Találatok a következő kifejezésre: Lehet úgy szedni (101 db)

A kérdező hozzászólása: ja és lehet e szedni mellé magne b6 ot is?
Azért írják, hogy napi egyet, mert ha egészséges vagy, és sokkal többet eszel, akkor nem elõsegíti a normál bélflóra fennállását, hanem elveszi az élõhelyét a sajátodnak. Aztán ha abbahagyod, könnyebben kapsz el valami bélhurutot. Viszont mivel az orvosod mondta, gyanítom elkaptál valami hasmenéses betegséget, vagy antibiotikumot szedsz. Ilyenkor, mivel eleve sérült lehet a normál bélflóra, jót tehet, ha naponta megeszel egyet reggel, egyet meg este. Aztán ha meggyógyultál, elhagyhatod az egyiket.
És nyugodtan szedd a Magne b6-ot.
A kérdező hozzászólása: szóval ha beteg vagyok pl fáj a torkom stb akkor kell kettõ?
Ha szedsz rá antibiotikumot, akkor igen, mert az felborítja a normál bélflórát. Egyébként hacsak nem megy a hasad, fölösleges.
Jézus, most olvasom, hogy activalról volt szó, valamiért én teljesen activiának olvastam :O Szóval mind, amit eddig mondtam, az activiára vonatkozott. Az actival más tészta. Abból azért kell kettõt szedni valószínûleg, mert a betegség miatt legyengül a szervezet, fokozottan kell odafigyelni a megfelelõ vitamin- és ásványianyag- bevitelre, hogy minél hamarabb meggyógyulj. Ha meggyógyultál, akkor elég lesz egy is. Ezzel viszont fölösleges magne b6-ot szedni, mer van benne b6 vitamin, és magnézium is. Elnézést kérek, teljesen félreolvastam...
A kérdező hozzászólása: semmi baj köszönöm a figyelmeztetés

Biotech creatine monohydrate 100% lehet ugy szedni hogy a szamba rakom magaban es ra iszok vizet es lenyelem? Vagy muszaj vizzel keverni?

Legjobb válasz: az nem lenne a legjobb megoldás esetleg akkor ha utána azonnal megiszod a kellõ vízmenyiséget. a gyomorsav károsítja a kreatint ha után gyorsan felhígítod a kellõ mennyiségû vízzel akkor úgy még okés de ha lassacskán iszod meg rá a vizet akkor azt nem, díjzaja majd a kreatin. tehát az 1g mono/1deci víz arányt tartani kell és mivel a kreatint észre sem veszed a vízben hiába nincs mondjuk feloldva ezért hülyeség lenne úgy csinálni ahogy akarod. csinálhatod úgy hogy 1-2deci vizet meg melegítesz /nem forróra/ abban elkevered a kreatint aztán a maradék vizet hozzá öntöd /hideget/ és így nem kell meleg vizet innod és a kreatin is fel van oldva.

az nem lenne a legjobb megoldás esetleg akkor ha utána azonnal megiszod a kellõ vízmenyiséget. a gyomorsav károsítja a kreatint ha után gyorsan felhígítod a kellõ mennyiségû vízzel akkor úgy még okés de ha lassacskán iszod meg rá a vizet akkor azt nem, díjzaja majd a kreatin. tehát az 1g mono/1deci víz arányt tartani kell és mivel a kreatint észre sem veszed a vízben hiába nincs mondjuk feloldva ezért hülyeség lenne úgy csinálni ahogy akarod. csinálhatod úgy hogy 1-2deci vizet meg melegítesz /nem forróra/ abban elkevered a kreatint aztán a maradék vizet hozzá öntöd /hideget/ és így nem kell meleg vizet innod és a kreatin is fel van oldva.
Hát igen, egy részét illene feloldani.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Persze megiszom utana a kello vizet, csak beteszem a szamba az egesz adag kreatint es utana raiszom a megfelelo mennyisegu vizet.
Ezt egy kicsit tegyük rendbe. A vízmennyisége a creatin esetében igen fontos tényezõ. Megfelelõ mennyiségû vízzel feloldott kreatin véráramba juttatása maximalizálható. Minél alacsonyabb egy oldat koncentrációja annál gyorsabban jut a gyomorból a vérbe. Mivel a creatin monohydrát igen rosszul oldódik, ezért célszerû 1-2dl melegvízben feloldani 1 adag kreatint. Ez az oldódás sokkal gyorsabb és teljesen feloldódik a kreatin, nem ülepszik le a keverõedény aljában. Hozzáöntjük a többi folyadékot (1g creatin = 1dl víz) a creatin adag függvényében. Minél tökéletesebben oldódik fel a creatin, annál tökéletesebb lesz a felszívódása. Tehát a kérdezõ elképzelése és kivitelezése szerintem hibás.
A kérdező hozzászólása: Koszi, akkor feloldva iszom.
Szerintem is az lenne a legjobb megoldás , -)

A Biovanne plust lehet úgy szedni, hogy reggel- este 2 2? mert a napi adag reggel- este 1 1 . ha kettesével szedem lesz vmi baj?

