Találatok a következő kifejezésre: Lehet úgy szedni a (72 db)

Lehet ugy szedni a kreatint, hogy megcsinálok egy 2.5 literes üvegbe vizzel higitott kreatint és megfelelő adagokra elosztva iszom? 20gramm kreatin= 2 liter viz. összemix és megfelelő mennyiséget mindig kitöltöm a pohárba. Járható ut ez?

Legjobb válasz: Igen mehet ! De , ha reggel bekevered legkésõbb este idd meg,mert 12 órától többet ne álljon a vízbe a kreatin. Pohárba se muszály kiönteni.

Igen mehet ! De , ha reggel bekevered legkésõbb este idd meg, mert 12 órától többet ne álljon a vízbe a kreatin. Pohárba se muszály kiönteni.
A kérdező hozzászólása: ja és lehet e szedni mellé magne b6 ot is?
Azért írják, hogy napi egyet, mert ha egészséges vagy, és sokkal többet eszel, akkor nem elõsegíti a normál bélflóra fennállását, hanem elveszi az élõhelyét a sajátodnak. Aztán ha abbahagyod, könnyebben kapsz el valami bélhurutot. Viszont mivel az orvosod mondta, gyanítom elkaptál valami hasmenéses betegséget, vagy antibiotikumot szedsz. Ilyenkor, mivel eleve sérült lehet a normál bélflóra, jót tehet, ha naponta megeszel egyet reggel, egyet meg este. Aztán ha meggyógyultál, elhagyhatod az egyiket.
És nyugodtan szedd a Magne b6-ot.
A kérdező hozzászólása: szóval ha beteg vagyok pl fáj a torkom stb akkor kell kettõ?
Ha szedsz rá antibiotikumot, akkor igen, mert az felborítja a normál bélflórát. Egyébként hacsak nem megy a hasad, fölösleges.
Jézus, most olvasom, hogy activalról volt szó, valamiért én teljesen activiának olvastam :O Szóval mind, amit eddig mondtam, az activiára vonatkozott. Az actival más tészta. Abból azért kell kettõt szedni valószínûleg, mert a betegség miatt legyengül a szervezet, fokozottan kell odafigyelni a megfelelõ vitamin- és ásványianyag- bevitelre, hogy minél hamarabb meggyógyulj. Ha meggyógyultál, akkor elég lesz egy is. Ezzel viszont fölösleges magne b6-ot szedni, mer van benne b6 vitamin, és magnézium is. Elnézést kérek, teljesen félreolvastam...
A kérdező hozzászólása: semmi baj köszönöm a figyelmeztetés

Biotech creatine monohydrate 100% lehet ugy szedni hogy a szamba rakom magaban es ra iszok vizet es lenyelem? Vagy muszaj vizzel keverni?

Legjobb válasz: az nem lenne a legjobb megoldás esetleg akkor ha utána azonnal megiszod a kellõ vízmenyiséget. a gyomorsav károsítja a kreatint ha után gyorsan felhígítod a kellõ mennyiségû vízzel akkor úgy még okés de ha lassacskán iszod meg rá a vizet akkor azt nem, díjzaja majd a kreatin. tehát az 1g mono/1deci víz arányt tartani kell és mivel a kreatint észre sem veszed a vízben hiába nincs mondjuk feloldva ezért hülyeség lenne úgy csinálni ahogy akarod. csinálhatod úgy hogy 1-2deci vizet meg melegítesz /nem forróra/ abban elkevered a kreatint aztán a maradék vizet hozzá öntöd /hideget/ és így nem kell meleg vizet innod és a kreatin is fel van oldva.

