbálnátok megtalálni a kiutat ebbõl a nehéz a helyzetbõl?!... Menjetek el egy ügyvédhez és pereljétek be az albérlõt! Legközelebb meg KÖZÖSEN legyetek okosabbak : - 3 havi kauciót kell kérni (beköltözés elõtt!) az albérlõktõl... - a fogyasztásmérõket az albérlõk nevére kell íratni (így a tartozást rajtuk hajtja majd be a Szolgáltató, nem rajtatok)... - az albérlõt azonnal ki kell rakni, amint 2 havi elmaradása van!!!...
Nem nagyon értem... Szereted? Szeret? akkor küzdjetek meg a nehézségekkel együtt.
Ahogy gondolod, bár véleményem szerint saját házát ott cseszi el mindenki ahogy akarja.
Nem kell válóok. Ha el akarsz válni, elválsz. Jobb is lesz a férjednek, ha elválsz tõle, majd keres magának egy kevésbé anyagias nõt.
12-es vagyok, most még azt vetném fel a férjednek hogy írjanak egy szerzõdést a bérlõkkel, hogy havi fix összeget nektek adnak a tartozás fejében. Ezt lehetõleg ügyvéd jelenlétében hivatalosan. Így amennyiben nem fizetnek bírósági úton behajtható az összeg. Ha ebbe a jószívû férjed nem egyezik bele, akkor már elgondolkoznék, hogy egyáltalán fontos e neki az az összeg és a családi béke.
Kérdezõ (#17), na igen, az volt az alapvetõ hiba, hogy az órákat nem írattátok át, így a közmû-cégek rajtatok fognak követelni... mondjuk ezt még úgy is meg lehetett volna elõzni, ha havonta-kéthavonta megnézitek az óraállást, és összevetitek a számlázott mennyiséggel... (ezt még otthon is érdemes, ha az ember nem akar egy csõtörésen-zárlation gigantikusat szívni...) Viszont lásd be, attól, ha elváltok, nem lesz semmivel sem jobb ez a helyzet. A további lehetõségeitek meg azon múlnak, hogy: 1, Mit csinál az ex-albérló 2, Mirõl van papír
A kérdező hozzászólása: Másfél éve vannak ott és sokáig azért nem küldte el õket a férjem , hogy érjék utol magukat , már az albérlet nem számított.Aztán 3 havi rezsielmaradas mellé jöttek még a több szazezres elszámoló számlák, melyeken felháborodtak mondván kizárt, hogy ennyi vizet, gázt és áramot használtak volna el
Nézd Kérdezõ, lehet, hogy ebben a helyzetben nem az volt a bölcs lépés, hogy elkülditek õket, mert ez így tényleg kilátástalan ügy... meg kellett volna egyezni velük, hogy a rezsit mindenképp fizetik - átiratni a mérõket a nevükre, már sokkal elõbb, ennek a tartozásnak a töredékénél - és akkor legalább kár nem keletkezik, max elmaradt haszon. Mondjuk az nem tiszta, hogy tudtak összeszedni ennyi rezsi-tartozást, a közmûvesek manapság sokkal hamarabb szoktak ugrani, általában 2-3 havi elmaradásnál már küldözgetik a kikapcsolós ultimátumaikat... Szóval, az üzenetváltásunk tükrében már cizelláltabban gondolom a #11-est, a közmûtartozás behajtásában igazad van, szóval ami valódi kár, mert nektek kell kifizetni adott esetben. Csak ebbõl a szempontból meg úgy fest, eléggé el lett szúrva a dolog... Az elmaradt haszon egy más káposzta... arra továbbra is úgy vélem, hogy máson segíteni nem bûn... max olyan, mint ha üresen állt volna a ház, vagy haver lakta volna rezsiért, szivességi alapon...
A kérdező hozzászólása: Körbe is röhögtek úgy ahogy írod, hogy nekem semmi közöm az egészhez, mert a férjemmel szerzõdtek . A férjem pedig rám haragudott, hogy õt ezzel nem hagyom békén, majd õ megoldja... ezt már biztosan nem fogja tudni megoldani , mert halál nyugodtan mondják az bérlõk, hogy ne idegeskedjek majd utólag mindent megadnak, de nekik most a legfontosabb , hogy az új helyre letegyek a 2 havi kauciót , mert mi gonoszak kitesszuk õket .Ha itt még a havi lakbért sem tudták fizetni 7 hónapig, akkor ha az új helyen dupla annyit kell fizessenek mint nálunk+rezsi akkor reálisan nézve sosem kapjuk meg az elmaradt rezsitartozast, én és a gyerekek nélkülözik majd meg , mivel a férjem rövidesen újra munkanélküli lesz.
Kérdezõ elsõ sora: "Folyamatosan ment a nosztogatás , hogy fizetessen az albérlõkkel , de õ sajnálta õket" Szerintem itt a kérdezõ kereste a megoldást, hogyan fizettessenek és ne kerüljenek nagyobb anyagi gondba, de a férj volt aki nem volt hajlandó errõl tenni. Talán a feleségnek kellett volna az albérlõk nyakára járni, ha a férj enged nekik? Körberöhögték volna, hogy ezt már a férjjel megbeszélték.....
"hogy semmi baj drágám kiköhögjük a tartozást" - csak az nem stimmel az okfejtésedben, hogy miért nem tudtak EGYÜTT figyelni és megoldást találni a bajokra.
Embereek! Olvassátok már el a kérdést!!! Jó ok jószívûsködjön a férj de ne a család kárára. Itt a férjnek nem volt munkája, szerintem jól jött volna a családnak az az albérleti díj mint jövedelem. Most pedig átmeneti munkahelye van, így a nõ nyakába szakad az adósság amit a férj csinált csupán jószívûségbõl. Ne mondjátok már hogy ti bõszen és boldogan megsimogatnátok a férjetek/feleségetek fejét, hogy semmi baj drágám kiköhögjük a tartozást, legalább valakin segítettél hónapokig...... Nem azt mondom hogy válóok, ha csak ez a probléma a párkapcsolatban, de ha amúgy is tanakodtál, már okból kifolyólag a váláson akkor nagyban megkönnyítené a döntést......
Kérdezõ, nálam igen, válóok lenne, egybõl elválnék tõled, ha azért támadnál, mert jószívû voltam valakivel. Nagyon nem bírom az anyagias "jajj, csak ÉN, meg az ENYÉIM" mentalitást...
Olyan, hogy válóok NINCS, annyi elég, hogy valamelyik fél nem érzi jól magát a házasságban!!!! Másrészt meg a házasság alatt keletkezett minden jövedelem és adóság közös, akkor is, ha ebben az esetben a ház csak a férj tulajdona.
Attól tartok, ha a válsz, a közös terheket, jelen esetben az adósság rád esõ részét viszed magaddal.Jogászt kell megkérdezni. http://www.jogiforum.hu
#19, tudod ezzel az a baj, hogy addig mûködött volna, amíg ott laktak a bérlõk, utána már miért írnák alá? Aki meg aláírná, azzal meg tök felesleges a papír, mert becsületes, tehát anélkül is fizet, ha tud...