Legjobb válasz: Hamarabb elfogy, hatása nem lesz tõle dupla, túladagoláshoz még kevés, szóval baj nem lesz, csak értelme nincs.

Hamarabb elfogy, hatása nem lesz tõle dupla, túladagoláshoz még kevés, szóval baj nem lesz, csak értelme nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)


Lehet ugy szedni a kreatint, hogy megcsinálok egy 2.5 literes üvegbe vizzel higitott kreatint és megfelelő adagokra elosztva iszom? 20gramm kreatin= 2 liter viz. összemix és megfelelő mennyiséget mindig kitöltöm a pohárba. Járható ut ez?

Legjobb válasz: Igen mehet ! De , ha reggel bekevered legkésõbb este idd meg,mert 12 órától többet ne álljon a vízbe a kreatin. Pohárba se muszály kiönteni.

Igen mehet ! De , ha reggel bekevered legkésõbb este idd meg, mert 12 órától többet ne álljon a vízbe a kreatin. Pohárba se muszály kiönteni.

Xanaxot lehet ugy szedni hogy hetente egy szemet 0, 25 öst, szal csak akkor ha szorongást érzek viszgadrukk miatt?

Legjobb válasz: Alkalmilag szedhetõ,így nem kell félni a rászokástól.Valóban vannak élethelyzetek,amikor a gyógyfûves teák nem segítenek,s nincs idõ "relaxálni"

Alkalmilag szedhetõ, így nem kell félni a rászokástól.Valóban vannak élethelyzetek, amikor a gyógyfûves teák nem segítenek, s nincs idõ "relaxálni"
Azért az ki kell próbálni, hogy mennyire nyugtat? Mivel nem szeded rendszeresen lehet nagyon letompít. Elég lesz neked csak egy fél szem is.
Xanaxot csak orvosi rendelvényre szedj. Persze a doki le fog beszélni róla, inkább relaxálj vizsga elõtt, ne drogokkal nyugtasd magad.
A Frontin és a Xanax lényegében ugyanaz! Mindkettõ hatóanyaga az alprazolám. Csak a csomagolás más, mert azt hiszem különbözõ gyárak dobják piacra. Mindkettõnél vannak 0, 25, 0, 5 és 1 mg-s változatok, ugyanazzal a hatóanyaggal. Nincs lényeges különbség.
A kérdező hozzászólása: oké , köszönöm szépen mindenkinek! :) Láttam hogy a frontin is hasonló a xanaxhoz az én esetemben melyik lenne a jobb a kettõ közül tudja valaki?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. azért irtam hogy hetente egy mert csak stresszess helyzetek elõtt vennék be egyet pl mikor vizsgáznék mert annyira szorongok akkor hogy nagyon lerontja a teljesítményemet
01:15 vagyok Most fogtam fel, hogy te csak egyetlen szemet akarnál bevenni hetente. Akkor szerintem nincs szükséged xanax-ra. Próbálj ki nyugtató teákat, azokat ihatod egész vizsgaidõszak alatt is, és vannak mindenféle gyógynövényes nyugtató tabletták, amik nem vénykötelesek. Neked nagy valószínûséggel azok is segíthetnének. (Ha heti 1 xanax elég lenne, akkor nincs rá igazán szükséged.)
Igen, szedheted így a Xanax-ot. Nekem a háziorvos írta fel, és én is csak idõszakosan szedem (veszekedések itthon, valamilyen kihívást jelentõ helyzet elõtti szorongás stb.). Nálam semmi problémát nem okozott, egyedül arra szoktam figyelni, hogy ha pl. 3 napig folyamatosan szedem, akkor nem állok le vele hirtelen, hanem még a 4. napon (amikor már nem érzem szükségét) is beveszek 1 szemet (én stresszes napokon 0, 25-ösbõl kb. 3x1-et szedek, de változó, csak akkor veszek be, ha szükségét érzem). Persze ha te csak napi 1 szemet szedsz, akkor lehet erre nem lesz szükség, vagy lehet fél is megteszi. Van, aki erre érzékeny, de általában simán szedhetõ idõszakosan is. Bár általában nem javasolják, mert nem erre lett kitalálva.
naponta is szedheted, mert elárulom neked az igazságot! napi 3x 0.25-tõl sem éreznél semmit!Ez 0 adag
Én nem hiszem, hogy a vizsga elõtti drukk és izgalom megegyezik avval a fajta elviselhetetlen szorongással, amire az emberek ezt a gyógyszert szedik. Ha csak nem fulladozol (hiperventillálsz), fosol a vizsga miatt, akkor szerintem ne szedjél rá semmit.
A hatásmechanizmusa is ugyanaz a kettõnek.