az nem lenne a legjobb megoldás esetleg akkor ha utána azonnal megiszod a kellõ vízmenyiséget. a gyomorsav károsítja a kreatint ha után gyorsan felhígítod a kellõ mennyiségû vízzel akkor úgy még okés de ha lassacskán iszod meg rá a vizet akkor azt nem, díjzaja majd a kreatin. tehát az 1g mono/1deci víz arányt tartani kell és mivel a kreatint észre sem veszed a vízben hiába nincs mondjuk feloldva ezért hülyeség lenne úgy csinálni ahogy akarod. csinálhatod úgy hogy 1-2deci vizet meg melegítesz /nem forróra/ abban elkevered a kreatint aztán a maradék vizet hozzá öntöd /hideget/ és így nem kell meleg vizet innod és a kreatin is fel van oldva.
Hát igen, egy részét illene feloldani.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Persze megiszom utana a kello vizet, csak beteszem a szamba az egesz adag kreatint es utana raiszom a megfelelo mennyisegu vizet.
Ezt egy kicsit tegyük rendbe. A vízmennyisége a creatin esetében igen fontos tényezõ. Megfelelõ mennyiségû vízzel feloldott kreatin véráramba juttatása maximalizálható. Minél alacsonyabb egy oldat koncentrációja annál gyorsabban jut a gyomorból a vérbe. Mivel a creatin monohydrát igen rosszul oldódik, ezért célszerû 1-2dl melegvízben feloldani 1 adag kreatint. Ez az oldódás sokkal gyorsabb és teljesen feloldódik a kreatin, nem ülepszik le a keverõedény aljában. Hozzáöntjük a többi folyadékot (1g creatin = 1dl víz) a creatin adag függvényében. Minél tökéletesebben oldódik fel a creatin, annál tökéletesebb lesz a felszívódása. Tehát a kérdezõ elképzelése és kivitelezése szerintem hibás.
A kérdező hozzászólása: Koszi, akkor feloldva iszom.
Szerintem is az lenne a legjobb megoldás , -)

A Biovanne plust lehet úgy szedni, hogy reggel- este 2 2? mert a napi adag reggel- este 1 1 . ha kettesével szedem lesz vmi baj?

Legjobb válasz: Hamarabb elfogy, hatása nem lesz tõle dupla, túladagoláshoz még kevés, szóval baj nem lesz, csak értelme nincs.

Hamarabb elfogy, hatása nem lesz tõle dupla, túladagoláshoz még kevés, szóval baj nem lesz, csak értelme nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Melyik a legjobb fogamzásgátló? Meddig lehet ugyan azt a fogamzás gátlót szedni?

Tapasztalatok,melyik vált be?

Legjobb válasz: Azt, hogy neked melyik a legjobb, csak te tudhatod, a szervezeted majd eldönti. A nõgyógyászodon múlik, hogy a lehetõ legjobbat szedd. Nekem pl zsinórban 4 fajta nem vált be, mindegyiktõl durván híztam, és a libidóm egyenlõ lett a nullával. Többet nem is próbálok..

Azt, hogy neked melyik a legjobb, csak te tudhatod, a szervezeted majd eldönti. A nõgyógyászodon múlik, hogy a lehetõ legjobbat szedd. Nekem pl zsinórban 4 fajta nem vált be, mindegyiktõl durván híztam, és a libidóm egyenlõ lett a nullával. Többet nem is próbálok..
Nekem meg az elsõ tökéletesen bevált, szedtem másfél évig, semmi problémám nem volt vele, sõt, még a mellem is nõtt :) majd a doki újat írt, mire a libidóm nekem is egyenlõ lett a nullával. úgyhogy visszatérek a korábbira. egyébként hogy melyik válik be az szerintem teljesen személy-függõ. hogy meddig lehet ugyanazt szedni? hát szerintem ha beválik egy, akkor nem érdemes váltani, de egyébként én sem tudom....

Le lehet valamivel szedni a piros zsírkrétát, a halványsárga fűrészporos festésű falról? Úgy hogy a festék fenn maradjon?