Miért az a sablonválasz mindenkinek, aki aggódik, hogy terhes lehet-e, ha hozzáért az előváladék vagy spermás ruha, hogy nem lehet, meg vegyen agyat hozzá?

Amikor bizony, hogy lehet terhes! Nem nagy az esélye, de ott van! Mégis miért kell akkor röhögve-lenézve kicikizni az ilyet kérdez?t? Vagy ti, cikiz?k sem tudjátok, hogy megvan ilyenkor is az a minimális esély? Mert akkor rátok nézve még nagyobb ciki, hiszen azt hittétek, hogy milyen profin kenitek-vágjátok a témát.

Legjobb válasz: Ezek a szerencsétlenek ne keféljenek,ha egy alapszintû biológiai ismerettel sem rendelkeznek. Te meg ha ilyen lelkes vagy,menj el iskolai felvilágosítónak:)!

Ezek a szerencsétlenek ne keféljenek, ha egy alapszintû biológiai ismerettel sem rendelkeznek. Te meg ha ilyen lelkes vagy, menj el iskolai felvilágosítónak:) !
A kérdező hozzászólása: Az lehet, hogy nem ártana. Elmagyaráznék én bármit nagyon szívesen.
Talán csak nem belecsúsztál fiatalon hasonló balesetbe?
A kérdező hozzászólása: Nem, én nem vagyok érintett. Más kárán tanul az okos, sajátján a buta.
A sok tini kismamát lebutázod:) ?És ha imádják a gyerekeket és õk is akarnak...
A kérdező hozzászólása: Ha akarnának, akkor nem itt kérdeznének aggódva, hogy ugye nem... Aki direkt gyereket akar, arra nem vonatkozik az, amit írtam, na de aki gyereket akar, az úgysem spermás gatyával próbálkozik, hanem rendesen szexel.
hmm...mik vannak...én úg ytom h ha alevegõr kijut a g*ci akko meghalnak... de sosem hallottam arról h ha hozz ér ruhásan vag ybárhiog yakkor is terhes lehet vki..:)
A kérdező hozzászólása: Na ez az, errõl beszéltem! Köszi a linket! Szóval akkor ne mondja senki azt, hogy agyatlan, aki azt hiszi, hogy terhes lehet, ha ruhán keresztül, meg csak ide, meg csak oda. Ha a hüvely közelébe ért, már veszélyben van.