Ciprobay gyógyszert kellett szednem 10 napig E-coli baktérium miatt!? Most pedig még 5 napig sumetrolint írtak fel. Koraterhesen nem lehet ezt szedni ugye?

Még csak próbálkozunk a babával, de mivan, ha összejött? Hét végére nem várom és iszonyúan fájnak a cicijeim meg szúrkál a méhem és nem tudom, hogy most a sumetrolint be merjem-e még szedni.

Legjobb válasz: Ne vedd be!!! Holnap menj vissza a dokihoz es mondd neki, hogy lehet, hogy terhes vagy, ennek ismereteben adjon gyogyszer. Mikor terveztuk a babat, en is szedtem Ciprobayt es jol letolt a doki, amiert nem szoltam, mert bizonyitottan nem teratogen, de azt mondta megsem szerencses szedni. (abban a honapban vegul nem lettem terhes)

Ne vedd be!!! Holnap menj vissza a dokihoz es mondd neki, hogy lehet, hogy terhes vagy, ennek ismereteben adjon gyogyszer. Mikor terveztuk a babat, en is szedtem Ciprobayt es jol letolt a doki, amiert nem szoltam, mert bizonyitottan nem teratogen, de azt mondta megsem szerencses szedni. (abban a honapban vegul nem lettem terhes)

Ha elektromos gitáromra ragasztok valamilyen matricát akkor le lehet majd úgy szedni hogy nem lesz semmilyen károsodás, színi elváltozás a gitárban?

Ibanez GIO gitárom van. Ilyen :

Legjobb válasz: ez függ a matrica minõségétõl és a ragasztó erejétõl.. de ha szépen óvatosan leszeded és a maradékot háztartási benzinnel alaposan letörölgeted szerintem le lehet szedni normálisan úgy hogy nem lesz baja! :D

ez függ a matrica minõségétõl és a ragasztó erejétõl.. de ha szépen óvatosan leszeded és a maradékot háztartási benzinnel alaposan letörölgeted szerintem le lehet szedni normálisan úgy hogy nem lesz baja! :D

Szorulásom van az elveitől, lehet úgy, hogy 2-3 naponta szedném? 6 hetes km

Legjobb válasz: Ha szorulásod van tõle, akkor ne szedd, ha mindenképpen szeretnél terhes vitamint szedni, akkor próbálj ki valami mást. De ha egészségesen táplálkozol akkor nincs szükséged plusz vitaminra.

Ha szorulásod van tõle, akkor ne szedd, ha mindenképpen szeretnél terhes vitamint szedni, akkor próbálj ki valami mást. De ha egészségesen táplálkozol akkor nincs szükséged plusz vitaminra.
nekem is az volt tõle, áttértem másra, (ezt meg hetente 1-1 szemmel szép lassan beszedegettem)
Nem kell minden nap elevitet szedni, de folsavat mindenképpen szedjél, azt lehet kapni külön is.
nekem is ez volt a bajom az elevittel és én ezért abba is hagytam.az erõlködéssel szerintem többet ártasz.sok gyümölcs és odafigyelni mit eszel
Nekem az elsõ 12.hétben a femibion 800-at ajánlotta az orvos. Semmi bajom nem volt tõle.
szorulás nem attól van. én szedtem elevitet is, femibiont is, eszem iszom rendesen, mégis van.az elején elõfordul, kár áttérni másra. ha nem szeded naponta, semmit sem ér. inkább a székrekedés ellen tegyél: éhgyomorra langyos viz, aszalt szilva, ananászlé. nekem ezek segitettek. a vitamin nagyon fontos a babának az elsõ 12 hétben!!!
Én semmit nem szedtem a terhesség alatt mégis egészséges a babám, semmi gond nem volt.
A terhesvitamin igenis fontos! Nem lehet egészséges táplálkozással helyettesíteni. Ha nem birod az elevitet, akkor térj át a Femibion 800-ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!