Kisfiam alkotott... Ez a zsírkréta az első Crayola termék ami csalódást okozott. Pedig van gyurmánk, ceruza, filctoll (ez tényleg lemosható volt a falról is), és ez a zsírkréta. Elvileg ez is lemosható, de én nem úgy veszem észre. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy jön vele a falfesték is... Valami tuti tippje van valakinek? (Újrafestésen kívül)

Legjobb válasz: Nekem bevált a radír. Próbáld meg, hátha:)

Nekem bevált a radír. Próbáld meg, hátha:)
Állítólag a popsitörlõ is "mindent" letöröl! (még nem próbáltam zsírkrétával, de hátha bejön)
Nem maradt egy kis festék az elõzõ festésbõl? A zsírkrétát nem fogja eltakarni, de ha lejön a festék, kijavítható.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Próbáltam a radírt, nálam nem mûködött. A popsitörlõt nem próbáltam, mert azt csak most olvastam, és azóta apa hazaért, és õ megoldotta a problémát: konyhai zsíroldóval szépen lejött!!! :) És a festék fenn maradt! Elõzõ festésbõl nem tudom, hogy van-e, mert albérlet, és nem mi festettünk utoljára...

Ha elektromos gitáromra ragasztok valamilyen matricát akkor le lehet majd úgy szedni hogy nem lesz semmilyen károsodás, színi elváltozás a gitárban?

Ibanez GIO gitárom van. Ilyen :

Legjobb válasz: ez függ a matrica minõségétõl és a ragasztó erejétõl.. de ha szépen óvatosan leszeded és a maradékot háztartási benzinnel alaposan letörölgeted szerintem le lehet szedni normálisan úgy hogy nem lesz baja! :D

ez függ a matrica minõségétõl és a ragasztó erejétõl.. de ha szépen óvatosan leszeded és a maradékot háztartási benzinnel alaposan letörölgeted szerintem le lehet szedni normálisan úgy hogy nem lesz baja! :D

Most van peteérésem ugye? Norcolutot kellett szednem mert nem jött meg gyógyszer abbahagyása után. Ma megjött vagyis ha elmúlik akkor lehet újra próbálkozni a babával, mert van peteérés, ugye?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett Norcolutot szednem, de én kaptam mellé egy másik gyógyszert is, hogy ne csak menstruációm, hanem peteérésem is legyen. Szóval a Norcolut nem csinál peteérést, ugyanolyan megvonásos vérzésed lesz tõle, mint a gyógyszertõl. Mikor hagytad abba a gyógyszert? Mennyi ideig nem jött meg? Mert az is lehet, hogy még a gyógyszer nem ürült ki rendesen.

Szia! Nekem is kellett Norcolutot szednem, de én kaptam mellé egy másik gyógyszert is, hogy ne csak menstruációm, hanem peteérésem is legyen. Szóval a Norcolut nem csinál peteérést, ugyanolyan megvonásos vérzésed lesz tõle, mint a gyógyszertõl. Mikor hagytad abba a gyógyszert? Mennyi ideig nem jött meg? Mert az is lehet, hogy még a gyógyszer nem ürült ki rendesen.
A kérdező hozzászólása: augusztusban hagytam abba a gyógyszert és decemberben próbálkoztunk elõször de még semmi.
A Norcolut-tól nem biztos, hogy lesz peteérésed. Én kaptam peteérésre gyógyit, lett tüszõm, de nem repedt meg....

10 hetes terhesen, meg úgy általában, a terhesség alatt milyen gyógyszereket lehet szedni? Elsősorban pl. fejfájásnál, de ha mondjuk elkapok valami nátha-félét, akkor beszedhetek egyáltalán valamit?

Legjobb válasz: "Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.

"Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.
Az elsõ trimeszterben jobb kerülni a gyógyszereket, de ha beteg vagy, menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, a "szedni" helyett milyen szóval lehetett volna másképp írni azt, hogy milyen gyógyszert szedhetek be, ha pl. fáj a fejem?! Amúgy nem vagyok beteg, csak tegnap fájt a fejem, és ennek kapcsán ötlött fel bennem, hogy vajon bevehetnék-e egy fájdalomcsillapítót. A válaszokat köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!