Van egy gyermekünk, és szeretnénk felvenni a szocpolt, a második babát is beválalnánk, de a párom családi házában élünk, tetötér beépitésre is lehet-e? Ha valaki hasonló helyzetben feltudta venni kérem irjon.

Legjobb válasz: ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.

ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.
Ha A neveteken van igatlan nem lehet felvenni!Nekünk sem adták!Elkell adni , és venni egy másikat!
Szia! Ha a neveteken van, akkor is lehet, csak meglegyen a megfelelõ szobaszám. Ha már egy gyerek megvan, akkor is lehet megelõlegezõt felvenni az útban lévõre, csak 2 gyereknél többre nem, és max annyit adnak, amennyi a beépítés költsége. Üdv.: Anna
Szia az elözö hülyeséget irt nem LEHET FELVENNI!cSak akkor ha eladjátok azt vesztek másikat!A lényeg a szocpol igénylésénél nem lehet a neveteken lakás, illetvel ház!

Gond lehet-e, ha elméletileg a hét közepén lesz ovum, de a hőm nem emelkedett fel 36, 3-ról? Ez a legmagasabb hőm eddig. Lehet, hogy nincs peteérésem?

Már nagyon izgulok, mert szeretnénk már nagyon babát, és a h?mér?s dolgot még csak most kezdtem, de megijesztett.

Legjobb válasz: Sztem nagyon jó a görbéd, a hõd majd PÉ. elõtt lefog esni, és tüszõrepedés után újra emelkedni fog, majd a pete kiszabadulásást követõen az 5-10 nap között megint leeshet. ( de ez nem mindenkinél fordul elõ ) Nyugalom, eddig tökéletes a görbéd, ha vissza esik a hõd, akkor lesz tüszõrepedésed. :)

Sztem nagyon jó a görbéd, a hõd majd PÉ. elõtt lefog esni, és tüszõrepedés után újra emelkedni fog, majd a pete kiszabadulásást követõen az 5-10 nap között megint leeshet. ( de ez nem mindenkinél fordul elõ ) Nyugalom, eddig tökéletes a görbéd, ha vissza esik a hõd, akkor lesz tüszõrepedésed. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, kicsit nyugodtabb lettem. Remélem igazad lesz, és tényleg jó a görbém.
Ilyenkor még teljesen mindegy, milyen a görbéd, de tzényleg. :-) Bármi lehet, nem számít. A hõd csak a tüszõrepedés után fog felfelé kúszni és fenn maradni, elõtte ne is várd. A peteérést kiváltó hormonok viszonylag lent tartják a hõt, tüszõrepedés után azonban progeszteron kezd termelõdni a visszamaradt tüszõben, ez fogja majd felfelé vinni a hõdet és fent is tartani, amíg meg nem jön, vagy amíg meg nem szülsz. Kívánom az utóbbit! :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, megnyugtattatok! Már nagyon vágyunk egy babára!!!
Szerintem is szép a görbéd, innentõl bármikor felugorhat a hõd.Leesni nem minden esetbe fog, de a napokban biztos megreped, azt jelzi majd a megemelkedett hõ, de csak abban az ehttp://www.ciklus.hu/images/diagramok/b25f5b7f75d4ab39ba7280.. 3 napig szépen fent is marad.Az enyém ilyen.
még egyszer elküldöm
nekem látod 16. ciklusnapon 36, 5 aztán szépen felment 36.8-ra is ott is maradt.Na nekem akkor volt ovum.
A kérdező hozzászólása: De rendesek vagytok mindannyian!!!!!! Olyan jó ez az oldal, hogy ennyi segítséget, jótanácsot és bátorítást lehet kapni. Ezer köszönet Nektek!!!

Mennyi idő átíratni a testvérem nevére a lakásomat? Át lehet-e, ha végrehajtás alatt van?

Legjobb válasz: Át lehet, de csak végrehajtási joggal terhelten, tehát tõle ugyanúgy viszik, mint tõled vinnék... Ráadásul megkockáztatod, hogy fedezetelvonás miatt polgári- és akár büntetõpert indítanak ellened. Nem jó dolog... Azon kívül, hogy kifizettek egy rakat adót (adásvétel) vagy illetéket (ajándékozás), semmi mást nem érsz el vele.

Át lehet, de csak végrehajtási joggal terhelten, tehát tõle ugyanúgy viszik, mint tõled vinnék... Ráadásul megkockáztatod, hogy fedezetelvonás miatt polgári- és akár büntetõpert indítanak ellened. Nem jó dolog... Azon kívül, hogy kifizettek egy rakat adót (adásvétel) vagy illetéket (ajándékozás), semmi mást nem érsz el vele.
Ezt megcsinálhattad volna pár hónappal ezelõtt, most már késõ.
Pár hónappal ezelõtt is fedezetelvonó ügylet lett volna...
Nem.
Nem
Azt már viszik.
Semmi értelme mert csak úgy lehet ha átvállalja az adósságodat, de ezt az adott bankkal kell megbeszélni. Úgy nem lehet hogy övé lesz a lakás és nálad marad a tartozás mert akkor nem tudják rajtad mire fel behajtani. Szerintem felesleges, a lakást már bebuktad.
Fedezetelvonás, mindenképpen kérdezz ügyvédet! Amúgy az ötleteim: - Ha nincs rajta "zálogjog", akkor te eladod a piaci árán, õ meg megveszi… ;) - Ha terhelt, kiköltözni tilos, mert akkor 70% helyett 50%; plusz értékbecslést megtámadni!

Mi lehet ez? Hüvelygomba lehet e, ha a folyásom sűrűbb és darabos, mint eddig volt, viszont nem fáj nem viszket nem ég, nincs gyakori vizelési ingerem, nem büdös és teljesen fehér.

Nem szedtem soha fogamzásgátlót, párommal babát szeretnénk, konkrétan azóta van, mióta nem védekezünk. Lehet hormonális változás a háttérben? Lehetséges, h emiatt s?r?södött a folyásom?

Legjobb válasz: Hormonalis, talan ingerultebb voltal az utobbi napokban. A stressz is okozhat ilyet.

Hormonalis, talan ingerultebb voltal az utobbi napokban. A stressz is okozhat ilyet.
Lehet, hogy gomba! Sajnos már akárhol elkapni, egy kilincs, egy ruha a boltban..Jó lenne megnézetned és a párodat is kezelni kellene, mert ha nálad ki is kezelik, õ még fertõzõ marad.
Jaja! Elõször is mind a kettõtöket kezelni kellene, a párodat is ugyanúgy, mert hiába múlik el neked, ha õ vissza fertõz :( Ugyanez volt nálunk is, én teljesen rendbe jöttem, aztán a férjem visszadobta rám. Végülis mi a neten rendeltünk intim ápoló csomagot, az helyre rakott mindkettõnket, de azóta neki is szigorúan intim mosakodó habot kell használnia :)

Szeretnék a gépembe egy satá-s slave winchestert betenni. Van szabad satá-s hely. A lemez már tartalmaz adatokat, amikre szükségem van, tehát nem szeretném formatálni. Lehet-e, ha igen, hogyan bekötni win7-es op rendszer alá?

Legjobb válasz: Mivel a SATA portokon 1-1 eszköz foglal helyet, nincs olyan, hogy slave és master. Gép kikapcsolt állapotában bekötöd a meghajtót és elindítod a rendszert. Ha minden oké, akkor a win automatikusan ad neki betûjelet és használhatod is. Ha nincs a Sajátgépben a lemez, akkor elsõ körben a lemezkezelõt nézd meg, hátha csak betûjelet nem adott neki a rendszer!

Mivel a SATA portokon 1-1 eszköz foglal helyet, nincs olyan, hogy slave és master. Gép kikapcsolt állapotában bekötöd a meghajtót és elindítod a rendszert. Ha minden oké, akkor a win automatikusan ad neki betûjelet és használhatod is. Ha nincs a Sajátgépben a lemez, akkor elsõ körben a lemezkezelõt nézd meg, hátha csak betûjelet nem adott neki a rendszer!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!